vrijdag 14 mei 2010

Hitflits: Shakira zingt WK-lied 2010

Er wordt nog steeds veelvuldig gedanst in Nederland, getuige de #1-hit van Stromae. Zijn ‘Alors on danse’ blijft de bestverkochte track in de Single Top 100 en dat voor de vierde week. Het verschil met de #2, nog steeds ‘You’re the voice’ van Kandidaten Dutch X-factor 2010, is bijna 70%. Daar heeft Stromae dus niets van te duchten.

Wellicht wel van ‘Waka waka (This time for Africa)’, het officiële WK-lied 2010 gezongen door Shakira feat. de Zuid-Afrikaanse groep Freshlyground, dat binnenkomt op #13. Het nummer is niet helemaal nieuw, maar gebaseerd op ‘Zangaléwa (Zamina mina)’ van Golden sounds, een militaristische muziekgroep uit Kameroen, die in het 1986 opnam en daar zeer populair mee werd. Naderhand is het refrein door diverse anderen gebruikt, waaronder onze eigen Trafassi in 1997 op het nummer ‘Waka waka’. En nu is het dus de beurt aan Shakira, die zelf zegt het referein geleend te hebben van de Afrikaanse uitvoerenden.

Meer WK vinden we op #100, daar komt ‘Viva Hollandia WK 2010’ van Wolter Kroes binnen. Twee jaar geleden scoorde Wolter met ‘Viva Hollandia EK 2008’ een #1-hit, dus wi weet. Daar tussenin, op #44, staan de Dikdakkers met ‘Ons Oranje’, een plaatsje gezakt dat wel. Over drie weken begint het WK, dus dan zal het plaatje wel weer stijgen.

Maar liefst vier nummers komen de top 10 binnen. Twee daarvan stonden daar al eerder: ‘Ik wil altijd bij jou zijn’ van Jannes (van 14 naar #6) en ‘Love is everywhere’ van Alain Clarke (van 11 naar #8). Blijven twee echte nieuwelingen over: ‘Ben je vergeten’ van Helemaal Hollands, gestegen van 15 naar #7 en daarmee na ‘De ober’ (#10), hun tweede top 10-hit en hoogste notering.

Maar de verrassing deze week komt van ‘Panic attack’ van Bert Heerink, dat in de veertiende week van 81 naar #10 stijgt en daarmee ook nog eens de topsprinter is. het nummer gaat al een tijdje als een jojo door de Single Top 100 (vorige week de andere kant op van 13 naar #81), dus wij vragen ons af wat er mee aan de hand is. het nummer vind je namelijk niet terug in de Download Top 50, dus zijn het alleen de fysieke verkopen die voor de notering zorgen. Hoe dan ook, voor Bert is het na ‘Julie July’ (#6 in 1995), zijn tweede top 10-hit.

Behalve Shakira (op #13) en Wolter Kroes (op #100) zijn er nog negen eersteweeks noteringen. Hier zijn ze allemaal:
#24 Frans Duijts: ‘Altijd te laat naar bed’
#45 Katy Perry feat. Snoop dogg: ‘California gurls’ (deze week Alarmschijf én Megahit)
#52 Monique Smit: ‘Feest voor twee’
#55 Sia: ‘Clap your hands’
#59 A silent express: ‘Will I be around’
#83 Jolanda Zoomer: ‘Ik wil zo graag altijd (met jou samen zijn)’
#84 Tygo Nendels: ‘Omdat ik van je hou’
#92 Bob Sinclar & Sahara feat. Shaggy: ‘I wanna’
#95 Mike van Dijk: ‘De zin van het leven’

In de Album Top 100 blijft de positie van ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald onbedreigd. Ook al sprint ‘Goud’ van Gerard Joling van 80 naar #2, het verschil tussen beide albums is enorm: Joling verkoopt nog niet de helft van het album van Caro. Zij staat nu voor de veertiende week bovenaan en evenaart daarmee drie albums: ‘Grootste hits’ van BZN (uit 1980), ‘Thriller’ van Michael Jackson (uit 1983) en ‘Back to black’ van Amy Winehouse (uit 2008). En als Di-rect met ‘This is who we are’ geen roet in het eten gooit volgende week, zal Caro ook die vijftiende week halen. Wellicht dat de release van haar single ‘That man’, vandaag, daar nog een beetje aan mee kan helpen.

Bij de bovenste tien van de Album Top 100 begroeten we twee eersteweeks noteringen. Op #9 komt Keane binnen met ‘Night train’, een EP met acht nummers, opgenomen tijdens hun ‘Perfect symmetry world tour’ in 2008/2009. Een volledig album wordt later dit jaar verwacht.

Vier plaatsen hoger, op #5, komt de 23-jarige Limburgse Stéphanie Struik, beter bekend als Stevie Ann, binnen met haar derde album ‘Light up’. Het album nam ze op in Santa Monica samen met Mitchell Froom, de ex van Suzanne Vega en producer van ondermeer Pearl jam, Bonnie Raitt, Randy Newman en Crowded house. Het is na ‘Away from here’ (#4 in 2005) en ‘Closer to the heart’ (#10 in 2007) haar derde top 10-album.

Vlak buiten de top 10, op #11, komt ‘Taking changing world tour: the concert’ van Céline Dion binnen. De opnames dateren van Engelstalige optredens op 12 en 13 augustus 2008 in the Bell centre in Montreal, Canada. Tevens deed ze twee Franstalige optredens op 31 augustus en 1 september 2008, in dezelfde Bell centre. Deze staan op ‘Tournée mondiale taking chances: le spectacle’, voer de fans dus.

En dan het restant binnenkomers:
#32 National: ‘High violet’
#40 Justin Nozuka: ‘You I wind land and sea’
#57 Marike Jager: ‘The magic live box’
#65 Dire straits: ‘Alchemy live – 20th anniversary deluxe edition’
#76 Dead weather: ‘Sea of cowards’
#94 Randy Newman: ‘Harps and angels’

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman met alle feitjes achter de hits.

maandag 10 mei 2010

Megaman bij week 19 – 8 mei 2010

Welkom bij de Megaman, waarin Stromae eindelijk in Vlaanderen op #1 staat en 3js daar ook willen doorbreken, alle X-factor kandidaten nog een keer samen komen voor War Child, twee artiesten met hetzelfde nummer aankomen (of toch niet?), Faithless terug naar de dansvloer gaat en een groep uit Noord-Holland geld teruggeeft als je niet tevreden bent over gratis download. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Stromae nu ook #1 in Vlaanderen

Stromae: Alors on danse (1) *** derde week op #1 ***

Voorlopig hoeft Stromae zich nog geen zorgen te maken over zijn #1-positie. ‘Alors on dance’ gaat zonder enige bedreiging een derde week in als de bovenste beste in de Single Top 100. De bedreiging had deze week kunnen komen van ‘You’re the voice’ van Kandidaten X-factor 2010, maar die stellen flink te leur met een verschil van ruim 30%. Ook de komende week hoeft Stromae zich nog geen zorgen te maken. Maar daarna kan het snel gebeurd zijn, als ‘Schouder aan schouder’, de single van Marco Borsato en Guus Meeuwis uitkomt.

Vlaanderen boven

Bij ons had ‘Alors on danse’ twee weken nodig om de eerste plaats te bereiken: 13-1. In Walonië ook, al in oktober vorig jaar, maar in Vlaanderen, waar Stromae vandaan komt (geboren als Paul van Have in Brussel), duurde het vier weken: 35-15-2-1. En daarmee is Vlaanderen de achtste hitparade waar het nummer de eerste plaats bereikt, na Wallonië, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Inmiddels is er ook een Nederlandstalige versie van ‘Alors on danse’ verschenen. Die versie, getiteld ‘Stoelendans’, is van de Sjonnies en komt binnen op #64. Maar zij waren zeker niet de eerste, zie daarvoor onder #64.

Kandidaten X-factor 2010 nog een keer samen voor War Child

Kandidaten Dutch X-factor 2010: You’re the voice (2) *** hoogste eersteweeks ***

Twee keer eerder maakten de deelnemers aan een talentenjacht een plaatje en scoorden daar een hit mee. Beide noemden zich Idols, alleen waren het twee verschillende groepen. De eerste uit 2003 nam het nummer ‘Here we are’ op en kwam tot #31. Hind, Jim en Jamai maakten daar samen met nog zeven anderen deel van uit. De tweede Idols-hit was een jaar later: ‘I’ve got the music in me’, goed voor een zevende plaats. Daar maakten ook tien finalisten deel van uit, waaronder Boris en Maud.

Kandidaten X-factor 2010 is maar liefst een groep van achttien deelnemers, waaronder zowel de afvallers als diegenen die nog in de strijd waren ten tijde van de opname van ‘You’re the voice’. Het nummer, een cover van John Farnham (#18 in 1987), namen de kandidaten op voor War child, de stichting die hulp verleent aan kinderen in door oorlog getroffen gebieden. Per verkochte single gaat zo’n 75 cent naar deze stichting. Marco Borsato was daarvan de ambassadeur en bereikte in 2004 de eerste plaats samen met Ali B. en het nummer ‘Wat zou je doen’. In 2007 volgde Ali B. Marco Borsato op.

Op 21 april 2010 vond het ‘War Child Peace Concert’ plaats, waar de achttien Kandidaten van de huidige editie het nummer ‘You’re the voice’ zongen. Tijdens de uitzending van X-factor op Koninginnedag, zongen ze het nummer voor het eerst op tv. Diezelfde avond was het nummer te downloaden en een dag later, zaterdag 1 mei, zond de TROS het gehele concert uit. Dan nog even alle achttien Kandidaten X-factor 2010, te horen op ‘You’re the voice’: Kelvin Muis, Jaap van Reesema, Mathijs Rumping, Sumera Espinel Martinez, Daniëlle Penning, Maaike Vos, Janna van den Broek, Sarina Kuipers, Dony Vernianto, Tom Bos, Milo Buwalda, Berndt Woest, Léon Moorman (alle vier in 4Granted), Boy Luntungan, Jamai Trommelen (beide in BadBoyz) en Sharifa Blikslager, Virgillia Bloem en Rakinah (alle drie vormen ze Fierce).

Vorig jaar, op 25 april 2009, zong Lisa Hordijk, winnares van X-factor 2009, ‘You’re the voice’ tijdens de zesde live show.

zondag 9 mei 2010

3js werken aan doorbraak in België

3js: Geloven in het leven (9)

Als ‘Geloven in het leven’ van de 3js het van de downloads had moeten hebben, dan had het ergens in de Bubbling under, de wachtkamer van de Single Top 100 gestaan. Nu knalt het nummer binnen op de negende plaats, wat de heren hun achtste top 10-hit oplevert, en dat is geheel te danken aan de fysieke cd-single. Het nummer staat op het album ‘Dromers en dwazen’ en dat hebben de fans al. En dus biedt de fysieke cd-single wat extra’s voor de fans: twee covers, ‘Black’ van Pearl jam en ‘Never going back again’ van Fleetwood mac en de videoclip van ‘Geloven in het leven’, dat ze schreven met John Ewbank. Nederland ligt al aan hun voeten en nu is België aan de beurt. Ze stonden al in het voorprogramma van Nick & Simon, maar mogen het nu ook zelf proberen. In het kader van hun theatertour ‘Pluche, zweet en tranen’, geven ze op 31 mei aanstaande een concert in Antwerpen en dan zal moeten blijken of de Belgen ook geloven in de 3js.

Eminem doet aan zelfkritiek

Eminem: Not afraid (36)

Aanvankelijk zou het nieuwe album van Eminem ‘Relapse 2’ gaan heten, maar uiteindelijk werd gekozen voor ‘Recovery’, omdat het geen vervolg meer is op ‘Relapse’, maar een volledig nieuw album. Maar dat is niet de enige reden, want achteraf heeft Eminem toegegeven dat het album ‘Relapse’ niet één van zijn beste was. En daar wil je dan natuurlijk geen deel twee van maken! ‘Recovery’ is over een maand te koop en dan zullen we horen of het echt weer de oude Eminem is. ‘Not afraid’ is zijn eenentwintigste notering.

Gezocht: nieuw werk van Justin Timberlake

Timbaland feat. Justin Timberlake: Carry out (39)

Al meer dan drie jaar blijft het stil rond eigen producties van Justin Timberlake. ‘LoveStoned’, zijn laatste eigen nummer, stamt al weer uit 2007. Daarna nam Justin wel nummers met anderen op, maar daar speelde hij telkens de tweede viool, denk maar aan ‘Ayo technology’ van 50 cent (#19 in 2007) en ‘4 minutes’ van Madonna (#1 in 2008). Ook op ‘Carry out’ zijn de touwtjes niet in handen van Justin maar van Timbaland. Met hem scoorden hij al eerder een hit met ‘Give it to me’, samen met Nelly Furtado (#8 in 2007).

Leuk natuurlijk dat hij druk doende is voor anderen (Leona Lewis, Esmée Denters), acteert en de co-producer is van de Amerikaanse versie van the Phone, maar waar blijft het nieuwe werk van Justin Randall Timberlake zelf?? Zijn laatste album ‘FutureSex/LoveSounds’ stamt al weer uit 2006. ‘Carry out’ is de derde single van het album ‘Timbaland presents: Shock value vol. 2’ van Timbaland. Het nummer is de favoriete track van Justin Timberlake. De volgende hitsingle van Justin ligt ook al klaar: ‘Love dealer’ van Esmée Denters, deze week de Superclip op TMF.

Stoelendans met en bij de Sjonnies

de Sjonnies: Stoelendans (64)

We dachten waar blijft ie toch, de Nederlandstalige versie van de huidige #1-hit ‘Alors on danse van Stromae? De Sjonnies geven het antwoord: zij komen met de ‘Stoelendans’. En dat zou ook wel eens kunnen slaan op de Sjonnies zelf. Want nadat Friso (Geert Peeters) eind 2009 een doorstart had gemaakt met Sander Thuss en voormalig Idols-deelnemer Harm Jacobs, werd de laatste eind maart al weer vervangen door Martijn Lavrijssen als Sjon de Manager. ‘Stoelendans’ is dus eigenlijk de eerste hit in deze formatie.

Maar ze zijn niet de eerste die er wat mee gedaan hebben. Al op 15 april nam Roosmarijn Reijmer van 3FM een bijna letterlijke vertaling op van ‘Alors on danse’, getiteld ‘Dan gaan we dansen’. Tien dagen later maakten Dennis & Jelte in hun middagshow op Radio 538 hun versie waarbij ze stereotiepen niet uit de weg gingen. Maar de eerste Nederlandse hitversie is ‘Stoelendans’ van de Sjonnies.

Twee keer ‘Jij bent mijn leven’

Bouke: Jij bent mijn leven (67)
Judith Peters: Jij bent mijn leven (72)


Vlak achter elkaar komen twee liedjes binnen met dezelfde titel: ‘Jij bent mijn leven’. Beide zijn covers, maar kennen niet hetzelfde origineel. Bijzonder dus en misschien (we hebben dat nog niet kunnen nagaan) wel uniek.

De eerste ‘Jij bent mijn leven’ is van Bouke Scholten uit Emmen. Begin dit jaar zat Bouke nog in Nashville, waar hij op uitnodiging was van ElvisMatters, de Nederlandse fanclub van Elvis Presley. Dit naar aanleiding van het winnen van de finale in 2009 van ‘Waar is Elvis?’. In Nashville heeft hij samen met Glen D.Hardin, de pianist van Elvis, een mini-cd opgenomen, die echter alleen te koop was voor leden van de Elvis Presley fanclub. In februari kwam Bouke in het nieuws omdat hij niet meedeed aan het Nationale Songfestival. Gordon, zijn coach, had zich teruggetrokken na het horen van het liedje ‘Sha-la-lie (Ik ben verliefd)’, dat gewonnen werd door Sieneke.

‘Jij bent mijn leven’ door Bouke is van oorsprong een liedje van de Zwitserse zanger Leonard. In 2002 was ‘Du bist das Leben’ de 38ste single van Leonard, wiens echte naam Carlo Schenker luidt. Het nummer is een compositie van Andreas Goldman en Heike Fransecky, die samen al honderden liedjes hebben geschreven. Manager Henk Roelofs van Bouke vertaalde het nummer in het Nederlands en dat werd ‘Jij bent mijn leven’, de twaalfde notering voor Bouke en voorloper van een heel album met Nederlandstalige liedjes, waarbij hij terug is bij het begin. Op 21 augustus doet hij het voorprogramma van Frans Bauer in Concert en op 23 oktober van Frans Duijts in Concert.

De melodie van de tweede ‘Jij bent mijn leven’ door Judith Peters zal bekend in je oren klinken. Velen kennen het namelijk als ‘(I never promised you a) Rose garden’, een #2-hit van Lynn Anderson uit 1971 geschreven door Joe South.

Voordat Joe South, die gitaar speelde op ondermeer ‘Chain of fools’ van Aretha Franklin en ‘Sheila’ van Tommy Roe, het nummer op zijn album ‘Introspect’ uit1969 zette, waren er al twee andere zangers die het hadden opgenomen.

In 1967 nam Billy Joe Royal het op voor zijn album ‘Billy Joe Royal’ en een jaar later bracht Dobie Gray het uit op single. Lynn kende de verschillende versies en wilde het zelf graag opnemen, maar Columbia records, haar label voelde er weinig voor, gezien de tekst. Lynn hield echter vol en met succes, want het werd haar grootste hit! In 2004 nam ze het nummer in een blues grass versie op voor haar comeback album ‘The bluegrass sessions’.

Judith Peters, die vorig jaar haar eerste succes boekte met ‘Een zomer lang’ (#78), schreef zelf de tekst van ‘Je bent mijn leven’. Zij is echter niet de tweede, maar de derde act die een notering boekt met ‘(I never promised you a) Rose garden’. Na Lynn Anderson was het namelijk de Canadese synthesizer groep Kon kan die in 1988 de versie van Anderson samplede. Dat deden ze in ‘I beg your pardon’, dat een jaar later de vijfde plaats bereikte.

Faithless gaat terug naar de dansvloer

Faithless: Not going home (87)

De grote vraag is of het Faithless zal lukken om met ‘Not going home’ en het album ‘The dance’ dat 16 mei uitkomt, terugkomt op het niveau van een kleine tien jaar geleden. Toen scoorde de Britse band diverse hits waaronder ‘We come 1’ dat tot #3 kwam. De eerste reacties op ‘Not going home’, hun zeventiende notering en de eerste sinds ‘Bombs’ feat. Harry Collier (#84 in 2006), zijn overwegend lovend. Sister Bliss (echte naam Ayalah Deborah Bentovim), liet weten dat de band, die verder bestaat uit Maxi jazz (=Maxwell Alexander Fraser) en Rollo (= Rowland Constantine O'Malley Armstrong,Kensington), weer meer de dancekant opgaat, na het vorige album dat nogal rustig van toon was. Dus wellicht dat de tijden van weleer weer terugkeren!

de band Helder geeft download gratis weg

de band Helder: Laat me leven (88)

Toen wij op zoek gingen naar informatie over de band Helder, stuitten we ook op een band met bijna dezelfde naam: Helder uit Friesland, opgericht door de broers Roelof en Sido Wagenaar naar aanleiding van het Friestalige songfestival Liet 2001. Wellicht dat daarom de band Helder die naam koos. Of de Friestalige band Helder nog bestaat is niet duidelijk, sinds 2008 is daar niets meer van vernomen.

2008 was ook het jaar waarin de band GiGalive gedeeltelijk het roer omgooide. Sinds 2000 speelden ze voornamelijk covers op festivals en andere evenementen. Maar sinds 2008 leggen ze zich ook toe op een eigen Nederlandstalig poprock album en dat doen ze onder de naam de band Helder.

Het eerste resultaat onder die naam is er, de single ‘Laat me leven’, binnen op #88. Het nummer was van oorsprong Engelstalig, maar is vanwege de veranderde muzikale koers, voorzien van een Nederlandse tekst. Het is de voorloper van een heel eigen album, dat geproduceerd wordt door Frans Hendriks, bekend van zijn werk met onder anderen Kyteman en Guus Meeuwis.

De bezetting van de band Helder is dus dezelfde als van GiGalive: Patrick van Diepen (gitaar), Léon Schuijt (bas), Erik van Dok (drums), Hubert-Jan Horrocks (toetsen) en Marjet van den Brand (zang). Erik was een tijdje drummer bij Living on the edge, Marjet deed in 2004 mee aan Idols en kwam tot de laatste vijftien. Dat de band Helder zeer zeker is van zichzelf, blijkt wel uit het volgende: “Mocht je ‘Laat me leven’ gedownload hebben en het valt je tegen, dan krijg je je geld terug. Echt hoor!", valt te lezen op hun site. Sympathiek, toch?

Voor de fans misschien. De download is dan al wel meegeteld voor de Single Top 100. En wat bij ons zeker niet sympathiek overkomt, is een tweede downloadactie rond ‘Laat me leven’. Als je deze voor 25 mei download, krijgt je op vertoon van de ontvangstbevestiging het geld terug én maak je ook nog kans op een iPod. Die gratis download telt echter ook mee voor de Single Top 100 en dat is natuurlijk niet terecht. Als je zo overtuigd ben van jezelf is zo’n actie toch niet nodig?

Aanvulling 10-5-2010:
GfK Mega Charts, samensteller van de Single Top 100, heeft nadat ze kennis heeft genomen van bovenstaande downloadactie, de betreffende platenmaatschappij aangeschreven en gedreigd het nummer uit de Single Top 100 te halen. Daarop heeft de platenmaatschappij besloten betreffende actie per direct te beëindigen, zie onderstaande mededeling op de site van de band Helder:

“De band Helder was iets te enthousiast in het promoten van de single Laat me leven: de actie die de band op touw zette waarbij de fans een euro vergoed kregen voor het downloaden van het nummer, is tegen de regels. Daarop werd de platenmaatschappij geattendeerd en de actie is per direct ingetrokken. Helder betreurt het zeer dat ze niet op de hoogte waren van deze regels.”

Helder dus!

René Schuurmans geeft en neemt

René Schuurmans: Is het leven niet mooi (92)

En daar hebben we cover #2. ‘Is het leven niet mooi’ door René Schuurmans, dat in 2007 werd gezongen door de Vlaamse zanger Luc Steeno. Het nummer, geschreven door John Terra en Susy Baels, krijgt dankzij René Schuurmans drie jaar later een andere, feestelijker uitvoering. Het levert René zijn vijftiende notering op.

Overigens nam diezelfde Luc Steeno in 2006 een nummer van René Schuurmans op. ‘Diep in mijn hart’ geschreven door Kees Tel en René zelf, leverde hem in Vlaanderen zelfs een #24-hit op. Het jaar daarvoor kwam René er in eigen land mee tot #36. Zo zie je maar dat artiesten ook onderling nummers van elkaar lenen.

Teddy boys coveren Duits lied

Teddy boys: Marmersteen breekt als graniet (99)

We waarschuwen je maar vast, want onder de twaalf eersteweeks noteringen, zitten maar liefst zes covers! De één is een vertaling van een nummer, de ander een bewerking van het origineel.

De eerste (of de laagste) van de zes is ‘Marmersteen breekt als graniet’ van de Teddy boys. In maart scoorden de broers Mart en Huub Dijckmans hun eerste hit met ‘Wij zijn nog steeds vrijgezellen’, dat tot #56 kwam. Nu proberen ze het met de Nederlandse versie van ‘Marmor, Stein und Eisen bricht’ van de Duitse zanger Drafi Deutscher and his Magics uit 1965. Het intro van het nummer schijnt door Doe maar geleend te zijn voor ‘Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)’ (#26 in 1980).

Drafi Deutscher, volledig Drafi Franz Richard Deutscher, heeft meer hits gescoord, maar niet onder zijn eigen naam. In 1977 scoorde hij een #2-hit met ‘Be my boogie woogie’ onder de naam Mr. Walkie talkie. Twee jaar later schreef hij onder het pseudoniem Renate Vaplus, het nummer ‘Mama Leone’ voor de Italiaanse zanger Bino (#10). En Drafi Deutscher was de man achter de studiogroep Masquerade dat in 1985 een #5-hit scoorde met ‘Guardian angel’. Twee jaar later scoorde hij als deel van het duo Mixed emotions een #1-hit met ‘You want love (Maria Maria …)’. Andere pseudoniemen waarvan Drafi zich bediende, waren Erus Tsebehtmi, Jack Goldbird, Kurt Gebegern en Lars Funkel.

De Teddy boys zijn zeker niet de eerste die ‘Marmor, Stein und Eisen bricht’ coveren. In 1965 nam Trea Dobbs zowel de Duitstalige versie als een Nederlandstalige versie op, getiteld ‘Marmer, staal en steen vergaan’. Twintig jaar later zette Arne Jansen die versie op zijn elpee ‘Zomerzon en zuidenwind’. En zelfs de punkband de Heideroosjes vergrepen zich aan het origineel op het album ‘Fifi’ uit 1996.

Maar de eerste cover die ook de hitparade haalde, was de Carnavalversie van ‘Marmor, Stein und Eisen bricht’ door Franky boy die daarmee in 2007 een weekje op #95 stond. We zijn benieuwd of de Teddy boys dat zullen evenaren!

David Deejay neemt de touwtjes in handen

David Deejay feat. Dony: So bizarre (100)

Een week geleden stond David Deejay (=Adi Cristian Colceru) nog in de hitparade met ‘I can feel’. Het nummer met El Rose stond drie weken genoteerd en bereikte de 91ste plaats. Op ‘So bizarre’ zijn de rollen deels omgedraaid. Het nummer staat op naam van David Deejay, waarbij hij hulp krijgt van Dony. Cornel Donici, zoals zijn echte naam luidt, nam met diezelfde David het nummer ‘Sexy thing’ op, dat het vorig jaar net niet redde in de Single Top 100. Beide Roemenen speelden al een heel album vol, ‘Popcorn’, waarop ook ‘So bizarre’ staat.