vrijdag 10 mei 2013

Hitflits: Caro Emerald is Armin van Buuren voor, ook in Britse albumlijst

Aan het begin van de week stond één ding vast en dat was dat de volledig top 3 nieuw zou zijn. Aangezien de #3 zo’n grote achterstand op de rest had, ging de strijd om de eerste plaats tussen de #1 en #2.

Hoewel het album van Caro Emerald direct na het weekend de eerste plaats pakte, was het nog lang niet zeker van die plek. Het grote overwicht van 21% op maandag was op dinsdag geslonken tot 7%. Maar uiteindelijk is het toch Caro die als winnares uit de strijd komt, want haar album ‘The shocking Miss Emerald’ komt op #1 binnen. Het verschil met ‘Intense’ van Armin van Buuren is ruim 16% , die zijn tweede #1-notering misloopt. ‘Imagine’ bereikte in 2008 wel de eerste plaats.
 Voor Caro is het dus 100% winst, want na ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ (deze week gestegen van 55 naar #16 in de 146e week), is ‘The shocking Miss Emerald’ niet alleen haar tweede album, maar scoort ze er ook haar tweede #1-notering mee. Caro is nog maar de derde Nederlandse act (zanger/zangeres), die met de eerste twee albums de eerste plaats bereikt.

Guus Meeuwis & Vagant deden het met ‘Verbazing’ (in 1996) en ‘Schilderij’ (1997). En  Anouk lukte het zelfs met haar eerste drie albums: ‘Together alone’ (in 1997), ‘Urban solitude’ (1999) en ‘Lost tracks’ (2001). Dus Caro, op naar je volgende album. Maar dat zal wel weer een jaar of twee duren, want ook internationaal slaat ‘The shocking Miss Emerald’ aan.

eerste Britse #1!

Want het album staat niet alleen in Nederland op de eerste plaats, maar zal ook in de nieuwe Britse albumlijst die zondag bekend wordt gemaakt, op #1 binnenkomen. Dat wordt dan haar eerste #1-notering, want haar vorige album kwam daar niet hoger dan de 4e plaats. Ook in de Britse albumlijst wint Caro het van Armin, want zijn album ‘Intense’ komt daar vermoedelijk slechts binnen op #36.

‘Ik ook van jou’ van Gerard Joling, vorige week nog #1, zakt in de tweede week naar #5. 

Na vier albums met Frans Bauer, die haar twee keer een #1-notering opleverde (in 1997 en in 2008), gaat Marianne Weber op ‘Ode aan jou’ een samenwerking aan met Willem Barth. Aanleiding voor deze samenwerking was de verjaardag van Flip Weber, de inmiddels overleden vader van Marianne, waarop Willem en Marianne duetten zongen. Naderhand benaderde Marianne Willem voor het album, die daar zeer vereerd mee was. Tot nu toe was de hoogste plaats voor Willem #9 (‘WB’ in 2010), maar dankzij Marianne, scoort hij met ‘Ode aan jou’, dat binnenkomt op #3, 6 plaatsen hoger.

#7 Douwe Bob: Born in a storm, debuutalbum van Douwe Bob Posthuma, die vorig jaar de eerste editie van De Beste Singer Songwriters van Nederland won. Zijn single ‘Multicoloured angels’ bereikte de 4e plaats. Tweede single is ‘You don’t have to stay’.

Tijdens een eenmalige show op 3 mei met het Metropole Orkest, waarbij Sabrina Starke nummers zong van Bill Withers, de zanger die haar inspireert, moest ze af en toe een traantje wegpinken. Het waren echter vreugdetranen naar aanleiding van het dankwoord van Withers, die terecht zijn gekomen in het cd-boekje. ‘Lean on me – the songs from Bill Withers’ komt binnen op #8.

en dan het restant:

#32 Hugh Laurie: Didn’t it rain, na ‘Let them talk’ (#25 in 2011), tweede album van acteur/zanger Hugh Laurie

#33 Jaimi Faulkner: Turn me around, Australische singer-songwriter, die in 2010 zijn thuisland Australië verruilde voor Berlijn in Duitsland

#34 Valerie June: Pushin’ against a stone, debuutalbum van zangeres uit Memphis, Tenessee. De nummers schreef ze samen met Dan Auerbach van the Black keys, die het album ook mede  produceerde

#37 Delain: Interlude, opvolger van #4-album ‘We are the others’ uit 2012. Delain is het project van Martin Westerholt en zangeres Charlotte Wessels

#43 Rod Stewart: Time, zijn eerste r&r album in jaren

#59 Joe Satriani: Unstoppable momentum, Amerikaanse gitarist Joe Satriani, die begon met gitaarspelen, toen Jimi Hendrix overleed

#75 Savages: Silence yourself, Britse punkrockband, die bestaat sinds 2011

#78 Lady Antebellum: Golden, vierde studioalbum van het trio dat doorbrak met de single ‘Need you now’ (#7 in 2010)

#79 Deerhunter: Monomania, zesde studioalbum van de Amerikaanse alternatieve rockband Deerhunter van leadzanger Bradford Cox

#83 Alison Moyet: The minutes, eerste notering sinds ‘Voice’ (#76 in 2004). ‘The minutes’ is het achtste soloalbum van Moyet die in de jaren ’80 met Vince Clark het duo Yazoo vormde

#92 Original soundtrack: The great Gatsby. Verhaal dat voor de vijfde keer is verfilmd. Dit keer met onder andere Leonardo DiCaprio. Op de soundtrack veel covers, maar ook ‘Young and beautiful’ een nieuw nummer door Lana Del Rey dat ze schreef met Baz Luhrman, regisseur van de film en Rick Nowels. Aanstaande donderdag zendt Veronica ‘The making of The great Gatsby’ uit, om 11 uur ’s avonds.

#98 Nynke: Alter, Alter betekent veranderen in het Fries en dat slaat op de veranderingen die Nynke Laverman doormaakt. Sinds vorig jaar is ze moeder van een zoon. De liedjes schreef ze in Madrid, samen met de Spaanse gitarist Javier Limón.

Na een record aantal van 31 weken voor een Kinderen voor kinderen album, valt ‘Hallo wereld’ uit de Album Top 100. Wellicht komt dat door de aandacht die nu uitgaat naar het verzamelalbum ‘Hits – De leukste liedjes van de laatste 5 jaar’ dat goedkoper is geprijsd en voor de tweede week bovenaan de Midprice Top 50 staat.

Na deze stroom nieuwe albums, stomen we op naar de Single Top 100. Zou daar ook zo’n grote schoonmaak hebben plaatsgevonden?

TOP 3

1  (1)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred lines (derde week)
2  (2)   Daft punk feat. Pharrell Williams: Get lucky
3  (4)   Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie: This is what it feels like

Schrale troost voor Armin die met zijn album ‘Intense’ net geen #1 pakt in de Album Top 100, is dat hij in de singlelijst met twee nummers genoteerd staat. Naast ‘This is what it feels like’ feat. Trevor Guthrie (op #3)  komt hij op #14 binnen met ‘Intense’ feat. Miri Ben-ari.

Alvorens we overgaan op de andere eerste weeks, eerst aandacht voor een bijzondere notering: ‘Read all abut it (Pt. III)’ van Emeli Sandé. Ze zong het nummer op 12 augustus 2012 tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Zes dagen later kwam het nummer binnen op 35e plaats en ging vijf keer (!) op herhaling.
De laatste keer was twee weken geleden op #59. Vervolgens steeg het naar #26 en deze week zelfs naar #6. Aanleiding voor het hernieuwde succes is de heruitgave van het nummer. 538 sprong daar handig op in en bombardeeerde het nummer de afgelopen week tot Alarmschijf. Voor Sandé is het na ‘Next to me’ (#4 in mei 2012), haar tweede top 10-hit.

Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Hoe’ van Nielson & Miss Montreal, dat in de vierde week van 17 naar #7 stijgt.

Over naar het restant van de 18 eerste weeks noteringen. Een aantal dat mede komt door het wegvallen van 7 k(r)oningliederen, waardoor de vrij is voor nieuwe hits. En dat zijn de volgende:

#10 Yellow claw & the Opposites: Thunder NL
#27 Henk Damen: Vandaag begint m’n leven NL
#28 Joannes Rypma: My heart don’t wanna let go NL
#43 het Goede doel: Alle moeders heten mama NL, net op tijd voor Moederdag, aanstaande zondag
#55 Editors: A ton of love (wij zeggen de nieuwe 3FM Megahit)
#58 Fantasticos: Verboden liefde NL
#68 Mariah Carey feat. Miguel: #Beautiful
#74 Jan van Est: Dat komt door jou NL
#75 Matthijs Koning: Drink nog wat van mij NL
#81 Lisa Lois: Crazy NL, tweede album ‘Breaking away’verschijnt vandaag
#84 René Schuurmans: De avond van mijn leven NL
#85 Jason Derülo: The other side
#87 Wax: Rosanna
#91 Classified feat. David Myles: Inner ninja
#92 Mika feat. Ariana Grande: Popular song
#93 Charly Luske: Slow down NL
#99 Crystal fighters: You & I

Nog meer achtergronden bij de albums staan iedere zaterdagmiddag op de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. En na het weekend is er weer een Megaman, waarin we onder meer kijken naar het verloop van 'Birds' van Anouk, deze week gestegen van 41 naar #23.

zondag 5 mei 2013

Megaman bij week 18 – 4 mei 2013

‘Blurred lines’ vervolgt zegetocht.

En verder in deze Megaman:
Racoon een half jaar genoteerd (en album 2 jaar), Kampeerbedrijf én feestband vieren jubileum, Armin van Buuren lokt fams met gratis single, Lily Allen werkt aan nieuw album, (DJ) Jean geeft Wilhelmus verjongingskuur en Calvin Harris verbreekt record van Michael Jackson. Dat en meer over eerste weeks en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week, waaronder ook aandacht voor de oude garde.

Achtergronden bij de albumnoteringen vind je op de nieuwssite van 3FM. De volledige lijsten staan op Dutch Charts. Aanstaande vrijdag zijn we er weer met de Hitflits. Volg ons op Twitter en je mist niets meer.

Blurred lines vervolgt zegetocht

Robin Thicke feat. T.I & Pharrell: Blurred Lines (1) *** terug op #1 / tweede week op #1 ***

“Als de komende weken geen koningsliederen of nummers uit Volendam roet in het eten gooien, zou ‘Blurred lines’ wel eens lange tijd #1 kunnen blijven,”schreven we drie weken geleden toen het nummer van Robin Thicke feat. T.I & Pharrell naar de eerste plaats steeg.
De afgelopen twee weken stonden, met ‘Koningin van alle mensen’ door RTL Boulevard en het ‘Koningslied’ door diverse artiesten op #1, in het teken van de troonwisseling en moesten Thicke en zijn mannen even die nummers voor laten gaan. Maar nu het afscheid van de koningin en de inhuldiging van de koning achter de rug is, stijgt ‘Blurred lines’ terug naar de eerste plaats en staat daar nu voor de tweede week. Nu voor langere tijd, op weg naar platina en de hit van het jaar!

Een half jaar Oceaan

Racoon: Oceaan (20)            *** half jaar genoteerd ***

Dat had Bart van der Weide, zanger van Racoon nooit verwacht, dat ‘Oceaan’ het een half jaar vol zou houden in de Single Top 100. Hij schreef het nummer op verzoek van scenarioschrijfster Kim van Kooten van de film ‘Alles is familie’, die nog een liedje voor het einde van de film wilde, maar dan wel in het Nederlands.

lang genoteerd

‘Alles is familie’ werd een succes, het was de bestbezochte Nederlandse film van 2012. De single ‘Oceaan’ bereikte begin februari de 6e plaats en werd in maart bekroond met een platinaplak: er zijn er meer dan 10.000 stuks van verkocht. De teller loopt door, ook wat het aantal weken betreft, want ‘Oceaan’ zakt in de 26e week van 16 naar #20.
De top 5 van langst genoteerde Racoon-hits ziet er nu als volgt uit:
32 weken: ‘Love you more’ (2005) en ‘No mercy’ (2011)
26 weken: ‘Oceaan’
25 weken: ‘Laugh about it’ (2005) en ‘Brother’ (2006)
Het zal een kwestie van tijd zijn dat ‘Oceaan’ ook nog de andere twee hits inhaalt.

twee jaar voor album

Maar dan zijn we er nog niet, want Racoon boekt deze week nog een ander hitfeit. Het album ‘Liverpool rain’ kwam binnen op 14 mei 2011 en staat nu voor de 104e week genoteerd, 2 jaar dus. Pas op 9 juni 2012, in de 57e week, steeg het naar de eerste plaats, waarmee het de eerste #1 voor de groep was. Zes weken later, op 21 juli steeg ‘Liverpool rain’ opnieuw naar de eerste plaats. Het album is al platina, dubbelplatina zit er misschien ook nog in!

Rob Zorn bepaalt zelf hoe hij leven wil

Rob Zorn: Leven hoe ik leven wil (57)       *** hoogste eerste weeks ***

Sinds 2009 scoort Rob Zorn (Haarlem, 9 november 1965), weer regelmatig een hit in de Single Top 100. Maar een echte klapper zoals met ‘Meisjes’ (#20 in 1991), zat er tot nu toe nog niet bij. Deze week maakt hij al wel een klapper met ‘Leven hoe ik leven wil’, want het is de hoogste eerste weeks!

‘Liedjes moeten me pakken en soms komen de waterlanders’, zei Rob in 2011 bij het uitkomen van het nummer ‘Nou en’ dat de 34e plaats bereikte. Dat nummer werd geschreven door Pascal de Vormer, die ook ‘Leven hoe ik leven wil’, een meezinger, schreef. Pascal weet dus heel goed wat Rob wil!

Mr. Probz gaat Engelstalig

Mr. Probz: Waves (59)

Hij staat met nog een nummer in de Single Top 100: op #22 met ‘Sukkel voor de liefde’ van the Opposites. Dat is één van de drie hits die hij met anderen scoorde. Op ‘Waves’ doet Mr. Probz (= Dennis Princewell Stehr) het voor het eerst alleen en zingt hij in het Engels. Hij is druk doende met zijn album ‘The treatment’, maar daar zal ‘Waves’ niet opkomen.

Vlaamse zanger scoort (nog) alleen in Nederland

Gabriello: Niet thuis vannacht (68)

Voor zijn vorige single ‘Waterkant’ kreeg de Vlaamse zanger Gabriello in januari een gouden plaat uitgereikt. Er waren meer dan 10.000 stuks van verkocht, terwijl het nummer in december niet hoger was gekomen dan de 29e plaats. Schijnbaar zijn er van het nummer buiten het zicht van de Single Top 100 nog veel verkocht. ‘Niet thuis vannacht’ is inmiddels de vierde notering voor Gabriello, die eigenlijk Gaby Peerens heet. Tot nu toe scoort hij alleen in ons land hits. Toch bijzonder voor een Vlaamse zanger.

Kampeerbedrijf én feestband vieren jubileum

the White stars: Kamperen (73)

Op verzoek van het bedrijf De Wit Schijndel, specialist in kampeer, tuin en sportartikelen, dat dit jaar 65 jaar bestaat, werd het feesttrio Small talk, gevraagd een nummer te schrijven over kamperen. Emilio Helderman (zang en gitaar) en  Luciano Verstralen (zang en contrabas), pakten het op en noemen zich voor de gelegenheid the White stars, dat een vette knipoog is naar het bedrijf in Schijndel. De single ‘Kamperen’ werd gepresenteerd op tweede Paasdag, 1 april, tijdens de beurs ‘Tuin en Sport’. Op die zijn er zo’n 6.000 singles verkocht.

jubileum

2013 is ook een feestjaar voor Small talk zelf, want op 23 april bestond de band precies 20  jaar. Het derde lid van Small talk is Oscar van Steenis die de andere twee in januari 1999 kwam versterken. Naast een cd met nummers van live optredens, gaan ze een jaar lang op tournee. In februari is de tour gestart en zal eindigen in februari 2014 … op Bonaire!

Armin van Buuren lokt fans met gratis single

Armin van Buuren: Intense mini mix (78)

Afgelopen vrijdag is ‘Intense’, het vijfde studioalbum van Armin van Buuren uitgekomen. Direct eiste het in de digitale winkels wereldwijd de eerste plaats op. Of dat in ons land voldoende is voor een #1-notering in de Album Top 100 weten we aanstaande vrijdag. Het is dan Armin of Caro Emerald met ‘The shocking Miss Emerald’, waarvan het fysieke exemplaar het beter doet.

‘Intense mini mix’ is geen nummer van het album ‘Intense’, maar meer een lokkertje om het hele album aan te schaffen. Afgelopen dinsdag, de dag van de troonwisseling, was het nummer gratis te downloaden via iTunes en dat is massaal gedaan. Diegenen die dat hebben gemist, konden het nummer vanaf 1 mei alsnog downloaden, maar dan betaald, en dat levert toch nog een 78e plaats op. De ‘Intense mini mix’ bevat de nummers ‘Waiting for the night’ feat. Fiora, ‘Pulsar’, ‘Forever is ours’ en ‘Love never came’, totaal 4,5 minuut.

Lily Allen werkt aan nieuw album

P!nk feat. Lily Rose Cooper: True love (80)

2013 kan niet meer stuk voor Alecia Beth Moore, oftewel P!nk. Na dertien jaar scoorde ze eindelijk een #1-hit in Nederland met ‘Just give me a reason’ feat. Nate Ruess. Zo hoog zal ‘True love’ feat. Lily Rose Cooper niet komen, dat durven we nu al te stellen. Op het nummer zingt ze samen met Lily Allen, die zich tegenwoordig Lily Rose Cooper noemt.

Cooper is de naam van haar echtgenoot Sam Cooper, met wie ze trouwde op 11 juni 2011. Rose is haar tweede voornaam. Lily Allen, inmiddels moeder van twee dochters, scoorde tot nu toe zes hits, waaronder de top 10-hits ‘Fuck you’ (#2) en ‘Not fair’ (#9), beide in 2009.

Sinds 2009 heeft Lily zakelijk niet stil gezeten, want ze begon haar eigen platenlabel ‘In the name of’ en lanceerde een kledinglijn ‘Lucy in disguise’. Sinds juni 2012 zit ze regelmatig in de studio met Greg Kurstin, producer van haar eerste twee albums. Ze werkt met hem aan nieuwe en oudere nummers. True love’, het duet met P!nk, zal daar waarschijnlijk niet opkomen, want het staat al op het album ‘The truth about love’ van P!nk dat in 2012 verscheen.

eerste hit voor Javi Escalera

P&E Project feat. Daniel Meijer feat. Javi Escalera: Perido (82)

P&E Project (Edward Boellaard en Peter Buist) speelde zich in 2012 in de kijker door deelname aan het ‘538 demoduel’, maar kwam niet verder dan de voorronde. Ze lieten het er echter niet bijzitten en scoorden op eigen kracht de hits ‘Sax and rhythm’ (#74) en ‘Don’t wanna be’ (#72), geholpen door saxofonist Daniel Meijer. Op ‘Perido’ is ook Javi Escalera te horen.

Javi Escalera heeft Spaanse ouders, maar is geboren in Rotterdam. De liefde voor muziek heeft hij zeker van zijn ouders. Zijn moeder was een gerespecteerde Spaanse flamenco danseres en zijn vader, liefhebber van Flamenco muziek, bracht hem de basisprincipes van de muziek bij. Niet vreemd dus, dat Javi al op zijn zesde zong. Vervolgens leerde hij zichzelf diverse instrumenten bespelen en liedjes schrijven. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor en met anderen. Zo zong hij samen met Rob de Nijs het nummer ‘De stier’ op diens album ‘Chansons’ uit 2008. Javi zijn lijfspreuk luidt: “Muziek is liefde, muziek is kracht.”

DJ Jean geeft Wilhelmus verjongingskuur

Jean: Official Kingsday anthem 2013  (86)

We dachten al, waar blijven ze toch? K(r)oningsnummers waarop het Koningspaar ook kan dansen? Niemand anders dan Jean (voorheen DJ Jean), zeg maar de onderkoning van de dance (want de koning is Armin van Buuren), komt met een nieuwe versie van het Wilhelmus. Volgens Jan Engelaar, dat de echte naam van Jean is, moet je ‘Offical Kingsday anthem 2013 zien als een soort gimmick waarmee hij een speelse knipoog maakt naar het koningshuis. Of het nieuwe Koningspaar daar ook de grap van inzien, is niet bekend.
DJ Jean scoorde in 1997 zijn eerste hit met ‘Let yourself go’ feat. Peran (#45) en stond vijf keer in de top 10. Britney Spears kan hij wel schieten, want in 1999 hield zij hem met ‘… Baby one more time’ vier weken van de eerste plaats met ‘The launch’. Engelaar, inmiddels 45 jaar, komt binnenkort met een nieuwe versie van zijn #4-hit ‘Love come home’ uit 2000, alleen nu gezongen door Ben Saunders.

Op de valreep scoort Jean nog een K(r)oningshit dus, waarmee hij de twaalfde is. Daarvan is alleen Claudia de Breij met ‘Nederland’, vorige week op #55, verdwenen. Blijven er elf over, het

K(r)onings  elftal

#3 Diverse artiesten: Koningslied
#5 Kinderen voor kinderen: Bewegen is gezond
#8 RTL Boulevard United: Koningin van alle mensen
#23 Gebroeders Ko: Koning pils
#30 Allard & Huib: Jij bent de koning
#40 André van Duin: Willempie van Oranje
#69 Evers staat op: Koning als geen ander
#86 Jean: Official Kingsday anthem 2013
#87 André Rieu: Kroningswals
#88 Philip Walkate: Het officiële Koningslied 2013
#90 K3: Koning Willem-Alexander

Ella Eyre leerde liedjes schrijven op de BRIT school

Rudimental feat. Ella Eyre: Waiting all night (89)

In plaats van John Newman, neem Ella Eyre op ‘Waiting all night’ van Rudimental de honneurs waar. Newman zong wel hun twee vorige hits: ‘Feel the love’ (#2) en ‘Not giving in’ (#71) met Alex Clare, beide in 2012. Het Britse viertal van Rudimental zal erg blij zijn met Ella Eyre, want ‘Waiting all night’ was na ‘Feel the love’ hun tweede Britse #1-hit. Ook het album ‘Home’, waar het nummer van afkomstig is, levert Rudimental deze week een Britse #1 op.

BRIT school

Ella Eyre, geboren op 1 april 1994, is nog maar twee jaar actief als songschrijfster. Het  schrijven van liedjes leerde ze op the BRIT School for Performing Arts & Technology, waar onder andere ook Adele, Amy Winehouse, Tessa Rose Jackson en Kate Melua, het klappen van de zweep leerden. Vorig jaar was ze te horen op ‘No angels’ en ‘Free’, op de EP ‘Other people’s heartache pt. 2’ van de Britse band Bastille, die nu een hit hebben met ‘Pompeï’.

Ella is inmiddels volledig ingewijd in de geheimen van het liedjes schrijven. In Denemarken werkte ze samen met Cutfather (Kylie Minogue, Brandy) en in Zweden met Ishi and Eric Turner (Tinie Tempah, Professor Green, Cheryl Cole). In juni verschijnt haar eerste single ‘Young forever’.

Calvin Harris verbreekt record van Michael Jackson

Calvin Harris feat. Ellie Goulding: I need your love (99)

Met ‘I need your love’ feat. Ellie Goulding, schreef de Britse producer Calvin Harris in april  historie in de Britse hitparade. Het was de achtste single van een album (’18 Months’) dat de Britse top 10 bereikte. Het vorige record stond op naam van Michael Jackson, met zeven hits van twee albums, ‘Bad’ en ‘Dangerous’. Van de acht hits van Harris, haalde alleen ‘Bounce’ bij ons de top 10: #3 in 2011.
De zang op ‘I need your love’ is van de Britse zangeres Ellie Goulding die bij ons eind vorig jaar een hit scoorde met ‘Lights’ (#58). ‘I need your love’ is inmiddels toegevoegd als bonus track aan haar album ‘Halcyon’ uit 2012.

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Met deze week de oudgedienden van:

Alesso vs OneRepublic: If I lose myself (92)

‘If I lose myself’ van de Amerikaanse band OneRepublic was in januari de voorloper van het album ‘Native’ dat in maart verscheen. In diverse landen, waaronder Zweden (#4) en Duitsland (#6) werd het een hit, maar het nummer ging aan ons land voorbij. Dat wordt nu goedgemaakt (hoewel …) dankzij de remix die Alesso, de Zweedse dj/producer, er van maakte, want die versie scoort op #92.

Wesly Bronkhorst: Als jij had gedacht (95)

Als we de hits van Wesly Brinkhorst op een rijtje zetten, dan blijkt dat hij vanaf 2010 telkens één notering per jaar scoort. In 2010 ‘WY’ (#57), in 2011 ‘Jij en ik’ (#77) en vorig jaar ‘Kom allemaal in mijn armen’ (#82). Als hij deze lijn doorzet, zal ‘Als jij had gedacht’ zijn enige hit dit jaar zijn. Daar denken Emile Hartkamp & Norus Padidar waarschijnlijk heel anders over, want zij schreven zijn zevende notering!

Empire of the sun: Alive (97)

‘Walking on a dream’ van het Australische duo Empire of the sun (Luke Steele en Bick Littlemore), begon in 2009 op de hoogste positie: #29. Het nummer hield het elf weken vol en zorgde er mede voor dat het gelijknamige album de 70e plaats bereikte. In juni verschijnt het tweede album ‘Ice on the dune’, waarvan ‘Alive’ de eerste single is.