vrijdag 18 september 2015

Hitflits: Slayer loopt eerste plaats mis

Bijna had de Amerikaanse thrash metal band Slayer een #1-notering gescoord. De hele week stond Repentless bovenaan de voorlopige albumlijst. Helaas voor de fans van de band pakken de Toppers met Toppers In Concert 2015 de eerste plaats terug die ze vorige week moesten afstaan aan The Book Of Souls van Iron Maiden.
Tot deze week was een achtste plaats het hoogst haalbare voor Slayer. Dat haalde de band in 2006 met Christ Illusion. Toen maakten gitarist Jeff Hanneman en drummer Dave Lombardo nog deel uit van de groep uit California. Hanneman overleed in mei 2013 aan de gevolgen van overmatig drankgebruik. Drie maanden daarvoor was Lombardo uit de band gezet en niet voor het eerst. Gary Holt, gitarist bij Exodus, vervangt Hanneman, Paul Bostaph Lombardo.

De #1-notering van de Toppers is wederom van korte duur. Vandaag verschijnen onder andere Open van Nick & Simon en Raar Maar Waar (deel 36) van Kinderen voor Kinderen. Helaas zit er in navolging van Feest – 35 uit 2014 weer geen #1-notering in voor de Kinderen, daarvoor is de concurrentie nu te groot. Wellicht later. Dat wordt echter niet de week daarop, want volgende week vrijdag verschijnt II van the Common Linnets.

ALBUM TOP 5

1. (2)   Toppers: Toppers In Concert 2015 (terug op #1 / tweede week op #1)
2. EW  Slayer: Repentless
3. (1)   Iron Maiden: The Book Of Souls
4. EW  Duran Duran: Paper Gods
5. EW  Bring Me The Horizon: That’s The Spirit

Dan volgt hier het restant eerste weeks noteringen:
#6 Jess Glynne: I Cry When I Laugh
#10 Gary Clark Jr.: The Story Of Sonny Boy Slim
#12 Prince: Hit ’N Run – Phase One
#13 Beirut: No No No
#14 Danny Vera: New Black And White Pt. II
#22 Stereophonics: Keep The Village Alive, in de Britse albumlijst is het hun zesde #1 (verkoop: 44.868, waarvan 590 streams)

#23 Kwabs: Love + War
#26 Richard Hawley: Hollow Meadows
#28 Libertines: Anthems For Doomed Youth
#31 Patty Griffin: Servant Of Love
#34 Low: Ones And Sixes
#38 Karsu: Colors
#44 Beans & Fatback: Heroine Lovestruck
#47 Hollywood Vampires: Hollywood Vampires
#49 Leona Lewis: I Am
#83 Leaves’ Eyes: Kings Of Kings
#100 Glen Hansard: Didn’t He Ramble

De concerten van U2, vorig weekend in de Ziggo Dome, werken nog even door in de Album Top 100, want Songs Of Innocence stijgt van 19 naar #8. In totaal is het de vierde week in de top 10. Van 18 oktober tot en met 1 november 2014 stond het daar ook, op #1-4-5. In de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums, sprint 18 Singles van 30 naar #9 en gaat The Best Of 1980 – 1990 op herhaling op #32.

SINGLES

1. (1)   Justin Bieber: What Do You Mean? (derde week), in de Britse hitparade stijgt het nummer terug naar de eerste plaats, waar het twee weken geleden even stond (verkoop: 66.876 stuks, waarvan 36.284 streams)
2. (2)   Calvin Harris & Disciples: How Deep Is Your Love
3. (3)   the Weeknd: Can’t Feel My Face
4. (4)   R. City feat. Adam Levine: Locked Away
5. (7)   Lost Frequencies feat. Janieck Devy: Reality

Nieuw bij de bovenste tien is ‘I Need Your Love’ van Shaggy feat, Mohombi, Faydee, Costi. In de zesde week stijgt het nummer van de achttiende naar de tiende plaats. Voor Shaggy is het zijn achtste top 10-hit, de eerste sinds ‘Hey Sexy Lady’ feat. Brian & Tony Gold (#4 in 2002). Mohombi scoort na ‘Bumpy ride’ (#2 in 2010) zijn tweede top 10-notering, voor de andere twee is het hun eerste.

De grootste stijgers:
#12 (31) Sigala: Easy Love
#13 (28) Zara Larsson: Lush Life
#24 (47) Kygo feat. Ella Henderson: Here For You
#30 (46) Dyna / Firstman / Lil Kleine / Bollebof: Round & Round
#31 (39) Selena Gomez feat. A$AP Rocky: Good For You
#38 (52) Sam Hunt: Take Your Time
#41 (54) Robin Schulz feat. Francesco Yates: Sugar
#42 (60) Avicii: For A Better Day
#49 (57) Nico & Vinz feat. Kid Ink & BebeRexha: That’s How You Know
#66 (88) Drake: Hotline Bling
#69 (89) Charlie Puth feat. Meghan Trainor: Marvin Gaye
#77 (87) Rachel Platten: Fight Song

Het heeft even geduurd, maar in navolging van het album Stay Gold gaat ook de single ‘My Silver Lining’ van First Aid Kit op herhaling. Sinds 11 juli staat het album weer in de lijst, dankzij een reclame voor het automerk Volvo waarin  ‘My Silver Lining’ wordt gebruikt. Het album bereikte daardoor een nieuw hoogtepunt: #9 op 22 augustus. Kijken hoe ver de single nu komt. Een jaar geleden zat er niet meer in dan een 77e plaats. Deze week gaat het op herhaling op #100 in de zevende week.

Over naar de twee eerste weeks noteringen (voor de vierde keer dit jaar):

Anouk zingt in het Nederlands voor haar vriendje

#40 Anouk: Dominique

Als er één Nederlandse zangeres is die haar eigen gang gaat, dan is dat wel Anouk. Ze verrast telkens weer, denk maar aan haar deelname in 2013 aan het Eurovisie Songfestival (#9 met ‘Birds’) of haar deelname als coach in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland.

Deze week verrast ze weer, want wie had verwacht dat Anouk in het Nederlands zou zingen? Maar in juni was het moment daar en zong ze voor haar vriend, de basketballer Dominique Schemmekens, het nummer ‘Dominique’.
Het is niet uitgesloten dat er meer Nederlandstalige nummers komen. Voorlopig echter niet, want in november verschijnt een dubbel-cd met al haar hits. Daarnaast werkt ze al weer aan een nieuw Engelstalig album. We kunnen dus nog heel wat (verrassingen) van haar verwachten, want zo is Anouk.

Hailee Steinfield via film de muziek in

#96 Hailee Steinfield: Love Myself

Na Demi Lovato, Selena Gomez en Ariana Grande, dient zich weer een zangeres aan die haar carrière begon als actrice. Hailee Steinfeld (Los Angels, 11 december 1996), debuteerde in 2010 in de film True Grit. Ook haar debuut als zangeres maakte ze in een film: Pitch Perfect 2, waarin ze het nummer ‘Flashlight’ zong van Jessie J. Net als de andere actrice/zangeressen, is Hailee ook model.

En tot zover deze Hitflits. Over de twintig nieuwe noteringen in de Album Top 100, kun je later deze middag op de nieuwspagina van 3FM een uitgebreide albumflits verwachten. Met twee eerste weeks noteringen gaat het er bij de singles een stuk rustiger aan toe.