vrijdag 28 oktober 2011

Hitflits: #1 voor Coldplay en Gers Pardoel

Vorige week werd het album ‘Mylo xyloto’ van Coldplay goud uitgeleverd, wat betekent dat de handel er op voorhand 25.000 stuks van heeft besteld. Dus die nieuwe #1 in de Album Top 100 was al binnen op de eerste verkoopdag. Na een hele verkoopweek is het uiteindelijke overwicht op ‘3 dimensies live’ van Marco Borsato dat binnenkomt op de tweede plaats, ruim 65%. Op alle 100 albums van ‘Mylo xyloto’, worden er dus bijna 35 stuks van Marco verkocht.
‘Mylo xyloto’ is het vijfde studioalbum van Coldplay en na ‘X&Y’ (5x in 2005) en ‘Viva la vida or death and all his friends’ (9x in 2008), het derde #1-album. Alle drie de albums kwamen ook binnen op de eerste plaats.

Naast Coldplay en Marco Borsato komt er nog een album hoog binnen. Op de derde plaats is dat ‘Bad as me’ van Tom Waits, waarmee hij zijn bestgenoteerde album scoort. Tot deze week was dat ‘Orphans – brawlers, bawlers & bastards’ dat in 2006 de vijfde plaats bereikte. Het album van Waits volgt het album van Marco op 17%, en 83% op ‘Mylo xyloto’ van Coldplay.

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. De nieuwe top 3 gaat ten koste van ‘21’ van Adele dat na 30 weken bovenaan, naar de vierde plaats zakt. De kans dat het album volgende week terugstijgt naar #1 is gering, want ‘Mylo xyloto’ houdt het nog wel even vol. En zo niet, dan zal ‘21’ niet terugstijgen naar de eerste plaats. Want sinds vandaag ligt ‘Gloednieuw’ van Frans Bauer in de winkels ligt en ook Di-rect en K3 hebben een nieuw album uitgebracht. Adele zal dus nog (even) geduld moeten hebben.

Maar er is ook goed nieuws rond Adele, want in de Amerikaanse albumlijst stijgt ‘21’ terug naar de eerste plaats. In de afgelopen week gingen er 105.568 stuks van over de (digitale) toonbank, waarmee het totaal daar op 4.101.312 stuks uitkomt, ruim 2 miljoen (precies 2.237.520) meer dan ‘Born this way’ van Lady Gaga. ‘21’ staat daar nu voor de dertiende week bovenaan, een aantal dat niet meer voorgekomen is sinds de soundtrack van ‘Titanic’, dat het in 1998 zestien weken volhield. Wereldwijd staat de teller van ‘21’ op 12 miljoen stuks, waarvan 3,2 miljoen in haar Britse thuisland werden omgezet. Adele voert niet alleen de albumlijst, maar ook de Billboard Hot 100, de officiële singlelijst, aan; ‘Someone like you’ staat nu voor de vijfde bovenaan.

operatie (aanvulling 28/10)

Adele heeft haar hele Amerikaanse tournee gecanceld en zal dit jaar nergens meer optreden. We zullen haar dus ook moeten missen in de kerstshow van Paul de Leeuw, die ze samen met hem zou maken. Want na een jaar van stem en/of keelproblemen, gaat ze onder het mes. Daarna zal ze de nodige tijd nemen om daar van te herstellen. Dus de opvolger van ‘21’ zal nog wat langer op zich laten wachten.

live DVD/CD

Het beste nieuws rond Adele hebben we voor het laatst bewaard. Het zal nog lang duren voor we haar weer kunnen aanschouwen, en daarom komt ze met een live DVD/CD. Voor alle fans zij die het (nog) niet zijn verschijnt eind november ‘Live at the Royal Albert Hall’, een registratie van het concert dat ze vorige maand gaf. Op de DVD/CD met 17 nummers die 90 minuten duurt, staan naast nummers van haar twee albums, ook covers van Bonnie Raitt (‘I can make you love me’) en the Steeldrivers (‘If it hadn’t been for love’). De kans is dus aanwezig dat de live DVD/CD begin december haar album ‘21’ inhaalt.

Vorige week kwam ‘Los’ het eerste album van Leonie Meijer binnen op de dertiende plaats. Deze week doet het album een stapje terug en zakt naar de 26e plaats. Deze week neemt een andere deelnemer aan The voice of Holland het stokje over van Leonie. Jennifer Ewbank, die in de halve finale strandde, komt met haar album ‘London tree’ binnen op de negende plaats. Nando Ewig, haar producer verzamelde nummers van anderen, ondermeer van Lucie Silvas en Sara McLachlan.
Daarnaast schreef Jennifer het titelnummer samen met Christon Kloosterboer van Rigy en nam ze twee duetten op. De ene is ‘Ghost in this house’ met Nick Schilder (dat ze al zong tijdens the Voice), de andere ‘There’s us ‘, met haar broer John. Over hem zegt ze: “Ik was ontzettend blij toen ik John zover kreeg een duet met mij op te nemen. Als klein meisje viel ik vaak in slaap met nummers die hij had ingezongen als demo. Ik ben altijd fan geweest van zijn stem.” Bij de release van het album liet Jennifer weten dat Nando (haar producer) voldoende nummers heeft verzameld om nog een album uit te brengen.

Voor we overgaan naar de Single Top 100, dat ook een nieuwe lijstaanvoerder kent, volgt eerst nog het restant eersteweeks noteringen in de albumlijst deze week:
#6 Michael Bublé: Christmas, nog voor Justin Bieber met zijn kerstalbum, komt Bublé er nu al mee
#16 Kelly Clarkson: Stronger
#27 Sting: The best of 25 years
#67 Jacques Herb: Mijn levenslied – 40 jaar Manuela
#86 Lisa, Amy & Shelley: Sweet 16
#90 Wolfendale: Foghorn
#97 Justice: Audio, video, disco
#100 New cool collective: Eighteen

Zijn debuutsingle ‘Morgen ben ik rijk’, kwam in mei niet verder dan de 61e plaats. Maar Gers Pardoel is een aanhouder en scoort deze week met ‘Ik neem je mee’ zijn eerste eigen #1-hit in de Single Top 100. Begin 2010 stond hij daar ook al eens, met ‘Broodje bakpao’, maar dat was met the Opposites & Sef. Dat was in vier weken tijd, nu had Gers daar in zijn eentje zeven weken voor nodig. Zijn album ‘Deze wereld is van jou’ zakt in de tweede week van de vierde naar de twaalfde plaats.

Na vier weken (twee keer twee) moet ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra de eerste plaats opgeven. ‘Making mirrors’, het album van Gotye staat al vier weken in de top 10, en zakt deze week van de vijfde naar de achtste plaats. Opvolger van ‘Somebody that I used to know’ wordt vermoedelijk ‘Easy way out’.

Afgelopen zondag is Frans Bauer druk doende geweest met een instore in een filiaal van de Free record shop in Hulst, waarbij cd’s worden verkocht en gesigneerd. Nadat Frans zo’n 2,5 uur had gesigneerd, brak de politie de sessie af, omdat er een ware volksoploop van enkele duizenden Bauer fans uit België en Nederland was ontstaan. Frans was niet de enige artiest daar, ook Dean Saunders was van de partij. En ook Dean heeft een lamme hand overgehouden aan het signeren. Maar hun beider inspanning wordt deze week beloond met een stijging voor ‘Mijn hart gaat zo tekeer’ (van 10 naar #4, waar het nummer twee weken geleden ook al stond) en ‘Wonderful world’ (gestegen van 25 naar #7).

Vandaag, vrijdag 28 oktober 2011, staat Frans Bauer voor de 50e keer in Ahoy in Rotterdam, waarmee hij het record van Lee Towers evenaart. Morgen staat hij er nog een keer en dan heeft hij een record gevestigd. Dat record zal echter van korte duur zijn, want aanstaande dinsdag, 1 november, staat Towers sinds jaren weer in Ahoy tijdens ‘One night only’, ter gelegenheid van zijn 35-jarig artiestenjubileum.

Ook nieuw bij de bovenste tien (en dat zonder een signeersessie), is ‘Without you’ van David Guetta feat. Usher, dat in de derde week van de 12e naar de 6e plaats stijgt. Guetta zijn vorige hitsingle, ‘Titanium’ feat. Sia, blijft op de negende plaats hangen.

‘Skinny love’ is een nummer van Bon iver uit 2008, dat gebruikt werd in de tv-serie ‘The vampire diaries’. Het nummer zou de vergetelheid ingegaan zijn, als het vorige week niet te horen was geweest in het programma ‘So you think you can dance’. Daarbij werd de versie van Birdy (= Jasmine van den Bogaerde) gebruikt, dat nu de hoogste eersteweeks is op #16.

Grootste stijger is ‘Home’ van Edward Sharpe & the Magnetic zeros dat van 67 naar #19 gaat. Het nummer staat al zeven weken genoteerd en bereikte twee weken de hoogste plek: #63. Tot deze week dus. De winst deze week dankt het nummer aan 3FM waar het de afgelopen week volop in de belangstelling stond, want het was de Megahit. We zijn benieuwd of het nummer, dat ook in een reclame wordt gebruikt, het verder op eigen kracht kan redden.

En dan de andere eersteweeks noteringen:
#24 Django Wagner: Eenzaam alleen en verloren
#44 Mooi wark: Oh Yvon, ode aan Yvon Jaspers, onder andere presentatrice van ‘Boer zoekt vrouw’
#49 Basto!: Again and again
#74 Lytse Hille: Ik kwam je tegen
#84 Helemaal Hollands: Waar is dat feestje?
#87 Taio Cruz feat. Flo rida: Hangover
#90 Cobra starship feat. Sabi: You make me feel
#94 Matthijs Koning: Hallo, hallo
#99 Flo rida: Good feeling

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman.

zondag 23 oktober 2011

Megaman bij week 43 – 22 oktober 2011

Welkom bij de Megaman, met deze week:
- Gotye feat. Kimbra nog onbedreigd
- Justin Bieber scoort vroegste kersthit ooit
- Dean Saunders & Yes-R geven eigen draai aan What a wonderful World
- Jeronimo wil naar het Eurovisie Songfestival
- Dennie Christian heeft goed geluisterd naar Matthias Reim
- Twintigste notering voor Enrique Iglesias
- Lange Frans vroeg Trijntje Oosterhuis voor filmthema
Dat alles en meer over de twaalf eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Gotye feat. Kimbra nog onbedreigd

Gotye feat. Kimbra: Somebody that I used to know (1) *** vierde week op #1 ***

De afgelopen week heeft Gers Pardoel met ‘Ik neem je mee’ een flinke opmars gemaakt, door te stijgen van 7 naar #2. Relatief gezien is de afstand tot de #1 nog bijna een derde. Dus deze week hoeft Gotye feat. Kimbra met ‘Somebody that I used to know’ zich nog geen zorgen te maken en schrijft een vierde week bij bovenaan. Maar de afstand tussen beide nummers wordt snel kleiner en we zullen volgende week zien of Gers zijn tweede #1-hit kan bijschrijven.

Justin Bieber scoort vroegste kersthit ooit

Justin Bieber: Mistletoe (21) *** hoogste eersteweeks ***

De Canadese zanger Justin Bieber is nog steeds waanzinnig populair bij een grote groep meisjes, maar echt grote hits bleven tot nu toe uit. ‘Mistletoe’, een kerstnummer nota bene, brengt daar verandering in, want het komt binnen op #21 en is nu al zijn grootste hit; ‘Baby’ feat. Ludacris eindigde in 2010 twee plaatsen lager.

Zanger/acteur Bieber, inmiddels 17, bracht vorig jaar zijn debuutalbum ‘My world 2.0’ uit, waar wereldwijd zo’n 2 miljoen stuks van zijn verkocht. De opvolger daarvan laat nog even op zich wachten, want eerst verschijnt op 1 november het kerstalbum ‘Under the mistletoe’, waarvan ‘Mistletoe’ de eerste single is.

vroege kerst hit

Twee jaar geleden, op 28 november 2009, een week voor Sinterklaas, scoorden Nick & Simon met ‘Santa’s party’ de vroegste kerst-#1 aller tijden. Vier jaar daarvoor, op 26 november 2005, was het Trijntje Oosterhuis die een vroege kersthit scoorde met ‘Merry christmas baby’ gekoppeld aan ‘My angel’. En vorig jaar, op 27 november 2010, kwam Byentl & daugher binnen met ‘No X-mas without you’. Dus als we de dubbele hit van Trijntje niet zouden meetellen, was 27 november het vroegst.

We dachten toen, vroeger kan (bijna) niet voor een kersthit. Verkeerd gedacht, want deze week, op 22 oktober 2011, scoort Justin Bieber met ‘Mistletoe’ de vroegste kersthit aller tijden. En de Sinterklaashits moeten nog komen!

Dean Saunders & Yes-R geven eigen draai aan What a wonderful world

Dean Saunders & Yes-R: What a wonderful world (25)

Begin dit jaar won Dean Saunders de talentenjacht Popstars, een dag nadat zijn broer Ben, The voice of Holland op zijn naam had gezet. Het winnende liedje ‘You and I both’ kwam zoals verwacht op #1 binnen, maar was na acht weken alweer uit de hitparade verdwenen. Opvolger ‘On the way to love’ hield het ook acht weken vol, maar kwam in juni niet hoger dan de elfde plaats. En nu is er dan ‘What a wonderful world’, dat hij opnam met Yes-R.

What a wonderful world’ is origineel een nummer van Sam Cooke, dat hij opnam op 2 maart 1959 en bestemd was voor zijn elpee ‘The wonderful world of Sam Cooke’ dat een jaar later zou verschijnen. Hoger dan #12 in de Amerikaanse hitparade en slechts #27 in de Britse lijst kwam het nummer in 1960 niet. 26 jaar later gebeurde dat wel: #2 bij de Britten, #1 bij ons. Dat het toen wel lukte, was te danken aan een commercial voor een spijkerbroekenreclame, Levis 501. Later zou ook Steve Miller met ‘The joker’ (in 1990) dankzij Levis een #1-hit scoren.

R.i.o. schuift andere zanger naar voren

R.i.o. feat. U-jean: Turn this club around (59)

Net als Dennie Christian (op #72) is ‘Turn this club around’ van R.i.o. feat. U-jean alweer de derde hit voor R.i.o. dit jaar. Op ‘Like I love you’ (#29 in februari) en ‘Miss sunshine’ (#54 in september) was alleen de stem van Tony Dyer alias Tony T te horen, al jaren de vaste zanger van R.i.o., het project van Yann Peifer en Manuel Reuter. Voor ‘Turn this club around’ werd de hulp ingeroepen van U-jean, die daarmee bijna volledig het nummer voor zijn rekening neemt. Tijd dus voor een kennismaking.

Alex ‘U-Jean’ Hutson, geboren in Atlanta, Georgia, is opgevoed door zijn vader, een begenadigd gospelzanger. Het zingen heeft Alex dus niet van een vreemde. Na zijn middelbare schooltijd vertrok hij naar Duitsland om zijn dienstplicht te vervullen én een muzikale droom te verwezenlijken. Hij deed auditie voor The U.S. Europe Soldier Show, werd aangenomen en tourde met de show door half Europa.

In juni 2008 zat zijn diensttijd er op en bouwde hij een carrière op als professioneel zanger. Daarnaast sloot hij zich aan bij de ‘Sweet soul music revue’. Eerder dit jaar kwam hij in contact met de producers achter Cascada en R.i.o., die met hem het nummer ‘Turn this club around’ opnamen. Dat nummer staat niet op het album ‘Sunhine’ van R.i.o., maar op ‘Top of the clubs vol. 52’. ‘Turn this club around’ lijkt erg veel op onder andere ‘Welcome to St. Tropez’ van DJ Antoine vs Timati feat. Kalenna, deze week op #17. Van links en rechts ‘lenen’ is R.i.o. namelijk niet vies.

Jeronimo wil naar het Eurovisie Songfestival

Jeronimo: Somebody who loves me (62)

Net voor de top 10 kwam ‘! am no superman’ van Jeronino feat. Stay-C in juli tot stilstand; het nummer stond twee weken achtereen op de elfde plaats, voordat het een duik naar beneden maakte. Het nummer was de eerste kennismaking met Jeronimo, geboren in 1980 in Bonito, een plaatsje in Brazilië en twee maanden na zijn geboorte geadopteerd door de Nederlandse familie van Ballegooien uit Hilversum.

Op ‘Somebody loves me’ bewijst Jeronimo meer dan op zijn vorige single, over een goede stem te beschikken. Het is een ballad en het is dan ook zeer de vraag of dit nummer wel de top 10 in zal gaan. Wel kan hij hiermee zijn naamsbekendheid vergroten en dat kan van pas komen als eind november bekend wordt welke liedjes zijn uitgekozen om een kans te maken op het Eurovisie Songfestival in mei 2012. Op 30 september, net voor de sluiting, heeft Jeronimo een liedje aangemeld voor de nationale voorronde in februari.

Snow patrol geeft tweede voorproef van nieuw album

Snow patrol: This isn’t everything you are (66)

Het wachten is op ‘Fallen empires’, het zesde studioalbum van Snow patrol dat vanaf half november te koop is. Intussen moeten we ons tevreden stellen met ‘This isn’t everything you are’, opvolger van ‘Called out in the dark’, dat hoopvol binnenkwam op een vijftiende plaats, maar net strandde voor de top 10. En we verwachten niet dat het met ‘This isn’t everything you are’ wel gaat gebeuren. Niet dat geen mooi nummer is en zeer herkenbaar als van Snow patrol, maar dan hadden we toch zeker een hogere binnenkomst verwacht. En dus kijken we reikhalzend uit naar hun nieuwe album.

Dennie Christian heeft goed geluisterd naar Matthias Reim

Dennie Christian: Hallo (72)

‘Hallo’ is alweer de derde notering voor Dennie Christian dit jaar, eenzelfde aantal als in 2010. Het beste hitjaar voor de inmiddels 55-jarige zanger is 1989, toen hij niet minder dan vijf hits scoorde.

‘Hallo’ is van oorsprong een Duits nummer: ‘Hallo, Ich möcht’ gern wissen wie’s Dir geht’ (#82 in Duitsland) van Matthias Reim uit 1997 van zijn elpee ‘Reim 3’. In 1979 schreef Benny Neyman er een Nederlandstalige tekst op, kortweg ‘Hallo?’, en nam het op voor zijn elpee ‘Je dromen achterna’. 24 jaar later heeft Dennie het nummer van Reim nog eens goed beluisterd en, in tegenstelling tot Neyman die er een eigen nummer van maakte, vertaalde Dennie het nummer van Reim bijna letterlijk, noemde het kortweg ‘Hallo’ (net als Benny Neyman) en scoort er zijn 39e notering mee. Alleen, wie is die dame op het nummer?

Dennie Christian is niet de eerste die scoort met een nummer, dat eerder is opgenomen door Matthias Reim. Nog maar een maand geleden stond Frank Verkooyen in de Single Top 100 met ‘Voorbij’, dat een vertaling was van ‘Und tschüss’ van Matthias Reim van zijn album ‘Morgenrot’ uit 2002. Het verschil met ‘Hallo, ich möcht’ gern wissen wie’s Dir geht’ is, dat ‘Und tschüss’ geen compositie van hem was. Reim werd bij ons bekend van de twee hits: ‘Verdammt - Ich lieb’ dich’ (#1) en ‘Ich hab’ geträumt von dir’ (#13), beide in 1990.

Overigens is het ook de tweede keer dat Dennie een voormalig Duits nummer opneemt dat eerder werd voorzien van een Nederlandse tekst door Benny Neyman. In 2010 nam Dennie het nummer ‘Mijn mooiste gedachte’ op, dat een vertaling was van ‘Du bist Mein schönster Gedanke’, in 1994 opgenomen door Vicky Leandros. Tien jaar later schreef Benny Neyman een eigen versie getiteld ‘Mie sjoenste kedooke’, een Limburgse vertaling van ‘Du bist Mein schönster Gedanke’.

Twintigste notering voor Enrique Iglesias

Enrique Iglesias feat. Pitbull and the Wav’s: I like how it feels (76)

Behalve David Guetta (op #12 met ‘Without you’ feat. Usher), is er nog een dj/producer zeer gewild om mee te werken: de Amerikaan Armando Perez, oftewel Pitbull. In tegenstelling tot Guetta, is hij wel op ‘zijn’ nummers te horen, want hij is ook nog eens rapper, en vaak zelfs irritant aanwezig. ‘I like how it feels’ is de tweede samenwerking van Enrique Iglesias met de rapper en wonderwel valt het mee. Waarschijnlijk is dat te danken aan Iglesias zelf, die het nummer al een zodanige lading geeft, dat de bijdrage van Pitbull (een keer) niet irriteert. The Wav.s is een hiphop producer.
In juli 2010 verscheen ‘Euphoria’, het negende studioalbum van Enrique Iglesias, waarvan wereldwijd meer dan 4 miljoen stuks zijn verkocht. Op dat album werkte hij voor het eerst samen met Pitbull in het nummer ‘I like it’ dat de 18e plaats bereikte. Van dat album verschijnt op 15 november een nieuwe versie, met onder andere ‘I like how it feels’, zijn twintigste notering.

Patty Brard houdt wel van een (Bunga bunga) feestje

Patty Brard: Bunga bunga (82)

‘Bunga bunga is een uitdrukking van onzekere betekenis, die al stamt uit het begin van de 20e eeuw of nog eerder’, leert ons Wikipedia. Sinds 2010 heeft de betekenis een andere lading gekregen, en is het een verwijzing naar vermeende seksfeesten van de Italiaanse president Silvio Berlisconi.

En wie kun je dan beter dan Patty Brard vragen, die wel van menig feestje houdt en er ook meerdere heeft gevierd in haar leven, om er een plaatje van te maken. ‘Bunga bunga’, haar zesde notering, is afkomstig van het album ‘Patty’s party vol. 1’, dat in juni verscheen. Op 12 oktober riep 3FM dj Giel Beelen het nummer uit tot ‘beste slechte plaat van september’. Luister en oordeel zelf.

Cher Lloyd is (nog) niet overal geliefd

Cher Lloyd: Swagger Jagger (85)

Vraagje: wat is de overeenkomst tussen Cher Lloyd en Rochelle Perts?
Antwoord: beide deden met hetzelfde nummer auditie: ‘Turn my swag on’ van Soulja Boy.

De Britse zangeres/rapper Cher Lloyd (Malvern, Worcestershire, 28 juli 1993) werd in 2010 in Groot-Brittannië bekend door haar deelname aan de zevende editie van X factor. Lloyd eindigde vierde (#1 werd Matt Cardle), maar wist met haar single ‘Swagger Jagger’ wel de eerste plaats te veroveren. Zover zal ze bij ons bij lange na niet komen; de meningen over het nummer zijn voornamelijk negatief van aard. Wellicht zijn wij nog niet echt toe aan de muziek van Cher Lloyd?

Lange Frans vroeg Trijntje Oosterhuis voor themalied

Lange Frans feat. Trijntje Oosterhuis: Bloedgabbers (86)

Aanstaande donderdag gaat de film ‘De Heineken ontvoering’ van regisseur Gerard Verhage in première. Het gegeven is de ontvoering van biermagnaat Freddie Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Bij een film hoort een themalied en dat is ‘Bloedgabbers’ van Lange Frans feat. Trijntje Oosterhuis, met een clip, geschoten op 4 oktober in Amsterdam.

Bloedgabbers’ is mede geschreven door Lange Frans, die vond dat het nummer een bepaald overwicht moest hebben van een zangeres. Vervolgens maakte hij een (kort) lijstje, waaraan bovenaan Trijntje Oosterhuis (‘de beste zangeres van Nederland’) prijkte. De 38-jarige Trijntje, die al jaren een fan is van Lange Frans, was aangenaam verrast toen ze voor het nummer werd benaderd. Haar vocalen zijn opgenomen in Trijntje’s Tuinhuis, de tuinhuis studio van Trijntje.

In diezelfde studio nam ze in augustus 2010 ook al het kerstalbum ‘This is the season’ op. Of ‘Bloedgabbers’ ook op het verzamelalbum van Trijntje zal komen dat op 4 december uitkomt, is niet zeker. Wel zullen daar covers opkomen van Ben en Jamie Cullum.

Gavin DeGraw en Ryan Tedder zijn een gouden duo

Gavin DeGraw: Sweeter (90)

In de vijfde week krabbelt het album ‘Sweeter’ van Gavin DeGraw langzaam terug naar boven, van 63 naar #56. Echter de hoogste plaats, #7 in de week van binnenkomst, zal het niet meer halen. ‘Sweeter’ is tevens de titel van de tweede single van het album, dat wederom geproduceerd en medegeschreven is door Ryan Tedder, zanger van OneRepublic. Tedder was ook verantwoordelijk voor ‘Not over you’, dat Gavin in september zijn grootste hit opleverde: een zestiende plaats.

Roemeense Inna neemt Spaanse producer in de arm

Inna & Magan: Un momento (100)

Als je in het bezit ben van de Spaanse editie of de Britse editie van het album ‘Hot’ van Inna, dan ken je dit nummer al een tijdje, want ‘Un momento’ was een extraatje op die versies van het album. In Spanje verscheen het album ‘Hot’ zelfs al een jaar geleden. Inmiddels heeft Inna een geremasterde versie van ‘Un momento’ uitgebracht, die terecht kwam op haar tweede album ‘I am the club rocker!’, dat in september verscheen.

Op ‘Un momento’, een ogenblikje dus, horen we de stem van de Spaanse Juan Magan, geboren als Juan Manuel Magán González, in Badalona op 30 september 1978. Magan is een Spaanse producer, zanger (meer rapper eigenlijk) en heeft nummers geremixed van onder anderen Nelly Furtado, Pitbull, Milk & sugar en nu ook Inna.