vrijdag 9 oktober 2015

Tweede #1-album voor Editors en opnieuw top 3-hit voor Ronnie Flex

Hitflits: Tweede #1-album voor Editors

Hits scoren ze al bijna niet meer, maar hun albums weten nog steeds de juiste snaar te raken. De Britse groep Editors (zonder the dus!), die in 2005 debuteerden met de radiohit ‘Munich’. Sindsdien is hun ster reizende, met vier albumnoteringen, waaronder een #1-notering voor The Weight Of Your Love in 2013. Ondanks het ontbreken van een goede hitsingle weet ook In Dream, het nieuwste album de eerste plaats te bereiken.

ALBUM TOP 5

1. EW  Editors: In Dream
2. (1)   the Common Linnets: II
3. (2)   Kinderen voor Kinderen: Raar Maar Waar (deel 36)
4. (3)   Nick & Simon: Open
5. EW  Tino Martin: Jij Liet Me Vallen

Geen 25, zoals vorige week, maar deze week zijn er ‘slechts’ 20 eerste weeks noteringen. Hier volgt het restant:
#7 Avicii: Stories
#8 de Kast: Op De Planken – 25 Jaar de Kast
#9 Saybia: No Sound From The Outside
#10 Joe Bonamassa: Live At Radio City Music Hall
#11 Joe Jackson: Fast Forward
#12 Janet Jackson: Unbreakable
#38 EODM (Eagles of Death Metal): Zipper Down
#41 Rudimental: We The Generation (met 22.718 stuks, waarvan 1398 streams, scoren ze hun tweede #1 in de Britse albumlijst)
#46 Winery Dogs: Hot Streak
#51 Queensrÿche: Condition Human
#56 Yo-Yo Na / Kathryn Stott: Songs From The Arc Of Life
#57 Ibrahim Maalouf: Kalthoum
#70 Mercury Rev: The Light In You
#73 Yorick van Norden: Happy Hunting Ground
#74 l’Arpeggiata / Christina Pluhar: Francesco Cavalli – l’Amore Innamorato
#80 Trivium: Silence Is The Show
#83 Jonas Kaufmann / Antonio Pappano / Orchestra e Coro dell’Academia Nazionale die Santa Cecilia: Nessun Dorma – The Puccini Album
#98 Kastelruther Spatzen: Heimat – Deine Lieder

SINGLES

1. (1)   Justin Bieber: What Do You Mean? (zesde week).
In de Britse hitparade stijgt het nummer vandaag opnieuw terug naar de eerste plaats. 50.927 stuks waren daar voor nodig, waarvan het merendeel streams: 29.087 stuks tegenover 21.840 downloads. In totaal staat 'What Do You Mean?' voor de vierde week bovenaan de Britse lijst.
2. (3)   Sigala: Easy Love
3. (19) Mr. Polska & Ronnie Flex: Niemand
4. (2)   Calvin Harris & Disciples: How Deep Is Your Love
5. (4)   Zara Larsson: Lush Life

Na 'Drank & Drugs' met Lil' Kleine (#1 in juni en juli), scoort Ronnie Flex opnieuw een top 3-hit. Nu met het nummer 'Niemand' en samen met Mr. Polska, die gelijk zijn grootste hit scoort. 'Krokobil', dat hij maakte met Yello Claw feat. Sjaak, kwam in 2012 tot de vijfde plaats. 'Niemand' stijgt in de tweede week naar de derde plaats en het einde is nog niet in zicht. Het nummer is het thema van de film Popoz, die deze week in première is gegaan.

Met ‘Niemand’ hebben we ook direct de enige nieuwe notering in de top 10 gehad, dus over naar de grootste stijgers:
#17 (25) Robin Schulz feat. Francesco Yates: Sugar
#22 (29) Avicii: For A Better Day
#30 (37) Anouk: Dominique
#39 (51) Naughty Boy feat. Beyoncé & Arrow Benjamin: Runnin’ (Lose It All)
#45 (57) Shawn Mendes: Stitches
#50 (60) Drake: Hotline Bling
#74 (84) Broederliefde: Alaka

Sluiten we af met de eerste week noteringen en dat zijn er vier, eentje minder dan vorige week:
#71 SBMG met Sevn Alias, D-Double, Lijpe en Hef: Mandela
#76 Rudimental feat. Ed Sheeran: Lay It All On Me
#78 Dotan: Let The River In
#82 Kinderen voor Kinderen: Raar Maar Waar (thema van de Kinderboekenweek die woensdag is gestart). Vanavond is de jaarlijkse special te zien, die vorige week is opgenomen in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Morgenvroeg volgt de herhaling.

Later deze middag/avond volgen op de nieuwspagina van 3FM de albumflitsen. En later dit weekend zijn wij er weer met een nieuwe Megaman!

zondag 4 oktober 2015

Megaman bij week 40 – 3 oktober 2015

‘What Do You Mean?’ in top 4 grootste Canadese #1-hits

En verder in deze Megaman:
-          Dozijn hits dit jaar voor Ronnie Flex
-          Ook Sam Smith praatte zijn mond voorbij
-          Zara Larsson neemt MINEK mee op sleeptouw
-          Cheat Codes maak plezier en neemt alles niet zo serieus
-          J. Balvin helpt mee aan een mooie herfst

Voor de Album Top 100 worden voor het eerst steams meegeteld. De #1 heeft daar echter weinig van te duchten. Wie? Je leest het in de albumsnippers op de nieuwspagina van het bijna 50-jarige 3FM.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

‘What Do You Mean?’ in top 4 grootste Canadese #1-hits

#1 Justin Bieber: What Do You Mean?                                                        *** vijfde week op #1 ***

Zoals verwacht pakt Justin Bieber ook deze week de bovenste beste plaats in de Single Top 100 met zijn ‘What Do You Mean?’ ‘Writing’s On The Wall’ van Sam Smith komt slecht binnen op de 33e plaats en heeft dus nog een lange weg te gaan. Eerder zou Bieber wel eens last kunnen krijgen van ‘Easy Love’ van Sigala, dat in de vijfde week naar de derde plaats stijgt.
Vijf weken geleden trad ‘What Do You Mean?’ van Justin Bieber toe tot de rangorde van #1-hits, waar een Canadees bij betrokken was. Met vijf weken op de eerste plaats, behoort het nummer inmiddels tot de vier populairste Canadese #1-hits. Hier volgen ze:
12x: Bryan Adams: ‘(Everything I Do) I Do It For You’ (1991)
11x: Celine Dion: My Heart Will Go On (1998)
  7x: the Underdog Project vs Sunclub: Summer Jam 2003 (2003)
  5x: Justin Bieber: What Do You Mean? (2015)
  5x: Nelly Furtado: All Good Things (Come To An End) (2007)
  5x: Lucille Starr: The French Song (Quand Le Soleil) (1964)
Weliswaar stonden er drie nummers vijf weken op de eerste plaats, maar de laatste twee hadden meer weken nodig om dat te bereiken. Justin Bieber stond al in de eerste week op de eerste plaats. Voor de volledige top 10, klik hier.

Dozijn hits dit jaar voor Ronnie Flex

#19 Mr. Polska  / Ronnie Flex: Niemand                                                       *** hoogste eerste weeks ***

‘Niemand’ van Mr. Polska en Ronnie Flex is het titelnummer van de Nederlandse film Popoz, die vanaf aanstaande donderdag, 8 oktober, in de bioscoop draait. De film, geregisseerd door Martijn Smits en Erwin van den Eshof, is een afgeleidde van de gelijknamige humoristische politieserie die sinds november 2013 te zien is op Comedy Central. De serie was ook te zien in onder meer Zweden, Duitsland en België.

dozijn hits

Niemand’ is de twaalfde hit dit jaar voor Ronnie Flex, al dan niet in samenwerking met andere hiphoppers. Negen daarvan kwamen voort uit het project New Wave, met als klap op de vuurpeil de #1-hit ‘Drank En Drugs’ met Lil’ Kleine. ‘Niemand’ maakte Ronnie Flex met Mr. Polska, waarmee hij eerder dit jaar ‘Ravotten’ maakte (#58 in maart). Beide nummers werden geproduceerd door Boaz de Jong ofwel Boaz van de Beatz.

Met twaalf notering in één jaar voor Ronnie Flex, is hij Justin Bieber op één na genadert. Die scoorde er dertien in 2013. Bieber bracht dat jaar elke maand een nieuw nummer uit. Negen hielden het dan ook maar één week vol. Van Flex daarentegen, staan vier nummers al 25 weken genoteerd! Slechts één nummer van hem hield het maar één weekje vol in de Single Top 100: ‘Kan Er Niet Omheen’ met Jonna Fraser & Lijpe & KM.

Ook Sam Smith praatte zijn mond voorbij

#32 Sam Smith: Writing’s On The Wall

Niet Elly Goulding, Ed Sheeran of Emeli Sandé zingt het thema van Spectre, de 24e James Bond film, maar hun landgenoot Sam Smith. Al in januari was het bekend, omdat Smith tijdens een interview voor de Britse popzender Radio 1 zich had laten ontvallen het themanummer te hebben opgenomen.

Aangezien het officieel pas in september bekend mocht worden, deed hij zijn best het te ontkennen, onder het mom dat de deal nog niet zou zijn getekend. Maar we wisten al beter. Verspreken is artiesten niet vreemd, want ook Adele, die het thema van ‘Skyfall’ zong, deed dat in september 2011 voor de BBC-microfoon!

20 miniuten

Sam Smith schreef het thema van Spectre, de 24e James Bondfilm, samen met Jimmy Napes, met wie hij ook ‘Stay With Me’ (#3 in 2014) schreef. Over het contact zei Smith: “I got called into the office with (film producer) Barbara Broccoli and (director) Sam Mendes and they gave me the script, I read the script… they said: ‘Have a go at the song.’ It’s the quickest I’ve ever written a song – it took 20 minutes… and they loved it!”

eerste Britse James Bond #1

‘Writing’s On The Wall’ van Sam Smith was de afgelopen week niet alleen het meest gedraaide liedje op de Britse radiozenders, maar met 69.604 stuks (waarvan 13.953 streams) ook het meestverkochte nummer daar. Daarmee lukt het Sam Smith, wat Duran Duran (‘View To A Kill’, 1985) en Adele (‘Skyfall’, 2014), beiden #2, niet lukten: een #1-hit scoren met een James Bondthema in het land van James Bond!

Een hitfeit dat in ons land al twee keer plaats vond dankzij Sheena Easton (‘For You Eyes Only’, 1981) en Adele (‘Skyfall’, 2014). In totaal is ‘Writing’s On The Wall’ van Sam Smith pas het veertiende (van 24!) James Bond thema dat bij ons een notering krijgt. De eerste was ‘Live And Let Die’ van Wings (#23 in 1973). Klik hier voor alle James Bondhits tot Skyfall.

met dank aan de fans

Over zijn Britse #1 zei Smith nog tegen de OCC, de Britse instantie dat de hitparades samenstelt: “It’s incredible that it’s become the first Number 1 Bond theme song and be part of this British legacy. I couldn’t have done this without my fans – this is a special moment I’ll never forget.” In ons land moet hij voorlopig genoegen nemen met een 33e plaats. Dat kan nog veranderen, want morgen gaat de videoclip met beelden van Spectre in première en vanaf 6 november draait de film in de bioscoop.

album opnieuw uit

Op diezelfde dag, 6 november dus, komt zijn album In The Lonely Hour opnieuw uit als een dubbel-cd. Op de tweede cd met de titel The Drowning Shadows, staan naast dit nieuwe nummer, onder ander covers van Amy Winehouse (‘Love Is A Losing Game’) en Whitney Houston (‘How Will I Know?’). Daarnaast staan er nummers op met A$AP Rocky, Mary J. Blige en John Legend. Opvallend genoeg ontbreekt ‘Writing’s On The Wall’. De teller van In The Lonely Hour staat tot nu toe wereldwijd op meer dan 9 miljoen exemplaren.

Zara Larsson neemt MINEK mee op sleeptouw

#82 Zara Larsson & MINEK: Never Forget You

Haar single ‘Lush Life’ stijgt in de zesde week naar de vierde plaats. En op #83 komt haar nieuwste hit al weer aan: ‘Never Forget You’ van Zara Larsson, dat ze samen maakte met MINEK. Vorig jaar scoorde de als Uzoechi Osisioma Emenike, in Lewisham, Londen geboren MINEK, een hitje met ‘Ready For Love’, samen met Gorgon City (#98 in 2014). Dan is #82 voor ‘Never Forget You’ al een flinke vooruitgang! Als componist heeft hij al een top 20-notering op zak. Hij was één van de drie componisten van ‘Need U (100%)’ voor Duke Dumont feat. A*M*E*.

Cheat Codes maakt plezier en neemt alles niet zo serieus

#93 Moguai feat. Cheat Codes: Hold On

Voor het eerste hitwerk van Moguai (= de Duitser André Tegeler), moeten we ver terug, naar 1998. Toen noemde hij zich Dial M For Moguai en stond met ‘Beatbox’ elf weken genoteerd met als hoogste plaats: #33. Pas vijftien jaar later, in 2013, was hij er weer, nu samen met de Griekse broers Dimitri Vegas & Like Mike in het nummer ‘Mammoth’ dat niet verder kwam dan de 92e plaats.

Op ‘Hold On’ werkt Moguai samen met het trio Cheat Codes uit Los Angeles, California. Cheat Codes bestaat uit Matthew Russel, Trevor Dahl en Kevin Ford. Eind 2013 starttten ze  en begonnen met het produceren van eigen EDM en rapnummers. Begin dit jaar verscheen hun eerste single ‘Visions’. Hun fans noemen zich Cheaters en dat staat voor ‘plezier maken en niet alles zo serieus nemen’.

Op zijn zestiende stopte Trevor Dahl met school en ging hij op tournee met onder andere Cody Simpson. In die tijd bracht Trevor het klassieke nummer ‘Oh Darling’ uit. Matt Russell maakte deel uit van de groep VolHolla!, met onder andere CeCe Frey uit de Britse X Factor. En tenslotte is daar nog Kevin Ford, die uit een familie stamt met bijzondere talenten.

Kevin zijn broers, Tom en Rich Pederson, wonnen een Teen Choice Award met hun rockband Clear Static. Zijn vader, Steve, won een Academy Award voor zijn werk als geluidstechnicus voor de film Apollo 13. En tenslotte Kevin zijn oom, Stan Frazier, was drummer in de band Sugar Ray (hit: ‘Fly’ van Sugar Ray feat. Super Cat (#64 in 1997) en produceerde nummers van Ashlee Simpson.

J. Balvin helpt mee aan een mooie herfst

#100 J. Balvin: Ginza

We beleven al een heel mooie nazomer deze herst. Zullen we dit muzikaal ook nog beleven na de zomerhits ‘El Pérdon’ van Nicky Jam & Enrique Iglesias en ‘El Mismo Sol’ van Alvaro Soler? ‘Ginza’ van J. Balvin heeft het in zich. Het nummer is al een grote hit in Colombia, Chili, Mexico, Equador, El Salvador en Peru. Niet vreemd, want José Álvaro Osorio Balvin, zoals hij voluit heet, komt uit dat die regio. Balvin is geboren op 7 mei 1985 in Medellín, Columbia.

Op zijn zeventiende verhuisde Balvin naar Oklahoma om Engels te studeren en belandde uiteindelijk in New York City. Daar bekwaamde hij zich ook verder in de muziek. Hij leerde zichzelf een eigen stijl aan en reisde heen en weer naar Columbia. Begin 2014 zette hij zich met het nummer ‘6 AM’ op de kaart van de reggaeton muziek. Meerdere hits volgden in de Latin hitparades. Begin dit jaar werd Balvin dertien keer genomineerd voor een Billboard Latin Music Award, onder andere voor ‘6 AM’. Op dit moment werkt hij aan zijn vierde album.