vrijdag 1 augustus 2014

Hitflits: Eric Clapton na 21 jaar weer op #1 met eerbetoon aan JJ Cale

29 weken had Unplugged van Eric Clapton nodig om uiteindelijk in maart 1993 de eerste plaats te pakken. Anno 2014 gaat het stukken sneller, want al direct één week na de release pakt The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale de eerste plaats in de Album Top 100. Het album is een eerbetoon aan zamger/gitarist JJ Cale, overleden op 26 juli 2013, precies 1 jaar + 1 week geleden. Cale bereikte zelf ook één maal de eerste plaats, in 2006 met het album Collected.

The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale is geen eerbetoon van Eric Clapton alleen. Op het album wordt hij bijgestaan door gitaristen Tom Petty, John Mayer, Mark Knopfler, Don White, Willie Nelson, Derek Trucks en Christine Lakeland, de vrouw van JJ Cale.TOP 5

  1. e.w.     Eric Clapton & Friends: The Breeze – An Appreciation Of JJ Cale
  2. (10)     Soundtrack: Frozen
  3. (1)       Stromae: Racine Carrée
  4. e.w.     Henk Wijngaard: Altijd Onderweg
  5. (4)       the Common linnets: The Common Linnets
De Original Soundtrack van Frozen sprint de laatste weken door de albumlijst. Vorige week van 25 naar #10, deze week door naar #2. De aanleiding voor deze stijging is een aanbieding van de Nederlandse liedjes bij Blokker voor € 9,99. De aanbieding geldt tot en met 6 augustus, dus daarna zal het album wel snel zakken.

De nieuwe #1 van Eric Clapton & Friends luidt nog geen invasie in van nieuwe albums. Naast Clapton en Wijngaard, komen er nog 6 albums binnen. Hier volgt het restant:
#22 Tom Petty and the Heartbreakers: Hypnotic Eye
#28 Marc Broussard: A Life Worth Living
#43 Klangkarussell: Netzwerk
#57 Allman Brothers Band: The 1971 Fillmore East Recordings
#92 Blues Pills: Blues Pills
#98 Richard Thompson: Acoustic Classics

SINGLES

TOP 5

  1. (1)       Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix) (vierde week )
  2. (2)       Anders Nilsen: Salsa tequila
  3. (4)       Dotan: Home
  4. (3)       Tove lo feat. Hippie Sabotage: Stay high
  5. (6)       Sam Smith: Stay with me
Vorige week zat de volledige top 7 vast en had de top 10 dezelfde samenstelling als de week daarvoor. De top 7 is nu iets in beweging gekomen en er zijn twee nummers die nog niet eerder bij de bovenste tien stonden. Dat zijn:

Enrique Iglesias feat. Sean Paul / Gente DeZona / Descemer Bueno met 'Bailando', dat in de zesde week van 17 naar #7 stijgt. ‘Balando’ is de eerste top 10-notering voor Enrique Iglesias in vijf jaar tijd. De voorlaatste was ‘Takin’ back my love’ feat. Ciara (#7 in 2009). Voor Sean Paul is het de grootste hit  sinds ‘Temperature’, dat in 2006 tot de derde plaats kwam.

en

het Canadese Magic! dat met 'Rude' in de vijfde week van 11 naar #8 stijgt. De verwachting is, dat  'Rude' aanstaande zondag naar de eerste plaats stijgt van de Britse hitparade.

Over naar de negen eerste weeks noteringen:
#47 the Script: Superheroes
#54 Pitbull feat. John Ryan: Fireball
#56 Jeroen van der Boom: Verslaafd aan jouw liefde
#59 Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj: Bang bang
#60 Bløf: Open je ogen EP
#83 John de Bever: Meer hoef ik niet
#89 Dennis Wiltink: Weg van jou
#95 Sander van Doorn, Martin Garrix & DVBBS feat. Aleesia: Gold skies
#100 Troye Sivan: Happy little pill

Zoals je ziet gebeurt er nog steeds weinig in Megahitland. Na het weekend vertellen we je er alles over in een nieuwe Megaman. Maar zaterdag kun je eerst nog terecht op de nieuwspagina van 3FM voor de albumflitsen. Fijn weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten