vrijdag 29 juni 2007

Megaman week 26 - 30 juni 2007André Hazes & Gerard Joling: Blijf bij mij (1) *** zevende week ***

Hoewel ‘Umbrella’ van Rihanna feat. Jay-Z op #2 blijft staan, brokkelt de hegemonie van ‘Blijf bij mij’ van André Hazes & Gerard Joling langzaam af. Het verschil tussen beide nummers is verkleind van 62 naar 54%. Het is echter de vraag of ‘Umbrella’ uiteindelijk de eerste plaats overneemt of dat een andere act dat zal doen.

--> record voor Gerard Joling

Voorlopig dus nog steeds een eerste plek voor ‘Blijf bij mij’, nu al voor de zevende week. Het nummer was al voor André Hazes zijn grootste #1-hit, en is dat sinds deze week ook voor Gerard Joling. ‘Blijf bij mij’ is zijn vierde #1-hit, en haalt ‘No more boleros’ uit 1989 in, dat destijds zes weken op #1 stond.

Sinds ‘Rood’ van Marco Borsato dat vorig jaar 11 weken op #1 stond en de best verkochte single & download van het jaar was, is er geen nummer meer geweest dat langer dan 7 weken de eerste plaats bezette.

Daarnaast is het vier jaar geleden dat een #1-hit van een combinatie het zeven weken volhield. In 2003 waren het the Underdog project vs the Sunclub, die met ‘Summer jam 2003’ zeven weken op #1 stonden.

En de laatste keer dat een duet zeven weken op #1 stond, is zes jaar geleden. ‘Angel’ van Shaggy featuring Rayvon maakte de grootste sprong ooit naar de eerste plaats (vanaf #89), en bleef daar zeven weken staan.

--> Gerard is ‘stout & nieuw’

Het gerucht hing al enige tijd in de lucht, maar maandag is het officieel bevestigd: Gerard gaat optreden in Ahoy! Gerard: ‘Na alle successen van de afgelopen tijd is het tijd voor een hysterisch feestje. Dat wil ik vieren met de mensen die mij in al die jaren door dik en dun hebben gesteund. Terugblikken op de succesnummers uit mijn carrière en vooruit kijken. Op mijn eigen manier: Stout & Nieuw, dus’, en zo heeft hij zijn shows op 27 en 28 december dan ook genoemd. Gerard belooft zijn fans behalve een groot podium, hysterische kostuums, verbluffende dansers, opzwepende hits en hartverwarmde ballades.’

Nelly Furtado: Say it right (7)

In zes weken tijd steeg ‘Say it right’ van Nelly Furtado naar de tweede plaats, om vervolgens te zakken tot vorige week het ‘dieptepunt’, een zestiende plek. Deze week maakt het nummer een opleving door, en sprint naar de zevende plek. Daar had ze in al die (veertien) weken nog niet gestaan. De stijging dankt ze niet aan de fysieke verkoop van de single, maar aan de downloads. In de Mega Download Top 50 blijft ze weliswaar op een achtste plek staan, maar zijn er ten opzichte van de #1, ‘Blijf bij mij’ van André Hazes & Gerard Joling, wel meer verkocht: 56 ipv 43%.De opleving van ‘Say it right’ zal echter van korte duur zijn, want Nelly Kim Furtado heeft al weer een nieuw plaatje uit: ‘Te busque’, samen met Juanes. Het nummer was de afgelopen week Alarmschijf, dus kunnen we het zeer binnenkort in dit Megatheater begroeten.

Gerard, René, Gordon feat. John Marks: Can you feel it? (10)

Het nummer kwam wat traag op gang. Wat heet, vorige week zakte het van 22 naar #25. Maar deze week gaat het de goede kant op en sprint naar #10. ‘Can you feel it’ is de vijfde Toppers-single, gemaakt door Gerard Joling, René Froger en Gordon, en de vierde die de top 10 haalt. Alleen ‘Toppers party!’ uit 2005 kwam niet verder dan de tweeëndertigste plaats.

‘Can you feel it’ is wederom geen eigen nummer, maar van the Jacksons die daar in 1981 hun derde top 10-hit mee boekten en tot de derde plaats kwamen. De Toppers brachten het nummer tijdens hun zes optredens in de ArenA, waar op elke avond niet minder dan 97 liedjes werden gebracht. Tijdens die optredens kregen ze de hulp van John Marks (echte naam; John Dirne). John is houseproducer samen met Roy Gates. Daarnaast vormt hij samen met Maurice van Woensel de groepen Parla & Pardoux, Secret service, Bombi en Navy blue. Voor John is ‘Can you feel it’ zijn grootste hit. Vorig jaar kwam hij met ‘Carnival’ niet verder dan de twintigste plaats. Onderin de Single Top 100, op #67, komt John Marks vs the Moon binnen met ‘Blow the speakers’.

De Toppers zijn niet de eerste die ‘Can you feel it’ coveren. In 1996 nam het Britse collectief Obsession het nummer al op. Natuurlijk ken je de Tamperer featuring Maya die een sample van het nummer gebruikten in ‘Feel it’ (#10 in 1998). Ook Charli Baltimore, V, King of house en Jay Kid maakten hun versie van het Jackson-nummer.

K3: Kusjesdag (12) *** hoogste eersteweeks ***

Zondag 1 juli is door K3 uitgeroepen tot ‘Nationale Kusjesdag’. Met een oproep hebben de dames hun fans gevraagd om een kusjesfoto in te zenden. De eerste 5.000 foto’s komen dan op een poster te staan. En de eerste twintig fans krijgen zelfs een kus van … alledrie! De meiden willen van 1 juli een échte feestdag maken, liefst één die ook op de kalenders verschijnt. De kusjesdag van 2007 is geen éénmalig initiatief, in de toekomst zal er nog één en ander gebeuren rond kussen op de eerste juli.

Voor hen zelf was 1 juli een bijzondere dag. ’s Middag werden ze op het stadhuis van Antwerpen ontvangen door schepen van cultuur en toerisme Philip Heylen, die hen een heel mooie oorkonde uitreikte. Schepen Philip Heylen hoopt dat zijn collega-schepenen volgend jaar de straat opgaan om de inwoners van Antwerpen te overladen met kussen.

--> dubbelgangers?

Aanstaande woensdag, 4 juli, is K3 in Amsterdam voor het onthullen van hun wassen evenbeelden in Madame Tussaud. Twee maanden geleden zijn ze naar Londen geweest om daar in een atelier een afdruk van hun beeltenis te laten maken.

Op ‘Kusjesdag’ doet een heel kinderkoor mee bestaande uit drie meisjes die alle Charlotte heten, Laure, Dorien, Lisa, Kiara en Marie-Hélène. Kusjesdag is in het leven geroepen om de gelijknamige single en éénentwintigste notering, te promoten. In ons land komt het nummer op een twaalfde plaats binnen. Dat is wel wat anders dan ‘Dokter dokter’, dat vorig jaar twee weken genoteerd stond: 99 en #96. Misschien hadden ze er toen een ziekenhuisspecial aan moeten verbinden?En als iedereen is uitgekust, dan kun je naar ‘K3 en de kattenprins’, hun nieuwste en derde film. Ook dit keer zijn er weer bekende Vlaamse en Nederlandse opgetrommeld om mee te spelen. Wie kent ze niet: Carry Goossens (acteur), Roel Vanderstukken (artiest), Britt Van der Borght, AnneMie Gils (Eurosong 89) én Irene Moors en Terence Schreurs.

De film vertelt het verhaal van Karen, Kristel en Kathleen die op een nacht een geheimzinnig sprookjesboek in hun slaapkamer vinden. Daarin verschijnt het gezicht van een knappe prins die vervloekt werd door de gemene Kattenkoningin. Als de prins voor middernacht zijn ‘ware liefde’ niet kust, zal hij veranderen in een kat! Je zult echter nog wel even moeten wachten, want de film gaat pas in december in première.Sander van Doorn feat. Mc Pryme: By any demand (22) Na Sander Kleinenberg en Sander Vos en de Waterlanders, is er een derde Sander die de hitladders bestijgt. Hoewel ‘By any demand’ niet zijn eerste notering is, maar daarover straks meer. Sander is wel zijn voornaam, maar van Doorn niet zijn echte achternaam. Die luidt Ketelaars, niet echt een internationaal klinkende naam, toch? Sander van Doorn (Eindhoven, 28 februari 1979), is ook niet zijn enige alter ego, Sandler en Sam Sharp, Filterfunk en Purple haze zijn ook namen die hij in het dancecircuit gebruikt.

--> Op wiens verzoek?

‘By any demand’ was al in december 2006 een knaller in de clubs én op Myspace en YouTube. Toen nog onder wisselende namen: ‘Back by any demand’ en ‘Back by demand’. Uiteindelijk is het dus ‘By any demand’ geworden. Maar wij kennen het beter als ‘Back by dope demand’, inderdaad van King Bee (#6 in 1990). Op ‘By any demand’ is ook de originele zanger te horen, Prhyme. Hij was zo te spreken over de versie van Sander, dat hij samen met hem de studio indook om deze versie op te nemen. Na King Bee, stapte Mc Pryme over naar Sonic surfers, en scoorde de hit ‘Beat of Zen’ (#14 in 1991). Sander scoorde eerder hits als Sam Sharp vs Ron van den Beuken (‘Twister’, #40 in 2004) en als Filterfunk (‘S.o.s. message in a bottle’,#30 in 2006).

Sander boekt nu onder zijn ‘eigen naam’ zijn eerste succes. Sander: ‘Het produceren onder verschillende namen biedt de mogelijk om redelijk anoniem te klooien met andere genres. Toch was het voor mij het kiezen voor één naam vooral een praktische. Van elk project wordt een opvolger verwacht. Dat zou betekenen dat ik aan meerdere vervolgplaten tegelijk moet werken en dat lukt me niet. Bovendien leggen de meeste mensen inmiddels het verband wel tussen de verschillende namen. Ik heb altijd als Sander van Doorn gedraaid en in die stijl kan ik me zelf uiteindelijk het beste vinden. Het is ook handiger en eenduidiger om één naam te promoten.’

Jeroen van der Boom: Jij bent zo (26)

Presentator, acteur, pianist, imitator en nu ook zanger/entertainer. Jeroen van der Boom (Nijmegen, 22 juni 1972), is een veelzijdig man. Hij staat al sinds zijn twaalfde op de planken. En na de middelbare school wist hij het zeker: de showbizz in! Na een tijd als zanger en pianist op het Rembrandtplein in Amsterdam te hebben opgetreden, begint Jeroen van der Boom in 1992 aan zijn televisiecarrière: ‘Real TV’, ’15 miljoen mensen’, ‘Domino D-day’, ‘Koppensnellers’ enz. Hij speelt in de theatershow ‘Barcelona’ en is te horen in de animatieserie ‘Café de Wereld’, waarin hij ondermeer de stem van Gerard Joling doet.

Daarnaast treedt Jeroen veelvuldig op in het land, en boekt hoe langer hoe meer succes als zanger/entertainer. Vorig jaar kreeg hij de kans om een plaat op te nemen in ‘New Jazz Swing’-stijl. Op het album staan jazzy bewerkingen van popklassiekers, waarvan She’s a lady’ van Tom Jones, een hitje was in april (#50).

Met ‘Jij bent zo’, uitgekomen op zijn 35-jarige leeftijd, en geschreven door Tony Neef, bewijst hij ook Nederlandstalig te kunnen zingen. Het nummer komt te staan op een heel Nederlandstalig album dat in november verschijnt, kort na zijn concert op 5 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Voor Jeroen is het concert een volgende, logische, stap in zijn carrière: ‘Ik ga werkelijk alles uit de kast halen om 5 november een weergaloos concert neer te zetten. Het wordt een mix van goeie nummers, typetjes en enkele gasten. Het meezinggehalte moet zo´n tachtig procent zijn, want daar komen de mensen voor: herkenning en plezier.’ Tevens gaat hij theaterdirecteuren uitnodigen, want hij wil het land in met een show. Jeroen: ‘Geloof me, het is een groot risico. Ik steek alles in deze avond. Financieel zal het me niets opbrengen.’

Justin Timberlake: Lovestoned (35)

Zijn optreden, op 16 juni in de Amsterdam ArenA, stond vooral in het teken van YouTube-ster Esmée Denters, die haar podiumdebuut zou maken. Esmée is de eerste artiest op zijn eigen label Tennman Records, en mag tijdens de ‘Futuresex/Loveshow World Tour’ in Europa, het voorprogramma verzorgen.

--> 3 op een rij

‘Lovestoned’ is na ‘My love’ (#19, feat. T.I.), ‘What goes around … comes around’ (#13) en ‘Give it to me’ (#8, samen met Timbaland & Nelly Furtado), de vierde single van het album ‘Futuresex / Lovesounds’. En het bijzondere is, dat de laatste drie tegelijk in de Single Top 100 staan. De laatste act die ook gelijktijdig drie hits had was Dj Tiësto. Eind vorig jaar en begin dit jaar stond Tijs genoteerd op 23-dec, 30-dec, 6-jan en 13-jan, met

Dance4life: 32,33,28,41
Flight 643 (Richard Durand remix):82,--,67,88
Lethal industry (Richard Durand remix):61,--,68,92

the Jumpers: Blue (da ba dee) (38) De heropleving van ‘jump’, nu ‘ jumpstyle’ geheten, danken we aan Jeckyll & Hyde die het genre nieuw leven inblies. De oorsprong van deze ‘jump’ is afkomstig uit België, bedacht door da boy Tommy. In 2001 maakte hij samen met the Jumpers het nummer ‘Da real jumpstyle’. Nu laten the Jumpers zelf van zich horen met ‘Blue (da ba dee)’, de zomerhit uit 1999 van Eiffel 65.

Chemical brothers: Do it again (40)

‘We are the night’ is de titel van het zesde album van de Chemical brothers. ‘Do it again’ is daarvan de eerste (hit)single, en hun zesde notering in totaal. Gelijktijdig met de release van het album, gaan de heren, Tom Rowlands en Ed Simmons, op tournee door Europa. Afgelopen vrijdag bracht hen dat na een afwezigheid van twee jaar naar ons land, in de Heineken Music Hall in Amsterdam en zaterdag stonden ze op Werchter in België.

Within temptation: Frozen (45)

Vorige week knalde ‘Frozen’ van Within temptation binnen op #11, en zakt nu al naar #45. Daar moet wat mee aan de hand zijn, toch? Welnee, qua fysieke verkoop (singles in de winkel) zou het nummer een top 20-positie moeten krijgen. Voor de Single Top 100 worden echter ook downloads meegeteld, en dan blijkt dat daar geen sprake van is. Dat is ook wel logisch, want alle Within temptation fans zijn vorige week massaal naar de winkel gerend voor een speciale EP met daarop extra audio en videotracks. Bovendien is de single voor een goed doel: Child Helpline International, een netwerk van kinderhulplijnen in 150 landen.

de Sjonnies: Japapa (48)

In de tweede week stijgt ‘Japapa’ van de Sjonnies van 100 naar #49. En daar zijn ze zo blij mee, dat ‘ze met een fles champagne achteroverhangen op sterrencamping De Gouden Leeuw om even bij te komen van de optredens van het afgelopen jaar en zich op te maken voor hun performance tijdens de Nijmeegse wandelvierdaagse!!!

De Sjonnies zijn vader Ronnie en zoons Friso en Konstantijn Ruysdael. Hun eerste en tot nu toe grootste hit scoorde het drietal met ‘Dans je de hele nacht met mij’ (#5 in 1995). Andere Top 50 hits waren ‘Blauw van de Sangria’ (#35 in 1996), ‘Opa Koos’ (#37 in 2001) en ‘Petit mademoiselle’ (#46 in 2004). ‘Japapa’, de voorloper van een nieuw album, is inmiddels hun twaalfde notering.

Rockwellers feat. Shyla: Holding on (52)

Vorig jaar gingen de Rockwellers (de Haagse Winston ‘Supadelux’ Scholsberg en Jerry ‘Wolffman’ Wolff), in zee met Mike voor de single ‘Rock with you’, dat tot #36 kwam. Daarvoor had Winston ook al eens een Michael Jackson opgenomen, ‘Somebody’s watching me’, als Beatfreakz (#21). Ook Jerry heeft zijn sporen reeds verdiend. Hij produceerde ondermeer plaatwerk van Linda Wagenmakers, Gordon & Replay, Ross & Iba, Georgina Verbaan en Romanthony (zanger van Daft punk). Dit keer gaan de Rockwellers voor een nieuw nummer, ‘Holding on’, mede geschreven en gezongen door zangeres Shyla Bonke. Randy Katana maakte een aantal remixen, en laat hij nou net haar man zijn!

Snow patrol: Chasing cars (53)

En in die ‘car’ zit Marco Borsato, die ze nu bijna hebben ingehaald. ‘Chasing cars’ van Snow patrol staat 45 weken genoteerd en dat is evenveel als ‘Rood’ van Marco Borsato. Volgende week heeft Marco dus het nakijken. Hier volgt de top 5 van langst genoteerde nummers aller tijden:

1. Plop: ‘Kabouterdans’ (66 weken)
2. Marco Borsato: ‘Rood’ (45)
3. Snow patrol: ‘Chasing cars’ (45)
4. Henk Westbroek: ‘Zelfs je naam is mooi’ (42)
5. City to city: The road ahead (miles of the unknown)’ (42)

Alleen Marco Borsato en City to city haalde de eerste plaats. ‘Zelfs je naam is mooi’ kwam tot #7, ‘Kabouterdans’ bleef steken op #10 en ‘Chasing cars’ kwam niet verder #21. Overigens moeten zowel City to city als Henk Westbroek er binnenkort ook aangeloven. ‘Frozen flame’van Jeckyll & Hyde, deze week op #41, staat 41 weken genoteerd en zal zeker nog wel even volhouden. En als je weet dat ‘Frozen flame’ naast downloads ook nog in de winkels wordt verkocht, en ‘Chasing cars’ het volledg moet hebben van downloads, dan rest de vraag, zal Snow patrol het langer volhouden dan ‘Frozen flame’?Da Robsta vs Franky B: Rockin' with the best - Samir's theme (58)

Zowel het origineel door dj Debonair Samir (63,78), als de cover van king Amir (69,74,86)van Samir’s theme, worden door een tweede cover ingehaald. Die versie, afkomstig van da Robsta vs FrankyB, heet voluit ‘Rockin’ with the best – Samir’s theme’, en komt binnen op #58.

Achter deze succesvolle cover gaan Robin Drost (da Robsta) en Frank van Bemmelen (FrankyB) schuil. Beide zijn actief voor verschillende andere acts. Robin is actief in en/of voor Starstylers, D-code en Activ8. Daarnaast scoorde hij als Deejay Robin een hit met ‘Man with the horns’ (#81 in 2004). Frank maakt deel uit van de Cooldown café, waarvan binnenkort een nieuwe single verschijnt. Als FrankyB toert hij door het land, en scoorde een hit met ‘Eye of the tiger’ (#46 in 2005). En tenslotte vormen Frank en Robin samen met Gaby Galstaun het gezelschap Bootz, waarmee ze de hit ‘Hello’ scoorden (#62 in 2003).

Joss Stone ft Common: Tell me what we’re gonna do now (65)

Volgende week woensdag, 11 juli, staat Joscelyn Eve Stoker (Dover, 11 april 1987), in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat concert is echter al tijden uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten voor het concert dat Joss Stone op 31 oktober in Ahoy geeft.

Op ‘Tell me what we’re gonna do now’, binnen op #65 en haar achtste notering, doet rapper Common mee. Common, geboren als Lonnie Rashid Lynn op 13 maart 1972 in Chicago, werkte vanaf 1991 onder de naam Common sense, maar kort dat in 1997 af omdat hij in conflict dreigt te raken met een Californische reggaegroep met dezelfde naam. Als Common scoorde hij drie radiohits: ‘The light’ (#83), ‘The 6th sense’ (#99), beide in 2000 en ‘Dance for me’ (#55 in 2002). Wellicht dat het nu dankzij de samenwerking met Joss Stone wel gaat lukken. Zij verkocht wereldwijd meer dan 7,5 miljoen albums, En anders is hij wel succesvol in films; dit jaar speelde hij ‘American gangster’. Volgend jaar is Common te zien in ‘The fast and the furious: California sprint’ als Damon Gable.

--> Hoe meer kleur …

Volgens het In Touch magazine, is Joss Stone de slechtst geklede vrouw! Ze werd verkozen vanwege haar veel te kleurrijke kledij, en versloeg daarmee Britney Spears, Kimberly Stewart en popster Kelly Clarkson. Volgens de redacteurs van In Touch zijn deze vrouwen een regelrechte belediging voor de mode-industrie. Te korte rokjes, doorkijkbloesjes en glitterjurken blijken anno 2007 een totale afknapper. Waarschijnlijk levert die ‘alternatieve mode’ de mode-industrie te weinig op.

Kleurig was ze zeker tijdens ‘Diana concert’, het herdenkingsconcert voor prinses Diana die zondag 46 jaar zou zijn geworden, als ze niet in 1997 was omgekomen tijdens een auto ongeluk in Frankrijk. Het concert vanuit het Wembley Stadion in Londen, was georganiseerd door haar zoons William en Harry. Joss zong daar samen met Tom Jones het nummer ‘Ain’t that a lot of love’, en muzikaal gezien was daar niks mis mee. Overigens stond ze er tijdens haar eigen optreden met ‘You had me’ ‘mode bewuster’ op. Dus wat zeuren ze nou?

John Marks vs the Moon: Blow the speakers (67)

John Dirne alias John Marks, is zeer succesvol. Hij trad op met de Toppers (zie onder ‘Can you feel it?’ op #10), vormt samen met Maurice van Woensel (dj Woony), de acts Parla & Pardoux, Secret service, Bombi en Navy blue, en scoorde solo al zeven hits. Voor zijn achtste, ‘Blow the speakers’, ging hij de samenwerking aan met het Belgische collectief the Moon, dat bestaat uit de producers Bjorn Wendelen, Danny van Wauwe en Patrick Bruyndonx. Danny en Patrick vormen samen da Rick, en Patrick maakt ook deel uit van Sweet coffee en Red carpet. Alle genoemde acts hebben een Megahitverleden.

Camouflage: the launch (74)

In 1999 scoorde Jan Engelaar, oftewel Dj Jean, met ‘The launch’ net geen #1-hit in de Mega Top 100. Vier weken lang werd hij van de eerste plaats afgehouden door ‘… Baby one more time’ van Britney Spears. Het had erger gekund, toch? In het kader van de jumprage nam Camouflage (wie zou daar achter schuilen?) een nieuwe versie van ‘The launch’ op, dat ook nu niet de eerste plaats zal halen. Hoeft ook niet meer, want Def Rhymz featuring Lloyd nam in 2001 het nummer ‘Schudden’ op, b-kant van ‘Puf’, en behaalde wél de eerste plaats. ‘Schudden’ was gebaseerd op ‘The launch’ van Dj Jean.

Stef Ekkel: Dat zomerse gevoel (77)

Volgend jaar is het feest voor Stef Ekkel, geboren op 9 augustus 1980 in Kampen. Dan is het namelijk, op 29 april, tien jaar geleden dat hij zijn eerste optreden gaf. Maar zingen deed hij al op 4-jarige leeftijd in ‘de Boterton’, het café van zijn ouders.

Vervolgens kwam Stef in contact met Jacques van Eijk, tekstschrijver voor onder andere Wolter Kroes en Danny Nicolay. Jacques schreef ‘Op ’n terrasje’, dat geen hit werd, maar wel zijn bekendheid vergrootte. In 2002 was het dan ook raak met ‘De Griekse melodie’ (#32), waarna nog vier hits volgden, waaronder ‘De woonboot’ (#29 in 2006). ‘Dat zomerse gevoel’, binnen op #77, heeft Stef zelf geschreven en is de voorloper van het album ‘Samen uit, samen thuis’. Het is zijn negende single en zesde notering. Voorwaar geen slechte score: 6 van de 9!

Gwen Stefani: 4 in the morning (81)

Dit jaar is het tien jaar geleden dat de band No doubt doorbrak met ‘Don’t speak’. Drie jaar geleden verscheen ‘Underneath it all’, de laatste hitsingle, en daarna bleef het stil. Aanvankelijk alleen voor het uitbrengen van ‘Love.angel.music.baby’, het soloalbum van zangeres Gwen Stefani. Dat werd echter zo’n groot succes, dat een opvolger niet kon uitblijven: ‘The sweet esacape’. Daarvan komt ook ‘4 in the morning’, haar negende solosucces.

De bandleden zijn er helemaal klaar voor, ,het opnemen van een nieuw album. Gitarist Tom Dumont: ‘We zijn bijna een jaar lang bezig geweest met het schrijven van muziek. We hebben nu een heleboel instrumentale nummers, maar missen de woorden nog.’ Helaas moeten de mannen nog even geduld hebben, want zangeres Gwen Stefani wil eerst haar wereldtournee afronden, die haar op 18 september naar de Rotterdamse Ahoy brengt, haar eerste optreden in ons land.

--> Verrassing!

Zo’n verrassend concert als 22 juni in Californië, zal dat zeker niet worden. Aan het einde van dat optreden gaf ze een toegift die de aanwezigen daar niet snel zullen vergeten. Samen met haar mannen van No doubt kwam ze het podium op. Voor het eerst in jaren traden ze weer samen op, waarbij ze ‘Just a girl’, ‘It’s my life’ en ‘Spiderwebs’ speelden. Iedereen genoot daarvan, ook de band. Dus maak je maar geen zorgen, dat nieuwe No doubt album komt er zeker! Ook al is dat pas volgend jaar.

double M : Sounds of revolution (93)

Na vier hits gescoord te hebben met het project Brooklyn bounce, waarbij de hits alsmaar kleiner werden, maakt de Duitse producer Matthias Menck nu gebruik van één van zijn alter ego’s: double M. Matthias (geboren op22 oktober 1969), werkte voor Brooklyn bounce samen met producer Dennis 'bonebreaker' Bone.

David Guetta feat. Chris Willis: Love is gone (94)

Na twee uitstapjes met JD Davis (‘The world is mine’ en ‘In love with myself’) en eentje met the Egg (‘Love don’t let me go’), is de Franse dj/producer David Guetta weer terug bij Chris Willis, de zanger die hem zijn eerste successen bezorgde.

De twee ontmoetten elkaar in een restaurant in Parijs in 2001. Het klikte meteen en samen doken ze de studio in. Daar kreeg David kippenvel toen hij de Amerikaanse gospelzanger over zijn eigen materiaal hoorde zingen. De samenwerking resulteerde in zeven nummers op het album ‘Just a little more love’, waarvan ‘Love don’t let me go’ (#37) en het titelnummer (#80), beide in 2002, hits werden.

Chris Willis heeft het zingen met de paplepel ingegoten in de plaatselijke kerk. In 1996 verscheen zijn debuutalbum ‘Chris Willis’, en daarna is het snel gegaan. Hij werkte mee aan albums van Idols-ster Kelly Clarkson, zong mee met gospelartiest CeCe Winans, countrysterren Kenny Rogers en Dolly Parton. En tenslotte is hij te horen op albums van Quincy Jones, Desmond Child,Dusty Springfield en Ricky Martin. Kortom, Chris is zeer veelzijdig!

Na de samenwerking met David gingen de twee tijdelijk uiteen. David maakte platen met anderen, Chris nam in 2004 het album ‘He’s mine’ op, en werkte veel samen met andere acts. Maar de twee vonden elkaar weer voor het album ‘Pop life’. David: ‘Ik ben van nature trouw en hou ervan om met Chris samen te werken. Hetzelfde geldt voor Joachim Garraud, Davis en de vele andere mensen die mij geholpen hebben met deze plaat. Magie in de studio is het beste recept voor een goed album.’ Tussen de vele gigs in onder andere Ibiza, staat David, door DJ Magazine verkozen tot ‘beste Franse dj’, op 7 juli op ‘Sensation White’ in de Amsterdam ArenA.

Sunblock ft. Sandy: Baby baby (99)

De Zweedse producers Magnus Nordin en Martin Pihl, alias Sunblock, proberen het dit keer met ‘Baby baby’, een #26-hit in 1995 door Corona. Twee keer scoorden ze als Sunblock met coverhits: ‘I’ll be ready’ (#29, thema van ‘Baywatch’) en ‘First time’ (#48, origineel van Robin Beck). Ze maken dan ook dankbaar gebruik van de zang op deze hits. Zo ook op ‘Baby baby’ dat toen en nu wordt gezongen door Sandy, zangeres Sandra Chambers.

Sandra is geboren op 11 april 1967 in het Britse Birmingham. Samen met haar broers deed ze mee aan diverse talentenjachten. Na een studie Italiaans aan de universiteit van Lancaster, vertrok ze in 1992 naar Italië. Ze werkte mee aan de eerste twee albums van Double you en bracht in 1994 een eigen single uit: ‘Everybody’s dancing’. Met Corona, het project van de Italiaanse producer Francesco Bontempi, scoorde ze drie hits, waaronder ‘The rhythm of the night’(#5 in 1994). In 1995 maakte ze voor het eerst gebruik van de actnaam Sandy.

--> Even rust

In 1998 verliet ze Corona, omdat ze moeder was geworden, en daardoor minder tijd had om op te treden. Rond 2000 begon het bloed weer te kriebelen, en nam ze de draad weer op. Ze begon een carrière in de jazz, maakte commercials voor tv & radio. Ook werkte ze weer samen met Italiaanse producers, hetgeen haar in 2004 de hit ‘Illusion’ (#65) opleverde, die ze maakte met de Benassi brothers. In 2005 werkte ze mee aan éen remix album van Boney M., met de originele Bobby Farrell. Gelijktijdig met de single van Sunblock verscheen de afgelopen maand haar eigen single ‘Play my music’.

Op herhaling:

Manic street preachers: Your love alone is not enough (95)

‘Your love alone is not enough’, met zangeres Nina Persson, stond al vier weken genoteerd: 80, 79, 83, 78. Het nummer verdween drie weken geleden uit de Single Top 100. Het nummer gaat deze week op herhaling op #95, dus daar hoeven we niet veel meer van te verwachten. Het wordt dus tijd voor een opvolger. Dat wordt ‘Autumnsong’, eveneens afkomstig van het album ‘Send away the tigers’, waarop ook een hidden track staat: ‘Working class hero’ van John Lennon. Ook dat album gaat deze week op herhaling, op #98 in de Mega Album Top 100.

X6: I dare you (96)

Twee weken geleden kwam ‘I dare you’ van X6 binnen op #81. Deze week gaat het op herhaling, vijftien plaatsen lager. X6 wordt wel gezien als de christelijke variant van de Spice girls. Vreemd, want bij ons weten, waren de Spice girls met z’n vijfen. Wat wel klopt, is dat de meiden van X6 zich veel in het religieuze circuit ophouden. Ze traden op tijdens de EO-jongerendag en ‘De nacht van de kerken’. Zij verloochenen daarmee hun afkomst niet, en dat is een kompliment.

Red hot chili peppers: Hump de bump (100)

Op zondag, 24 juni, gaven ze een uitverkocht concert in het Goffertpark in Nijmegen. Volgens Trouw ‘begon het met een jam en eindigde het daar ook mee. In de tussentijd brachten de Red Hot Chili Peppers zondagavond een concert dat de verwachtingen inloste, zonder het massale publiek te pleasen.’ Kijk hier voor de volledige recensie.

Mede dankzij het optreden gaat ‘Hump de bump’ deze week op herhaling op #100. De track afkomstig van het dubbelalbum ‘Stadium arcadium’, kwam op 19 mei binnen op #68. Via 43 en 48 belandde het op #65, en toen was het gebeurd met ‘Hump de bump’. Tot deze week, want het komt even terug en is de hekkensluiter.

Bram van Splunteren, tv-maker en vriend van de Peppers, volgt de groep al jaren. Hij maakte daarover de documentaire ‘The Red hot chili peppers 1987 – 1994’, die afgelopen donderdag, 28 juni, te zien was op Nl.3. Als je deze gemist hebt, kun je nog terecht op uitzendinggemist.

Albumsnippers

Album top 3:
1. (1) Michael Bublé: ‘Call it irresponsible’ – zevende week –
2. NIEUW Editors: ‘An end has a start’
3. (-2) Bon jovi: ‘Lost highway’

In het begin van de week zag het er even uit dat Michael Bublé zijn eerste plaats zou moeten afstaan aan ‘An end has a start’ van Editors. Halverwege de week echter was het gevaar geweken, en werd het verschil tussen beide albums alleen maar groter, tot uiteindelijk 12%. Daarmee staat zijn album nu voor de zevende week op de eerste plaats. En staat op gelijke hoogte met twee albums van een andere Canadese zanger: Neil Young, die met ‘After the goldrush’ en met ‘Harvest’ ook zeven weken bovenaan stond.

‘The black room’, het debuutalbum van Editors, had in 2005 vijf weken nodig om de hoogste plaats te bereiken: #30. ‘An end has a start’ bereikt die hoogste plaats al in de eerste week: #2. Nu nog een hitsingle.

Een andere hoge binnenkomer is ‘My december’ van Kelly Clarkson op #7. Het is haar derde album na ‘Thankful’ (#83) en ‘Breakaway’ (#1), beide in 2004.

Op #13 gaat ‘Twentyfive’ van George Michael op herhaling. Op donderdag 21 juni zond de NOS de documentaire ‘George Michael: een ander verhaal’ uit. Dit resulteerde direct al in een stijging van 90 plaatsen van het album, van 107 naar #17 op maandag. Op zondag 24 juni werd de documentaire herhaald, en op dinsdag gaf hij een concert in ons land, en uiteindelijk komt het album in de Mega Album Top 100 binnen op #13. Dat is echter nog 11 plaatsen verwijderd van de hoogste notering: #2 op 18 novermber 2006, tevens datum van binnenkomst.

De invloed van het optreden afgelopen donderdag in het Goffertpark in Nijmegen van Pearl jam, zit nog niet verwerkt in de Mega Album Top 100 van deze week, omdat deze lijst op donderdagavond afsluit. De binnenkomst van het album ‘Live at the George 05/06’ op #50, is dus het liveoptreden vooruitgesneld. Waarschijnlijk gekocht door fans die niet konden wachten op het optreden. Want het betreft een zevendelige livebox (!) met drie volledige concerten, die de band de afgelopen twee jaar gaf in The Gorge, een amfitheaater in Washington.

‘Easy tiger’ is het negende album in zeven jaar tijd van de Amerikaanse singer-songwriter David Ryan Adams. Ryan had de behoefte om zo ongeveer elk jaar een album uit te brengen, hetgeen de kwaliteit niet altijd ten goede kwam. Na ‘29’ uit 2005, nam hij dan ook een rustperiode van twee jaar voor het opnemen van ‘Easy tiger’, dat binnenkomt op #37 en meest succesvole. De ander vijf waren:
‘Gold’ (#60), ‘Demolition’ (#44), beide in 2002, ‘Rock ‘n roll’ (#81), ‘ Cold roses’ (#48), beide in 2003 en ‘29’ (#73 in 2005).

Haar voorlaatste studioalbum ‘Right in my soul’ verscheen vier jaar geleden. Doordat haar platencontract eindigde, ging Candy Dulfer op zoek naar een andere maatschappij. Daardoor had ze alle tijd om te werken aan ‘Candy store’, dat deze week op #38 binnenkomt. De opnamen vonden plaats in de eigen studio van Candy en toetsenist/producer Thomas Bank, in de achtertuin van hun huis in de Noordhollandse Schermerpolder. Op 15 juli staat ze op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, waar ze ongetwijfeld zal spelen op haar nieuwste saxofoon, die met de hand gemaakt is in Zwitserland. Kosten € 9.000,--!

Symphony x is een progressive metalband uit New Jersey, in 1994 opgericht door gitarist Michael Romeo. Het is lang stil geweest rond de groep, vanwege ziekte van bassist Mike LePond, waarbij de ziekte van Crohn werd geconstateerd. Maar na een stilte van vijf jaar maken ze met ‘Paradise lost’ hun debuut in de Mega Album Top 100 op #59.

Ten tijde van het album ‘Simply deep’ (#16 in 2003), had Kelly Rowland er net een #1-hit opzitten met Nelly: ‘Dilemma’ en was ‘Stole’, haar tweede hitsingle net uitgebracht. Anno 2007 is er wel een single, ‘Like this’ feat. Eve, maar die wel maar niet doorbreken. De fans hebben haar echter nog niet vergeten, want ‘Ms. Kelly’ komt binnen op #61.

De single ‘Real love’ stijgt in de derde week naar de twintigste plaats in de Single Top 100. Op het gelijknamige album van Mutya Buena, binnen op #70, staan nog meer singlekandidaten, waaronder duetten met Amy Winehouse, George Michael en Groove Armada.

Het is even stil rond de Ierse Corrs, en dus ziet leadzangeres Andrea Jean Corr haar kans schoon om nu ook eens een ander geluid te laten horen. Dat doet ze op haar debuutalbum ‘Ten feet high’, geproduceerd door Nellee Hooper (van onder anderen Gwen Stefani, U2, Madonna en Bjork). Op het album, waarvan Bono de executive producer is en dat aanvankelijk ‘Present’ heette, zingt Andrea niet alleen, maar speelt ze ook piano. Met uitzondering van ‘Take me I’m yours’ van Squeeze, schreef ze alle nummers zelf. hreven door Andrea.

Zonder zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival zou Roger Marcel Cicero Ciceu (Berlijn, 6 juli 1970), waarschijnlijk nog even onbekend zijn als daarvoor. Niet dat hij het festival heeft gewonnen. Verre van dat, want Duitsland eindigde negentiende. Wel heeft deze Duitse jazzmuzikant en zoon van de overleden Roemeense jazzpianist Eugen Cicero, indruk gemaakt met het nummer ‘Frauen regier’n die Welt’. Zoveel dat Radio 2 zijn cd ‘Männersachen’ een week draaide, waardoor het album bij een groter publiek onder de aandacht kwam, met als voorlopig resultaat #100 in de Mega Album Top 100.

De volledige Single & Album Top 100 vind je hier.

woensdag 27 juni 2007

Megaman week 25 – 23 juni 2007

Rihanna feat. Jay-Z: Umbrella (2)

In de Verenigde Staten zijn al bijna 1 miljoen downloads verkocht van ‘Umbrella’ van Rihanna feat. Jay-Z. En in het Verenigd Koninkrijk staat het nummer al zes weken op de eerste plaats. Maar in het land waar een ‘Umbrella’ zo’n beetje tot de standaarduitrusting behoort als je de deur uitgaat, wil het (nog) maar niet lukken. Wel heeft Rihanna inmiddels haar grootste hit te pakken; ‘SOS’ kwam vorig jaar nog tot #6.

--> Geen tweede, maar derde keus

Wij verwachten echter niet dat ‘Umbrella’ ook bij ons de eerste plaats zal bereiken. Het overwicht van ‘Blijf bij mij’ van André Hazes & Gerard Joling (voor de zesde week op #1) is namelijk groot, 62%. Wel wint de download van ‘Umbrella’ meer terrein, en is nog maar 6% verwijderd van ‘Blijf bij mij’, dat het dus vooral moet hebben van de fysieke single. Overigens is ‘Umbrella’ eerste aangeboden aan zowel Mary J. Blige als Akon. Beiden zagen er niets in, en toen belandde het bij Rihanna die er wél raad mee wist.

Voor Rihanna bieden nieuwe kansen zich aan: de nieuwe single ‘Shut up en drive’. Daarnaast heeft ze met voormalig Pussycat dolls-lid, Nicole Scherzinger, het nummer ‘Winning woman’ opgenomen, voor de nieuwe deodorantlijn van Secret.

Jim: Doe dit, doe dat (10)

Vijf weken geleden kwam ‘Doe dit, doe dat’ van Jim van Bakkum binnen op de vijfde plaats van de Single Top 100. Vervolgens duikelde het nummer naar #17, steeg naar 14 en zakte vorige week naar #23. Deze week maakt het nummer een wel heel bijzondere stijging, dertien plaatsen, naar de tiende plaats. Niet dat er nu zoveel meisjes in een keer naar de winkel zijn gaan rennen om het singletje aan te schaffen. Qua singleverkoop komt het nummer amper tot de top 20.

--> top 10 dankzij superfan?

Nee, de stijging dankt Jim aan een toename van de downloads. Het schijnt dat iemand zo’n 500 stuks heeft gedownload, hetgeen het nummer een riante stijging oplevert in de Mega Download Top 50: van 16 naar #7. Een hitparadevolger wilde aantonen wat de invloed is van downloads op de hitparade en trok afgelopen week zijn portemonnee om Jim eens een stevig duwtje in de rug te geven. Een serieuze én geslaagde poging dus om de hitparade te beïnvloeden Dat lijkt ons voer voor GfK Mega Charts die deze lijsten samenstelt. Zij dienen vast te stellen of er sprake is van manipulatie. Nu het massaal opkopen van singles geen zin meer heeft, wordt de download ‘uitgetest’ op betrouwbaarheid? Je denkt toch niet dat er werkelijk een Jim-fan is die 500x zijn favoriete liedje downloadt toch? In ieder geval is het nu duidelijk: met een week-download van 500 à 600 exemplaren heb je tegenwoordig een top 10-hit te pakken!

Within temptation: Frozen (11) *** hoogste eersteweeks ***

Net geen top 10 voor ‘Frozen’, waarmee Within temptation (voorlopig) hun zesde top 10-notering misloopt. ‘Frozen’, geen cover van de Madonna klassieker uit 1998, is de achtste hit voor de groep. Met het nummer en de bijbehorende videoclip wil de groep aandacht vragen voor huiselijk geweld en misbruik van kinderen. De opbrengst is dan ook voor Child Helpline International, een netwerk van kinderhulplijnen in 150 landen.

--> aandacht voor kinderen

Zangeres Sharon den Adel wil het thema onder de aandacht brengen omdat slachtoffers vaak hun hele leven onder de gevolgen lijden. ‘Het is nog steeds een enorm probleem binnen onze huidige maatschappij, dat in onze ogen te weinig publiekelijk wordt besproken’. Sharon zegt dat ze zich beter bewust is geworden van het onderwerp sinds ze zelf moeder is. ‘Je kunt je niet voorstellen dat jouw eigen kind dit zou worden aangedaan en dat maakt het nog pijnlijker te weten dat het veel voorkomt.’

--> aandacht voor de fans

‘Frozen’ staat ook op het album ‘The heart of everything’. Afgezien van het goede doel, heeft de groep het ook voor de muziekliefhebber aantrekkelijk gemaakt om de single te kopen. Want behalve de 2-track cd-single, is er een speciale EP, met daarop vijf audiotracks en twee videoclips (‘Frozen’ en ‘The howling’). Naast deze nummers en ‘Sounds of freedom’, een nummer dat nog niet eerder is uitgebracht, staan er twee akoestische tracks op de EP. ‘What have you done’ en ‘The cross’ namen ze op tijdens de dag dat de groep bij 3FM te gast was. Kortom, de groep denkt zeker aan haar fans!

Roxeanne: Ik hou van jou (20)

Toen SBS6 Roxeanne Hazes vroeg om deel te nemen aan ‘So you wanna be a popstar’, hoefde ze niet lang na te denken. Roxeanna (18 januari 1993) zong altijd thuis met haar vader André, en schreef samen met hem teksten. Haar vader vond ‘dat zij talent heeft dat niet verloren mag gaan’. Na een mislukte auditie in 2004 voor Kinderen voor kinderen, richtte ze met een aantal klasgenoten een bandje op dat ervaring opdeed tijdens schoolfeestjes.

--> zo vader, zo dochter

De week voordat ze ‘So you wanna be a popstar’ moest verlaten, zong Roxeanne ‘Ik hou van jou’ als eerbetoon aan haar vader, die in 2004 overleed. Het is haar antwoord op ‘Wees zuinig op m’n meissie’, dat André speciaal voor haar opnam in 1996 (#34). Maar denk nou niet dat ‘Ik hou van jou’ een nummer van haar vader was. In 1984 was het nummer de inzending voor het Eurovisie songfestival in Luxemburg, gezongen door Maribelle. Zij eindigde op de dertiende plek en kwam in de hitparade niet verder dan #21. Daarna is het onder meer nog gecoverd door Gordon (#34 in 1992) en Dana Winner (#7 in Vlaanderen en #49 bij ons in 1996).

Over ‘So you wanna be a popstar’ zegt Roxeanne; ‘Ik heb echt genoten van deze tijd! Het voelt alsof er een soort nieuwe Rox is geboren’. Uiteindelijk verloor ze in de sing-off van Sascha Visser en eindigde ze als vierde. Na ‘Extase (zonder jou)’ van Erik Hulzebosch op #7, ‘Ik wil met je mee’ van Sascha Visser op #14 en Hilbrand Nawijn (‘Hey jumpen’ verdween twee weken geleden uit de Single Top 100), is Roxeanne de vierde deelnemer aan deze talentenjacht die een hitnotering krijgt.

Dj Porny: Je t’aime Porny (32)

Over ‘Me so horny’, de vorige single van Dj Porny, dat in de zestiende week naar #62 zakt, gaat het gerucht dat het nummer is gekopieerd van ‘If you like pussy put your hands in the air’ van de Australische act Zennique. Wil je horen hoe die klinkt, klik dan hier. Zelf zegt Marvin Kuijs/Dj Porny daarover: ‘Me so horny’ is een oud nummer , dat geremixt is en voorzien van een jumpstylebeat’. Hoe het ook moge uitpakken, voorlopig heeft hij wel verschillende internationale platencontracten getekend, zodat het liedje binnenkort ook in Japan en de Verenigde Staten verkrijgbaar is. En tegen de tijd dat er een plagiaatproces komt, heeft hij met ‘‘Je t’aime Porny’ al weer zijn volgende top 10-hit te pakken…

Green day: Working class hero (47)

Met ‘Make some noise’ vraagt Amnesty International al een jaar aandacht voor de schending van mensenrechten in Darfur. Politiek gezien lukt het maar niet, en dus zijn het weer de muzikanten die – dit keer met nieuwe uitvoeringen van John Lennon nummers – de aandacht vragen van de wereldbevolking. Artiesten als R.E.M. (‘#9 Dream), U2 (‘Instant karma’), Lenny Kravitz (‘Cold turkey’), Black eyed peas (‘Power to the people’), Christina Aguilera (‘Mother’) en vele anderen werkten belangeloos mee aan de dubbelcd ‘Make some noise – the campaign to save Darfur’. Het verrassende aan de dubbelcd is dat er van een aantal nummers meerdere uitvoeringen opstaan. Zo namen zowel Jack Johnson als Avril Lavigne een versie op van ‘Imagine’, en staan er drie uitvoeringen op van ‘Instant karma’: U2, Duran duran en Tokio hotel. De nummers kunnen ook via de Amnesty site worden gedownload.

Ook Green day nam een Lennon-klassieker op, ‘Working class hero’ dat Lennon opnam in 1971 voor het album ‘John Lennon & the Plastic Ono band’. De groep wilde het nummer vertolken omdat ze er hun tanden in konden zetten en vanwege de belangrijke thema's die er in terugkomen. Vorig jaar was de band ook al bij een actie betrokken. Samen met U2 namen ze ‘The saints are coming’ op om geld in te zamelen voor de Music Rising Foundation, die steun biedt aan muzikanten die zijn getroffen door orkaan Katrina toen die in augustus 2005 over New Orleans trok.

--> in bed met 3FM

Om aandacht vragen voor een probleem van deze tijd: de oorlog in Darfur, komt de ‘Coen en Sander Show’ aanstaande woensdag, 27 juni, vanuit het bed in de John & Yoko suite van het Hilton in Amsterdam. In 1969 lagen John Lennon & Yoko Ono een week lang in bed in dat hotel, omringd door vrienden en journalisten. Ze wilden zo vredelievend protesteren tegen de oorlog in Vietnam. Coen & Sander zijn niet alleen in die kamer. Tijdens hun verblijf zullen een aantal bandjes muziek maken. Daaronder ongetwijfeld Racoon, dat vorig jaar een eigentijdse uitvoering opnam van ‘Working class hero’ voor ‘Make some noise’. Ook ‘Met Michiel’ komt ’s avonds vanuit de hotelsuite met de drie finalisten van de ‘Serious Talent’ wedstrijd.

Snow patrol: Chasing cars (49)

Nog maar één weekje te gaan en ‘Chasing cars’ van Snow patrol is samen met ‘Rood’ van Marco Borsato het op één na langst genoteerde nummer aller tijden. De echte volhouder is ‘Kabouterdans’ van Plop dat 66 weken genoteerd stond.

En dan te bedenken dat ‘Chasing cars’ nooit de top 20 heeft gehaald! De hoogste plek, #21, werd al na acht weken bereikt, waarna het nummer terugzakte tot #63. Na enige omzwervingen belandde het nummer nogmaals op #21, in de tweeëntwintigste week. Daarna zakte en steeg het weer en bereikte het dieptepunt op #61, in de veertigste week! Sindsdien jojoot het nummer rond de 50: 54, 39, 52 en deze week #49, waarmee het voor de elfde keer de Top 50 bereikt. Dat ‘Chasing cars’ het zo lang volhoudt, is voornamelijk te danken aan het meetellen van downloads voor de Single Top 100. In de Mega Download Top 50 stijgt de track naar #28 in de negenendertigste week.

De top 5 van volhouders ziet er nu als volgt uit:
1. Plop: ‘Kabouterdans’ (66 weken)
2. Marco Borsato: ‘Rood’ (45)
3. Snow patrol: ‘Chasing cars’ (44)
4. Henk Westbroek: ‘Zelfs je naam is mooi’ (42)
5. City to city: ‘The road ahead (miles to the unknown)’ (42)

Overigens is Snow patrol sinds deze week niet meer de enige ‘veertiger’. ‘Frozen flame’van Jeckyll & Hyde jojoot ook al geruime tijd door de Single Top 100, deze week van 51 naar #40, en staat veertig weken genoteerd. En daarmee staat het nummer op de zevende plaats in het ‘aller tijden klassement’, gelijk met ‘Que si que no’ van Jody Bernal. Ook hun huidige hit, ‘Freefall’, gaat op en neer. In de vijftiende week stijgt de voormalige #1 van 9 naar #4. Klik hier voor een lijst met de langstgenoteerde platen uit de Mega-geschiedenis.

Stars on 45: Star sisters remix 2007 (87)

Als de Dolly dots weer bij elkaar komen (de dvd van de drie reünieconcerten is aanstaande vrijdag te koop), dan kunnen de Star sisters natuurlijk niet achterblijven. Directe aanleiding daarvoor is de deelname van Patricia Paay aan ‘Dancing with the stars’ in december. Patries: ‘Ik had zo'n lekker gevoel na het dansen, ik voel me heerlijk en fit en kreeg er weer zin in. En daarbij is het dit jaar precies twintig jaar geleden dat we (de Star sisters) uit elkaar gingen. Een mooie gelegenheid dus om weer bij elkaar te komen.’Stars on 45 was in 1981 een studioproject van producer Jaap Eggermont, waarbij Nederlandse artiesten werden ingezet bij het inspelen en inzingen van medleys van oude hits die onder een discobeat werden gezet. Wereldwijd werden er #1-hits mee gescoord, tot in Amerika toe. Na diverse medleys (Beatles, Abba, instrumentaal, Stevie Wonder en Rolling stones) was het de beurt aan de Andrews sisters.

Het idee hiervoor ontstond in 1982, toen de zussen Patricia en Yvonne Paay samen met hun moeder tijdens de TV Show van Ivo Niehe een ode brachten aan de Andrew sisters. Dit bracht Jaap Eggermont op het idee om het in het Stars on 45-formaat te gieten. Dat werden de beide zussen, aangevuld met Sylvana van Veen. Deze week precies 24 jaar geleden steeg ‘Stars on 45 proudley presents the Star sisters’ naar de eerste plaats. Daarna verscheen een medley van Frank Sinatra hits (Stars on Stevie), en toen was de koek op aan medleys. De ‘Stars on ’89 remix’ (1989) en ‘The clubhits’ (1997), kregen bij lange na niet de bijval van voorheen.

--> wel/niet eenmalig?

Op 6 mei vond een eenmalig optreden plaats van de Star sisters in ‘Dancing with the stars’, niet met Sylvana maar met Ingrid Ferdinandusse die Sylvana in 1985 was opgevolgd. Yvonne: ‘We gaan niet zoals de andere meidengroepen weer optreden of een concert geven. Bovendien kan het ook niet, want we hebben allemaal een drukke baan en Patries woont in Engeland.’ Eenmalig? Op 6 juli zijn ze nog één keertje (nou vooruit dan) te zien tijdens de live uitzending van ‘De vlootschouw in Vlissingen’ in verband met het Michiel de Ruyter-jaar. Overigens verwachten we dat de notering deze week op #87 van de ‘Star sisters remix 2007’, wél éénmalig zal zijn.

--> wel/geen Toppers?

Er was even sprake van dat de Star sisters anno 2007 zouden optreden tijdens de zes ArenA concerten van de Toppers. Maar omdat volgens René Froger de muziek van de dames niet zou passen in het concept van de Toppers, ging dat feest niet door. Hun nummers zijn volgens hem geen echte meezingers. De ware reden schijnt echter een ruzie te zijn tussen René en John van Katwijk (voormalig manager van René, en nu van de Star sisters). De andere Toppers, Gordon en Gerard Joling, zagen een optreden van de dames best zitten. Maar ‘doordat niet alle hoofden één kant op staan, ging het niet door’, volgens Joling.

de Megaman heeft zijn eigen site!

De Megaman heeft zijn eigen site! Je vindt je vertrouwde wekelijkse Megaman voortaan niet meer bij Planet, maar op een eigen site, in beeld én geluid!
Met elke maandag nieuws en achtergronden bij de nieuwe Single Top 100:
- de #1-positie
- stijgers naar de top 10
- informatie over alle nieuwkomers
- de Album Top 100
en op
- woensdag kijken we op basis van de midweek naar de voorlopige standen
- vrijdag, volgt de Megaman hitflits, met een korte samenvatting van de nieuwe standen.

Editors nieuw op #1?


Het ziet er niet naar uit de Britse Editors hun eerste #1-album in Nederland krijgen. Na het weekend zou hun tweede album 'An end has a start' op #1 binnen komen. Vandaag bleek echter dat ze de winst niet weten vast te houden. De Canadese zanger Michael Bublé heeft hen met zijn album 'Call me irresponsible' ingehaald en staat nu bovenaan. De strijd is echter nog niet gestreden, want we hebben nog twee verkoopdagen te gaan.