zondag 27 juli 2014

Boom clap was niet cool genoeg voor Hilary Duff

#92 Charlie XCX: Boom clap

Als je 92 omdraait krijg je 29. Laat dat nou net de hoogste plaats zijn dat ‘Fancy’ van Iggy Azalea feat. Charli XCX tot nu toe haalde, de vorige hit van Charli XCX. Deze week zakt het nummer naar de 32e plaats.

Charlotte Emma Aitchison, aanstaande zaterdag, 2 augustus, wordt ze 22 jaar, is het alter ego van de Britse zangeres Charli XCX Vorige jaar bezorgde ze het Zweedse duo Icona Pop een #16-hit met ‘I love it’, waar ze zelf ook op te horen is. Met ‘Boom clap’ scoort de Britse haar eerste eigen hit, maar dat was niet zo gepland.

afgewezen

‘Boom clap’ schreef Charli XCX zo’n twee jaar geleden, ten tijde van haar album True Romance. Ze schreef het nummer met drie Zweden, waaronder Patrik Berger, met wie ze ook ‘I love it’ schreef. Berger heeft in het verleden met Hilary Duff gewerkt. Toen haar mensen Patrik en Charli benaderden voor het nieuwe album van Duff, was Charli door het dolle heen: een album schrijven voor Hilary Duff! Daarop stuurden ze ‘Boom clap’ naar de mensen achter Duff, die het echter niet cool genoeg vonden voor haar en het afwezen.
Charli was van slag. Ze dacht best coole liedjes te kunnen schrijven, maar twijfelde nu aan zichzelf omdat Hilary haar nummer had afgewezen. Inmiddels weet ze beter met de hits ‘I love it’ (Britse #1) en ‘Fancy’ (Amerikaanse #1).

Daarop besloot ze ‘Boom clap’ te gebruiken voor de film The Fault In Our Stars. De film is voor een deel opgenomen in Amsterdam en een houten bankje speelt daarin een belangrijke rol. Het nummer begint nu overal door te breken en had dus de comeback hit voor Hilary Duff kunnen zijn. Die vertelde onlangs van niets te weten en het nummer zeker had opgenomen, als ze had geweten …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten