vrijdag 13 mei 2011

Hitflits: Na Glennis pakt ook Do eerste plaats af van Alexis Jordan

Zowel in de Album Top 100 als de Single Top 100, zijn het wederom de vrouwen die de toon zetten. In de albumlijst is het Adele met haar album ‘21’, waarover zo dadelijk meer.

In de nieuwe Single Top 100 is het echter niet Alexis Jordan die met ‘Happiness’ de scepter zwaait. Opnieuw moet zij inleveren ten gunste van een zangeres uit het programma ‘De beste zangers van Nederland’. Na Glennis Grace met ‘Afscheid’, is het nu Do die met ‘Hij gelooft in mij’ de eerste plaats pakt. Na ‘Voorbij’, haar duet met Marco Borsato uit 2004, is het voor Do haar tweede #1-hit. Maar ook net, want het verschil met ‘Happiness’ is ruim 1%! De versie van André Hazes, ‘Zij gelooft in mij’, stond in 2004 drie weken op de eerste plaats.

Do is niet de enige die aan de haal gaat met hetzelfde Hazes-liedje. Twee weken geleden kwam ‘Zij gelooft in mij’ van Jah6 even kijken op #59. Dankzij een optreden bij De Wereld Draait Door, vorige week vrijdag, doet het nummer het nu stukken beter, want het gaat op herhaling op #12.

Behalve Do is er nog een hoge binnenkomer bij de bovenste tien. Ruim een week voordat haar album in de (digitale) schappen ligt, komt Lady Gaga met ‘The edge of glory’, de derde single van haar album ‘Born this way’, dat vanaf volgende week woensdag exclusief op Spotify is te beluisteren. Het nummer knalt binnen op #9, waarmee ze haar achtste top 10 notering scoort.

Do is met ‘Hij gelooft in mij’ op #1, niet de enige act die scoort dankzij ‘De beste zangers van Nederland’. In de laatste aflevering, vorige week zaterdag waarin de liedjes van Glennis Grace centraal stonden, zong Xander de Buisonjé ‘Als je slaapt’ (#9 in 2008). Zijn versie komt binnen op #20. En daarmee is de cirkel rond, want Glennis zong zijn ‘Afscheid’ (van zijn groep Volumia!), naar de eerste plaats. Deze week zakt dat nummer naar de derde plaats.

Het enige nummer dat vanuit de top 10 komt is ‘Party rock anthem’ van LMFAO feat. Lauren Bennett & Goonrock, dat in de vijfde week van 12 naar #10 stijgt. In de Britse hitparade staat het nummer al vier weken bovenaa.

In de aanloop naar de tweede halve finale, gisteravond, waren de standen van ‘Je vecht nooit alleen/Never alone’ van de 3js: 39,43,37,33. De dag na de uitschakeling stijgt het nummer nog verder door, naar de 28ste plaats. Gezien de uitschakeling is de verwachting dat het nummer niet lang meer genoteerd zal staan. Voor de volgende week verwachten we een invasie van Songfestivalliedjes.

En dan het restant eersteweeks noteringen:
#56 Rihanna: California king bed
#65 Sef: De leven
#72 Ferry Corsten: Feel it
#75 Bingo players: Cry (just a little)
#76 Jolanda Zomer: Dans nog een keertje met mij
#86 Simple plan feat. Natascha Bedingfield: Jet lag (Natascha heeft ook zelf een single uit: ‘Pocketfull of sunshine’)
#97 F: Feestje
#100 Rob Zorn: Nou en …?

Over naar de nieuwe Album Top 100, waarin Adele met ‘21’ de eerste plaats nog stevig in handen heeft, nu voor de veertiende week. Het is echter wel (voorlopig) de laatste week, want vandaag is ‘Armen open’, het nieuwe album van Guus Meeuwis uitgekomen. Het album is meer dan 25.000 keer uitgeleverd, goed voor goud dus, wat Guus gisteren, donderdag 12 mei 2011, kreeg uitgereikt uit handen van Bert van Marwijk, de bondscoach. En de week daarop moet Adele de strijd aangaan met ‘Born this way’ van Lady Gaga. Maar deze week kan Adele nog volop van haar eerste plaats genieten.

Want ook Racoon, binnen met ‘Liverpool rain’ op de tweede plaats, was niet sterk genoeg om ‘21’ te verdrijven van de eerste plaats. Hun album verkoopt nog geen 40% van dat van Adele. Het is voor de groep uit Zeeland hun derde #2-notering. Drie jaar geleden stond ‘Before you leave’ twee weken op de tweede plaats. Drie jaar daarvoor, in april 2005, kwam hun album ‘Another day’ uit, dat pas begin 2006, in de 40ste week, de tweede plaats bereikte!

Terug naar Adele. Wereldwijd zijn er nu zo’n 5 miljoen stuks van verkocht. Ter vergelijking: in de week dat ‘21’ uitkwam, waren er van ‘19’, haar vorige album, bijna 3 miljoen stuks verkocht. Bij ons staat dat album in totaal 65 weken genoteerd in de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, waarvan 27 weken op de eerste plaats.

Natuurlijk kijken we ook nog even naar de verrichtingen van Adele in het buitenland. Zowel haar album ‘21’ (voor de zevende week) als de single ‘Rolling in the deep’ staan op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijsten. Daarmee is Adele na Leona Lewis de tweede Britse zangeres dit millennium. Lewis stond in april 2008 bovenaan met de single ‘Bleeding love’ en het album ‘Spirit love’. Voor Adele is het een dubbele overwinning, want niet eerder bereikte een single van haar de eerste plaats van de Billboard Hot 100.

En het kan niet op voor haar, want aanstaande zondag blijft ‘21’ de bovenste beste in de Britse albumlijst. Daarmee loopt ze één week voor op ons, want ‘21’ gaat daar een vijftiende week in. Nog drie weken en dan evenaart het album ‘Grèase’, dat in 1978 achttien weken bovenaan stond. Geen probleem voor Adele, lijkt ons.

Terug naar onze Album Top 100, waar nog twee albums de top 10 binnenkomen. Op #4 ‘Strings ’n stripes’ van Baseballs en op #8 ‘Rolling’, het debuutalbum van Krystl. Haar eerste single ‘Golden days’ gaat op herhaling op #41.

En dan nog de andere eersteweeks noteringen:
#19 il Volo: il Volo
#25 Hugh Laurie: Let them talk
#53 Randy Newman: Songbook vol. 2
#61 Miles Kane: Colour of the trap
#85 Gavin Friday: Catholic
#98 Young the giant: Young the giant

Tot zover deze hitflits, die verlaat is door een storing op de Blogger (zal toch niet te maken hebben met vrijdag de 13de ?). We gaan het weekend in en komen daarna met een nieuwe Megaman, mits de Blogger ons goed gezind is!

zondag 8 mei 2011

Megaman bij week 19 – 7 mei 2011

Welkom bij deze Megaman waarin Alexis Jordan succes dankt aan Canadese dj en Noorse producers, David Guetta ook van rockmuziek houdt, Los Angeles, the voices hit uit Duitsland haalt (maar dat niet weet), de Jeugd van tegenwoordig uit Spanje (of was het Oostenrijk?), Vader Abraham Normaal verslaat, Sjon & Sjeffrie cowboytje spelen en Jeroen van der Boom een boodschap wil meegeven. Dat en meer over de veertien eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Alexis Jordan dankt #1 aan Canadese dj en Noorse producers

Alexis Jordan: Happiness (1) *** derde week op #1 ***

Zoals verwacht blijft ‘Happiness’ van Alexis Jordan de #1 in de Single Top 100. Het nummer voert nu voor de derde week de lijst aan en er is geen enkele act die haar in de weg staat. Dat kan echter zo veranderen, dat hebben we de afgelopen weken wel gezien met ‘Afscheid’ van Glennis Grace en ‘Morgen is pas morgen’ van Frans Duijts. Voor je het weet levert het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’ zo weer een nieuwe #1 op!

Die #1-hit dankt Alexis voor een belangrijk deel aan producer Stargate. Die samplede ‘Brazil (2nd edition)’ van de Canadese dj Deadmau5 in ‘Happiness’. Deadmau5 heeft daar zelf ook profijt van, want zijn nummer komt binnen op #74 (zie ook daar).

Stargate is niet één persoon, maar bestaat uit de Noorse producers/componisten Mikkel Storleer Eriksen en Tor Erik Hermansen. Stargate begon in 1997 als een trio, toen Hallgeir Rustan er nog deel van uitmaakte. Maar nadat het trio internationaal succes boekte met een #1-hit in Australië en Nieuw-Zeeland met ‘S club party’ van S club 7 en meerdere hits voor Britse artiesten als Atomic kitten en Blue, moesten ze, om dit verder uit te bouwen, wel verkassen naar Amerika. Daar voelde Rustan weinig voor, en bleef in Noorwegen anderen artiesten produceren.

‘S club party’ van S club 7 (#26 in 2000) was de eerste hit voor Stargate in ons land, de laatste is ‘Black and white’ van Wiz Khalifa, deze week op #54. Daar tussenin zitten niet minder dan 38 hits, waaronder vier #1-hits. Dat zijn: ‘Sorry seems to be the hardest word’ van Blue feat. Elton John (in 2003), ‘Beautiful liar’ van Beyoncé & Shakira en ‘Don’t stop the music’ van Rihanna, beide in 2007 en natuurlijk ‘Happiness’ van Alexis Jordan. En dat zal zeker niet hun laatste zijn!

David Guetta houdt ook van rockmuziek

David Guetta feat. Nicki Minjah & Flo rida: Where dem’ girls at? (18) *** hoogste eersteweeks ***

Meer dan een jaar geleden was David Guetta met ‘Gettin’ over you’ (met Chris Willis feat. Fergie & LMFAO) toe aan zijn tweede hit dat jaar. Uiteindelijk zou hij er vijf scoren, al dan niet als gastdj. ‘Where dem’ girls at?’ van David Guetta
feat. Nicki Minjah & Flo rida
, is als tweede hit, bijna een maand eerder dan vorig jaar, dus alle kans dat Guetta ook dit jaar vijf noteringen op zijn naam zet. Zeker als je weet dat hij nog deze zomer komt met een nieuw album, zijn vijfde inmiddels.

rockmuziek

In tegenstelling tot zijn vorige album ‘One love’ dat meer dance georiënteerd was, is Guetta voor het nieuwe album meer geïnspireerd door de muziek van bands als Coldplay en Kings of Leon. Dus dat belooft wellicht een andere Guetta dan dat we gewend zijn, meer gitaar georiënteerd. Zeker is dat naast Nicki Minjah & Flo rida, ook Will.i.am, Akon, Ludacris en Taio Cruz aan het album meewerken. Hoezo gitaren, dat lijkt meer op hiphop en rap!

Bløf werkt naar een climax toe (net als Snow patrol)

Bløf: Hou vol hou vast (38)

Hou vol hou vast’ is de 34ste notering voor Bløf. Voor Peter Slager, die het nummer schreef, is ‘Run’ van Snow patrol een inspiratiebron geweest. De groep wilde iets maken met een vergelijkbaar slepend ritme. Peter: “Het nummer begint ondanks een zwaar gitaarintro redelijk rustig. Naar het refrein toe wordt het lied grootser. Tot het nummer na het tweede refrein stilvalt en het melodietje waarop het intro is gebaseerd alleen klinkt in een dunne, ruimtelijke gitaarsound. Om daarna nog groter te worden opgebouwd tot in een daverende climax. "Op het eind slaat Norman op bijna alles tegelijk. Dat heeft iets euforisch”.

Enrique Iglesias heeft de smaak te pakken

Enrique Iglesias feat. Usher: Dirty dancer (51)

Wat is er toch met Enrique Iglesias gebeurd? Sinds hij met Pitbull het nummer ‘I like it’ maakte (#18 in 2010), lijkt hij meer en meer op sex gericht. Op ‘Heartbeat’ feat. Nicole Scherzinger (#33, ook in 2010), ging hij nog een stukje verder. En op ‘Tonight (I’m f**kin you)’ feat. Ludacris & DJ Frank E (#11 in januari) ging hij helemaal los. Hij lijkt niet meer te houden als het om vrouwen gaat (en dat is vaak andersom ook), gezien de titel van zijn nieuwste hit ‘Dirty dancer’ afkomstig van het album ‘Euforia’. Zo euforisch zijn wij echter niet over zijn laatste hits.

Alberto Nicolay is (in een Eend) onderweg naar grote hits

Alberto Nicolay: Op reis (73)

Met ‘Wat jij wil’ maakte Alberto Nicolay (Amsterdam, 6 juli 1968) in 2010 zijn hitparadedebuut. Het nummer stond twee weken genoteerd en kwam niet verder dan de 90ste plaats. Beter vergaat het ‘Op reis’, wederom een compositie van Peter de Wijn, dat binnenkomt op #73. In de videoclip zie je hem onderweg in een Eend. Wat heeft Alberto toch met reizen? Met Ramon Beense en Dario Kreuger vormt hij de act Tijdloos, dat een muzikale reis maakt door de tijd. Begin vorig jaar scoorde het trio een #32-hit met ‘Hoe gaat het met jou’.

Deadmau5 pikt graantje mee van ‘Happiness’

Deadmau5: Brazil (2nd edition) (74)

‘Brazil (2nd edition)’ is het nummer dat gesampled wordt in ‘Happiness’, de #1-hit van Alexis Jordan (zie ook daar). Dus als dit nummer van de Canadese producer Deadmau5 (alias van Joel Thomas Zimmerman) er niet was geweest, had het succes van Alexis (nog even) moeten wachten. Maar ‘Happiness’ is niet het enige nummer waarin de sample wordt gebruikt. Die zit ook in het nummer ‘Change your mind’ van Kylie Minogue, bedoeld voor haar album ‘Aphrodite’ uit juni 2010. Het nummer haalde het album echter niet, en daar zal Kylie waarschijnlijk nog steeds veel spijt van hebben!

graantje meepikken

Naar aanleiding van het succes van ‘Happiness’ heeft Deadmau5 zijn ‘Brazil (2nd edition)’ ook uitgebracht. Het nummer stamt uit 2008 en is afkomstig van zijn album ‘Random album title’. In dat jaar verschenen twee versies van het album: ‘Mixed’ met ‘Brazil’ en ‘Unmixed’ met ‘Brazil (2nd edition)’. Eind 2010 verscheen zijn album ‘4x4=12’, dat het bij ons vier weken volhield, met als hoogste plaats #84. Niet om over naar huis te schrijven, wel allemaal in de 4-serie dus.

Los Angeles, the voices haalt hit uit Duitsland

Los Angeles, the voices: Jij geeft mij vleugels (77)

Na ‘Blijf veilig bij mij’ (oorspronkelijk een Engelse compositie), ‘S.o.s. d’un terrien détresse’ (Frans), ‘Ware liefde’ (ook Engels), komt Los Angeles, the voices nu met ‘Jij geeft mij vleugels’, dat van oorsprong een Duits nummer is. ‘Leih’ mir die Flügel, Engel’ heet het, mede geschreven door Roland Kaiser, die het in 1982 opnam voor zijn elpee (vinyl!) ‘In gedanken bei dir’.

Zuid-Adfrika

Je vraagt je dan ook af hoe Los Angeles, the voices, bij het nummer van Roland Kaiser kwam. Het antwoord: via Zuid-Afrika! Zoals je weet is de groep een muziekproject van Gordon naar een soortelijk project van vier Zuid-Afrikaanse zangers, genaamd Romanz. Van Tineke de Nooy die daar woont, kreeg Gordon hun cd ‘Bly getrou’ uit 2009, waarna hij vervolgens in Nederland bij de nummers de juiste mensen zocht.

Op die cd stond ook het nummer ‘Neem mij op vlerke’, de Zuid-Afrikaanse versie van ‘Leih’ mir die Flügel, Engel’. Romanz had het ook niet van zichzelf, maar van de Zuid-Afrikaanse zangeres Anneli van Rooyen, die het in 2005 opnam voor haar album ‘Weerklink’. Zoals we inmiddels weten had ook Anneli het niet van zichzelf.

Gordon kende de Zuid-Afrikaanse versie dus al, maar nam met zijn groep ‘Tu me das alas’, de Spaanstalige versie op voor het album ‘Los Angeles’. Alma Nieto, met Spaans bloed in de gelederen, vertaalde het nummer voor de heren in Jij geeft mij vleugels, waarvan dus al een tekst voorhanden was, de Zuid-Afrikaanse immers.

platina

Los Angeles, the voices (ook wel waar il Divo Marco Borsato ontmoet, genoemd) is een doorslaand succes. In december werd het album al met goud bekroond en onlangs kreeg het vijftal een platinaplak voor de uitlevering van meer dan 50.000 exemplaren. Dit jaar zullen er twee albums uitkomen: een kerstalbum en na de zomer een nieuw album. Of dan ook weer Zuid-Afrikaanse artiesten als voorbeeld dienen, is niet bekend.

de Jeugd van tegenwoordig leert Spaans in Oostenrijk

de Jeugd van tegenwoordig: Get Spanish (81)

Met de single ‘Sterrenstof’ (#7) en het album ‘De lachende derde’ (#6) maakte de Jeugd van tegenwoordig, na ruim twee jaar afwezigheid, een comeback. ‘Elektrotechnique’ de opvolger van ‘Sterrenstof’ kwam niet verder dan een leuke radiohit, maar met ‘Get Spanish’ hoopt het viertal het succes te prolongeren. De clip werd, zoals je van de Jeugd van tegenwoordig kunt verwachten, niet opgenomen in een warm (Spaanstalig) oord, maar in Oostenrijk in de sneeuw!

Vader Abraham verslaat Normaal

Vader Abraham en de Mosselman: De engel (82)

Vorig jaar kreeg Pierre Kartner alias Vader Abraham het flink te verduren toen hij kwam met het liedje ‘Ik ben verliefd (sha-la-lie)’, bestemd voor het Eurovisie Songfestival. Vervolgens kreeg hij nog meer over zich heen, toen Pierre tijdens een zenuwslopende nationale finale, voor Sieneke koos.

Nog voordat zij ons land vertegenwoordigde kwam de Mosselman, een typetje van Sander Scheurwater uit Sliedrecht, met een gabberversie van het nummer, dat de achtste plaats bereikte. Pierre vond dit zo geweldig dat hij de Mosselman benaderde voor een duet met zijn nummer ‘De engel’. Het nummer werd geïntroduceerd op Koninginnedag tijdens het jaarlijkse Radio 538 feest op het Museumplein in Amsterdam.

Normaal ingehaald

‘De engel’ is de 66ste hit voor Vader Abraham (dat is inclusief alle samenwerkingsverbanden). Daarmee passeert de 76-jarige Pierre Kartner de groep Normaal dat 65 noteringen had in de Single Top 100 en al haar voorgangers. Op de derde plaats staat BZN met 59 noteringen.

Vangrail pakt voor tweede album alles uit de kast

Vangrail: Liefdesleger (83)

‘Liefdesleger’ is de negende notering voor de groep Vangrail, dat al aan de weg timmert sinds 2005. Qua bezetting zijn alleen Raynaud Ritsma (zang) en Wiebe de Jong (toetsen) nog over van de line-up uit 2005. Gitarist Jasper Kuipers, drummer Stephen Huizen en Ronald de boer op bas hebben plaats gemaakt voor Hilbert Kuipers (gitaar), Sander de Groot (drums) en Jens Tanger (bas). De groep is samen met producer Edwin de Groot druk bezig aan het tweede album, dat begin dit jaar al zou verschijnen. Met een notering voor ‘Liefdesleger’ zal dat nu niet lang meer op zich laten wachten. Aan het album werken niet de minsten mee: Han Koreneef, Tjeerd van Zanen, Jan Tekstra en Ton Dijkman.

Missie van de Modemeisjes luidt: hit scoren!

Modemeisjes: Girls on a mission (86)

Sinds 31 maart zendt RTL 5 de reallife soap ‘Modemeisjes met een missie’ uit. Daarin geven Tamara Elbaz (zakenvrouw die het PR-bureau Silk PR runt), Maria Tailor (fotomodel, die eigenlijk actrice wil worden) en Josh Veldhuizen (model en ex van Regilo Tuur), een kijkje in hun Amsterdamse glamourleven. Het idee voor de serie is niet geheel origineel maar afgekeken van de Amerikaanse series ‘The hills’ en ‘The city’.
Maria vertaalde het concept naar Nederland en legde het voor aan Gordon, die de serie produceert. Hij schreef ook het nummer ‘Girls on a mission’, dat tevens de titelsong is van het programma. Aanvankelijk zou ook Christina Curry mee doen, maar zij haakte voortijdig af. Naar het schijnt voelde zij zich niet thuis tussen de andere drie.

Sjon & Sjeffrie spelen cowboytje

Sjon & Sjeffrie: Het cowboylied gaat zo … (91)

Aha, daar zijn ze weer, Sjon & Sjeffrie. Sinds 2009 komt dit duo, dat jaarlijks de pretparken onveilig maakt met hun sjowww, met een nummer. In 2009 kwamen Johnny Ruisch en Jeffrey Erens, die achter dit duo zitten, met de nummers ‘Lange hete zomer’ (#27) en ‘De verdwenen pakjes’ feat. Diego (#31). Vorig jaar met ‘Skippybal’ (#57) dat zelfs verkozen is tot beste feestplaat van 2010 gemaakt door een kinderact.
Dit jaar gooit het duo het over een andere boeg en komt met ‘Het cowboylied gaat zo …’. De videoclip, waarvoor vooral gezinnen met kinderen zich konden opgeven, werd opgenomen op zaterdag 22 Januari in de Saloon van Walibi World te Biddinghuizen.

cowboys

De melodie van ‘Het cowboylied gaat zo ...’ is geleend van ‘Rawhide’, geschreven door Dimitri Tiomkin (muziek) en Ned Washington (tekst) en in 1958 opgenomen door Frankie Laine. Het nummer was het thema van de gelijknamige film en tv-serie die ook in ons land zeer populair was. Het nummer is diverse keren gecoverd, onder andere door the Blues brothers in 1980 (maar pas in 1989 als ‘Theme from Rawhide een hitje: #76), the Chaps in 1983 (#6) en Firestone met de medley ‘Countryhits’ (#85 in 1997).

Tijdens de herfstvakantie in oktober, zullen Sjon & Sjeffrie de hoofdact zijn op het kinderevenement ‘Legoworld’, dat gehouden wordt in de IJsselhallen in Zwolle. Vorig jaar waren ze ook van de partij, maar toen nog als gastact.

Jeroen van der Boom wil een boodschap meegeven

Jeroen van der Boom: Leen mijn ogen (92)

‘Grote liefde’, het derde album van Jeroen van der Boom, staat voor de derde week bij de bovenste tien van de Album Top 100, deze week op #8. ‘Werd de tijd maar terug gedraaid’ (#5 in november) en ‘Los van de grond’, zijn duet met Leonie Meijer (#2 in februari), werden daarvan grote hits, mede dankzij The voice of Holland.

boodschap

Leen mijn ogen’, met wederom een tekst van Han Kooreneef, is één van zijn favoriete nummers van het album. Jeroen: “Het nummer heeft een hele mooie boodschap en is voor veel mensen herkenbaar. Het nummer gaat er over dat een mens heel anders naar een ander kijkt, dan de ander naar zichzelf, Mensen zijn vaak te kritisch over zichzelf. Dus als je mijn ogen zou lenen, dan zul je zien dat je toch mooi bent en er heel anders uitziet.”De download van ‘Leen mijn ogen’ is niet dezelfde versie als die op het album staat, want dat hebben de fans al.

Aanstaand weekend geeft Jeroen twee concerten in de door hem zo geliefde Heineken Music Hall in Amsterdam. Daar zal onder andere Leonie Meijer te gast zijn, waarvan hij de coach was tijdens The voice of Holland.

Martin Solveig is er (weer) klaar voor

Martin Solveig feat. Kele: Ready 2 go (97)

Het zal voor Martin Solveig moeilijk worden om het succes van ‘Hello’, #1 begin dit jaar en het op één na bestverkochte nummer dit jaar (#1 is ‘Rolling in the deep’ van Adele), te overtreffen. Maar als dat het doel zou zijn van elk volgend nummer, dan kunnen de meeste artiesten wel inpakken!

Op ‘Hello’ kreeg Solveig hulp van Dragonette, op ‘Ready 2 go’ wordt hij ondersteund door Kele Okereke, zanger van de Britse groep Bloc party. In september komt zijn groep, na een stilte van twee jaar, met een nieuw album. Kelechukwu ‘Kele’ Rowland Okereke (Liverpool, 13 oktober 1981) kwam in 1998 als gitarist bij Bloc party (toen nog The angel range geheten), waar hij later de zanger van zou worden. Vorig jaar bracht hij een eigen album uit ‘The boxer’.

Voor Cold war kids gaat het nu eindelijk beginnen

Cold war kids: Finally begin (99)

Uit Long Beach, Californië komt de band Cold war kids, die bestaat sinds 2004. De vier muzikanten ontmoetten elkaar in de woning van zanger/gitarist Jonnie Russell. Ze namen een aantal demo’s op, tourden twee jaar lang nonstop en zagen dit in 2006 bekroond met het album ‘Robbers & cowards’. Twee jaar later verscheen ‘Loyalty to loyalty’ en dit jaar kwam het kwartet met ‘Mine is yours’, waarmee ze eindelijk hopen door te breken. De single ‘Finally begin’, afgelopen week Megahit op 3FM, komt voorzichtig kijken op #99. Naast Russell, bestaat de band verder uit Nathan Willett (gitaar, piano en zang), Matt Maust (basgitaar) en Matt Aveiro (drums, percussie).