maandag 21 november 2011

Grootste hit voor Vinzzent dankzij studenten en 3FM

Vinzzent: Dromendans (8) *** Hit op herhaling ***

Normaal gesproken besteden we geen aandacht aan nummers die op herhaling gaan. Immers, het zijn bijna altijd nummers die kort daarvoor al eens in de Single Top 100 hebben gestaan. Deze week maken we een uitzondering voor ‘Dromendans’ van Vinzzent op #8. Het nummer stond vorig jaar al twaalf weken genoteerd in drie verschillende chartruns. Tijdens de eerste die begon op 17 april was #11 tevens de hoogste positie.
Het was bij die twaalf weken gebleven, als het nummer niet gedraaid was op een studentenfeest in 013 in Tilburg. Tijdens dat introductiefeest gingen 2500 studenten massaal uit hun dak en sindsdien is ‘Dromendans’ verder over kroegen en andere feestgelegenheden verspreid. Een re-release kon dan ook niet uitblijven.

met dank aan 3FM

De landelijke doorbraak kwam echter nadat 3FM dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van de ‘Coen & Sander show’ aandacht aan de nieuwe hype besteden. Dat begon op 8 november met een interview over het nummer, en werd gevolgd door een actie waarbij een optreden van Vinzzent gewonnen kon worden. Al die aandacht heeft er mede voor gezorgd dat ‘Dromendans’ deze week op herhaling gaat op #8 en Vinzzent zijn grootste hit bezorgd.

nog meer mensen blij

Vinzzent was door het dolle heen toen hij hoorde dat ‘Dromendans’ op achtste plaats binnenkwam. Wij denken dat nog twee mensen blij zijn met de hernieuwde aandacht voor het nummer. De eerste is Martin Gijzemijter die de Nederlandse tekst schreef van 'Dromendans' en al teksten schreef voor onder anderen Antje Monteiro, Dana Winner, Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley.

De tweede is de Zuid-Afrikaanse zanger Kurt Darren (echte naam Kurt Johan van Heerden) , tevens componist van het origineel, getiteld ‘Aan die brand’ dat afkomstig is van zijn album ‘Uit die diepte van my hart’ uit 2008. Van datzelfde album kwam ook al het nummer ‘Af en af’, dat twee keer een hit opleverde. De eerste was als ‘Alles is top!’ van Mike & Colin (#25), de tweede keer heette het ‘Stop stop stop’ van Tony Jordan (#51), beide in 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten