vrijdag 2 november 2012

Hitflits: achtste #1-album voor Bløf; Adele terug naar #1

Morgenavond, zaterdag, staat Bløf in het Ziggo Dome in Amsterdam en viert samen met de fans het 20-jarig jubileum. Dat concert is live te volgen via Ziggo, kanaal 11, vanaf 20.30 uur. Daarnaast kan je het concert volgen via een livestream.

Zoals verwacht komt het verzamelalbum ‘Hier – het beste van 20 jaar Bløf’ van Bløf binnen op de eerste plaats van de Album Top. Al voordat het album te koop was, waren er al zo’n 25.000 stuks besteld, dus Bløf kan weer ruimte maken voor een gouden plak. De hoeveelste dat wordt, wij weten het niet, wel dat het in totaal hun achtste #1-notering is. Twee keer eerder bracht de band een verzamelaar uit, ‘Het eind van het begin’ (in 2004) en ‘Platinum’ (in 2007), maar beiden kwamen niet verder dan de tweede plaats. Concurrentie hoeven ze niet te verwachten van Taylor Swift, die met haar album ‘Red’ van 76 naar #7 stijgt. ‘Vrienden’ van Jan Smit, dat vorige week terugsteeg naar de eerste plaats, zakt naar de derde plaats. Ook bij de singles moet Jan inleveren, waarover zo meteen meer.

geen #1 voor Jannes

Als ‘Hier – hete beste van 20 jaar Bløf’ er niet was geweest, had Jannes met ‘Live in Ahoy’ zijn zesde #1-notering kunnen bijschrijven. Nu komt zijn live album binnen op de tweede plaats ver achter Bløf, dat ruim een derde meer verkoopt. Maar Jannes heeft geen klagen, want in juni scoorde hij nog zijn vijfde #1-notering met ‘Op volle kracht’ (deze week op herhaling op #91). Overigens zal de vreugde bij Bløf van korte duur zijn, want dit weekend verschijnt ‘Take the crown’, volgens eigen zeggen, het laatste album van Robbie Williams, dat volgende week de eerste plaats pakt.

‘Vrienden’ van Jan Smit, dat vorige week terugsteeg naar de eerste plaats, zakt naar de derde plaats. Ook bij de singles moet Jan inleveren, waarover zo meteen meer.

Want eerst hebben we nog een rijtje eerstweeks noteringen. De debutanten/bijzondere noteringen lichten we er even uit.
#11 Neil Young & Cracy horse: Psychedelic pill
#15 Mick Hucknall: American soul
#16 Loreen: Heal

Ze ontmoetten elkaar een aantal jaren geleden in een Amsterdamse tram, op weg naar een talentenjacht. De talentenjacht werd niets, maar de twee hadden elkaar wel muzikaal gevonden. Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk, oftewel Vonder & Bloom. ‘Shouldn’t say this’ op #20, is de opvolger van ‘Simple peace of mind’ (#42 in 2010), dat in 126 landen werd uitgebracht.

Overigens laten ze weten gevraagd te zijn voor The voice of Holland, maar dat niet zagen zitten. “Er is geen snelle weg naar succes. Ik zou ook niet op die manier succesvol willen worden. Je wil het idee hebben dat het succes je niet is overkomen. Dus dan maar de ‘lange’ weg, wat dat ook moge zijn. We genieten elke dag, dit is zo heerlijk om te doen.”

#23 Daria van den Bercken: Suites for keyboard [NL], pianiste, geboren op 31 augustus 1979 in Utrecht
#24 Kylie Minogue: The Abbey Road sessions, album met 16 van haar meest favoriete liedjes in een jaren ’50 stijl, opgenomen met een symfonieorkest in de Londense Abbey Road studio’s.
#32 Black country communion: Afterglow
#48 Calvin Harris: 18 months, nieuwe #1 in de Britse albumlijst aanstaande zondag
#54 Kamelot: Silverthorn, Amerikaanse metalband, met (sinds 22 juni) de nieuwe zanger Tommy Karevik
#69 Crypsis: Cryptology [NL], eerste album van de Nederlandse dj Grzegorz Luzynski
#80 Madness: Oui oui, si si, ja ja …

De filmmuziek van de zes voorlaatste James Bond films was van de hand van David Arnold. Arnold had het echter te druk met de muziek voor de Paralympics in Londen en dus werd Thomas Newman gevraagd voor de muziek. Newman werkte al vier keer eerder samen met  Sam Mendes, regisseur van ‘Skyfall’. Thomas Newman (Los Angeles, 20 oktober 1955) schreef muziek bij meer dan 50 films (‘Black beauty’) en tv-series (‘Erin Brockovich’). ‘Skyfall 007’ door Thomas Newman komt binnen op #86.

#87 Meek mill: Dreams & nightmares, debuutalbum van de Amerikaanse hiphopper Robert Williams uit Philadelphia
#88 Ralf Mackenbach: Seventeen [NL], op 4 oktober werd hij 17 jaar
#97 Danny Zuijderwijk: Volg je hart [NL], zanger uit Delft (31 maart 1987), die in 2010 de ‘Artiestenreizen Talentenjacht’ won in Cafe de Kleine Jan Monster in Boxtel.

Vorige week was het verschil tussen de #1 en de #2 in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums, nog geen 1%. Deze week is dat bijna 16%, alleen zijn de rollen omgedraaid. ‘Babel’ van Mumford & sons zakt naar #2, ‘Born to die’ van Lana Del Rey stijgt naar #1. Dat laatste zetje zal ongetwijfeld komen door de bekendmaking van het concert dat ze op 29 mei 2013 zal geven in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop start aanstaande maandag, 5 november, om 10.00 uur.

SINGLES

Vorige week pakten Jan Smit en Roos van Erkel met de download van het nummer ‘Sla je armen om me heen’ de eerste plaats af van Adele, die het themanummer van ‘Skyfall’, de 23e James Bondfilm, zingt.

Tot grote verassing, lukt het de twee, ondanks een fysieke release deze week, niet deze eerste plaats te behouden, maar zakken zelfs naar de derde plaats. Het is geen ‘Gangnam style’ van Psy die de eerste plaats opnieuw opeist in de Single Top 100, maar Adele die met ‘Adele’ de eerste plaats gewoon terugpakt. En dat is alleen maar mooi in de week dat de gelijknamige film in première is gegaan. Of ze die volgende week nog in handen heeft, hangt af van de vorderingen die Passenger maakt met ‘Let her go’, dat van #4 naar #2 stijgt en Adele op zo’n 3% volgt.

The voice of Holland

Vanavond is de laatste van vier battles, volgende week beginnen de live shows. Na vanavond hoeven alle kandidaten zich niet meer stil te houden over het verloop van the battles, die opgenomen zijn op 21 en 22 augustus, nog voor de eerste uitzending op 24 augustus, van the blind audition.

Daaronder zit ook Sandra van Nieuwland, die tijdens de eerste blind audition, ‘More’ zong van Usher en met haar versie de eerste plaats bereikte. Vorige week vrijdag werd dan eindelijk haar battle tegen Marco Gerits met ‘Broken strings’ uitgezonden, die ze glansrijk won. Ook was haar ‘More’ weer even te zien voor 2,5 miljoen kijkers en dat zorgt er voor dat het nummer opnieuw de top 10 instijgt, en van 11 naar #7 gaat. Ook Floortje Smit heeft profijt bij haar battle vorige week tegen Desi van Doeveren met ‘Vertigo’, want haar versie van ‘Alone’ stijgt deze week van 98 naar #81.

Dan nu een overzicht van de eersteweeks noteringen:
#38 Gold 1 feat. Bruno Mars and Jaeson Ma: This is my love
#39 Staygold feat. Style of eye & Pow: Wallpaper
#42 Frans Duijts: Ga maar vast slapen
#44 Kodaline: All I want, komende week 3FM Megahit en aanstaande maandag bij Giel in de ochtend
#48 Justin Bieber feat. Nicki Mina: Beauty and a beat
#60 Lenka: Everything at once
#70 Erna Temming: Comme ci, comme ça
#75 Stone & van Linden: Summerbreeze
#77 Ellie Goulding: Lights
#88 Within temptation: Grenade (in het kader van covers voor Q-music)
#94 Train feat. Ashley Monroe: Bruises
#98 Rudimental feat. John Newman: Not giving in

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman waarin onder andere aandacht voor de langstlopende hits aller tijden.

zondag 28 oktober 2012

Megaman bij week 43 – 27 oktober 2012

In deze Megaman bokst Jan Smit zich naar de eerste plaats, waagt P!nk zich weer aan een cover, werken Duitse rappers samen met Roemeense zangeres, brengen the Lumineers folkmuziek uit Amerika en gaat DuoNL trouwen. Dat en meer over alle nieuwe hits in de Single Top 100 van deze week.

Jan Smit bokst zich naar de eerste plaats

Jan Smit ft. Roos van Erkel: Sla je armen om me heen (1)         *** hoogste eersteweeks ***

Jan Smit toch één? En dat terwijl wij vorige week nog schreven bij de #1 van Adele: “Want echte concurrentie verwachten we de komende week nog niet van ‘Sla je armen om me heen’ van Jan Smit ft. Roos van Erkel. Dat hadden we dus mis, want we hadden buiten de jubileumconcerten van Jan Smit gerekend, die vorig weekend al begonnen. Tijdens die twee concerten heeft Jan zijn (vrouwelijke) fans opgeroepen het nummer te downloaden, en daar hebben ze massaal gehoor aan gegeven.
‘Sla je armen om me heen’ is zijn zeventiende #1-hit en alle zijn gezongen in het Nederlands. Marco Borsato bereikte ook zeventien keer de 1e plaats, alleen drie daarvan waren niet gezongen in het Nederlands. Een goede derde voor de meeste Nederlandstalige #1-hits, zijn zowel Nick als Simon, met tien #1-hits. Negen scoorden ze samen en eentje met anderen. Nick en Thomas Acda met ‘Sterker nu dan ooit’ en Simon en Paul de Munnik met ‘Kijk me na’.

niet voor één week

Jan Smit heeft een zeer trouwe fanschare, die er voor zullen zorgen dat ‘Sla je armen om me heen’ ook volgende week nog #1 staat. Niet alleen vanwege de drie concerten dit weekend, maar ook door de fysieke cd-single, verpakt in een speciale digipack, met de albumversie en ‘de making of’ van de film ‘Het bombardement’, waarin Jan de bokser Vincent speelt. Last but not least krijgen de kopers van het schijfje ook nog een 12-pagina's tellend boekwerkje met foto's uit de film. Weer slim gedaan Jan!

‘Sla je armen om me heen’ is van origine een track op het album ‘Vrienden’ van Jan Smit. Speciaal voor de film, die vanaf 20 december te zien zal zijn, heeft hij het nummer nog een keer opgenomen, maar nu met Roos van Erkel, die in de film zijn grote liefde Eva speelt.

Roos was tweede keus, omdat Noortje Herlaar (Mary Poppins) , die voor de rol was gevraagd, de rol afzegde. Zij zag meer uitdaging in de rol van Jeanne in de tv-serie ‘Moeder, ik wil bij de revue’, die elke maandagavond een miljoenenpubliek trekt. Noortje: “Het voelt aan als een speelfilm in acht delen.” Roos speelde eerder de hoofdrol van Rosa in de musicals van de ‘Hoe overleef ik’-serie.

derde dubbelklapper

Dankzij de jubileumconcerten stijgt het album ‘Vrienden’ van Jan Smit deze week terug naar de eerste plaats. Het album kwam daar op 18 augustus binnen en stond al drie weken bovenaan. Het is reeds de derde keer dat Jan een dubbelklapper (gelijktijdig #1 in single én albumlijst) scoort.


De andere waren, met achtereenvolgens titel van het album, de single en de data:
1997: ‘Ik zie dit lied voor jou alleen’ --- ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’, op 17 mei 1997
2006: ‘Op weg naar geluk’ --- ‘Als de morgen is gekomen’, van 23 september tot en met 7 oktober.

Het ziet er echter niet uit dat Jan het nu langer dan één week zal volhouden, want volgende week wordt ‘Vrienden’ verdreven door ‘Hier – het beste van 20 jaar Bløf’ van Bløf. Aanstaande vrijdag meer hierover in een nieuwe Hitflits.

P!nk waagt zich weer aan een cover

P!nk: Try (42)

Twaalf jaar kennen we haar inmiddels: Alecia Beth Moore, oftewel P!nk. Gemiddeld genomen scoorde ze iets meer dan twee hits per jaar, want ‘Try’ is haar 26e eigen hit. ‘Lady Marmelade’, #2 in 2001, maakte ze samen met Christina Aguilera, Mya en Lil’ Kim.

Hoewel P!nk haar nummers tekstueel sterker worden de laatste jaren (door wat ze allemaal meemaakt), worden de hits kleiner. Haar laatste top 10-notering stamt uit 2010: ‘Raise your glass’, goed voor een 3e plaats en haar grootste solohit. Daarna is ze niet meer boven de 22e plaats uitgeweest, dat was ‘Blow me (one last kiss)’, dat na 17 weken nog steeds genoteerd staat: deze week op #44.

cover

Try me’, binnen op #42, is de tweede single van haar zesde studioalbum ‘The truth about love’, dat in september verscheen en deze week op #13 staat. Het is het enige nummer op het album dat niet door haar is geschreven, maar door Ben West en Michael Busbee. Zij namen het in 2011 als demo op onder de naam GoNorthToGoSouth.

Het is niet de eerste keer dat P!nk een nummer van iemand anders opneemt. Voor de film ‘Charlie’s Angels: Full throttle’ nam ze het nummer ‘Feel good time’ feat. William Orbit op, dat eerder was gezongen door Beck. De versie van P!nk bereikte in 2003 de 13e plaats, kijken hoe ver ‘Try’ komt.

Duitse rappers werken samen met Roemeense zangeres

Marteria, Yasha & Miss Platinum: Lila Wolken (46)

In 2009 hadden we sinds lange tijd weer een Duitstalige hit: ‘Haus am See’ van Peter Fox (#4). Het jaar daarop was het weer raak met een Duitstalig nummer: ‘Nein Mann’ van Laserkraft dat ook tot #4 kwam. Daarna scoorden diverse Duitse nummers, maar allen  gezongen in het Nederlands.

Sinds Laserkraft in 2010 is er dus geen Duitstalige hit meer geweest. Daar komt deze week verandering in met ‘Lila Wolken’ van Marteria, Yasha & Miss Platinum op #46. Alle drie wonen ze in Berlijn, maar ze komen niet alle drie uit Duitsland, Miss Platinum is afkomstig  uit Roemenië. Tijd voor een kennismaking.

voetbal

Voordat Marteria (Marten Laciny, Rostock, 4 december 1982) de muziek indook, speelde hij voetbal bij het jeugdelftal van FC Hansa Rostock. In 1998 sloot hij zich aan bij de hiphop formatie Unterdog cru, waarmee hij het album ‘Maximum’ opnam. Twee jaar later nam hij voor een ander label zijn eerste soloalbum op, dat echter nooit is uitgebracht, omdat het andere label daar niet mee akkoord ging.

mode

Toen hij in 2001 een trip maakte naar New York City werd hij benaderd door een modellenbureau, waarna hij model liep voor merken als Diesel en Hugo Boss. Na een tijdje stapte hij uit de modelwereld, keerde terug naar Rostock en de hiphop formatie Unterdog cru, waarmee hij op tournee ging door Europa. In 2003 verhuisde Marteria naar Berlijn, waar hij een opleiding voor acteur volgde.

De naam Marteria is geïnspireerd op zijn echte naam Marten en het Spaanse woord ‘materia’. Naast Marteria gebruikt Marten nog een pseudoniem: Marsimoto, waaronder hij verscheidene cd’s heeft uitgebracht.

Eurovisie Songfestival

In 2009 schreef Marteria zich in voor de Duitse voorronde van het Eurovisie Songfestival. Zijn liedje ‘Zum König geboren’ kwam niet verder dan de twaalfde plaats; winnaar was ‘Miss kiss kiss bang’ van Alex swings Oscar sings!, dat tijdens het festival 20e eindigde. Het jaar daarna verscheen zijn album ‘Zum Glück in die Zukunft’, waaraan onder andere ook Yasha en Miss Platinum meewerkten. Het duurde nog tot dit jaar dat de drie gingen samenwerken dat het nummer ‘Lila Wolken’ opleverde.

broer

Yasha (volledig Yasha Conen) maakte tot 2004, samen met zijn broer David en twee andere rappers, deel uit van het hiphop collectief Moabatt. Daarna sloot zijn broer zich aan bij het producersduo the Krauts, dat al gewerkt had met Marteria en Miss Platinum. Nadat Yasha samen met Miss Platinum had meegewerkt aan het album ‘Zum Glück in die Zukunft’ van Marteria, bleven de drie samenwerken. The Krauts produceerden ‘Lila Wolken’.

Roemeense

Miss Platinum (= Ruth Maria Renner, Temeswar, Roemenië, 27 september 1980) kwam op haar achtste naar Berlijn. Ze volgde zangles bij de Amerikaanse zangeres Jocelyn Bernadette Smith, die met Falco, Alphaville en Udo Jürgens heeft samengewerkt. Renner zong in haar band en werd achtergrondzangeres bij Moabeat, het hiphop collectief waarvan Yasha ook deel van uitmaakte. In 2005 bracht Miss Platinum haar eerste album uit ‘Rock me’. In 2009 was ze achtergrondzangeres tijdens de tour van Peter Fox.

The Lumineers brengen folkmuziek uit Amerika

the Lumineers: Ho hey (77)

Met ‘Ho hey’ van the Lumineers, komt de folkmuziek dit keer niet uit het Verenigd Koninkrijk (Mumford & sons, Noah & the Whale en Laura Marling), maar uit Denver, in de Amerikaanse staat Colorado. The Lumineers is een trio dat bestaat uit Wesley Schultz (gitaar en zang), Jeremiah Fraites (drums, percussie, mandoline en achtergrondvocalen) en Neyla Pekarek (cello, mandoline, piano en achtergrondvocalen).
Schulz en Fraites, afkomstig uit Ramsey, New Jersey, begonnen in 2002 met het schrijven van liedjes. Dat was na de dood van Josh, broer van Jeremiah en vriend van Wesley, overleden  aan een overdosis. In 2009 verhuisden de twee naar Denver, waar ze een oproep plaatsen voor een cellist, dat Pekarek opleverde. Tijdens optredens verkocht het trio een in eigen beheer een  opgenomen EP. Er waren al plannen voor een tweede EP, maar toen ontmoeten ze in 2011 Christen Green van Onto Management uit Colorado.

video

Green had een video gezien van een optreden van the Lumineers en wilde dat wel eens live aanschouwen. Daarop vloog hij naar New York, waar het trio optredens verzorgde. Bij het zien daarvan, viel hij bijna stijl achterover. Ter plekke bood hij hen een contract aan en liet direct weten niets voor een tweede EP te voelen, maar het groter aan te willen pakken: een heel album. Van maandag – vrijdag namen ze dat op in een studio in Seatlle, waarna ze het hele weekend speelden in clubs in Portland, Seattle en Bellingham.

tv-serie

Ze waren al aardig bekend aan het worden en dat veranderde helemaal toen hun nummer ‘Ho hey’ werd gebruikt in de laatste aflevering van de Country & Western serie ‘Hart of Dixie’. Iedereen wilde weten van wie dat liedje was?

De zalen waar ze optraden werden groter, het album werd uitgebracht en voor ‘Ho hey’ werd een videoclip gemaakt. Het nummer werd ook nog in diverse reclamespots gebruikt, en als single uitgebracht. Inmiddels zijn daar zo’n 700.000 stuks van verkocht. Het succes van ‘Ho hey’ zorgde er mede voor dat er per week meer dan 10.000 albums werden verkocht. De teller staat nu al boven de 300.000 stuks.

DuoNL gaat trouwen

DuoNL: Ik mis je (78)

Sinds augustus 2010 noemen Chris & WillieJan zich DuoNL. Ze waren toe aan een  ‘lekker in de mond liggende artiestennaam die staat voor het Nederlandstalige duo’ en dus riepen ze de fans op om een nieuwe naam te bedenken. Ze zijn met z’n tweeën, zingen Nederlandstalig, dus dan ligt de naam DuoNL voor de hand, toch?

uitgesteld album

‘Zoals wij zijn’, het eerste album als DuoNL, dat gepland stond voor juli, wordt nu in november uitgebracht. De lancering is nog steeds in zaal Adelaars in Helmond, de datum: zondag 11 november. November wordt een feestmaand voor het duo, dat elkaar al 5 jaar kent, want dan gaan ze ook nog trouwen.

eer

Ik mis je’ is geen eigen nummer, maar van Ben Hendriks, die het nummer voor 2005 onder zijn artiestennaam Ben Benson opnam. DuoNL kent die versie ook en zou het een hele eer vinden hun versie persoonlijk aan hem te overhandigen. Het schijnt dat Ben erg ziek is, waardoor dat nog niet is gebeurd.

2012: het jaar van de doorbraak van Emeli Sandé

Labrinth feat. Emeli Sandé: Beneath your beautiful (81)

We kunnen inmiddels stellen dat 2012 het jaar is van de doorbraak van de Schotse zangeres Emeli Sandé. Een jaar geleden debuteerde ze met ‘Heaven’ dat bij ons niet verder kwam dan de 69e plaats. In februari kwam ze met de single ‘Next to me’ dat pas op #4 eindigde. Ook verscheen het album ‘Our version of events’ dat de achtste plaats bereikte en nog steeds genoteerd staat. En toen kwamen in juli de Olympische Spelen in Londen, waarbij ze zowel tijdens de openingsceremonie (‘Abide with me’) als de sluitingsceremonie (‘Read all about it part III’)  zong, dat veel indruk heeft gemaakt.

‘Beneath your beautiful’ schreef Sandé met de Amerikaanse zanger/producer Mike Posner (bekend van ‘Cooler than me’, #29 in 2010) en de Britse liedjesschrijver Tim McKenzie, beter bekend als Labrinth die het nummer met haar zingt. Timothy McKenzie (Hackney., Londen, 21 maart 1989) stamt uit een muzikale familie. Zijn broer Mac is tevens producer en introduceerde hem op zijn vijftiende in de wereld van de opnamestudio.

nieuw talent

Nadat hij het nummer ‘Dead end’ voor Master shortie had geproduceerd, toonden diverse partijen interesse in hem, waaraan hij een contract overhield bij een tak van EMI publishing. Van 2010 – 2012 begeleidde hij samen met zijn zuster SheAr, nieuwe zangeres, zangeressen, mc’s en producers. Het mes sneed aan twee kanten, want de nieuwe talenten waren weer te horen op nummers van Labrinth zelf. Daarnaast schreef en produceerde hij nummers voor onder andere Tinie Tempah.

Sinds 2010 brengt Labrinth ook zelf nummers uit. Begin dit jaar scoorde hij bij ons zijn eerste hit met ‘ Earthquake’ feat. Tinie Tempah (#69 in januari). Begin 2011 is Labrinth gaan werken aan zijn soloalbum ‘Electronic earth’, dat in april van dit jaar verscheen en hem een 2e plaats opleverde in de Britse albumlijst.

eerste Britse #1

Van ‘Beneath your beautiful’ feat. Emeli Sandé zijn de afgelopen week zo’n 108.000 stuks verkocht, wat Labrinth zijn eerste #1-hit oplevert in de Britse singlelijst, en de tweede voor Sandé.  De eerste voor haar was in 2011 ‘Read all about it (part I)’ van Professor Green, waarop Sandé ook de leadzangerers is. Maar een eigen #1-hit scoorde ze dus nog niet. Overigens komt ze met nog een nummer de Britse hitparade binnen en ook in de top 10: ‘Wonder’ van Naughty boy met alweer de lead voor Emeli Sandé op #10.

album van het jaar

Sinds september is haar album ‘Our version of events’ daar het bestverkochte album van 2012, waarmee ‘21’ van Adele naar de tweede plaats is verwezen. Van ‘Our version of events’ is afgelopen week een luxe editie verschenen met vijf extra tracks, waaronder ‘Read all about it part III’, ‘Beneath your beautiful’ en ‘Imagine’ (cover van John Lennon). Op 23 maart komt ze naar ons land voor een optreden in Paradiso in Amsterdam. Deze week kun je daar kaarten voor winnen op 3FM.

Sidney Samson strikt Will.i.am

Sidney Samson feat. Will.i.am: Better than yesterday (84)

Jaarlijks gaat er 587 miljoen Euro’s om in de Nederlandse dansscène. Zo’n 254 miljoen daarvan wordt omgezet door onze dj’s. Niet alleen in ons land, maar ook ver daar buiten. Niet voor niets is Armin van Buuren opnieuw – voor de vijfde keer volgens DJ Mag – de beste dj van de wereld. Dan is het niet zo gek dat veel buitenlandse artiesten met onze dj’s willen samenwerken. Zo ook Will.i.am, die daar wel oren naar had toen Sidney Samson hem benaderde. Will.i.am scoorde onlangs een Britse #1-hit met onze Eva Simons en het nummer ‘This is love’.

Sidney Samson, 31, scoorde al acht hits, waarvan ‘Riverside’ het verst kwam: #8. In de Britse hitparade bereikte het nummer, dankzij een remix van Wizard Sleeve, en onder de titel ‘Riverside (let’s go!)’ de tweede plaats. Samson werkte al eerder met grote namen uit de popmuziek. Zo produceerde hij ‘Get it started’ van Pitbull feat. Shakira. Op 7 november start Samson zijn Noord-Amerikaanse tournee die hem onder andere brengt naar Chicago, Toronto (Canada) en San Francisco.

Hardwell & Showtek bepalen zelf wel hoe ze het doen

Hardwell & Showtek: How we do (91)

Hardwell, alias van Robbert van de Corput, is sinds 2007 regelmatig te gast in de Single Top 100. Zijn grootste hit was ‘Zero 76’ samen met Tiësto (#19 in 2011). Dit jaar was Hardwell al twee keer aanwezig, met ‘Cobra’ (#51 in februari) en vier maanden later met ‘Call me a spaceman’ feat. Mitch Crown (#34 in juni). ‘How we do’, de zevende notering voor Hardwell, is de eerste met Showtek.

Showtek bestaat sinds 2001 en scoorde twee hits: ‘Defqon 1 anthem 2006’ (#47) en ‘Seid Ihr bereid’ (#98), beide in 2006. Dat betekent niet dat de broers Wouter & Sjoerd Janssen, die schuil gaan achter Showtek, sindsdien niets meer hebben gepresenteerd. Integendeel, want ze zijn zeer actief (werkten onder andere met Tiësto) en tourden over de hele wereld. Inmiddels hebben ze hun muzieksoort aangepast, van techno naar hardstyle.