zondag 13 november 2011

Is Maikel ten Voorde wel zoet geweest?

Maikel ten Voorde: Mijn vriend Sinterklaas (75)

Afgelopen zaterdag was Maikel ten Voorde er ook bij, de intocht van Sinterklaas in Dordrecht. Of hij zijn grote vriend Sinterklaas heeft gesproken, weten we niet. Wel dat Maikel, getuige de tekst van ‘Mijn vriend Sinterklaas’, vooral blij is met de goed heilig man, vanwege de pepernoten, chocolade en marsepein!

Maikel ten Voorde (Glanerbrug, 7 augustus 1989) is een ambitieus iemand. Na de middelbare school volgde hij een beroepsopleiding. Maar al snel stopte hij daarmee en startte begin 2008 Matevo Media’, zijn eigen bedrijf op, dat zich bezighoudt met het ontwerpen van promotiematerialen zoals logo’s. posters, flyers etc. Daarnaast maakt het bedrijf websites voor diverse bedrijven en organiseert allerlei evenementen, zoals Hollandse en Duitse avonden.

Ondanks al die activiteiten heeft Maikel ook nog tijd voor een zangcarrière, want zingen zat er al vroeg in bij hem. Op zijn vijftiende deed hij een gastoptreden bij de band Perplex. Ook deed Maikel mee aan talentenjachten in Almelo en Enschede. In 20007, op zijn achttiende verjaardag, verscheen zijn eerste single ‘Een pak van m’n hart’. Na een aantal nummers te hebben opgenomen met producer Maarten de Groot, is hij voor ‘Mijn vriend Sinterklaas’ in zee gegaan met Edwin van Hoevelaak, die ook de tekst en de muziek schreef.

Sinterklaashits

‘Mijn vriend Sinterklaas’ is de tweede Sinterklaashit dit jaar. De eerste kwam vorige week binnen: de Pietentoppers met de eerste ‘Feest in Nederland!’, dat deze week gestegen is van 88 naar #61. Dankzij een reactie op onze oproep vorige week, weten we dat van de drie pieten, Javiero gespeeld wordt door Peter van Wijngaarden en niet Nando zoals we berichtten. Javiero was vroeger de zangpiet van de Sinterklaas in Haarlem. Dank voor de correctie! Voor meer aanvullingen/correcties staan wij open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten