vrijdag 13 oktober 2017

Hitflits: dubbelslag voor Sevn Alias; alle 16 tracks van Picasso genoteerd

Vorige week scoorde Sevn Alias zijn eerste #1-hit met ‘Patsergedrag’ feat. Lil’ Kleine & Boef. Deze week legt hij de lat nog hoger, want met Picasso, zijn tweede volwaardige album, boekt hij ook nog zijn eerste #1-album. Bovendien blijft ‘Patsergedrag’ met groot overwicht, op de eerste plaats staan, waardoor Alias een dubbelslag scoort: single & album gelijktijdig op #1. De voorlaatste keer was op 1 juli, toen dat Lil’ Kleine lukte met de single ‘Krantenwijk’ feat. Boef en het album Alleen.

Over de totstandkoming van Picasso en de titel van het album zei Alias in RTL Late Night het volgende:
“Ik heb best een lange tijd genomen om dit album te maken. Er is een hele hoop gebeurd in de tussentijd. Dat vind ik herkenbaar in een schilderij van Pablo Picasso. Daar gebeurt ook altijd een hoop. Dingen zitten op de verkeerde plek. Ogen en monden zitten bijvoorbeeld scheef. Niet alles klopt. Dat omschrijft mijn leven het afgelopen jaar. Niet alles klopt, er gebeurt een hoop en ik heb heel veel te vertellen. Ik schets zonder kwast. Daarmee wilde ik aanduiden dat muziek ook een soort van kunst is.”

voor zichzelf

Aan Picasso werkten onder andere zangeres Maan en de rappers Josylvio en Jonna Fraser mee. Het zal echter de laatste samenwerking zijn tussen Alias en Fraser op het label Rotterdam Airlines. Picasso is namelijk het laatste album dat Alias voor het label heeft gemaakt. Hierna gaat hij verder met zijn eigen label 1OAK Entertainment, waarop hij nieuw talent een kans wil geven.

ALBUM TOP 5

1. EW  Sevn Alias: Picasso
2. EW  Racoon: Look Ahead And See The Chance (op bijna 55%)
3. (1)   Lil’ Kleine: Alleen
4. (3)   Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng! (38)
5. (5)   Ed Sheeran: ÷ (divide)

Lopen we nog even langs de andere eerste weeks noteringen
#6   Di-rect: Rolling With The Punches
#14 Robin Borneman: Folklore 2: The Phantom Wail (#1 in de Vinyl 33)
#15 Liam Gallagher: As You Were
#16 F1rstman: At F1rst
#28 Marilyn Manson: Heaven Upside Down
#46 Lil Pump: Lil Pump
#51 Danny Vera: New Black And White Pt. III
#73 JP Cooper: Raised Under Grey Skies
#76 Ane Brun: Leave Me Breathless
#86 NF: Perception
#97 Melanie De Biasio: Lilies
#98 A-ha: MTV Unplugged – Summer Solstice Limited

SINGLE TOP 5

1. (1)   Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef: Patsergedrag (tweede week op #1)
2. (3)   Post Malone feat. 21 Savage: Rockstar (op bijna 40%)
3. EW  Sevn Alias feat. Maan: In Amsterdam
4. (2)   Josylvio: Ride Or Die
5. (4)   J. Balvin & Willy William: Mi Gente

Een jaar geleden bracht de Latijns Amerikaanse boyband CNCO het nummer ‘Reggaetón Lento (Bailemos)’ uit, dat een grote hit werd in de Spaanstalige landen. Om door te breken in de rest van de wereld, werd het Britse Little Mix benaderd voor het opnemen van een remix.
Dat bleek een gouden greep, want het nummer bereikte in meerdere landen de top 10. Daar sluiten wij ons deze week bij aan, want ‘Reggaetón Lento (remix)’ van CNCO & Little Mix stijgt in de achtste week van de elfde naar de negende plaats. Voor allen is het hun eerste top 10-notering in Nederland.

albumtracks vervuilen singlelijst

Naast een #1-single en #1-album, krijgen ook nog alle zestien tracks van Picasso van Sevn Alias een notering in de Single Top 100. Daarmee is Picasso het tiende album dat hier in slaagt. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

Nog even alle zestien tracks op een rijtje, waarvan er veertien nieuw zijn:
#1 (1) Patsergedrag feat. Lil’ Kleine & Boef
#3 In Amsterdam feat. Maan
#17 Voor Alle Soldiers, met Josylvio
#22 Mufasa
#37 (56) Blessed
#40 Rijk Moeten Zijn
#42 Flu & Tip, met Kevin
#43 Inna Minute feat. Jayh
#46 Rain
#49 Put In Work feat. Jonna Fraser
#50 Stage
#53 CSI
#55 Ends
#57 Swervin’ feat. Kempi
#64 Intro (Picasso)
#72 Fit
Daarnaast staat Sevn Alias nog genoteerd met:
#39 (18) Cocaine (remix), van Kempi x the Blockparty feat. Josylvio

Door deze ‘overval’ van Alias tracks (14 zijn er nieuw), kunnen andere artiesten (voorlopig) naar een notering fluiten. Het wordt dus hoog tijd dat de regel, albumtracks die een notering krijgen in een singlelijst, wordt herzien!

Kijken we nog even naar de nummers die het wel gelukt zijn. Blijken wel allemaal Nederlandstalige hiphoptracks te zijn …
#35 Bizzey & Frenna feat. Ramiks, Diquenza & Dovgh: Blow It All
#79 3Robi: Barz
#93 Bangbros, Hef & Murda feat. Kevin: Wejo

Na het vorige herfstachtige weekend, kan het dit weekend wel 22 graden worden! Dat wordt dus de tuin in. Als we geen zonnesteek oplopen, melden we ons later dit weekend met een nieuwe Megaman. Smeer je goed in!

zondag 8 oktober 2017

Megaman bij week 40 – 7 oktober 2017

eerste #1 voor Sevn Alias

En verder in deze Megaman:
-          F1rstman komt met EP
-          Keizer denkt niet (te) lang na over zijn muziek
-          Jonna Fraser teast fans met nummer van EP
-          Justin Jesso wist op zijn vijfde al wat hij wilde worden
-          Marco Borsato zoekt het dichterbij (t)huis
-          Macklemore en Ryan Lewis zijn nog steeds vrienden
-          Ed Sheeran helpt Lauv aan hit en neemt hem mee op tournee

In de albumflitsen lees je alles over de nieuwe noteringen in de Album Top 100.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

eerste #1 voor Sevn Alias

#1 Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef: Patsergedrag
     *** hoogste eerste weeks / eerste week op #1 ***

Zoals verwacht knalt ‘Patsergedrag’ van Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. In de eerste week is het nummer bijna 2,5 miljoen keer gestreamd, bijna 1 miljoen meer dan ‘Ride Or Die’ van Josylvio, dat vorige week de eerste plaats opeiste.
Zowel Lil’ Kleine als Boef kijken niet meer op van een #1-notering. Voor Boef is het zijn derde en voor Lil' Kleine al zijn vierde #1-notering. Maar voor de als Sevaio Mook in Amsterdam geboren rapper Sevn Alias, is het pas zijn eerste #1-hit. Tot deze week was ‘Tempo’ met Jairzinho feat. BKO & Boef, #2 in maart, zijn grootste hit. In totaal is ‘Patsergedrag’ van Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef de veertiende Nederhop #1-notering.

dubbelslag

De kans is groot dat Sevn Alias volgende week voor een dubbelslag gaat. Vrijdag verscheen zijn album Picasso, waarvan de zestien tracks op de eerste dag al ruim 2,2 miljoen keer zijn gestreamd. Een eerste plaats kan hem dus niet meer ontgaan. En met ‘Patsergedrag’ zit het ook wel goed, want dat is nog steeds het meest gestreamde nummer.

Nederhop nummers van deze week

F1rstman komt met EP

#23 F1rstman & Josylvio & Lijpe feat. Bollebof: Money Money

Ook F1rstman bracht afgelopen vrijdag een album/EP uit. Deze EP At F1rst bevat tien nummers, waarvan ‘Money Money’ de tweede hit is. ‘Één Ding’ (#56 in april) was de eerste.

Keizer denkt niet (te) lang na over zijn muziek

#39 Keizer feat. Supergaande: Wat Nog Meer?

Tot deze week was ‘Troubadour 2011’ met Ali B (#50 in 2011) het hoogst haalbare voor rapper Keizer, waarachter de in Paramaribo geboren Rozelsky Steve Lie-A-Jen schuil gaat. De drie nummers die volgden in 2016 en 2017 bleven steken tussen de 60e en 70e positie. Maar met ‘Wat Nog Meer?’ feat., Supergaande ontstijgt Keizer (links op de foto) alle voorgaande nummers, want het nummer komt binnen op de 39e plaats.
Over ‘Wat Nog Meer” zei Keizer op FunX: “"Heel lang doe ik geen shit. Dus ik dacht nu van ik ga gewoon muziek maken, maakt niet uit wat het is. Ik ga niet te lang nadenken of het wel mijn (muziek)kant is of niet. Ik ga het gewoon droppen en ik zie wel wat er gebeurt.”

Jonna Fraser teast fans met nummer van EP

#55 Jonna Fraser feat. Chivv: Global

Binnenkort komt Jonna Fraser met de EP Blessed 2. Blessed (1) bereikte een jaar geleden moeiteloos de eerste plaats, dus dat zal met de opvolger ook wel lukken. Na ‘Manoevres’ (#70 in september) is ‘Global’ feat. Chivv.de tweede track van de aankomende EP.

Justin Jesso wist op zijn vijfde al wat hij wilde worden

#59 Kygo feat. Justin Jesso: Stargazing

‘Stargazing’ van Kygo feat. Justin Jesso is inmiddels de derde hit die de gelijknamige EP oplevert. De andere twee zijn ‘It Aint’Me’ feat. Selena Gomez (#3 in maart en april en deze week op #96) en ‘First Time’ met Ellie Goulding (#22 in mei). Na drie vrouwen achter elkaar (Kygo scoorde ook nog met Julia Michaels), is de Noorse producer weer terug bij de mannen.

Hoewel ‘Stargazing’ de eerste hit is voor Justin Jesso in ons land, heeft hij als componist in de Latijns Amerikaanse hitlijsten vorig jaar een vette #1 op zijn naam gezet: ‘Vente Pa’ Ca’ van Ricky Martin feat.. Maluma. Tijd voor een kennismaking dus.

Justin Jesso is geboren als Justin Stein op 11 juni 1990 in Chicago. Nadat Justin op vijfjarige leeftijd tijdens een talentenshow in Florida het podium betrad, wist hij al dat er een artiestenbestaan voor hem was weggelegd. Sinds zijn negende jaar stond Justin in theaters en deed hij mee aan diverse talentenjachten.

Na zijn middelbare school nam hij in 2008 het album Justin Stein op. Op zijn achttiende verjaardag kreeg hij een contract bij Radio-Disney en ging met Disney-sterren als Jordin Sparks op tournee. Het Disney-avontuur was echter van korte duur en Justin raakte in een kleine depressie.

Maar hij pakte door en volgde een studie liedjes schrijven in New York. Vervolgens werkte hij twee jaar met andere componisten en producers uit Los Angeles, New York en Zweden. Zijn eerste succes was ‘Vente Pa’ Ca’ van Ricky Martin feat.. Maluma en nu is de rest van de wereld aan de beurt.

Marco Borsato zoekt het dichterbij (t)huis

#66 Marco Borsato: Thuis

De tijd dat singles van Marco Borsato binnenkwamen op de eerste plaats, ligt ver achter hem. De voorlaatste keer was op 30 november 2013 met ‘Samen Voor Altijd’ van Marco, samen met dochter Jada feat. Willem Frederiks en vader Lange Frans en dochter Dav met vader John Ewbank.
Geen eerste plek dus voor ‘Thuis’, geschreven door zijn vaste huiscomponist John Ewbank. Het nummer werd mede geproduceerd door Gordon Groothedde, die ook Aangenaam, het #1-album van Nick & Simon produceerde. ‘Thuis’ is de voorloper van het gelijknamige album dat op 17 november uitkomt. Als er geen Nederhopper roet in het eten gooit, zou Thuis wel eens het elfde #1-album voor Marco Borsato kunnen worden.

Macklemore en Ryan Lewis zijn nog steeds vrienden

#80 Macklemore feat. Kesha: Good Old Days

Na ‘Glorious’ feat. Skylar Grey, deze week gestegen naar de zestiende plaats, is ‘Good Old Days’ de tweede hitsingle van Gemini, het soloalbum van Macklemore. ‘Good Old Days’ zingt Macklemore met zangeres Kesha, met wie hij het nummer ook schreef. Het nummer is haar eerste hit sinds ‘Timber’ met Pitbull (#3 in 2013).

gescheiden wegen

Macklemore, wiens echte naam Benjamin Hammond Haggerty luidt, scoorde tussen 2013 – 2015 vier hits waarbij Ryan Lewis als componist én uitvoerende was betrokken. ‘Thrift Shop’ van de twee feat. Wanz bereikte zelfs de eerste plaats. Een #1-hit zullen de twee echter samen niet meer scoren, want op 15 juni hebben ze hun muzikale samenwerking beëindigd. ‘Voor beiden is het goed om elkaar de ruimte te geven’, stond er op het Instagram van Macklemore. Maar ook ‘Ryan Lewis is voor altijd mijn broer, dit besluit hebben we genomen uit liefde voor elkaar’.

daar zijn vrienden voor

Ze blijven vrienden en echte vrienden helpen elkaar. Lewis zat met Kesha in een studio in Seatlle en beide hadden net het nummer ‘Praying’ opgenomen voor haar album Rainhow. Vervolgens vroeg Macklemore aan Lewis of hij het vervelend zou vinden als hij ook even met Kesha muziek ging maken. Dat vond Lewis oké, waarna ze het nummer ‘Good Old Days’ schreven en opnamen.

Ed Sheeran helpt Lauv aan hit en neemt hem mee op tournee

#83 DJ Snake feat. Lauv: A Different Way

Voor Lauv, alter ego van de Amerikaan Ari Staprans Leff, is ‘A Different Way’ zijn tweede notering. In augustus bereikte zijn zelfgeschreven ‘I Like Me Better’ bij ons de 57e plaats, hoogste plaats in de Duitse hitparade was een elfde. Wereldwijd is het nummer meer dan 100 miljoen keer gestreamd.

‘A Different Way’, dat Lauv opnam met DJ Snake, waarachter de Fransman William Sami Etienne Grigahcine zit,  is dit keer niet van Lauv zelf. Het nummer is geschreven door onder andere DJ Snake en Ed Sheeran. Sheeran, op #40 met zijn eigen hit ‘Perfect’, was ook al medeverantwoordelijk voor ‘Cold Water’, de #1-hit van Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ in 2016. Het blijft niet bij een compositorische bijdrage van Sheeran, want Lauv mag hem vergezellen tijdens zijn tournee door Azië, die start op 22 oktober in Taipei.

Albumflitsen bij week 40 - 7 oktober 2017

Enigszins verrassend was het vrijdag wel dat Alleen van Lil’ Kleine opnieuw de eerste plaats pakte. Wat er nog meer gebeurde in de Album Top 100, lees je hier in de albumflitsen.

#6 Oscar & the Wolf: Infinity
Zondagavond gaf de Belgische groep Oscar And the Wolf een speciaal concert voor zo’n 50 mensen in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Ongetwijfeld hebben Max Colombie, Ozan Bozdag, Jasper Bullynck en Claudio Arduini, daar nummers van Infinity, hun tweede album gespeeld. Infinity is de opvolger van Entity (#8 in 2014).

#10 Demi Lovato: Tell Me You Love Me
In de Single Top 100 staat ‘Sorry Not Sorry’ van de Amerikaanse actrice/zangeres Demi Lovato op de 41e plaats. Het nummer is één van de elf tracks van haar zesde album Tell Me You Love Me, waarvan ze er acht zelf schreef. Lovato liet zich inspireren door Stripped het album Christina Aguilera uit 2002, waarvan wereldwijd meer dan 10 miljoen stuks zijn verkocht. ‘Een album dat een metamorfose betekende voor Aguilera’.

#11 Miley Cyrus: Younger Now
Dankzij de single ‘Malibu’, deze week op herhaling op #98, staat Miley Cyrsus weer helemaal in de spotlights. Op Younger Now, haar zesde album, keert ze weer terug bij de country, waar het voor haar begon. Haar vader Billie Ray Cyrus was een countryster. Het  nummer ‘Rainbowland’ zingt ze met Dolly Parton, haar peetmoeder.

#15 Benny Andersson: Piano
Op zijn zesde kreeg hij accordeon les, maar pianospelen leerde hij zichzelf, maar hij kan geen noot lezen. Benny Andersson, mede-oprichter van ABBA en inmiddels 70, speelt nog praktisch elke dag, want het is belangrijk om er lol in te blijven hebben. Anderson in de NRC: “Dan voelt het niet als werk en wordt je gaandeweg steeds beter. Ik heb een diepe band met mijn piano. Bijna nergens ben ik gelukkiger dan op de pianokruk.”
Vorige week verscheen het album Piano, waarop Andersson instrumentale versies speelt van zes ABBA-nummers, zes stukken uit de musical Chess en een keuze uit latere composities. Over het album Piano zegt hij: “Dit hele album is bevrijdend voor mij. Ik kan er al mijn emotie in kwijt, zonder strikte tempo’s of andere muzikanten om rekening mee te houden.”

hologrammen

Nieuw werk van ABBA zal er niet meer verschijnen en ook zullen ze niet meer live optreden. Maar, onthulde Benny Andersson onlangs: “We zijn bezig met het idee om ABBA als hologrammen op tournee te sturen. Alles wordt live: orkest, dansers, lichtshow. Alleen wij oudjes gaan niet meer mee. Agnetha, Frida, Björn en ik worden als avatars in onze jonge versies geprojecteerd, met onze echte stemmen die we losmaken uit de oorspronkelijke studiosessies en liveopnamen. Best cool, als je het mij vraagt.”

#16 Valsbezig: VBAlert
Valsbezig komt uit Amsterdam Zuid-Oost en bestaat uit Demirel Stuart (Demma)  Reginio Doelwijt (Ginio), Renilhio Linger (Kees) en Ritchie Linga (Ritchie). Vorig jaar wonnen de vier het vijfde seizoen van FunX Talent en kort daarna tekenden ze bij het hiphoplabel Top Notch. VBAlert is na It’s A VB Thing uit 2016, hun tweede EP. De vier werkten daarbij samen met vaste producer Denta Beats, Lange Sjaak en Rino Sambo.

#17 the Rolling Stones: From The Vault – Sticky Fingers Live At The Fonda Theatre 2015
Vorige week zaterdag, 30 september, gaven ze nog een uitverkocht concert in het Johan Cruijff Stadion in Amsterdam. En aanstaande zondag staan ze in het Gelredome in Arnhem. Aan aandacht hebben the Rolling Stones geen gebrek, dus nu moet je toeslaan.

En dus kwam er vorige week een vinylversie van Their Satanic Majesties Request uit, dat na een weekje op #84 al weer is verdwenen. From The Vault – Sticky Fingers Live At The Fonda Theatre 2015, binnen op de 17e plaats, houd het misschien nog een week langer vol.

Op 20 mei 2015 speelde de band voor het eerst en het laatst alle nummers van het album Sticky Fingers uit 1971 in het Fonda Theatre in Hollywood, California. Zij deden dat ter gelegenheid van de heruitgave van het album. Het concert was tevens het eerste van hun Zip Code Tour of North America.

#22 Shania Twain: Now
Now van de Amerikaanse zangeres Shania Twain is het eerste studioalbum in vijftien jaar tijd. Up! uit 2002. bereikte destijds de achtste plaats. In 2008 scheidde ze na vijftien jaar van Robert  John ‘Mutt’ Lange. Hij was niet alleen haar man, maar ook mede-componist van diverse van haar hits en producer van haar albums. Na haar scheiding kampte ze ook een poosje met stemproblemen en was ze bang om haar stem te verliezen.

Now is haar vijfde studioalbum, dat na Come On Over (in 1999) haar tweede #1-notering oplevert in de Britse albumlijst. Maar ook net, want het verschil met de #2, Visions Of Life van de Londense band Wolf Alice, is slechts 764 exemplaren!

#30 Michael Jackson: Scream
De echte fans zullen er waarschijnlijk heel blij mee zijn. Maar eigenlijk is Scream van Michael Jackson niet meer dan het zoveelste verzamelalbum sinds zijn dood in 2009. Er staan (geremixte) nummers op van zijn album Thriller, Bad, History, Invincible, Xcape en het Jacksons album Victory.

#39 JW Roy & The Royal Family: Room Full Of Strangers
In 2008 scoorde JW Roy een #1-hit met ‘Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan’ als deel van het collectief Ticket For Tibet én als componist van het origineel ‘Broken Wings’.

Jan Willem Roy (JW Roy) komt uit Eindhoven. In 1996 verscheen zijn eerste album Round Here, met rootsmuziek in Amerikaanse stijl (Americana). Na zijn Americana-periode is hij hits gaan schrijven voor Guus Meeuwis. In 2007 verscheen JW Roy, waarop hij volledig in het Nederlands zingt. Het album kwam tot de 56e plaats.

Op Room Full Of Strangers, zijn elfde album, bezingt JW Roy in een aantal nummers (waaronder ‘Broke Brothers’ met zijn broer Jeroen) het verlies van zijn vader, die tijdens de voorbereidingen van het album is overleden. Verder zijn er duetten met onder andere Lea Kliphuis en Ilse Delange. De broers Arnout en Sander Brinks, beter bekend als het duo Tangerine, werkten ook mee aan het album.
Op het album wordt JW Roy begeleid door zijn vaste band, The Royal Family, die bestaat uit  Roel Spanjer (toetsen), Cok van Vuuren (gitaar), Rob Wijtman (drums) en Judith Renkema (bas).  Het album is geproduceerd door Léon Bartels en opgenomen in de huiskamer van de Beerze Brouwerij in Vlessum.

#48 Pearl Jam: Let’s Play Two – Live At Wrigley Field
Op 20 en 22 augustus 2016 stond de Amerikaanse rockband Pearl Jam in Wrigley Field, het stadion van honkbalclub Chicago Cubs. Van deze optredens, die plaatsvonden in het kader van de ‘Pearl Jam 2016 Tour, zijn opnamen gemaakt en nu uitgebracht op cd. elpee en DVD. Zanger Eddie Vedder is al jaren fan van deze club.

#52 Chris Rea: Road Songs For Lovers
Of Chris Rea zaterdagavond in Theater Carré in Amsterdam ook ‘Driving Home For Christmas’ heeft gespeeld? Wij weten het niet. Zeker is dat het nummer, hoewel het nog nooit hoger is gekomen dan de 17e plaats, behoort tot één van de grootste kerstklassiekers aller tijden. Over twee maanden krijg je het niet meer uit je hoofd!

Christopher Anton Rea (66) deed Carré aan in het kader van zijn Europese tournee die de naam Road Songs For Lovers kreeg, tevens titel van zijn 24e studioalbum. Het album bevat louter nummers betreffende reizen en verplaatsingen, een obsessie van hem.

#76 David Bowie: A New Career In A New Town (1977-1982)
In oktober 2015, ruim vier maanden voor zijn dood in januari 2016, bracht David Bowie de box Five Years (1969-1973) uit. Het was de eerste van een serie boxen met albums uit zijn omvangrijke carrière. Een jaar later verscheen Who Can I Be Now? (1974-1976) en nu is er box drie: A New Career In A New Town (1977-1982), vernoemd naar het nummer op het album Low uit 1977.
De box bestaat uit elf cd’s of dertien elpees, werk uit zijn Berlijn periode met de albums Low, Heroes en Lodger. Daarnaast zijn er bijzondere opnames en een 128 pagina’s tellend boek met foto’s en technische notities, opgetekend door producer Tony Visconti.

#89 Robin Schulz: Uncovered
De single ‘OK’ van Robin Schulz feat. James Blunt werd niet het succes dat er van werd verwacht. Hoger dan een 35e plaats (in augustus) zat er niet in. ‘OK’ is één van de achttien nummers van Uncovered het derde album van de Duitse producer/dj Robin Schulz.

#91 David Crosby: Sky Trails
Net als Lighthouse in 2016, begint (en eindigt) Sky Trails van David Crosby op de 91e plaats. Sky Trails is nog maar het zesde studioalbum van de inmiddels 76-jarige Crosby, die er al een hele staat van dienst heeft opzitten als deel van the Byrds, Crosby Stills Nash & Young (CSNY), maar ook zonder Young (CSN). Aan Sky Trails werkte onder andere Michael MacDonald mee. ‘Amelia’ is een cover van Joni Mitchell.