vrijdag 1 oktober 2010

Hitflits: Bruno Mars te sterk voor Jan Smit

Hij heeft er alles aan gedaan, een instore hier, een instore daar, maar het heeft niet geholpen. Al na één week moet Jan Smit zijn eerste plaatst inleveren. ‘Zie wel hoe ik thuis kom’ zakt naar de tweede plaats en past in het rijtje ‘Laura’ (2005), ‘Op weg naar geluk’ (2007) en ‘Als je lacht’ (2009). Allemaal #1-hits van Jan die één week bovenaan stonden en met uitzondering van ‘Laura’ ook op #1 binnenkwamen.

En wie is er dan sterker dan Jan Smit? Bruno Mars, een andere womanizer, die met een overwicht van ruim 13% op ‘Zie wel hoe ik thuis kom’, de eerste plaats pakt in de nieuwe Single Top 100. Zijn eerste eigen single, ‘Just the way you are’, stijgt in de tweede week van de negentiende naar de eerste plaats. Hij is pas de tweede artiest die zo’n sprong maakt naar #1. Nicole was in 1982 de allereerste met ‘Ein bißchen Frieden’, de #1 van het Eurovisie Songfestival dat jaar, die eenzelfde sprong maakte.

Engelstalig

In 2007 noemde ze zich nog Melissa en scoorde een hitje met ‘Zonlicht in mijn hart’ samen met SIR (#72). Vorig jaar besloot ze op het Engels over te gaan en nam ze de naam M’lissa aan en ziedaar het gaat haar voor de wind. De dertienjarige Melissa Engelhart is al bezig sinds haar vijfde met muziek, nam zangles in 2007 en werd het jaar daarop vijfde bij de voorronde van het Junior Songfestival met het zelfgeschreven liedje ‘Als ik in de lucht kijk’. De overstap naar het Engels is geen slechte keuze, want ze stijgt door naar de tiende plaats mede dankzij de mix die the Basement maakte van ‘Hopefully’.

Ook nieuw bij de bovenste tien is Rihanna met ‘Only girl (in the world)’, dat in de derde week van 11 naar #9 stijgt. Daarmee staat ze met twee nummers in de top 10, want op de vijfde plaats staat ‘Love the way you lie’, haar duet met Eminem.

Verder gebeurt er eigenlijk niet zoveel in de Single Top 100. Twee nummers gaan op herhaling en daarnaast zijn er maar negen eersteweeks noteringen. De hoogste komen we pas tegen op #35: ‘Doar heb ik schijt aan’ van Mooi wark. Het is in totaal hun dertiende hit en na ‘We zingen en we springen in t’Oranje rond (in de blote kont)’ (#70 in juni) en ‘Goeie been, verkeerde bed’ (#17 in augustus) is het hun derde notering dit jaar en dat al drie jaar achtereen! In 2008 boekten ze zelfs vier hits.

Het restant komt binnen in de onderste helft:
#65 Yvonne Keely & Scott Fitzgerald: ‘If I had words 2010’
#75 Jacqueline: ‘One and one’
#79 Inna: ’10 minutes’
#81 B-yentl: ‘Give it a chance’
#89 the Wombats: ‘Tokyo (vampires & wolves)’
#90 2 force: ‘Tintels’
#94 Mitch Crown: ‘Crazy’
#96 Ambacht: ‘Voorgoed zo mooi’

In de Album Top 100 voert Phil Collins nog één weekje de scepter met zijn album ‘Going back’, dat nu voor derde week bovenaan staat. Vandaag is ‘Fier’, het nieuwe album van Nick & Simon uitgekomen, dat al bij voorintekening platina is, wat betekent dat er meer dan 50.000 stuks van zijn besteld. Volgende week de nieuwe #1 dus.

In tegenstelling tot een rustige Single Top 100, is het alles behalve rustig in de Album Top 100. Zeven albums gaan op herhaling, achttien zijn helemaal nieuw, waarmee de lijst in één week voor een kwart wordt vernieuwd.

In de albumlijst is de hoogste eersteweeks voor ‘Beau soir’ van Janine Jansen dat binnenkomt op de derde plaats. Dat is dezelfde plaats als waar haar vorige album ‘Beethoven/Britten: violin concertos’ in oktober 2009 uiteindelijk kwam. En wat een toeval, dat album gaat deze week op herhaling op #93. ‘Beau soir’ is haar zevende album en meer dan 10.000 keer uitgeleverd, goed voor goud dus. Op het album speelt Janine de vioolsonates van Debussy en Ravel, die ze heeft aangevuld met één van de schaarse werken voor kleine bezetting van Olivier Messiaen, Thème et variations, en een reeks korte stukken van Fauré, Lili Boulanger en Debussy. Op 15 oktober wordt het album ook internationaal uitgebracht.

Ze zal echter weinig vreugde aan het succes beleven, want sinds eind mei is ze overwerkt. Al haar concerten zijn tot en met eind oktober afgelast. Over haar burnout maakte regisseur Paul Cohen een documentaire, die op 24 september in première ging tijdens het Nederlandse filmfestival. Tot ieders verrassing was ze daar wel, ook al zat ze onopvallend in de coulissen.

De tweede hoge binnenkomer is ‘Welkom thuis’, het comeback album van de Kast. Het is het eerste album sinds de groep zeven jaar geleden een sabbattical inlaste. Voor zanger Syb van der Ploeg betekende het echter ook de bakens verzetten, en een eigen pad verkennen. Solosucces bleef echter uit en zakelijk gezien kwam hij niet los van de Kast. Daarnaast had hij problemen in de privésfeer. Die zijn echter voorbij, nu hij een nieuwe liefde heeft: de 26-jarige Adriana von Bannisseht. En ook muzikaal gaat het hem weer voor de wind. Vorig jaar nam hij met zijn oude maatjes al ‘De hel van 63’ op, titelsong van de gelijknamige film. En vervolgens doken ze de studio in voor het opnemen van een heel album, want “wij vijven horen bij elkaar. Er gebeurt wat als we samen spelen”. En over zijn nieuwe liefde Adriana zegt Syb: “De liefde heeft me veel gegeven om over te schrijven. Ik koester mijn leven zoals het nu is en hoop dit zo lang mogelijk vast te mogen houden.”

Bij de bovenste tien zijn er nog twee nieuwe noteringen: Rowwen Hèze met ‘Zilver’, op #9 (naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan) en ‘Clapton’ van Eric Clapton op #10.

En dan, hou je vast, het restant:
#12 Ralf: ‘Ralf’
#23 Neil Young: ‘Le noise’
#32 Graffiti6: ‘Colours’
#35 Only seven left: ‘It was all a dream’, band uit Hilversum
#39 Aloe Blacc: ‘Good thigns’
#47 David Bowie: ‘Station to station – special edition’, oorspronkelijk uit 1976, opnieuw uitgebracht in Dolby 5.1 inclusief twee optredens in 1976 opgenomen in het Nassau Coliseum in New York City.
#64 Peter pan speedrock: ‘We want blood’
#67 Mark Ronson % the Business Intl: ‘Record collection’
#76 David Sylvain: ‘Sleepwalkers’
#77 Kingfisher sky: ‘Skin of the earth’
#86 Lizz Wright: ‘Fellowship’
#96 James Labrie: ‘Static impulse’
#97 Soundgarden: ‘Telephantasm’
#100 Dimmu Borgir: ‘Abrahadabra’

Ben je weer helemaal bij. Na het weekend is er ook nog eens een nieuwe Megaman met de feiten achter de hits. Het kan niet op.

zondag 26 september 2010

Megaman bij week 39 – 25 september 2010

Welkom bij de Megaman, waarin Jan Smit zijn laatste #1-hit scoort, K3 met eigen comedyserie komt, Bruno Mars zelf aan de slag gaat, Baskerville niet zelf kan zingen, Jerry Wolff door Snoop dogg werd benaderd voor remix en James Blunt ook vrolijke nummers zingt. Dat en meer over de Single Top 100 van deze week.

Laatste #1 voor Jan Smit

Jan Smit: Zie wel hoe ik thuis kom (1) *** hoogste eersteweeks / eerste week op #1 ***

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. ‘Zie wel hoe ik thuis kom’ is Jan zijn laatste #1-hit … voordat hij eind november vader wordt. Dan zal hij meer tijd doorbrengen met zijn gezinnetje en dus minder tijd hebben voor promotie en optredens. Daarvoor gaat Jan nog even flink knallen tijdens de ‘Leef je uit’ tournee die op 22 oktober van start gaat, waarbij ook zus Monique aanwezig zal zijn. Leuk dus dat ‘Zie wel hoe ik thuis kom’ nog op #1 komt, maar had het nummer niet één of twee weken later uitgebracht kunnen worden? Dan had ‘Wat is dromen’ van 3js & Ellen ten Damme deze week nog zeker op #1 gestaan met een lichte voorsprong op ‘Born again (Balearic soul mix)’ van Ricky L feat. M:ck van ruim 2%. Niet dat we Jan zijn #1-hit niet gunnen, maar die had hij later ook zeker wel gescoord. Het overwicht van Jan op de #2 is groot, hij verkoopt ruim 1/3 meer.

Overigens is het ook al eens andersom gegaan. Op 17 november 2007 stond Jan op #1 met ‘Dan volg je haar benen/Calypso (duet met John Denver)’. De week daarop werd hij van de eerste plaats gegooid door … Nick & Simon met ‘Pak maar m’n hand’. Wel stond Jan al drie weken op de eerste plaats, dus zo hard ‘pakten’ Nick & Simon hun dorpsgenoot ook weer niet aan. Op 29 augustus 2009 was het net andersom. Toen steeg ‘Lippen op de mijne’ van Nick & Simon naar de eerste plaats. De week daarop pakten Damaru & Jan Smit die eerste plaats af met ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’.

nieuwe start

Voor Jan begint het aantal onafgebroken #1-hits met ‘Zie wel hoe ik thuis kom’ weer gewoon bij 1. ‘Terug in de tijd’ bereikte, ondanks een speciale WK-versie, niet de eerste plaats, waarmee de keten van negen onafgebroken #1-hits werd doorbroken. Die keten werd met tien #1-hits al door Marco Borsato aangevoerd en dat aantal haalt Jan niet meer, want ook Marco zal de komende jaren nog verder uitlopen. Wel kan Jan nog strijden om het meeste aantal #1-hits. Met ‘Zie wel hoe ik thuis kom’, zijn 25ste hitsingle, staat hij nu op twaalf, terwijl Marco op 14 staat.

dubbele #1-hit

De tweede track op ‘Zie wel hoe ik thuis kom’ is ‘When you’re gone’, het duet met zijn zus Monique. Aangezien (ook) veel fans van Monique het nummer gedownload zullen hebben, dan wel de fysieke cd-single aangeschaft hebben, kunnen we wel spreken van een dubbelhit. ‘When you’re gone’ was in 1998 de twintigste hit voor de Canadese zanger Bryan Adams, die het toen zong met Melanie C en de zevende plaats bereikte.

zus(sen)

“Ik ben een groot fan van Bryan Adams”, laat Jan weten. De keuze om een nummer van hem met mijn zus op te nemen, was vanzelfsprekend, ‘omdat ze zo ontzettend gegroeid is’. “Ze werd drie jaar geleden echt in het diepe gegooid, maar ik durf nu te zeggen dat ze een van de betere zangeressen van dit land is. Ik ben heel trots op mijn zusje.” Die kan Monique in haar zak steken! Het is al de tweede keer dat Jan een duet met Monique opneemt. In 2006 verscheen een speciale kerstuitvoering van zijn hit ‘Cupido’, met daarop het duet ‘Kerst voor iedereen’. Ook die single bereikte de eerste plaats. En acht jaar daarvoor zongen Jenny & Monique, beide zussen van Jan, mee op ‘Het is niet te geloven’.

K3 komt met eigen comedyserie

K3: Hallo K3 (15)

De Nederlandse fans moeten nog tot volgend jaar wachten, want dan pas zend de TROS de dertiendelige comedyserie ‘Hallo K3’ uit. Maar de Vlaamse fans kunnen al vanaf 6 oktober terecht op vtmKzoom, de Vlaamse kinderzender. In ‘Hallo K3’ worden Karen, Kristel en Josje gevolgd in hun appartement bij hun dagelijkse bezigheden. Aan deze ‘sitcom’, waarbij gebruik is gemaakt van een lachband (waarom? Kinderen weten toch zelf wel wat leuk is?), werken de Vlaming Jacques Vermeire en de Nederlanders Metta Gramberg en Winston Post mee, die ook te zien zijn in de clip van ‘Hallo K3’. Dat is dan ook het enige nummer dat in de serie zit. ‘Hallo K3’ is na ‘MaMaSé!’ (#1 in november) de tweede hit met Josje Huisman, en in totaal de 24ste notering voor K3. Afgelopen zaterdag (25 september) zijn de dames begonnen aan een nieuwe concertreeks door Vlaanderen en Nederland.

Kathleen Aerts, die vorig jaar uit K3 stapte, wordt eind januari moeder van een zoon. De vader van de jongen, is Steven van Hoof, politieagent, waarmee ze in juni trouwde.

Bruno Mars zelf aan de slag

Bruno Mars: Just the way you are (19)

Het zat er natuurlijk dik in dat Bruno Mars na de successen die hij dit jaar had met B.o.b. (‘Nothin’ on you’, #15) en Travie McCoy (‘Billionaire’, #4), ook zelf met een cd zou komen. In mei verscheen al van hem de EP ‘It’s better if you don’t understand’, waaraan ook B.o.b. en Cee-lo Green meewerkten. Maar met ‘Just the way you are’ gaat Peter Gene Hernandez, zoals hij volledig heet, geboren op Hawaï op 8 oktober 1986, helemaal los.

cassettebandje

In Australië, Canada en Nieuw-Zeeland staat het nummer al hoog in de top 10 en in de Amerikaanse Billboardlijst stijgt het deze week naar de eerste plaats. De binnenkomst van ‘Just the way you are’ op #19, is slechts een startpunt, want in notime zal het ook hier de bovenste regionen bereiken. Mede dankzij de amusante videoclip, waarin een cassettebandje een belangrijke rol speelt! Op 5 oktober verschijnt ‘Doo-wops & hooligans’, het debuutalbum van Bruno.

Baskerville kan niet zingen

Baskerville feat. Bade: Devil’s town (55)

Begin augustus stond het duo Baskerville op Sziget in Boedapest, één van de grootste festivals in Europa. Eind augustus knalden ze op Lowlands en lanceerden ze het album ‘Disco biscuits’. Daarop worden de vocalen voor rekening genomen van E1 Ten (Gotcha, Trackaddicts), Bart van Liemt (The Sheer), Jacqueline Govaert (ex-Krezip), Pete Philly, Alex Krottje (Heist) en Ivo Maissan (Relax, Chocolate puma). De vocalisten doen mee vanwege een praktische reden: zowel Bart Possemis (31) als Thijs van der Klugt (bijna 26) kunnen niet zingen!

verbouwing

Bart (ex-Relax) en Thijs (ex-Heist), evenals hun vocalisten afkomstig uit Haarlem, leerden elkaar vier jaar terug kennen bij de verbouwing van een opnamestudio van een vriend, Willem Bloem. Na het betonstorten praten de twee bij een goede fles wodka over muziek. Bart wilde van de hiphop af en aangezien Thijs al de nodige drum ‘n bass had gemaakt, zagen ze de samenwerking wel zitten. Ze maakten remixen voor Pete Philly & Perquisite en Twisted sister, die het hele internet overgingen. Vorig jaar bracht het duo al een EP uit, en begin dit jaar verscheen hun eerste single ‘Ready to blow’ featuring Bob Rogers.

Met ‘Devil’s town’ wordt Haarlem bedoeld. Niet alleen omdat het hun woonplaats is, maar ook omdat het een stad is die al jaren een bruisende scène kent. Bade staat voor zanger Bart van Liemt (the Sheer), die ook het nummer ‘Our racing heart’ zingt.

Sherlock Holmes

De naam Baskerville is afgeleid van ‘The hound of the Baskervilles’, één van de vier misdaadromans geschreven door Sir Arthur Conan Doyle over privé detective Sherlock Holmes. The Baskervilles was een familie, die geteisterd werd door een bloedhond. De naam Basskerville kwam ineens bij Bart en Thijs op tijdens het eten van een pizza, want zo gaat dat. Wellicht dat hun album daarom ook wel ‘Disco biscuits’ heet.

Matthijs leerde zingen van zijn opa

Matthijs Koning: Dans met mij (65)

Uit Oosterhout komt Matthijs Koning. Op 23 mei behaalde hij de tweede plaats bij de talentenjacht Oosterhout live. Winnaar werd Wesley Ponsen, waarvan inmiddels de single ‘Laat me niet alleen’ is verschenen. Maar in tegenstelling tot de #1, is het de #2 die als eerste een hit scoort, want ‘Dans met mij’ geschreven door zijn broer Koen, komt binnen op #65.

Volgens Edwin van Hoevelaak, juryvoorzitter en tevens producer van ‘Dans met mij’, viel Matthijs op, omdat hij met een eigen nummer een persoonlijke boodschap uitdroeg. Matthijs heeft het zingen niet van een vreemde. Zijn opa Jack maakte deel uit van het Duo de Koning, dat gevormd werd door hem en diens broer en actief was tussen 1968 – 1976. Nadat Matthijs veel positieve reacties kreeg na een optreden op het eindexamenconcert van zijn middelbare school, meldde hij zich aan voor de jaarlijkse talentenjacht in Oosterhout.

Snoop dogg vroeg Jerry Wolff voor remix

Timati & Snoop dogg feat. Wolffman: Groove on (76)

Vorig jaar stond ‘Groove on’ al drie weken genoteerd: 88, 89, 100. Toen waren het Timati (volledig Timoer Ildarovitsj Joenoesov Timati, Russisch: Тимур Ильдарович Юнусов) en Snoop Dogg (= Cordazar Calvin Broadus) die het nummer uitvoerden.

urbanmix

De versie van ‘Groove on’ die nu binnenkomt op #76, is gemaakt door DJ Wolffman, oftewel de Nederlandse muzikant/producer Jerry Wolff (Den Haag, 29 november 1964). Vorig jaar werd hij benaderd door Rob Boskamp, die in Nederland de remixen regelt van Snoop dogg. Rob vroeg hem of hij een remix wilde maken van ‘Groove on’. Dat moest geen dancemix worden, want die maakt iedereen al, maar een urban mix. De remix die Jerry maakte viel zeer goed in de smaak en was op YouTube een grote hit.

dancemix

Dit jaar werd Jerry weer benaderd, maar nu voor een dancemix van ‘Groove on’. Hij wilde dat wel doen, maar onder één voorwaarde: dat hij daar ook een credit voor zou krijgen als ‘featured artiest’. Dat was geen probleem. Jerry ging er mee aan de gang, met als resultaat een danceremix plus vermelding én een aangepaste videoclip! Inmiddels hebben meer artiesten uit Amerika zich bij Jerry Wolff gemeld met het verzoek om een remix. Daarnaast is Jerry ook bezig met een eigen album dat begin 2011 verwacht wordt. Hij wil dat alle mensen waarmee hij in het verleden heeft samengewerkt, daaraan meewerken, want Jerry is geen zanger, maar muzikant/producer. Jerry produceerde hits van ondermeer Ross & Iba (‘Wassenaar’), Linda Wagemakers (‘No goodbyes’), Georgina (‘If you want me’), maar ook de drie singles van Hit! Dat doet hij als leider van de WeMusic company (= Wolffman entertainment music company) dat ook radiocommercials maakt en iVolt Records.

James Blunt zingt ook vrolijke nummers

James Blunt: Stay the night (78)

Nee, ‘Stay the night’ is niet de Engelstalige versie van ‘Blijf vannacht bij mij’ van Sieneke, maar de nieuwe single van James Blunt. Volgens James straalt het nummer optimisme en hoop uit, dit in tegenstelling tot voorgaande nummers. Die lijn zet hij voort op zijn nieuwe album ‘Some kind of trouble’, waarop hij ook elektrische gitaar speelt. Het album is opgenomen in de eerste helft van dit jaar in zijn eigen opnamestudio in Los Angeles. De nummers schreef hij in Californië, Londen en in zijn huis op Ibiza samen met Steve Robson, die ook een deel heeft geproduceerd.

Stay the night’ is geproduceerd door Linda Perry, voormalig zangeres van Four non blondes en nu bekend van nummers voor onder anderen Christina Aguilera en P!nk. Blunt schreef het nummer in Californië samen met Robson en Ryan Tedder, zanger van OneRepublic. In ‘Stay the night’ zit de zin ‘We’ll share the shelter of my single bed’, dat komt uit ‘Is this love’ van Bob Marley. Op 5 november ligt ‘Some kind of trouble’ in de winkel en vijf maanden later, op 9 maart, staat James in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Danny laat je (mee)zingen

Danny Nicolay: Ongelofelijk (80)

Je zou het misschien niet zeggen, maar net als Sieneke (op #81), heeft ook Danny Nicolay een link met het Nationale Songfestival. Danny deed in 2003 een gooi naar deelname, maar zijn liedje ‘Waanzinnig’, van 502 liedjes, kwam niet verder dan de voorronde.. Danny ging echter niet bij de pakken neer zitten en gaf zich op voor het ‘Alternatief songfestival’ van het NCRV programma ‘Man bijt hond’. Twee weken lang was hij dagelijks op tv te zien en uiteindelijke eindigde hij op #1.

Met ‘Ongelofelijk’ is Danny Nicolay (Almere, 12 november 1973) al weer toe aan zijn achtste notering. Het nummer is geschreven door Harold Verwoert, die we binnen drie maanden zelf in de hitparade kunnen verwachten als zijn alter ego Piet Diego. Zingen is niet de enige bezigheid van Danny. Hij is ook nog eens de oprichter van Multidisk, cd perserij en uitgever van de befaamde BackTrack-cd serie, cd’s met begeleidingsmuziek. Daarnaast geeft Multidisk ook de karaoke DVD-video reeks ‘Zing maar mee’ uit, met de beste successen van vroeger en nu. En tenslotte is Multidisk ook nog eens een platenmaatschappij van onder anderen Jaap de Bok, Stefan & Patrick Dano, Antonio, Hind (de single ‘Morgen’), Jos Cové en natuurlijk de singles van Danny zelf!

Sieneke wil meer zijn dan het meisje van het Eurovisie Songfestival

Sieneke: Blijf vannacht bij mij (81)

“Ik ga me nu helemaal concentreren op mijn album en hoop dat ik niet wordt gezien als het meisje van het Songfestival, maar bekend wordt met mijn eigen muziek.” Dat zei Sieneke Peeters eind mei. Het plan was al eind juni met ‘Zonneschijn’, de opvolger van ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’ te komen en even later met een heel album. Het liep echter anders, want door stemproblemen is de nieuwe single nu pas uit. En dat is niet ‘Zonneschijn’ maar ‘Blijf vannacht bij mij’, aangezien de zomer al weer voorbij is. Dat album komt er binnenkort ook aan, met alleen maar Nederlandstalige muziek. Sieneke: “Het wordt het levenslied in een modern jasje. Bij de vaderlandse muziek ligt mijn hart, daarmee ben ik opgegroeid.”

Michael Bublé haalt concert in

Michael Bublé: Hollywood (85)

Op 19 mei zou de Canadese zanger Michael Bublé een concert geven in het Gelredome in Arnhem. Doordat zijn drummer een dag tevoren onwel was geworden en met hartproblemen in het ziekenhuis werd opgenomen, ging dat concert niet door. Op 28 oktober aanstaande is het eindelijk zover, dan haalt hij het concert in. En nu maar hopen dat er geen mensen zijn die het kaartje van 19 mei hebben weggegooid!

Tijdens dat concert zal Michael zeker ‘Hollywood’ laten horen, een nieuw nummer dat hij schreef met zanger/pianist Robert G. Scott en oorspronkelijk ‘Hollywood is dead’ heette. Drie dagen voor het concert, op 25 oktober, verschijnt het album ‘Crazy love MB Hollywood edition’, een speciale versie van het album ‘Crazy love’ dat vorig jaar verscheen. Daarop staan naast de nieuwe single ook twee live nummers: ‘Haven’t met you yet’ en ‘At this moment’.

Esha volgt haar jeugddroom

Esha: Luna (88)

“Ik hoop dat mijn muziek mentale kracht geeft, harten zal doen verwarmen en mensen zal verenigen”, zegt model/actrice/zangeres Esha, dat staat voor Exotic Sensual Heavenly Angel. Esha heet volledig Berber Esha Janssen en werd in Nijmegen op 3 november 1985 geboren. Ze is altijd al gefascineerd van muziek, ging naar de Popacademie, maar stopte daarmee vanwege het vele modellenwerk. Naast fotomodel (FHM), was ze ook enige tijd actrice. In 2007 deed ze auditie voor de soap ‘Onderweg naar morgen ONM)’, maar kreeg geen rol. Drie jaar later werd ze wel aangenomen voor ONM. Helaas voor haar, kwam in mei een einde aan de soap, waardoor ze slechts veertien keer te zien was als Donna Brinkman.

Vorig jaar reisde Esha met eigen nummers door het land. Tijdens een optreden werd ze ontdekt en kwam als achtergrondzangeres terecht bij Postmen en the Opposites. Maar ze wilde meer en ging weer voor zichzelf aan de slag. Voor haar album werkte ze samen met nationale en internationale songschrijvers en producers, als Allen Eshuis (Ch!pz, Cascada), Toni Cottura (Sarah Connor) en Mitch Crown (Fedde le Grand). ‘Luna’ is daarvan het eerste resultaat.

Gitarist schrijft liedje voor jeugdvriendin

Plain white t’s: Rhythm of love (100)

De Amerikaanse groep Plain white t’s bestaat al sinds 1997, maar brak pas door met het vierde studioalbum ‘Every second counts’ uit 2006. De doorbraak kwam vooral door het succes van de single ‘Hey there Deliah’ dat wereldwijd een grote hit werd en bij ons in 2007 tot de achtste plaats kwam. Daarna bracht de groep nog wel singles en een album uit, maar die kregen veel minder aandacht. De groep hoopt met de single ‘Rhythm of love’, voorloper van het album ‘The wonders of the younger’, die aandacht wel weer te krijgen. Die aandacht krijgt de groep in ieder geval van 3FM dj Giel Beelen, want afgelopen vrijdag waren de heren bij hem te gast. In die uitzending deden ze ook nog een cover, ‘F**k you’ van Cee-lo Green.

jeugdvriendin

Op ‘Rhythm of love’ is het niet zanger Tom Higgenson, die de zang voor zijn rekening neemt, maar gitarist Tim Lopez, die het nummer ook heeft geschreven. Tom doet wel de achtergrondvocalen op ‘Rhythm of love’, dat gaat over een meisje waarmee Tim uitging ten tijde van de opnamen van het vorige album ‘Big bad world’ in 2008 in Malibu. Tim kent haar al sinds ze een jaar of twaalf waren. Doordat hij in 2008 net een scheiding achter de rug, was hij nog niet toe aan een nieuwe relatie en verbrak de relatie. Vorig jaar kreeg hij daar toch een beetje spijt van. Met het liedje ‘Rhythm of love’ hoopt hij het weer goed te maken, ook al weet hij dat zij inmiddels een ander ziet, wat hij fijn voor haar vind. Maar voor het geval dat fout afloopt, dan is hij er voor haar.