vrijdag 8 mei 2009

Hitflits: Madcon, eerste Noorse #1 in 24 jaar; Jan Smit stelt teleur

‘Beggin’’ van Madcon is de nieuwe #1 in de Single Top 100. Het nummer, dat al twee keer eerder werd uitgebracht, en vorig jaar even in de hitparade stond, stijgt in de achtste week van de derde naar de eerste plaats. Madcon is afkomstig uit Noorwegen en daarmee staat er sinds 24 jaar weer een Noorse act op #1 in Nederland. De voorlaatste keer was in 1985, toen A-ha één weekje op #1 stond met ‘Take on me’. Zij waren tevens de eerste Noorse act met een #1-hit in ons land, Madcon is dus de tweede.

Het album ‘NW8’ van Guus Meeuwis ligt vandaag, vrijdag 8 mei 2009, in de winkels en dus heeft de single ‘Dat komt door jou’ nog even gelegenheid om te pieken. Het nummer stijgt in de tweede week van 8 naar #4. Meer winst in de tweede week boekt Van dik hout met ‘Tot jij mijn liefde voelt’, dat van 23 naar #7 gaat. Het levert de band geheel op eigen kracht, hun eerste top 10-notering en grootste hit op. En laat ‘Stil in mij’, tot nu toe hun grootste eigen hit (#19 in 1994), ver achter zich. De Poema’s, hun samenwerking met Acda en de Munnik leverde twee top 10-hits op, waaronder een #1-hit voor ‘Zij maakt het verschil’. Ook nieuw bij de bovenste tien zijn Bob Sinclar feat. Hendogg, Master Gee & Wonder Mike from the original Sugar hill gang met ‘Lala song’, dat van 21 naar #10 stijgt. Net buiten de top 10, op #11, staat ‘Boom boom pow’ van Black eyed peas, dat van 28 naar #11 stijgt.

‘Get on your boots’ van U2 denderde eind januari binnen op #5. ‘Magnificent’, de opvolger, is wederom de hoogste binnenkomer, alleen komt wel een stuk lager binnen, op #18. Ook een hogere notering hadden we van ‘Outta here’ van Esmee Denters verwacht, want het nummer komt slechts binnen op #26. ‘Breathe gentle’ van Tiziano maakt een smak in de vierde week, van 11 naar #32. Kelly Rowland doet daar op mee, maar heeft al weer een nieuwe hit te pakken. Dit keer met David Guetta met ‘When love takes over’, binnen op #27.

Wederom een rustige week, met één hit op herhaling (Kus met ‘Ik loop op de wolken’ op #99) en tien echte binnenkomers. Drie weet je er al, hier volgen de andere zeven:
#73: the Dubgru: ‘U got 2 know’
#83: Calvin Harris: ‘I’m not alone’
#93: Michelle: ‘Boots ‘n brains’
#95: D-Rashid and Rishi Bass feat MC Stretch: ‘Casera (the remixes)’
#97: Voicst: ‘A year and a bit’
#98: Bastiaan Ragas: ‘Mama’ (want zondag is het moederdag)
#100 Maria Mena: ‘I’m in love’

Ook in de Album Top 100 is het rustig. Slechts zes echte binnenkomers, en geen nieuwe #1. En dat moet wel een teleurstelling zijn voor Jan Smit. Zijn live album ‘Live 08/09’ komt slechts binnen op een vijfde plaats en verkoopt nog niet de helft van de #1, ‘19’ van Adele. Daarmee wordt zijn keten van drie opeenvolgende #1-albums doorbroken. En volgende week kan hij het ook wel vergeten, want vandaag is ‘NW8’ van Guus Meeuwis uitgekomen.

Op een tweede plaats, maar wel met een ruim verschil van meer dan 30% op Adele, staat ‘Best of’ van Krezip. Van 4 naar #3 stijgt ‘Incredible’ van Ilse DeLange en van 19 naar #4 stijgt ‘Greatest hits’ van Enrique Iglesias. Niet vreemd, want Enrique was afgelopen week in ons land voor een concert.

Net geen top 10, binnen op #11, is ‘4’, het vierde album van Johan. Wel is het nu al hun best genoteerde album; ‘Thx Johan’ kwam in 2006 tot #13. Nog een hoge binnenkomer van de koude grond, is ‘Cats lost’ van Cuby & the Blizzards, geproduceerd door Daniël Lohues. Het is het eerste studioalbum in elf jaar van Harry Muskee. Drie plaatsen lager, op #17, komt ‘Songs for my mother’, het ‘moederdag’ album van Ronan Keating binnen. Speciaal voor zijn overleden moeder nam hij een album op met louter covers.

Resteren nog twee Nederlandse producties. Op #74 komt ‘Live at Yoshi’s’ van de Rotterdamse trompettist Eric VLoeimans binnen. En net binnen, op #98, staat ‘West pole’ het nieuwe album van the Gathering. Niet meer met Anneke van Giersbergen, maar met de nieuwe zangeres Silje Wergerland, afkomstig van de band Octavia sperati. Silje komt uit Noorwegen en daarmee zijn we rond voor deze Hitflits, want daar kwam Madcon ook al vandaan!

Meer over de Noorse acts en alles over de nieuwe hits in de Single & Album Top 100, lees je maandag in een nieuwe Megaman.

zondag 3 mei 2009

Megaman bij week 18 – 2 mei 2009

Welkom bij de Megaman. Met deze week: Lady Gaga herovert de eerste plaats, Guus Meeuwis haalt hit uit Italië, VanVelzen denkt dubbel aan de fans, nieuw leven voor de Suger hill gang, nu ook Nederlandse versie van ‘To make you feel my love’ en die Twa, de Friese Nick & Simon. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

In de Album Top 100 behoudt Adele de eerste plaats met haar album ‘19’ en komt Bob Dylan met zijn 46ste studioalbum binnen op #3. Je leest het in de albumsnippers.

Lady Gaga terug naar #1

Lady Gaga: Poker face (1) *** terug op #1 / derde week op #1 ***

Twee weken geleden zakte ‘Poker face’ van Lady Gaga naar de tweede plaats. Toen namen Nick & Simon de leiding over met ‘De dag dat alles beter is’. Na één week moesten zij het veld ruimen en inmiddels zijn ze via #10 gezakt naar #37. Toen hadden we ‘Poker face’ al weer terug verwacht op #1, maar Adele stak daar met ‘To make you feel my love’ een stokje voor. Maar deze week kan Lady Gaga weer de draad oppakken waar deze twee weken geleden was blijven liggen: op #1. Dat dankt ze zeker aan haar optreden in ‘Mooi! Weer de Leeuw’, waar ze een piano versie deed van ‘Poker face’. Kompleet à la Jerry Lee Lewis met haar voeten op de toetsen!

We zijn benieuwd wie haar dit keer van de troon zal stoten. Volendam is even uitgespeeld, en Guus Meeuwis zien we ook niet naar #1 stijgen. Blijft van de aanwezigen Lily Allen met ‘Fuck you’ (op #2 van 4) en Madcon over met ‘Beggin’’ (op #3 van 5). En als zij het niet redden, dan moet het wel bijna een nieuwe act zijn die ‘Poker face’ van de eerste plaats zal verdrijven.

Guus Meeuwis haalt hit uit Italië

Guus Meeuwis: Dat komt door jou (8) *** hoogste eersteweeks ***

Vorig jaar zomer hoorde Guus Meeuwis tijdens zijn vakantie het nummer ‘A te’ van de Italiaanse zanger Jovanotti, die er in 2008 de zomerhit mee had. Thuis gekomen vroeg hij aan Ellert Driessen (voorheen zanger van Spargo en tegenwoordig tekstschrijver van onder andere ‘Banger hart’, #1-hit van Rob de Nijs) om op ‘A te’ een Nederlandse tekst te maken. Ellert kwam daarop met het nummer ‘Dat komt door jou’, dat deze week binnenkomt op een achtste plaats van de Single Top 100. Het is Guus zijn 27ste notering en tiende top 10-hit. Het nummer is de voorloper van ‘NW8’, het zevende studioalbum van Guus, opgenomen in de Abbey road studio’s in Londen, dat 8 mei verschijnt.

Lorenzo Cherubini, oftewel Jovanotti, scoorde drie hits in Nederland. ‘Gimme five’ (#79 in 1988), ‘L’ombelico del mondo’ (#17 in 1995) en ‘Libera l’anima’ (#9 in 1992). Met de binnenkomst van ‘Dat komt door jou’ op #8, scoort Jovanotti dus als het ware zijn grootste hit, dankzij Ellert Driessen en Guus Meeuwis.

VanVelzen denkt aan de fans

VanVelzen: Love song (9)

Het wordt steeds gekker met de hits van Roel van Velzen. ‘When summer ends’ kwam vorig jaar februari binnen op #14 en eindigde op een zesde plek. ‘On my way’ enterde in januari de Single Top 100 binnen op #16 en bereikte een aantal weken later de elfde plaats. En deze week knalt ‘Love song’ binnen op #9. Het nummer is de tweede single van het album ‘Take me in’, dat 15 mei verschijnt. Dus het betreft een volledig nieuw nummer van Roel en dat levert hem deze hoge notering op. In de clip zijn dertig vrouwelijke fans te zien in allerlei poses met hun idool. Zij waren de gelukkigen na een oproep op Hyves, waarop honderden fans reageerden.

verrassing!

Voor alle fans heeft VanVelzen nog een verrassing in petto: in september verschijnt ‘Hear me out’, nog een album. Daarbij zit dan ook een bonus DVD met daarop de live-registratie van de afsluiting van de ‘Unwind-tour’ in Paradiso. Op ‘Take me in’ staan vooral vrolijke liedjes. Dit in tegenstelling tot ‘Hear me out’ dat rustige liedjes als ‘When summer ends’ bevat. Het is een goedmakertje voor de fans, omdat Roel druk bezig is geweest in Duitsland, waardoor het officiële tweede album langer op zich heeft laten wachten.

Bob Sinclar scoort het beste met anderen

Bob Sinclar feat. Hendogg, Master Gee & Wonder Mike from the original Sugerhill gang: Lala song (21)

Sinds de Franse dj/producer Bob Sinclar niet meer alleen plaatjes maakt, is het hem voor de wind gegaan. Voor die tijd kwam hij met zijn drie hits niet hoger dan #79; dat was met ‘Kiss my eyes’ in 2003. Vanaf 2005 scoorde hij vier top 10-hits. ‘Love generation’, dat hij maakte met Goleo VI feat. Gary ‘Nesta’ Pine, kwam het hoogst: #3. Alleen met ‘Rock this party’, opgenomen met Cutee-B feat. Dollarman & Big Ali & Makedah, liep het minder goed af; het plaatje kwam niet verder dan #69. Met ‘Lala song’, binnen op #21, en afkomstig van zijn album ‘Born in 69’ dat op 11 mei verschijnt, verloopt het beter. Hij riep dan ook de hulp in van drie rappers, waaronder twee die wereldberoemd waren in de jaren ’80.

nieuw leven voor Sugar hill gang

De drie rappers zijn Master Gee (=Guy O’Brien), Wonder Mike (=Michael Anthony Wright) en Hendogg (=Henry Williams). De eerste twee zijn oude bekenden, want ze maakten deel uit van de originele Sugar hill gang, die in 1980 met ‘Rapper’s delight’ de eerste raphit (#2) scoorden. Alleen het derde lid Big Bank Hank, (=Henry Jackson) doet niet mee op ‘Lala song’. Na 1999 verlieten de Master Gee en Wonder Mike het Sugar hill records label en gingen verder met Hendogg en DJ T. Dynasty als the Original Sugar hill gang.

Maar daar blijft het niet bij, want ‘Rapper’s delight’ viert dit jaar het dertigjarig jubileum. Dat wordt groots gevierd met de ‘Suger hill gang’s rapper delight 30th anniversary world tour’ met niet alleen the original Sugar hill gang inclusief het nieuwe lid Hendogg, maar ook een groot aantal hip-hop artiesten, zoals Kanye West, Jay-Z en LL Cool J. Daarnaast komt er een nieuw album van the Suger hill gang met daarop ‘Rapper’s delight 2009’, waaraan meegewerkt werd door ondermeer Dizzee Rascal, Snoop Dogg en Kid Rock. Tenslotte volgt er nog een documentaire over the Sugar hill gang.

Van dik hout komt met nieuw album

Van dik hout: Tot jij mijn liefde voelt (23)

De versie die Adele maakte van ‘To make you feel my love’ van Bob Dylan, zakt deze week van de eerste naar de vijfde plaats. In 1997 stond Billy Joel met zijn versie een weekje op #99. Maar een Nederlandstalige hitversie was er tot deze week nog niet.

Ruim acht jaar geleden maakte Huub van der Lubbe, zanger van de Dijk, een Nederlandse tekst op ‘To make you feel my love’ en noemde het ‘Tot jij mijn liefde voelt’. Vorig jaar juni zong hij het nummer tijdens de optredens op het Java-eiland. En onlangs zong Huub het in De wereld draait door.

Ook Van dik hout heeft het nummer al een tijdje op het repertoire staan. Op 23 februari was de band te gast in ‘Giel’ om het nummer ‘Ik moet je hebben’ te doen. Tevens deed de band toen speciaal voor de Podcast (dus niet in de uitzending zelf), hun versie van ‘Tot jij mijn liefde voelt’. Daarna traden ze op in ‘Evers staat op’ (op 20/3) en ‘De wereld draait door’ (op 10/4) en dat leverde zoveel reacties op, dat besloten werd om het nummer op single uit te brengen. Het nummer is hun 24ste notering en de opvolger van ‘Lege handen’ dat in 2004 tot #47 kwam. Echt nieuw werk kun je na de zomer van de mannen verwachten, want dan brengen ze een nieuw album uit. Dat wordt dan de opvolger van ‘Alles waar ik nooit aan begon’ uit 2007 en zal voor het eerst worden uitgebracht op hun eigen label, Van dik hout records.

The Veronicas schreven eerst liedjes voor anderen

the Veronicas: Untouched (60)

Het ziet er naar uit the Veronicas eindelijk gaan doorbreken. Drie jaar geleden boekte de eeneiige tweeling Lisa Marie en Jessica Louise Origliasso (Brisbane, 25 december 1984) twee hitjes: ‘When it all falls apart’ (#83) en ‘4ever’ (#92). Op haar achttiende kreeg Jessica een gitaar en samen met haar zuster begon ze met het schrijven en het zingen van liedjes. Samen met twee vrienden namen ze als de groep Teal, het nummer ‘Baby it’s over’ op. Na het maken van een demo kwam er in 2004 schot in de carrière van de twee zusjes. Ze kregen een contract en werden gekoppeld aan vermaarde songschrijvers om meer ervaring op te doen in het schrijven van liedjes. Vijftig liedjes schreven ze in die tijd, dat hen uiteindelijk een platencontract opleverde ter waarde van $ 2 miljoen. Onder die vijftig liedjes zat ook het nummer ‘All about of us’, dat het Russische duo t.A.T.u. opnam en een wereldhit werd (bij ons #39 in 2005). Ook andere acts namen liedjes op van de zusjes.

Nu was het tijd om zelf voor het voetlicht te treden. In augustus 2005 verscheen hun eerste single ‘4ever’ dat #2 kwam in de Australische hitparade. Tot nu toe brachten the Veronicas twee albums uit: ‘The secret life of …’ (2005) en ‘Hook me up’ (2007). ‘Untouched’ bereikte al in 2007 de tweede plaats in Australië en was met meer dan 1.2 miljoen downloads hun doorbraak in de Verenigde Staten van Amerika.

‘Ga met me mee’ krijgt tweede kans

Edwin: Ga met me mee! (71)

Edwin van der Tolen(Delft, 2 maart 1979), wist al vroeg wat hij later wilde worden: zanger. En omdat te bereiken deed hij mee aan karaokewedstrijden en talentenjachten. Na het winnen van een talentenjacht, kwam hij in contact met de organisator van de ‘Hitkrant Megaparty dance interactive’ show. Via hem mocht hij auditie doen voor Velvet, de eerste Nederlandse boyband, dat een hit scoorde met ‘Weg van jou’ (#72 in 1997).

In 2000 hield Velvet er mee op en ging Edwin alleen verder. Hij belandde bij diverse artiesten op het podium, waaronder Gerard Joling, die hem in 2008 zijn eerste single ‘Dit is het begin’ uitreikte. ‘Ga met me mee’ nam Edwin in 2006 op, bedoeld als leader voor een programma van Talpa. Daar liep het niet zo goed mee af (Talpa TV zond uit tot 15 december 2006). Edwin revancheert zich echter, want ‘Ga met me mee!’ is wat aangepast en wordt in de herkansing alsnog een hit. Daarnaast is er nu ook een clip bijgemaakt.

Velvet weer kompleet Na Jeroen Post, Charly Luske en Robin Zijlstra is Edwin van der Tolen het laatste Velvetlid dat een hit scoort. Jeroen Post deed dat met het project Hoop doet leven ten bate van de slachtoffers van de orkaan ‘Mitch’, met het nummer ‘Hoop doet leven’ (#84 in 1989) en zijn eigen bandjes JPX met ‘Shining star’ (#53 in 2000) en Jetsetterz met ‘Dame un beat’ (#66 in januari 2009). Charly Luske scoorde hits met Boy band: ‘Driving me crazy’ (#15) en ‘If I had you’ (#40), beide in 2001 en als Charly met ‘She’ll take your breath away’ (#40 in 2004). Robin Zijlstra maakte in 2004 deel uit van Idols-2004 dat een hit scoorde met ‘I’ve got the music in me’ (#7 in 2004), en dus tot nu toe de meest succesvolle Velvet-lid is.

Die Twa: de Friese Nick & Simon?

Die twa: Asto mar by my bist (75)

Uit Friesland komt het duo die Twa, bestaande uit Krijn Jacob Dijkstra uit Berlikum en Jacob Dijkstra uit Wergea. Krijn Jacob Dijkstra geeft met zijn bedrijfje Multi music service workshops, met als doel zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk manieren in aanraking te laten komen met muziek. Sinds 2005 vormt hij met Jacob Dijkstra het duo Die Twa, dat al een heel album heeft liggen met nog meer nummers en niet alleen in het Fries!

B-bass komt met themalied voor Koninginnedag

B-bass allstars: F*cked up (theme song) (80)

Afgelopen woensdagnacht, Koninginnenacht dus, vond in Uitgeest, Ijsselstein en Leeuwarden het dance evenement ‘F*cked up’ plaats. Speciaal voor dit evenement is het thema ‘F*cked up (theme song)’ opgenomen door B-bass allstars, uit de stal van B-bass, het label van Glenn B, oftewel Glenn Beense. Hij maakte samen met Carlos Basaaron, oftewel Carlos Barbosa de zogenaamde radio-edit. De andere B-bass allstars zijn Rowel Sinester, Glenn B, Morinho, Eric van Kleef, Bassjackers, Apster, Rishi Romero, Jaimie Fanatic, D-Guan, Robert Abigail, Franklin Rodriques, Rob Boskamp, Jeroen Post, Nils Van Zandt, Rishi Bass, Thunderous Jerry, Dolce & Alex Muller, Funkastarz en Tomster.

Drukke tijden voor Niels van der Zande

Nils van Zandt vs Sergio Silvano & Chaquilo MC: The beat don’t stop (83)

Nog geen maand geleden stond Nils van Zandt een weekje op #90 met ‘Party jam (say whoop!)’ vs Robert Abigail feat. Jay Ritchey. Deze week is het zelfs twee keer prijs voor Niels van der Zande. Op #80 doet hij mee op ‘F*cked up (theme song)’ van de B-bass allstars. En op #83 komt het nummer ‘The beat don’t stop’ van hemzelf, vs Sergio Silvano & Chaquilo MC. Binnen enkele weken wordt het nummer ook uitgebracht in België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Nils kennen we nu wel een beetje, dus tijd om kennis te maken met de andere twee heren.

Sergio Silvano heet in het echt Marcel Willemen en is geboren op 28 april 1990 in Sint Anthonis. Het dj’en leerde hij op zijn zeventiende in de plaatselijke discotheek ‘Bosh-Allin’. Van daaruit belandde hij in andere discotheken in de regio. Net als veel collega-dj’s draaide Marcel op après-skifeesten. Daarna ging hij verder met house en dance, daar waar het allemaal begon, in discotheek ‘Bosh-Allin’ in Sint Anthonis, waar hij iedere vrijdag draait. De rest van de week volgt hij een sportopleiding.

Uit Indonesië komt Chaquilo MC (echte naam: Chakib Belhaj). Hij is nu ruim twee jaar MC en leerde het klappen van de zweep in Discotheek Nightlife in Maastricht. Vervolgens was hij een tijdje resident MC in een discotheek in Salou. Een heel album staat inmiddels op stapel. Momenteel woont hij in Leicester, Groot-Brittannië. Zijn grote wens is Aziatische dance maken.

Max Jens steunt KiKa

Max Jens: Mooi maar ten einde (91)

De eerste single van Max Jens (Deventer, 11 juni 1967), heette ‘1, 2, 3, 4 Jens ‘m d’r maar in’, een feestnummer dus. Op ‘Mooi maar ten einde’ bewijst Max ook ander materiaal te kunnen zingen. Het nummer gaat namelijk over het overlijden van een kind aan kanker. Met het nummer wil Max geld inzamelen voor de stichting Ki(nderen)Ka(nkervrij). In de clip speelt de Kikabeer een grote rol, want dat is de mascotte van KiKa en staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. De KiKabeer is te bestellen voor € 6,95.

Album Top 100: Adele houdt stand

Adele: 19 (1) *** zevende week op #1 ***
We meldden vorige week dat er van ‘19’ in Nederland al meer dan 210.000 exemplaren zijn verkocht, genoeg voor drie keer platina dus. Dit moet natuurlijk 120.000 stuks zijn! Toch twee keer platina voor Adele! Wellicht komt die derde plak ook nog wel, want het album gaat een zevende week in op #1. Helaas zal dat wel de laatste zijn, want Jan Smit komt er aan met zijn live album ‘Live ‘09’, en daar is zelfs Adele niet tegen opgewassen!

Bob Dylan: Together through life (3) *** hoogste eersteweeks ***
Vorig verscheen ‘Tell tale signs: The bootleg series vol. 8 - Rare and unreleased - 1989-2006’, met zeldzaam Dylan-materiaal uit die periode. Daarvoor verscheen ‘Dylan’, ook al een verzamelaar. Het laatste studioalbum stamt uit 2006: ‘Modern times’. Dus het werd wel weer tijd voor een nieuw album van de componist van ‘Make you feel my love’, de #1-hit van Adele. ‘Together through life’ heet het en het is zijn 46ste (!) studioalbum. De fans worden bediend, want bij deluxe versie zit een DVD plus een bonuscd met nummers uit zijn eigen radioprogramma ‘Theme time radio hour’. ‘Together through life’ komt binnen op dezelfde plaats als ‘Modern times’ destijds: #3. Dat album bereikte uiteindelijk de tweede plaats, dus er is nog hoop voor ‘Together through life’. Want een #1-notering zit er weer niet in.

Heaven and hell: The devil you know (38)
Heaven and hell is de voortzetting van de rockgroep Black sabbath. James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler, en Vinny Appice touren altijd een tijdje onder die naam rond. Volgens Dio ‘is de band té goed geworden om zomaar te stoppen’. En dus komen ze met het album ‘The devil you know’. De naam Heaven and hell is ontleend aan het gelijknamige album van Black sabbath uit 1980, waaraan Dio voor het eerst meedeed.

Melody Gardot: My one and only thrill (46)
Uit de jazzhoek komt de uit Philadelphia afkomstige zangeres Melody Gardot. Op haar negentiende werd ze op haar fiets aangereden door een auto, waardoor ze zwaargewond raakte. Of ze nog zou kunnen lopen bleef lang de vraag. Tijdens het revalidatieproces moedigde een arts haar aan de hersenen een positieve stimulans te geven door haar oude hobby op te pakken als therapie: muziek. Als kind had Melody piano leren spelen. Ze sloeg aan het schrijven en kwam in 2005 met de EP ‘Some Lessons: The bedroom sessions’. Drie later brak ze door met het album ‘Worrisome heart’. In datzelfde jaar ontmoette ze producer Larry Klein die met haar in Los Angeles het album ‘My one and only thrill’ opnam. Op de elf nummers wordt de zangeres-gitariste-pianiste begeleidt door het orkest van Vince Mendoza. Vorig jaar stond ze op Pinkpop en dit jaar, op 12 juli, staat ze er weer.

Meindert Talma: Tamango (58)
Voor het eerst zingt Meindert Talma (Surhuisterveen, 2 november 1968) in het Engels. Tot nu had hij met zijn groep the Negroes zeven albums uitgebracht met Nederlandse en Friese teksten. ‘Tamango’ is de titel van een voorstelling die Meindert gaf tijdens Noorderzon 2006 in Groningen. Vervolgens is de muziek opgenomen door Niels Steenstra in de Sound Base Studio in Groningen met de hulp van drie zangers (Jurgen Veenstra, Klaske Oenema en Alicia Ziff), twee cellisten (Jochem Kooi, Floris te Boekhorst), violiste (Hieke Dam), gitarist (Fokke van der Veen), drummer (Jeroen Kleijn), accordeonist (Nina Swart), en percussionist (Kaan, the Flying Turkishman). Op basis van de muziek heeft filmmaker René Duursma de film ‘Tamango’ gemaakt waarin het tragische liefdesverhaal van the tourist (Micheal Hall) en Jackie Hall (Anoeska Kooi) wordt verteld. Daarvan is nu een cd+DVD verschenen.

Antje Monteiro: 100% Antje (67)
De single ‘Je kent me’ van Antje Monteiro stijgt in de tweede week van 99 naar #63. Haar album ‘100% Antje’ debuteert op #67, voorwaar geen slecht begin. Het album zou al in februari uitkomen, maar is verlaat vanwege de switch van platenmaatschappij. Op het album staan 12 in plaats van 13 nummers zoals op de cd staat vermeld. Daaronder bijdragen van componisten/tekstschrijvers van Tony Neef, Tjeerd Oosterhuis, Edwin van Hoevelaak, Tom Peters en Joris Razenberg van Abel. Het nummer ‘Ineens’ gaat over haar zus Marina die in augustus 2007 overleed aan een hersenbloeding.

Rob van Daal: Omdat we vrienden zijn (71)
Twee weken geleden, op zondag 19 april, vond in Jaiselings Royal Palace te Wernhout de albumpresentatie plaats van ‘Omdat we vrienden zijn’ van Rob van Daal. Als we zijn dubbel verzamelalbum ‘Dit is mijn leven’ niet meerekenen, dan is ‘Omdat we vrienden zijn’ zijn eerste echte album. Veertien nummers staan er op waaronder drie hits.

John de Bever: Geef je over aan de liefde (73)
En dat doet John de Bever (Berlicum, 7 april 1965). Want op 10 april is hij in Heeswijk getrouwd met zijn negentien jaar jongere manager Kees Stevens. Waarschijnlijk is de trouwpartij de reden dat John zijn vijfde album ‘Geef je over aan de liefde’, nu pas is uitgebracht. Toen eind januari zijn single ‘Niemand zal het ware weten’ de Single Top 100 binnenkwam, werd het album aangekondigd voor 14 februari, Valentijnsdag dus.