vrijdag 14 januari 2011

Hitflits: dertiende #1 voor Jan Smit is al goud, Album Marco Borsato terug naar #1

Begin deze week leek het er even op dat Adele met ‘Rolling in the deep’ haar eerste plaats zou terug pakken. Maar dinsdag bleek dat ‘Niemand zo trots als wij’ van Jan Smit, de nieuwe #1 zou worden in de Single Top 100. Niets is dit keer aan het toeval overgelaten, want het nummer, dat gaat over zijn dochter Emma, is maar liefst op drie cd-singles verkrijgbaar. Elke cd-single heeft extra live-nummers.
Tel daarbij op dat het zingen over dochters (kijk naar ‘Dochters’ van Marco Borsato) veel mensen aanspreekt en de dertiende #1-hit kon Jan niet meer ontgaan. Het overwicht van ‘Niemand zo trots als wij’ op Adele is ruim 40%. Afgelopen dinsdag kreeg Jan een gouden single voor de verkoop van meer dan 10.000 exemplaren. Vanavond treedt Jan op tijdens de halve finale van The voice of Holland en zondag in ‘Live4you’.

In tegenstelling tot de verwachting is geen enkel nummer uit de zevende live how van The voice of Holland een bedreiging geweest voor de #1-positie. Sterker nog, niet eens voor de volledig top 5, want pas op #6 treffen we ‘I heard it through the grapevine’, de vijfde hit van Ben Saunders aan. Ook alle andere nummers uit de kwart finale, hebben een notering gekregen. Shary-An Nivalac met ‘Ain’t got no’ op #16, Leonie Meijer met ‘Just hold me’ op #27, Kim de Boer met haar versie van de hit van Adele op #28, Lenny Keylard met ‘I want you back’ op #38 en ‘Mesmerized’ van Pearl Josefzoon op #92.

Even leek het er nog op dat ‘I can make you love me’ van Bonnie Raitt, in de live show vertolkt door Jennifer Ewbank, ook de Single Top 100 zou halen. Maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn. Vanavond is de halve finale, waarin de vier finalisten hun eigen single presenteren, die direct kan worden gedownload. Dat wordt volgende week nog een hele dobber voor Jan Smit om zijn #1-positie te behouden!

Ook nieuw bij de bovenste tien zijn ‘Hey (nah neh nah)’ van Milk & sugar vs Vaya con dios (op #5 van 14 ) en ‘Limit to your love’ van James Blake (op #7 van 18), dat de komende week de 3FM Megahit is.

grootste zevers

Vorige week nog gestegen van #47 naar #8, maar deze week nergens meer te bekennen in de Single Top 100, is ‘Happy new year’ van ABBA. Toch is het nummer niet de grootste zever aller tijden. Nog een grotere klap maakte ‘Bloed, zweet en tranen (EK versie)’ van René Froger op 5 juli 2008. De week daarvoor was het nummer nog naar de tweede plaats gestegen, maar toen het EK voorbij was, verdween het nummer per direct uit de hitparade, waarmee het de grootste zever aller tijden is.

Nemen we echter ook nog de Bubbling under Top 100 in de vergelijking mee, dan is ‘Happy new year’ wel de grootste zakker, het nummer zakt namelijk van 8 naar #190 (verschil: 182 plaatsen). ‘Bloed, zweet en tranen (EK versie)’ knalde ‘slechts’ van 2 naar #126 (verschil: 124). Daar tussenin komt dan nog ‘Zwaard van Damocles’ van Sef Thissen & Lange Frans, dat op 21 juli 2007 vanaf de tiende plaats naar #175 zakte, een verschil van 165 plaatsen.

(bovenstaand stukje is herschreven op 16 januari 2011, naar aanleiding van de opmerking van een bezoeker, waarvoor dank)

Het laatste hitfeit van Britney Spears dateert van eind 2009, toen ‘3’ niet verder kwam dan de 57ste plaats. En ook de twee hits daarvoor deden geen potten breken. Dat gaat wel weer gebeuren met ‘Hold it against me’, dat op basis van slechts van drie dagen binnenkomt op de 20ste plaats. Het nummer is de voorloper van haar zevende studioalbum dat op 15 maart verschijnt.

De kersthits zijn allemaal verdwenen, waardoor er schoon schip is gemaakt in de lijst van deze week. Er zijn niet minder dan negentien binnenkomers, waarvan zeventien eersteweeks noteringen, waaronder zes nummers uit The Voice of Holland. Resteren er dus nog negen, die krijg je hierbij:
#11 Enrique Iglesias feat. Ludacris ~& DJ Franke: Tonight (I’m fuckin’ you)
#23 Regi feat. Kaya Jones: Take it off
#52 Sieneke: Doe dat nooit meer
#54 Taio Cruz feat. Kylie Minogue: Higher
#76 Kings of Leon: Pyro
#82 Eric Prydz: Niton
#90 Eliza Doolittle: Skinny genes
#97 the Script: Nothing
#98 Avril Lavigne: What the hell

Speciale vermelding geldt voor ‘A night like this’ van Caro Emerald op #64. Het nummer kwam op 19 december 2009 de Single Top 100 binnen op #51 en bereikte in zes weken de eerste plaats. Daarna bleef het nog achttien weken bij de bovenste tien staan. Op 20 november leek het er op dat het gedaan was, want de week daarop verdween het nummer. Maar dankzij de concerten en alle publiciteit, ging het nummer op 1 januari op herhaling en houdt het nu al weer drie weken vol en in totaal 52 weken.

Voor Caro Emerald is 52 weken een nieuwe mijlpaal. Maar dat aantal verbleekt als je het vergelijkt met ‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas, dat al 81 weken onafgebroken (!) genoteerd staat en deze week van 19 naar #24 zakt. Het zou toch mooi zijn als het nummer het nog negentien weken volhoudt en de honderd weken haalt.

Gordon en zijn mannen van Los Angeles, the voices hebben maar kort kunnen genieten van hun eerste plaats. Al na één week zakt het album ‘Los Angeles’ naar de derde plaats. Vervolgens leek het er op dat Caro Emerald, die vorige week moest wijken, de eerste plaats zou terugkapen. Tot donderdag was dat inderdaad het geval.

Maar je weet hoe dat gaat, als twee albums vechten om de eerste plaats, dan gaat de derde er mee aan de haal. En dus moet Caro genoegen nemen met de tweede plaats, want Marco Borsato stijgt terug naar de eerste plaats. Zijn album ‘Dromen durven delen’ staat nu voor de vijfde week bovenaan Album Top 100, verdeeld over
drie sessies: 3,1,1.

Na veertien weken heeft ‘Philharmonics’ van Agnes Obel de top 10 bereikt. Mede dankzij de single ‘Just so’, dat niet verder kwam dan #87, stijgt het album van 28 naar #9.

Ook deze week is het aantal eersteweeks noteringen op één hand te tellen. Na twee weken achter elkaar met drie noteringen, zijn het er deze week slechts twee en beide komen uit Nederland. Op #27 komt de Limburgse bluesrockband DeWolff binnen met hun tweede album ‘Orchards/Lupine’ en op #47 ‘De koek’ van singer-songwriter Eefje de Visser.

Eefje de Visser is een 24-jarige zangeres uit Gouda, die in 2009 de Grote prijs van Nederland won in de categorie ‘singer-songwriter’. Ze komt uit een muzikale familie. Haar ouders leerden elkaar kennen via de muziek, moeder zingt, vader is bassist en stemarrangeur. Haar broer Paul heeft een eigen studio waar ze haar eerste liedjes opnam. Eerst nog in het Engels. Ze heeft een tijdje gestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg. Ze zong mee op de cd van Skiggy rapz, oftewel Marcel Tegelaar die inmiddels haar vriend is. Het album ‘De koek’ werd door hem geproduceerd en wordt op 27 januari officieel gereleased in Paradiso in Amsterdam.

Weinig opschudding dus in de Album Top 100, maar in de nieuwe Single Top 100 des te meer. Na het weekend lees je er alles over in een nieuwe Megaman.

zondag 9 januari 2011

Megaman bij week 2 – 8 januari 2011

Welkom bij de Megaman, waarin ‘Hello’ de eerste Frans-Canadese #1 is, James Blake belofte of gruwel voor 2011 is, Australische een Nederlandse après-ski hit scoort en Portugese Fadozangeres Nederlandse coverwedstrijd wint en Ali B. oude succesnummers een tweede leven geeft. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

‘Hello’ eerste Frans-Canadese #1

Martin Solveig & Dragonette (1) *** derde week op #1 ***

Voor de derde week voert ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette de Single Top 100 aan. En dat zal tevens de laatste week zijn, want zowel kandidaten uit The voice of Holland als Jan Smit zullen er alles aan doen om de eerste plaats weg te kapen.

Maar voorlopig houdt ‘Hello’ nog stand en kunnen we wat relevante informatie verstrekken. De uitvoerenden van ‘Hello’ zijn de Franse Martin Solveig en de Canadese zangeres Martina Sorbara van de Canadese groep Dragonette. Dragonette staat met nog een nummer in de Single Top 100: ‘Animale’ van Don Diablo feat. Dragonette, in de dertiende week gezakt van 49 naar #60. De combinatie Frans-Canadees is nog niet eerder voorgekomen bij een #1-hit. Daarnaast is ‘Hello’ nog maar de vijfde hit van een Franse act, hier volgen ze alle vijf:
1974: Sharif Dean: Do you love me
1976: Julien Clerc: This melody
1980: Ottawan: D.I.S.C.O.
1989: Kaoma: Lambada
2011: Martin Solveig & Dragonette: Hello

Zoals gezegd is ‘Hello’ een Frans-Canadees samenwerkingsverband. Kijken we naar #1-hits van Canadese acts, dan komen we tot een totaal van zes stuks, maar gezongen door vijf acts:
1991: Bryan Adams: (Everything I do) I do it for you
1995: Céline Dion: Think twice
1998: Céline Dion: My heart will go on
2003: the Underdog project vs. Sunclub: Summerjam
2007: Nelly Furtado: All good things (come to an end)
2011: Martin Solveig & Dragonette: Hello

N.B.
‘Summerjam’ van the Underdog project vs. Sunclub is een samenwerkingsverband van Nederlanders (the Sunclub), Belgen: dj’s F.R.A.N.K. & A.J. Duncan en Canadezen: zangers Vic Krishna en Craig Smart (the Underdog project).

Duitsers brengen Vaya con dios weer voor het voetlicht

Milk & sugar vs Vaya con dios: Hey (nah neh nah) (99)

Na ‘Why don’t you’ van Gramophonedzie (uit Servië) en ‘We speak no Americano’ van Yolanda be cool feat. Dcup (uit Australië), komt de volgende remix in dat genre uit Duitsland: ‘Hey (nah neh nah)’, gemaakt door Milk & sugar. Milk (= Michael Kronenberger) en Sugar (= Steffen Harding) zijn twee Duitse houseproducers die oude nummers remixen. Ze namen al ‘Love is in the air’ van John Paul Young en ‘What is love’ van Howard Jones onder handen. Daarnaast maakten ze ook remixen voor onder anderen Janet Jackson en Jamiroquai. Ze hebben hun eigen label Milk & sugar recordings, waarop ook nieuwe artiesten hun muziek kunnen uitbrengen.

‘Hey (nah neh nah)’ was in 1990 de tweede top 4-hit voor het Belgische Vaya con dios. Eerder dat jaar scoorden ze een #1-hit met ‘What’s a woman?’ De laatste hit was ‘Don’t break my heart’ (#28 in 1995). Spil van de groep was en is nog steeds zangeres Dani Klein, die in het echt Danielle Schoovaerts heet. In 2009 bracht ze met haar groep (in een andere bezetting als in 1990), in België het album ‘Comme on est venu’ uit.

James Blake: belofte of gruwel voor 2011

James Blake: Limit to your love (18)

Je vind het niets of je vind het mooi. Een tussenweg lijkt er niet te zijn voor ‘Limit to your love’ van James Blake. Het nummer roept de sfeer op van de muziek van Anthony & the Johnsons en ook wel een beetje Portishead. Wat zeer intrigerend is zijn de stiltes in het nummer, een gruwel voor dj’s! Maar waarom moeten we altijd vergelijkingen maken? Ga er gewoon van genieten of je ergeren …

Verantwoordelijk voor alle commotie is de Britse zanger James Blake, geboren in 1988 in Deptford, Londen. Hij groeide op in Noord Londen, als enig kind van een muzikant en grafisch designer. Zij brachten hem bij de dingen te doen op je eigen manier en voor jezelf. Op zijn zesde zat hij al achter de piano, waarin hij zich later in zou bekwamen. Niet dat hij het erg leuk vond zo jong, maar hij zag het belang er van in.

In zijn tienerjaren zong James graag mee met oude Motown hits van onder andere Otis Redding. Hij studeerde populaire muziek aan de universiteit van Goldmsmith. Maar het was niet die muziek daar die hem overhaalde om ook zelf muziek te gaan maken. Dat gebeurde pas nadat hij in 2007 een bezoekje had gebracht aan de Londense club ‘FWD’ (= forward). Daarna wilde hij niets anders meer dan net als de dj’s daar, ook achter de draaitafels staan. Later ging hij met behulp van computerprogramma’s ook zelf muziek maken.

Vorig jaar resulteerde dat in zijn eerste single ‘Air and lack thereof’. In oktober 2010 verscheen zijn vierde EP ‘Klavierwerke’, de derde dat jaar. In veel nummers samplet hij andere nummers. Maar op ‘Limit to your love’ zingt James voor het eerst zelf. Hij nam het nummer al in 2009 op.

Eind december 2010 bereikte ‘Limit to your love’ de derde plaats van de Deense hitparade. Een notering die er bij ons wellicht ook wel inzit. Toch is het geen nummer van hemzelf, maar van de Amerikaanse zangeres Feist, die je wellicht nog kent van de hit ‘1,2,3,4’ (#97 in 2007).

Leslie Feist schreef ‘The limit to your love’ (dus met de toevoeging the), samen met Jason Charles Beck, beter bekend als de Franse producer Gonzales en nam het in 2007 op voor haar derde album ‘The reminder’. Feist schrijft ook nummers voor anderen, waaronder Mocky en Jamie Lidell. ‘Another day’, een #16-hit in 2008 voor Jamie Lidell, was niet van haar hand, maar werd wel mede geproduceerd door Gonzales.

Naast zijn eigen muziek is James ook nog zanger bij Mount Kimbie. Onder de naam Harmonimix maakt hij remixen van nummers van onder anderen Snoop dogg, Lil’ Wayne en Destiny’s child. Volgende maand verschijnt ‘James Blake’, het eerste volledige album, waarvoor hij de meeste nummers geschreven heeft in New Cross en Deptford. James komt ook naar Nederland, in maart naar ’5 days off’, en aanstaande donderdag naar Eurosonic. De Britse popzender BBC radio 1, heeft James Blake uitgeroepen tot één van de beloftes voor 2011.

Australische scoort Nederlandse après-ski hit

Gré Parelmoer: Ik ben een beh beh berggeit (64)

We dachten al, waar blijven ze toch? De carnaval/après-ski annex feestnummers die elk jaar de Single Top 100 overspoelen, het is immers al lang de elfde van de elfde geweest? Nou, dan kunnen we je gerust stellen, want vanaf deze week zul je er weer diverse tegenkomen! Op #64 komt de eerste binnen: Gré Parelmoer met ‘Gré Parelmoer met ‘Ik ben een beh beh berggeit’.

Net als Jettie Pallettie, is Gré Parelmoer ook een typetje, gespeeld door Astrid Ingrid Wevers, geboren in Yallourn in Australië. Aanstaande donderdag wordt ze 54 jaar. Het beroep van Astrid is: comédienne, zangeres, performer, actrice, lolbroek en (levens)kunstenares. Ze is eigenaresse van het bed and breakfast hotel ‘de Koningin van Pieterburen’ en directeur van het theaterbureau ‘Geen flauw idee’. Ook schrijft ze columns en is lerares creatief kunst schilderen. Onder diverse namen trad ze op in binnen en buitenland.

Sinds 2002 doet ze dat als Gré Parelmoer, waarmee ze vooral in het noorden van het land opzien baarde. Niet vreemd dus dat ze zich in 2009 aanmeldde voor ‘Popstars’, waardoor ze ook landelijk bekend werd. Na ‘Dikke paling’ en ‘Sigaretten en whiskey en wilde kerels’, is ‘Ik ben een beh beh berggeit’ haar derde single.

Helemaal Hollands zingt kermislied van Volendamse feestband

Helemaal Hollands: Omdat ze zo mooi is (69)

Vorig jaar zongen Carlo Rijsdijk en Leo Langstraat tien jaar samen. Vijf jaar als Move-it!, waarmee ze vijf coverhits scoorden, en vijf jaar als Helemaal Hollands dat hen al elf hits opleverde. Op 30 januari wordt dat tienjarig jubileum gevierd. Twee dagen daarvoor wordt ‘Omdat ze zo mooi is’, hun derde album uitgebracht, tevens de titel van hun nieuwste hitsingle. Daarnaast vormt het nummer de rode draad in de reallifesoap ‘Dit is Helemaal Hollands’, die sinds afgelopen zaterdag te zien is op TROS Sterren.nl.

kermislied

Omdat ie zo mooi is’is een bewerking van het gelijknamige nummer van de Volendamse feestband Trammeland. Zij namen het in juni 2009 op voor de tweede editie van het Zomer kermishitfestival. Helemaal Hollands kende het nummer van de kermis cd die in dat jaar verscheen. Voor de bewerking namen ze contact op met Trammeland, aan wie ze hun nieuwe versie lieten horen. Vorig jaar deed Trammeland mee met het nummer ‘De zwumbroek’. Dus wellicht een idee om dat volgend jaar op het repertoire van Helemaal Hollands te zetten?

Portugese fadozangeres wint Nederlandse coverwedstrijd

Maria de Fátima: Ele acredita em mim (hij gelooft in mij) (75)

Afgelopen week werden de cijfers bekend gemaakt over de beleving van de Top 2000 het afgelopen jaar. Niet minder dan 11 miljoen mensen hebben op de een of andere manier (radio, tv en/of internet) de elfde editie van de Top 2000 meegemaakt. Net als in 2009 heeft Radio 2 in de aanloop naar dit jaarlijkse radio-evenement, ‘Top 2000 – de covers 2010’ georganiseerd, waarbij muzikanten werden opgeroepen hun versie van een Top 2000 nummer te maken. Daar reageerden meer dan 750 acts op en vijfentwintig daarvan mochten hun versie in het programma ‘Knooppunt Kranenbarg’ ten gehore brengen.

Na een stemming op internet, werd de Nijmeegse band Groot hard met Bløf’s ‘Blauwe ruis’, uitgeroepen tot publiekswinnaar. Op oudejaarsavond werd door een jury, bestaande uit Leo Blokhuis, Jamai, Stevie Ann, Manuela Kemp, Bert Kranenbarg en Ron Stoeltie, de overall winnaar gekozen en dat werd Maria de Fátima met haar versie van ‘Zij gelooft in mij’.

eerbetoon

Maria de Fátima is geboren in Lissabon, Portugal in 1961. Op haar 12e nam ze haar eerste fado-album op. Al op haar veertiende won zij ‘Grand Noite de Fado’, de belangrijkste prijs op het gebied van de Fado. Sinds de jaren ‘80 woont ze in Amsterdam. Begin 2009 tourde ze met zanger Thé Lau door Nederland en België met het programma ‘Tussen Schelde, Amstel & Taag’. Maria koestert een grote bewondering voor volkszanger André Hazes. Zij ziet ‘Ele acredita em mim (hij gelooft in mij), haar versie van ‘Zij gelooft in mij’ van André (#1 in 2000), dan ook als een eerbetoon aan de zanger en haar kans om het Nederlandse levenslied en de Portugese Fado met elkaar te verbinden. ‘Zij gelooft in mij’ is een vertaling van ‘She believes in me’ van Kenny Rogers uit 1978.

Jelle Amersfoort komt met album

Jelle Amersfoort: Prinses van Paradiso (80)

Met ‘Goedemorgen’ (#22 in 2008) en ‘Als ze lacht’ (#32 in 2009) speelde Jelle Amersfoort zich flink in de kaart. ‘Prinses van Paradiso’ is zijn derde hit en dus wordt het tijd voor een heel album. Op 26 februari is het zover en wordt de cd ‘Astronaut’ gepresenteerd in ’s-Hertogenbosch. Jelle zal dan optreden met zijn band, die niet uit de minsten bestaat: Erik Smans (Abel) en Hugo den Oudsten (Wicked jazz sounds band). Naast zingen, presenteert Jelle iedere donderdag op TV Gelderland, het programma ‘Geniet’.

Tweede hit voor Far east movement, derde is onderweg

Roger Sanchez and Far east movement ft. Kanobby : 2gether (86)

Met ‘Like a g6’ (#3 in november 2010) zette het Canadese Far east movement zich op de kaart, geholpen door Catarics & Dev. Op ‘2gether’ gaan ze een samenwerking aan met de Amerikaanse dj/producer Roger Sanchez (bekend van onder andere ‘Another chance’, #20 in 2001) en Kanobby. Kanobby komt uit Californië en maakt deel uit van the Wild animals, dat albums produceert voor onder andere John Legend en Snoop dogg.
2gether’ van Roger Sanchez and Far east movement ft. Kanobby leunt op meerdere nummers. Eentje daarvan is ‘Love shack’ van de B-52’s (#15 in 1990).Overigens heeft Far east movement nog een troef in het vuur, want met Ryan Tedder namen ze het nummer ‘Rocketeer’ op. Wellicht binnenkort in dit megatheater.

INB heeft een lange adem

INB: Chicks houden van me (88)

De Nederlandse rapper INB is solo actief sinds 2004 en heeft al meer dan honderd nummers uitgebracht. Maar nu heeft hij eindelijk succes, want ‘Chicks houden van me’ komt binnen op #88.

INB heeft een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder. INB is dan ook de afkorting voor Italiaans Nederlands bloed. Zijn echte naam luidt Richard Victorio Cutillo (Voorburg, 30 oktober 1987) en wellicht dat er bij de naam Cutillo een belletje gaat rinkelen. Zijn vader Jerry Cutillo maakte in de tachtiger jaren deel uit Moses, dat met ‘We just’ in 1986 de derde plaats bereikte. Richard luisterde op jeugdige leeftijd veel naar Nederlandse hiphop. Hij heeft diverse samenwerkingsverbanden gekend, maar ging vanwege onderlinge ruzie solo.

Ali B geeft oude succesnummers tweede leven

Keizer feat. Ali B: Troubadour 2011 (93)

De hoogtijdagen van Ali Bouali (Zaanstad, 16 oktober 1981), oftewel Ali B, liggen al weer zo’n vijf jaar achter ons. Tussen 2004 – 2006 scoorde hij veertien hits, waarvan zeven (!) in 2006. In 2007 waren het er nog drie en in 2008 nog maar twee.

Naast het zingen heeft Ali B een andere bezigheid gevonden en dat is presenteren. Na ‘De flat van Ali B’ (in 2008) waar hij de ene na de andere bekende Nederlander ontving, presenteert hij sinds kort ‘Ali B op volle toeren’, iedere woensdagavond op Nl. 3. In het programma gaat hij samen met een bevriende rapper op bezoek bij de iconen van de Nederlandse muziek. Vervolgens moeten zij samen een remake maken van het bekendste nummer.

In de eerste aflevering ging Ali B met rapper Keizer (Keizer Rosje, Paramaribo, 21 januari 1987) op bezoek bij Lenny Kuhr (Eindhoven, 22 februari 1950). In 1969 won zij het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Troubadour’, waarvoor ze zelf de muziek had geschreven. Zij won niet alleen, want Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk eindigden met hetzelfde aantal punten ook op de eerste plaats. In 1974 nam Lenny het nummer nog een keer op, maar dan met een andere tekst. ‘De generaal’, dat een ode was aan trainer Rinus Michels, die als bijnaam de generaal had. Haar grootste hit was ‘Visite’ met les Poppys (#2 in 1980).

tegenprestatie

Hoewel Lenny wel te horen is op ‘Troubadour 2011’, krijgt ze daar geen credit voor. In een interview heeft Ali B toegegeven dat hij helemaal niet wist dat Lenny een vrouw is en beide rappers wisten ook niet wat een troubadour is.

Behalve dat de rappers een nieuwe versie moesten maken van ‘De troubadour’, kreeg Lenny de opdracht om aan de gang te gaan met het nummer ‘Mama, sorry dat ik vastzit’, dat Keizer schreef toen hij op 21-jarige leeftijd in de bak zat. Lenny schreef daarop het nummer ‘Spijt’. Aanstaande woensdag gaan Ali B en Freksu op bezoek bij Ben Cramer. Daarna komen Willeke Alberti (met Kleine Viezerik), Stef Bos (met Negativ) en Bonnie St. Claire (met Darryl) aan de beurt.

Sick puppies willen de rest van de wereld veroveren

Sick puppies: Maybe (97)

Sick puppies is een trio afkomstig uit Australië. De oorsprong ligt in 1997 bij gitarist Shimon Moore en bassiste Emma Anzai. Toen ze tegelijk de muziekruimte op hun Mosman High School wilden reserveren, bleken ze beide fan te zijn van de band Silverchair. Na een tijdje kwam Chris Mileski bij het duo, maar die heeft het trio alweer verlaten en is opgevolgd door Mark Goodwin. In eigen land heeft Sick puppies al drie albums uitgebracht. Om ook de rest van de wereld aan hun voeten te krijgen, wordt ‘Tri-polar’, hun derde album ook hier uitgebracht. ‘Maybe’ is daarvan de eerste hitsingle.

what’s in a name

Officieel komt de naam Sick puppies van ‘Sick puppy’, een boek van de schrijver van Carl Hiaasen, dat Phill Moore, de vader van Shimon las. De onofficiële versie luidt echter, dat een hond de garageruimte binnenkwam waar het trio aan het repeteren was en hun apparatuur onderplaste, waarop een groupie gezegd zou hebben: ‘that’s one sick puppy’.

Tweede hit van Cee-lo Green heeft het moeilijk

Cee lo Green: It’s ok (99)

Een maand geleden zong Cee lo Green dit nummer nog tijdens The voice of Holland. Maar aangezien de aandacht toen nog voornamelijk gericht was op zijn vorige hit, ‘F**k you’, sloeg ‘It’s ok’ nog niet echt aan. Inmiddels is het nummer ook opgepakt door de diverse rtv-stations en staat niets een notering meer in de weg. Zei het, dat de binnenkomst op #99 wel tegenvalt, maar wat niet is kan altijd nog komen!