vrijdag 4 september 2015

Hitflits: Bieberfans streamen What Do You Mean naar de eerste plaats; Toppers na vier jaar terug bovenaan albumlijst

Dat het de laatste week voor ‘El Pérdon’ van Nicky Jam & Enrique Iglesias zou zijn, dat was vorige week wel duidelijk. De enige kanshebber voor de eerste plaats leek ‘How Deep Is Your Love’ van Calvin Harris + Disciples te zijn. Tot begin deze week toen ‘What Do You Mean’ van Justin Bieber ruim voorstond op ‘How Deep Is Your Love’. En dat is opmerkelijk voor een nummer dat nog maar drie dagen uit was.

Bieberfans hebben het nummer wereldwijd dan ook massaal gestreamd (de eerste dag 1,2, de tweede dag 1,3 miljoen). In ons land genoeg om binnen te komen op de eerste plaats van de Single Top 100. Ruim zes jaar na zijn eerste hit, ‘One Time’ (#74 in 2009).

SINGLE TOP 5

1. EW  Justin Bieber: What Do You Mean?
2. (2)   Calvin Harris & Disciples: How Deep Is Your Love
3. (3)   the Weeknd: Can’t Feel My Face
4. (1)   Nicky Jam & Enrique Iglesias: El Perdón
5. (7)   R. City feat. Adam Levine: Locked Away

De grootste stijgers:
#17 (24) Silentó: Watch Me (Whip / Nae Nae)
#19 (29) One Direction: Drag Me Down
#22 (36) Shaggy feat. Mohombi, Faydee, Costi: I Need Your Love
#36 (57) the Weeknd: The Hills
#50 (60) Robin Schulz feat. Francesco Yates: Sugar
#51 (68) Thomas Jack: Rivers
#72 Nick & Simon: Open Je Hart
#57 (75) Zara Larsson: Lush Life
#73 (90) Sam Hunt: Take Your Time
#82 (96) Little Mix: Black Magic
#89 (100) Jason Derulo: Cheyenne

Het restant  (twaalf!) eerste weeks noteringen:
#54 Sigala: Easy Love
#66 Macklemore & Ryan Lewis feat. Eric Nally, Melle Mel, Kool Moe Dee & Grandmaster Caz: Downtown
#71 Avicii: For A Better Day
#81 Dyna / Firstman / Lil Kleine / Bollebof: Round & Round
#83 Rachel Platten: Fight Song
#84 Years & Years: Desire
#85 Oliver Heldens & Shaun Frank feat. Delaney Jane: Shades Of Grey
#88 Charlie Puth feat. Meghan Trainor: Marvin Gaye
#93 Yellow Claw & Cesqeaux feat. Becky G.: Wild Mustang
#95 Nestky: Rio
#96 Drake: Hotline Bling
#98 5 Seconds of Summer: Jet Black Heart

‘Open Je Hart’ van Nick & Simon, vorige week de hoogste eerste weeks op #72, is volledig verdwenen. Het is daarmee met ‘Pak Van Mijn Hart’, dat in november 2014 één week op #85 stond, het slechts presterende nummer.

ALBUMS

Toppers na vier jaar weer aan kop

Zowel in 2007 en 2011 bereikte een Toppers-album de eerste plaats. Daarna haalde ze twee keer een tweede plaats, in 2012 + 2014. En tussendoor kwam een album uit de serie niet hoger dan de 19e plaats. Niet minder dan 340.000 bezochten op 23 en 24 plus 29-31 mei de elfde editie getiteld ‘Crazy Summer’ door Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom in de Ziggo Dome. Een deel daarvan wil die herinnering vasthouden en schafte de driedubbel-cd Toppers In Concert 2015 aan en zorgt dat het de nieuwe #1 is in de Album Top 100.

ALBUM TOP 5

1. EW  Toppers: Toppers In Concert 2015
2. EW  the Weeknd: Beauty Behind The Madness
3. (1)   Dr. Dré: Compton: A Soundtrack By Dr. Dré
4. EW  Foals: What Went Down
5. EW  Halsey: Badlands

September is niet alleen het begin van de meteorologische herfst, maar ook de maand waarin veel nieuwe albums worden uitgebracht. Dat valt deze week al op te maken uit de 19 (!) eerste weeks noteringen. Vier daarvan kwamen we al tegen bij de bovenste vijf, nu volgt de rest.
#7 Motörhead: Bad Magic
#16 Beach House: Depression Cherry
#18 Hans Teeuwen & the Painkillers: Popstukken
#19 Bewilder: Dear Island
#22 Jimi Hendrix Experience: Freedom – Atlanta Pop Festival

#31 Destroyer: Poison Season
#35 Deep Purple: From The Setting Sun … In Wacken
#37 the Robert Cray Band: 4 Nights of 40 Years Live
#38 Taste: I’ll Remember
#40 Maître Gims: Mon Coeur Avait Raison

#59 Nile: What Should Not Be Unearthed
#74 Sam Hunt: Montavallo
#76 Yo La TEngo: Stuff Like That There
#85 Lance Canales: The Blessing And The Curse
#91 Faces: 1970 – 1975: You Can Make Me Dance, Sing Or Anything

Zoals je ziet zijn beide lijsten flink opgeschud. Dus we zullen nog even aan de bak moeten. Het eerste resultaat daarvan kun je morgen lezen op de nieuwspagina van 3FM. Ergens dit weekend volgt dan nog de Megaman, maar het zou ook wat later kunnen worden!

maandag 31 augustus 2015

Megaman bij week 35 – 29 augustus 2015

El Pérdon nog nét #1

En verder in deze Megaman:
-          Nick & Simon komen met interactieve videoclip
-          Sam Hunt volgt zijn instinct
-          Derde notering voor Little Mix
-          Jason Derulo begint weer onderaan

In de Album Top 100 loopt Bon Jovi hun zesde #1-notering mis en laat Lowlands 26 sporen na. Welke? Je leest het in de albumsnippers én in de Hitflits.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

El Pérdon nog nét #1

#1 Nicky Jam & Enrique Iglesias: El Perdón                                                 *** zevende week op #1 ***

Het zag er deze week echt naar uit dat ‘El Perdón’ van Nicky Jam & Enrique Iglesias de eerste plaats zou kwijtraken. Vorige week sprintte ‘How Deep Is Your Love’ van Calvin Harris + Disciples van de achtste naar de derde plaats en stoomde deze week op naar de eerste plaats. Als de week iets langer had geduurd, was het waarschijnlijk gelukt, want het nummer komt net iets minder dan een procent te kort. Daardoor blijft ‘El Pérdon’ de bovenste beste in de Single Top 100, nu voor de zevende week.

Met ‘Cheerleader (Felix Jaehn remix)’ van OMI, dat tien weken op de eerste plaats stond en  ‘Parijs’ van Kenny B (negen weken), is ‘El Pérdon’ van Nicky Jam & Enrique Iglesias (zeven weken) de langst genoteerde #1-hit dit jaar.

Nick & Simon komen met interactieve videoclip

#72 Nick & Simon: Open Je Hart   *** hoogste eerste weeks ***

Zonder enige twijfel scoren Nick & Simon over vier weken hun achtste #1-notering met het album Open, dat op 18 september uitkomt. Een eigen glossy, ‘Open’, inclusief de promo-cd-single ‘Open Je Hart’ + een medley van de veertien albumtracks. Een expositie in Museum de Fundatie in Zwolle van acht Nederlandse beeldend kunstenaars die zich hebben laten inspireren door acht nummers op het album. Kortom, alles wordt weer uit de kast getrokken om het album tot een groot succes te maken.

interactieve videoclip

In de videoclip van ‘Open Je Hart’ draait het om een meisje en een jongen. Vanuit beide personen is een clip gemaakt, zo dat als je switcht deze gewoon doorloopt in het verhaal van de ander. Deze interactieve videoclip kun je niet op YouTube bekijken (waar de gewone versie wel opstaat), maar staat op hun eigen site. Met die single wil het nog niet echt lukken, slechts binnen op #72, maar het gaat dan ook alleen nog maar om de download en de stream.

Zara Larsson scoort het ene na het andere platina

#75 Zara Larsson: Lush Life

Na Sam Hunt (jarig op 8 december), hebben we deze week nog een artiest die in december geboren is: Zara Maria Larsson, op 16 december 1997 in het Zweedse Stockholm. In 2008 won ze de tweede editie van de talentenjacht Talang, de Zweedse versie van America’s Got Talent. Zara was nog maar tien jaar jong. Vier jaar later bracht ze de EP Introducing uit dat in Zweden drievoudig  platina werd.

Sinds 2013 heeft Zara een contract bij Sony Music Amerika en is ze onder de hoede van het collectief Stargate, dat talloze hits schreef/produceerde voor/met Beyoncé, Rihanna en Katy Perry. De samenwerking met Stargate leidde vorig jaar tot het album 1, met daarop de single ‘Lush Life’, dat in Zweden ook al drie keer de platinastatus haalde.

Sam Hunt volgt zijn instinct

#90 Sam Hunt: Take Your Time

Begin juli was ‘Take Your Time’ van Sam Hunt de Poedelplaat van 3FM dj’s Frank van der Lende en Giel Beelen. Twee week later gingen ook de dj’s van Radio 2 overstag, want die riepen het uit tot hun Top Song. Nu, zes weken later, komt het nummer eindelijk binnen, zei het nog bescheiden op de 90e plaats. ‘Take Your Time’ is dan ook geen nummer van dertien in een dozijn en heeft tijd nodig om te groeien.

Zijn vader was verzekeringsagent, zijn moeder lerares. Je kunt dus gerust stellen dat Sam Lowry Hunt (Cedartown, Georgia, 8 december 1984) de muziek niet van huis uit heeft  meegekregen. Van een vriend had hij een gitaar, waarop hij elke dag oefende. Niet met een speciale bedoeling, gewoon om de tijd door te komen.
Want zijn hart lag toen nog bij American football, waarin hij een goede quarterback was. Sam  dacht er dan ook over om professional te worden. Dat mislukte echter, waarna hij naar Nashville verhuisde, het mekka van de countrymuziek. Met anderen schreef hij enkele liedjes, waarvan ‘Come Over’ op een album van Kenny Chesney belandde en als single de eerste plaats haalde van de Amerikaanse countrylijst. En daarmee was het kostje van Sam Hunt gekocht, als songschrijver, nog niet als artiest.

instinct

Het duurde tot begin 2014 eer Hunt ook als artiest aan de bak kon. Met een platencontract op zak, werkt hij sindsdien aan een eigen carrière, schrijft liedjes maar niet specifiek met een genre in gedachten. ‘I try to zig when other people zag’ is een term in de voetbalsport en gaat voor Hunt ook op in de muziek: Ik doe net iets anders dan wat mensen van mij verwachten en volg mijn instinct. In oktober 2014 verscheen zijn album Montavallo, waarvan ‘Take Your Time’ de derde single is.

Derde notering voor Little Mix

#96 Little Mix: Black Magic

In eigen land is het Britse Little Mix alweer toe aan ‘Hair’. Wij moeten het eerst nog doen met ‘Black Magic’ dat daar vorige maand drie weken bovenaan stond en hun derde #1-hit was. Grootste hit bij ons tot nu toe van de Britse X Factor winnaars van 2011, is ‘Move’ (#79 in 2013). In datzelfde jaar debuteerden de vier meiden met ‘How Ya Doin’’ (#91). ‘Black Magic’ is hun grootste hit in de Amerikaanse hitparade, waar het deze week stijgt van 81 naar #68.

Jason Derulo begint weer onderaan

#100 Jason Derulo: Cheyenne

‘Want To Want Me’ was wereldwijd een grote hit en stond bij ons in mei een weekje op de zevende plaats. Een betere start kon Jason Derulo zich niet wensen voor zijn vierde album Everything Is 4, dat in juni verscheen. Na twee weken (hoogste plaats #32), was het echter weer verdwenen. Wellicht dat het op herhaling gaat, nu ‘Cheyenne’ als tweede single is gelanceerd. De start op #100 lijkt misschien niet zo goed, maar Derulo weet beter. ‘Ridin’ Solo’ van hem, startte in 2010 ook op #100 en kwam tot #47. We zullen hoever ‘Cheyenne’ komt!