vrijdag 3 februari 2012

Hitflits: Leonard Cohen oudste zanger met een #1-album; laatste week voor Caro Emerald

Hadden we vorige week de jongste zangeres met een #1-album (‘Birdy’ van Birdy, 15,72 jaar). Deze week zijn het de oudjes die de toon zetten. Met een leeftijd van 77,42 jaar voert Leonard Cohen met ‘Old ideas’ de nieuwe Album Top 100 aan en is daarmee de oudste, nog levende, act met een #1-album. Daarnaast is ‘Old ideas’ zijn eerste #1-notering; tot deze week was dat ‘Songs of love and hate’, zijn eerste notering uit 1971, dat #2 kwam.

Sinds 12 augustus 2006 was J.J. Cale met ‘Collected’ de oudste nog levende single-artiest met een #1-album. Cale was destijds 67,73 jaar, dus Cohen is aanmerkelijk ouder. Net als vorige week, geven we ook nu de Top 10 van de oudste (op het moment van de notering), nog levende acts met een #1-album, met achtereenvolgens de leeftijd, zangeres + album, datum #1-album:
77,42 – Leonard Cohen: Old ideas, 4 februari 2012
68,21 – Mick Jagger (Superheavy): Superheavy, 24 september 2011
67,73 – J.J. Cale: Collected, 12 augustus 2006
64,32 – Charlie Watts (Rolling stones): A bigger bang, 10 september 2005
63,38 – Doug Clifford (Creedence clearwater revival): Collected, 23 augustus 2008
63,37 – Stu Cook (Creedence clearwater revival): Collected, 23 augustus 2008
63,28 – John Fogerty (Creedence clearwater revival): Collected, 23 augustus 2008
63,05 – Wim Kan: Oudejaarsconference, 19 januari 1974
62,73 – Boudewijn de Groot: Lage landen, 27 januari 2007
61,77 – Keith Richards (Rolling stones): A bigger bang, 10 september 2005

In bovenstaande lijst staan alleen maar mannelijke artiesten. De oudste vrouwelijke artiest vinden we pas op plek 23: Anni-Frid Lyngstad, zangeres in Abba. Zij was 53,67 jaar op 3 juli 1999, toen het album 25 jaar na ‘Waterloo’ #1 kwam. Als we alle leden van groepen wegdenken, blijven er slechts vier mannen (vet gedrukt) over die de #1-notering alleen hebben bereikt en allen boven de 60 op het moment dat hun album #1 kwam. De hoogste Nederlander is Boudewijn de Groot met ‘Lage landen’ op de vierde plaats op 27 januari 2007.

Terug naar de #1-notering van Leonard Cohen. Cohen, volledig Leonard Norman Cohen, is geboren in Montreal, Canada op 21 september 1934. Hij is nog maar de vijfde act uit Canada dat een #1-album scoort in ons land. Neil Young (2x), Bryan Adams (1x), Céline Dion (6x) en Michael Bublé (2 stuks), gingen hem voor. ‘Old ideas’ is het twaalfde studioalbum van de zanger/dichter.

Cohen is de eerste act dit jaar die op de eerste plaats binnenkomt van de Album Top 100. In zijn gevolg, knallen nog vier albums de top 10 binnen. Op #2 ‘Born to die’ van Lana del Rey (verwachte #1 in de Britse albumlijst aanstaande zondag), op #3 ‘4 elementen’ van 3js, op #7 ‘Levenslied’ van Lange Frans en op #8 ‘Ornaments’, het derde album van Moss. ‘Birdy’ van Birdy moet derhalve een flinke aderlating laten, want het album zakt van 1 naar #4.

Buiten de vijf eersteweeks noteringen in de top 10, komen er nog 7 albums binnen:
#32 Kapabel: De avonduren
#39 Sean Paul: Tomahawk technique
#67 de Alpenzusjes: Hier zijn we weer!
#80 Julian Sas: Bound to roll
#87 K’s choice: Little echoes
#88 Christina Pluhar: Los pajaros perdidos
#90 Dikdakkers: Oef oef

Adele (tijdelijk) #1 kwijt

Voordat we overgaan naar de singlehits van deze week, kijken we nog even naar de Back Catalog Top 50, de lijst met albums ouder dan twee jaar. Na 54 weken onafgebroken te hebben gestaan op #1 (sinds 15 januari 2011!), zakt ‘19’ van Adele naar de tweede plaats. In totaal stond het album 64 weken bovenaan.

Je moet wel van heel goede huize komen wil je de hegemonie van Adele kunnen doorbreken. Het is de Amerikaanse pianist/componist Keith Jarrett met het album ‘The Köln concert’. Het betreft een optreden van 24 januari 1975, opgenomen in Oper Köln, het operagebouw. Het stuk duurde 66.05 minuten en werd destijds verdeeld over twee elpees. In 1983 verscheen het totale werk op cd en tegen 2007 waren er zo’n 3,5 miljoen stuks van verkocht. Het overwicht van ‘The Köln concert’ op ‘19’ is nog geen 7%, dus misschien vervolgt Adele de zegereeks volgende week.

laatste week voor Caro Emerald

In ieder geval weten we nu al welk album zeker hoog zal scoren in de lijst van volgende week. Dat is ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald. Het album stijgt in de Album Top 100 van 25 naar #24 en staat nu voor de 105e week genoteerd, de laatste week. Volgens de regels zal het album volgende week moeten verhuizen naar de Back Catalog Top 50, omdat het dan ouder dan twee jaar is.

In de Single Top 100 blijft het zomer met ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Teló, dat voor de vierde week de lijst aanvoert. De meest opvallende notering in de top 10 is echter die van Ed Sheeran. Dankzij de vertolking van zijn nummer ‘The a team’ door Chris Hordijk in The voice of Holland, steeg het nummer vorige week al van 18 naar #8. Daar blijft het niet bij, want het nummer stijgt deze week door naar de tweede plaats. Relatief gezien is ‘The a team’ nog bijna 40% van de #1-hit van Michel Teló verwijderd. Op #99 komt de opvolger binnen: ‘Lego house’.

Nieuw bij de bovenste tien is ‘Dan voel je me beter’ van Gerard Joling, dat van 11 naar #8 stijgt. Net geen top 10 is er voor ‘People help the people’ van Birdy, dat van 21 naar #11 stijgt. Het nummer is een cover van de Britse band Cherry ghost van hun album ‘Thirst for romance’ uit 2007. volgens zanger/gitarist Simon Aldred ontstond de melodie toen hij in India aankwam voor een rondreis van drie maanden. Hij bleef het nummer elke dag neuriën tot hij weer thuis was. In de Britse hitparade kwam de versie van Birdy niet verder dan de 32e plaats. Haar vorige hit, ‘Skinny love’ (deze week op #3 blijven staan), ook een cover, heeft inmiddels de platinastatus bereikt. Van het nummer zijn inmiddels meer dan 20.000 stuks gedownload.

Wat de hits uit The voice betreft, die nemen nu snel af. Van 22 (twee weken geleden), via 16 (vorige week) naar 7 (deze week). De hoogste is ‘The a team’ van Chris Hordijk (op #29), gevolgd door ‘I can’t make you love me’ van winnares Iris Kroes (op #30).

Resteert nog een overzicht van de andere eersteweeks noteringen:
#25 Gebroeders Ko: één bitterbal
#47 Train: Drive by
#65 Paultje pils: Wat een toeter!
#68 Zware jongens: Bonnie hoep
#77 Rihanna feat. Jay-Z: Talk that talk
#87 Ian Carey & Rosette feat. Timbaland and Brasco: Amnesia
#89 Nervo feat. Afrojack & Steve Aoki: We’re all no one
#92 Marlon Roudette: New age
#93 Paul McCartney: My valentine
#94 Gym class heroes feat. Neon hitch: Ass back home
#95 Chris Brown: Strip
#98 Kapabel: Sjakie schildpad en de kreupele haas
#99 Ed Sheeran: Lego house

Na de sneeuw van de afgelopen dag is het maar de vraag of het ijs het al houdt. Wat wel zeker is, dat er na het weekend weer een nieuwe Megaman voor je klaar staat. Mooi winters weekend gewenst!

zondag 29 januari 2012

Megaman bij week 4 – 28 januari 2012

Welkom bij de Megaman, waarin Michel Teló te sterk is voor The voice II, dat qua grote hits geflopt is, Kraantje pappie meervoudig judoka kampioen is, Dikdakkers in het Wilde Westen blijven steken, Shary-An tegelijk zingt en studeert, DJ Hardwell in Amerika op handen wordt gedragen en Australiërs elkaar aan een hit helpen. Dat en nog meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Michel Teló te sterk voor The voice of Holland

Michel Teló: Ai se eu te pego! (1) *** terug op #1 / derde week bovenaan ***

Op zaterdag 21 januari 2012, de dag na de finale van de tweede editie van The voice of Holland, vierde de Braziliaanse zanger Michel Teló zijn 31e verjaardag. Het Nederlandse cadeau (terugstijgen naar #1), liet nog een dagje op zich wachten, want de Nederlanders waren nog volop in de band van The voice en gaven de voorkeur aan ‘Time after time’ door Chris Hordijk. Maar op zondag kreeg ‘Ai se eu te pego!’ de overhand en bereikte de eerste plaats van de Nederlandse downloadlijst. Opnieuw, want daar stond het nummer twee weken daarvoor ook al enige tijd. Voor het eerst bleek een andere act te sterk voor The voice of Holland (zie ook onder ‘The voice II, een week na de finale’ onder #4).

covers

Van ‘Ai se eu te pego!’ zijn diverse covers verschenen en twee daarvan staan nog genoteerd. Aan de rand van de top 10, op #11, is dat ‘Dan voel je me beter’ van Gerard Joling. De andere is van … Michel Teló zelf, want zijn #1-hit is ook een cover! Daarnaast heeft hij het nummer zelf ook nog gecoverd in het Engels: ‘Oh if I catch you’.

‘Ai se eu te pego!’ is geschreven door Sharon Acioly en Antônio Dyggs, die deel uitmaakten van verschillende bands. Onder leiding van Antônio Dyggs nam het Braziliaanse sextet Os Meninos de Seu Zeh de eerste versie van ‘Ai se eu te pego!’ op. Bekend werd het in die regio in de versie van de band Cangaia de Jegue, die het in 2010 op single uitbrachten, maar waarvan de versie veel rustiger is, zeg maar gevoeliger. Vervolgens bood Dyggs het nummer aan Michel Teló, waarvan hij verwachtte dat die er een hit mee zou kunnen scoren. En de rest is geschiedenis, want de versie van Teló heeft al in meer dan tien landen de eerste plaats bereikt.

O ja, van de vier Nederlandse covers, verdwijnen er deze week twee uit de lijst: ‘Zeg me’ van Willem Barth (van 99 naar #113) en ‘Samen vanavond’ van Tom Haver (van 85 naar #119). ‘I want you baby’ van Jeronimo verdween al een week eerder vanaf #59. ‘Sabedi’ van Jody Bernal is (nog) niet uitgebracht.

Winnares The voice II loopt #1-hit mis

Iris Kroes: I can’t make you love me (4)
Nothing else matters (24)
Foolish games (76)
Listen to your heart (83)
When love takes over (100)


Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Qua grote hits, is de tweede editie van The voice of Holland geflopt. Ook al staan er een week na de finale nog 16 nummers in de Single Top 100 (vorige week 22), als de winnares geen #1-hit scoort, mogen we ons serieus afvragen, wat nog de impact van deze talentenjacht is. Natuurlijk het levert op momenten leuke tv op, maar dat kan niet alleen de bedoeling zijn.

Iris Kroes, het meisje met de harp, won ruim een week geleden de tweede editie van deze talentenjacht. Haar finalesingle ‘I can’t make you love me’ zakt van de derde naar de vierde plaats en zal dus zeker niet meer #1 komen. Zij is daarmee na Maaike Jansen, winnares van ‘So you wanna be a popstar’ in 2007, de tweede winnares (en niet de eerste zoals wij vorige week meldden), die de eerste plaats misloopt. Daarnaast is Iris, omdat we Maaike over het hoofd hadden gezien de zevende winnares van een talentenjacht en niet de zesde. Met dank aan Martijn Poortvliet voor zijn opmerkingen.

Maaike kwam destijds met haar single ‘Don’t look for me’ zelfs nog een plaatsje hoger dan Iris, namelijk #2. Diezelfde Maaike laat op haar website weten dat in maart haar album verschijnt, opgenomen in het buitenland. Dat album komt niet meer uit onder Maaike, maar onder Maycke, die daarmee dus duidelijk een internationale carrière op het oog heeft.

Naast ‘I can’t make you love me’, staat Iris met nog vier andere nummers genoteerd, waarvan twee zelfs voor het eerst: ‘Listen to your heart’ (op #83) en ‘When love takes over’ (op #100). Daarmee komt haar totaal in één week op vijf, evenveel als Chris Hordijk, waarvan ze won.

Iris debuteerde met ‘Someone like you’, dat binnenkort ook op single wordt uitgebracht. Het nummer komt op haar album te staan, dat in mei in de winkels moet liggen.

Kraantje pappie: van judoka tot hiphopper

Kraantje pappie: Waar is Kraan? (28) *** hoogste eersteweeks ***

In 2007 won Kraantje pappie ‘Before the fame awards’, de Groningse hip-hop wedstrijd. Het jaar daarop deed hij mee aan De grote prijs van Nederland, waarvan hij begin 2009 de finale haalde. Eind 2009 bracht hij de EP ‘Boulima’ uit met als ondertitel ‘De ik ben vol van mezelf EP’. Vorig jaar stond hij op Lowlands en sinds een week ligt zijn debuutalbum ‘Crane’ in de winkel, dat deze week binnenkomt op de achtste plaats van de Album Top 100. Zo, dan weet je een beetje met wie te maken hebben.

Kraantje pappie is het alter ego van Alex van der Zouwen (Rozenburg, 1 juli 1986), voormalig tweevoudig Nederlands judo juniorenkampioen en meerdere keren met zijn team. Hij bezocht de basisschool in Rotterdam en verhuisde naar Groningen voor de middelbare school. Voor het judoën ging hij weer terug naar de Randstad, maar toen judo hem geen voldoening meer gaf, ging hij in 2005 weer terug naar Groningen. Ondanks dat hij zich een beetje ‘een verdwaalde Randstedeling in het Noorden’ voelt, is Groningen wel echt waar hij voor staat. Kraantje: “Dat is de plek waar ik op een gegeven moment echt begon te leven, in de zin van hangen en stappen met vrienden.”

De hiphop kwam niet pas na zijn judocarrière, maar ver daarvoor. Toen hij nog maar vier jaar jong was, liet zijn vader hem nummers van Run DMC en Bodycount, de band van Ice-T horen. Vervolgens hoorde hij ook bij vrienden hiphopnummers en toen hij terugkeerde naar Groningen, leerde hij MotheSnow, zijn huidige backup-MC kennen, die hem een stapel albums gaf om te beluisteren. Ook leerde hij de Groningse hiphopact Dope D.O.D. kennen, die hem leerden hoe nummers op te nemen. Inmiddels heeft hij samengewerkt met onder anderen 101Barz, Jiggy Djé en het producerstrio Noisia uit Groningen, waarmee hij het album ‘Crane’ opnam.

drakenpis

De naam Kraantje pappie stamt uit zijn judotijd. Kraantje: “Op een gegeven moment heb ik voor judotoernooien een poosje in het buitenland gezeten. We speelden toen een toernooi in Sint-Petersburg, en daar werd een drankje dat Kraantje Pappie heette gedronken. Je schrijft het wel anders, maar zo sprak je het uit. Letterlijk naar het Nederlands vertaald wordt het dan drakenpis.”

geen Megahit

‘Waar is kraan?’ van Kraantje pappie wordt al weken op 3FM gedraaid en stond twee weken geleden op de nominatie om te worden verkozen tot Megahit. Iedere woensdagmiddag komen de dj’s van dit station bijeen en elke dj mag dan een pleidooi houden voor een nummer. Die bewuste middag bleven er twee kampen over, het ene was voor ‘Waar is Kraan?’ van Kraantje Pappie, het andere voor ‘Keep your head up’ van Ben Howard. Uiteindelijk was het dj Frank Dane die zorgde dat geen van beide nummers Megahit werd, maar ‘I won’t give up’ van Jason Mraz, dat inmiddels op #22 staat.

Frank Dane

Vorig jaar mei was er ook een vergadering rond de Megahit, en toen kwam Frank met het nummer ‘Not over you’ van Gavin DeGraw en voorspelde een grote hit. De andere dj’s luisterden niet naar hem en kozen voor ‘Pumped up kicks’ van Foster the people, dat weliswaar vier maanden genoteerd stond, maar niet verder kwam dan de 35e plaats. Gavin DeGraw daarentegen kwam tot #16 … Sindsdien heeft Dane een belangrijke stem bij de verkiezing als de stemmen staken. Dan kijken de andere dj’s zijn kant op en hopen dat hij een betere suggestie heeft, want anders moeten ze altijd blijven aanhoren dat ze ‘Not over you’ van Gavin DeGraw niet zagen zitten …

Engelstaligen moeten het doen met gecensureerde versie van hitsingle

Lloyd featuring André 3000 narrated by Lil Wayne: Dedication to my ex (miss that) (33)

Met uitzondering van rapper Lil Wayne, is het zowel voor Lloyd als André 3000 jaren geleden dat ze een notering behaalden in Nederland. Dwayne Carter, alias Lil Wayne, stond in september 2011 voor het laatst genoteerd, samen met Jennifer Lopez en het nummer ‘I’m into you’ (#52). Voor Lloyd moeten we terug naar 2005, toen hij meedeed op ‘Caught up’, een nummer van Ja Rule (#80). André 3000 scoorde zijn laatste notering nog een jaar eerder: ‘Roses’ (#25), als andere helft van Outkast. Tijd voor een hernieuwde kennismaking dus.

André Lauren Benjamin (Coral Springs, Florida, 27 mei 1975) ontmoette Antwan ‘Big Boi’ Patton tijdens zijn schooltijd, waarna de twee het duo Outkast vormden. In 1999 scoorden ze hun eerste hit met ‘Rosa Parks’ (#28), dat bij ons zelfs een grotere hit werd dan in de Amerikaanse hitparade (#55). Het grote succes kwam in 2000 met het nummer ‘Ms. Jackson’, dat in diverse landen #1 stond, ook bij ons. Het laatste album van Outkast verscheen in 2006: ‘Idlewild’ (#32). Naast Outkast, is André 3000 te zien in diverse series en films (onder andere ‘Families’ en ‘Four brothers’) en werkte hij mee aan diverse nummers van anderen, waaronder John Legend en Beyoncé. Maar een eigen soloalbum is er tot nu toe niet van André 3000 verschenen, terwijl zijn ‘maatje’ Big Boi dit jaar al met zijn tweede komt: ‘Daddy fat sax: soul funk crusader’.

Lloyd heet volledig Lloyd Polite, Jr. (New Orleans, Louisiana, 3 januari 1986). Voordat hij in 2004 solo ging, maakte Lloyd deel uit van de teenergroep N-toon, waarmee hij een album maakte. Vanwege veranderingen in de structuur van de platenmaatschappij, werd de groep
aan de kant gezet en kort daarna stopte N-toon.

Daarop tekende Lloyd een solocontract bij MJM, het label van basketbalspeler Magic Johnson. Toch duurde het nog tot 2004 eer zijn eerste album er was en dan ook nog voor een ander label, Inc records van Irv Gotti, producer van nummers voor onder anderen Jay-Z en Ja Rule. Zo belandde Lloyd ook op ‘Caught up’, de single van zijn labelgenoot Ja Rule. In 2009 vertrok Lloyd bij Inc records, en sloot het jaar daarop een contract bij Interscope records, dat valt onder de Universal Music Group, in marktaandelen de grootste in de wereld. Vorig jaar verscheen daarbij zijn vierde album ‘King of hearts’.

twee versies

Van ‘Dedication to my ex (miss that)’, binnen op #33, zijn twee versies verschenen, waaronder een gecensureerde voor de Engelstalige markt. Daarin is onder andere het woord ‘pussy’ vervangen door ‘lovin’.

Dikdakkers blijven in het Wilde Westen steken

Dikdakkers: Oef! (Indianenlied) (48)

Oef! Het koste ons wel enige moeite om door de nieuwe single van de Dikdakkers heen te wurmen. We wisten dat ze iets met ‘Cowboys en indianen’ hebben, de remix van ‘Cowboys & indianen’ was in 2009 zelfs hun grootste hit, #13. Maar dat ze dit thema nogmaals zouden gebruiken, maar nu voor een beschrijving van de moord op de indianen, hadden zelfs wij niet verwacht. Daarnaast is de videoclip in opspraak, waarin aan het einde van het nummer een virtueel kerkhof van omgekomen indianen wordt getoond. Nee, de Dikdakkers schieten dit keer de (feest) plank volledig mis.

10e hit voor 10-jarige Lawineboys

Lawineboys: Joost (62)

Naast Kraantje pappie (zie onder #28), is er nog een act die deze week gelijktijdig een album én singlehit scoort. Het zijn de Lawineboys, waarvan het album ’10 jaar lawinegevaar’ binnenkomt op #81, terwijl de single ‘Joost’, 19 plaatsen hoger scoort, op #62.

Addie Compen en Koen van Steenbergen tredend al tien jaar op als Lawineboys. Vorig jaar werden ze verkozen tot populairste partyact van 2011, voor de Gebroeders Ko en de Dikdakkers. ‘Joost’ is evenals hun negen voorgaande hits, geen eigen nummer.

Dit keer namen ze het gelijknamige nummer van Pater Moeskroen uit mei 2009 op. Vorig jaar bestond Pater Moeskroen 25 jaar en kwam met het album ‘Pater Moeskroen en de Kelten’, waarvan ‘Joost’ op single verscheen. Vanaf aanstaande donderdag, 2 februari, start hun theatertournee, waarbij je ‘Joost’ zeker ook zal tegenkomen.

Shary-An zingt en studeert

Shary-An: Read my book (63)

Deze week is het precies één jaar plus twee weken geleden dat Shary-An Nivillac het tijdens de halve finale van de eerste editie van The voice of Holland af moest afleggen tegen Kim de Boer. Van Kim hebben we behalve het finalelied ‘Change’ (#4), niets meer vernomen. Zij bereidt zich voor op de Nationale finale van het Eurovisie Songfestival in februari, evenals finalist van The voice I, Pearl Jozefzoon.

Shary-An scoorde sinds haar vertrek uit The voice drie hits waarvan ‘Six feet under’ het verst kwam: #9. In oktober bracht ze haar album ‘Love me for who I am’ uit, dat tot #60 kwam. Van dat album komt ook ‘Read my book’, deze week binnen op #63. Shary-An studeert ook nog een de Zadkine Popacademie in Rotterdam.

Dario zingt weer een (persoonlijk) lied van zijn vrouw

Dario: Ben niets zonder jou … (69)

De eerste hit scoorde Dario Kreuger in 2003 met ‘Ze was mooi’ (#26). Hij zat toen al zo’n zeventien jaar in het muziekvak. Zes jaar later bereikte ‘Vandaag (is zo’n dag)’ de twaalfde plek en is nog steeds zijn grootste hit. In 2011 zat hij dus 25 jaar in het vak.

familie

‘Ben niets zonder jou …’ is zijn achtste notering. Het nummer is vorig jaar geschreven door zijn vrouw Rita van de Wateringen voor haar stiefvader. Twee weken terug, op 16 januari, is hij op 73-jarige leeftijd na een lang ziektebed overleden. Rita schreef ook zijn grootste hit ‘Vandaag (is zo’n dag)’.

Gavin DeGraw loopt Alarmschijf mis

Gavin DeGraw: Soldier (71)

Zijn album ‘Sweeter’ bereikt deze week een nieuwe mijlpaal: #6 in de Album Top 100, vanaf #42. Die notering dankt Gavin DeGraw aan zijn optreden tijdens de finale van The voice of Holland; de hoogste plaats was tot nu toe #7, in de week van binnenkomst. Het album ‘Sweeter’ bracht reeds de singles ‘Not over you’ (#16, zijn grootste hit) en ‘Sweeter’ (#76), beide in 2011 voort. ‘Soldier’ is dus de derde single, maar de eerste die niet het predikaat Alarmschijf van radio 538 krijgt. De voorgaande zes werden het wel.

Hardwell in Amerika op handen gedragen

Hardwell: Cobra (74)

Vier jaar geleden stond DJ Hardwell (alias van Robbert van de Corput) voor het laatst genoteerd, met ‘Enigma’, een weekje op #88. Eerder dat jaar scoorde Hardwell zijn grootste hit met ‘Mrkstft’ presents Rehab (#38) en het jaar daarvoor reikte ‘Never knew love’ met Greatski tot #40. Conclusie: de grootste hits scoort Hardwell met anderen.

Misschien doorbreekt ‘Cobra’ dat, want het nummer is het thema van ‘Energy – the network’, een groot indoor evenement dat op 3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Maar of ‘Cobra’ het zolang zal volhouden …

In eigen land mag zijn commercieel succes niet zo groot (meer) zijn, daarbuiten gaat het hem voor de wind. Daarnaast is hij de vaste dj in ‘Marquee’ in … Las Vegas. Van 15 tot en met 25 februari doet hij een tour door Noord Amerika.

The Asteroids galaxy tour kan het ook zonder reclame

the Asteroids galaxy tour: Heart attack (81)

De afgelopen week was ‘Heart attack’ van de Deense Asteroids galaxy tour Megahit op 3FM. Het nummer is de opvolger van ‘The golden age’ dat ook in de lijst staat, in de zevende week gezakt van 52 naar #56. Dat nummer is nog afkomstig van het eerste album ‘Fruit’ uit 2009. ‘Heart attack’ komt van het tweede album ‘Out of frequency’ dat afgelopen weekend verschenen is.

The Asteroids galaxy tour klinkt als een band, maar bestaat slechts uit twee personen: Mette Lindberg (zangeres) en Lars Iversen (producer). Live pakken ze echter uit als een volwaardige band en dat kun je zelf zien tijdens hun Nederlandse tour.

reclame

Nog voordat het duo in 2009 hun eerste album ‘Fruit’ uitbracht, werd hun nummer ‘Around the bend’ gebruikt in een commercial voor de Ipod. En ook ‘The golden age’ was geliefd bij reclamemakers, en belandde in een spot van Heineken.

cover

Iedere werkdag ontvangt dj Giel Beelen artiesten in de 3FM studio. Zij doen hun eigen liedje en eentje uit de hitparade. Afgelopen dinsdag was Tim Knol te gast en hij deed een zeer verrassende uitvoering van ‘Heart attack’. Zo kan het nummer dus ook klinken!

Australiërs helpen elkaar (alsnog) aan hit

Goodwill & Hook ‘n sling: Take you higher (93)

Twee jaar geleden maakte 3FM dj Paul Rabbering (toen nog zonder zijn grote bril) zich sterk voor het nummer ‘Big jet plane’ van het Australische duo Angus & Julia Stone. Verder dan een plaats op de playlist en een mooie herinnering kwam het nummer echter niet. Tot deze week, want alsnog krijgt het nummer een notering. Niet in de oorspronkelijke versie maar als sample in ‘Take you higher’ van Goodwill & Hook ’n sling.
Achter Hook ’n sling zit de Australiër Anthony Maniscalco. De jaren van dj-en, remixen en produceren, lijkt zijn vruchten af te werpen, want Hook ’n sling behoort inmiddels tot het rijtje grote dj’s als David Guetta, Tiësto, Paul Oakenfold en Swedish house mafia. ‘Take you higher’ maakte Maniscalco samen met zijn landgenoot William Cate alias houseproducer Goodwill.