donderdag 1 april 2010

Hitflits: Winst en verlies voor Jan Smit

Aangezien GfK Mega Charts nog enige paaseieren moet verstoppen waar ze de Goede vrijdag voor nodig hebben, zijn al vandaag, donderdag 1 april, de nieuwste weeklijsten bekend gemaakt. En dus zijn wij er ook een dagje eerder om je bij te praten over de nieuwste rangen en standen in een nieuwe Hitflits.

Na vier weken moet Jan Smit in de Single Top 100 de eerste plaats opgeven en zakt met ‘Leef nu het kan’ naar de tweede plaats. De nieuwe #1 is ‘Ik leef mijn droom’ van Gerard Joling dat vanaf de derde plaats stijgt en een voorsprong van 25% heeft op de single van Jan Smit. Een beter begin van zijn 25-jarig jubileum had Gerard zich niet kunnen dromen! ‘Ik leef mijn droom’ is Gerard zijn achtste #1-hit en de eerste sinds ‘Engel van mijn hart’ in 2009.

Na vijf weken is het Thomas Berge eindelijk gelukt om de top 10 te bereiken. ‘Ik vertrouw je niet meer’ stijgt van 21 naar #10. Ook top 10 is er voor Chris de Roo met ‘Ergens hier op de wereld’, dat van 17 naar #6 stijgt. Aan de rand van de top 10, op #11, staat ‘Telephone’ van Lady Gaga feat. Beyoncé, gestegen van #12. Wellicht dat ze volgende week doorstijgen.

Er zijn slechts tien binnenkomers, waarvan er ook nog twee op herhaling gaan: Peter Luts met ‘The rain’ op #62 en ‘I apologise (dear Simon)’ op #85.

De hoogste eersteweeks vinden we op #22: Zirkus zirkus met ‘Bij je zijn’. Het is na ’17 & smoorverliefd’ (#5 in 2009), de tweede hitsingle voor Sigourney Korper, Nicolaas Laurens Littooij (Niels)en Sherman Mitchell Doesburg. Het stel is bij elkaar gezocht door kinderzender Nickelodeon en moet voor de zender de grootste popact van Nederland en België worden.

Overmorgen, zaterdag 3 april 2010, vind in de Jaarbeurs in Utrecht de zeventiende editie plaats van het dansfeest Trance Energy. Dit jaar is Sander van Doorn gevraagd om het thema aan te leveren. Hij noemde het ‘Renegade’ en scoort er zijn zesde hit mee.

Op #53 komen Krijn en Jacob Dijkstra binnen met ‘Sinnewarmte’. Het is hun vierde hit en dus is het tijd voor een heel album van de mannen. Dat komt er volgende week vrijdag 9 april, en gaat ook ‘Sinnewarmte’ heten.

De overige eersteweeks noteringen zijn:
#76 Frank Verkooyen: ‘Dans de hele nacht met mij’
#84 Bertolf: ‘Two in a million’
#86 K’s choice: ‘Come live the life;
#96 Jan Joost: ‘Patsy’ (cover van top 15-hit van Rein de Vries uit 1965)
#99 the Baseballs: ‘Hot ’n cold’ (cover van Katy Perry, #5 in 2008)

Naast verlies voor Jan Smit, ‘Leef nu het kan’ zakt in de Single Top 100 naar #2, is er ook winst voor hem deze week. Want in de nieuwe Album Top 100 komt zijn album ‘Leef’ binnen op de eerste plaats. Het is niet zomaar een #1, want het laat alle albums op een grote afstand. Het overwicht op ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald is maar liefst 72%. Vorige week donderdag kreeg Jan al op voorhand een platina exemplaar (voor meer dan 50.000 bestelde albums) van ‘Leef’. Het is Jan zijn vijfde #1-album na ‘Ik zing dit lied alleen voor jou’ (1997), ‘JanSmit.com’ (2005), ‘Op weg naar geluk’ (2006) en ‘Stilte in de storm’ (2008).

De ‘Sticky & sweet tour’, de achtste wereldtournee van Madonna startte op 23 augustus 2008 in Cardiff en eindigde op 2 september 2009 in Tel Aviv, de hoofdstad van Israël. Van de concerten op 4,5, 7 en 8 december 2008 in het ‘River plate stadium’ in Buenos Aires zijn opnamen gemaakt, die terug te horen en te zien zijn op de DVD ‘Sticky & sweet tour’, dat binnenkomt op #4. Het is na ‘I’m going to tell you a secret’ (#4 in 2006) en ‘The confessions tour’ (#2 in 2007) haar derde live-project.

Tien jaar geleden verscheen hun laatste studioalbum ‘Almost happy’. Vervolgens gingen ze elk hun eigen weg en beleefde ieder op zijn eigen manier succes. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en ze zijn weer bij elkaar: broer Gert en zus Sarah Bettens, oftewel K’s choice. Met twee nieuwe leden, zijn ze weer helemaal terug, op de festivals én op de cd ‘Echo mountain’, nieuw binnen op #5. Het is na ‘Paradise in me’ (#10 in 1996), ‘Cocoon crash’ (#5 in 1998), en ‘Almost happy’ (#7 in 2000), is het hun vierde top 10-notering.

Over een week is ze haar titel 3FM Serious Talent kwijt, want dan wordt aan de vooravond van de 3FM awards op 15 april, het nieuwe Serious Talent gekozen. En vanaf dan zal Giovanca het verder op eigen kracht moeten doen en dat zal haar zeker lukken. Vond ze de inspiratie voor de nummers op haar eerste album ‘Subway silence’ (#46 in 2008) nog in de metro, waar ze de mensen observeerde. De meeste nummers op ‘While I’m awake’, deze week binnen op de vijftiende plaats, schreef ze ’s nachts, omdat ze niet kon slapen.

Dat waren drie echte binnenkomers en er volgen nog tien. Daarnaast gaan er elf albums op herhaling, hetgeen betekent dat 24 albums van de vorige week er deze week niet meer in staan!

Vonder & Bloom is het duo Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk, die elkaar ontmoetten in een Amsterdamse tram, op weg naar een talentenjacht. De auditie mislukte, maar de twee vonden elkaar muzikaal en vormen sindsdien een duo. Vanuit een caravan, waarmee ze door Nederland trokken, gaven ze optredens. Daarmee raakten ze in de kijker van diverse radiostations die hun nummers veelvuldig lieten horen. Op 1 februari tekenden ze een contract bij PIAS en vorige week verscheen hun debuutalbum ‘Simple peace of mind’, dat deze week binnenkomt op #61.

Het restant binnenkomers:
#34 Usher: ‘Raymond v. Raymond’, Raymond IV is de achternaam van Usher
#36 Valerius: ‘Valerius’
#47 André van Duin: ‘Dubbel’, serieuze liedjes op ‘Serieus’, grappige liedjes op ‘Knettergek’, waaronder ‘Alle koeien’, zijn versie van ‘Halleluja’ van Leonard Cohen
#52 L4: ‘Counting coins’, L4 zijn de vier Haagse rappers DNA, Stamina (van R.o.o.o.m.), MicNif en Papemann (beiden voormalig NuClear Family)
#66 Christina Landshamer: ‘St. Matthew passion’, de in München geboren sopraan zingt de Mattheüs passion van Johan Sebastian Bach
#69 Erykah Badu: ‘New Amerykah part two (return of the Ankh)’, de 39-jarige Erica Abi Wright komt met een vervolg op ‘New Amerykah part one (4th world war)’ uit 2008
#71 Katherine Jenkis: ‘Believe’, 29-jarige mezzo-sopraan uit Wales met deluxe versie van het album ‘Believe’ uit 2009
#86 Ferry Corsten: ‘Once upon a night’

En tot zover onze Paassurprise. Maar na de Pasen zijn we er weer met een nieuwe Megaman. Prettige Pasen!

zondag 28 maart 2010

Megaman bij week 13 – 27 maart 2010

In deze Megaman krijgt Jan Smit platina voor zijn nieuwe album, start Gerard Joling zijn 25-jarig jubileum, zingt Wesley definitief Nederlandstalig, neemt Beyoncé de plaats in van Britney Spears, krijgt B-yentl een plaatsje in het Guinness book of World records en het Huis van Anubis nieuwe bewoners. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Jan Smit verrast door platina album

Jan Smit: Leef nu het kan (1) *** vierde week op #1 ***

We hadden net zo goed nog twee weken weg kunnen blijven … want er is niets veranderd aan de top van de Single Top 100. ‘Leef nu het kan’ van Jan Smit is nog steeds de bestverkochte single en dat nu al voor de vierde week. Het verschil met de #2, ook nog altijd ‘A night like this’ van Caro Emerald, is ruim 40%. Dus als iemand dacht dat Jan Smit niet meer populair is, dan is dat hiermee tegengesproken. Zijn totaal aantal weken op #1 staat nu op 38, verdeeld over elf #1-hits.

Toch zal de populariteit van ‘Leef nu het kan’ langzamerhand afnemen, want afgelopen vrijdag is ‘Leef’, Jan zijn nieuwe album uitgekomen, dat op voorhand platina (= 50.000 keer) is uitgeleverd. Tijdens de presentatie van de cd, afgelopen donderdagavond in Ahoy Plaza in Rotterdam, was Jan er helemaal beduusd van.

100% Jan

De komende week zal Jan de ochtendshow op 100%NL voor zijn rekening nemen, die voor de gelegenheid is omgedoopt in ‘100% Jan’. Mocht je dat niet kunnen volgen, dan hebben we nog een luistertip: aanstaande zaterdag, 3 april, is Jan een heel uur te gast in TROS Muziekcafé op Radio 2. Er bij zijn? Dat kan in Studio Plantage, naast de hoofdingang van Artis in Amsterdam.

Gerard Joling 25 jaar in het vak

Gerard Joling: Ik leef mijn droom (3) *** hoogste eersteweeks ***

Op 29 april wordt Gerard Jan Joling 50 jaar. Tevens viert Gerard zijn 25-jarige carrière, die hoge en dieptepunten kent. Hij heeft de halve wereld gezien, trad in diverse shows op en presenteerde diverse programma’s. Zo succesvol als ‘Holland’s got talent’ en ‘So you wanna be a popstar’ waren, zo slecht scoorde ‘Move like Michael Jackson’. Daar bovenop kwam nog een inbraak in zijn woning door drie gemaskerde mannen, wat hem niet in de koude kleren is gaan zitten. Dus Gerard kan wel weer wat afleiding gebruiken. En dat zal er dit jaar zeker van komen! Te beginnen met de single ‘Ik leef mijn droom’, zijn 54ste notering en twintigste top 10-notering. Het nummer is geschreven en geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis en Allan Eshuijs. Toen Gerard de demo van het nummer te horen kreeg, was hij direct enthousiast. ‘Ik leef mijn droom’ is de voorloper van een volledig Nederlandstalig album, waarvoor Carlo Boszhard drie nummers heeft vertaald. Daarnaast verschijnt er een duettenalbum en een cd-box met zijn grootste hits. Keuze genoeg dachten we zo! Op 1 mei is het Jolinginnedag, niet alleen vanwege de finale van ‘Move like Michael Jackson’, maar ook omdat SBS6 een compilatie zal uitzenden van drie van zijn Ahoy concerten, 2004, 2007 en 2008. Tevens zullen die dag bijzondere interviews te zien zijn, alsmede een serie bloopers. En tenslotte geeft Gerard later dit jaar één of meerdere jubileumconcerten.

Twee Nederlandstalige singles van Wesley

Wesley: Een ongelofelijke droom (7)

In de Bubbling under, de wachtkamer van de Single Top 100, staat ‘Met tranen in je ogen’, een andere Nederlandstalige single van Wesley Klein helemaal onderaan genoteerd. Met dat nummer proberen John Semerel en Ton van Gils van Benelux records, nog een graantje mee te pikken van het succes dat Wesley ten deel viel als winnaar van Popstars. De fans zijn er echter niet ingetrapt, en hebben gewacht op echt nieuw werk van hun idool. Maar de heren zijn nog niet uit het veld geslagen en proberen het eind deze maand nog eens met het album ‘Gewoon Wesley’. Dat album bevat veertien nummers, die Wesley voor Popstars heeft opgenomen.

Na de voormalige #1-hit ‘You raise me up’, deze week gezakt naar #31, komt Wesley met ‘Een ongelofelijke droom’, voorloper van een heel album met nieuwe liedjes dat in juni uitkomt.

Beyoncé neemt plaats in van Britney Spears

Lady Gaga feat. Beyoncé: Telephone (12)

‘Videophone’, de remix van het gelijknamige nummer van het album ‘I am … Sasha Fierce’ van Beyoncé, waarop Lady Gaga zich even liet horen, bracht niet het succes wat er van verwacht werd. Nergens werd het een hit van formaat en bij ons deed het zelfs helemaal niets. Het was wel de eerste samenwerking tussen de twee diva’s, en daar zou het niet bij blijven. Op het album ‘The fame monster’ van Lady Gaga, werkten de twee weer samen, in het nummer ‘Telephone’ en scoren daar wereldwijd mee. Het nummer staat voor de tweede week op de eerste plaats van de Britse hitparade, dat voor Lady Gaga de vierde #1 en voor Beyoncé de zesde #1-hit is. Lady Gaga schreef ‘Telephone’ samen met Rodney Jerkins voor ‘Circus’, het laatste studioalbum van Britney Spears, maar die zag er geen heil in. Lady Gaga vond dat niet erg, want nu kon ze het zelf gebruiken, want zij vond het wel een lekker nummer en ziet er naar uit om het te zingen tijdens optredens. En dus werkte ze samen met Beyoncé Knowles verder aan het nummer, waarbij Beyoncé zelfs een grotere rol kreeg dan destijds voor Britney was bedacht (van gastzangeres naar leadzangeres).

De videoclip, opgenomen buiten Los Angeles, is een vervolg op die van ‘Paparazzi’, waarbij Lady Gaga in de gevangenis belandt.

Single Chris de Roo na 5 jaar ook landelijk verkrijgbaar

Chris de Roo: Ergens hier op de wereld (17)

Emmenaar Chris de Roo scoorde vorig jaar zijn eerste hit met ‘Wat een ander ook zegt’ (#26). Chris, geboren in 1978, heeft in zijn leven diverse mensen geïmiteerd. In de miniplaybackshow van Henny Huisman was het Prince, dertien later koos hij in de Soundmixshow (van diezelfde Henny), voor René Froger. En ‘Wat een ander ook zegt’ was een cover van André Hazes.


Het nummer ‘Ergens hier op de wereld’ schijnt veel mensen aan te spreken. Dat blijkt niet alleen uit de hoge notering, binnen op #17, maar ook uit filmpjes op YouTube, waarbij mensen hun dierbaren een eerbetoon brengen, waarbij het nummer van Chris de Roo wordt gebruikt. Chris zong het nummer voor het eerst op 3 augustus 2005 in de Amsterdam ArenA tijdens de open dag van Ajax. Nu, bijna vijf jaar later, is het nummer ook landelijk uitgebracht.

Naast zingen heeft de 32-jarige Chris zijn eigen bedrijf ‘Showtime Entertainment’, dat onder andere artiesten begeleidt en cd-opnames regelt. Daarnaast regelt het bedrijf ook artiesten voor feesten en partijen.

B-yentl in Guinness book of World records

B-yentl: Catch me (55)

Sinds 6 december 2008 staat B-yentl onafgebroken in de Single Top 100. Haar eerste single ‘No one but you’ stond 66 weken achtereen genoteerd, waarvoor ze een plaatsje krijgt in de nieuwe editie van het Guinness book of World Records. Het nummer overleefde vier van haar volgende hits: ‘Thinking about you’ (10 weken), ‘Nowhere to run’ (24), ‘Miracle’ (15) en bijna ‘Payday’ (inmiddels 7 weken en gezakt naar #29). Maar nog voordat ‘Payday’ definitief is vertrokken, komt ze met de zesde hitsingle ‘Catch me’. Voor het eerst is het haar gelukt om ook een albumnotering te krijgen. ‘Payday’, deze week op #33 in de Album Top 100, levert, evenals ‘Memories’ vorig jaar, drie hitsingles.

Tweede samenwerking Quintino en Mitch Crown

Quintino feat. Mitch Crown: You don’t now (59)

‘Heaven’, de vorige samenwerking tussen Quintino en Mitch Crown is de twee goed bevallen en leverde een lekkere hit op: #27. Dat smaakte naar meer en dus komen de heren met het nummer ‘You don’t know’, dat echter door de critici minder hitkansen wordt toebedeeld. Ronald Mitch Crown heeft al eerder samengewerkt met Fedde le Grand in het nummer ‘Scared of me’ (#39). En ook Quinten van den Berg liet eerder van zich spreken. Hij maakte namelijk de remix van ‘Rap das armas’, de verboden plaat van Cidinho e Doca, dat een jaar geleden de eerste plaats bereikte.

Biffy clyro wordt breed gesteund

Biffy clyro: Man of horror (66)

Het komt niet vaak voor, maar de afgelopen week waren 538 en 3FM eensgezind over hun schijf. ‘Man of horror’ van de Schotse groep Biffy clyro, werd verkozen tot Alarmschijf respectievelijk Megahit en belooft dus een gouden toekomst tegemoet gaan! Maar als een nummer (in een week) veel gedraaid wordt, is dat nog geen garantie voor succes. Want draaibeurten tellen niet mee voor de Single Top 100, in tegenstelling tot de andere lijsten. Biffy clyro komt uit Kilmarnock, in de buurt van Glasgow, de hoofdstad van Schotland. De basis van de band ligt in 1995, toen de vijftienjarige Simon Neil (zang/gitaar) samen met Ben Johnston (drums) en een zekere Barry (bas), de groep Screwfish oprichtten. Al vrij snel werd Barry vervangen door James Johnston, de tweelingbroer van Ben. Twee jaar lang werkten ze aan een eigen geluid en speelden zoveel mogelijk. In 1997 verhuisden de drie naar Glasgow om te gaan studeren, maar het spelen ging door en leidde tot demo’s en radiooptredens. In 2000 brachten ze als Biffy clyro hun eerste singletje uit, getiteld ‘Thekidswhopoptodaywillrocktomorrow’ (‘The kids who pop today will rock tomorrow’)

Tot nu toe heeft Biffy clyro vijf studioalbums uitgebracht. ‘Man of horror’ is afkomstig van ‘Only revolutions’ uit 2009, vernoemd naar de gelijknamige roman van Mark Z. Danielewski uit 2006.

Lisa Lois maakt beloftes meer dan waar

Lisa Lois: Promises promises (79)

Al bij het uitkomen van het album ‘Smoke’ eind november 2009, bleek ‘Promises promises’ één van de favoriete tracks te zijn. En nu na ‘Halleluja’ (#1) en ‘No good for me’ (#4), is het dan eindelijk zover en scoort Lisa Hordijk als Lisa Lois, haar derde hit. ‘Promises promises’ is medegeschreven door Pixie Lott, die wij nog kennen van haar #15-hit ‘Mama do (uh oh, uh oh)’. Afgelopen woensdag, 24 maart, is de videoclip opgenomen in Partycentrum Las Vegas in Zaandam, met als thema de jaren ’50. Na in het voorprogramma te hebben gestaan van John Mayer, toert Lisa momenteel met Kane door het land.

Huis Anubis krijgt nieuwe bewoners

Het Huis Anubis: De vijf zintuigen (80)

Op 17 maart is op Nickelodeon ‘Het huis Anubis en de Vijf van het magische zwaard’, de vijfde serie van ‘Het huis van Anubis’ van start gegaan. Met de nieuwe serie heeft het huis ook nieuwe bewoners gekregen. Dat zijn Sterre (Jennifer Welts), Pim Versteegh (Alex Molenaar), Marcel Keizer (Juliann Ubbergen), Raphaël (Raf) Salomons (Roel Dirven) en Anastacia van Emeryck-Reehorst (Sanne-Samina Hanssen). En bij een nieuwe serie hoort natuurlijk een nieuw liedje, ‘De vijf zintuigen’.

De vorige series leverden twee grote hits op: ‘Het huis Anubis’ door Nienke (#1) en ‘Hij’ (#2), beide in 2007. Dus als we deze lijn doortrekken, zou ‘De vijf zintuigen’ moeten eindigen op de derde plaats.

Na succes in Vlaanderen en Nederland gaat het huis ook de oceaan over. Nog dit jaar wordt ‘The house of Anubis’ opgenomen in Liverpool. Vanaf het najaar zal deze Engelse versie op NickelodeonUS worden vertoond.

Rox vond zichzelf terug in Mexico

Rox: My baby left me (87)

Uit Norbury, Zuid-Londen, komt de 22-jarige Roxanne Tataei, die zich kortweg Rox laat noemen. Haar achtergrond is half Jamaicaans, half Iraans. Van haar vijfde tot haar tiende zong ze in het kerkkoor. Daarna maakte ze deel uit van het Britse nationale jeugd muziek theater, waarmee ze door het land toerde. Ze leerde piano spelen, maar op haar veertiende merkte ze dat de piano niet helemaal haar ding was en stapte over op gitaar. In 2007 had ze haar eigen akoestische jazzgroep. Om de zaken wat beter onder controle te krijgen, trok ze een tijdje door Mexico.

Haar debuutalbum ‘Memoirs’ nam ze vorig jaar april deels op in New Jersey met Commissionair Gordon, bekend van zijn producties met Lauryn Hill, niet toevallig één van haar grote voorbeelden, naast Joni Mitchel, Sade, Mary J. Blige en Alanis Morissette. De eerste single ‘No going back’ ging aan ons voorbij, maar dat zal niet gebeuren met ‘My baby left me’, deze week de 3FM Megahit en nieuw binnen op #87.

Viertal brengt dansmuziek uit Portugal

Flow 212 featuring DJ Overule and Rusty: Ritmo do meu flow (90)

Flow 212 komt uit Lissabon, Portugal en bestaat uit Caligula (Adílio Barros) en Jey-Vi (Jorge Vachiya). ‘Ritmo do menu flow’ was al een grote hit in Spanje en Portugal. Het nummer belandde vorig jaar al op de ‘Sneakerz summer sessions’ cd en is de eerste single van het album ‘Agora Ou nunca’, dat vrij vertaald ‘Nu of nooit’ betekent. Op ‘Ritmo do menu flow’ krijgen de heren hulp van DJ Overule (= Bruno Castro), die in 1996 op zijn vijftiende begon met dj-en en Rusty, die wel ‘King of de beat-box’ wordt genoemd.

Voor Rebecca is er leven na Popstars

Rebecca: All your talk (91)

Twee jaar heeft ze er op moeten wachten, maar eindelijk in 2010 gaat het gebeuren voor Rebecca. In 2008 haalde ze net niet de finale van Popstars, die gewonnen werd door RED! Maar nog voor de finale van de 2010-editie werd RED! al opgeheven. Wellicht een schrale troost voor Rebecca Schouw, die nu met haar eerste single ‘All your talk’ binnenkomt. Ze zong al meer dan vijftien jaar, soul, pop en ballads.

In 2008 gaf haar vriend Michael met wie ze een zoon heeft, haar op voor Popstars. Ze werd vooral bekend door haar grote omvang. Inmiddels is ze meer dan 12 kg afgevallen en is ze vorig jaar met Michael getrouwd in Maastricht. Uit haar vorige huwelijk heeft ze een dochter.

‘All your talk’ is geschreven door Rob LeCardinale (echte naam Rob Schurgers), die ook nummers schrijft voor Gordon , Kabouter Plop en Piet Piraat van Studio 100, Rob de Nijs en Sara Kroos.

Samenwerking Sidney Samson & Lady Bee leidt weer tot succes

Sidney Samson feat. Lady Bee: Shut up and let it go (96)

Een jaar geleden scoorde Sidney Samson zijn grootste hit met ‘Riverside’ dat de achtste plek bereikte. Een nieuwe versie van het nummer, getiteld ‘Riverside (let’s go)’ featuring Wizard Sleeve, betekende tevens zijn doorbraak in de Britse hitparade, waar het de tweede plaats bereikte. ‘Shut up and let it go’, nieuw op #96, is niet de eerste samenwerking met Lady Bee (echte naam Bianca Latupapua). Vijf keer eerder vonden de twee elkaar in een nummer, waarvan vier in de vergetelheid zijn geraakt: ‘Girls’ (2006), ‘I love it’ en ‘You don’t love me’ (beide in 2007) en ‘Let’s go’ (2009). In eerste instantie gold dat ook voor ‘Shut up and let it go’, dat al stamt uit 2008 en tijdens de zomer van 2009 veel in de clubs werd gedraaid, maar nu een officiële release krijgt. En zoals dat met veel producties van dj’s gaat, die hebben al lang weer wat nieuws klaar liggen. Zo ook de 28-jarige Sidney, want samen met DJ Gregory feat. Damas nam hij het nummer ‘Dama s salon’ op. Wellicht ook binnenkort in dit Megatheater.

We schreven dat de twee al vijf keer eerder samenwerkten. En daartussen zat ééntje succesje, wat de eerste hit voor Lady Bee opleverde. ‘You don’t love me (No, no, no)’, een samenwerkingsverband met Sidney Samson, Skitzofrenix feat. Knowledge, kwam in 2008 tot #32.

Avril Lavigne schrijft liedje voor film

Avril Lavigne: Alice (99)

We vroegen ons al af waar de nieuwe muziek bleef van Avril Ramona Lavigne (Belleville, Ontario, Canada, 27 september 1984). Haar laatste hitfeit dateert van ruim drie jaar terug, toen ze met ‘When you’re gone’ haar tiende hit scoorde. Bekend werd Avril door de hits ‘Complicated’ (#4) en ‘Sk8er boi’ (#11), beide in 2002. Toch betekent ‘Alice’ nog geen nieuw werk voor Avril, want het nummer is afkomstig van de soundtrack ‘Almost Alice’ bij de film ‘Alice in wonderland’ met Johnny Dep in de hoofdrol. Het nummer is aan het eind van de film te horen, je weet wel wanneer de meeste mensen weer opstaan, en jij niets meer van de titelrol kunt lezen!

Avril heeft haar eigen kledinglijn, Abbey Dawn, speciaal ontworpen voor Kohl in de Verenigde Staten van Amerika. Voor haar nieuwste collectie heeft ze zich laten inspireren door de kleren die gedragen worden in de film ‘Alice in wonderland’. Vervolgens liet ze Disney, die de film uitgeeft, weten ook wel een nummer voor de film te willen schrijven. Regisseur Tim Burton zag dat wel zitten, waarna ze direct ‘Alice’ op haar piano schreef.

Echt nieuw werk van Avril kun je volgende maand verwachten, dan verschijnt de eerste single van haar vierde studioalbum dat in juni wordt verwacht.