vrijdag 11 juni 2010

Hitflits: Marco, Guus én Caro Emerald terug naar #1

Het succes van een X-factor winnaar kan zeer kort zijn. Vorige week verdreef Jaap met ‘Don’t stop believin’’ nog ‘Schouder aan schouder’ van Marco Borsato & Guus Meeuwis van de eerste plaats. Deze week zijn de rollen omgedraaid en nemen Marco & Guus de eerste plaats in de Single Top 100 van hem over. Jaap moet genoegen nemen met een zesde plaats en is nu de eerste winnaar van X-factor, die slechts één week bovenaan stond. Sharon Kips hield het in 2007 met ‘Heartbreak away’ drie weken vol, ‘Halleluja’ van Lisa haalde vorig jaar tien weken.

Tussen ‘Schouder aan schouder’ (de #1) en ‘Don’t stop believin’’ (de #6), staan de volgende nummers. Stromae blijft op #2 met ‘Alors on danse’ (tevens #1 in de Download Top 50), K’naan stijgt met ‘Wavin’ flag’ van 6 naar #4 en ‘Voetbaldans’ van Kabouter Plop stijgt van 7 naar #5. Dan mis je er nog eentje, en dat is de #4. En dat is gelijk de hoogste eersteweeks: ‘We no speak Americano!’ van het Australische duo Yolanda be cool feat. Dcup, volgens velen de zomerhit van 2010.

Vorige week kwamen er niet minder dan vier nummers binnen bij de bovenste tien. Twee daarvan (Jaap en K’naan) behouden hun top 10-notering. De andere twee staan ver daar buiten: ‘Satellite’ van Lena zakt van 5 naar #32 en ‘We belong to the night’ van Maaike maakt het nog bonter en zakt van 4 naar #35.

‘Soms doet ’t pijn’ van Roxeanne en André Hazes Jnr, dat vorige week op #12 binnenkwam, maakt ook een gigantische duikeling. In de tweede week zakt het nummer achttien plaatsen en komt uit op #30.

Op de dag dat het WK 2010 van start is gegaan in Zuid-Afrika, staan er niet minder dan negen aan het WK gerelateerde nummers in de Single Top 100. Eentje daarvan is ‘Wij houden van Oranje’ van André Hazes en het Nederlands Elftal, dat op #88 op herhaling gaat. Oorspronkelijk komt het nummer ook ’88 en stond toen drie weken op de eerste plaats. Tijdens het EK van 2008, ging het nummer op herhaling en ook dit jaar is het weer van de partij. We zijn benieuwd hoever het dit jaar komt!

De andere binnenkomers:
#33 Cheryl Cole feat. Wil.i.am: ‘3 words’
#43 Jaap de Bok: ‘Ouwe knapper’
#44 Enrique Iglesias feat. Pitbull: ‘I like it’
#53 Tim Berg: ‘Bromance’
#60 Angelo King: ‘Finally made it’
#62 Dennie Christian: ‘Mamacita’
#63 John de Bever: ‘Een vrolijk liedje (Viva la vida)’
#67 Go back to the zoo: ‘Hey dj’
#69 Inna: ‘Amazing’
#71 Alex: ‘Je weet wie je bent’
#79 Max & Macy: ‘1001 nacht’
#80 John Mayer feat. Taylor Swift: ‘Half of my heart’
#90 Miley Cyrus: ‘Can’t be tamed’
#92 Tom Waes: ‘Dos cervezas’
#97 Antonio: ‘Geef me nog een kans’


En ja hoor, Caro Emerald is weer terug op #1! Haar album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ stijgt in de negentiende week terug naar de eerste plaats van de Album Top 100. En daarmee zet ze haar zege voort, want het album staat nu in totaal voor de zeventiende week bovenaan. Alleen André Rieu, met twintig weken voor ‘Strauß & Co.”, staat nu nog boven haar. ‘Colorblind’ van Alain Clarke, dat vorige week nog op #1 binnenkwam, zakt naar de tweede plaats. Het verschil tussen Caro Emerald en Alain Clarke is 34%.

Haar comebacksingle ‘Not myself tonight’ kwam in april niet hoger dan de 32ste plaats. ‘Bionic’, het vierde studioalbum van Christina Aguilera, want over haar hebben we het, is op #6 de hoogste eersteweeks. Twee van haar voorgaande albums haalden de eerste (‘Back to basics’ in 2006), respectievelijk de derde (‘Stripped’ in 2002) plaats.

In tegenstelling tot andere weken, zijn er deze week maar zes echte binnenkomers. Daarnaast gaan er wel tien albums op herhaling, wat het totaal aantal binnenkomers op zestien brengt. De resterende vijf zijn:
#37 Rox: ‘Memoirs’ , Strepenmeester in de ‘Strepen van Spits’, radio 2 van 2-4 uur
#52 Original soundtrack van ‘The twilight saga: Eclipse’
#61 Iyaz: ‘Replay’
#91 Semino Rossi: ‘Die Liebe bleibt live’
#100 Helena Fisher: ‘Best of’

Voor velen is het vanaf vandaag vooral voetbal wat de klok slaat. Wellicht dat je na het weekend, in de ‘pauze’, even de tijd kunt nemen om te kijken hoe de nieuwe Megaman er bij staat. Mét alle negen WK hits!

donderdag 10 juni 2010

Megaman bij week 23 – 5 juni 2010

In deze verlate Megaman zijn het vooral X-factor. het Eurovisie Songfestival en het WK 2010 dat de toon zet. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Jaap verslaat Marco en zingt met hem

Jaap: Don’t stop believin’ (1) *** hoogste eersteweeks / eerste week op #1 ***

In navolging van Sharon Kips (in 2007 met ‘Heartbreak away’) en Lisa (een jaar geleden met ‘Halleluja’), komt ook Jaap, winnaar van de derde serie X-factor, binnen op #1 met zijn single, ‘Don’t stop believin’’. Het verschil met de andere twee is niet alleen dat nu een zanger X-factor wint, maar ook dat deze gewonnen wordt met een nipt verschil, 1% op Maaike! Lisa won destijds met een overwicht van 31% op Rachel, Sharon Kips met 75% op Richy Brown.

Jaap Siewertsz van Reesema (Deventer, 28 oktober 1984) zingt al zijn hele leven. Hij was een aantal jaren (vanaf 2006) zanger van de Hermes House Band. Samen met deze band nam hij deel aan Korenslag. In 2009 won hij de Talentbattle in het tv-programma ‘Life4you’ met het zelfgeschreven nummer ‘Hoe hard je ook rent’. Op 5 februari 2010 startte de derde editie van X-factor, waar meer dan 15.000 mensen zich voor hadden aangemeld. Jaap, met nummer 1660, deed mee met het nummer ‘Ain’t no sunshine’ en rolde glansrijk door de auditie. Zijn coach Angela Groothuizen was al vanaf het begin er van overtuigd dat Jaap ver zou komen. En ze kreeg gelijk, want op 29 mei 2010 werd hij winnaar van de derde editie van X-factor.

‘Don’t stop believin’’ is een cover van de Amerikaanse band Journey uit 1981, dat bij ons in 1982 een weekje op #50 stond en deze week op herhaling gaat op #68 (zie ook daar). De keuze voor ‘Don’t stop believin’’ was een logisch gevolg op wat er gebeurde in het Verenigd Koninkrijk. Eind 2009 zong Joe McElderry, het nummer tijdens de Britse finale van the X-factor, waarna de versie van Journey opnieuw werd uitgebracht met als gevolg een #6-hit; in 1982 was het nummer daar niet verder gekomen dan de 62ste plaats. Vervolgens werd het nummer nog een keer een hit, maar dan door de cast van de Amerikaanse tv-serie ‘Glee’. En tenslotte heeft Jaap tijdens de finale bewezen dat het nummer hem op het lijf lijkt geschreven.

Het nummer is niet de eerste hitnotering voor Jaap, want met al zijn X-factor deelnemers, als Kandidaten Dutch X factor 2010, staat hij nog steeds genoteerd met het nummer ‘You’re the voice’, deze week op #45.

stuivertje wisselen

Met de binnenkomst van ‘Don’t stop believin’’ op #1, verslaat Jaap het nummer ‘Schouder aan schouder’ van Marco Borsato en Guus Meeuwis, dat daar vorige week binnenkwam. Marco zat in Turkije tijdens de finale van X-factor en nodigde Jaap de dag daarna uit om te komen zingen tijdens de twee optredens van ‘Live at Westerpark’, op 8 en 9 juli, in cultuurpark Westergasfabriek. Marco zag toen al in dat zijn #1-hit geen lang leven beschoren zou zijn! Maar volgende week kan het weer zo andersom zijn.

bewonderaars

Beide zangers hadden al eerder laten weten bewondering voor elkaar te hebben. Jaap: “Dit is een droom die uitkomt! Ik ben al jaren fan van Marco Borsato en nu blijkt dat hij ook een fan van mij is, in één woord: fantastisch! Ik kijk er enorm naar uit!” En Marco: “Voor Jaap is nu de tijd aangebroken om zijn vleugels uit te slaan en zich aan het grote publiek te presenteren. Ik vind het geweldig om ook aan mijn publiek zijn fantastische stem en talent te kunnen laten zien. Jaap is een ster in wording waar we nog jaren plezier van zullen hebben!”

‘Live at Westerpark’ geeft een terugblik op de twintigjarige carrière van Marco Borsato. Bezoekers van de twee concerten kunnen meebeslissen over de nummers die Marco dan zal zingen, door dit aan te geven op zijn site. Natuurlijk zal Guus Meeuwis daar ook van de partij zijn.

Maaike dankt veel aan haar vriendin

Maaike: We belong to the night (4)

Na Jaap met ‘Don’t stop believin’’ op #1 (zie ook daar), komt op #4, Maaike binnen met ‘We belong to the night’. Maaike verloor met slechts 1% verschil de derde editie van X-factor van Jaap.

Niet eerder kwamen zowel de winnaar als de verliezer in dezelfde week de Single Top 100 binnen. Maar juist doordat het verschil zo klein was, is haar single ook direct uitgebracht.

Maaike Vos (Lonneker, 1 maart 1991), zong als klein kind de sterren van de hemel. Haar ouders gaven haar op voor het theatergezelschap de Theaterobers, waar ze alle gelegenheid kreeg haar zangkunst te perfectioneren. In 2009 gaf haar vriendin haar op voor Popstars, waar ze bij de laatste dertig eindigde. De allround kappersopleiding die ze drie dagen per week volgde, beëindigde ze per direct, om de opleiding tot ondernemend artiest te volgen. Vervolgens is het haar vriendin weer, die Maaike opgeeft voor X-factor, die ze op 29 mei 2010 met 2% verschil op Jaap, verliest.

Net als Jaap, heeft Maaike ook een cover opgenomen. ‘We belong to the night’ was de eerste van vier hits voor Ellen Foley die ze scoorde tussen 1979 en 1981. Foley had in 1978, een jaar voor haar eerste hit, ook al een #1-hit met ‘Paradise by the dashboard light’ van Meat loaf.

Naast Jaap en Maaike, staan er binnenkort nog meer X-factor deelnemers in de hitparade. Bad boyz, dat net niet de halve finale haalde, komt eind deze maand met hun plaatje.

Lena bezorgt Duitsland tweede overwinning

Lena: Satellite (5)

Duitsland behoort samen met Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk tot de vier landen die jaarlijks geen halve finale meer hoeven door te worstelen om aan de finale van het Eurovisie Songfestival mee te doen. Samen met Italië, dragen deze vier landen het meeste bij aan het festival en zijn daarmee altijd zeker van een finaleplaats. Hoewel Italië al niet meer meedoet sinds 1998, betalen ze nog wel altijd mee aan het festival. Maar ondanks hun ‘status’ lukte het de grote vier sinds 2000 niet meer om hoog te eindigen. Die trend is dit jaar doorbroken door Duitsland, dankzij ‘Satellite’ van Lena, waarmee ze het festival won. Het is na ‘Ein bisschen Frieden’ van Nicole uit 1982, pas de tweede keer dat Duitsland het festival won.

geen zangervaring

Lena Meyer-Landrut (Hanover, 23 mei 1991), was al vanaf haar deelname aan ‘Unser Star für Oslo’, de nationale Duitse finale, georganiseerd door ARD, ProSieben en Stefan Raab, de grote favoriet van de jury. Hoewel Lena helemaal geen professionele zangervaring had, meldde ze zich toch aan voor de Duitse voorrondes. Omdat ze ‘zichzelf graag test en wilde weten hoe ze overkomt en wat kenners uit het vak van haar vonden’. Ze was één van de meer dan 4500 deelnemers en werd uiteindelijk één van de 20 die mee mocht doen. Tijdens de voorrondes zong ze liedjes van onder anderen Kate Nash, Paolo Nutini en Adele. In de finale op 12 maart 2010 zong ze drie liedjes: ‘Bee’, ‘Satellite’ en ‘Love me’, waarna het publiek koos voor ‘Satellite’. Vervolgens werd ze van de resterende drie kandidaten ook nog gekozen om Duitsland te vertegenwoordigen. De week na de finale stonden alle drie liedjes in de Duitse hitparade, met ‘Satellite’ op #1, dat daar vijf weken bleef staan. Ook haar album ‘My cassette player’ bereikte daar de eerste plaats.

2011 weer?

Lena groeide op als enig kind en begon op haar vijfde met ballet. Later beoefende ze meer moderne dansstijlen, waaronder hip-hop en jazz dance. Hoewel ze dol op zingen is, heeft ze nooit zangles gehad. Ze was te zien in een paar Duitse tv-series. Tussen de voorrondes door bereidde ze zich voor op haar schoolexamen, dat ze na de finale op 12 maart haalde. Lena zou graag gitaar of piano spelen om zichzelf te kunnen begeleiden. Als het aan Stefan Raab, initiatiefnemer tot de Duitse voorrondes en juryvoorzitter, ligt, dan doet Lena volgend jaar weer mee aan het Eurovisie Songfestival, dat dan gehouden zal worden in Berlijn, om de titel te verdedigen!

Eurovisiehits

Sinds vorig jaar gooit het winnende liedje van het Eurovisie Songfestival weer hoge ogen. In 2009 was het Alexander Ryback met ‘Fairytale’ die won voor Noorwegen en direct na zijn overwinning binnendenderde op een tweede plaats. Daarvoor was het sinds 1986 niet meer voortgekomen dat een Eurovisiewinnaar zo’n grote hit scoorde: ‘J’aime la vie’ van Sandra Kim, winnares voor België in 1986 (#2). Nu is het dus Lena met ‘Satellite’, binnen op een vijfde plaats, die een grote Eurovisiehit scoort.

Tussenstand FIFA:Coca Cola: 1-1

K’naan: Wavin’ flag (celebration mix) (6)

‘Waka waka (this time for Africa)’ van Shakira feat. Freshlyground mag het officiële, door de FIFA (internationale voetbalbond), themalied voor het WK 2010 zijn. ‘Wavin’ flag (celebration mix)’ van K’naan is het officiële themalied van hoofdsponsor Coca Cola voor het WK 2010 en heeft dezelfde plaats bereikt als ‘Waka waka (this time for Africa)’ van Shakira feat. Freshlyground. Alleen Shakira c.s. hadden daar twee voor nodig, en staan inmiddels #23. K’naan had er slechts één week voor nodig! En de verwachting met het WK 2010 dat eind deze week begint, is dat het nummer nog wel hoger komt.

‘Wavin’ flag’ is afkomstig van zijn album ‘Troubadour’ uit 2009. Voor het WK 2010 is het nummer opnieuw opgenomen.

Kinderen André Hazes brengen ode aan hun vader

Roxeanne & André Jr. Hazes: Soms doet’t zo’n pijn (12)

Op 23 september is het zes jaar geleden dat André Hazes overleed. Op die dag verschijnt het album ‘Van jou, voor jou’, het eerste album van Roxeanne en André Hazes Jr. Op het album komen hun twaalf favoriete liedjes van hun vader te staan. Roxeanne: “Dat was moeilijk kiezen want hij heeft zoveel moois gemaakt. We hebben wel eens een nachtje doorgeluisterd om een keuze te kunnen maken. Er gaat nog altijd geen dag voorbij dat we het niet over hem hebben. Papa zit voor altijd in ons hart.” ‘Soms doet ’t zo’n pijn’ is het enige nieuwe liedje, geschreven door Rosetty de Ruiter, die harp speelde in het orkest van hun vader en diverse liedjes met hem schreef. André Jr: “We konden het niet goed eens worden wie dit nummer mocht inzingen, Roxeanne of ik. Totdat we op het idee kwamen om er een duet van te maken.”

Django Wagner gaat de serieuze kant op

Django Wagner: Maar toch blijf jij me trouw (20)

Een jaar geleden had nog bijna niemand van Django Wagner gehoord. Maar sindsdien scoorde de Sinti-zanger drie hits, waaronder twee top 10-noteringen: ‘Mooie blauwe ogen’ (#9) en ‘Mijn naam dat is Marina’ (#5). Ook ‘Maar toch blijf jij me trouw’ maakt een grote kans op een top 10-notering. De (zigeuner) muziek van Django gaat er in als koek. Sterker nog, het nummer, een compositie van Django zelf, kent nu al een coverversie! Ben Valkenburg uit Utrecht nam het nummer op.

Toch wil Django op zijn nieuwe album niet alleen de gemakkelijke weg bewandelen van lekker in het gehoor liggende nummers. Als het aan hem ligt, komen daar zeer zeker ballads op te staan, waarmee zij zijn serieuze kant wil laten horen.

Stef Ekkel kijkt terug met fans

Stef Ekkel: Hopeloos (28)

‘Hopeloos’ is inmiddels de veertiende notering voor de bijna dertigjarige Stef Ekkel uit Kampen. Stef scoorde al in 2002 zijn eerste hit met ‘De Griekse melodie’ dat hem tot #32 bracht. Met de binnenkomst van ‘Hopeloos’ op #28, scoort hij gemiddeld genomen een #34-hit. Dus als het nummer heel hoog komt, gaat zijn gemiddelde (langzaam) omlaag. Het nummer is de voorloper van het dubbelalbum ‘Dit ben ik – het beste van Stef Ekkel’. Aanstaande zaterdag, 12 juni, houdt Stef de jaarlijkse fandag, waaranders dan in Kampen!

Madcon brengt Europa in beweging

Madcon: Glow (59)

Het is zaterdagavond 29 mei 2010. Alle 25 deelnemende landen van het Eurovisie Songfestival hebben hun bijdrage geleverd. Het publiek heeft gestemd, de keuzes moeten alleen nog geteld en verwerkt worden. De presentatoren Erik Solbakken en Haddy N'jie kondigen de interval act aan, die de tijd moet opvullen tot de uitslagen. Dan horen we de eerste tonen en zien we Tshawe Baqwa, één helft van het Noorse duo Madcon in het groen die begint te zingen. Hij loopt tussen het publiek, dat enthousiast zwaait met de meegebrachte vaandels en wordt even later vergezeld van zijn maat Yosef Wolde-Mariam, in het paars. De twee lopen door naar voren en daar beginnen de mensen te dansen. Weldra zijn er beelden te zien van dansende mensen in alle deelnemende landen, ook alle landen die de finale niet haalden, zoals Nederland (let even op de jongen in het Oranjeshirt!). De beelden zijn van te voren opgenomen, maar er zijn ook live beelden uit Hamburg in Duitsland te zien. Na ruim zeven en halve minuut zijn we getuige geweest van de grootste flash mob dance ooit gehouden en kan de jurering beginnen.

De finale van de 55ste editie van het Eurovisie Songfestival werd bekeken door meer dan 130 miljoen mensen. En dus is het niet vreemd dat direct na het festival het nummer ‘Glow’ van Madcon veel gedownload werd. Alleen als je de beelden niet gezien hebt, zegt het nummer je niet zoveel. We verwachten dan ook geen grote hit van ‘Glow’, de opvolger van ‘Beggin’’, dat een jaar geleden bij ons de eerste plaats bereikte.

Sidney Samson scoort platina in Australië

Sidney Samson ft. Sicerow: Fill u up (Emporium theme) (67)

In 2006 maakten we op hitparadegebied voor het eerst kennis met de Nederlandse dj Sidney Samson. Dat was met ‘Nobody rock!’, goed voor een 62ste plaats. Daarna volgden wat grotere hits, maar echt knallen werd het nog niet voor hem. Tot vorig jaar toen Sidney kwam met het nummer ‘Riverside’. Bij ons stond het achttien weken genoteerd met als hoogste plaats #8, maar het nummer betekende zijn doorbraak in het buitenland: #2 in de Britse hitparade, platina in Australië en sindsdien wordt hij veelgevraagd om op te treden.

Op ‘Fill u up’, dat het thema is van Emporium, een groot trance, dance en housefestival dat op 29 mei werd gehouden in Wijchen, wordt de zang gedaan door Sicerow. Zijn werkelijke naam luidt Siciliani Texel, geboren in … Suriname. Hij groeide op met de ritmes en de muziek van Zuid-Amerikaanse artiesten. Al op jonge leeftijd had hij grote belangstelling voor tekenen en zingen. Dat zingen is niet zo vreemd, want zijn moeder stond op Broadway in New York. Op zijn zevende verhuisde de familie naar Nederland en werd hij actief in breakdance en electric boogie. Hij won verscheidene talentenjachten en zwierf al zingend over de wereld. In die tijd heeft hij zichzelf veel zaken eigengemaakt, waardoor hij nu als 37-jarige, allround is.

Journey gelooft er nog steeds in

Journey: Don’t stop believin’ (68) *** hit op herhaling ***

In Nederland is het de Amerikaanse groep Journey nooit gelukt om echt voet aan de grond te krijgen. Het enige hitfeitje was in 1982 een #50-notering met ‘Don’t stop believin’’ in de toenmalige Nationale Hitparade Top 50, de voorloper van de huidige Single Top 100. Ondanks dat het nummer nu op herhaling gaat op #68, verwachten we niet dat die #50-positie zal worden geëvenaard, laat staan overtreffen.

De notering deze week, dankt de groep niet alleen aan het optreden van Jaap in X factor. ‘Don’t stop believin’’ groeide al in populariteit daarvoor, dankzij de Amerikaanse tv-serie ‘Glee’. Op ‘Glee: the music, volume 1’ staan bekende liedjes van onder anderen the Supremes (‘You keep me hangin’ on’), Queen (‘Somebody to love’), Rihanna (‘Take a bow’) en Journey’s ‘Don’t stop believin’’, dat al snel één van de populairste nummers werd.

Journey bestond van 1973 – 1987, maar beleefde een herstart in 1996 en bestaat nog steeds en is bezig met het opnemen van hun veertiende studioalbum. Anno 2010 bestaat Journey uit: Neal Schon (gitaar), Jonathan Cain (keyboard), Ross Valory (basgitaar), Arnel Pineda (zang) en Deen Castronovo (drums, zang). Neil en Ross zijn de enige leden van het eerste uur en schreven samen met Steve Perry, zanger van 1978 – 1987 en 1995 – 1998, dit nummer.

Overigens was ‘Don’t stop believin’’ ook al ver voor de serie ‘Glee’ een populair nummer, dat in diverse films en series is gebruikt.

Lisa een jaar na haar X-factor overwinning

Lisa Lois: Little by little (71)

Precies een jaar geleden stond ‘Halleluja’ van Lisa voor de vierde week bovenaan de Single Top 100. Toen hadden we nog niet durven hopen dat het nummer het uiteindelijk tien weken zou volhouden en de single van het jaar zou worden met een verkoop van meer dan 50.000 exemplaren, twee keer platina dus. Nog maar drie maanden geleden, verdween het nummer na 43 weken uit de lijst.

Vervolgens werd de naam Lisa uitgebreid met Lois, omdat ze zich ook al zo noemde voor haar deelname aan X-factor. De tweede single, ‘No good for me’ knalde weliswaar binnen op #4, maar zakte direct daarna en verdween vrij snel (na tien weken). En toen kwam eindelijk ‘Promises promises’ uit op single, misschien wel het beste nummer van haar album ‘Smoke’. Ook dat nummer hield het tien weken vol, maar hoger dan #44 kwam het niet. Of ‘Little by little’, dat ze zong tijdens de finale van X-factor 2010, dat gaat evenaren, moeten we nog maar afwachten. Het nummer verdient het zeker, maar als het niet gebeurt, dan is dat helemaal niet zo erg. Want een jaar na X-factor, is Nederland met Lisa Hordijk een kanjer van een zangeres rijker!

Een dozijn hits voor Rob Ronalds

Rob Ronalds: Wij gaan voor niemand aan de kant (84)

Haar rode lampie’ (#27 in 2008) is nog steeds de grootste solohit voor Rob Ronalds (Amsterdam, 31 januari 1966). Het nummer wordt nog steeds in menige kroeg gedraaid, en dus is het niet zo gek dat het opnieuw wordt uitgebracht. Alleen nu heet het ‘Wij gaan voor niemand aan de kant’ met het oog op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Het is overigens niet de eerste keer dat Rob Ronalds een nummer zingt dat met het WK voetbal heeft te maken. In 2006 nam hij samen met Alain Kersten en Jeffrey Schenk als de Woppers, het nummer ‘Nederland ole ole’ op, dat tot #70 kwam.

Van 2000 – 2003 was Rob zanger van the Cooldown café, dat een wereldhit scoorde met ‘Hey baby (uhh, ahh)’ (#5 in 2000). Ook die proberen een graantje mee te pikken van de WK-koorts en komen met ‘Campione’. Wellicht ook binnenkort in dit Megatheater.

Diggy Dex wilde geen doorsnee zangeres

Diggy Dex ft. Anna Drijver: Wat doe je dapper (86)

Met ‘Slaap lekker (fantastig toch)’ scoorde Diggy Dex, alias de dertigjarige Koen Jansen uit Amersfoort, zijn eerste hit. Het nummer samplede het gelijknamige nummer van de Belgische zangeres Eva de Roovere en bereikte de tweede plaats. Vervolgens kwam Diggy met ‘Vandaag’ dat niet verder kwam #39. Wellicht dat hij daarom voor zijn volgende single, ‘Wat doe je dapper’, weer de hulp vroeg van een vrouw, in dit geval actrice Anna Drijver (Den Haag, 1 oktober 1983), bekend van onder andere de series GTST en Bitches en de films ‘Het schnitzelparadijs’ en ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Daarnaast is Anna ambassadeur van de Ubuntu theatre organisation, dat zich inzet voor straatkinderen, door ze een eigen theatervoorstelling te laten spelen. Het idee voor de samenwerking met Anna Drijver komt van Diggy zelf. Diggy: “Het nummer ‘Wat doe je dapper’ betekent eigenlijk ‘Wat doe je stoer’ en gaat over het gevoel wat je kunt hebben aan het begin van een relatie. Ik schreef het nummer nadat mijn vriendin een beetje dapper deed, wat ik eigenlijk wel interessant vond. Maar ik vond dat het nummer nog iets vrouwelijks miste, omdat het een spel is tussen man en vrouw. Daarop viel mijn keuze op Anna, waarvan ik wist dat zij ook zong, omdat ik iets anders wilde dan de standaard zangeres.

DJ Wes covert er weer op los

DJ Wes & Young blaze & Ellie: That girl ain’t cute (92)

DJ Wes zou je nog kunnen kennen van ‘Do you really want to hurt me’ met Aaron D. (#60 in 2005) of ‘Sunshine love’ met Civil Engine feat. Jenny (#83 in 2007). Het is de zesde productie voor de in Helmond geboren dj/entertainer. Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vaders band mee op pad en leerde de kneepjes van het vak. Op zijn vijftiende werd hij de vaste dj in ‘Zeezicht’, de meest trendy uitgaansgelegenheid van Helmond.


Evenals zijn vorige noteringen, is ook ‘This girl ain’t cute’ een bewerking. Het origineel is van Young blaze feat. Ellie. Young blaze heet eigenlijk Michael Enriquez en komt uit New York City. In 2005 introduceerde zijn oom hem in de hiphop. Samen met B. Klarity vormt hij het producers duo the Red army. Ellie heet voluit Ellie Jokar en komt uit het Deense plaatsje Hovedstaden en wordt daar wel de Deense rapkoningin genoemd.

Anna Bergendahl doet over 30 jaar weer mee

Anna Bergendahl: This is my life (93)

“Ik ben vanzelfsprekend heel teleurgesteld en ik denk dat veel Zweden dat zijn. Maar op een of andere manier zijn we niet door”, zei de Zweedse zangeres Anna Bergendahl op dinsdag 25 mei, nadat ze de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival niet had overleefd. Met ‘This is my life’ deed de negentienjarige zangeres mee voor Zweden. Dat ze niet doorging was natuurlijk jammer, maar de teleurstelling werd groter toen na de finale bekend werd dat Zweden de elfde plaats had bereikt. En dan is het extra zuur.

Anna Henrietta Bergendahl werd geboren in Nyköping, een plaatsje in de buurt van Stockholm op 11 december 1991. Haar ouders zagen al snel in dat ze een muzikale dochter hadden en gaven haar op haar achtste een gitaar. Nadat Anna die onder de knie had, begon ze met het schrijven van liedjes. Op haar twaalfde deed ze heel Zweden versteld staan, door ‘Play that funky music’ van Wild cherry te zingen in het programma ‘Super troupers’. Niet verwonderlijk dus dat ze vroeg of laat weer zou opduiken. Haar bekendheid nam toe na het meedoen in 2008 aan de Zweedse versie van Idols, waar ze vijfde werd. Het jaar daarop lag haar debuutalbum ‘Yours sincerely’ in de Zweedse winkels. En in datzelfde jaar werd ze benaderd om mee te doen aan Melodienfestival 2010, de Zweedse voorronde van het Eurovisie Songfestival. Deze won ze glansrijk op 13 maart 2010 met ‘This is my life’, dat op #1 binnenkwam van de Zweedse hitparade. Daar had ze iedereen dus wel op haar hand. Inmiddels is ze druk met andere zaken, deze maand studeert ze af en gaat ze op tournee. En het Eurovisie Songfestival? Daar wil ze graag nog een keer aan meedoen, maar dan wel over dertig jaar!

René Shuman & Angel-Eye laten hun droom uitkomen

The dream (René Shuman & Angel-Eye): Everybody is a dancer (97)

Tot 14 februari 2010 traden René Shumans (Geleen, 5 december 1967) en Angela Brouwers (11 september 1974) op onder de artiestennaam René Shuman & Angel-Eye en scoorden drie hits. Op 14 februari, Valentijnsdag, stapten de twee op het eiland Kauai op Hawaï in het huwelijksbootje en noemen zich sindsdien the Dream: ‘If you can dream it, do it’. René en Angela kennen elkaar sinds 2000 en treden sinds 2003 samen op. The Dream houdt niet alleen een andere naam in, maar ook een muzikale koerswijziging. Tot nu toe speelden ze voornamelijk rock ’n roll liedjes, maar vanaf nu komen ze ook eigen repertoire. René: “Angel-Eye en ik zijn op een punt in het leven gekomen dat heel veel dingen op de juiste manier samenvallen”. ‘Everybody is a dancer’ is daarvan het eerste resultaat en de voorloper van het album ‘Travel in time’.

Max Jens is er al uit voor Oranje

Max Jens: We worden wereldkampioen! (Ole ole) (99)

Kijk, dat moeten we hebben! Gaan voor goud, dát is de spirit. Want zeg nou zelf, dat wil toch iedere voetbalploeg die aan het WK meedoet, winnen?! Dus dat heeft Max Jens goed bekeken met ‘We worden wereldkampioen!’ en het levert de Deventer zijn derde hit op. Aanstaande vrijdag, 11 juni, begint het WK 2010 en dat is voor Max sowieso een feestdag, want dan wordt hij 43 jaar. Ter ondersteuning van het WK legioen, nam hij als tweede track het nummer ‘You’ll never walk alone’ op. Nu hoeft het Nederlands Elftal alleen nog maar te winnen!