Het leek er deze week op dat Joss Stone met ‘The soul sessions vol. 2’ haar tweede #1-notering zou binnenhalen. Op maandag en dinsdag voerde het album de voorlopige albumlijst aan, met op #2 ‘Handwritten’ van the Gaslight anthem. Vanaf woensdag echter werden beide ingehaald door ‘Xander in concert’ van Xander de Buisonjé, dat uiteindelijk met een voorsprong van ruim 18% op Joss Stone, de nieuwe #1 is in de Album Top 100. The Gaslight anthem volgt op 12% van Joss Stone. ‘Liverpool rain’ van Racoon, dat vorige week terugsteeg naar de eerste plaats, zakt deze week naar de zesde* plaats.
Met Volumia! scoorde Xander vier top 10-noteringen, waarvan ‘Volumia!’ op 20 februari 1999 de eerste plaats bereikte. Met zijn eigen albums kwam hij tot deze week nooit hoger dan de 9e plaats, dat was met ‘Uit liefde’ uit 2010. En dus scoort hij met ‘Xander in concert’ zijn eerste solo #1-album.
Onder de veertien live nummers, zitten bewerkingen van eigen nummers, maar ook covers van anderen, waaronder ‘Dance with somebody’ van Mando diao en ‘Little green bag’ van George baker selection. Daarnaast staan er vier nieuwe nummers op, waaronder ‘De wereld redden’, dat in de studioversie op single is uitgebracht en binnenkomt op #98 in de Single Top 100. De nummers op ‘Xander in concert’ zijn opgenomen op zondag 24 juni 2012 in Studio 21 in Hilversum, waarbij hij begeleid werd door een 13-koppige band. Vorige week zaterdag, 21 juli 2012, gaf Xander een miniconcert bij strandpaviljoen ‘Beachclub Sunrise’ in Best, waar het album werd gepresenteerd (en verkocht) aan de fans. Op het album staan ook twee duetten: ‘Er is altijd een weg’, met Glennis Grace en ‘Zo ver weg' met Lieke van Lexmond.
Terug naar Joss Stone die met ‘The soul sessions vol. 2’ haar tweede #1-album misloopt; ‘Introducing Joss Stone’, haar derde album stond in maart 2007 een weekje op de eerste plaats.
‘The soul sessions vol. 2’ nam ze tegelijk met de band op, ‘want dan speel je lekkerder samen’. Het album is het vervolg op ‘The soul sessions’ uit 2004, met oude soulklassiekers, goed voor een 4e plaats. Ze was net 14 lentes jong, toen ze dankzij het programma ‘Star for a nigth’ een album mocht opnemen. Ze had echter geen idee wat ze wilde en kon nauwelijks een microfoon vasthouden. Achteraf vond ze haar stem niet goed genoeg. Joss Stone: “Ik kon alleen maar toon houden. Nu kan ik beter zingen. Ik weet hoe ik met mijn stem om moet gaan, heb veel meer controle.”
Over weer een coveralbum, zegt ze in de Sp!ts: “Het leek me leuk. En als we er bij het maken geen lol in hadden gehad, was ik er gewoon weer gestopt. Het enige dat telt is of ik me ergens goed bij voel, hoeveel platen ik verkoop interesseert me geen bal meer. Morgen kan ik onder een bus komen, dus waarom zou ik me zorgen maken over de toekomst?”
nieuw album
Zo’n houding kan Stone zich permitteren, want sinds kort is ze eigen baas van het platenlabel Stone’d records, waarop in de toekomst ook meerdere artiesten hun muziek gaan uitbrengen. Wat haar eigen toekomst betreft: in augustus gaat ze de studio in voor een album met nieuwe nummers, waarschijnlijk een reggaealbum. Niet zo gek, als je weet dat Stone deel uitmaakt van de band Superheavy, waar ook Damian Marley deel van uitmaakt, de jongste zoon van wijlen Bob Marley.
Het restant eersteweeks noteringen:
#14 The Beatles: Tomorrow never knows, album met de ‘meest invloedrijke rocknummers van the Beatles’. Album is vernoemd naar het gelijknamige nummer op het album ‘Revolver’ uit 1966
#17 Jennifer Lopez: Dance again … the hits
#64 Tremonti: All I was, volledig heet hij Mark Thomas Tremonti (Detroit, Michigan, 18 april 1974). Hij was oprichter en leadgitarist van de bands Creed en After bridge
#79 Slipknot: Antennas to hell
#88 Vangelis: The collection
Na bijna een jaar terug in de top 10 is ‘Back to black’ van Amy Winehouse, dat van 22 naar #5 stijgt. Niet zonder reden, want afgelopen maandag, 23 juli, was het een jaar geleden dat ze overleed en daar is op tv veel aandacht aan besteed, middels documentaires en concerten. Ook het postume album ‘Lioness: hidden treasures’ heeft daar voordeel bij, want het stijgt van 89 naar #44. In de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums, gaat haar album ‘Frank’ op herhaling op #22. Voor de derde week wordt deze lijst aangevoerd door Guus Meeuwis met ‘Het beste van Guus Meewis’.
De Single Top 100 kent nog steeds dezelfde aanvoerder: Gusttavo Lima met ‘Balada’. Het nummer staat nu zeven weken op de eerste plaats, waarmee hij zijn landgenoot Michel Teló evenaart, die eerder dit jaar ook zeven week op #1 stond met ‘Ai se eu te pego! Inmiddels wordt Lima van twee kanten bedreigd: op #2 door ‘Slapeloze nachten’ van the Opposites (hoogste eersteweeks, op 13%) en op #3 (gestegen van 8) ‘This is love’ van Will.i.am feat. Eva Simons (op 23%). Hoe het volgende week ook uitpakt, die zevende week heeft Lima sowieso binnen! Mischien dat the Opposites hem wel aflossen, want zij zijn de komende week de 3FM Megahit.
Nieuw bij de bovenste tien is ‘Already gone’ van Byentl dat in de zesde week van 11 naar #8 stijgt, waarmee ze haar negende top 10-notering scoort.
jarig
Alvorens we overgaan naar de andere eersteweeks noteringen, nog even aandacht voor een jarige. Precies 1 jaar lang (52 weken) staat ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra in de Single Top 100. Het nummer kwam binnen op 6 augustus 2011 op #33 en bereikte in de zevende week de eerste plaats. In twee sessies stond het daar in totaal vier weken. In zo’n 20 weken tijd zijn er meer dan 40.000 exemplaren van gedownload, goed voor dubbel platina dus. In het jaaroverzicht van 2011 stond het nummer op de derde plaats. Dit jaar staat ‘Somebody that I used to know’ al 30 weken genoteerd, deze week op #39, gezakt vanaf #31. Die weken zijn nu al goed voor een plaatsje bij de bovenste tien over 2012 en het einde is nog niet in zicht! ‘Somebody that I used to know’ is één van de tien nummers die het een jaar of langer volhielden. Het meeste aantal weken scoorde ‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas, met 108 stuks, onafgebroken. Onder de tien langst genoteerden, zit één artiest met twee nummers. Dat is Adele met ‘Someone like you’ (59 weken) en ‘Rolling in the deep’ (80 weken).
Het restant eersteweeks noteringen van deze week is het volgende:
#17 Mike Massé: Let it be
#40 Nielson: Beauty & de brains [NL]
#60 Django Wagner: Als jij niet kiezen kan [NL]
#64 the Killers: Runaways
#66 Fabiënne Bergmans: Feelings [NL]
#75 Bob Offenberg: Kijk omhoog naar de zon [NL]
#76 No doubt: Settle down
#77 Dr. Bellido feat. Papa Joe: Señorita (radio edit)
#81 Wim Rijken: Als de dag lacht [NL]
#82 Woerden konnekt feat. Marco Mark: Woerden! [NL]
#88 Green day: Oh love
#98 Xander de Buisonjé: De wereld redden [NL]
Na het (laatste) zonnige weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman.
Elke week verse informatie over alle nieuwe tracks in de Single Top 100 en Album Top 100 van Nederland. Met nieuwtjes, foto's, geluidsfragmenten en links.
vrijdag 27 juli 2012
zondag 22 juli 2012
Megaman bij week 29 – 21 juli 2012
Welkom bij de Megaman, waarin Gusttavo Lima onbedreigd aan kop blijft, Wesley Klein en Wouter Vink anderen van hun problemen willen afhelpen, vuilnisman internationaal doorbreekt na X factor en George Michael zijn fans bedankt met een nieuw nummer. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.
Gusttavo Lima onbedreigd aan kop
Gusttavo Lima: Balada (1) *** zesde week op #1 ***
Nog één week en dan evenaart ‘Balada’ van Gusttavo Lima zijn landgenoot Michel Teló, die met ‘Ai si eu te pego!’ in totaal zeven weken bovenaan de Single Top 100 stond. De kans is echter groot dat ‘Balada’ daar nog wel één of twee weken aan toe zal voegen. Er is namelijk geen enkel nummer dat een bedreiging vormt voor zijn zomerhit.
Tot 10 augustus heeft de Braziliaanse zanger vrij spel, want daarna nemen Nick & Simon het van hem over met hun nieuwe single ‘Alles overwinnen’. De cd-single, met allerlei extra’s, kun je nu al bestellen voor € 2,99 en dat is een Euro minder dan na 10 augustus. Geheid een #1-notering dus voor het duo!
Nog één week en dan evenaart ‘Balada’ van Gusttavo Lima zijn landgenoot Michel Teló, die met ‘Ai si eu te pego!’ in totaal zeven weken bovenaan de Single Top 100 stond. De kans is echter groot dat ‘Balada’ daar nog wel één of twee weken aan toe zal voegen. Er is namelijk geen enkel nummer dat een bedreiging vormt voor zijn zomerhit.
Tot 10 augustus heeft de Braziliaanse zanger vrij spel, want daarna nemen Nick & Simon het van hem over met hun nieuwe single ‘Alles overwinnen’. De cd-single, met allerlei extra’s, kun je nu al bestellen voor € 2,99 en dat is een Euro minder dan na 10 augustus. Geheid een #1-notering dus voor het duo!
Wesley Klein zingt zijn zorgen (en die van anderen) weg
Wesley Klein: Waait, waait weg (44) *** hoogste eersteweeks ***
‘You raise me up’, de eerste hit voor Wesley Klein (toen nog als Wesley), was op 6 februari 2010, de hoogste eersteweeks in de week van binnenkomst. Het nummer kwam binnen op de eerste plaats, een week nadat Wesley Popstars had gewonnen. Wesley is inmiddels acht hits verder en opnieuw scoort hij de hoogste eersteweeks, nu met ‘Waait, waait weg’, maar dan al op #44. ‘Waait, waait weg’, met op accordeon DJ Goldfinger (oftewel Waylon van der Heijden), zal evenals zijn vorige single ‘Angel’ (#18 in april) komen te staan op het tweede album van Wesley, dat ik oktober verschijnt.
‘Waait, waait weg’ van Wesley Klein is de hoogste van 11 eersteweeks noteringen. Vorige week waren het er 8, waarvan twee het niet langer dan één week volhielden. Dat zijn:
#76 Elisa Tovati & Tom Dice: Il nous faut
#94 Rigby: Take a chance
‘You raise me up’, de eerste hit voor Wesley Klein (toen nog als Wesley), was op 6 februari 2010, de hoogste eersteweeks in de week van binnenkomst. Het nummer kwam binnen op de eerste plaats, een week nadat Wesley Popstars had gewonnen. Wesley is inmiddels acht hits verder en opnieuw scoort hij de hoogste eersteweeks, nu met ‘Waait, waait weg’, maar dan al op #44. ‘Waait, waait weg’, met op accordeon DJ Goldfinger (oftewel Waylon van der Heijden), zal evenals zijn vorige single ‘Angel’ (#18 in april) komen te staan op het tweede album van Wesley, dat ik oktober verschijnt.
‘Waait, waait weg’ van Wesley Klein is de hoogste van 11 eersteweeks noteringen. Vorige week waren het er 8, waarvan twee het niet langer dan één week volhielden. Dat zijn:
#76 Elisa Tovati & Tom Dice: Il nous faut
#94 Rigby: Take a chance
‘In my mind’ is een Australisch onderonsje
Ivan Gough & Feenixpawl feat. Georgi Kay: In my mind (51)
Hij is bekend van Ibiza tot New York en van Montreal tot Londen, de Australische dj/producer Ivan Gough. Zijn remixen worden gedraaid door de groten onder de (internationale) dj’s (Tiësto, Swedish house mafia, Pete Tong). Met Grant Smillie vormde hij het duo TV rock, dat niet minder dan elf #1-hits scoorde in de Australische danslijsten, een record. Van ‘Flaunt it’ uit 2006, van TV rock feat. Seany B zijn meer dan 175.000 stuks verkocht.
‘In my mind’ maakte Gough met Feenixpwal feat. Georgi Kay, ook afkomstig uit Australië. Feenixpawl is het duo Aden Forte en Josh Soon, die sinds 2003 onder die naam muziek maken. Hun eerste wapenfeit was een bootleg remix van ‘Pure shores’ van All saints. Maar het meest bekend is Feenixpal van ‘Rolling in the deep’ van Adele, waarvan ze ook een remix maakten dat internationaal opzien baarde.
Zangeres Georgi Kay, geboren als Georgina ‘George’ Kingsley in Perth, West-Australië op 15 maart 1993, complementeert het gezelschap van het nummer ‘In my mind’. Ze schrijft al liedjes sinds haar dertiende. Op haar zestiende had ze haar eerste optreden in de tuin van een hotel. Haar grote voorbeeld is haar landgenote, zangeres Sarah Blasko, vooral bekend in Christelijke kringen. In 2011 gaf ze zes optredens in ons land.
Kay begon als gitarist in de band the Vains, waar ze in 2009 uitstapte, om te werken aan een solocarrière die in eigen land al menig award opleverde. Twee jaar geleden bracht ze haar eerste single ‘Lionheart’ uit en vorig jaar verscheen de EP ‘Strange things’. Begin dit jaar speelde ze mee in de mini-serie ‘Top the lake’ en momenteel doet ze het voorprogramma van Ed Sheeran tijdens zijn Australische tournee.
Van ‘In my mind’ zijn al diverse remixen gemaakt, maar die van Axwell is de populairste.
Hij is bekend van Ibiza tot New York en van Montreal tot Londen, de Australische dj/producer Ivan Gough. Zijn remixen worden gedraaid door de groten onder de (internationale) dj’s (Tiësto, Swedish house mafia, Pete Tong). Met Grant Smillie vormde hij het duo TV rock, dat niet minder dan elf #1-hits scoorde in de Australische danslijsten, een record. Van ‘Flaunt it’ uit 2006, van TV rock feat. Seany B zijn meer dan 175.000 stuks verkocht.
‘In my mind’ maakte Gough met Feenixpwal feat. Georgi Kay, ook afkomstig uit Australië. Feenixpawl is het duo Aden Forte en Josh Soon, die sinds 2003 onder die naam muziek maken. Hun eerste wapenfeit was een bootleg remix van ‘Pure shores’ van All saints. Maar het meest bekend is Feenixpal van ‘Rolling in the deep’ van Adele, waarvan ze ook een remix maakten dat internationaal opzien baarde.
Zangeres Georgi Kay, geboren als Georgina ‘George’ Kingsley in Perth, West-Australië op 15 maart 1993, complementeert het gezelschap van het nummer ‘In my mind’. Ze schrijft al liedjes sinds haar dertiende. Op haar zestiende had ze haar eerste optreden in de tuin van een hotel. Haar grote voorbeeld is haar landgenote, zangeres Sarah Blasko, vooral bekend in Christelijke kringen. In 2011 gaf ze zes optredens in ons land.
Kay begon als gitarist in de band the Vains, waar ze in 2009 uitstapte, om te werken aan een solocarrière die in eigen land al menig award opleverde. Twee jaar geleden bracht ze haar eerste single ‘Lionheart’ uit en vorig jaar verscheen de EP ‘Strange things’. Begin dit jaar speelde ze mee in de mini-serie ‘Top the lake’ en momenteel doet ze het voorprogramma van Ed Sheeran tijdens zijn Australische tournee.
Van ‘In my mind’ zijn al diverse remixen gemaakt, maar die van Axwell is de populairste.
Fun. verder zonder Janelle Monáe
Fun.: Some nights (56)
Op ‘We are young’ (#10 in mei), kreeg Fun. nog de hulp van zangeres Janelle Monáe. Echter doordat er ook een versie was zonder Monáe, was die het meest te horen. Twee weken geleden liet Monáe horen het ook alleen te kunnen, tijdens het North Sea Jazz festival in Den Haag.
Voor ‘Some nights’ had Fun. geen hulp nodig. Het Amerikaanse trio doet het in hun eentje en dat gaat hun goed af, want het nummer heeft al de tweede plaats bereikt van de Australische, Nieuw-Zeelandse en Israëlische hitparades. Nu wij nog. Voor de videoclip wordt een scene nagespeeld uit de Amerikaanse burgeroorlog.
Op ‘We are young’ (#10 in mei), kreeg Fun. nog de hulp van zangeres Janelle Monáe. Echter doordat er ook een versie was zonder Monáe, was die het meest te horen. Twee weken geleden liet Monáe horen het ook alleen te kunnen, tijdens het North Sea Jazz festival in Den Haag.
Voor ‘Some nights’ had Fun. geen hulp nodig. Het Amerikaanse trio doet het in hun eentje en dat gaat hun goed af, want het nummer heeft al de tweede plaats bereikt van de Australische, Nieuw-Zeelandse en Israëlische hitparades. Nu wij nog. Voor de videoclip wordt een scene nagespeeld uit de Amerikaanse burgeroorlog.
Wouter Vink wil mensen bewust maken van hun zegeningen
Wouter Vink: Alles (77)
Afgelopen zaterdag, 21 juli 2012, vond in Café Miles in Amersfoort de opname plaats van de videoclip bij ‘Alles’, de nieuwe single van Wouter Vink. Vink liep in januari de finale mis van ‘The voice of Holland’ en scoorde drie Engelstalige coverhits.
Nederlandstalig
‘Alles’, zijn eerste single sinds the Voice, is direct anders dan we tot nu toe van hem gewend waren. Het nummer is namelijk Nederlandstalig. Toch is dat niet geheel toevallig, want ten tijde van the Voice had Wouter Vink samen met zijn coach Roel van Velzen een cover opgenomen van ‘Blauwe ruis’ van Bløf, dat echter niet is uitgebracht.
bewust maken
‘Alles’ is geproduceerd door Holger Schwedt (Bløf, Di-rect, Van Velzen). De muziek schreef Vink, die in het dagelijks leven nog steeds docent Aardrijkskunde is op het Marnix College in Ede, samen met Sander Rozeboom (Ben Saunders, Caro Emerald). Daarnaast leverde Vink ook nog het refrein van het nummer, waarmee hij mensen bewust wil maken van hun zegeningen in het leven. De coupletten zijn geschreven door Joost Marsman (IOS) en Matthijn Buwalda (Pearl Jozefzoon).
Afgelopen zaterdag, 21 juli 2012, vond in Café Miles in Amersfoort de opname plaats van de videoclip bij ‘Alles’, de nieuwe single van Wouter Vink. Vink liep in januari de finale mis van ‘The voice of Holland’ en scoorde drie Engelstalige coverhits.
Nederlandstalig
‘Alles’, zijn eerste single sinds the Voice, is direct anders dan we tot nu toe van hem gewend waren. Het nummer is namelijk Nederlandstalig. Toch is dat niet geheel toevallig, want ten tijde van the Voice had Wouter Vink samen met zijn coach Roel van Velzen een cover opgenomen van ‘Blauwe ruis’ van Bløf, dat echter niet is uitgebracht.
bewust maken
‘Alles’ is geproduceerd door Holger Schwedt (Bløf, Di-rect, Van Velzen). De muziek schreef Vink, die in het dagelijks leven nog steeds docent Aardrijkskunde is op het Marnix College in Ede, samen met Sander Rozeboom (Ben Saunders, Caro Emerald). Daarnaast leverde Vink ook nog het refrein van het nummer, waarmee hij mensen bewust wil maken van hun zegeningen in het leven. De coupletten zijn geschreven door Joost Marsman (IOS) en Matthijn Buwalda (Pearl Jozefzoon).
Vuilnisman breekt door na X factor
Chris Rene: Young home (80)
Christopher (Chris) Rene (Santa Cruz, 25 december 1982) heeft muzikale roots. Zijn opa is de vermaarde zanger/componist Leon René, die in de jaren ’30 – ’50 diverse nummers schreef, waaronder ‘Rockin’ Robin’ voor Bobby Day. Chris zijn vader, Rafael ‘Googie’ Rene, was een jazz en soulzanger die succes had in de jaren ’50 en ’60. En zijn broer Gabriel en zuster Gina musiceren in de groep Soulstice.
Niet gek dus dat Chris Rene al op jonge leeftijd ook met muziek bezig was, als gitarist in de alternatieve band Diversion. In 2000 bracht die groep in eigen beheer de cd ‘Diversion’ uit. Nadat Diversion uiteen viel, werkte Chris aan een solocarrière en bracht in 2009 het album ‘Soul’d out’ uit. Om dat te bekostigen werkte hij als vuilnisman in Santa Cruz.
De echte start van zijn carrière was op 21 september 2011, met zijn deelname aan de Amerikaanse versie van X factor. Tijdens de auditie zong hij het zelfgeschreven nummer ‘Young homie’, waarvoor hij een staande ovatie kreeg. Uiteindelijk werd hij derde, maar wel met een platencontract op zak, dankzij L.A. Reid van Epic records en voorzitter van de jury van X factor. Tien weken voordat Chris René meedeed aan X factor, was hij ontslagen uit een ontwenningskliniek voor drugs en drankverslaafden.
Na zijn deelname aan X factor is ‘Young homie’ bijgeschaafd door een handjevol schrijvers tot ‘Young home’ en nam Chris het op. In Nieuw Zeeland bereikte het nummer de eerste plaats. Nederland is het eerste land in Europa waar ‘Young home’ een notering krijgt.
Christopher (Chris) Rene (Santa Cruz, 25 december 1982) heeft muzikale roots. Zijn opa is de vermaarde zanger/componist Leon René, die in de jaren ’30 – ’50 diverse nummers schreef, waaronder ‘Rockin’ Robin’ voor Bobby Day. Chris zijn vader, Rafael ‘Googie’ Rene, was een jazz en soulzanger die succes had in de jaren ’50 en ’60. En zijn broer Gabriel en zuster Gina musiceren in de groep Soulstice.
Niet gek dus dat Chris Rene al op jonge leeftijd ook met muziek bezig was, als gitarist in de alternatieve band Diversion. In 2000 bracht die groep in eigen beheer de cd ‘Diversion’ uit. Nadat Diversion uiteen viel, werkte Chris aan een solocarrière en bracht in 2009 het album ‘Soul’d out’ uit. Om dat te bekostigen werkte hij als vuilnisman in Santa Cruz.
De echte start van zijn carrière was op 21 september 2011, met zijn deelname aan de Amerikaanse versie van X factor. Tijdens de auditie zong hij het zelfgeschreven nummer ‘Young homie’, waarvoor hij een staande ovatie kreeg. Uiteindelijk werd hij derde, maar wel met een platencontract op zak, dankzij L.A. Reid van Epic records en voorzitter van de jury van X factor. Tien weken voordat Chris René meedeed aan X factor, was hij ontslagen uit een ontwenningskliniek voor drugs en drankverslaafden.
Na zijn deelname aan X factor is ‘Young homie’ bijgeschaafd door een handjevol schrijvers tot ‘Young home’ en nam Chris het op. In Nieuw Zeeland bereikte het nummer de eerste plaats. Nederland is het eerste land in Europa waar ‘Young home’ een notering krijgt.
de Alpenzusjes zoeken warmere oorden op
de Alpenzusjes: Naar de Costa (82)
Na de jungle (‘De jungledans’, #54 in 2011) en de hei (‘Hutje op de hei’, #39 begin dit jaar), gaan de Alpenzusjes dit keer ‘Naar de Costa’, want daar is het vast stukken warmer als in Nederland. Sinds 2011 bestaan de Alpenzusjes uit Chantal van Geelen uit Den Dungen en Apolonia Gort uit Woudrichem, die ontdekt werden na een advertentie op een castingsite. Producer van hun hits is Waylon van der Heyden, beter bekend als de accordeonist DJ Goldfinger, die ook te horen is op ‘Waait, waait weg’ van Wesley Klein (zie onder #44).
Na de jungle (‘De jungledans’, #54 in 2011) en de hei (‘Hutje op de hei’, #39 begin dit jaar), gaan de Alpenzusjes dit keer ‘Naar de Costa’, want daar is het vast stukken warmer als in Nederland. Sinds 2011 bestaan de Alpenzusjes uit Chantal van Geelen uit Den Dungen en Apolonia Gort uit Woudrichem, die ontdekt werden na een advertentie op een castingsite. Producer van hun hits is Waylon van der Heyden, beter bekend als de accordeonist DJ Goldfinger, die ook te horen is op ‘Waait, waait weg’ van Wesley Klein (zie onder #44).
Job Bovelander nam tijd voor eerste single
Job Bovelander: Sinds die ene nacht (85)
Acht maanden lang is er gewerkt aan de zangcarrière van Job Bovelander. Uiteindelijk is gekozen voor Nederlandstalige swingpop geïnspireerd op buitenlandse collega’s als Michael Bublé, Jamie Cullum en de bij ons minder bekende Roger Cicero. ‘Sinds die ene nacht’ is het eerste resultaat, waarvan de muziek afkomstig is van Peter de Wijn (Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Pascal de Vormer) en de tekst van Willem van Thiel (Leonie Meijer, Paul de Leeuw) en Pieter van Rijn (eigen band Sigs!).
Job Bovelander (Voorburg, 11 januari 1990) groeide op in Zoetermeer en sloot zich op zijn zevende aan bij de plaatselijke musicalvereniging. Drie jaar later stond hij in de musical ‘Elisabeth’. Daarna nam hij lessen bij het Nederlands Musical Ensemble en speelde en zong onder andere in ‘The sound of music’ en ‘Volendam de musical’. Dit najaar zal hij te zien zijn in de nieuwe versie van ‘De Jantjes’.
Naast zingen, acteert Bovelander ook. Onder andere in de tv-series ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Onderweg naar morgen’ en de film ‘Kruimeltje’. Voor de bioscoopfilm ‘Penny’s shadow’ zong hij in juni 2011 de titeltrack ‘Zonder woorden’. In dat jaar tekende hij een platencontract bij Cloud9music, waar ook The voice of Holland deelnemers Shary-Ann, Leonie Meijer en Jennifer Ewbank onder contract staan.
Acht maanden lang is er gewerkt aan de zangcarrière van Job Bovelander. Uiteindelijk is gekozen voor Nederlandstalige swingpop geïnspireerd op buitenlandse collega’s als Michael Bublé, Jamie Cullum en de bij ons minder bekende Roger Cicero. ‘Sinds die ene nacht’ is het eerste resultaat, waarvan de muziek afkomstig is van Peter de Wijn (Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Pascal de Vormer) en de tekst van Willem van Thiel (Leonie Meijer, Paul de Leeuw) en Pieter van Rijn (eigen band Sigs!).
Job Bovelander (Voorburg, 11 januari 1990) groeide op in Zoetermeer en sloot zich op zijn zevende aan bij de plaatselijke musicalvereniging. Drie jaar later stond hij in de musical ‘Elisabeth’. Daarna nam hij lessen bij het Nederlands Musical Ensemble en speelde en zong onder andere in ‘The sound of music’ en ‘Volendam de musical’. Dit najaar zal hij te zien zijn in de nieuwe versie van ‘De Jantjes’.
Naast zingen, acteert Bovelander ook. Onder andere in de tv-series ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Onderweg naar morgen’ en de film ‘Kruimeltje’. Voor de bioscoopfilm ‘Penny’s shadow’ zong hij in juni 2011 de titeltrack ‘Zonder woorden’. In dat jaar tekende hij een platencontract bij Cloud9music, waar ook The voice of Holland deelnemers Shary-Ann, Leonie Meijer en Jennifer Ewbank onder contract staan.
Jaap Blom zingt over Amsterdam, maar komt daar niet vandaan
Jaap Blom: In de haven van mooi Amsterdam (89)
Samen met zijn vrouw Tini Blom vormt hij al jaren het duo The flowers, dat zelfs een keer heeft opgetreden bij Paul de Leeuw. Eind jaren ’60 speelden de twee in diverse dans en feestorkesten in Nederland en Duitsland. Buiten The flowers, is Jaap Blom ook actief als feestzanger en dj en nam hij al diverse singles op, uitgebracht op hun eigen label Flower-Sound-Records. Met ‘In de haven van mooi Amsterdam’ lukt het eindelijk landelijk door te breken, want het nummer komt binnen op #89. Jaap Blom zingt wel over Amsterdam, maar woont daar al lang niet meer. Sterker, hij is daar niet eens geboren. Jaap woonde er zo’n tien jaar, tot zijn militaire dienst, dus hij zal wel eens in de havens zijn geweest. Met muziek is hij al zijn hele leven bezig, als bassist, drummer, gitarist en zanger. ‘In de haven van mooi Amsterdam’ is geschreven door zijn vrouw Tini en Bart van der Post (onder andere producer Koos Alberts) en opgenomen in Studiobase te Westwoud en Flower Sound studio in Bovenkarspel.
Samen met zijn vrouw Tini Blom vormt hij al jaren het duo The flowers, dat zelfs een keer heeft opgetreden bij Paul de Leeuw. Eind jaren ’60 speelden de twee in diverse dans en feestorkesten in Nederland en Duitsland. Buiten The flowers, is Jaap Blom ook actief als feestzanger en dj en nam hij al diverse singles op, uitgebracht op hun eigen label Flower-Sound-Records. Met ‘In de haven van mooi Amsterdam’ lukt het eindelijk landelijk door te breken, want het nummer komt binnen op #89. Jaap Blom zingt wel over Amsterdam, maar woont daar al lang niet meer. Sterker, hij is daar niet eens geboren. Jaap woonde er zo’n tien jaar, tot zijn militaire dienst, dus hij zal wel eens in de havens zijn geweest. Met muziek is hij al zijn hele leven bezig, als bassist, drummer, gitarist en zanger. ‘In de haven van mooi Amsterdam’ is geschreven door zijn vrouw Tini en Bart van der Post (onder andere producer Koos Alberts) en opgenomen in Studiobase te Westwoud en Flower Sound studio in Bovenkarspel.
Asaf Avidan dankt hit aan Duitse student
Asaf Avidan: One day Reckoning (Wankelmut rmx) (91)
Asaf Avidan (Jeruzalem, 23 maart 1980) bracht vier jaar door in Jamaica, omdat zijn ouders, diplomaten, daar moesten zijn voor hun werk. Avidan studeerde animatie in Jeruzalem en met zijn film ‘Find love now’ won hij op het Haifa film festival in de categorie ‘korte film’. Vervolgens verhuisde hij naar Tel Aviv waar als animator aan de slag ging. Toen de relatie met zijn vriendin stuk liep, ging hij terug naar Jeruzalem, zegde zijn baan op en ging zich toeleggen op zijn hobby, muziek.
Eind 2006 zette Avidan the Mojos op, een muziekproject van vier muzikanten dat hem begeleidde tijdens zijn tournees. De band was actief tot een jaar geleden. In juli 2011 laste hij een creatieve pauze in voor the Mojos. Begin dit jaar gaf Avidan aan alleen verder te gaan en volgend jaar te komen met een soloalbum.
Duitse remix
‘One day /Reckoning song’ lijkt uit twee delen te bestaan, maar is eigenlijk één nummer: ‘Reckoning song’ uit 2008 van het album ‘The reckoning’ van Asaf Avidan & the Mojos. De Duitse dj/producer Wankelmut had een remix gemaakt van het nummer en noemde het ‘One day’. De inspiratie hiertoe kreeg hij na een rondreis door de Verenigde Staten van Amerika, met op zijn iPod ‘Reckoning song’. Hij was vooral onder de indruk van de stem van Asaf Avidan, die wel een beetje vrouwelijk klinkt.
Nadat Wankelmut in december 2011 ‘One day’ had geüpload naar zijn Soundcloud account, niet eens met de bedoeling er een hit uit te slaan, kwamen er veel reacties op en werd het nummer meer dan 300.000 keer beluisterd. Vanwege de rechten die bij Sony liggen, moest hij het nummer echter verwijderen.
student
Daar bleef het echter niet bij, want Sony zag ook wel in dat hier geld viel te verdienen. En dus werden diverse juristen erbij gehaald om te kijken of het kon worden uitgebracht. Dat hele proces is Wankelmut, waarachter de 24-jarige Jacob uit Berlijn schuilgaat, niet in de koude kleren gaan zitten. Hij wilde gewoon een mooie track maken. Jacob is student filosofie en politieke wetenschappen.
Zijn muzikale wortels liggen in de jaren ’60 en ’70, bij de (rock)muziek van CSNY, Led zeppelin, maar ook hedendaagse muziek van Rage against the machine en Tool. Sinds een jaar of vijf heeft Jacob ook de elektronische muziek ontdekt. Door ‘One day’ heeft hij al wel diverse optredens buiten Duitsland kunnen boeken. Sinds 23 mei is ‘One day /Reckoning song’ officieel.
Asaf Avidan (Jeruzalem, 23 maart 1980) bracht vier jaar door in Jamaica, omdat zijn ouders, diplomaten, daar moesten zijn voor hun werk. Avidan studeerde animatie in Jeruzalem en met zijn film ‘Find love now’ won hij op het Haifa film festival in de categorie ‘korte film’. Vervolgens verhuisde hij naar Tel Aviv waar als animator aan de slag ging. Toen de relatie met zijn vriendin stuk liep, ging hij terug naar Jeruzalem, zegde zijn baan op en ging zich toeleggen op zijn hobby, muziek.
Eind 2006 zette Avidan the Mojos op, een muziekproject van vier muzikanten dat hem begeleidde tijdens zijn tournees. De band was actief tot een jaar geleden. In juli 2011 laste hij een creatieve pauze in voor the Mojos. Begin dit jaar gaf Avidan aan alleen verder te gaan en volgend jaar te komen met een soloalbum.
Duitse remix
‘One day /Reckoning song’ lijkt uit twee delen te bestaan, maar is eigenlijk één nummer: ‘Reckoning song’ uit 2008 van het album ‘The reckoning’ van Asaf Avidan & the Mojos. De Duitse dj/producer Wankelmut had een remix gemaakt van het nummer en noemde het ‘One day’. De inspiratie hiertoe kreeg hij na een rondreis door de Verenigde Staten van Amerika, met op zijn iPod ‘Reckoning song’. Hij was vooral onder de indruk van de stem van Asaf Avidan, die wel een beetje vrouwelijk klinkt.
Nadat Wankelmut in december 2011 ‘One day’ had geüpload naar zijn Soundcloud account, niet eens met de bedoeling er een hit uit te slaan, kwamen er veel reacties op en werd het nummer meer dan 300.000 keer beluisterd. Vanwege de rechten die bij Sony liggen, moest hij het nummer echter verwijderen.
student
Daar bleef het echter niet bij, want Sony zag ook wel in dat hier geld viel te verdienen. En dus werden diverse juristen erbij gehaald om te kijken of het kon worden uitgebracht. Dat hele proces is Wankelmut, waarachter de 24-jarige Jacob uit Berlijn schuilgaat, niet in de koude kleren gaan zitten. Hij wilde gewoon een mooie track maken. Jacob is student filosofie en politieke wetenschappen.
Zijn muzikale wortels liggen in de jaren ’60 en ’70, bij de (rock)muziek van CSNY, Led zeppelin, maar ook hedendaagse muziek van Rage against the machine en Tool. Sinds een jaar of vijf heeft Jacob ook de elektronische muziek ontdekt. Door ‘One day’ heeft hij al wel diverse optredens buiten Duitsland kunnen boeken. Sinds 23 mei is ‘One day /Reckoning song’ officieel.
Wordt Otto knows de nieuwe Avicii?
Otto knows: Million voices (92)
Bijna een jaar oud is ‘Million voices’ van de Zweedse dj Otto knows, geboren als Otto Jettmann en wonend in Stockholm. Het jaar daarvoor kon zijn geluk niet op, toen hij samen met Tim Berg (Avicii) Oliver Ingrosso (Swedish house mafia) de track ‘iTrack’ maakte. Otto bevindt zich dus in goed gezelschap! Hij wordt dan ook gezien als dé nieuwe Avicii. Onzin natuurlijk, want daar is er maar één van, net als dat er maar één Megaman is!
Bijna een jaar oud is ‘Million voices’ van de Zweedse dj Otto knows, geboren als Otto Jettmann en wonend in Stockholm. Het jaar daarvoor kon zijn geluk niet op, toen hij samen met Tim Berg (Avicii) Oliver Ingrosso (Swedish house mafia) de track ‘iTrack’ maakte. Otto bevindt zich dus in goed gezelschap! Hij wordt dan ook gezien als dé nieuwe Avicii. Onzin natuurlijk, want daar is er maar één van, net als dat er maar één Megaman is!
George Michael bedankt fans voor steun met nieuw nummer
George Michael: White light (98)
In maart 2011 scoorde George Michael met ‘True faith’ (#38) zijn 35e notering en het had niet veel gescheeld of het was zijn allerlaatste hit geweest. Op 21 november kreeg hij, vlak voor een optreden in Wenen, pijn op de borst en werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek dat George een longontsteking had opgenomen, waarbij complicaties optraden. Zo erg zelfs, dat zijn artsen op 25 november meldden dat zijn toestand kritiek was en de twee dagen daarna cruciaal zouden zijn. Op 1 december 2011 kwam het goede nieuws: George Michael had het overleefd en mocht van de intensive care af. Van de tijd dat hij daar lag, kan hij zich amper nog wat herinneren.
nog niet zijn tijd
Tijdens zijn ziekte en ook daarna, werd hij bedolven onder kaarten, emails en andere steunbetuigingen van fans over de hele wereld. Naar aanleiding daarvan en het feit dat hij het had overleefd, schreef hij het nummer ‘White light’. Daarin bezingt hij niet alleen zijn eigen situatie (bijna dood ervaring), maar ook benoemt hij artiesten die kort na elkaar overleden: Michael Jackson, Amy Winehouse en Whitney Houston. Zijn eigen conclusie: het was zijn tijd nog niet om te gaan.
bedankje
‘White light’ is een bedankje aan iedereen die hem gesteund heeft. Wij vragen ons dan af, waarom is het nummer dan niet gratis? Wellicht dat George dat antwoord ooit nog geeft, misschien wel op 16 september als hij het Ziggo Dome in Amsterdam aandoet voor een concert.
In maart 2011 scoorde George Michael met ‘True faith’ (#38) zijn 35e notering en het had niet veel gescheeld of het was zijn allerlaatste hit geweest. Op 21 november kreeg hij, vlak voor een optreden in Wenen, pijn op de borst en werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek dat George een longontsteking had opgenomen, waarbij complicaties optraden. Zo erg zelfs, dat zijn artsen op 25 november meldden dat zijn toestand kritiek was en de twee dagen daarna cruciaal zouden zijn. Op 1 december 2011 kwam het goede nieuws: George Michael had het overleefd en mocht van de intensive care af. Van de tijd dat hij daar lag, kan hij zich amper nog wat herinneren.
nog niet zijn tijd
Tijdens zijn ziekte en ook daarna, werd hij bedolven onder kaarten, emails en andere steunbetuigingen van fans over de hele wereld. Naar aanleiding daarvan en het feit dat hij het had overleefd, schreef hij het nummer ‘White light’. Daarin bezingt hij niet alleen zijn eigen situatie (bijna dood ervaring), maar ook benoemt hij artiesten die kort na elkaar overleden: Michael Jackson, Amy Winehouse en Whitney Houston. Zijn eigen conclusie: het was zijn tijd nog niet om te gaan.
bedankje
‘White light’ is een bedankje aan iedereen die hem gesteund heeft. Wij vragen ons dan af, waarom is het nummer dan niet gratis? Wellicht dat George dat antwoord ooit nog geeft, misschien wel op 16 september als hij het Ziggo Dome in Amsterdam aandoet voor een concert.
Abonneren op:
Posts (Atom)