vrijdag 2 september 2016

Hitflits: Broederliefde blijft album Django Wagner voor en verslaat daardoor Frans Bauer

Het was niet vanzelfsprekend dat Broederliefde met Hard Work Pays Off 2 een record zou scoren deze week. Op maandag werd de voorlopige albumlijst aangevoerd door Don’t Die On Me Now!!! van Jett Rebel. Woensdag was hij die al weer kwijt aan Emoties van Django Wagner en aan het einde van de week pakte Broederliefde, dankzij streams, alsnog de eerste plaats.
Met dertien weken in vier hitruns, boekt de hiphopgroep een record. Niet eerder stond een Nederlandstalig album zolang op de eerste plaats. Vorige week deelden ze het aantal van twaalf nog met ’N Ons Geluk van Frans Bauer, die op z’n Facebook liet weten hen het record te gunnen en zelfs nog opriep het album te downloaden (Frans: Broederliefde moet het vooral van streams hebben).

Broederliefde kan zich nu opmaken voor het verbreken van het volgende Nederlandse record: 14 weken voor de Grootste Hits van BZN! Daarna volgen nog André Rieu (20x, incl. kerstweek) en natuurlijk Caro Emerald (30x). Het meeste aantal weken ooit, 31, staat op naam van Adele en haar album 21.

ALBUM TOP 10

1. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2 (dertiende week op #1)
2. EW  Django Wagner: Emoties
3. EW  Toppers: Toppers In Concert 2016 – Royal Night Of Disco
4. EW  Jett Rebel: Don’t Die On Me Now!!!
5 .(2)   Rotterdam Airlines: Gate 16
6. (3)   Drake: Views
6. EW Celine Díon: Encore Un soir
8. EW  Britney Spears: Glory
9. EW  Barbra Streisand: Encore – Movie Partners Sing Broadway
10. (2) Frank Ocean: Blonde

De overige eerste weeks noteringen zijn de volgende:
#15 Delain: Moonbathers
#19 De La Soul: And The Anonymous Nobody
#34 the Veils: Total Depravity
#39 Belinda Kinnaer: Uit Mijn Hart
#54 Young Thug: Jefferey
#65 Toots Thielemans: Toots 90 – The Best Of
#77 Glass Animals: How To Be A Human Being

SINGLE TOP 5

1. (1)   Major Lazer, Justin Bieber & MØ: Cold Water (zesde week)
2. (2)   DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You (verschil is minder dan 4%)
3. (4)   Sevn Alias feat. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho: Gass
4. (7)   the Chainsmokers feat. Halsey: Closer (grootste hit voor the Chainsmokers, ‘Don’t Let Me Down’ feat. Daya kwam vorig jaar tot de vijfde plaats)
5. (3)   Jonas Blue feat. JP Cooper: Perfect Strangers

Kijken we nog even naar de twee eerste weeks noteringen
#74 Hailee Steinfeld & Grey feat. Zedd: Starving
#99 Felix Jaehn feat. Alma: Bonfire

De verschuivingen in de bovenste helft van de Album Top 100, de Mega Album Top 50, kun je aanstaande zondag volgen via NPO Radio 2. Daarvoor melden we ons een keer.

zondag 28 augustus 2016

Megaman bij week 35 – 27 augustus 2016

‘Let Me Love You’ nadert ‘Cold Water’

En verder in deze Megaman:
-          Nederlandse hiphop goed vertegenwoordigd op Vestival
-          Shawn Mendes geeft zijn muziek niet in één keer prijs
-          Ellie Goulding zingt opnieuw filmthema

In de Album Top 100 evenaart Broederliefde het meest succesvolle Nederlandstalige album aller tijden. Wat dat is en van wie? Je leest het in de Hitflits.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

‘Let Me Love You’ nadert ‘Cold Water’

#1 Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ: Cold Water
     *** vijfde week op #1 ***

Nog steeds, nu voor vijfde week, voert ‘Cool Water’ van Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ de Single Top 100 aan. De afgelopen vier weken was er geen enkele bedreiging voor ‘Cold Water’, want ‘One Dance’, de oude #1 van Drake feat. Wizkid & Kyla, bleef hangen op de tweede plaats en maakte geen aanstalten om terug te stijgen naar de eerste plaats. Deze week zakt ‘One Dance’ naar de vijfde plaats.
En daarmee is er een nieuwe #2: ‘Let Me Love You’ van DJ Snake feat. Justin Bieber, in de derde week gestegen vanaf de vierde plaats. Van een echte dreiging is deze week  nog niet echt sprake: het relatieve verschil tussen beide nummers is zo’n 17%, ofwel 200.000 streams. De Britse top 2 is identiek aan de onze. Alleen daar is het verschil tussen beide nummers aanmerkelijk kleiner: 1469 stuks ofwel net iets meer dan 2%!

Nederlandse hiphop goed vertegenwoordigd op Vestival

#82 Two Crooks / Jairzinho / Sevn Alias: Now She See Me
       *** hoogste eerste weeks ***

Het zal ons benieuwen hoelang ‘Now She Sees Me’ van Two Crooks / Jairzinho / Sevn Alias het zal volhouden in de Single Top 100. ‘Meisjes Blijven Meisjes’ van Two Crooks & Frenna feat. Emms & Ronnie Flex, stond vorig jaar veertien weken genoteerd, met een 62e plaats als hoogste notering. Waarom die vergelijking? Beide nummers zijn het anthem van het urban music festival, Vestival. Jaarlijks kiezen de dj’s het anthem en dit jaar is dat ‘Now She See Me’.

Aanstaande zondag, 4 september, vind in het Arena Park in Amsterdam de derde editie van dit festival plaats. Onder de optredende artiesten zit de crème de la crème van de Nederlandse hiphop. Wat te denken van Broederliefde, SFB, Boef en Lijpe? Daarnaast komen er ook enkele buitenlandse r&b acts naar Amsterdam, waaronder Ne-Yo, Jeremih en Donell Jones. Het Nederlandse dj-duo Two Crooks is ook weer van de partij. Niet vreemd, want naast Brian Nickson, is Ravuth Ty Llamar, directeur van Vestival!

Shawn Mendes geeft zijn muziek niet in één keer prijs

#92 Shawn Mendes: Mercy

Over een kleine maand, op 23 september, moet Illuminate, het tweede album van Shawn Peter Paul Mendes in de (digitale) schappen liggen. ‘Treat You Better’, eerder deze maand op #8, was daarvan de eerste single. Eind juli verscheen ‘Three Empty Words’, maar het is ‘Mercy’ dat de Single Top 100 haalt.

elke dag een stukje

Voor de promotie van ‘Mercy’ hanteerde de Canadese zanger dezelfde methode als voor ‘Treat You Better’. In de week van release liet hij iedere dag een stukje van het nummer horen. Shawn Mendes debuteerde een jaar geleden met ‘Stitches’ dat bij ons in november en december vijf weken op de vijfde plaats stond. Zijn debuutalbum Handwritten, staat voor de 52e week genoteerd, deze week op #19 van #21.

Ellie Goulding zingt opnieuw filmthema

#96 Ellie Goulding: Still Falling For You

De producers van de film ‘Bridget Jones Baby’ zullen wel gedacht hebben. Als we de Britse zangeres Ellie Goulding vragen voor het themanummer, dan hebben we in ieder geval al een  hit te pakken. Goulding zong vorig jaar ‘Love Me Like I Do’, het thema van ‘Fifty Shades Of Grey’) dat het 47 weken volhield in de Single Top 100 met een tweede plaats als hoogste notering, drie weken achtereen.

Na ‘Bridget Jones Diary’ in 2001 dat de hits ‘It’s Raining Men’ van Geri Halliwell (#3) en ‘Out Of Reach’ van Gabrielle (#12) opleverde en ‘Bridget Jones: The Edge Of Reason’ (in 2004), verschijnt op 16 september deel 3: ‘Bridget Jones Baby’. ‘Still Falling For You’, het thema van het derde deel, is mede van de hand van de Zweedse zangeres Tovo Lo, die zelf een hitje heeft met ‘Cool Girl’, deze week op #66.

Hugh Grant was niet geïnteresseerd

Renée Zellweger speelt voor derde keer de rol van de ietwat onhandige op relatiegebied zijnde Bridget Jones. Haar tegenspeler is opnieuw Colin Firth (rechts op de foto) in de rol van Mark Darcy, haar geliefde uit deel twee. Hugh Grant, ook een vriendje in de eerste twee delen, vond het script van deel drie dermate oninteressant dat hij ervoor bedankte.
Daarvoor in de plaats komt Patrick Dempsey die Jack Qwant speelt. Sharon Maguire, regisseur van het eerste deel, is  weer wel van de partij. In deel twee was zij afwezig en nam Beebon Kidron de regie voor haar rekening.