vrijdag 19 oktober 2012

Hitflits: Adele slaat aanval Psy net af en evenaart andere Bond-girl


Het was tot het laatste moment enorm spannend. Zou Psy met ‘Gangnam style’ er in slagen terug te stijgen naar de eerste plaats? Of zou Adele met ‘Skyfall’ toch sterk genoeg blijken nog een week bovenaan te staan? We zullen je snel uit de droom halen, want de bestverkochte download in de afgelopen 7 dagen is …opnieuw Adele. Ze blijft Psy net voor; het verschil is slechts 0,59%! Met een tweede week bovenaan de Single Top 100, evenaart Adele een andere ‘Bond-girl’,  Sheena Easton die in 1981 het thema zong van ‘For your eyes only’ en ook twee weken op de eerste plaats stond.

de boxer komt er aan 

Of Adele volgende week Sheena Easton voorbij zal gaan of dat Psy alsnog die eerste plaats zal terugpakken? Beide zullen volgende week de strijd aangaan met ‘Sla je armen om me heen’ van Jan Smit ft. Roos van Erkel. Dat nummer komt uit de film ‘Het bombardement’, waarin Jan de bokser Vincent speelt. Vandaag verscheen de download, volgende week de fysieke cd-single met – de gebruikelijke – extraatjes. Dus als Psy nog wat wil ondernemen, dan moet hij dat de komende week doen, daarna kan hij het vergeten!


Zowel Adele als Psy hebben deze week geen enkel gevaar te duchten van ‘Geef mij een naam’ van 3js & Elske DeWall, de hoogste eersteweeks op #9. Voor de 3js is het al hun twaalfde top 10-hit, maar voor Elske is het nog maar haar eerste. Haar grootste hit tot nu toe was ‘This game’ (#62 in februari).

Even een paar stijgers:

#5 (-7) Gers Pardoel & Doe maar: Liever dan lief
#6 (10) Nielson: Beauty & de brains, mede door zijn optreden afgelopen zondag in ‘Life4you’, waar hij, voor de verkoop van meer dan 10.000 downloads, een gouden plaat  ontving
#8 (-9) Kinderen voor kinderen: Hallo wereld (opmars blijft doorzetten)

De overige eersteweeks noteringen:
#17 Rolling stones: Doom and gloom
#42 Passenger: Let her go
#51 Kylie Minogue: Flower
#65 Ronnie van Bemmel: Delilah [NL]
#69 Pet shop boys: Leaving, 29e notering
#75 Amelia Lily: You bring me joy
#79 Moh Denebi, nummer bij reclame voor dameskleding Nelly.com
#80 Henk Dissel: Een bom [NL]
#95 Wildstylez & Brennan Heart: Lose my mind
#96 Calvin Harris feat. Florence Welch: Sweet nothing, aanstaande zondag nieuwe #1 in de Britse hitparade, (nog) geen Adele dus …
#100 Pitbull feat. TJR: Don’t stop the party

Alvorens we overgaan naar de albumnoteringen, nog even een blik op de hits uit The voice of Holland. Mathijs Rumping heeft het met Young ones’ maar één weekje volgehouden;  hij kwam vorige week binnen op #92, dus veel hoop op een langer verblijf was er toch al niet. Sam Holden zakte vorige week van #26 naar #93 met ‘Skinny love’ en is ook verdwenen. Er zijn nu nog twee acts over:
#12 (5) Sandra van Nieuwland: More (ook te vinden op ‘The acoustic dance sessions’)
#98 (100) Floortje Smit: Alone

ALBUMS 

Net als in de singlelijst, is de #1 in de albumlijst ook dezelfde als vorige week. Voor de tweede week voert ‘Babel’ van Mumford & sons de Album Top 100 aan. Het album verkoopt zo’n 16% meer dan de #2, ‘Sterker’ van Nick & Simon, dat al drie weken op #2 staat. In de Amerikaanse albumlijst blijft ‘Babel’ook #1, nu voor de derde week. Er zijn daar nu al 864.797 stuks van verkocht. Het aantal bij de Britten ligt na drie weken op 274.220 en het ziet er naar uit dat ze daar die eerste plaats kwijt zijn. Aan wie is op dit moment nog de vraag. Op basis van voorlopige cijfers verkoopt Jake Bugg met ‘Jake Bugg’ een paar duizend meer dan ‘Glassheart’, het derde soloalbum van Leona Lewis.

Ook deze week scoort Mumford & suns een dubbele #1, want hun album ‘Sigh no more’ blijft de bovenste beste in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums. Nu in totaal voor de derde week.

In de Album Top 100 boekt ‘Hallo wereld – 33’ van Kinderen voor kinderen weer winst en staat in de derde week op #4. Aanstaande woensdag, 24 oktober, wordt in twee delen (middag en avond) de jaarlijkse special opgenomen in de Heineken Music Hall in Amsterdam, dat gepresenteerd wordt door Claudia de Breij. Gastoptredens zijn er van Ben Saunders, Yes-R, Kraantje pappie en Keet!

De eersteweeks noteringen op een rijtje:
#13 Donald Fagen: Sunken condos
#16 Lavina Meijer: Metamorphosis – the hours
#22 Jake Bugg: Jake Bugg
#30 Gare du nord: Lifesexy {NL]
#41 Balthazar: Rats, tweede album van Belgische band
#44 Original soundtrack: A year with Armin van Buuren [NL], twee week geleden uitgezonden op Nl. 3
#47 Left hand Georges: The painter
#50 Case Mayfield: 10 [NL]
#57 Junkie XL: Synthesized [NL]
#67 Daily bread: Iterium [NL]
#76 Jimmy Lafave: Depending on the distance
#81 Bat for lashes: The haunted man
#96 Lang Lang: The Chopin album
#100 Ellie Goulding: Halcyon

Na het ‘warme’ weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman.

zondag 14 oktober 2012

Megaman bij week 41 – 13 oktober 2012

In deze Megaman blijkt dat Adele aarzelde toen ze werd gevraagd voor 'Skyfall' (nu haar vierde #1), viert Bløf het 20-jarig bestaan met een cover, moet Jake Bugg niets hebben van talentenshows, krijgt Sabrina Starke hulp van een rapper en komt Wessel van Diepen met een meidengroep. Dat en meer over de debutanten en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Adele aarzelde toen ze werd gevraagd voor Skyfall

Adele: Skyfall (1)      *** hoogste eersteweeks ***

Met een dreun belandt ‘Skyfall’ van Adele op de eerste plaats van de Single Top 100. Het laat daarbij alle andere nummers ver achter zich en verkoopt bijna twee keer zoveel als ‘Gangnam style’ van Psy, dat na twee weken bovenaan naar de tweede plaats zakt. Voor Adele is ‘Skyfall’, na ‘Make you feel my love’ (1x in 2009), ‘Rolling in the deep’ (4x #1 in 2010/2011) en ‘Set fire to the rain’ (1x in 2011), haar vierde #1-hit.

weggevertje

Het gerucht ging al langer dat Adele het thema van ‘Skyfall’ zou zingen. In september 2011 versprak ze zich tijdens een interview met de Britse presentator Jonathan Ross, toen ze zei “Ik ga in november de studio in, duim voor me. Het is eigenlijk een themanummer dat ik moet doen. Uh, dat is een weggevertje hè?”

De opname moest echter wachten, want in november moest ze eerst nog onder het mes voor een operatie aan haar stembanden. In maart 2012 vertelde ze aan een Frans radiostation dat ze tegen het einde van het jaar een nieuwe single zou uitbrengen, maar dat een nieuw album pas tegen 2014 valt te verwachten. Vanaf dat moment kon het dus niet anders dan dat Adele het themanummer zou zingen.

geaarzeld

Het duurde echter nog tot 1 oktober eer Adele het zelf bekendmaakte. Dat deed ze door het plaatsen van een foto op Twitter met de cover van de bladmuziek van ‘Skyfall’. Adele liet weten in eerste instantie te hebben geaarzeld toen ze werd gevraagd voor het themanummer. “Er komt een grote druk op je af, want het is wel een Bond nummer!” Maar nadat ze het script had gelezen, was ze om. Paul Epworth, met wie ze ondermeer ‘Rolling in the deep’ heeft geschreven, had een paar goede ideeën voor het nummer. Achteraf vond ze het dan ook fijn dat ze het toch gedaan had.

007

Vorige week vrijdag, 5 oktober 2012, was het precies 50 jaar geleden dat ‘Dr. No’, de eerste James Bond film uitkwam. En dus was deze dag het ideale moment om ‘Skyfall’, het thema van de 23e film in de reeks, te lanceren. Niet gewoon op 5 oktober, maar om 0.07 uur, nul nul zeven dus.

‘Skyfall’ is opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen met een 77-koppig orkest, waarvoor de Amerikaanse componist/dirigent J.A.C. Redford het arrangement maakte. Het opnemen van de violen was voor Adele één van de trotste momenten uit haar leven.

niet de eerste

Grote namen als Shirley Bassey (zelfs drie keer), Wings, Tom Jones, Nancy Sinatra en Gladys Knight gingen Adele voor, maar geen slaagde erin de eerste plaats te bereiken. Toch is Adele niet de eerste die een #1-hit scoort met een James Bond thema. Een en dertig jaar geleden, op 12 september 1981 steeg ‘For your eyes only’, van de toen nog redelijk onbekende Schotse zangeres Sheena Easton, naar de eerste plaats en bleef daar twee weken staan. Nederland was naast Noorwegen en Zweden het enige land waar dat nummer de eerste plaats haalde. Sheena Easton was de eerste die ook te zien was tijdens titels in het begin van de film.

nog geen Britse #1

Ook dit keer is Nederland er weer vroeg bij, want ‘Skyfall’ staat naast Ierland nog nergens bovenaan de hitparade. Zelfs niet in de Britse hitparade, waar het naar de tweede plaats stijgt.  ‘Don’t worry child’ van Swedish house mafia feat. John Martin is daar de nieuwe #1. Met hun laatste scoren ze hun eerste en tevens laatste #1-hit daar. Hun nummer verkocht zo’n 43.000 exemplaren meer dan ‘Skyfall’, waarvan 176.000 stuks over de (digitale) toonbank gingen. Op 26 oktober gaat de film ‘Skyfall’ in première, dus de kans dat Adele alsnog #1 komt is aanwezig. Anders blijft ze, qua James Bond hits, op gelijke voet met Duran duran die in 1985 met ‘A view to a kill’ ook niet verder kwamen dan de tweede plaats.

Een overzicht van alle James Bond hits vind je hier, waar tevens het ontstaan van James Bond wordt beschreven. De voorgaande 22 themanummers en nummers uit de films staan op ‘Best of Bond … James Bond’, dat op #24 binnenkomt van de Verzamel Album Top 30.

Kane komt na 3 jaar met nieuw album

Kane: Come together (12)

‘Come together’, de 22e hitsingle van Kane, komt binnen op dezelfde positie dat de hoogste in 2010 was voor ‘High places’ feat. Ilse DeLange: #12. ‘Come together’ is tevens de titel van het nieuwe album van Dennis van Leeuwen (rechts) en Dinand Woesthoff, de vaste kern van Kane. Aan het album, dat op 23 november verschijnt, hebben ze zo’n 3,5 jaar gewerkt. Het is de opvolger van ‘No surrender’ uit 2009, waarvan meer dan 50.000 stuks zijn verkocht. Twee jaar daarna volgde het verzamelalbum ‘Singles only’.

Zo’n 4 maanden na de release van ‘Come together’, op 8 en 9 maart 2013, geeft de band twee concerten in ‘De Gashouder’ op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. De show op 9 maart was binnen drie uur uitverkocht.

Bløf viert jubileum met Duitse cover

Bløf: Zo stil (15)

Ze weten niet precies wanneer het was toen ze zich als Bløf presenteerden, maar dat het in 1992 was staat vast en dus bestaat de Zeeuwse band 20 jaar. Wie jarig is trakteert en dus staan ze op 3 november in het Ziggi Dome, waar ze uitsluitend hits zullen spelen. De tracklisting wordt door de fans bepaalt. Als het aan de heren zelf zou liggen, komt ‘Wat zou je doen?’, hun eerste top 10-hit (#5 in 1998) niet langs. Ze zien het meer als een vrolijk, beetje carnavalesk nummer, dat ze nooit meer spelen tijdens hun concerten.

Een kleine week voordat ze groot uitpakken, is er op zondag 28 oktober in de kleine zaal van de Ziggo Dome een intiem concert dat live wordt uitgezonden op Radio 2. De groep krijgt die middag de allereerste ‘Radio 2 Mijlpaalprijs’ uitgereikt. Dat is een nieuwe prijs van de zender die jaarlijks wordt toegekend aan een artiest of band, die een grote bijdrage levert aan de hedendaagse popmuziek. De prijs bestaat uit een speciaal concert en een bronzen beeldje van kunstenaar Theo van Eldik en natuurlijk eeuwige roem. Op 10 november wordt het concert op tv uitgezonden.

Duitse cover

In de afgelopen 20 jaar scoorde Bløf 37 hits, waaronder vier #1-hits: ‘Holiday in Spain’ (in 2004), ‘Aanzoek zonder ringen’ met Kodo (in 2006), ‘Alles is liefde’ (in 2007) en ‘Oktober’ (in 2008). ‘Zo stil’ is de 38e notering en een cover. Het origineel heet ‘Still’ en is van de Duitse punkrockband Jupiter Jones, dat er vorig jaar een vette hit mee scoorde: #2 in Oostenrijk en #10 in Duitsland. Bløf speelde ‘Zo stil’ voor het eerst tijdens ‘Concert at sea’, eind juni op de Brouwersdam in Zeeland. Het nummer staat ook op ‘Hier: Het beste van 20 Jaar Bløf’, dat eind deze week verschijnt.

Voor Jake Bugg geen talentenshow

Jake Bugg: Lightning bolt (45)

Hij is nog maar 18 lentes jong, heeft niets met de hedendaagse muziek en klinkt als Bob Dylan. Jake Bugg, geboren als Jake Edwin Kennedy op 29 februari 1994 in de Engelse plaats Nottingham. Jake is dus een schrikkelkind en verkeert in het gezelschap van onder andere de Algrijnse zanger Khaled (1960), rapper Ja Rule (1976) en Mark Foster (1984, Foster the people). En als we het even op Nederland betrekken, dan horen presentatrice Sonja Barend (1940) en actrice Ellen Pieters (1964) daar ook nog bij.

the Simpsons

De interesse voor muziek kreeg hij niet van huis uit, zijn vader is arts, zijn moeder zit in de verkoop, maar na het zien van een aflevering van the Simpsons. Daarin zat het nummer ‘Vincent’ van Don McLean en dat soort liedjes wilde hij ook schrijven. Daarop dook Jake in de geschiedenis van de (rock)muziek en kwam liedjes van the Beatles, Bob Dylan en Jimi Hendrix tegen.

geen talentenshow

Van zijn oom had Jake Bugg een akoestische gitaar gekregen en op zijn dertiende schreef hij zijn eerste liedje. Op school raden ze hem aan mee te doen aan de talentshow ‘Britain’s got talent’, maar dat zag hij niet zitten: het voelde niet natuurlijk. In plaats daarvan ging hij zijn eigen liedjes uploaden naar de site ‘BBC introducing’, waar nieuwe artiesten hun nummers kunnen laten horen aan een groter publiek. Jake kreeg daarop een email met de mededeling dat een dj uit zijn eigen Nottingham een liedje van hem zou gaan draaien. Uiteindelijk leidde het tot een uitnodiging om te komen spelen op het befaamde Glastonbury festival.

Inmiddels is Jake met zijn studie muziektechnologie gestopt en heeft hij de voorprogramma’s verzorgd van Lana Del Rey, Example én Michael Kiwanuka. Platenlabel Mercury bood hem een contract aan en van de 40 liedjes die hij heeft geschreven, haalden er 14 het debuutalbum ‘Jake Bugg’, dat net uit is.

Sabrina Starke krijgt hulp van rapper

Sabrina Starke feat. Ziggi Recado: Backseat driver (52)

‘Outside the box’, het derde album van Sabrina Starke gaat deze week op herhaling op #59 en dat is grotendeels te danken aan de aandacht voor de single ‘Backseat driver’ feat. Ziggi Recado, die ze afgelopen maandag, 8 oktober, deed in De Wereld Draait Door. Het album  verscheen in juni en staat in totaal nog maar vijf weken genoteerd.

Het succes van ‘Outside the box’, of eigenlijk het ontbreken daarvan, staat in schril contrast tot haar eerste album ‘Yellow brick road’ uit 2008, dat het een jaar volhield en de platina status haalde. ‘Bags & suitcases’, de opvolger uit 2010 en uitgebracht op het befaamde jazzlabel Blue Note, hield het zestien weken vol.

Komt het uitblijven van succes voor ‘Outside the box’, uitgebracht op het label 8ball Music (Alain Clark, Bertolf, Miss Montreal, Ben Saunders), door het uitblijven van een goede hitsingle? Dan hopen we dat ‘Backseat driver’ feat. Ziggi Recado een grote hit wordt, want het album verdient beter!

hulp

Op ‘Backseat driver’, haar zesde hitsingle, gaat Sabrina een samenwerking aan met rapper Ziggi Recado. Het is niet zijn eerste notering, in 2006 scoorde hij een hit met ‘Till’morning’ van Ali B (#42). Daarnaast stond Ziggi vorig jaar twee weken in de albumlijst met ‘Ziggi Recado’ (#74).

reggae

Ziggi Recado is het alter ego van Ricardo Blijden (Rotterdam, 8 maart 1981). Hij bracht zijn jeugd door op het eiland St. Eustatius, waar hij werd opgevoed door zijn grootouders. Hij zong in het kerkkoor en speelde in een drumband. Geïnspireerd door acts als Beenie Man, Bounty Killer, Sean Paul en Wyclef Jean begon hij zelf muziek te maken als Ziggy, een naam die zijn oma hem gaf.

naam wijzigen

Op zijn achttiende keert hij terug naar Nederland om informatica te studeren, maar het is de muziek die meer aandacht krijgt. In 2004 brengt hij als Ziggy de single ‘In my head’ uit. Als hij in 2010 langs de Amerikaanse westkust tourt, dreigt Ziggy Marley, zoon van Bob Marley, hem met juridische stappen: de namen komen teveel overeen en dat wekt verwarring. Daarop verandert hij zijn naam in Ziggi Recado; op St. Eustatius wordt de naam Ricardo uitgesproken als Recado.

Dean Saunders zingt (ook) een filmthema

Dean Saunders: Zij is alles (54)

Zij is alles’ van Dean Saunders is het thema van ‘Asterix & Obelix bij de Britten’, die aanstaande donderdag, 17 oktober, in première gaat. Het is de Nederlandse versie van de Franse film ‘Astérix et Obélix: au service de sa Majesté’ met onder andere Gérard Depardieu en Catherine Deneuve.

Dean Saunders zingt niet alleen het themalied, maar doet ook de stem van Magacursus. Andere stemmen zijn van onder andere Youp van ’t Hek, Beau van Erven Dorens en Jeronimo. In 1999 zong Marcel Kapteijn (voorheen van Ten Sharp), ‘Ze ziet me niet staan’, het thema bij de eerste ‘Asterix & Obelix’ film en bereikte de 77e plaats.

Wessel van Diepen start meidengroep

the Lips: (You make the) Girls go wild! (63)

Met de Vengaboys verkocht Wessel van Diepen in de jaren ’90 wereldwijd meer dan 15 miljoen singles en 4,5 miljoen albums, een mooie oudedagsvoorziening dus. Toch wil van Diepen nog één keer knallen en dus zat hij al jaren te broeden op een act die het succes van de Vengaboys kan evenaren. Maar of hem dat gaat lukken met the Lips?

Voordat we het over the Lips gaan hebben, eerst een stukje muziekgeschiedenis. In 2010 wilde Germaine Ching-Young van het trio Monroe, waar ook Raffaëla Paton (winnares Idols-3) deel van uitmaakte, een eigen meidenband beginnen om mee te doen aan X factor. Vriendinnen en danscollega’s Femke Booij, Zeni Winter, Rianne Foekema en Anastacia voelden daar wel wat voor en Creme de la femme was geboren.

X factor

Het vijftal overleeft ter nauwer nood de audities, maar sneuvelt na het X campus concert. Anastacia, die nooit verwacht had de audities te overleven en geen zangcarrière nastreefde, heeft de groep dan al weer verlaten. De overige vier treden regelmatig op, en zijn actief als danseres.

Creme de la femme – 2 + 1 = the Lips

Eind 2011 komt Wessel van Diepen in beeld als hij in contact komt met het viertal van Creme de la femme. Van Diepen ziet wel mogelijkheden en komt in maart 2012 met Lisa Michels, die er voor moet zorgen dat de zangkwaliteiten van de groep omhoog gaan. Lang houdt deze formatie niet stand, want in augustus wordt the Lips gepresenteerd met Femke Booij, Zeni Winter en Lisa Michels.

Rianne en Germaine, de andere twee leden van Creme de la femme, zijn dan van het toneel verdwenen. Het schijnt dat van Diepen, Rianne uit de groep heeft gezet en dat Germaine het hier niet mee eens zou zijn. ‘(you make the) Girls go wild!’ is het eerste wapenfeit van the Lips en komt deze week binnen op #63.

Junior Songfestival 2012

In deze Single Top 100 staan maar liefst vier nummers die komen uit het Junior Songfestival 2012. De eerste en tevens hoogste, is ‘Stop the time’ van de jongens van Mainstreet (op #65), gevolgd door alle finalisten met ‘JSF party’ (op #77). Dan volgen er twee nummers die we nog niet eerder zagen en daar gaan we wat dieper op in.

Alessandro wil een bekende rapper worden

Alessandro: Una chica especial (78)

De eerste is Alessandro met ‘Unca chica especial’, waarmee hij vorige week tijdens de finale op zaterdag 6 oktober 2012, tweede werd. Het nummer gaat niet over een speciaal meisje; Alessandro is nog vrij dames! Hij heeft het deels in het Spaans en in het Nederlands geschreven, want Alessandro is half Spaans. Zijn moeder Rosita Wepe Capurro Diaz, komt uit Spanje.

grap

Alessandro Wempe (Zaandam, 19 augustus 1998) deed in 2011 al mee aan het Junior Songfestival. Bij wijze van grap had hij zich daar voor opgegeven, om te kijken hoever hij zou komen. Hij haalde de live show net niet, een andere rapper ging door.

Een klein jaar geleden schreef Alessandro op zijn slaapkamer de tekst van ‘Una chica especial’. Toen het af was heeft hij het aan zijn zangdocente Jozien van Dorst laten horen, die het nummer wat heeft aangepast. Vervolgens heeft Wesley Glasmacher (drummer in de band van Chris Hordijk) de muziek geschreven. Zijn zus Felicia doet op ‘Una chica especial’ de backingvocals. Productie deed Brownie Dutch (producer van de liedjes in het programma ‘Ali B op volle toeren’).

Alessandro zong en rapte al op zijn derde. Zijn grootste voorbeelden zijn Lange Frans en Snoop dogg. Zijn droom is dan ook een bekende rapper worden. Sowieso blijft hij verder gaan in de muziek.

Kinderjury helpt Femke aan overwinning

Femke: Tik tak tik (80)

De andere finalist uit het Junior Songfestival 2012, is Femke met ‘Tik tak tik’. Hoewel zowel de vakjury (bestaande uit Ferry Doedens, Lieke van Lexmond en John Ewbank) als de thuisjury, Alessandro meer punten gaven, won ze de finale uiteindelijk toch. De kinderjury was duidelijk op haar hand en gaf de doorslag. 31 punten tegenover 30 voor Alessandro. En dus mag Femke ons land op 1 december vertegenwoordigen tijdens de tiende editie van het internationale Junior Songfestival in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Vorig jaar mocht Rachel met ‘Teenager’ ons land vertegenwoordigen en eindigde tweede, net achter Georgië.

Europees geluid

Net als Alessandro Wempe, deed ook Femke Meines (Tuitjenhorn, 11 mei 2000) in 2011 al mee aan het Junior Songfestival. Haar liedje ‘Geen tijd’, dat ze geschreven heeft met haar vader,  haalde echter niet de finale. Producer Tjeerd Oosterhuis maakte er ‘Tik tak tik’ van (klinkt meer Europees) en nu won ze zelfs de finale. Ze is blij dat het internationale Junior Songfestival in Amsterdam wordt gehouden, want ze houdt niet van vliegen.

The voice of Holland *** the blind auditions (7) ***

Afgelopen vrijdag vond dan eindelijk de eerste van vier battles plaats van The voice of Holland. Van diegenen die een hitnotering uit de blind auditions sleepten, blijven alleen Nicola Ebblink (‘Video games’, #43) en Leona Philippo (‘Mesmerized, #17), beide in augustus, over. Gerrie van Dijk-Dantuma, met ‘Grenade’ (#62 in september), dé grote verrassing van de vierde blind audition, viel af. Haar coach Trijntje Oosterhuis koos voor Leona.

Uit de zes voorgaande blind auditions blijven nog net drie nummers over:
#5   (-5) Sandra van Nieuwland: More
#93 (26) Sam Holden: Skinny love
#100 (60) Floortje Smit: Alone

Over naar de laatste aanwinst uit deze derde editie van The voice of Holland.

Mathijs Rumping wil verder komen dan X factor

Mathijs Rumping: Young ones (92)

Van de tien kandidaten die de zevende blind audition overleefden, konden er twee worden gedownload. Slechts eentje daarvan heeft de Single Top 100 bereikt, maar dan ook net. Claudia van den Anker met ‘Don’t let go’ (van En vogue) redde het niet en is veroordeeld tot een weekje bank zitten in de Bubbling under, de wachtkamer van de singlelijst, waar ze op #118 staat.

De enige nieuwe aanwinst deze week en tevens de laatste voor de live shows die starten op 9 november, is Mathijs Rumping. Hij zong het nummer ‘Young ones’ (Di-rect ‘We are the Young ones’, #97 in 2011), waarna alle coaches met Marco als eerste, hun stoel draaiden. Mathijs ging op z’n gevoel af en koos voor Nick en Simon.

X factor

Mathijs Rumping (Velserbroek, 20 februari 1989) is geen onbekende. In 2010 deed hij mee de derde editie van X factor en viel af na de derde liveshow. Tijdens X factor oefende Mathijs samen met Jaap Reesema het nummer ‘Use somebody’. Reesema werd uiteindelijk winnaar van X factor.

nieuwsgierigheid

Mathijs studeerde muziektechniek, speelt gitaar en was een tijdje sologitarist in de band Whisper, waarmee hij in 2010 de finale haalde van de IJmond Popprijs. Uit pure nieuwsgierigheid had hij zich aangemeld voor X factor en hij had nooit verwacht de liveshows te halen. Hij wilde zich onderscheiden door veel rocknummers te zingen.

Als je dit leest is Mathijs net terug van een reis van een maand langs de westkust van de Verenigde Staten, samen met zijn vriend Guilliano Jeroen (DJ Galliano). Aangezien the battles al in augustus zijn opgenomen, weet Mathijs (die op 22 augustus aan de beurt was) of hij door is naar de live shows. En dan ga je toch een stuk geruster op vakantie!