vrijdag 14 augustus 2009

Hitflits: Jan Smit houdt Nick & Simon van #1

De releases van de Volendammers zijn zo gepland, dat ze elkaar niet kunnen bijten. Dit keer is het de beurt aan ‘Lippen op de mijne’ van Nick & Simon om te pieken. Maar niemand kon weten dat Jan Smit met een speciale versie zou komen van ‘Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)’, samen met Damaru. Dat nummer blijft voor de derde week op de eerste plaats van de Single Top 100 staan. En daardoor lopen Nick & Simon wel mooi hun vijfde #1-hit mis! Want als ‘Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)’ er niet was geweest, was ‘Lippen op de mijne’ op #1 binnengekomen. ‘Lippen op de mijne’ verkoopt toch ruim 10% meer dan de #3, ‘Slaap lekker (fantastig toch)?’ van Diggy Dex & Eva de Roovere, dat stijgt vanaf een zesde plek. Overigens gaat ‘Rosanne’ van Nick & Simon weer op herhaling, in de 46ste week komt het binnen op #80. Het nummer is de laatste weken vaak voorbij gekomen in tv-programma’s. We maken de top 5 nog even vol. ‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas zakt een plaatsje naar #4 en ‘Celebration’ van Madonna, vorige week nog binnen op #2, zakt naar de vijfde plaats (aandeel: 13% t.o.v. de #1).

‘Mr. Light’ van Bertolf, ging vorige week al als een speer van 50 naar #13. We waren toch wel een beetje bang dat het daarbij zou blijven. Maar niets is minder waar, want het nummer stijgt door naar de zevende plaats. Daarmee scoort Bertolf een nog grotere hit dan zijn debuutsingle ‘Another day’ (#10 in januari). Proficiat!

Nog meer verrassingen bij de bovenste tien zijn er van Rachid met ‘De wereld draait door’ (van 15 naar #9) en Vinzzent met ‘Alles wat ik hebben wil’ (van 18 naar #10). Wat wil Vinzzent nu nog meer??

Nog geen top 10 is er voor Waylon met ‘Wicked way’, dat als hoogste eersteweeks binnenkomt op een zeventiende plaats. In mei 2008 werd Waylon Bijkerk tweede bij ‘Holland’s got talent’. In juli van dit jaar tekende hij een contract met het legendarische Motown label en daarop is nu ‘Wicked way’ uitgebracht. Het album ‘Wicked ways’ volgt eind deze maand.

Twee André’s komen met een remake van hun hits. Op #59 komt André van den Bosch (de Bos) met een nieuwe versie van zijn #12-hit uit 1997: ‘On the run 2009’. En de andere André, André van Duin, gaat met ‘Als de zon schijnt’ (#25-hit in 1983), op herhaling op #59, maar dan wel in de ‘Zomermix 2009’.

En dan de resterende tien binnenkomers:
#53 – Jan Lelieveld: ‘Gewoon muziek’
#68 – Roog & Erick E present Housequake & Anita Kelsey: ‘Shed my skin’
#70 – the Sunclub: ‘Te te (shake that heaven)’
#73 – Bob Sinclar feat. Shabba Ranks: ‘Love you no more’
#79 – Dries Roelvink: ‘Geen crisis waar Dries is’
#82 – Bingo players feat. Dan’thony: ‘I will follow (theme fit for free dance parade 2009)’
#90 – Inna: ‘Hot’
#92 – 2minds: ‘I am not krazy’
#97 – Whitney Houston: ‘I look to you’
#99 – Cascada: ‘Evacuate the dancefloor’

Vijf weken geleden stonden er 39 nummers in de Single Top 100, die op de één of andere manier gerelateerd waren aan Michael Jackson. Deze week zijn het er nog slechts 5, allen op naam van the King op pop zelf. Daarentegen is het aantal albums van hem stationair: 4 stuks, waarvan twee in de top 10. En daarvan eentje op #1. Wat we vorige week al min of meer zagen aankomen bij de binnenkomst van ‘De nieuwe van …’ Jannes op #1. Het overwicht van hem was slechts 8%, dus de kans was groot dat hij die eerste plaats deze week weer zou kwijtraken. ‘King of Pop – the Dutch collection’ herovert de eerste plaats en laat Jannes, relatief gezien, ver achter zich: de voorsprong van Michael is ruim 50%! ‘Best of’ van Krezip volgt op ruim 2% op een derde plaats. In de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, blijft Michael Jackson de eerste plaats bezetten. Nu al voor de vijfde week voert ‘Number one’ deze lijst aan. Daarnaast staat er acht albums van hem in de top 10, waaronder de volledige top 5. Buiten de top 10 staan nog drie albums genoteerd, waarvan ‘The ultimate collection’ op #33 op herhaling gaat.

In tegenstelling tot de vorige week, vinden we de hoogste eerste weeks in de Album Top 100 pas op #67: Allen Toussaint met ‘The bright Mississippi’. Daaronder komen nog drie albums de lijst binnen: op #81 Tinariwen met ‘Imidiwan: Companions’, La roux met ‘La roux’ op #90 en Florence & the machine met ‘Lungs’ op #99.

Aanstaande maandag zijn we er weer met een nieuwe Megaman met alle feiten achter de hits. Daarin kijken we ook naar de al vier weken durende zegetocht van G-lontra & Rockz feat. Chelc-d met ‘Give me (Extrema outdoor theme 2009)’, deze week op #6, maar verder in geen enkele hitlijst terug te vinden.

maandag 10 augustus 2009

Megaman bij week 32 – 8 augustus 2009

Welkom bij de Megaman, waarin Damaru & Jan Smit het feestje van Madonna verpesten, die zelf maar deels verkrijgbaar is, Muse fans hun groep trouw blijven, Shakira meer naar zichzelf luistert, Lily Allen de schrik is van jonge ouders en P!nk een kind wil. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Damaru en Jan Smit verpesten feestje Madonna

Damaru: Mi rowsu (ik heb een tuintje in mijn hart) / Damaru & Jan Smit: Mi rowsu (tuintje in mijn hart) (1) *** tweede week op #1 ***

Net als het nummer, zo relaxt staan Damaru & Jan Smit voor de tweede week op de eerste plaats van de Single Top 100 met ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’. Het verschil met de #2, ‘Celebration’ van Madonna, is 77%. Zo’n groot verschil kwam voor het laatst voor op 16 mei, toen ‘Halleluja’ van Lisa een voorsprong had van 95%. Jan zingt zijn deel in het Surinaams, dus dat moest hij nog wel even leren. Damaru, zelf Surinamer, schreef de tekst voor Jan uit, waarop die het voor zichzelf fonetisch spelde. Jan nam zijn deel apart op, dus zonder dat Damaru er bij was. Inmiddels zijn de twee niet meer onafscheidelijk.

De Jeugd heeft de toekomst

‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ stond in 2007 in de versie van Damaru zeven weken bovenaan de Surinaamse hitparade. Hij had het nummer geschreven voor zijn dochter Denoura, zijn rowsu (roos). Dat het nummer ook een hit werd in Nederland, is deels te danken aan Freddie Tratlehner, beter bekend als Vieze fur van de Jeugd van Tegenwoordig. Hij mailde Kees de Koning, van platenlabel Top notch, over het nummer. Deze zag er vanaf het begin wel een hit in. Alleen het was nog wachten op de juiste gelegenheid om het uit te brengen. Die deed zich voor op 7 maart, toen Damaru naar Nederland kwam voor een optreden in Raymann is laat. Kees nam contact met hem op en bracht het nummer hier uit. 3FM dj Giel Beelen pikte het nummer op en de rest is bekend. Sinds afgelopen woensdag is er door Damaru & Jan Smit ook een videoclip bij gemaakt. Er is zelfs sprake van een toer door Suriname, waar Jan ook zeer populair is.

nog een versie

Naast de twee versies van ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’, is er nog een derde versie. Rudy Mackay, dj op 3FM, heeft onlangs een Engelstalige versie van het nummer opgenomen, samen met the Madd. Wellicht binnenkort ook in de Single Top 100? En voor wat voor goed doel?

Want de volledige opbrengst van ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ door Damaru & Jan Smit, gaat naar SOS Kinderdorpen. Afgelopen woensdag konden de twee al een cheque ter waarde van € 10.000 overhandigen aan de stichting.


De grote vraag rest nu, zal ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ nog een week de eerste plaats bezet houden? Of viert Madonna volgende week een feestje met ‘Celebration’? En wat doet ‘Lippen op de mijne’, de nieuwe single van Nick & Simon? Volgende week weten we het.

Feestje Madonna (even) uitgesteld

Madonna: Celebration (2) *** hoogste eersteweeks ***

Eigenlijk zou ‘Celebration’ van Madonna pas op maandag, 3 augustus 2009, in première gaan en een dag later als download beschikbaar komen. Maar doordat het nummer al op 30 juli was uitgelekt op internet, werd de release vervroegd naar 31 juli. Absoluut gezien is binnenkomen op een tweede plek een prestatie, maar relatief gezien valt het zwaar tegen. ‘Celebration’ verkoopt namelijk nog geen kwart van de #1, ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’, de #1-hit van Damaru & Jan Smit. En dat komt niet alleen doordat beide versies van ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ bij elkaar zijn geteld, maar vooral doordat ‘Celebration’ alleen nog maar gedownload kan worden via Itunes. We zijn dan ook benieuwd of het de komende weken alsnog een feestje voor Madonna wordt en ze haar zesde #1-hit kan bijschrijven. ‘Celebration’ bracht Madonna al tijdens haar ‘Sticky & Sweet Tour’, waarmee ze bijna een jaar onderweg is. Het nummer, bij ons haar 62ste hit, is naast (vermoedelijk) ‘Broken (I’m sorry)’, één van de twee nieuwe nummers die komen te staan op ‘Ultimate greatest hits collection’, dat op 25 september wordt uitgebracht. Dat wordt dan na ‘The immaculate collection’ (uit 1990) en ‘GHV2 – greatest hits volume 2’ (uit 2001), het derde verzamelalbum van Madonna en het laatste album voor Warner, haar platenmaatschappij. Daarna valt ze onder contract bij Live nation. Naast de twee nieuwe nummers, bevat het album, dat uitgebracht wordt als een enkele en een dubbele cd, 34 hits van Maddie. De tracklisting is tot stand gekomen na een oproep aan de fans voor het geven van suggesties voor de verzameling. Onder die 34 hits, die allen geremasterd worden, zitten onder anderen ‘Like a prayer’, ‘Vogue’, ‘Hung up’ en ‘Music’.

primeur

In deze tijd van internet lekken nummers vaker uit, soms ook door de artiest zelf. Maar afgelopen week lukte het platenmaatschappij EMI toch om ‘Three days in a row’, de nieuwe single van Anouk, niet eerder op de radio te laten horen dan op vrijdagmorgen op 3FM. Dj Michiel Veenstra liet het nummer om kwart over 8 voor het eerst horen. Andere radiostations volgden later die ochtend, waaronder 538 om kwart voor 10.

Maar zelfs in het pre-downloadtijdperk ging het wel eens mis en ook met een single van Madonna. In 1990 maakte ik op zaterdagochtend een radioprogramma voor een ziekenomroep. Op zoek naar nieuwe plaatjes kreeg ik op donderdag 22 maart ‘Vogue’ van Madonna in handen; gewoon te koop in de platenwinkel. Vervolgens heb ik het nummer in mijn programma op zaterdag gedraaid, niet wetende dat ik een primeur had! Want later die dag hoorde ik via een dj in Hilversum, dat het nummer pas op 26 maart de (wereld)primeur zou beleven op de AVRO-maandag. Via via ging het nummer toen op zondag, maar nog altijd een dag eerder dan op de AVRO-maandag, alsnog voor het eerst de ether in op de lokale radio, die daarmee een (wereld)primeur had.

Keri Hilson bijna op eigen benen

Keri Hilson featuring Kanye West & Ne-yo: Knock you down (34)

Voor het eerst krijgt zangeres Keri Hilson de hoofdcredit: ze wordt als eerste genoemd op ‘Knock you down’, waaraan ook Kanye West & Ne-yo een bijdrage leveren. Zowel ‘The way I are’ (#4 in 2007) als ‘Scream’ (#16 in 2008), waren singles van Timbaland. Op ‘Scream’ moest ze zelfs de credit nog delen met Nicole Scherzinger. Dus wellicht dat de volgende single van Keri er gewoon eentje volledig van haar zelf wordt!

Iedereen wil het wel doen met David Guetta

David Guetta feat. Akon: Sexy bitch (47)

‘Sexy bitch’ is na ‘When love takes over’ feat. Kelly Rowland en ‘Everytime we touch’, samen met Chris Willis, Steve Angello & Sebastiaan Ingrosso, al de derde hit dit jaar voor de Franse dj/producer David Guetta. Niet eerder scoorde hij zoveel hits in één jaar. En gezien de release van zijn vierde album ‘One love’, op 21 augustus, zou daar nog best eentje bij kunnen komen! Op ‘Sexy bitch’ krijgt David hulp van rapper Akon, die in april nog een hit scoorde met ‘Beautiful’ feat. Kardinal Offshall & Colby o’ Donis (#24). ‘Sexy bitch’ is bij toeval ontstaan. De twee ontmoetten elkaar na een radio-optreden, raakten aan de praat en namen nog dezelfde dag het nummer op. ‘Sexy bitch’ betekent voor zowel David als Akon een twaalfde notering, evenveel als Shakira (zie #53). Het gaat David dus voor de wind. Iedereen wil wel met hem een plaat opnemen. Hij scoort de ene na de andere hit. ‘When love takes over’, zijn vorige notering met Kelly Rowland, staat nog steeds genoteerd, deze week op #12. Daarnaast produceerde hij ‘I gotta feeling’ van Black eyed peas, dat op #3 staat. Op het album ‘One love’ werkt David naast Kelly en Akon, ook nog samen met Ne-yo, Estelle, Will.I.Am en Kid Cudi. We zien die vierde hit er dit jaar nog wel van komen.

Muse komt naar Nederland

Muse: Uprising (50)

Afgelopen maandag, 3 augustus 2009, ging ‘Uprising’ in première in ‘3voor12’. Daarna werd het direct vrij gegeven om te downloaden. De notering op #50 is dus op basis van slechts drie dagen. ‘Uprising’ is de dertiende notering voor Matthew Bellamy (Cambridge, 9 juni 1978, gitaar/zang), Christopher Wolstenholme (Rotherham, South Yorkshire, 2 december 1978, bas en achtergrondzang) en Dominic ‘Dorn’ James Howard (Stockport, 7 december 1977, drums). De band bestaat al sinds 1994 en komt op 14 september met het vijfde album ‘The resistance’. Twee maanden later, op 14 november, geven ze een concert in Ahoy Rotterdam.

Shakira luistert meer naar zichzelf

Skakira: She wolf (53)

Twee jaar geleden scoorde Shakira haar voorlaatste hit met ‘Beautiful liar’, een duet met Beyoncé, dat haar een derde #1-hit opleverde. ‘She wolf’ is haar twaalfde notering, en laat een heel andere Shakira horen dan we gewend zijn van haar elf vorige hits. ‘She wolf’ is de voorloper van haar derde Engelstalige album dat op 3 oktober verschijnt. Aan het album, opgenomen in Miami, Vancouver (Canada), Los Angeles, Californië en Londen, is onder anderen meegewerkt door RedOne, Pharell Williams en Wyclef Jean. Naast de Engelstalige versie komt er ook een Spaanstalige versie van, getiteld ‘Loba’.

andere Shakira

Over het totstandkomen van ‘She wolf’ zegt Shakira: “Ik had er net een slechte dag opzitten in de studio. Opeens kreeg ik inspiratie en heb het nummer in tien minuten in een hoekje van de kamer geschreven. Het beeld van ‘de wolf’ kwam in een keer bij me op en voor ik het wist maakte ik zelf wolfgeluiden. Volgens mij heeft ‘She wolf’ alles te maken met hoe ik me voel. Ik voel me veel vrijer als vrouw, ben me meer bewust van mijn eigen verlangens en ik luister veel meer naar mezelf dan voorheen.” Volgens Shakira, die op 2 februari 1977 geboren is als Shakira Isabel Mebarak Ripoll in Barranquilla in Colombia, gaat ‘She wolf’ over de meer dierlijke, primitieve kant van de mens. Als je dat begrijpt dan kan je afstand nemen van het gedrag van ‘She wolf’, bij tijd en wijlen je andere ik.

Pixie Lott verzweeg haar echte leeftijd

Pixie Lott: Mama do (uh oh, uh oh) (54)

Bijna twee maanden geleden bereikte ‘Mama do (uh oh, uh oh)’ van de Britse zangeres Pixie Lott de eerste plaats van de Britse hitparade. Een flitsende start dus voor Victoria Lott (Kent, 12 januari 1991), zoals ze volledig heet. Maar daar bleef het niet bij, want het nummer wordt ook nog eens gebruikt in het videospel ‘The sims 3’. Als je bedenkt dat er in de eerste week niet minder dan 1,4 miljoen stuks van verkocht zijn, dan mag je er van uitgaan dat Pixie voor het afstaan van het nummer, een flinke zakcent gekregen zal hebben.

Pixie is de bijnaam die haar moeder haar al gaf toen ze nog een ‘schattige, kleine baby’ was, en leek op een fee. Als jong meisje zong ze in het kerkkoor de sterren van de hemel, geïnspireerd door de nummers van Whitney Houston en Mariah Carey uit de cd-collectie van haar ouders. Aan de piano schreef ze haar eigen liedjes, maar durfde die aan niemand te laten horen. In 2005 reageerde ze op een oproep in de krant ‘the Stage’, waarin een zoektocht werd gestart naar een nieuw popidool. Ze was nog maar 14 jaar, maar deed alsof ze al 16 was. Slim bekeken, want het leverde haar de mogelijkheid op om een jaar lang liedjes te schrijven, alleen maar ook met anderen. Na dat jaar kwam de Amerikaanse producer/platenbaas L.A. Reid naar Londen om naar haar liedjes te luisteren. Hij was zeer onder de indruk en gaf haar, ze was nog maar vijftien, een contract. Daarop kwam ze in contact met het team dat ook the Black eyed peas en the Fugees begeleidt. Samen met hen schreef ze nummers voor het album ‘Turn it up’, dat volgende maand uitkomt.

Jeroen Weerdenburg imponeerde beroemde producer

Jeroen Weerdenburg: Wat ik voor je voel … (73)

Als je Dorian Broekhuyse, producer van onder andere Total touch en Jocelyn Brown en lid van Sonic surfers, weet te imponeren, dan moet je toch wel wat in je mars hebben. Jeroen Weerdenburg (Amsterdam, 3 januari 1970) heeft dat en wekte de interesse van Dorian, die na een optreden van Jeroen en een aantal gesprekken, tijd en geld steekt in een album met eigen liedjes van Jeroen.

Jeroen komt uit een muzikale familie en kreeg de muziek al vroeg met de paplepel ingegoten. Drummen leerde hij op jonge leeftijd, de zang kwam later en daarmee ook de optredens. Vijf jaar geleden begon Jeroen met zangles bij Monique van Haasteren, één van de betere zangcoaches in Nederland en met het schrijven van eigen nummers. In juni 2008 verscheen van hem de single ‘Jij’, nu opgevolgd door ‘Wat ik voor je voel …’, dat hem zijn debuut oplevert in de Single Top 100 op #73.

Lily Allen neemt weer geen blad voor de mond

Lily Allen: Not fair (74)

Veel ouders van jonge kinderen zullen blij zijn dat Lily Allen met een nieuwe single komt. Ze hopen vurig dat het nummer een nog grotere hit wordt dan ‘Fuck you’, dat in mei de tweede plaats bereikte. In de hoop dat ‘Fuck you’ zo snel mogelijk wordt vergeten door de kotertjes, die het refrein veelvuldig meezingen op de achterbank van de auto. De ouders rekenen echter buiten Lily Allen, die op ‘Not fair’ wederom geen blad voor de mond neemt. Want in het refrein zingt ze ‘he never made me scream’, vrij vertaald ‘bij hem kwam ik nooit klaar’, tja hoe leg je dat uit aan je kroost? ‘Not fair’, dat in april al de vijfde plaats behaalde in de Britse hitparade, is de derde single van haar tweede album ‘It’s not me, it’s you’. Dat album staat een half jaar genoteerd en stijgt twee plaatsen naar #25. Daarmee is ze terug op die positie die ze op 2 mei ook al even bezet hield.

Judith houdt nu alles in eigen hand

Judith Peters: Een zomer lang (78)

Twee jaar geleden werd Judith getipt door haar man Henry Gerritsen (alias DJ Henry en deel van de Happy hour crew). Tijden één van zijn optredens op een woonwagenkamp draaide hij het zigeunerlied ‘Kel laila kel’, waarop het dak er af ging. Vervolgens liet hij het nummer aan Judith horen, die er een Nederlandse tekst opmaakte, getiteld ‘Ik mis je zo’. Maar volgens Judith, belandde het nummer via haar producer Tom Peters, die er een eigen tekst opschreef, bij Gerard Joling, waarvan Peters ook de producer en tekstschrijver is. Het nummer, ‘Ik hou d’r zo van’, bereikte de eerste plaats van de Single Top 100. En dus pakt Judith het dit keer anders aan: ‘Ik mis je zo’ is geen bewerking van een bestaand liedje, maar geheel door haar zelf geschreven. Judith (Rotterdam, 3 juni 1969) zong al op jonge leeftijd. Met haar oom Elbert vormde ze een tijdje het duo Brooklyn. Daarna zong ze veel op bruiloften en partijen. Ze deed mee aan diverse talentenjachten en zangwedstrijden, waaronder ‘Karaoke op 4’ gepresenteerd door … Gerard Joling! In 2000 deed ze mee aan de Soundmixshow en won ze de regionale finale als Ruth Jacott met het nummer ‘Leun op mij’. Na jaren te hebben opgetreden met een band, ging ze drie jaar geleden solo, maar dan wel volledig in het Nederlands. Judith: “Dat kun je in Nederland tot ver na je zestigste volhouden”. Haar motto luidt ‘Geluk telt, niet het geld dat je bezit’.

Vangrail wil alles

Vangrail: Alles (83)

Zanger Raynaud Ritsma speelde al op vijfjarige leeftijd piano, op zijn zevende trompet en had rond zijn twaalfde een eigen band, die uitsluitend instrumentale stukken speelde. Later leerde hij ook drums en gitaar spelen. Toen hij ook begon met zingen, kwam hij er achter dat zingen toch wel het leukste was en dus richtte hij weer een bandje op. Na nog wat bandjes formeerde hij in 2005 Vangrail, dat verder bestaat uit Jasper Kuipers (gitaar), Stephen Huizen (drums), Ronald de Boer (bas) en Wiebe de Jong (toetsen).

De afgelopen twee jaar heeft de band intensief getoerd. ‘Alles’ is het eerste nieuwe liedje en hun zevende hit. Op het nummer presenteren ze een nieuwe hedendaagse sound: met steviger liedjes als voorheen. Een nieuw album verschijnt nog dit najaar.

De nieuwe van … Jannes verslaat Michael Jackson

Jannes: Ietsie pietsie (88)

Na zeven weken heeft ‘Ietsie pietsie’ van Jannes bijna de Single Top 100 verlaten. Het nummer zakt van 72 naar #88. Maar een nieuwe single is onderweg. Als het aan de fans ligt dan wordt dat ‘Zwevend naar ’t geluk’, een Nederlandstalige versie van ‘El condor pasa’ van Simon & Garfunkel. Het nummer staat op ‘De nieuwe van …’ Jannes, dat deze week binnenknalt op de eerste plaats van de Album Top 100. Het is zijn negende album in acht jaar tijd en na ‘Als het zonnetje schijnt’ (uit 2005), ‘Laat me vrij’ (2006) en ‘Mijn naam is … Jannes’ (2007), zijn vierde #1-notering. Alle keren lukte het hem om vanuit het niets binnen te komen op de eerste plaats. Alleen ‘Meer dan een vriend’ uit 2008 doorbrak de keten van #1-albums, en kwam ‘slechts’ op #2 binnen. ‘Death magnetic’, een nieuw album van Metallica in vijf jaar, was sterker. Geen schande dus om daarvan te verliezen. Met ‘De nieuwe van … Jannes’ weet hij deze week Michael Jackson te verslaan met zijn album King of pop – the Dutch collection, dat naar de tweede plaats zakt.

P!nk wil een kind

P!nk: Funhouse (91)

‘Funhouse’ van P!nk is inmiddels de vierde single van het gelijknamige album dat deze week een plaatsje winst boekt en op #23 uitkomt. ‘So what’ was daarvan de meest succesvolle: #10 in november. Het album ‘Funhouse’ kwam in oktober 2008 uit en is wat ons betreft, nu genoeg uitgemolken. Dus Alecia Beth Moore, zoals P!nk heet, tijd voor nieuw werk! Voorlopig zal dat er echter niet van komen, want ze is nog zo’n achttien maanden onderweg met haar wereldtournee. En daarna wil ze met haar inmiddels herenigde echtgenoot, de motorcrosser Corey Hart, een baby. Sinds twee maanden zijn de twee weer onafscheidelijk, nadat ze vorig jaar uit elkaar gingen. Maar wellicht dat ze tussendoor nog tijd heeft voor het opnemen van een nieuw album. De gemiddelde zwangerschap duurt negen maanden, dus dat moet kunnen, toch?

Robert traint voor een marathon

Robert Leroy: Slaap ik bij jou (97)

Robert Leroy (Robert Kroon uit Amsterdam) is net terug van een vakantie in Spanje. Daar heeft hij naast vakantie vieren, elke ochtend getraind voor de Marathon van New York, die hij op 1 november wil lopen. Hij moet daar dan 42 km voor afleggen en dus bouwde hij tijdens zijn vakantie de afstanden al een beetje op: 12, 14 en 18 km. Terug van vakantie zal Robert zich ook nog voorbereiden op ‘Robert Leroy aan zee’, een concert op woensdag 19 augustus in samenwerking met beach club Bloomingdale. Het wordt een concert van 2,5 uur, waarbij Robert naast zijn de bekende nummers, ook nummers van zijn nieuwe album ten gehore zal brengen, dat binnenkort verschijnt. Daarop staat ook ‘Slaap ik bij jou’, zijn zevende notering. Volgens onze informatie is dat nummer medegeschreven door ene E. Corton. Maar of hier nu Eric Corton, zelf muzikant en dj op 3FM mee wordt bedoeld? Robert, kun je ons uit de droom helpen?

Drummer Moke gaat zingen

Moke: Switch (100)

Precies een jaar geleden kwam ‘The long way’ van Moke de Single Top 100 binnen voor een kort verblijf van twee weken met als hoogste notering #66. Het was hun derde hit dat eindigde met dubbele cijfers. ‘Last chance’, hun eerste in 2007, kwam tot #55 en ‘Heart without a home’ bereikte in februari de 44ste plaats. ‘Switch’ komt binnen met dubbele cijfers: #100. Het is niet te hopen dat het daarbij blijft. Het nummer is de voorloper van hun tweede album ‘The long and dangerous sea’.

eigen band

Drummer Rob Klerkx bracht eind juni zijn soloalbum ‘Unleash’ uit. Denk niet dat dit het einde van Moke betekent, want Rob drumt naast Moke ook nog bij Paulusma. In Moke wordt de toon vooral gezet door zanger Felix Maginn, hij schrijft de teksten en staat op de voorgrond. Met zijn band Klerkx wil Rob meer de diepte in dan in Moke gebeurd. Bovendien drumt hij niet bij Klerkx, maar zingt!