vrijdag 27 november 2009

Hitflits: Nick & Simon, eerste Nederlandse act met vier hits in één jaar

Nog voordat het Sinterklaas is, staat er een kerstnummer op de eerste plaats. Niet een kerstversie van ‘MaMaSé!’ van K3, maar de speciale kersteditie van ‘Het masker’ van Nick & Simon, met drie kerstnummers. Naast hun uitvoering van de klassiekers ‘2,000 miles’ van the Pretenders en ‘Christmas was a friend of mine’ van Fay Lovsky, staat er ook een eigen kerstnummer op: ‘Santa’s party’, dat Nick Schilder zeven jaar geleden schreef. Daarnaast krijgt je er ook nog de videoclip bij. Geen wonder dus dat de single naar #1 stijgt in de nieuwe Single Top 100. Daarmee scoren de jongens hun zesde, en vierde #1 dit jaar, na ‘Vallende sterren’, ‘De dag dat alles beter is’ en ‘Lippen op de mijne’. Vier keer in één jaar op #1, dat is geen record, want 35 jaar geleden lukte dat de groep MUD ook al met ‘Dynamite’, ‘Tigerfeet’, ‘The cat crept in’ en (ook een kerstsingle) ‘Lonely this Christmas’. En in de 60-jaren waren het the Beatles die zelfs 7 (!) #1-hits scoorden in één jaar. Wel zijn Nick & Simon de eerste Nederlandse act, die er vier in één jaar weten te scoren.

Afgelopen zaterdag deed Ralf Meckenbach de Europese tv-kijker versteld staan met zijn zelfgeschreven liedje ‘Click-clack’. In een spannende finale won hij in Kiew, Rusland voor Nederland het Eurovisie Junior Songfestival. Diezelfde avond nog werd zijn nummer massaal gedownload en na een kleine week is hij met ‘Click-clack’, dat binnenkomt op de zevende plaats, zelfs de hoogste eersteweeks.

Met ‘Fûgels’ scoort die Twa hun eerste top 10 hit, het nummer stijgt in de vijfde week van 12 naar #10. Ook top 10 is er voor ‘Bad romance’, de zesde hitsingle van Lady Gaga, dat van 16 naar #9 stijgt.

‘Fireflies’ van Owl city (de Amerikaan Adam Young) was de afgelopen week Alarmschijf op 538 en stond twee weken op #1 in Amerika. Deze week komt het nummer bij ons binnen op #21 binnen, dus dat belooft nog wat de komende weken. Ook ‘Weer geloven’ van Jeroen van der Boom, nieuw op #32, maakt volgende week kans op een top 10-notering.

Dat zit er echter nog (lang) niet in voor het restant:
#42 Dennis: ‘Headlines’
#72 Inna feat. Bob Taylor: ‘Déja vu’
#78 Coole Piet Diego: ‘De club van Sinterklaas’
#84 Strato-vani: ‘Amboss polka’
#86 Marlous: ‘Ik spreid nu mijn vleugels uit’
#87 Gospel queens: ‘Gonna build a mountain’
#93 Dakkeraf: ‘Zo verliefd …’
#94 Jan Lelieveld: ‘Mijn nummer een’

Na zes weken moeten de dames van K3 in de Single Top 100 hun eerste plaats opgeven. Maar in de Album Top 100 pakken ze die juist. Het dubbelalbum ‘MaMaSé!’, dat platina werd uitgeleverd, stijgt van 60 naar #1. Dat is de grootste sprong naar #1 sinds 8 juli 2007, toen ‘Tranen van geluk’ van Marianne Weber van 29 naar #1 ging. Eerder dat jaar maakte Tiësto met ‘Elements of life’ een gigantische sprong vanaf #89. Maar de grootste sprong naar #1 staat nog steeds op naam van Frans Bauer. Op 11 oktober 1997 boekte zijn album ‘Weil ich Dich liebe’ een winst van 92 plaatsen! ‘MaMaSé!’ is het achtste #1-album voor K3, na ‘Alle kleuren’ (4x), ‘Tele-romeo’ (2x), beide in 2001, ‘Verliefd’ (4x in 2002), ‘Oya lélé’ (4x in 2003), ‘De wereld rond’ (2x in 2004), ‘Kuma hé’ (1x in 2005) en ‘Ya ya yippee’ (1x in 2006).

Op de tweede plaats van de Album Top 100 komt ‘I dreamed a dream’ van Susan Boyle binne. Maar relatief gezien komt de #2 van ‘Britains got talent’ er nauwelijks aan te pas. Het verschil tussen de #1 en de #2 is 82%.

Ter wille van de fans wilde ze geen repackage van het album ‘The fame’, hetzelfde album, maar dan met twee of drie nieuwe nummers. En dus komt Lady Gaga met een mini-album ‘The fame monster’, waarop acht nieuwe nummers staan, waaronder de single ‘Bad romance’. Het album komt binnen op #12. Gelijktijdig lijkt het of het album ‘The fame’ uit de Album Top 100 is verdwenen (vorige week nog op #73), maar niets is minder waar. De verkopen van het album zijn namelijk bij ‘The fame monster’ geteld, omdat daar ook een luxe versie van is: ‘The fame’ plus ‘The fame monster’.

En er zijn nog meer vrouwen die de dienst uitmaken. Enya komt met ‘The very best of Enya’ binnen op #18, Rihanna met ‘Rated r’ op #22, Britney Spears met ‘The singles collection’ op #77, Tori Amos met ‘Midwinter graces’ op #99 en Beyoncé op #66 met het dubbel live album ‘I am … yours – an intimate performance at Wynn Las Vegas’, waarbij ook een DVD zit. De opnames vonden plaats op 2 augustus 2009 in het Casino Encore theatre in Las Vegas, tijdens haar ‘I am … tour’, haar derde wereldtournee.

In de Single Top 100 is het al kerst, met ‘Santa’s party/Het masker’, de #1 van Nick & Simon. En ook in de Album Top 100 druppelen de kerstreleases langzaam door. Op #23 komt ‘My christmas’ van Andrea Bocelli binnen en even verderop, op #52, is ook Jannes met ‘Kerst met’ van de partij. Geen kerstalbum, maar wel stemmig, is ‘Harmony’ van de Ierse Priests op #60.

Resten nog de albums van Tom Waits met ‘Glitter and doom live’ op #36 en Django Wagner met ‘Kali’ op #72. En daarmee ben je weer helemaal bij! Na het natte weekend kun je weer bij ons terecht voor een nieuwe Megaman met daarin onder meer aandacht voor de vroege kerst #1 van Nick & Simon.

zondag 22 november 2009

Megaman bij week 47 – 21 november 2009

Welkom bij de Megaman, waarin K3 alweer een platina cd krijgt, Lady Gaga plagiaat pleegt met Nederlandse house-act, B-yentl een jaar genoteerd staat, Grad Damen ook zelf nummers schrijft en een reclamespot zorgt voor de doorbraak van Danny Vera. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

K3-cd platina

K3: MaMaSé! (1) *** zesde week op #1 ***

En weer zijn een week verder en nog steeds, nu voor de zesde week, staat ‘MaMaSé!’ van K3 op de eerste plaats van de Single Top 100. Met die zes weken is K3 de meest succesvolle Belgische act in de Nederlandse hit-history. Tot deze week moesten ze die eer delen met ‘De wilde boern’dochtere’ van Ivan Heylen uit 1974 en ‘Liefde voor muziek’ van Raymond van het Groenewoud uit 1991. In Vlaanderen evenaart ‘MaMaSé!’ hun nummer ‘Tele-romeo/Blub, ik ben een vis’ uit 2001 dat ook zes weken bovenaan stond. Maar of ze in beide landen nog een zevende week redden? In ons land lijkt de bedreiging te komen van Kane met ‘No surrender’ dat van 7 naar #2 stijgt en slechts 23% achter ‘MaMaSé!’ blijft. In de zes weken dat het nummer op de eerste plaats staat, is het verschil met de #2 niet beneden de 40% geweest. Dus de kracht van ‘MaMaSé!’ neemt nu echt af, mede door het gelijknamige album dat afgelopen donderdag is uitgekomen en inmiddels de platinagrens heeft overschreden = 50.000 exemplaren.

‘MaMaSé!’ verliest ook overwicht door de download die hard onderuit gaat in de Download Top 50, waar het zakt van #6 naar #22. Daar heeft Kane al wel de #1-positie veroverd. De komende week komt Kane elke ochtend op bezoek bij Giel Beelen, om nummers te spelen van hun nieuwe album ‘No surrender’. Tevens zullen ze op 30 november een geheim concert geven dat opgenomen wordt voor ‘That’s live’, waar 3FM kaartjes voor weggeeft. Dus als je daar naar toe wilt, luister naar het station en surf langs de site!

K3 weer compleet

Onder de titel ‘K3 weer compleet’ zal SBS6 op Sinterklaasavond, 5 december, een éénmalige realityshow uitzenden. Daarin zijn opnames te zien die gemaakt zijn na de zoektocht ‘K2 zoekt K3’, dus voor en achter de schermen van optredens. Geruchten als zou Josje Huisman niet passen bij Kristel en Karen, worden daarin tegen gesproken. Karen: “Josje is een Godsgeschenk. We hadden nooit gedacht dat er iemand zou zijn die zo bij ons zou passen.”

En dan tot slot: deze week verschijnt ‘Kathleen in symphonie’, het soloalbum van Kathleen Aerts, voormalig zangeres bij K3.

Pleegt Lady Gaga plagiaat?

Lady Gaga: Bad romance (16) *** hoogste eersteweeks ***

Als we over een maand de balans opmaken over 2009, kunnen we niet anders concluderen dat dit jaar heel succesvol is geweest voor Stefani Joanne Angelina Germanotta, oftewel Lady Gaga. Met ‘Bad romance’ scoort ze haar zesde hit dit jaar en dat is evenveel als Beyoncé dit jaar. Alleen Lady Gaga had meer succes: twee top 10-hits, waaronder een #1-hit tegenover Beyoncé één top 10-hit.

Al van haar #1-hit ‘Poker face’ werd gezegd dat ze ‘geïnspireerd’ zou zijn door ‘Ma baker’ van Boney M. En ook ‘Bad romance’ is niet vrij van beschuldigingen. Dit keer gaat het om ‘Dominator’ van Human resource (#6 in 1991). Een Belgisch radiostation ontdekte het en belde Guido Pernet, destijds één van de vijf leden van Human resource. Guido: “Ik ben direct gaan luisteren en het karakteristieke synthesizergeluid uit onze plaat is inderdaad te horen. Het is niet direct gekopieerd maar het is nagespeeld, zodat het effect precies hetzelfde is." Pernet heeft nog geen aanstalten gemaakt richting Lady Gaga. Pernet: Het gaat allemaal zo snel. Ik krijg constant allemaal telefoontjes. Zelfs van advocaten die me zouden willen helpen met een rechtszaak. Ik ben meer dan vereerd. Lady Gaga is de nieuwe Madonna. Maar aan de andere kant: als ik zoiets zou doen dan zou ik hangen.” Pernet denkt er dan nog eens over na of hij wel juridische stappen wil ondernemen tegen haar.

monster(cd)

‘Bad romance’ zou wel eens de derde top 10-hit voor Lady Gaga kunnen worden, want het nummer komt niet voor op haar succesvolle album ‘The fame’. Althans niet op de reguliere versie. Wel verschijnt deze week ‘The fame monster’, met acht nieuwe nummers, waaronder ‘Bad romance’ en ‘Telephone’ feat. Beyoncé. Aanvankelijk zou er alleen een dubbelcd uitkomen met ‘The fame’ en ‘The fame monster’. Die verschijnt nu half december in twee uitvoeringen. De eerste, deluxe edition, is ‘The fame’ met ‘The fame monster’ als bonus-cd. De tweede, super deluxe edition, idem als de eerste, maar dan met enkele Lady Gaga gadgets, zoals een haarlok! Aanstaande vrijdag start haar ‘The monster ball tour’, die loopt tot april 2010 en waarin Jason Derülo het voorprogramma doet.

Gio wil iets met/van jou

Gio: Down met jou (37)

Zou Gio iets met ‘jou’ hebben? Al twee keer eerder scoorde hij hits die eindigden op ‘jou’: ‘Zonder jou’ (#39 in 2007) en ‘Denk aan jou’ (#41 in 2008). Voor het derde achtereenvolgende jaar komt hij met een ‘jou’-nummer, dit keer met ‘Down met jou’, dat zijn elfde notering is. En alle drie de nummers zijn mede van zijn hand.

B-yentl een jaar genoteerd

B-yentl: No one but you (35)

Precies een jaar geleden kwam ‘No one but you’ van B-yentl de Single Top 100 binnen op #71. De week daarop verdween het nummer en daar leek het bij te blijven. Tot een week later het nummer op herhaling ging op #43 en via 27, 17, 14, 17 op 10 januari 2009 de 8ste plaats bereikte. Daarna zakte het nummer, maar op 7 februari steeg het terug naar de 8ste plaats. Vervolgens zakte het en bereikte op 18 juli het dieptepunt: #68. Ook daarna was het nog niet afgelopen met ‘No one but you’, want het nummer steeg opnieuw en bereikte een maand geleden, op 19 oktober, de 19de plaats. Deze week zakt het nummer naar de 35ste plaats en staat in totaal 52 weken genoteerd, een jaar dus. Sinds het begin zijn er meer dan 40.000 van verkocht, dubbel platina dus. B-yentl is geen eendagsvlieg. Want sinds de binnenkomst scoorde ze nog drie andere hits. ‘Thinking about you’ stond tien weken genoteerd met als hoogste notering de 12de plaats. ‘Nowhere to run’ kwam tot #7 en staat nu al vierentwintig weken genoteerd, deze week op #91. En op #38 staat de nieuwste hit: ‘Miracle’, nu voor de derde week. In totaal heeft B-yentl er met vier hits al 89 weken opzitten!

B-yentl is niet de eerste artiest die een jaar genoteerd staat in de Single Top 100. Op 26 september 2009 bereikte ‘Rosanne’ van Nick & Simon ook al deze mijlpaal. Daarna bleef het nummer nog drie weken in de lijst, waarbij het totaal uitkomt op 55 weken. Maar de absolute klapper maakte een Vlaamse act, Kabouter Plop. Zij stonden van 2 december 2000 tot en met 2 maart 2002, dat is 66 weken (!), onafgebroken genoteerd met ‘De kabouterdans’, met als hoogste notering #10. We zijn benieuwd hoelang ‘No one but you’ van B-yentl het nog volhoudt!

De Frogers zetten zich in voor hotel voor kinderen

de Frogers: Zo heppie! (39)

In 2008 leefden de Frogers een maand lang van de bijstand in het programma ‘De Frogers: Effe geen cent te makke’ ten bate van de Voedselbank. Het nummer ‘De zon schijnt voor iedereen’, dat bij de serie hoorde en alleen gezongen werd door René, leverde een #4-hit op. Dit jaar zitten de Frogers in een vakantiepark voor het programma ‘De Frogers: Helemaal heppie’, waar kinderen met een moeilijke jeugd zorgeloos kunnen genieten. Doel van de serie is, samen met de Sponsor bingo lotterij, een hotel bouwen, zodat de kinderen een permanente plek hebben. Ook bij deze goed bekeken serie op RTL4 hoort een themalied: ‘Zo heppie!’, waarbij René voor het eerst samen zingt met zijn drie zoons Danny, Maxim en Didier en zijn 56ste hit scoort. Eind november verschijnt zelfs een heel album,’Heppie Christmas’. Het betreft echter geen nieuwe cd, maar ‘Pure Christmas’ uit 2005, die alleen verkrijgbaar was bij Super de Boer, en waarop nu de bonustrack ‘Heppie Christmas’ komt.

Grad Damen schrijft ook zelf nummers

Grad Damen: Hé jij, waar was je nou? (40)

Afgelopen zaterdag is in Uden, de clip geschoten voor ‘Hé jij, waar was je nou?’, de 24ste hitsingle voor Grad Damen (Breda, 4 december 1982). Voor zijn nieuwe album ‘Goed in mijn vel’ heeft Grad twee nummers zelfgeschreven: ‘Ik hou ’t meest van jou’ (over zijn vrouw Danielle) en ‘Ik lees in haar ogen’ (over de oma van Danielle die zich eenzaam voelt na het overlijden van haar opa). Op 10 en 17 januari zendt de TROS een special met hem uit, opgenomen op Curaçao.

Wist je dat de achterneef van Grad ook met een nummer in de Single Top 100 staat? Dat is Henk Damen, die met ‘Laat mij alleen’ in de vierde week van 22 naar #21 stijgt.

Hind zingt filmthema

Hind: Morgen (66)

Na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2008 met ‘Your heart belongs to me’, dat dertiende eindigde in de halve finale, is het stil geweest rond Hind Laroussi Tahiri (Gouda, 3 december 1984). In december liep haar relatie met Brainpower stuk, voor Vluchtelingenwerk Nederland reisde ze naar Israël en met onder andere Tim Akkerman, de voormalige zanger van Di-rect, zat ze in het AVRO programma ‘Wie is de Mol?’, dat vanaf 7 januari te zien is op Nl.1. O ja, en voor de film ‘SpangaS op survival’ zong ze het themanummer in, ‘Morgen’ dat haar zevende hitsingle is. De film, die op 30 september in première ging, is afgeleid van de tv-serie ‘SpangaS’, gemaakt door de NCRV en Zoop. Inmiddels hebben al meer dan 100.000 mensen de film gezien, en dat betekent een gouden film-beeld, uitgereikt door … Hind! Tweede track op ‘Morgen’ is ‘Your heart belongs to me’.

toch een winnaar

Het lukte Hind niet en ook de Toppers faalden tijdens de halve finale van het Eurovisie songfestival. In mei van dit jaar konden ze in Kiev nog geen deuk in een pakje boter slaan met ‘Shine’. In de eerste halve finale eindigden ze op de zeventiende plaats. Maar afgelopen zaterdag won wel de veertienjarige Ralf Meckenbach in datzelfde Kiev, de zevende editie van het Junior Songfestival met het door hem zelf geschreven liedje ‘Click clack’, dat gaat over zijn hobby tapdansen. Gefeliciteerd Ralf!

speciaal concert

Tot en met 1 februari 2010 is Hind te gast tijdens ‘Concert for freedom’ het theaterprogramma van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht waarin het thema vrijheid is uitgewerkt tot een avondvullend theaterprogramma. Het programma is opgezet vanwege 65 jaar bevrijding van Nederland. ‘Concert for freedom’ brengt een ode aan de vrijheid, met aandacht voor de bevrijding van Europa, het ontstaan van India, het einde van de apartheid, de gelijke rechten voor zwarte en blanke burgers in De Verenigde Staten en de val van De Muur.

Reclamespot zorgt voor doorbraak Danny Vera

Danny Vera: Headin’ for the city (72)

In 2003 stond ‘My confession’ van Danny Vera, vijf weken genoteerd met als hoogste notering #86. In Turkije bereikte het nummer zelfs de eerste plaats, evenals de ‘Innosence’. Sindsdien heeft Danny Vera, echte naam Danny Polfliet (Middelburg, 1977), vier cd’s en één DVD uitgebracht. Zijn vader, Louis, was een singer-songwriter en maakte countryachtige muziek. In de jaren ’60 was hij zelfs de popster van Zeeland. Zoals zovele kinderen kreeg Danny een hekel aan datgene waar ouders van houden, in dit geval de country dus. Later trok dat wel weer bij, tenminste als het puur is. Danny: “Je moet niet kunnen horen uit welke tijd die komt. Ik vind country ook een heel naar woord eigenlijk, zeker hier in Nederland heeft het de bijsmaak van witte glitterlaarzen en in de maat marcheren op een zelf gelegd dansvloertje.”

Voordat Danny zich definitief met muziek bezig ging houden, wilde hij voetballer worden en liep dan ook de helft van de tijd in een trainingsbroek rond. Op zijn twaalfde ontdekte hij Elvis Presley en inmiddels heeft Danny zo’n beetje alles van Elvis. Dat geldt ook voor Bruce Springsteen. Johnny Cash, Roy Orbison, Dean Martin, the Doors en Radiohead. En niet te vergeten Chris Isaak, dat door ‘Blue hotel’, zijn held werd. Danny is verscheidene keren in Amerika geweest, waar hij speelde met diverse muzikanten.

Zijn vierde album ‘Pink flamingo’ nam hij samen met lokale muzikanten op in de Hilltop Studios in Nashville. ‘Headin’ for the city’ dat nu binnenkomt op #72, staat echter niet op dat album, maar is afkomstig uit een commercial voor Royal club. En juist daardoor is het nummer zeer gewild en als download uitgebracht. Binnenkort verschijnt ook de fysieke cd-single die dan meegeleverd zal worden bij het album. Presentator Johan Derksen is een groot fan van Americana muziek en dus ook van Danny Vera. Danny mag dan ook elke donderdag en vrijdagavond komen optreden in zijn programma ‘Voetbal international’.

Muse zingt over verloofde van de zanger

Muse: Undisclosed desires (74)

Ruim een week geleden, op zaterdag 14 november, gaf de Britse band Muse een concert in Ahoy in Rotterdam. Daar speelden ze vooral nummers van hun zevende album ‘The resistance’, dat in september op #1 binnenkwam van de Album Top 100. De eerste single ‘Uprising’ stond in augustus een weekje op #22. ‘Undisclosed desires’ is hun veertiende hitsingle. Het nummer is geschreven door zanger/componist Matthew Bellamy en gaat over zijn verloofde, de Italiaanse klinisch psychologe Gaia Polloni.

Van het nummer ‘I belong to you’ van het album The resistance’ is een nieuwe mix gemaakt: de ‘new moon remix’, en afgestaan aan de soundtrack van de film ‘New moon’.

Sjon & Sjeffie strikken Diego

Sjon & Sjeffrie feat. Diego: De verdwenen pakjes (75)

In de zomer scoorden Sjon (Johnny Ruisch) en Sjeffrie (Jeffrey Erens) hun eerste hit met ‘Lange hete zomer’ dat tot #27 kwam. Sjon & Sjeffrie doen al zo’n zes jaar diverse shows in pretparken en ook in het Dolfinarium in Harderwijk. Daar loopt deze maand de show ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjes’. Op 7 oktober namen ze in Harderwijk de clip op samen met Diego (Harold Verwoert). Toen hij werd benaderd, heeft hij direct ja gezegd. En daardoor staat hij nu met twee nummers genoteerd, want zijn eigen single ‘Waar is toch de pakjesboot?’ staat op #83, gestegen van #89.

gratis

In tegenstelling tot de bovengenoemde nummers, hoeft er voor ‘Dansen op het dak’ en ‘Ik wordt later zwarte piet’ van Djumbo, niet betaald te worden. De meiden geven deze single gratis weg … als je een kleurplaat/bouwplaat afhaalt bij een Jumbo winkel en deze inkleurt/in elkaar zet en daar weer inlevert.

Jason Mraz in 2009 doorgebroken

Jason Mraz: Butterfly (90)

‘Butterfly’ is de derde hit dit jaar voor de Amerikaanse zanger Jason Mraz. Eigenlijk zijn vierde, want ‘I’m yours’ uit 2008, liep nog meer dan vier maanden door in 2009. Alle vier de nummers zijn afkomstig van zijn album ‘We sing, we dance, we steal things’, waarvan wereldwijd een kleine twee miljoen stuks zijn verkocht. Zijn live album ‘Beautiful mess – live on earth’, zakt in de Album Top 100 in de tweede week van 53 naar #88.

Chris & Williejan zijn ook muzikaal een paar

Chris & Williejan: Kleine zwerver (92)

In maart verscheen het album ‘Duizenden dromen’ van Chris & Willejan en sindsdien is hun ster rijzende. Twee jaar geleden namen Chris (uit Helmond) en Williejan (uit Eindhoven) hun eerste plaatje ‘Echte vrienden’ op. Vorig jaar werd het nummer uitverkozen tot ‘Brabantse nieuwe van 2008’.

De naam Chris & Williejan verwijst deels naar de voornamen van de twee, alleen Chris is afgeleid van Christian. Chris zingt al sinds haar veertiende en ging met Dikke Leo op tournee, die haar het vak heeft geleerd. Ze maakte deel uit van de band Feedback en Duo united en bracht een eigen single uit. Williejan begon met zingen in een café en heeft al drie singles uitgebracht. Voordat Chris & Williejan een muzikaal paar vormden, waren ze ook al zelf een paar. Het was componist/producer Kees Tel die de twee muzikaal aan elkaar verbond.

Jason Derülo doet voorprogramma van Lady Gaga

Jason Derülo: Watcha say (96)

Vorige week prijkte ‘Watcha say’ van Jason Derulo een weekje bovenaan de top van de Amerikaanse Billboardlijst. Deze week is dat ‘Fireflies’ van Owl city, dat weer terugstijgt.

Jason Derülo is geboren in Marimar, Florida op 21 september 1989. Hij is al sinds zijn vijfde bezig met muziek en schreef op achtjarige leeftijd zijn eerste liedje ‘Crush on you’. Jason studeerde opera, theater en ballet en studeerde af aan de Amerikaanse musical en drama academy in New York. Op zijn twaalfde is hij nummers gaan schrijven voor andere artiesten, waaronder Lil Wayne en Sean Kingston. Vier jaar later stond Jason zelf op de bühne. In 2006 won hij de hoofdprijs van de talentenjacht ‘Showtime at the Apollo’, waarna zijn huidige producer, Jonathan Reuven Rotem, hem een contract aanbood. Het eerste wapenfeit is de single ‘Watcha say’, waarvan in Amerika bijna twee miljoen downloads verkocht zijn. Een heel album verschijnt begin 2010. Tijdens de aankomende ‘The monster ball tour’ van Lady Gaga, mag Jason het voorprogramma voor zijn rekening nemen.

Voor ‘Watcha say’ gebruikte Jason een sample van ‘Hide and seek’ van de Britse zangeres Imogen Heap uit 2005. Sinds 2005 is het nummer ook in diverse tv-series gebruikt. Onze eigen Tiësto gebruikte ‘Hide and seek’ in de remix van ‘In search of sunrise’ van ‘Silence’ door Delerium feat. Sarah McLachlan (#48 in 2009).