vrijdag 23 november 2012

Hitflits: Kinderen voor kinderen na 19 jaar weer op #1; Sandra van Nieuwland pakt eerste én tweede plaats


Vier weken geleden werden ze nog van de eerst plaats gehouden door Jan Smit met het album ‘Vrienden’. Maar deze week lukt het ze dan toch.  ‘Hallo wereld – 33’ van Kinderen voor kinderen stijgt in de achtste week naar de eerste plaats van de Album Top 100. Daarmee weten ze op het laatste nippertje ‘Celebration day’ van Led zeppelin, dat de hele week de voorlopige albumlijst aanvoerde, ver voor te blijven. Het album verkoopt bijna een derde meer dan ‘Celebration day’.  ‘Hallo wereld – 33’, vorige week goud, is hard op weg naar platina!

‘Hallo wereld’ is het elfde album van Kinderen voor kinderen dat de eerste plaats bereikt. Geen record, want dat staat al sinds jaren op naam van BZN met niet minder dan 17 (!) #1-noteringen. Een gedeelde plaats is er, met 12 noteringen, voor the Rolling stones en Frans Bauer. En dan komen de elf #1-albums van Kinderen voor kinderen.

Het zal slechts voor één week zijn voor ‘Hallo wereld’, maar die hebben ze toch maar mooi binnen! Vandaag verschijnt ‘Come together’, het negende studioalbum van Kane. Vanochtend heb je ze kunnen horen in ‘Giel’ dat werd uitgezonden vanuit de oefenruimte van de band in Delft, met gastoptredens van onder andere Kensington, Dennis Weening en Tania Kross. Grote kans dat het album volgende week binnenkomt op de eerste plaats.

Ze hadden de O2 Arena in Londen wel een miljoen keer kunnen vullen. Zoveel vraag was er naar de kaartjes voor het eerbetoon aan Ahmet Ertegun, oprichter van Atlantic records, die in 2006 was overleden. Behalve optredens van onder andere Keith Emerson, Paolo Nutini en Foreigner, kwamen de mensen vooral voor het optreden van Led zeppelin, het eerste sinds de dood in 1980 van drummer John Bonham. Een eenmalige reünie dus, waar voor een kaartje $250 moest worden betaald, vergeven via een loterij.
Het concert stond gepland voor 26 november 2007, maar doordat Jimmy Page begin november een ongeluk had met zijn kleine vinger, werd het verschoven naar 10 december 2007. Het ‘ Celebration concert’ is vanzelfsprekend vastgelegd en voor al die miljoenen fans die daar niet bij aanwezig konden zijn, verscheen vorige week de cd , DVD, Blu-ray ‘Celebration day’. De gehele week stond het album bovenaan de voorlopige albumlijst, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Daarmee blijft ‘Led zeppelin II’ uit maart 1970 hun enige #1-notering.

‘Take me home’ van One direction, vorige week binnen op #1, zakt naar de derde plaats.

Over naar de overige eersteweeks noteringen van deze week:
#6 Rihanna: ‘Unapologetic’, zevende studioalbum, wel nieuwe #1 in de Britse albumlijst
#12 Hef: Papierwerk [NL], opvolger van ‘Hef’ (#65 in 2010). Hef = Julliard Frans (Rotterdam, 18 maart 1987)
#19 Willem Barth: Gevoel van liefde [NL], vierde album van deze 36-jarige zanger uit Doetinchem
#28 Susan Boyle: Standing ovation – the greatest songs from the stage, Boyle zingt klassiekers als ‘You’ll never walk alone’, ‘Memory’ en ‘The winner takes it all’
#30 AC/DC: Live at the river plate, registratie van concerten in Buenos Aires in december 2009
#32 Joe Cocker: Fire it up
#48 Amy Winehouse: At the BBC
#63 K3: Engeltjes

Hoewel ‘Liever dan lief’ van Doe maar & Gers Pardoel offficieel het themanummer is van de film ‘Alles is familie’, komt het nummer maar even voor in de film. Het enige nummer dat helemaal te horen is, is ‘Oceaan’ van Racoon, en dan ook helemaal aan het einde. En beter kon het niet, want de tekst van het nummer, geschreven door zanger Bart van der Weide over zijn zusje Anne, past daar helemaal bij. Halverwege komt ook nog een minuutje langs van ‘Leave me standing here’, een mooi nieuw nummer van Stevie Ann van haar aankomende album. En daarnaast staan er op de ‘Original soundtrack’, binnen op #65, hits van onder andere Michael Kiwanuka (‘Home again’) en the Kooks (‘She moves in her own way’).

#68 Porcupine tree: Octane twisted, vierde notering van Britse band

In 1994 bracht André Rieu zijn eerste kerstalbum ‘Merry christmas’ uit, dat pas begin 1996 de hoogste positie bereikte: #34. Vervolgens kwam hij in 1997 met ‘Stille nacht’, dat vlak na oud en nieuw piekte op #18. Toen duurde het tot 2005, eer Rieu met ‘Christmas around the world’ kwam dat slechts één week genoteerd stond, op #60. We verwachten dat ‘December lights’, zijn vierde kerstalbum, het beter zal doen. De start op #79, laat nog wat te wensen over, maar het is pas november.

#89 Pitbull: Global warning
#100 Gert Vlok Nel: Onherroeplik, opvolger van ‘Beaufort-Wes se beautiful woorde’ (#59 in 2006). Nel is een Zuid-Adrikaanse dichter en zanger.

Alvorens we overgaan naar de singlehits van deze week, blikken we nog even in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums. Opnieuw pakt Guus Meeuwis de eerste plaats, dit keer met zijn album ‘Armen open’, dat op 6 oktober ook al even op de eerste plaats stond. Naar #2 stijgt ‘De coolste hits’ van Diego (vanaf #4) en naar #3 zakt ‘Alle 40 goed’ van André Hazes, vorige week nog #1.

SINGLES

Nog geen uur nadat Sandra van Nieuwland vorige week vrijdag het nummer ‘Keep your head up’ had gezongen in The voice of Holland, stond het nummer bovenaan de downloadlijsten, met op #2 ‘More’, haar vorige single. De hele week is dat zo gebleven en dus staat ze zowel op #1 (met ‘Keep your head up’) als op #2 (met ‘More’, gestegen vanaf #25) van de Single Top 100. Uniek voor een Nederlandse artiest. Daarnaast scoort Sandra ook nog eens met haar eerste twee singles een #1-hit en ook dat is bijzonder. De voorlaatste keer lukte dat Coole Piet . In de nieuwe Megaman komen we daar uitgebreid op terug.

Het is Nick & Simon dus (nog) niet gelukt #1 te komen met ‘Ze lijkt net niet op jou’. Ondanks de cd-single met live nummers van het Carré concert dat het duo in september gaf, moeten ze genoegen nemen met een vierde plaats. Mocht de hegemonie van Sandra van Nieuwland en Passenger (met ‘Let her go’ op #3) de komende weken afnemen, dan maken de twee zeker nog een kans om #1 te komen, want ‘Ze lijkt net niet op jou’ verschijnt in een drieluik: 3 cd-singles dus, dus 3 weken kans om #1 te komen. Weer slim gedaan jongens!

‘Candy’ van Robbie Williams, vorige week op #1, zakt naar de zevende plaats. Vorige week maakten Jan Smit ft. Roos van Erkel een val naar de zesde plaats met ‘Sla je armen om me heen’, dat deze week naar #8 zakt.

Sinds afgelopen zaterdag is de Sint weer in het land en dat blijkt ook uit de hitparade. ‘Zwarte pieten stijl’ van Party piet pablo, vorige week binnen op #21, stijgt naar #12. Daarnaast krijgt de Sint hulp van Kathleen & Diego met ‘Het feest voor iedereen’ (op #59) en van Coole Piet zelf met ‘1 Sinterklaas’ (op #81). Overigens is deze Coole Piet niet dezelfde als die van de twee #1-hits uit 2005 en 2006.

Naast ‘More’ (dat van 25 naar #2 gaat), stijgt er nog een nummer de top 10 in, maar stond daar nog niet eerder: ‘Oceaan’ van Racoon. Het nummer stijgt in de derde week van 22 naar #10 en dat is te danken aan de film ‘Alles is familie’ die deze week in première ging. Zie daarvoor ook de albumsnippers. Op verzoek van 3FM dj Giel Beelen maakten ze een Engelse vertaling van 'Oceaan, getiteld 'Ocean blue', dat ze afgelopen dinsdag in 'Giel' lieten horen.

Behalve een tweede #1-hit voor Sandra van Nieuwland met ‘Keep your head up’, levert de tweede liveshow van The voice of Holland ook nog hits op voor:
#28 Barbara Straathof: You know I’m good
#40 Floortje Smit: Heavy cross
#90 Eyelar Mirzazadeh: Girl on fire
#98 Claudia de Graaf: Beautiful goodbye

Vanavond is de derde liveshow, zonder internationale gast dit keer. Voor volgende week staat Ed Sheeran op het programma. Maar iedereen kijkt natuurlijk deze week uit naar de nummers die de 16 overgebleven talenten gaan zingen en welke daarvan volgende week (hoog) scoren in de Single Top 100. Zal Sandra met ' Beggin''  zichzelf van de eerste plaats stoten? Volgende week vrijdag weten we het!

Maar eerst over naar het restant eersteweeks van deze week:
#27 Fantasticos: Zonder jou ben ik verloren
#56 Stef Ekkel: Dan ben ik weer thuis, cover van Don Mercedes
#66 Alex West: De glimlach van een kind, cover onder andere van André Hazes, origineel van Claude François: ‘Toi, tu voudrais’
#71 John West: Zou dit dan liefde zijn
#76 Burns: Lies
#80 Christina Perri feat. Steve Kazee: A thousand years, prt. 2
#87 Lisa Loïs: Euphoria, cover van #2-hit van Loreen, gezongen bij Q-music
#94 Tangerine Kitty: Dumb ways to die

Tot zover deze Hitflits. Na dit weekend komen we met een Megaman waarin ondermeer alle bijzonderheden rond de twee #1-hits van Sandra van Nieuwland.

zondag 18 november 2012

Megaman bij week 46 – 17 november 2012

In deze Megaman scoort Robbie Williams dankzij The voice of Holland zijn tweede #1-hit, levert The voice zelf vier nieuwe hits op, gaat zwarte piet dansen, brengt Don Diablo ode aan zijn vader en zetten Kayakman met Tjerk zich in voor jongeren met problemen. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

The voice levert Robbie Williams tweede #1-hit

Robbie Williams: Candy (1)            *** eerste week op #1 ***

Zonder een optreden in The voice of Holland, op vrijdag 9 november 2012, had ‘Candy’ van Robbie Williams niet de eerste plaats gehaald. Het nummer kwam negen weken geleden binnen op #27 en na zeven weken stond het nog maar op de 15e plaats. Dankzij de release van zijn album ‘Take the crown’ en alle publiciteit, steeg het vorige week naar de 6e plaats. In navolging van het album dat vorige week de eerste plaats haalde, doet de single dat deze week ook en levert hem na ‘Feel’ in 2002, zijn tweede #1-hit op.

geen fan

Het optreden van Robbie in The voice mag hem dan een #1-hit hebben opgeleverd. Over de Britse editie van de talentenshow is hij minder te spreken. Robbie: “Ik kijk er niet naar. Het is soms best moeilijk om mee te gaan in het emotionele verhaal van de kandidaten. Het is vermoeiend hoe vaak er een kandidaat voorbij komt die dan een moeilijke achtergrond heeft en bla, bla, bla.”

korte duur

Zoals in de Hitflits al aangegeven, zal de huidige #1-hit van Robbie van korte duur zijn. Er zijn meerdere gegadigden voor de #1-positie. Wij noemen ‘Ze lijkt net niet op jou’ van Nick en Simon, die hun single afgelopen zondag presenteerden in ‘Life4you’. De cd-single verschijnt in een drieluik, met telkens unieke live nummers van hun Carré-concert, negen in totaal. Voer voor de fans dus.

Maar vlak zeker niet ‘Keep your head up’ van Sandra van Nieuwland uit, dat ze vrijdag zong in The voice of Holland, waarna alle download platformen weer, net als bij haar vorige single ‘More’, op tilt sloegen. Daarnaast zal ‘More’ een nieuwe opmars maken.

Acties Jan Smit uitgewerkt

Jan Smit ft. Roos van Erkel: Sla je armen om me heen (6)

De zes instores die Jan Smit vorige week deed in het land, hebben hun beoogde effect gehad: ‘Sla je armen om me heen’ van Jan Smit ft. Roos van Erkel, steeg terug naar de eerste plaats. De buit was weer binnen en dus waren er de afgelopen week geen instores meer, waardoor het nummer een flinke duikeling maakt, naar de zesde plaats.

Het is niet de eerste keer dat een #1-hit van Jan zo’n val maakt vanaf de eerste plaats. De voorlaatste keer was op 15 september dit jaar. En welke een toeval, ook toen was het een single van Jan Smit dat na één week die val maakte: ‘Altijd daar’.

De grootste val die een single van hem maakte, was op 28 maart 2009: ‘Je naam in de sterren’, dat  21 plaatsen onderuit ging. Die week was de tweede configuratie van ‘Je naam in de sterren’ (een speciale cd-single) uitgewerkt. Dankzij de acties en configuraties had het nummer al wel vier weken bovenaan gestaan.

The voice of Holland 3: de live shows (1)

Na vijf blind auditions en vier battles (allen van te voren opgenomen), begonnen vrijdag 9 november, de live shows van The voice of Holland. Nadat er in Amerika al na de eerste editie wijzigingen waren doorgevoerd in de live show, gelden deze nu ook voor een deel voor de Nederlandse editie. De belangrijkste wijzigingen:
  1. de stoelen van de coaches zijn gedraaid (net als bij de blind auditions), waardoor zij alleen kunnen af gaan op de stem
  2. de coaches geven punten tussen 1 en 10, krijgt een kandidaat minder dan een 6, dan blijft de stoel van de coach gedraaid
  3. de stemmen van de kijkers worden opgeteld bij die van de coaches, de twee laagste vallen af
  4. vanaf de derde liveshow moet een coach telkens één talent naar huis sturen
In de eerste live show mochten 16 talenten hun kunsten vertonen (4 van elke coach). Alle 16 nummers konden tijdens de show worden gedownload en staan ook op de cd ‘The voice of Holland liveshow 1 – seizoen 3’. Van die 16 weten uiteindelijk 4 de Single Top 100 te bereiken, waarvan 3 talenten die we nog niet eerder zagen, of toch wel.

Marjet van den Brand zingt het liefst in het Nederlands

Marjet van den Brand - Dichterbij dan ooit (19)

Tot het begin van 2012 was Marjet van den Brand (Castricum, 19 oktober 1984) zangeres van de band Helder, dat in 2010 een hit scoorde met ‘Laat me leven’ (#33).

Marjet zingt al sinds ze één jaar en acht maanden jong is. Haar eerste optreden was op het Jac. P. Thijsse college, waar ze op school zat. Aan de Hogeschool InHolland volgde ze de studie economie en haalde ze de bachelor titel. Handig, want sinds november 2011 heeft ze haar eigen bedrijf Marjet Music.

The voice of Holland, waar ze het al tot de kwart finale schopte, is niet de eerste talentenjacht waar ze aan meedoet. In 2002 deed ze mee aan Idols 1, maar viel af tijdens de theaterronde. Twee jaar later schreef ze zich, als Mariëtte, in voor Popstars - the rivals, waar ze het redde tot de vierde live show. Daar leerde ze Sander Baas kennen, met wie ze nu werkt aan een album.

Nederlandstalig

De kans is groot dat het album Nederlandstalig wordt. Bij de band Helder is ze in het Nederlands gaan zingen, omdat ze dat als een uitdaging zag. Marjet: “De Nederlandse taal is heel direct als je het zingt en niets verbloemend.”

Toch koos ze tijdens de derde blind audition van The voice of Holland, voor een Engelstalig lied: ‘Crazy’ van Gnarls barkley. Het leverde haar een plekje op in het team van VanVelzen. Maar toen ze eenmaal binnen was ging ze over het Nederlands. Tijdens de battle zong ze ‘Iedereen is van de wereld’ (van the Scene) en tijdens de live show ‘Dichterbij dan ooit’ (van Bløf, #19 in 2011). Het leverde haar 38,5 punten op van de coaches en 23,5 van de thuisjury, genoeg voor een plek in de derde liveshow!

Leona Philippo haalt hoogste score

Leona Philippo: I just want to make love to you (23)

Leona Philippo kennen we nog van ‘Mesmerized’ (#17 in september). Tijdens de eerste live show zong ze ‘I just want to make love to you’, een nummer uit 1954 van Willie Dixon. In 1961 werd het opgenomen door Etta James, die er pas in 1996 een hit meescoorde (#27), dankzij een Coca Cola reclamespot. Van de coaches kreeg Leona het maximale aantal punten: 40, van het thuispubliek 70,4, in totaal dus 110,4. Aangezien de tweede live show al is geweest, kunnen we stellen dat Leona met 110,4 punten de hoogste score heeft behaald.

Tessa Belinfante kan niet leven zonder muziek

Tessa Belinfante - Pride (In the name of love) (33)

Ook Tessa Belinfante (Naarden, 21 maart 1988) maakte, net als Marjet van den Brand, vorig jaar nog deel uit van een band. Marjet van de band Helder, Tessa van Two way radio. De band was moe gestreden na zeven jaar hoogte en dieptepunten. Als afscheid verscheen op 20 maart (een dag voordat Tessa 24 werd) het album ‘Golden record’, dat de band als een absoluut hoogtepunt zag. Met gitarist Dorus Eggermont (ook ex- Two way radio ), treedt Tessa regelmatig op met covers en eigen materiaal.

niet haar eigen idee

Tessa is Masterstudent Aarde en Economie aan de VU in Amsterdam. Toen ze voor een stage van drie maanden naar de Verenigde Naties in Bonn moest, miste het samen muziek maken en toen wist ze dat ze niet zonder muziek zou kunnen leven. Toch was meedoen aan The voice of Holland niet haar idee, maar van mensen in haar omgeving die zeiden dat ze mee moest doen.

Tijdens de vierde blind auditions zong ze ‘People help the people’ van Birdy. Naast Trijntje Oosterhuis, draaide ook Marco Borsato zijn stoel. Toch koos ze voor Trijntje omdat ze verwacht het meeste van haar te kunnen leren. Voor de live show was Tessa  op zoek naar een liveshow nummer en voelde meteen dat het ‘Pride (in the name of love)’ van U2 (#5 in 1984) moest worden. Het nummer is ook al eens gecoverd door C & C Music Factory (#54 in 1992). Deze week mag Tessa weer een nummer uitzoeken, want met 54 punten (35,5 van de coaches en 18,5 van de thuisjury) is ze door naar de derde live show, waarin van elk coach een talent moet afvallen.

Babette van Vugt vond Popstars te commercieel

Babette van Vugt - Where have you been (73)

Aan het begin van de eerste live show zong ze samen met Robbie Williams het nummer ‘Let me entertain you’. Mocht het afgelopen zijn na de derde liveshow  dan neemt niemand haar dat meer af! De 18-jarige Babette van Vugt, geboren in Raamsdonksveer, nu wonend in Dussen, stond op de basisschool vooraan als er opgetreden moest worden. Het zingen heeft ze van haar moeder Marja, die graag hetzelfde pad had bewandelt als haar jongste dochter nu doet. Zij vindt het dan ook heel leuk voor haar.

musicals

De familie steunde haar volledig toen ze op 13-jarige leeftijd koos voor haar eigen toekomst: het Scale College in Breda waar ze vier uur per week theatervakken kreeg. Daarna volgde ze de opleiding artiest aan het ROC in Tilburg en inmiddels is ze tweedejaars aan de Herman Brood academie in Utrecht. Babette deed audities voor diverse musicals en in 2010 kreeg ze de rol van zigeunerin in De Klokkenluider van de Notre Dame.

Maar musicals geven haar geen voldoening meer, ze is het beu om telkens iemand anders te spelen. Ze wil graag zichzelf laten zien op het podium en dat is ook de reden dat ze zich opgaf voor The voice of Holland. Dus toen ze de oproep voor het derde seizoen zag, dacht ze: “ik ga er gewoon voor.”

geen Popstars

Een aantal jaren geleden zou deelname aan The voice of Holland helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn geweest. Nadat een vriendin haar had ingeschreven voor Popstars, werd ze door Maurice Wijnen (jurylid) gevraagd of ze mee wilde doen. Dat weigerde ze, omdat ze niet zo van dat commerciële gedoe houdt. Babette: “Ik heb een eigen sound en die moet gehoord worden”.

Tijdens de vijfde blind audition zong ze ‘Nobody’s perfect’ van Jessie J. Alle coaches draaiden hun stoel, ze koos voor Marco Borsato. Tijdens de live show kreeg ze 37 punten van de coaches en nog eens 39,9 van de thuisstemmers voor haar vertolking van  ‘Where have you been’ van Rihanna (#15 in mei). Ook Babette zien we terug in de derde liveshow.

leven na the Voice

Naast deze vier talenten uit de eerste live show van dit seizoen, scoort ook nog een artiest uit de tweede editie. Neils Geuzebroek (rechts op de foto), voormalig zanger van Silkstone, gesneuveld in de halve finale op 13 januari van dit jaar. Samen met Joram Metekohy beter bekend als WIldstylez, scoort hij op #47 met ‘Year of summer’.

2x het maximale 

Afgelopen vrijdag was de tweede live show en daarin gaven de coaches voor de tweede keer hun maximale punten: 40 stuks. De eerste keer was aan Leona Philippo voor ‘I just want to make love to you’, de tweede keer was voor Sandra van Nieuwland met ‘Keep your head up’. Beide zangeressen maken deel uit van het team van Trijntje Oosterhuis, dus die krijgt het nog moeilijk! Tevens kreeg Sandra die avond een platina exemplaar voor de verkoop van meer dan 20.000 downloads van haar monsterhit ‘More’. Beide nummers zullen volgende week hoog eindigen in de top 10.

Zwarte piet gaat dansen

Party Piet Pablo: Zwarte pieten style (21)

Niet alleen het carnavalsseizoen is begonnen (zie onder carnaval / après-ski hits), ook is het weer tijd voor Sinterklaashits. Nadat de Goed Heiligman afgelopen zaterdag voet aan wal zette in Roermond, zullen we de komende weken nog het een en ander op Sinterklaasgebied te verduren krijgen.

Zwarte pieten dans

De aftrap wordt gegeven door Party Piet Pablo met een cover van ‘Gangnam style’ van Psy, getiteld ‘Zwarte pieten style’. De videoclip met het dansje, is met meer dan 1 miljoen kijkers een hit op YouTube, waar de hegemonie ook begon voor ‘Gangnam style’ dat inmiddels meer dan 750 miljoen keer is bekeken. Volgens Party Piet Pablo is zijn versie een parodie op het zwarte pieten werk. Waren we net verlost van Psy, zitten we nu opgescheept met Party Piet Pablo. Coole Piet red ons!

Carnaval / Après-ski hits (1)


Elf november betekent niet alleen voor de kinderen boven de rivieren dat ze met een lampion bij de deuren mogen lopen, omdat het Sint Maarten is. Op de elfde van de elfde om precies 11 uur 11, maken veel, vooral mensen beneden de rivieren, zich ook op voor het nieuwe carnavalsseizoen.

carnaval vs apr-ski

Het van oorsprong katholieke feest wordt pas van 10 – 12 februari 2013 gevierd, maar vanaf de elfde van de elfde tot ver na carnaval worden we bestookt met plaatjes die vaak niets met carnaval te maken hebben (de meeste zul je niet of nauwelijks horen beneden de rivieren), maar veelal gemaakt zijn voorde talloze après-ski gelegenheden in binnen, maar vooral buitenland.

Gebroeders Ko lenen van familielid

Gebroeders Ko feat. DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas: De blauwe stier (44)

De eerste twee dienen zich deze week al aan: ‘De blauwe stier’ van Gebroeders Ko feat. DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas (op #44) en ‘Bobsleelied’ van Dikdakkers (op #56). Sinds 2002 zijn de Gebroeders Ko minimaal één keer (in 2003) en maximaal vijf keer (in 2008) aanwezig met een nummer. Als we ‘Muggen hier, muggen daar’, tweede track op ‘Zonnebril’ uit 2004 apart rekenen, dan is ‘De blauwe stier’ is hun 36e notering en niet hun 37e zoals je overal leest.

familielid

De blauwe stier’ is een bewerking van ‘Het dorpscafétje’ van Jantje Koopmans uit 1987 (#48). Gebroeders Ko zijn Ton en Gerard Koopmans uit Raamsdonksveer en het schijnt dat Jantje Koopmans (die in het echt Jan van Eersel heet) in de verte familie is van de broers. Wat wel zeker is, is dat DJ Willem de Wijs (ook uit Raamsdonksveer) & Feest DJ Bas (= Basjan Munten uit Papendrecht) al eerder samenwerkten op ‘Zakka zakka’ van Arjon (#10 in 2011).

Dikdakkers gaan niet zelf de bobslee in

Dikdakkers: Bobsleelied (56)

Het tweede ‘feestlied’ is wel een origineel nummer: ‘Bobsleelied’ van Anton Geerts en Hans Voogd, oftewel Dikdakkers. Dit duo scoort sinds 2007 één of meerdere hits, waarbij 2012 het meest succesvol is: ‘Bobsleelied’ is hun twaalfde notering en derde dit jaar.

bobslee

Voogd verklaarde bij de release van het nummer, dat het tijdens hun optredens niet alleen bij zingen blijft. Hans: “Er komt een heuse bobslee op het podium te staan, waarin twee mensen plaats in mogen nemen. We zijn er van overtuigd dat zoiets het plezier verder verhoogt en daar doen we het natuurlijk allemaal voor.” Dus als we het goed begrijpen, gaan niet Dikdakkers de bobslee in, maar de al dan niet aangeschoten bezoekers?!

Don Diablo brengt ode aan zijn vader

Don Diablo feat. JP Cooper: The artist inside (46)

Volgende week woensdag, 28 november 2012, wordt voor de derde keer ‘Sta op tegen kanker’ uitgezonden, dat gepresenteerd wordt door Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij. Bekende (onder andere Bløf, Tineke Schouten en Gerard Joling) en onbekende Nederlanders vertellen in het programma hun persoonlijke verhaal en vragen zoveel mogelijk mensen donateur te worden van Koninklijk Wilhelmina Fonds (KWF). Geld dat gebruikt wordt voor onderzoek naar kanker, waaraan jaarlijks nog 42.000 mensen overlijden.

actielied

In 2010 werd het nummer ‘Just stand up’ aan de actie gekoppeld, dat gratis kon worden gedownload. Vorig jaar stond Jeroen van der Boom  het nummer ‘Niemand anders’ af aan de actie dat #1 kwam. Dit jaar komt het actielied uit de dancehoek: Don Pepijn Schipper alias Don Diablo heeft samen met JP Cooper het nummer ‘The artist inside’ opgenomen. Het nummer is een ode aan zijn vader Leo die in september overleed aan nierkanker.

Don: “Ik had altijd een bijzondere band met mijn vader (rechts op de foto). Hij was een bijzondere, intelligente man die mij stimuleerde groots te dromen en mijn creativiteit te volgen. Vandaar de titel ‘The artist inside’. Tien jaar geleden herstelde hij van nierkanker, maar helaas kwam de ziekte in 2011 terug.
Terwijl mijn vader vocht voor zijn leven, schreef ik hem een brief in het ziekenhuis. Dat is de basis voor het nummer ‘The artist inside’. Het is een ode aan mijn vader, en aan een mooie, liefdevolle jeugd. Eigenlijk heb ik dit nummer niet zelf gemaakt, het heeft zichzelf geschreven. Het is mijn manier om afscheid te nemen: ik wilde hem nog zo veel dingen zeggen. Helaas heb ik nooit de kans gekregen omdat hij al te verzwakt was.”

niet zinloos

“Dit nummer is veel groter dan mijn vader. Het gaat over het leven zelf, over mensen die je dierbaar zijn en plotseling wegvallen. Omdat de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat, kan mijn vader indirect een rol spelen in de toekomst, in het leven van anderen. Hierdoor is zijn overlijden niet helemaal zinloos geweest.” De videoclip van ‘The artist inside’ toont beelden van Leon in de jaren 1996 – 2012.

JP Cooper heet volledig John Paul Cooper en is op 1 november 1983 geboren in Middleton, Noord Manchester. Zijn moeder overleed toen hij 11 maanden jong was, waarna hij werd opgevoed door zijn vader en zijn zusters, die allen op een bepaalde manier artistiek zijn, hetzij met muziek of kunst.

gospel

Op jonge leeftijd werd JP Cooper verliefd … op muziek, een liefde die hij nooit meer heeft verlaten. Het zingen begon in het rockbandje Kid conspiracy, dat overging in Azure glow en later Skimo cowboy werd. Zijn stem wordt vaak vergeleken met die van een gospelzanger en dat is niet zo vreemd, want hij heeft gezongen bij The Manchester sing out choir, hét gospelkoor uit Manchester. Na drie in eigen beheer uitgeven EP’s, verscheen in juni eindelijk een EP die ook landelijk verkrijgbaar is, waarop ook gospel zangers meedoen.

Charly Luske zingt duet met andere afvaller uit The voice

#LoesenCharly: Het was me alles waard (57)

Over nog maar vier weken, op vrijdag 14 december, wordt bekend wie zich de winnaar van derde editie van The voice of Holland mag noemen. De kaarten lijken geschud voor Sandra van Nieuwland, maar de strijd is nog niet gestreden. Het kan anders lopen, denk maar aan begin dit jaar toen niet de gedoodverfde Charly Luske de finale inging, maar Chris Hordijk, en uiteindelijk tweede werd. Lachende derde was Iris Kroes, de winnares, die deze week zelfs haar tweede album kondigde.

Dracula

Charly Luske heeft sinds The voice of Holland twee hits gescoord: ‘Nobody’s guy’ (een nieuwe versie van het gelijknamige nummer dat hij in The voice had gezongen (#6 in april)) en ‘Meant to be’ (#40 in september). Voor de animatiefilm ‘Hotel Transsylvanië: Hotel vol monsters’ die op 19 december in première gaat, heeft Luske, die van origine acteur is, de stem gedaan van Dracula.

In de vierde en laatste batlle van deze Voice of Holland editie, werd Loes van de Mars door haar coach Trijntje Oosterhuis naar huis gestuurd ten faveure van Patt Riley die inmiddels is afgevallen in de eerste liveshow.

duet

Met de afwijzing van Loes, was niet iedereen het eens, waaronder Charly Luske die twitterde naar zowel Trijntje als haar broer Tjeerd: “Wanneer komt Loes terug?”Die daarop enige tijd later reageerde met “Ik voel een duet met Loes opkomen? Ik kan wel wat regelen hoor”! Charly daarop: “Jaaaa! Ze is te gek!” Binnen een week was de samenwerking tussen Charly en Loes geregeld en namen de twee ‘Het was me alles waard’ op. Loes: “Een spontane actie! Helemaal te gek dat we het zo snel voor elkaar hebben gekregen”.

afscheid

Het was me alles waard’ is de Nederlandstalige versie van ‘Beautiful goodbye’ van Amanda Marshall (#20 in 1996), dat daardoor ook weer in de belangstelling staat. Afgelopen vrijdag, tijdens de tweede live show, zollllng Claudia de Graaf de Engelse versie, dus wellicht dat het origineel van Marshall ook weer gaat scoren.

eerste afvaller

Loes van de Mars is de eerste afvaller, die nog voordat The voice of Holland ten einde is, een hit scoort met een nummer dat niet in The voice is gezongen. Volgende week vrijdag, 30 november, wordt de in Diepenveen geboren zangeres, 21 jaar. Ze zingt al sinds haar twaalfde en heeft op YouTube een eigen kanaal: GoBackToWhatYouKnow. Daarop staat onder andere het zelfgeschreven nummer ‘Let it go’. Tijdens de vijfde blind auditions zong Loes ‘More’, cover van Usher dat ook al tijdens de eerste blind audition was gezongen door Sandra van Nieuwland.

Kayakman met Tjerk zetten zich in voor jongeren met problemen

Kayaman met Tjerk: Sluit jezelf niet af (96)

Een jaar geleden scoorden Kayaman (Kubilay Kaya) met Tjerk (Schoonheim) een hit met ‘Tot de laatste dag’ (#61). Daarvoor scoorde Kayaman al een #2-hit met ‘Leipe mocro flavour’ van Ali B.uit 2005 , als componist en producer. Ook werkte Kayaman samen met onder andere Yes-R en schreef hij muziek voor commercials. Hij wilde echter meer en nam vorig jaar het album ‘Tulpenmanie’ op, waar Tjerk ook aan meewerkte.

dance

Tjerk, gitarist en zanger, bereikte in 2001 met zijn groep Youngblood de regiofinale van de Grote prijs van Nederland, die gewonnen werd door … Ali B met muziek van Kayaman. Vervolgens kwam Tjerk in contact met de Duitse dance-producer Mark ‘Oh en nam met hem in 2004 het nummer ‘Words’ op, dat bij ons niets deed. Wel tourde Tjerk met Mark ‘Oh de halve wereld rond.

Dance brengt Tjerk echter geen voldoening, waarna hij het dichter bij zichzelf zoekt. Hij werkt daarop met diverse rapgroepen uit Rotterdam en omgeving. Tot 2010 speelt hij in de Tribute2BobMarleyband. Via gezamenlijke vrienden kent hij Kayaman al jaren. Tot een samenwerking was het nooit gekomen tot 2009. Kayaman, die bezig was met zijn album, denkt dat Tjerk daar erg goed bij zal passen, waarna de twee aan het schrijven gaan en in januari 2010 met de single Koud uit’ komen.

inzetten voor jongeren

‘Sluit jezelf niet af’, binnen op #96, is ook afkomstig van het album ‘Tulpenmanie’. Het nummer vertelt een verhaal van eenzaamheid, angst en problemen en past goed bij de boodschap (jongeren aansporen hup te zoeken bij problemen) die Stichting Korrelatie wil uiten. Daarvoor hebben Kayaman met Tjerk samen met Korrelatie en Boomerang kaarten verspreid door het land. Kayaman: “Ik ben trots dat onze single/video daar een onderdeel van mag zijn.”

David Guetta maakt triologie kompleet

David Guetta feat. Taped Rai: Just one last time (100)

Toen in september het album ‘Nothing but the beat 2.0 ’van David Guetta uitkwam, moesten de fans van de Franse dj wel even wennen aan het nummer ‘Just one last time’. Het intro van het nummer, gezongen door zanger Taped Rai uit Stockholm, houdt ruim een minuut aan. Daarna barst het ‘geweld’ van Guetta los en klink het weer redelijk bekend.

Diverse remixers zagen wat meer in het nummer en gingen aan de slag. De een (de Fareoh remix) blijft redelijk dicht bij het origineel, een ander (de Hard Rock Sofa remix) pakt het volledig anders aan. Ook onze eigen Tiësto maakte een remix.

triologie

‘Nothing but the beat 2.0’, een vervolg op ‘Nothing but the beat’, krijgt nog een vervolg. Op ‘Nothing but the beat 3.0’ komen alle nummers van de eerste twee edities plus extra nummers, in totaal 30 tracks en daarmee is de triologie van David Guetta kompleet. Tijd voor echt iets nieuws.