vrijdag 1 augustus 2014

Hitflits: Eric Clapton na 21 jaar weer op #1 met eerbetoon aan JJ Cale

29 weken had Unplugged van Eric Clapton nodig om uiteindelijk in maart 1993 de eerste plaats te pakken. Anno 2014 gaat het stukken sneller, want al direct één week na de release pakt The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale de eerste plaats in de Album Top 100. Het album is een eerbetoon aan zamger/gitarist JJ Cale, overleden op 26 juli 2013, precies 1 jaar + 1 week geleden. Cale bereikte zelf ook één maal de eerste plaats, in 2006 met het album Collected.

The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale is geen eerbetoon van Eric Clapton alleen. Op het album wordt hij bijgestaan door gitaristen Tom Petty, John Mayer, Mark Knopfler, Don White, Willie Nelson, Derek Trucks en Christine Lakeland, de vrouw van JJ Cale.TOP 5

  1. e.w.     Eric Clapton & Friends: The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale
  2. (10)     Soundtrack: Frozen
  3. (1)       Stromae: Racine Carrée
  4. e.w.     Henk Wijngaard: Altijd Onderweg
  5. (4)       the Common linnets: The Common Linnets
De Original Soundtrack van Frozen sprint de laatste weken door de albumlijst. Vorige week van 25 naar #10, deze week door naar #2. De aanleiding voor deze stijging is een aanbieding van de Nederlandse liedjes bij Blokker voor € 9,99. De aanbieding geldt tot en met 6 augustus, dus daarna zal het album wel snel zakken.

De nieuwe #1 van Eric Clapton & Friends luidt nog geen invasie in van nieuwe albums. Naast Clapton en Wijngaard, komen er nog 6 albums binnen. Hier volgt het restant:
#22 Tom Petty and the Heartbreakers: Hypnotic Eye
#28 Marc Broussard: A Life Worth Living
#43 Klangkarussell: Netzwerk
#57 Allman Brothers Band: The 1971 Fillmore East Recordings
#92 Blues Pills: Blues Pills
#98 Richard Thompson: Acoustic Classics

SINGLES

TOP 5

  1. (1)       Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix) (vierde week )
  2. (2)       Anders Nilsen: Salsa tequila
  3. (4)       Dotan: Home
  4. (3)       Tove lo feat. Hippie Sabotage: Stay high
  5. (6)       Sam Smith: Stay with me
Vorige week zat de volledige top 7 vast en had de top 10 dezelfde samenstelling als de week daarvoor. De top 7 is nu iets in beweging gekomen en er zijn twee nummers die nog niet eerder bij de bovenste tien stonden. Dat zijn:

Enrique Iglesias feat. Sean Paul / Gente DeZona / Descemer Bueno met 'Bailando', dat in de zesde week van 17 naar #7 stijgt. ‘Balando’ is de eerste top 10-notering voor Enrique Iglesias in vijf jaar tijd. De voorlaatste was ‘Takin’ back my love’ feat. Ciara (#7 in 2009). Voor Sean Paul is het de grootste hit  sinds ‘Temperature’, dat in 2006 tot de derde plaats kwam.

en

het Canadese Magic! dat met 'Rude' in de vijfde week van 11 naar #8 stijgt. De verwachting is, dat  'Rude' aanstaande zondag naar de eerste plaats stijgt van de Britse hitparade.

Over naar de negen eerste weeks noteringen:
#47 the Script: Superheroes
#54 Pitbull feat. John Ryan: Fireball
#56 Jeroen van der Boom: Verslaafd aan jouw liefde
#59 Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj: Bang bang
#60 Bløf: Open je ogen EP
#83 John de Bever: Meer hoef ik niet
#89 Dennis Wiltink: Weg van jou
#95 Sander van Doorn, Martin Garrix & DVBBS feat. Aleesia: Gold skies
#100 Troye Sivan: Happy little pill

Zoals je ziet gebeurt er nog steeds weinig in Megahitland. Na het weekend vertellen we je er alles over in een nieuwe Megaman. Maar zaterdag kun je eerst nog terecht op de nieuwspagina van 3FM voor de albumflitsen. Fijn weekend.

zondag 27 juli 2014

Megaman bij week 30 – 26 juli 2014

Lilly Wood & the Prick nu al bij de beste 40 van 2014

En verder in deze Megaman:
Becky G niet zomaar een zangeresje, Boom clap was niet cool genoeg voor Hilary Duff, Gebroeders Ko gebruiken teveel autotune en jury liet oordeel Ella Henderson aan het publiek.

Bij het ontbreken van grote releases, pakt Stromae de eerste plaats terug in de Album Top 100 en maakt een grapjas na ruim 30 jaar zijn debuut. Wie? Je leest het in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Lilly Wood & the Prick bij de beste 40 van 2014

#1 Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix)                    *** derde week op #1 ***

‘Prayer in C (Robin Schulz remix)’ van Lilly Wood & the Prick staat voor de derde week bovenaan de Single Top 100. Terwijl het nummer vorige maand nog niet stond bij de 100 bestverkochte (downloads + streams) van 2014, behoort het nu al tot de bovenste 40. Over een maand zullen we zien waar ‘Prayer in C (Robin Schulz remix)’ dan staat.

Becky G is niet zomaar een zangeresje

#81 Becky G: Shower          *** hoogste eerste weeks ***

2 maart werd ze 17, Rebbeca Marie Gomez, geboren in Inglewood, California. Thuis hadden ze het niet al te breed en Rebecca wilde een duit in het zakje doen door het inspreken van reclames en het doen van voice-overs. Daarnaast maakte ze deel uit van de meidenbands G.L.A.M. en B.C.G.

Sinds 2011 lanceert ze de ene na de andere video op YouTube van bekende nummers, waarbij ze rapt op eigen geschreven teksten. Daaronder zat ‘Otis’ van Kanye West & Jay-Z, dat de aandacht trok van Lukasz Gottwald, die als Dr. Luke hits schreef/produceerde voor onder andere Kelly Clarkson, Jessie J, Katy Perry en Rihanna.

Lukasz bood Rebecca een contract aan, dat al resulteerde in hits voor c.q. met andere artiesten, waaronder Cody Simpson, Cher Lloyd, Will.i.am en Ke$ha. ‘Shower’ is het eerste nummer waarmee Rebecca internationaal scoort en dat doet ze als Becky G.

Na Gina G (Australische zangeres die in 1996 meedeed aan het Eurovisie Songfestival voor het Verenigd Koninkrijk met het nummer ‘Ooh aah … Just a little bit’) is Becky G de tweede zangeres met een naam dat eindigt op G.

Boom clap was niet cool genoeg voor Hilary Duff

#92 Charlie XCX: Boom clap

Als je 92 omdraait krijg je 29. Laat dat nou net de hoogste plaats zijn dat ‘Fancy’ van Iggy Azalea feat. Charli XCX tot nu toe haalde, de vorige hit van Charli XCX. Deze week zakt het nummer naar de 32e plaats.

Charlotte Emma Aitchison, aanstaande zaterdag, 2 augustus, wordt ze 22 jaar, is het alter ego van de Britse zangeres Charli XCX Vorige jaar bezorgde ze het Zweedse duo Icona Pop een #16-hit met ‘I love it’, waar ze zelf ook op te horen is. Met ‘Boom clap’ scoort de Britse haar eerste eigen hit, maar dat was niet zo gepland.

afgewezen

‘Boom clap’ schreef Charli XCX zo’n twee jaar geleden, ten tijde van haar album True Romance. Ze schreef het nummer met drie Zweden, waaronder Patrik Berger, met wie ze ook ‘I love it’ schreef. Berger heeft in het verleden met Hilary Duff gewerkt. Toen haar mensen Patrik en Charli benaderden voor het nieuwe album van Duff, was Charli door het dolle heen: een album schrijven voor Hilary Duff! Daarop stuurden ze ‘Boom clap’ naar de mensen achter Duff, die het echter niet cool genoeg vonden voor haar en het afwezen.
Charli was van slag. Ze dacht best coole liedjes te kunnen schrijven, maar twijfelde nu aan zichzelf omdat Hilary haar nummer had afgewezen. Inmiddels weet ze beter met de hits ‘I love it’ (Britse #1) en ‘Fancy’ (Amerikaanse #1).

Daarop besloot ze ‘Boom clap’ te gebruiken voor de film The Fault In Our Stars. De film is voor een deel opgenomen in Amsterdam en een houten bankje speelt daarin een belangrijke rol. Het nummer begint nu overal door te breken en had dus de comeback hit voor Hilary Duff kunnen zijn. Die vertelde onlangs van niets te weten en het nummer zeker had opgenomen, als ze had geweten …

Gebroeders Ko gebruiken teveel autotune

#94 Gebroeders Ko: Wat heb jij een lekker lijf

Qua notering was ‘Voor oranje’ een dikke tegenvaller voor de Gebroeders Ko. Het nummer kwam niet hoger dan de 35e plaats. Misschien moeten de broers toch maar eens gaan praten met Gerard Joling, die zijn ‘Rio’ zomaar twee keer op #1 kreeg . Of moeten ze gewoon een goed nummer maken.

‘Wat heb jij een lekker lijf’ is een poging daartoe, en klinkt weer zoals we van de broers Ton en Gerard Koopmans gewend zijn. Zelf zegt Gerard hierover: “een echte oorwurm , eenmaal gehoord blijft hij dag en nacht door je hoofd malen”. Alleen begint de autotune wel echt hinderlijk te worden.

Jury liet oordeel Ella Henderson over aan het publiek

#97 Ella Henderson: Ghost

Op 16 december 2012 knalde ‘Impossible’ van James Arthur binnen op de eerste plaats van de Britse hitparade. De week daarvoor had James de negende editie van de de Britse X Factor gewonnen. Zesde werd Ella Henderson, die op de avond van de finale twitterde dat ze een platencontract had getekend met SONY, dus nog voor  zangeres Jahméne Douglas en boyband Union J, twee van de drie andere finalisten.

Gabriella Michelle 'Ella' Henderson is geboren op 12 januari 1996 in het plaatsje Tetney, dat ligt in het Noord Oosten van Engeland. Naast zingen (sinds haar derde), toonde ze ook al vroeg interesse in mode. Ella leerde zichzelf pianospelen en gaf met kerst shows voor haar familie. Haar grootvader moedigde haar aan, de liefde voor muziek en liedjes schrijven te blijven volgen. Ze volgde de opleiding voor dans en zang aan de Tring Park School for the Performing Arts.

jury

In 2012 deed Ella mee aan X Factor, die ze zeker had gewonnen als James Arthur was weggestemd. Zij moest echter het veld ruimen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De jury kon niet beslissen en liet de keuze over aan het publiek, dat met 13,7% koos voor James, tegenover 12,1% voor Ella. Hoewel ze de X Factor moest verlaten, leverde het veel steun op uit de hoek van zangers en zangeressen als Lily Allen, Adele en Cher. Zij zagen al snel het talent in van Ella.

Sinds ze de X Factor moest verlaten, heeft Ella haar eigen plan getrokken met als voorlopig hoogtepunt een Britse #1-hit in juni van dit jaar met ‘Ghost’. Het nummer is de voorloper van het album Chapter One dat in september uitkomt. Ella schreef ‘Ghost’ met onder andere Ryan Tedder van OneReublic.