zondag 29 januari 2012

Michel Teló te sterk voor The voice of Holland

Michel Teló: Ai se eu te pego! (1) *** terug op #1 / derde week bovenaan ***

Op zaterdag 21 januari 2012, de dag na de finale van de tweede editie van The voice of Holland, vierde de Braziliaanse zanger Michel Teló zijn 31e verjaardag. Het Nederlandse cadeau (terugstijgen naar #1), liet nog een dagje op zich wachten, want de Nederlanders waren nog volop in de band van The voice en gaven de voorkeur aan ‘Time after time’ door Chris Hordijk. Maar op zondag kreeg ‘Ai se eu te pego!’ de overhand en bereikte de eerste plaats van de Nederlandse downloadlijst. Opnieuw, want daar stond het nummer twee weken daarvoor ook al enige tijd. Voor het eerst bleek een andere act te sterk voor The voice of Holland (zie ook onder ‘The voice II, een week na de finale’ onder #4).

covers

Van ‘Ai se eu te pego!’ zijn diverse covers verschenen en twee daarvan staan nog genoteerd. Aan de rand van de top 10, op #11, is dat ‘Dan voel je me beter’ van Gerard Joling. De andere is van … Michel Teló zelf, want zijn #1-hit is ook een cover! Daarnaast heeft hij het nummer zelf ook nog gecoverd in het Engels: ‘Oh if I catch you’.

‘Ai se eu te pego!’ is geschreven door Sharon Acioly en Antônio Dyggs, die deel uitmaakten van verschillende bands. Onder leiding van Antônio Dyggs nam het Braziliaanse sextet Os Meninos de Seu Zeh de eerste versie van ‘Ai se eu te pego!’ op. Bekend werd het in die regio in de versie van de band Cangaia de Jegue, die het in 2010 op single uitbrachten, maar waarvan de versie veel rustiger is, zeg maar gevoeliger. Vervolgens bood Dyggs het nummer aan Michel Teló, waarvan hij verwachtte dat die er een hit mee zou kunnen scoren. En de rest is geschiedenis, want de versie van Teló heeft al in meer dan tien landen de eerste plaats bereikt.

O ja, van de vier Nederlandse covers, verdwijnen er deze week twee uit de lijst: ‘Zeg me’ van Willem Barth (van 99 naar #113) en ‘Samen vanavond’ van Tom Haver (van 85 naar #119). ‘I want you baby’ van Jeronimo verdween al een week eerder vanaf #59. ‘Sabedi’ van Jody Bernal is (nog) niet uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten