donderdag 10 juni 2010

Journey gelooft er nog steeds in

Journey: Don’t stop believin’ (68) *** hit op herhaling ***

In Nederland is het de Amerikaanse groep Journey nooit gelukt om echt voet aan de grond te krijgen. Het enige hitfeitje was in 1982 een #50-notering met ‘Don’t stop believin’’ in de toenmalige Nationale Hitparade Top 50, de voorloper van de huidige Single Top 100. Ondanks dat het nummer nu op herhaling gaat op #68, verwachten we niet dat die #50-positie zal worden geëvenaard, laat staan overtreffen.

De notering deze week, dankt de groep niet alleen aan het optreden van Jaap in X factor. ‘Don’t stop believin’’ groeide al in populariteit daarvoor, dankzij de Amerikaanse tv-serie ‘Glee’. Op ‘Glee: the music, volume 1’ staan bekende liedjes van onder anderen the Supremes (‘You keep me hangin’ on’), Queen (‘Somebody to love’), Rihanna (‘Take a bow’) en Journey’s ‘Don’t stop believin’’, dat al snel één van de populairste nummers werd.

Journey bestond van 1973 – 1987, maar beleefde een herstart in 1996 en bestaat nog steeds en is bezig met het opnemen van hun veertiende studioalbum. Anno 2010 bestaat Journey uit: Neal Schon (gitaar), Jonathan Cain (keyboard), Ross Valory (basgitaar), Arnel Pineda (zang) en Deen Castronovo (drums, zang). Neil en Ross zijn de enige leden van het eerste uur en schreven samen met Steve Perry, zanger van 1978 – 1987 en 1995 – 1998, dit nummer.

Overigens was ‘Don’t stop believin’’ ook al ver voor de serie ‘Glee’ een populair nummer, dat in diverse films en series is gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten