zondag 8 mei 2011

Sjon & Sjeffrie spelen cowboytje

Sjon & Sjeffrie: Het cowboylied gaat zo … (91)

Aha, daar zijn ze weer, Sjon & Sjeffrie. Sinds 2009 komt dit duo, dat jaarlijks de pretparken onveilig maakt met hun sjowww, met een nummer. In 2009 kwamen Johnny Ruisch en Jeffrey Erens, die achter dit duo zitten, met de nummers ‘Lange hete zomer’ (#27) en ‘De verdwenen pakjes’ feat. Diego (#31). Vorig jaar met ‘Skippybal’ (#57) dat zelfs verkozen is tot beste feestplaat van 2010 gemaakt door een kinderact.
Dit jaar gooit het duo het over een andere boeg en komt met ‘Het cowboylied gaat zo …’. De videoclip, waarvoor vooral gezinnen met kinderen zich konden opgeven, werd opgenomen op zaterdag 22 Januari in de Saloon van Walibi World te Biddinghuizen.

cowboys

De melodie van ‘Het cowboylied gaat zo ...’ is geleend van ‘Rawhide’, geschreven door Dimitri Tiomkin (muziek) en Ned Washington (tekst) en in 1958 opgenomen door Frankie Laine. Het nummer was het thema van de gelijknamige film en tv-serie die ook in ons land zeer populair was. Het nummer is diverse keren gecoverd, onder andere door the Blues brothers in 1980 (maar pas in 1989 als ‘Theme from Rawhide een hitje: #76), the Chaps in 1983 (#6) en Firestone met de medley ‘Countryhits’ (#85 in 1997).

Tijdens de herfstvakantie in oktober, zullen Sjon & Sjeffrie de hoofdact zijn op het kinderevenement ‘Legoworld’, dat gehouden wordt in de IJsselhallen in Zwolle. Vorig jaar waren ze ook van de partij, maar toen nog als gastact.

1 opmerking:

  1. Het is geen Rawhide, maar Ghost Riders in the sky. Dit lied lijkt er meer op: http://www.youtube.com/watch?v=ZwAPa0qHmLo
    Het is geschreven door Stan Jones in 1948, zie: http://en.wikipedia.org/wiki/%28Ghost%29_Riders_in_the_Sky:_A_Cowboy_Legend

    BeantwoordenVerwijderen