vrijdag 18 november 2011

Hitflits: eerste #1-album voor Snow patrol; actie voor kanker levert vijfde #1 op voor Jeroen van der Boom

Sinds ‘21’ van Adele, vier weken geleden van de eerste plaats is verdreven, vliegen de gouden platen om ons heen. Het begon met ‘Mylo xyloto’ van Coldplay (deze week op #3 en inmiddels platina), vervolgens kwam ‘Gloednieuw!’ van Frans Bauer op #1 (inmiddels op #9) en vorige week was het de beurt aan Los Angeles, the voices met ‘LA the voices II – Because we believe’ (deze week gezakt naar de zevende plaats). Deze week zijn het er zelfs twee: ‘Froger’ van René Froger (waarover zo dadelijk meer) en ‘Fallen empires’ van Snow patrol, de nieuwe #1 van de Album Top 100.

‘Fallen angels’ is het zesde studioalbum van Snow patrol en hun eerste #1-album. Tot deze week kwam de Schots/Ierse band niet verder dan de vijfde plaats, dat was in 2009 met het verzamelalbum ‘Up to know’. De binnenkomst op #1 zal zeker te danken zijn aan het concert dat de band vorige week vrijdag in de Melkweg gaf. De verwachting is dat ‘Fallen angels’ ook in andere landen op #1 zal binnenkomen. Aanstaande zondag worden de Britse lijsten bekend, en daar zal het dan hun tweede #1-album, na ‘Eyes open’ in 2006 worden. ‘Up to know’ is ouder dan twee jaar en komt in de Backcatalog Top 50 binnen op de derde plaats.

‘Froger’ van René Froger komt weliswaar op #2 binnen, maar relatief gezien bijna 42% achter ‘Fallen angels’ van Snow patrol. Op voorhand had de handel voldoende vertrouwen in ‘Froger’, het veertiende studioalbum van René Froger, en bestelde er meer dan 25.000 van.

De gouden plak die daarbij hoort, kreeg René Froger op donderdag 10 november, de dag voor de release, uitgereikt uit handen van acteur/zanger PeterPaul Muller. Als we de Toppers albums en de verzamelalbums van René niet meerekenen, is ‘Froger’ het eerste studioalbum sinds ‘Doe maar gewoon’ uit 2007 dat op de achtste plaats binnenkwam. De voorlaatste keer dat een album van René zo hoog eindigde, was in 1998 toen ‘Home again’ #1 kwam.

De opmars van ‘Zo bijzonder’, het 32e album van Kinderen voor kinderen zet door. Deze week stijgt het tot aan de rand van de top 10, van 14 naar #11. Afgezien van de verzamelbox ‘Alle liedjes van 1980 t/m 2006 (het complete overzicht deel 1-27)’ dat in 2007 de negende plaats bereikte, is het dertien jaar geleden dat een Kinderen voor kinderen zo hoog stond. Dat was ‘Kinderen voor kinderen 19’. Wellicht dat de 32e editie het volgende week lukt om de top 10 ook te halen.

De overige eersteweeks noteringen:
#5 Birdy: Birdy
#14 R.e.m.: Part lies, part heart, part truth, part garbage 1982 – 2011
#30 Laura Pausini: Inedito
#37 K3: Eyo!
#38 Drake: Take care
#48 Edsilia Rombley: Uit mijn hart
#71 Seasick Steve: Walkin’ man
#87 Who: Quadrophenia deluxe edition
#88 Original soundtrack: Bennie Stout
#97 Postman: Apples & oranges
#99 Lefties soul connection: One punch Pete

toch record voor Adele

Alvorens we overgaan naar de singlehits, staan we nog even stil bij een bijzonder record, gevestigd door Adele. Nee, ‘21’ staat (nog) niet voor de 31e week bovenaan de Album Top 100. Het is haar eerste album ‘19’ uit 2008 dat een record vestigt, want dat album staat deze week voor de 54e week bovenaan de Back catalog Top 50, de lijst met albums ouder dan twee jaar. Adele verbeterd het record van Norah Jones met ‘Come away with me’, dat sinds 13 mei 2006, op 53 weken bovenaan stond. ‘19’ staat nu voor de 92e week genoteerd.

‘19’ van Adele stond op 13 februari 2010 op de tiende plaats van de Album Top 100 en voor de 104e week genoteerd. De week daarop was het album verdwenen uit deze lijst. Niet omdat ‘19’ niet meer voldoende verkocht voor een notering in de reguliere albumlijst, maar omdat na 104 weken de regel geldt dat een album, als het genoeg verkoopt, naar de lijst met oudere albums verhuist. En zo kon het gebeuren dat ‘19’ op 20 februari 2010 binnenkwam op de eerste plaats van Back Catalog Top 50.

Zes weken lang voerde het album deze lijst aan, waarna het tot 11 december 2010 niet meer bovenaan zou komen. Vanaf 3 april 2010 werd de eerste plaats bezet door de volgende albums, met tussen haakjes het aantal weken en het aantal runs:
Guus Meeuwis: ‘Tien jaar levensecht’ (3x: 2+1)
De musical; Mama Mia’ (1x)
Eddie Fedder: Into the wild (8x:1+1+1+2+3)
Alain Clark: Live it out (18x:2+5+8+2+1)
Michael Jackson: King of pop’ (4x: 1+2+1)
Kings of Leon: Only by the night (4x:2+2)

Tussen 11 december 2010 en 8 januari 2011 werd de eerste plaats wisselend opgeëist door de albums van Adele en Michael Jackson. Op 15 januari 2011 pakte Adele de eerste plaats weer terug en heeft die sindsdien niet meer afgestaan. Het album staat niet alleen voor de 54e week bovenaan (6+1+1+45), maar ook nog eens 45 weken achtereen. Een aantal dat ‘21’, haar tweede album in de Album Top 100 (deze week gestegen naar #4), nooit zal halen. Maar wie weet hoever ‘21’ komt, als het album over ruim een jaar er 104 weken op heeft zitten en ook naar de Back Catalog Top 50 verhuist!

Over naar de Single Top 100. Aan het begin van de week leek het er nog op dat ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel de bovenste beste zou blijven. Na maandag ging het echter de andere kant op en nam ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra de leiding over en was dat ook geworden.

Als afgelopen woensdag niet de actie ‘Sta op voor kanker’ was gehouden. De actie, die 31.819 donateurs opleverde voor het KWF, werd afgesloten met het actielied van dit jaar: ‘Niemand anders’ van Jeroen van der Boom. Mede daardoor stijgt het nummer in de tweede week van de achtste naar de eerste plaats en levert Jeroen zijn vijfde #1-hit op. Hij zal daar echter niets aan overhouden, want de volledige opbrengst van het nummer gaat naar de actie.

Tien plaatsen winst boekt ‘Video games’ van Lana Del Ray. Het nummer stond vijf weken geleden al op de 4e plaats. De stijging deze week dankt Lana Del Ray aan haar optreden, vorige week vrijdag in De Wereld Draait Door. Misschien blijft het nummer nu langer dan twee weken in de top 10. Ook een flinke winst boekt ‘The a team’ van Ed Sheeran dat in de achtste week stijgt van 37 naar #14. Tot deze week was 30 de hoogste notering.

De hoogste eersteweeks is een Sinterklaas nummer: ‘Sinterklaas in een raket’ van Gebroeders Ko feat. Joris & Boris dat binnenkomt op de 15e plaats. Het nummer komt uit de film ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’, die op 5 oktober in première ging. Het wachten is nu nog op het titelnummer van Coole Piet Diego.

De andere eersteweeks noteringen komen bijna allen binnen bij de onderste 50 en dat zijn:
#44 Calvin Harris: Feel so close
#70 Rene Eshuijs: Luister alleen nog naar mijn hart
#78 Dirk Meeldijk: Het hoeft niet meer van mij
#85 June Noa: Why
#88 Rammstein: Mein Land
#89 Katy Perry: The one that you got away
#91 Bad medicine: Hang on to you
#92 Rihanna: You da one
#95 Young the giant: Cough syrup
#96 Jessie J: Domino
#98 the Black keys: Lonely boy

Buiten de echte noteringen, gaat er ook nog een nummer op herhaling: ‘Dromendans’ van Vinzzent op #8. Het nummer stamt uit 2010 en kwam toen niet verder dan de elfde plaats. In de nieuwe Megaman gaan we daar dieper op in, evenals alle eersteweeks noteringen. Na het weekend staat ie weer voor je klaar!

zondag 13 november 2011

Megaman bij week 46 – 12 november 2011

Welkom bij de Megaman, met deze week onder andere:
- Gers Pardoel vergroot afstand
- Nick & Simon maken kwartet Symphonica in rosso hits vol
- Jeroen van der Boom staat nummer af voor kanker
- Corry Konings doet wat ze leuk vind, ook als anderen dat niet vinden
- René Schuurmans is al ruim 25 jaar verliefd op Monique
- Nederlandstalig uitstapje Sabrina Starke eenmalig
- Di-rect (even) verenigd met Tim Akkerman
Dat alles en meer over de twaalf eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Gers Pardoel vergroot afstand

Gers Pardoel: Ik neem je mee (1) *** derde week op #1 ***

Zo spannend als het vorige week was (zou Gers Pardoel de eerste plaats behouden?), zo saai was het deze week. Geen enkel moment is zijn eerste plaats in gevaar geweest. Al op maandag werd duidelijk dat geen van de hoge eersteweeks noteringen van Nick & Simon, Jeroen van der Boom en New kids feat. Corry Konings en zijn samenwerking met Guus Meeuwis, enige bedreiging zou vormen voor ‘Ik neem je mee’. Gers heeft zelfs kans gezien om de afstand tussen hem en ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra, nog steeds de #2, te vergroten van ruim 8% tot ruim 14%. De komende week moet blijken of ‘Ik neem je mee’ sterk genoeg blijft voor nieuwe aanvallen.

Nick & Simon maken het kwartet Symphonica in rosso hits vol

Nick & Simon: Bij je zijn (live Symphonica in rosso) (6) *** hoogste eersteweeks ***

De fans kennen het nummer ‘Bij je zijn’ al sinds oktober 2010 toen het album ‘Fier’ verscheen. Maar tot de Symphonica in rosso concerten in oktober, was er geen live versie van. Met hun eigen band en met ondersteuning van Guido’s orchestra, komen Nick & Simon met ‘Bij je zijn (live Symphonica in rosso)’ binnen op de zesde plaats, waarmee ze hun vijftiende top 10-hit scoren.
Als bonustracks staat er naast de albumversie van ‘Bij je zijn’ (maar wie zit daar als fan op te wachten?), ook de live versie van ‘Steeds weer’, de allereerste hit van Nick & Simon op (#15 in 2006) op. De live nummers zullen ook komen te staan op de dubbelcd/DVD
‘Symphonica in rosso’, die op 25 november in de winkels ligt, maar nu al besteld kan worden, zodat deze op de releasedatum in je brievenbus valt.

kwartet hits

‘Bij je zijn (live Symphonica in rosso)’ is inmiddels de vierde hit die dit spektakel dit jaar oplevert. Allereerst kwam het duo met ‘Wijzer (dan je was) (Symphonica in rosso versie)’, dat niet tijdens, maar er voor was opgenomen. Vervolgens nam Nick met Thomas Acda het nummer ‘Sterker nu dan ooit’ op en Simon het nummer ‘Kijk me na’ met Paul de Munnik. De zangers van Acda en de Munnik waren te gast tijdens de concerten. Alle drie de nummers bereikten de eerste plaats. Niet eerder leverde een Symphonica in rosso editie zoveel hits op.

Jeroen van der Boom staat nummer af voor kanker

Jeroen van der Boom: Niemand anders (8)

Aanstaande woensdag, 16 november, wordt op Nl. 1 het programma ‘Sta op tegen kanker’ uitgezonden. Het programma is een co-productie van de AVRO en het Koninklijk Wilhelmina Fonds (KWF), dat onderzoek doet naar kanker en als doel heeft zoveel mogelijk donateurs te werven. Vorig jaar leverde de actie zo’n 50.000 donateurs op. Of dat met het huidige economische klimaat overtroffen zal worden, weten we over een week.
Aan het programma, dat gepresenteerd wordt door Angela Groothuizen en Art Rooijakkers, werken talloze bekende Nederlanders mee, waaronder Ruth Jacott, Xander de Buisonjé, Dennis van der Geest, Epke Zonderland, Bennie Jolink en Ruud de Wild.

nummer afstaan

‘Niemand anders’ is geen speciaal nummer voor de actie, maar afkomstig van zijn album ‘Jij bent zo’ uit 2008. Jeroen: “‘Niemand anders’ is één van de eerste nummers die ik heb opgenomen. Deze zomer zong ik het speciaal voor mijn vrouw Dany, tijdens ons huwelijk. Net op het moment dat ik het wilde uitbrengen als single, benaderde KWF Kankerbestrijding mij. Ik kon onmogelijk nee zeggen. Als zanger ben ik enorm blij dat dit liedje nu bijdraagt aan kankeronderzoek.”

“‘Niemand anders’ gaat over hoop, liefde en kracht. Vooral als je ziek bent is aandacht en liefde soms het beste medicijn. Je houdt van iemand. Dus of je geliefde nu kaal of door de medicijnen iets dikker is, het maakt niet uit want ‘Niemand anders’ kan zo volmaakt zijn als jij.” Aanstaande woensdag zal Jeroen de actieavond afsluiten met ‘Niemand anders’, waarvan de volledige opbrengst naar het KWF gaat voor het doen van onderzoek.

Corry Konings doet wat ze leuk vind, ook als anderen dat niet vinden

New kids feat. Corry Konings: Hoeren neuken nooit meer werken (12)

Volgens Corry Konings is ‘Hoeren neuken nooit meer werken’ dat ze opnam met Robbie (= Steffen Haars) van New kids een uitstapje en een grap. Ze snapt dat mensen er raar van opkijken, maar ze maakt zich geen zorgen over haar reputatie. Corry: “De fans weten dat ik altijd dingen doe die ik leuk vind. Ze weten dat ik de Corry Konings blijf die ik ben.”
Hoewel er fans zijn die het prachtig vinden dat ze zelfspot heeft en dat ze zich niet gek moeten laten maken door de negatieve mensen, zijn de reacties op haar website overwegend negatief:
- Onbegrijpelijk hoe je na vele jaren hele mooie liedjes je hebt kunnen verlagen tot het niveau van New Kids en een walgelijk liedje.
- Sorry, ik heb veel respect voor je gehad. Ik hoop maar dat het een heel grote grap is met een look-a-like !
- corry corry,, hoe diep kun je zinken? aandachts te kort? ziellug, echt heel erg jammer!
- Was t geld op Corrie? diep dieper diepst

altijd al fan New kids

Corry is al fan van New kids, sinds de serie op internet is te zien. Toen vorig jaar de film ‘Turbo’ verscheen, wilde ze heel graag naar de première. Dat gegeven vonden Flip van der Kuil en Steffen Haars, regisseurs en schrijvers achter New kids wel grappig. Het eerste contact met Corry werd dan ook al in december 2010 gelegd.

Ze had toen al aangegeven dat, als ze ooit wat voor New kids kon doen, ze dat heel graag wilde doen. Toen begin dit jaar het concept werd bedacht voor ‘Nitro’, de opvolger van ‘Turbo’, was al snel duidelijk wie het themanummer zou moeten zingen: Corry Konings, fan én Brabantse. Volgens Flip van der Kuil ‘paste het perfect in het plaatje’.

Vervolgens werd Corry benaderd of ze het wilde doen. Corry: “Toen voelde ik me zeer vereerd natuurlijk. Ik zei ‘stuur de tekst maar’, want ik wist natuurlijk wel dat er wat aan zou hangen. Toen kreeg ik het binnen en toen schrok ik wel even.” Toch besloot ze om het lied te zingen: “Met carnaval hoor je allemaal liedjes voorbij komen en dan hoor je ook dit lied. Dan loopt iedereen in de polonaise en dan loop ik lekker mee.”

steun

Corry krijgt steun uit onverwacht hoek, van een andere Brabander, Frans Bauer. Hij zegt het nummer wel grappig te vinden, maar vindt dat zijn kinderen het niet mogen horen. Die moeten hun oren dan maar even dichthouden als papa onder de douche staat, want dan zingt hij het namelijk. Over Corry zegt Frans: “Wie is Frans Bauer om wat te zeggen over de stap van Corry. Ik vind het moedig dat ze het gedaan heeft. Ze maakt wel weer wat los.”

Guus & Gers gaan samen de clubs in

Guus Meeuwis feat. Gers Pardoel: Nergens zonder jou (13)

In deze Single Top 100 komen we drie bijzondere combinaties tegen van acts die (waarschijnlijk) eenmalig een samenwerking aangaan met een andere act. Op #78 hadden we Bløf + Sabrina Starke, zo dadelijk New kids feat. Corry Konings en nu Guus Meeuwis feat. Gers Pardoel.

Guus Meeuwis was op zoek naar aanstormend talent voor zijn voorprogramma in Paradiso op 4 november en Gers stond daarbij hoog op zijn verlanglijstje. Guus: “Bij ‘Broodje Bakpao’ (#1 in 2010) viel Gers me meteen al op door zijn unieke eigen stijl. En de zachte G natuurlijk!”.
En Gers Pardoel had al eerder in een interview laten weten Guus ‘één van de tofste zangers van Nederland’ te vinden. Een samenwerking tussen de twee kon dus niet uitblijven, die niet alleen resulteerde in ‘Nergens zonder jou’, maar ook in het nummer ‘20.03’, dat staat op ‘Deze wereld is van jou’, het album van Gers Pardoel. En het blijft niet alleen bij deze nummers, want Gers zal tijdens de ‘Armen Open’-clubtour het komend voorjaar, het voorprogramma van Guus verzorgen

Wat het nummer ‘Nergens zonder jou’ betreft, dat is niet speciaal voor deze combinatie geschreven. Het nummer staat op het album ‘Armen open’ van Guus zelf, deze week op #38 in de Album Top 100. Alleen toen deed hij het nog alleen. Vervolgens is de tekst er op aangepast tot wat het nu is.

Een handvol hits voor Henk Dissel

Henk Dissel: Denk je nog wel aan mij (42)

Op 4 december is het drie jaar geleden dat Henk Dissel tweede werd bij de TROS ‘Sterren.nl academy’, achter Judith Cornelissen. In die drie jaar scoorde hij vier hits, waarvan ‘Ik geloof nog steeds in jou’ de grootste is: #34 in januari. Daar komt ‘Denk je nog wel aan mij’, dat binnenkomt op #42, dicht bij. Twintig oktober ging de videoclip, die opgenomen is in de Ardennen, in première.

René Schuurmans is al ruim 25 jaar verliefd op Monique

René Schuurmans: Ben jij verliefd? (62)

‘Ben jij verliefd?’ vraagt René Schuurmans op zijn nieuwe single. Zelf hoeft René daar niet lang over na te denken, want hij is al meer dan 25 jaar verliefd op Monique, waarmee hij in 1991 is getrouwd en waarmee hij twee zoontjes heeft. Liefde en verliefdheid is een thema dat regelmatig terugkomt in de liedjes van René die volgende week zondag, 20 november, 47 jaar wordt. Zijn tweede album heette ‘Zomaar verliefd …’ (#18 in 2006) en zijn vorige single heette ‘Verliefd zijn’ (#53 in juli). In maart 2012 verschijnt zijn vijfde album, waarop naast deze de drie hits die hij dit jaar scoort, nog dertien andere nummers komen te staan.

Wist je trouwens dat er een overeenkomst is tussen René en New kids? René is geboren in het Brabantse dorpje Maaskantje. En laat dat nou de thuisbasis van New kids zijn. Maar of René daar nog (zo) trots op is …

Is Maikel ten Voorde wel zoet geweest?

Maikel ten Voorde: Mijn vriend Sinterklaas (75)

Afgelopen zaterdag was Maikel ten Voorde er ook bij, de intocht van Sinterklaas in Dordrecht. Of hij zijn grote vriend Sinterklaas heeft gesproken, weten we niet. Wel dat Maikel, getuige de tekst van ‘Mijn vriend Sinterklaas’, vooral blij is met de goed heilig man, vanwege de pepernoten, chocolade en marsepein!

Maikel ten Voorde (Glanerbrug, 7 augustus 1989) is een ambitieus iemand. Na de middelbare school volgde hij een beroepsopleiding. Maar al snel stopte hij daarmee en startte begin 2008 Matevo Media’, zijn eigen bedrijf op, dat zich bezighoudt met het ontwerpen van promotiematerialen zoals logo’s. posters, flyers etc. Daarnaast maakt het bedrijf websites voor diverse bedrijven en organiseert allerlei evenementen, zoals Hollandse en Duitse avonden.

Ondanks al die activiteiten heeft Maikel ook nog tijd voor een zangcarrière, want zingen zat er al vroeg in bij hem. Op zijn vijftiende deed hij een gastoptreden bij de band Perplex. Ook deed Maikel mee aan talentenjachten in Almelo en Enschede. In 20007, op zijn achttiende verjaardag, verscheen zijn eerste single ‘Een pak van m’n hart’. Na een aantal nummers te hebben opgenomen met producer Maarten de Groot, is hij voor ‘Mijn vriend Sinterklaas’ in zee gegaan met Edwin van Hoevelaak, die ook de tekst en de muziek schreef.

Sinterklaashits

‘Mijn vriend Sinterklaas’ is de tweede Sinterklaashit dit jaar. De eerste kwam vorige week binnen: de Pietentoppers met de eerste ‘Feest in Nederland!’, dat deze week gestegen is van 88 naar #61. Dankzij een reactie op onze oproep vorige week, weten we dat van de drie pieten, Javiero gespeeld wordt door Peter van Wijngaarden en niet Nando zoals we berichtten. Javiero was vroeger de zangpiet van de Sinterklaas in Haarlem. Dank voor de correctie! Voor meer aanvullingen/correcties staan wij open.

Nederlandstalig uitstapje Sabrina Starke eenmalig

Bløf + Sabrina Starke: Meer kan het niet zijn (78)

“Ik voelde mij vereerd toen ik gevraagd werd voor het duet. De muziek van Bløf is prachtig. En ik kijk altijd met veel bewondering naar de live performances van de band. Nederlandstalig zingen was heel nieuw voor mij, maar ik ben heel erg blij met het eindresultaat”. Aldus zangeres Sabrina Starke over ‘Meer kan het niet zijn’, dat ze samen zingt met Bløf.
Peter Slager, bassist bij Bløf en schrijver van het nummer over de samenwerking: “Een samenwerking met Sabrina Starke stond al lang op ons verlanglijstje. Wij vinden haar één van de meest getalenteerde zangeressen van Nederland, en we zijn er trots op dat ze dat duet met Paskal Jakobsen gedaan heeft. En dan ook nog in het Nederlands, voor haar toch niet zo voor de hand liggend. Met het resultaat van de samenwerking zijn we zo tevreden dat we vonden dat ‘Meer kan het niet zijn’ de single van onze ‘Radio Berlijn’-EP moest worden”.

eenmalig

Ondanks de lovende woorden zal het bij ‘Meer kan het niet zijn’ blijven. Niet dat beide acts niet meer willen samenwerken. Graag zelfs! Maar wat Sabrina Starke betreft, niet weer in het Nederlands. Dus een volgende keer moet Bløf in een andere taal zingen!

Pitbull meest succesvolle act in 2011

Pitbull feat. Chris Brown: International love (82)

Als we over een week of zes de balans opmaken van het hitjaar 2011, kunnen we niet om Pitbull heen. Hij is de eerste act die in één kalenderjaar, zeven hits weet te scoren, allen van/met anderen. ‘International love’, binnen op #82, doet hij samen met Chris Brown. Het nummer staat ook op ‘Planet pit’ van Pitbull, waarvan ‘Rain over me’ feat. Marc Anthony (#17 in augustus) en ‘Give me everything’ feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer (#2 in juni en juli) ook al kwamen. Ook Chris Brown boert goed in 2011, want ‘International love’ is al zijn derde notering dit jaar.

Zanger Stud muffins heeft solo wel succes

ED: Face down (92)

Op 13 februari 2010 vond het afscheidsconcert van de Stud muffins plaats in het Paardcafé in Den Haag. Na zes jaar, waarbij de band het optreden op Parkpop tot één van hun hoogtepunten rekent, was het mooi geweest. De uitdaging was weg en het was tijd voor nieuwe muzikale uitdagingen.

Het eerste bandlid die daarin slaagt, is zanger Ed Struijlaart. Ed (Leidschendam, 16 augustus 1979), kreeg op zijn negende een gitaar van zijn ouders. Veel spelen leidde er toe dat hij op zijn achttiende zijn eerste bandje had. In 2003 richtte hij Stud muffins op, waarvan hij zes jaar lang de zanger/componist was. Na het laatste concert, zette Ed zijn carrière en eigen huis opzij. Hij kocht een tweedehands Opel Corsa en woont nu afwisselend bij zijn moeder en zijn vriendin.

Ed: “Ik leef angstvrij, wat betreft geld en de toekomst. Als het niet lukt, kan ik altijd terug maar dan heb ik het wel gedaan dan.” Gedurende de afgelopen tijd heeft hij nummers geschreven voor anderen (onder andere Lorrainvile), zong de internationale filmtrailer van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en werkte aan zijn album ‘Head, heart and hands’ dat in januari verschijnt. Op vrijdag 25 november is er een luistersessie op een (geheime) plek in Amsterdam. Wil je daar ook naar toe, surf dan even naar de site van Ed, want daar lees je wat je daarvoor moet doen.

de Dijk wil behulpzaam zijn

de Dijk: Kan ik iets voor je doen? (95)

Ook als ‘Kan ik iets voor je doen?’ van de Dijk het niet langer volhoudt dan één week op #95, is het nog niet de kleinste hit van de groep. Die twijfelachtige eer gaat naar ‘Ik jou en jij mij’ dat begin oktober een weekje op #100 stond en daarmee de slechts genoteerde hit is van de Dijk.

Wij denken echter dat ‘Kan ik iets voor je doen?’ het wel wat langer zal volhouden dan één week. Althans we hopen het, want het nummer is weer de Dijk ten voeten uit, een klein nood. De muziek, de zang en de tekst, het past allemaal bij elkaar. En dat misten we bij ‘Ik jou en jij mij’ wel een beetje. Beide nummers staan op het #1-album ‘Scherp de zeis’.

Di-rect (even) verenigd met Tim Akkerman

Di-rect: Young ones (97)

Vorige week kwam ‘Nonzero’ van Tim Akkerman (ex-zanger Di-rect) binnen op #71 en staat deze week een plekje onder ‘Young ones’ van Di-rect, dat binnenkomt op #97. Niet eerder stonden beide acts samen in de Single Top 100. ‘Young ones’ is de tweede single van ‘Time will heal our senses’, het tweede album van Di-rect sinds Tim de groep verliet. Volgende week verschijnt ‘Anno’, het solodebuut van Tim en dan staan beide acts ook samen in de albumlijst.