vrijdag 20 september 2019

Hitflits: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey scoren voor het eerst samen een hit

Na Donna Lynton met ‘Charlie’s Angels’ (#22 in 1978) thema van de gelijknamige tv-serie uit de jaren ’70 en Destiny’s Child met ‘Independent Women Part 1’ (#2 in 2000) uit de film ‘Charlie’s Angels’, levert ‘Charlie’s Angels’ opnieuw een hit op.

Dit keer voor Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey met het nummer ‘Don’t Call Me Angel (Charlie’s Angels)’. Het nummer komt uit de film ‘Charlie’s Angels’, de derde film in deze serie, die in november in première gaat.
‘Don’t Call Me Angel (Charlie’s Angels)’ is de eerste samenwerking van de drie zangeressen en komt binnen op de 27e plaats van de Single Top 100. Ariana Grande en  Miley Cyrus zongen al wel eerder samen een nummer: ‘Don’t Dream It’s Over’, tijdens de Backyard Sessions in 2015.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Snelle: Reünie (vierde week op #1)
2. (7)   Tones & I: Dance Monkey (op ruim 12%)
3. (2)   Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita
4. (4)   DJ Snake & J Balvin feat. Tyga: Loco Contigo
5. (3)   Josylvio eat. Mula B & Yung Felix: Waarom Zoeken Naar Liefde

Van de zeventien tracks vorige week van het #1-album Hollywood’s Bleeding van Post Malone, blijven er deze week nog elf over. De hoogste blijft ‘Goodbyes’ feat. Young Thug, deze week op #7, gezakt van #5.

Hun vorige single, ‘Als Het Avond Is’, deze week op #61, had acht weken nodig om de top 10 te bereiken en zou uiteindelijk eindigen op de derde plaats. ‘Blauwe Dag’ stijgt in de twaalfde week van de dertiende naar de tiende plaats. Beide nummers staan op het album Gedeeld Door Ons, dat volgende week vrijdag uitkomt.

Volgen tot slot de andere nieuwe noteringen, zes stuks deze week:
#16 Ashafar feat. Kevin: Scherp
#65 Normani: Motivation
#76 Frsh x Spens x Childsplay: Izakaya
#79 Kensington: What Lies Ahead
#91 Major Lazer feat. J. Balvin & El Alfa: Que Calor (bevat sample van ‘Curura’ van het Columbiaanse gezelschap Totó la  Momposina y sus Tambores, afkomstig van hun album La Candela Viva uit 1993)
#100 Jonas Brothers: Only Human

ALBUMS

Zijn vorige album, Beerbongs & Bentleys, hield het in 2018 slechts één week vol bovenaan de albumlijst. Maar Hollywood’s Bleeding, het derde studioalbum van Post Malone, blijft ook deze week de bovenste beste in de Album Top 100. Sterker, het verschil met de #2, deze week No.6 Collaborations Project van Ed Sheeran, is met 21% toegenomen, van 43 naar 64%.

Dat wordt volgende week nog een hele dobber voor Reis Mee, het 40e Kinderen voor Kinderen album, dat vandaag is uitgekomen! Het titelnummer, geschreven door Jochem Meijer, is afgelopen week op single uitgekomen. Het vorige album, Kom Erbij! – deel 39, deze week op #79, staat precies een jaar genoteerd.

ALBUM TOP 6

1. (1)   Post Malone: Hollywood’s Bleeding (tweede week op #1)
2. (3)   Ed Sheeran: No.6 Collaborations Project (op ruim 64%)
3. (4)   Chivv: 2 Borden, 1 Tafel
4. (6)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
5. (5)   Lana Del Rey: Norman Fucking Rockwell!
6. (2)   Ilse DeLange: Gravel & Dust (blijft #1 in de Vinyl33)

The Versace Experience – Prelude 2 Gold, was het eerste album dat Prince uitbracht onder de naam TAFKAP, the Artist Formerly Known As Prince. Het album was destijds, in 1995, een geschenk aan de bezoekers van de collectie van de ontwerper tijdens de Fashion Week in Parijs.

The Versace Experience – Prelude 2 Gold was in 1995 in een zeer gelimiteerde oplage uitgebracht als promotiecassette, maar is nu verkrijgbaar op vinyl en cd. Beide configuraties leveren een 29e plaats op in de Album Top 100. De vinylversie haalt net niet de eerste plaats in de Vinyl 33, die voor de tweede week wordt aangevoerd door Gravel & Dust van Ilse Delange.

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week. Dat zijn de volgende vier:
#24 Korn: The Nothing
#36 the Lumineers: III
#40 Sam Fender: Hypersonic Missiles
#50 Emeli Sandé: Real Life
‘Top Boy’ is een Britse serie die te zien is op Netflix. Het derde seizoen, dat net van start in gegaan, bevat een soundtrack met 37 nummers van onder andere Youngs Teflon, Headie One en Al Tracey.
Op het album, uitgebracht op het OVO-label van Drake, staat ook diens Behind Barz sessie. De soundtrack van Top Boy ( A Selection of Music Inspired By The Series) komt binnen op de 61e plaats.