zondag 18 november 2012

Carnaval / Après-ski hits (1)


Elf november betekent niet alleen voor de kinderen boven de rivieren dat ze met een lampion bij de deuren mogen lopen, omdat het Sint Maarten is. Op de elfde van de elfde om precies 11 uur 11, maken veel, vooral mensen beneden de rivieren, zich ook op voor het nieuwe carnavalsseizoen.

carnaval vs apr-ski

Het van oorsprong katholieke feest wordt pas van 10 – 12 februari 2013 gevierd, maar vanaf de elfde van de elfde tot ver na carnaval worden we bestookt met plaatjes die vaak niets met carnaval te maken hebben (de meeste zul je niet of nauwelijks horen beneden de rivieren), maar veelal gemaakt zijn voorde talloze après-ski gelegenheden in binnen, maar vooral buitenland.

Gebroeders Ko lenen van familielid

Gebroeders Ko feat. DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas: De blauwe stier (44)

De eerste twee dienen zich deze week al aan: ‘De blauwe stier’ van Gebroeders Ko feat. DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas (op #44) en ‘Bobsleelied’ van Dikdakkers (op #56). Sinds 2002 zijn de Gebroeders Ko minimaal één keer (in 2003) en maximaal vijf keer (in 2008) aanwezig met een nummer. Als we ‘Muggen hier, muggen daar’, tweede track op ‘Zonnebril’ uit 2004 apart rekenen, dan is ‘De blauwe stier’ is hun 36e notering en niet hun 37e zoals je overal leest.

familielid

De blauwe stier’ is een bewerking van ‘Het dorpscafétje’ van Jantje Koopmans uit 1987 (#48). Gebroeders Ko zijn Ton en Gerard Koopmans uit Raamsdonksveer en het schijnt dat Jantje Koopmans (die in het echt Jan van Eersel heet) in de verte familie is van de broers. Wat wel zeker is, is dat DJ Willem de Wijs (ook uit Raamsdonksveer) & Feest DJ Bas (= Basjan Munten uit Papendrecht) al eerder samenwerkten op ‘Zakka zakka’ van Arjon (#10 in 2011).

Dikdakkers gaan niet zelf de bobslee in

Dikdakkers: Bobsleelied (56)

Het tweede ‘feestlied’ is wel een origineel nummer: ‘Bobsleelied’ van Anton Geerts en Hans Voogd, oftewel Dikdakkers. Dit duo scoort sinds 2007 één of meerdere hits, waarbij 2012 het meest succesvol is: ‘Bobsleelied’ is hun twaalfde notering en derde dit jaar.

bobslee

Voogd verklaarde bij de release van het nummer, dat het tijdens hun optredens niet alleen bij zingen blijft. Hans: “Er komt een heuse bobslee op het podium te staan, waarin twee mensen plaats in mogen nemen. We zijn er van overtuigd dat zoiets het plezier verder verhoogt en daar doen we het natuurlijk allemaal voor.” Dus als we het goed begrijpen, gaan niet Dikdakkers de bobslee in, maar de al dan niet aangeschoten bezoekers?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten