vrijdag 15 april 2011

Hitflits: Glennis Grace houdt stand; Adele ook te sterk voor Foo fighters

Het leek er deze week even op dat Alexis Jordan met ‘Happiness’ een serieuze aanval inzette om de #1-positie weer terug te kapen, die ze vorige week verloor aan ‘Afscheid’ van Glennis Grace. Maar uiteindelijk is het haar niet gelukt en dus blijft ‘Afscheid’ de #1 in de Single Top 100. Daar zal zeker het optreden afgelopen woensdag, tijdens de benefietactie ‘Nederland voor Japan’, aan hebben meegedragen. Daarin zong Glennis haar #1-hit in duet met Xander de Buisonjé, die haar op piano begeleidde, waarna haar nummer weer meer gedownload werd.
‘Afscheid’ van Glennis Grace is sinds 1 januari 2011 de eerste #1-hit, dat het langer dan één week volhoudt bovenaan de Single Top 100. Op die dag ging ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette een tweede week in, dat uiteindelijk drie weken op #1 zou staan. Maar dat zit er voor ‘Afscheid’ waarschijnlijk niet in. Het verschil tussen ‘Afscheid’ en ‘Happiness’ is ruim 12% (vorige week nog ruim 50%).

Adele zet nu met beide singles de aftocht in. ‘Set fire to the rain’ gaat van 3 naar #4, ‘Rolling in the deep’ zakt van 4 naaar #7. Haar album ‘21’ daarentegen wil niet van de eerste plaats wijken (zie de Album Top 100).

Verder in de top 10 van de Single Top 100 zien we dat ‘Hou je morgen nog steeds van mij’ van Gerard Joling van 9 naar #3 stijgt en dat er twee hoge eersteweeks noteringen zijn. Op #5 komt Anouk binnen met ‘Down & dirty’, het nummer waarin ze (voorgoed) afrekent met haar ex, the Unorthodox. Twee plaatsen lager, op #8, zingt Guus Meeuwis ‘Dit lied’.

De andere eersteweeks noteringen zijn de volgende:
#55 Tony Peroni Junior & Nicolas Nox: You ain’t seen nothing yet
#72 Bob sinclar & Raffaelle Carra: Far l’amore
#74 Joe Geleynse: Love you more
#75 Arctic monkeys: Don’t sit down ‘cause I’ve moved your chair
#90 LMFAO: Party rock anthem
#91 Quincy: Alles of niets
#92 P!nk: Bad influence
#94 Elske de Wall: Chasing the impossible
#95 Carita la nina feat. Brittany Flickinger: On top of the world
#96 Taio Cruz: Telling the world (from the motionpicture)
#97 Real el canario: International style

Zoals al even gememoreerd bij de terugval van beide singles van Adele, blijft haar album ‘21’ de bovenste beste in de Album Top 100. Voor de zesde achtereenvolgende week en elfde week in totaal. Daar heeft ook ‘Wasting light’ van de Foo fighters niets aan kunnen veranderen, dat binnenkomt op de tweede plaats, met een flinke achterstand van bijna 57%. ‘Wasting light’ is na ‘In your honor’ (#9 in 2005), ‘Echoes, silence, patience & grace’ (#6 in 2007) en ‘Greatest hits’ (#9 in 2009), hun vierde top 10-album en hun bestgenoteerde.

Als je wekelijks de hitflits volgt, dan weet je dat we ook even kijken naar de verrichtingen van ‘21’ van Adele in het buitenland. Er is goed en slecht nieuws te melden. We beginnen met het goede nieuws: in de Amerikaanse Billboard Album Top 200 stijgt ‘21’ voor de derde keer terug naar de eerste plaats. Het is het eerste Britse album die dat lukt, sinds ‘Faith’ van George Michael in 1988. In totaal staat ‘21’ nu vier weken bovenaan en zijn er daar nu meer dan 1 miljoen stuks van verkocht, waarmee ‘21’ het eerste album dit jaar is die dat aantal haalt. Van haar vorige album ‘19’ gingen er sinds 2008 ook meer dan 1 miljoen stuks over de toonbank.
En dan het ‘slechte’ nieuws over ‘21’ van Adele. Afgelopen zondag stond het album elf weken in de Britse albumlijst genoteerd, waarvan alle elf op #1. Maar het ziet er nu toch echt naar uit dat daar haar hegemonie wel (tijdelijk) zal worden doorbroken door … ‘Wasting light’ van Foo fighters. Dat wordt dan na ‘One by one’ (in 2002) en ‘Echoes, silence, patience & grace’ (in 2007), hun derde #1-album daar.

En dan weer terug naar onze eigen albumlijst. Naast het album van de Foo fighters op #2, komen daarin nog veertien eersteweeks binnen! Hou je vast, daar komen ze:
#6 Paul Simon: So beautiful or so what
#19 Semino Rossi: Rode rozen voor jou
#23 Original soundtrack: Phineas & ferb
#27 Yasmin: Friend of foe
#38 U-niq: Scheepsrecht
#40 the Deaf: Toot whistle plunk boom!
#44 Robbie Robertson: How to become clairvoyant
#49 Alison Krauss & Union station: Paper airplane
#54 Death letters: Post-historic
#71 Ma*rten: Between space and time
#72 The Netherlands Bach society o.l.v. Jos van Veldhoven m.m.v. Siri Karoline Thornhill: J.S. St. Matthew passion bwv 244
#82 TV on the radio: Nine types of light
#84 Robert Valter: Aan de rand van eeuwigheid
#87 Bill Callahan: Apocalypse

Dankzij alle aandacht rond ‘Afscheid’ van Glennis Grace komen twee albums van haar de Back Catalog Top 50, de lijst met oudere albums binnen. Op #19 ‘My impossible dream’ (uit 2005) en op #42 ‘Glennis’ (uit 2008) In diezelfde lijst blijft ‘19’ van Adele op #1 staan, in totaal voor de 23ste week.

Na een zonnig weekend zijn wij er weer met een nieuwe Megaman met alle feiten achter de hits.

zondag 10 april 2011

Megaman bij week 15 – 9 april 2011

Welkom bij deze Megaman waarin Glennis The voice of Holland niet (meer) nodig heeft, Marco Borsato met behulp van Lange Frans weer een hit scoort, Nicole Scherzinger het juist in haar eentje doet evenals Marianne Weber die haar 25ste hit scoort en Frans Bauer voor zichzelf gaat beginnen. Dat en meer over de twaalf eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Glennis Grace heeft The voice niet (meer) nodig

Glennis: Afscheid (1) *** hoogste eersteweeks / eerste week op #1 ***

“Ik jank nu de hele tijd. Zoveel emoties in een keer. Jongens het is echt zo nu. Ik heb hem de nummer 1!” twitterde Glennis Grace vrijdagmiddag na het bekend worden dat ‘Afscheid’ de #1-positie had bereikt in de Single Top 100. De hele week was het spannend voor haar, sinds het nummer op vrijdag 1 april was te downloaden. Uiteindelijk mag Glennis haar eerste #1-hit bijschrijven, dat met een overwicht van ruim 50% op ‘Happiness’ van Alexis Jordan, de nieuwe #1 is in Nederland.

Glennis Grace zong het nummer ‘Afscheid’ van Volumia! in de tweede aflevering van ‘De beste zangers van Nederland’ uitgezonden op 26 maart 2011. In dat programma zingen artiesten nummers van anderen, voor het geval de ander een keer uitvalt. Het eerste seizoen uit 2009 leverde al een #1-hit op voor Thomas Berge met het nummer ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon.

gevraagd

Voor Glennis begon de derde editie van ‘De beste zangers van Nederland’ in februari 2011, toen ze door de TROS was gevraagd om als zangeres mee te doen. De andere deelnemers zijn Lange Frans, Xander de Buisonjé, Wolter Kroes, Anita Meijer, Peter Koelewijn, George Baker en Do.
De opnamen vonden in vier dagen in februari plaats op een landgoed in Zuid-Frankrijk. Voor de tweede aflevering had Xander de Buisonjé één nummer van de Dijk uitgekozen (‘Ik kan het niet alleen’ voor George Baker) en zes nummers van zijn voormalige band Volumia! Glennis deed zijn ‘Afscheid’ (#4 in 1998), waarbij ze Xander te kennen had gegeven ‘dat ze het nummer zou gaan ‘killen’. Dat wilde ze écht voor hem doen!

Dat bleek niet teveel gezegd, want al tijdens de opname liet met name Xander, componist van ‘Afscheid’ weten, haar uitvoering zeer te waarderen. En ook na de uitzending waren de reacties overweldigend. Een release kon dan ook niet uitblijven en op vrijdag 1 april (geen grap!) was het zover. Binnen enkele dagen was het nummer het meest gedownload en kon Glennis uitzien naar haar eerste #1-hit, die dit weekend een feit was.

covers

Glennis Grace, geboren als Glenda Batta in Amsterdam op 19 juni 1978, deed op haar zestiende mee aan de Soundmixshow en won met het nummer ‘One moment in time’ van Whitney Houston en later ook nog even de Europese finale. Het leverde haar een platencontract op, waarop ze met ‘I’m gonna be strong’ haar eerste hit scoorde (#13 in 1994). Dat nummer was ook al een cover, van de groep Blue angel met zangeres Cyndi Lauper voordat ze solo doorbrak. Maar oorspronkelijk nam Frankie Laine het nummer al op in 1963. Met andere woorden, zowel de eerste als de huidige hit van Glennis Grace, is een cover.

Glennis heeft al laten weten dit succes zolang mogelijk vast te houden. Half mei verschijnt haar nieuwe album, dat naast een DVD met een live registratie van een intiem concert op 27 april in Amsterdam, ook nieuwe nummers zal bevatten. Een maand daarna zal ze optreden tijdens de drie concerten van de Toppers.

beledigd

Nog voordat het succes van ‘De beste zangers van Nederland’ een feit was, was Glennis gevraagd voor het tweede seizoen van ‘The voice of Holland’. Glennis, inmiddels meer dan vijftien jaar in het vak, heeft daar echter voor bedankt. Glennis: “Ik zit al jaren in het vak en geniet elk weekeinde van optredens. Als de vraag serieus is, vind ik het héél gek. ‘The voice of Holland’ wil mensen klaarstomen voor het vak, dat heb ik toch echt niet meer nodig. Ze zou wel meedoen als ze als jurylid werd gevraagd.

‘Afscheid’ van Glennis Grace is de eerste #1-hit in twee maanden tijd die vanuit het niets op #1 binnenkomt. De voorlaatste was op 19 februari 2011 ‘Born this way’ van Lady Gaga, dat het slecht één week volhield bovenaan. Nu maar hopen dat het Glennis lukt om langer op #1 te staan, want dat is voor een nummer dat vanuit het niets op #1 binnenkwam, al niet meer voorgekomen sinds ‘Een nieuwe dag’ van Nick & Simon op 4 september 2010. De voortekenen zijn niet slecht voor Glennis!

Glennis imponeert

Dankzij alle aandacht rond Glennis gaat haar hit ‘Als je mij weer aankijkt’ (#22 in 2010), op herhaling op #92. Maar Glennis maakt meer los. Doordat zij in de derde aflevering van ‘De beste zangers van Nederland’, waarin nummers van Anita Meyer centraal stonden, het nummer ‘They don’t play our lovesong’ deed, gaan er nu al stemmen op dat ook dat nummer op single moet uitkomen. En ook Anita Meyer heeft voordeel van het programma, zie onder de nummers 41 en 86.

Marco Borsato scoort hit dankzij Lange Frans

Marco Borsato & Lange Frans: Kom maar op (vrij)/Dichtbij (7)

Op 25 januari 2011 werd ‘Dichtbij’ de nieuwe single van Marco Borsato aangekondigd. Het nummer ging die dag naar de verschillende radiostations en er werd bij vermeld dat het niet op een fysieke cd-single uit zou komen. Het nummer kon wel gedownload worden, maar dan als track van het album ‘Dromen durven delen’. En dus bleef een notering uit.

Dan pakt Marco het nu anders aan, omdat volgens hem veel fans toch graag een cd-single in handen willen hebben. En dus werd de radioversie van ‘Dichtbij’ alsnog uitgebracht, gekoppeld aan ‘Kom maar op (vrij)’, het duet met Lange Frans, dat als ‘Vrij’ al op het album stond. Alleen voor de singlerelease is het nummer aangepast.

De single moet de fans alvast opwarmen voor de vier edities (op 7, 10,11 en 13 mei) van de 3Dimensies concerten in het Gelredome in Arnhem. Daarbij zullen Laura Jansen, Ben Saunders, Lange Frans en Krystl, Marco ondersteunen. Bovendien krijgt de cd-singlekoper er een handtekening bij plus drie aanzichtkaarten met de teksten ‘Kom maar op’, ‘Supervrouw’ en ‘Doe wat je wilt met mij’.

21 jaar hits

‘Kom maar op (Vrij)’ is de tweeëndertigste notering voor Marco Borsato. De eerste was ‘At this moment/Emozioni’ in 1990. Dat nummer kwam op 15 november 1990, binnen op #98, en zou uiteindelijk de vierde plaats bereiken, waarna nog vele top 10 hits (waaronder 17 #1-hits) zouden volgen. De start van zijn carrière begon echter ruim zeven maanden daarvoor, op 7 april 1990, want toen won hij met ‘At this moment’ van Billy Vera de finale van de Soundmixshow. En daarmee zit Marco deze week al weer 21 jaar in het vak. Proficiat!

Anita Meyer twee keer op herhaling dankzij tv-programma

Anita Meyer: Why tell me why (41) / They don’t play our lovesong anymore (86) *** hits op herhaling ***

Het is niet gebruikelijk dat we aandacht besteden aan nummers die opnieuw de Single Top 100 binnenkomen, de zogenaamde hits op herhaling. Maar deze week maken we een uitzondering voor twee nummers, beide van dezelfde artiest, Anita Meyer, geboren als Annita Meijer in Rotterdam-Zuid op 29 oktober 1954, zit dit jaar 35 jaar in het vak; in 1976 scoorde ze haar eerste hit: ‘The alternative way’, goed voor de eerste plaats. Twee hits van haar gaan op herhaling dankzij hetzelfde tv-programma, waarin de hits van haar centraal stonden.

In de derde aflevering van ‘De beste zangers van Nederland’ op 2 april 2011 zong Glennis Grace het nummer ‘They don’t play our lovesong anymore’ en Lange Frans deed een rapversie van ‘Why tell me why’. Naar aanleiding van deze versies gingen mensen op zoek naar het origineel en kwamen uit bij de hits van Anita Meyer, die nu ook gedownload kunnen worden. Veel van haar nummers gingen de afgelopen week digitaal over de toonbank en twee daarvan gaan op herhaling.

Why tell me why’ op #41, stond in 1981 zeven weken bovenaan de toenmalige Nationale Hitparade Top 50 (voorloper van de huidige Single Top 100) en was veruit de bestverkochte single van het jaar. ‘They don’t play our lovesong anymore’ op #86, was destijds de opvolger en kwam tot #5 in de weeklijst.

remixen

‘Why tell me why’ van Anita Meyer, dat vorig jaar #1 stond in de 3FM Homo 100, staat natuurlijk ook al flink in de bekendheid dankzij twee andere versies. ‘Discotex! (yah)’ van de Belgische DJ F.R.A.N.K. (gezakt van 67 naar #75) en ‘Why tell me why’ van de Nederlandse DJ Guilliano vs Anita Meyer (stijgt door van 11 naar #8). Overigens eerdere berichten dat Anita persoonlijk goedkeuring zou hebben gegeven aan de versie van DJ Guilliano blijken onjuist te zijn. Jeroen Stoop, echte naam van Guilliano, verklaarde onlangs aan Giel Beelen, dat hij Anita daar nooit over heeft gesproken. De toestemming is verkregen van de muziekuitgeverij, die de rechten bezit van het nummer, geschreven door Martin Duiser, Piet Souer en Gregory Elias. Anita is ‘slechts’ de uitvoerende.

gratis

Het ziet er niet naar uit dat de versie van Lange Frans, met een sample van Anita Meyer, een notering zal krijgen. Het nummer is wel te downloaden, maar alleen als je een bijdrage overmaakt op giro 6868 van het Rode Kruis, ten bate van de slachtoffers van de Tsunami in Japan. Daarna krijg je het nummer gratis.

Rebuild Japan

Eenzelfde actie had 3FM dj Giel Beelen al een week na de ramp. Hij belde Nederlandse artiesten die allen wat met Japan hebben en kreeg hen zover om aan het einde van de week het nummer ‘Alles wat ik kan/All that I can do’, met een tekst van Peter Slager, samen in de studio te brengen. Ook dat nummer, uitgevoerd door Hans en Candy Dulfer, Pascal Jacobsen, Wouter Hamel, Benny Sings, Giovanca, Sharon den Andel, Janne Schra, Benjamin Herman en Lange Frans als Rebuild Japan, valt nog steeds gratis te downloaden, als je een gift achterlaat op giro 6868.

Jonathan Jerimiah had nu wel tijd

Jonathan Jeremiah: Happiness (43)

Wat krijgen we nu, Jonathan Jeremiah die ‘Happiness’, de voormalige #1-hit van Alexis Jordan covert?? Nee, hoor, deze ‘Happiness’ is een heel andere dan die van Alexis. Het nummer is de opvolger van ‘Lost’, dat in november 2010 de 47ste plaats bereikte. Toen was Jonathan, geboren in Londen in 1981, niet beschikbaar voor promotie (met uitzondering van een bezoek aan ‘Extra weekend’ voor zijn optreden in Paradiso in Amsterdam).

Op 1 april had Jonathan Jeremiah wel tijd om even langs te gaan bij Giel Beelen op 3FM, waar hij natuurlijk ‘Happiness’ zong. Het nummer is de tweede hitsingle afkomstig van zijn album ‘A solitary man’, dat deze week binnenkomt op de zevende plaats van de Album Top 100. Maar daarnaast deed Jonathan in het kader van ‘Mega Top 50 covers’, zijn versie van ‘Young blood’ van The naked and the famous.

Nicole Scherzinger doet het nu in haar eentje

Nicole Scherzinger: Don’t hold your breath (50)

‘Don’t hold your breath’ is al de zesde hit voor Nicole Scherzinger sinds de voormalige zangeres van the Pussycat dolls in 2006 een uitstapje maakte met rapper P. Diddy en met ‘Come to me’ haar eerste hit scoorde (#45). Daarna volgden nog hits van/met vier anderen, maar solo was ze nog niet te horen geweest. Daar komt met ‘Don’t hold your breath’ verandering in, want dat komt volledig op haar eigen conto. Zangtechnisch gezien, want qua compositie heeft Nicole er geen deel aan gehad.
Van het nummer circuleren diverse versies. De eerste is al uit juni 2010 met zang van Keri Hilson en Timbaland. Vervolgens lekte er in januari 2011 een versie uit met een andere tekst. Diezelfde maand lekte er nog een versie uit, nu met de vocalen van Nicole Scherzinger. Het duurde nog tot maart eer de definitieve versie uitkwam. En die heeft haar geen windeieren gelegd, want het nummer sprintte in de Britse hitparade direct naar de eerste plaats en in Ierland naar de vierde plaats. ‘Don’t hold your breath’ is afkomstig van haar debuutalbum ‘Killer love’, dat in maart verscheen.

Jamie Woon maakt hoge verwachtingen waar

Jamie Woon: Lady luck (56)

Uit New Malden, een buitenwijk van Londen, komt de op 29 maart 1983 geboren Jamie Woon. Hij is de zoon van achtergrondzanger Mae McKenna. Jamie zat op De BRITT school, zeg maar de academie voor kunst, media en ontwerp. Dezelfde waar onder anderen Amy Winehouse, Adele, Jessie J, Kate Nash en Katie Melua ook hun opleiding volgden, alvorens ze beroemd werden. Dus wat dat betreft staan de sterren gunstig voor Jamie Woon. Vorig jaar verscheen al het nummer ‘Night air’ dat hoge verwachtingen schepte. Die hoopt Jamie nu met de single ‘Lady luck’ en het album ‘Mirrorwriting’, deze maand verkrijgbaar, waar te maken.

25ste notering voor Marianne Weber

Marianne Weber: Als de rozen weer in bloei staan (58)

Hé als we daar Marianne Weber niet hebben, vorig jaar de coach van Sieneke en nu haar begeleidster. De voorlaatste hit van Marianne was ‘Amore lacht’ (#88 in 2008), in duet met Frans Bauer, waarmee ze twee #1-hits scoorde. Na bijna drie jaar geen hit, gaat Marianne er weer keihard tegenaan met de single ‘Als de rozen weer bloeien’, haar vijfentwintigste notering (!). Het nummer is de voorloper van haar nieuwe album ‘Jouw lach’, waarop ze ook een nummer zingt voor haar driejarige kleinzoon Daylin.

‘Als de rozen weer in bloei staan’ is een cover van ‘Rot sind die Rosen’ uit 2008 van de Oostenrijkse zanger Semino Rossi, geboren in 1962 in Argentinië.

Sieneke schaatster af, maar hit rijker

Sieneke: Vita bella (63)

De hits van Sieneke volgen elkaar wel erg snel op. Een maand geleden verdween haar vorige single ‘Doe dat nooit meer’ (#17 in februari) uit de Single Top 100. En deze week dient haar volgende hit zich al weer aan: ‘Vita bella’, die ze presenteerde op haar negentiende verjaardag tijdens het programma ‘Sterren dansen op het ijs’. De week daarvoor sneuvelde ze in de kwartfinale met haar danser Ryan Gutzmer. Op haar album ‘Sieneke’ heet het nummer volledig ‘Vita bella mi amore’.

Frans Bauer gaat voor zichzelf beginnen

Frans Bauer: Wat moet ik toch zonder jou (71)

Na zo’n twintig jaar nummers gezongen te hebben van Emile Hartkamp, heeft Frans Bauer de stoute schoenen aangetrokken, hij schrijft zijn nummer zelf! De aanleiding zijn de gedichten die hij al tijden schrijft, waarin hij zijn gevoelens kwijt wil. Hij zette deze op muziek en liet de nummers horen tussen bestaande demo’s en liet deze aan anderen horen. Ondanks dat ze niet wisten dat er nummers van Frans zelf tussen zaten, kozen ze die wel uit. En daarmee was voor Frans duidelijk dat hij goed bezig was. ‘Wat moet ik toch zonder jou’, zijn 45ste hit, schreef hij speciaal voor Mariska, zijn vrouw. De inspiratie hiervoor kreeg hij wel op een heel bijzonder moment: Frans was een keer weer zijn overhemd kwijt!

Op 28 en 29 oktober staat Frans in Ahoy, voor de 50ste en 51ste keer, waarmee hij Lee Towers passeert, die 50 keer in Ahoy stond. Diverse gasten zullen dan optreden, waaronder Paul de Leeuw. Wie minimaal drie kaartjes koopt, ontvangt ‘Een nieuw begin’, zijn nieuwe album, gratis. Het album zal eerst alleen tijdens de voorverkoop van het het concert verkrijgbaar zijn. In het najaar zal het album gewoon te koop zijn.

Mel Jade is een alleskunner

Pretty boys from Saint Tropez feat. Mel Jade: Aliens (80)

Op haar derde schreef Melanie Jade, geboren in Melbourne, Australië, haar eerste liedje ‘I never thought a Seahorse could drown’. Samen met een vriendin speelde ze op school de Ninja Turtles na. In 2008 ging een langgekoesterde wens van haar in vervulling: als vrijwilliger meedoen in in Brazilië aan een project voor kinderen. Ook schreef ze een boek ‘Eva’ en sinds begin dit jaar heeft ze een eigen tv-show ‘The Melanie show’.

Ziehier enige wapenfeiten van alleskunner Melanie Jade, die ook nog piano speelt . Haar laatste wapenfeit is dat ze heeft meegeschreven aan het nummer ‘Aliens’ van de Pretty boys from Saint Tropez, waarvan we betwijfelen of ze daar wel vandaan komen! Maar als jij meer weet, laat het ons dan ook even weten. Haar grote wens is een duet zingen met Stevie Wonder, Pharrel Williams, Will.i.am en wijlen Bobby Farrell, die meer danser dan zanger was bij Boney M.

INB komt met oud materiaal

INB: Haar dagboek (82)

Met ‘Chicks houden van me’ (#88 in januari), zette rapper INB (=Richard Victorio Cutillo) zich al aardig op de kaart. Muziek heeft hij niet van een vreemde, waant zijn vader Jerry Cutillo maakte in de tachtiger jaren deel uit Moses, dat met ‘We just’ een hit scoorde (#3 in 1986). Richard is vooral van de hiphop en dat bewijst hij ook weer op ‘Haar dagboek’, nieuw op #82. Dit nummer schreef hij al voordat ‘Chicks houden van me’ een notering kreeg.

Tweede leven voor Paula Paloma

Paula Paloma: Hé tot snel (99)

Tussen 2006 – 2007 scoorde de Nijmeegse zangeres Paula Paloma de ene na de andere hit, waarvan ‘Wat dacht je?’ in 2007 het verst kwam: #49. Vervolgens verhuisde ze naar een andere platenmaatschappij en management en liet zich vanaf dat moment Paula Xavira noemen. Dat we toch weinig van haar gehoord hebben, komt omdat Paula D (waar staat die D voor Paula?), veel tijd heeft besteed aan haar gezin. Maar ze is terug als Paula Paloma en scoort met ‘Hé tot snel’ haar vijfde hit. Naast een carrière als solozangeres, maakt Paula, die al sinds haar vijfde zingt, sinds 2010 deel uit van de band One step.