vrijdag 27 september 2013

Hitflits: Gordon na 22 jaar weer op #1; record voor Jannes

Vorige week verraste Avicii ons met de terugkeer van ‘Wake me up!’ naar #1. Deze week leek de strijd om de eerste plaats te gaan tussen Niels Geusebroek met ‘Take your time girl (live @Ruud de Wild 538)’ en DVBBS & Borgeous met ‘Tsunami’. Op donderdag leken de kaarten geschud, want ‘Tsunami’ voerde de voorlopige Single Top 100 aan.

Het venijn zit ‘m echter in de staart, want vandaag, de finaledag waarop de weeklijst wordt opgemaakt, pakt een outsider de eerste plaats: Gordon met ‘Kom eens dichterbij’. Gistermiddag ging de videoclip in première, die afgelopen maandag is opgenomen. Dankzij een actie op Twitter en Facebook is het nummer het meest gedownload. “Nummer 1 tranen van blijdschap en dat na dit ellendige halfjaar van verdriet dank jullie wel Nederland zo dankbaar!!! Whooo”. Twitterde Gordon toen hij hoorde dat het nummer de eerste plaats had bereikt.

Het is zijn tweede #1-hit. In 1991 begon zijn hitcarrière met het nummer ‘Kon  ik maar even bij je zijn’, geschreven door John Ewbank naar aanleiding van het overlijden van zijn oma. ‘Kom eens dichterbij’ is geschreven door René Schuurmans en Pieter van Schooten.

‘Kom eens dichterbij’ is de hoogste van drie singles van Gordon deze week. ‘So this is me’ stijgt van 30 naar #13 en ‘Liefde overwint alles’ gaat van 18 naar #15. Alle drie de nummers staan op het album ‘Liefde overwint alles’, dat begin november wordt uitgebracht.

TOP 3

1  (9)   Gordon: Kom eens dichterbij (eerste week)
2 ( 2)   DVBBS & Borgeous: Tsunami
3  (3)   Niels Geusebroek: Take your time girl (live @Ruud de Wild 538)

‘Wake me up!’ van Avicii zakt van de eerste naar de vierde plaats.

We gaan direct over naar de eerste weeks noteringen van deze week:
#51 Birdy: No angel
#54 Frans Duijts: Huil niet om mij
#56 Henk Dissel: Rood fruit
#59 Marel Bijveld: Year of summer (uit The voice of Holland)
#61 Kinderen voor kinderen: Klaar voor de start (thema Kinderboekenweek)
#66 Armin van Buuren feat. Cindy Alma: Beautiful life, Alma komt uit New York, maar is geboren in Marseille
#69 Mainstreet: The world is mine
#70 Henny Thijssen: Alleen voor mij
#84 Johnny van Wanrooy: Een man mag niet huilen
#92 Glennis Grace feat. John Ewbank: Als het ons niets zou doen
#93 Bo Saris: The addict (=Boris Titulaer)

Opvallend dat van elf noteringen er 10 uit Nederland komen. Met uitzondering van Marel Bijveld, Cindy Alma en Johnny van Wanrooy zijn het allemaal oude bekenden.

ALBUMS

Zes keer scoorde Jannes in één keer een #1-notering in de Album Top 100. Vijf keer daarvan stond het album een week later al weer een paar posities lager. Deze week leek hetzelfde te gebeuren met ‘Wij vieren het leven’, zijn zesde #1-notering, want ‘Mechanical bull’ het zesde studioalbum van Kings of Leon voerde geruime tijd de voorlopige albumlijst aan. Aangezien Kings of Leon geen mogelijkheid heeft om in Nederland (extra) promotie te bedrijven en Jannes wel, trekken zij (voorlopig) aan het kortste eind. En dus blijft Jannes voor de tweede week bovenaan staan, voor hem een nieuw en bijzonder record. Genoeg reden om er eentje op te nemen. Proost Jannes!

TOP 3

1   (1)  Jannes: Wij vieren het leven (tweede week)
2 E.W. Kings of Leon: Mechanical bull
3 E.W. Birdy: Fire within

In totaal zijn er deze week maar liefst 28 (!) eerste weeks noteringen en is er niet eens een festival geweest. We verdelen ze in twee blokken, eentje met acts die al eerder een notering hadden en eentje met de debutanten.

#4 Dream theater: Dream theater
#5 Katie Melua: Ketevan
#6 Sting: The last ship
#8 Drake: Nothing was the same
#14 Maria Mena: Weapon in mind
#17 Various artists: De beste singer songwriter van Nederland II
#18 Giovanca: Satellite love
#19 Jessie J: Alive
#20 Krystl: Indefestable
#28 Metallica: Metallica through the never
#32 Kris Berry & Perquisite: Lovestruck puzzles
#34 Bettens: Waving at the sun
#43 Skunk anansie: An acoustic Skunk anansie
#46 Jason Derulo: Tattoos
#48 Nirvana: In utero – 20th anniversary edition
#52 Anneke van Giersbergen: Drive
#53 Anathema: Universal
#58 Clannad: Nádúr
#64 Peter Gabriel: Scratch my back/And I’ll scratch yours
#79 Arthur Jussen & Lucas Jussen: Jeux

De debutanten:

#12 Mr. Probz: The treatment
#30 MiRco en de Wijze Mannen: Is het kunst of mag het weg
#66 Gov’t mule: Shout!
#68 Chvrches: The bones of what you believe
#85 Trentemøller: Lost
#100 Seeed: Seeed

Tot zover deze Hitflits. Volgende week vrijdag melden we ons weer met een nieuwe Hitflits, want dit weekend is er geen nieuwe Megaman. De volledige lijsten vind je op Dutch Charts. Morgenmiddag volgen nog de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM.

zondag 22 september 2013

Megaman bij week 38 – 21 september 2013

Streams brengen Avicii terug op #1, Coosje Smid evenaart haar vader, Joey Hartkamp wilde darter Barney evenaren, Birdy heeft geen tijd voor vriendjes en Anna Kendrick zingt een liedje dat ruim 80 jaar oud is. Dat en meer over eerste weeks en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Wil je meer weten over de albumnoteringen, waaronder de zesde #1-notering van Jannes? Dan kun je terecht op de nieuwspagina van 3FM. De volledige lijsten vind je op Dutch Charts. Aanstaande vrijdagmiddag zijn we er weer met een nieuwe Hitflits en misschien wel een nieuwe #1. Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Wake me up!, eerste #1 dankzij streams

Avicii: Wake me up! (1)       *** terug op #1 / elfde week op #1 ***

In de veertiende week stijgt ‘Wake me up!’ van Avicii terug naar de eerste plaats van de Single Top 100. Vier weken geleden steeg het nummer ook al terug naar #1, maar werd daar vorige week vanaf gegooid door Julia van der Toorn met ‘Oops … I did it again’. Dat nummer maakt een flinke val naar #14. Aangezien er geen nieuw talent uit The voice of Holland is dat genoeg verkoopt om ook #1 te komen, pakt Avicii die voor de tweede keer terug. Daarmee staat ‘Wake me up!’ nu in totaal voor de elfde week op de eerste plaats en mag het nummer zich scharen in de rij van de negen langst genoteerde #1-hits, waarover zo dadelijk meer.

verrassing

Want eerlijk gezegd hadden we niet meer verwacht dat ‘Wake me up!’ van Avicii deze week terug zou stijgen naar #1. Tot donderdag werd de voorlopige Single Top 100 aangevoerd door Coosje Smid met ‘Fields of gold’. De echte bedreiging voor haar #1-positie leek eerder te komen van twee andere nummers, ‘Take your time girl (live @Ruud de Wild 538)’ van Niels Geusebroek en ‘Tsunami’ van DVBBS & Borgeous. De eerste stijgt door naar #3, de andere vanaf #16 naar #2. en Coosje komt pas binnen op #4 (zie ook daar).

streams

We mailden even met GfK Dutch Charts, de instantie die onder andere de Single Top 100 samenstelt. Zij gaven de verklaring voor de verrassende #1-notering deze week van ‘Wake me up!’: het zijn de streams die de doorslag geven. Sinds begin juli, tellen, naast downloads en een enkele fysieke cd-single, ook streams van betaalde abonnementen mee voor de Single Top 100. Tot deze week was er geen nummer dat dankzij streams de eerste plaats bereikte. Altijd gaven het aantal downloads de doorslag. Ondanks dat de downloads van ‘Wake me up!’ afnemen, zorgen de streams er nu voor dat het nummer terug stijgt naar de eerste plaats.

De eerder genoemde nummers van Niels Geusebroek en DVBBS & Borgeous worden niet of nog te weinig gestreamd om serieus mee te tellen. Voor de Single Top 100 moeten die nummers het nu nog vooral hebben van legale downloads en daarmee komen ze beide nog te kort voor een #1-positie.

de club van negen

Nu ‘Wake me up’ van Avicii in totaal voor de elfde week bovenaan de Single Top 100 staat, behoort het nummer tot de groep van langst genoteerde nummers. Tijd om deze club die nu uit acht acts bestaat, maar met negen nummers, te presenteren. Hier zijn ze, met achtereenvolgens, het aantal weken op #1, artiest + titel, (datum voor het eerst naar #1)

15x Jody Bernal: Que si, que no (8 jul 2000)
13x Marco Borsato” Dromen zijn bedrog (24 sep 1994)
12x Bryan Adams: (Everything I do) I do it for you (4 aug 1991)
12x André Hazes & Gerard Joling: Blijf bij mij (dit zijn voor mij de allermooiste uren) (19 mei 2007)
11x Boney M.: Rivers of Babylon (22 apr 1978)
11x Celine Dion: My heart will go on (21 feb 1998)
11x O-zone: Dragostea din tei (10 jul 2004)
11x Marco Borsato: Rood (13 mei 2006)
11x Avicii: Wake me up! (29 jun 2013)
Zowel Avicii als André Hazes & Gerard Joling stegen twee keer terug naar de eerste plaats om het aantal van 11 weken te halen. Hazes & Joling stegen ook nog een derde keer terug naar #1, waarmee hun totaal aantal weken op 12 uitkomt. Het is maar de vraag of Avicii dat aantal nog zal halen, want de concurrentie is groot.

Coosje Smid evenaart haar vader

Coosje Smid: Fields of gold (4)
Eva Cassidy: Fields of gold (66)
Sting: Fields of gold (76)

In de tweede helft van 1992 nam Sting in een oud landhuis in het graafschap Witshire, Zuid-West Engeland, zijn vierde album ‘Ten summoner’s tales’ op. Voorafgaand aan de release in maart 1993, werd in de maand daarvoor ‘If I ever lose my faith in you’ als eerste single uitgebracht, dat bij ons tot #30 kwam. Halverwege augustus volgde de tweede single ‘Fields of gold’, dat niet hoger kwam dan #44 en deze week op herhaling gaat op #76.

Sinds de release in 1993 van ‘Fields of gold’ is het nummer diverse keren gecoverd. De eerste was in 1996 door de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy, op haar live album ‘Live at Blues Alley’, opgenomen in januari 1996 in de jazz diner nachtclub Blues Alley in Wiscousin Avenue in Washington D.C. Het zou het laatste album van Eva Cassidy zijn, want op 2 november 1996 overleed ze op 33-jarige leeftijd aan huidkanker. Tijdens haar jonge leven was ze niet echt bekend, maar na haar dood scoorde ze onder andere met het verzamelalbum ‘Songbird’ in het Verenigd Koninkrijk een #1-notering. De versie van Cassidy komt deze week binnen op #66.

Zes jaar nadat Sting ‘Fields of gold’ had uitgebracht, scoorde hij opnieuw met het nummer , niet alleen maar samen met het Corsicaanse trio I Muvrini. Zij zongen Italiaans, hij Engels en het nummer heette ‘Terre d'oru’ Hoger dan #93 kwam het nummer echter niet.

Voice of Holland

Anno 2013 wordt ‘Fields of gold’ voor de vierde keer een hit. Nu dankzij de Nederlandse zangeres Coosje Smid, die het nummer zong tijdens de derde blind audition van The voice of Holland. Na enkele noten te hebben gezongen, draaiden alle coaches hun stoel, waardoor Coosje volop keuze had en uiteindelijk voor Ilse DeLange ging.
Coosje Smid (Winterswijk, 18 februari 1990), is de dochter van baritonzanger/presentator Ernst Daniel Smid. In tegenstelling tot haar vader die klassiek georiënteerd is, koos Coosje na de HAVO voor een studie aan de Nederlandse Popacademie in Utrecht. In 2009 studeerde ze af in het vak singer/songwriting. Toch ging ze niet volledig voor de muziek, want Coosje is ook nog actrice. Ze was onder andere te zien in ‘Joy’, ‘Coma’, ‘Lijn 32’ en dit jaar nog in ‘Symbiose’. In 2014 speelt ze in ‘Amsterdam – E.V.A.’. Coosje gokt dus duidelijk niet op één paard!

evenaring

Overigens heeft vader Smid ook al een hit op zijn naam staan, eentje die niet verwacht van iemand die normaal gesproken opera’s en musicals zingt. Het is dan ook een voetballiedje, en dan kun je de vreemdste combinaties verwachten. Samen met Wolter Kroes en Yes-R zong hij vorig jaar de sterren van de hemel in ‘Ben je ook voor Nederland? – de geluksvogeltjesdans’, dat op #6 binnenkwam maar uiteindelijk de vierde plaats bereikte. Dochter Coosje heeft haar vader nu dus geëvenaard door met ‘Fields of gold’ op #4 binnen te komen. Nu ze door is naar de battles, zou ze haar vader ook nog wel eens kunnen overtreffen met een volgende cover!

Voor Anouk is Wigger geen scheldwoord meer

Anouk: Wigger (16)

“Ik ben vanaf het begin al uitgemaakt voor wigger. Was het niet omdat ik van black music hield en soul muziek, m’n gouden voortanden had ingedaan, dat ik beggy kleding droeg. Toen ging ik ook nog eens trouwen met een donkere man [Remon Stotijn], kreeg donkere kinderen. Dus ik heb best wel in de jaren heel wat shit over me heen gehad, zeker op internet, dat is niet gering.


En ik dacht zeker, omdat je het de laatste tijd meer hoort, met Miley Cyrus en Justin Bieber. Laat die mensen gewoon met rust. Als zij zich daar gewoon lekker bij voelen, en zij houden van die muziek en die kledingstijl. En ze willen dat hun eigen maken, wat is dan het probleem?

positief

Dus ik had zo iets van, dat woord [Wigger] moet gewoon omgeturnd worden in iets positiefs. Want ik ben juist trots op het feit dat ik zoveel, dat ik daar van houd, dat ik zoveel mensen, zoveel culturen om me heen heb. Mij kun je daar niet mee uitschelden.

Wat ik doe is expressen van mijn gevoelens zonder na te denken. Dat is toch je art, daar kun je niet lang bij stilstaan. Of mensen je daarbij afrekenen of niet of dat je mensen gaat verliezen. Dan is dat maar zo”.

Aldus Anouk afgelopen donderdag, 19 oktober, bij Giel Beelen over haar nieuwe single ‘Wigger’. Als iemand recht van spreken heeft om het over ‘Wigger’ te hebben, dan is het zij het wel!

Ze heeft overwegend positieve reacties gehad op het nummer. Die paar die negatief reageerden, hadden de tekst nog niet gelezen. Dan krijgt het nummer een heel andere lading: een blanke die geïnspireerd wordt door de zwarte cultuur in plaats van het imiteren. Daarom is er ook een videoclip gemaakt waarin Anouk niet is te zien, maar waarin de tekst wordt getoond. Goed lezen dus!

grap

In het kader van Symphonica in rosso staat Anouk op 16, 18 en 20 oktober in het Gelredome in Arnhem. Op de vraag van Giel of er ook nog een echt rockconcert komt, en waar dat dan zou moeten plaatsvinden, antwoordde ze: “Ziggo Dome in Amsterdam”, waar ze met haar kids One direction had zien optreden. Giel, ook niet voor een gat te vangen, belde daarop met deze muziekzaal en legde met telefoniste Carolien, een concertreeks van Anouk vast in de tweede week van maart 2014.

Achteraf liet het Ziggo Dome weten dat de concertreeks niet echt is vastgelegd. Zij zagen het als een grap van Beelen. Maar wat niet is, kan altijd nog komen!

Single Britney Spears eerder uitgebracht

Britney Spears: Work b**ch! (45)

Het schijnt een beetje normaal te worden: uitlekken, niet van de Miljoenennota (dat zijn we immers wel gewend), maar van muziek. Nog maar kort geleden lekten in één week de nummers uit van Lady Gaga en Katy Perry en deze week is Britney Spears aan de beurt. ‘Work b**ch!’, waarvan de radiopremière op 16 september stond gepland en de release via iTunes een dag later, stond de 15e al op het internet. Omdat het om een kwalitatief mindere versie ging, werd besloten het nummer dan maar een dag eerder uit te brengen.

Achter de knoppen van ‘Work b**ch!’ zaten Will.i.am en Otto knows. Eind 2012 begin 2013 scoorde Britney met Will.i.am haar vierde #1-hit met ‘Scream & shout’. Beide hitsingles staan op ‘Britney: Piece of me’, haar achtste studioalbum dat vanaf 3 december te koop is. Als het niet eerder is uitgelekt tenminste.

Joey Hartkamp wilde darter Barney evenaren

Joey Hartkamp: Geen nacht meer zonder jou (52)

Zo vader zo zoon, want Joey Hartkamp is de zoon van Emile Hartkamp. Met Norus Padidar is Emile verantwoordelijk voor diverse Nederlandstalige nummers van onder andere Frans Bauer. Deze week scoort het duo met ‘Wij vieren het leven’, het zesde #1-album van Jannes (zie de Hitflits).

Joey Hartkamp, geboren op 12 december 1988 te Arnhem, kreeg de muziek dus van huis uit mee. In 2000 deed hij mee aan het Golden star festival voor kinderen in Boekarest in Roemenië. In 2001 was hij daar weer van de partij en kreeg voor het nummer ‘Viva Romania’ de prijs voor het best vertolkte liedje. Als je een oud album van Frans Bauer opzet, is de kans groot dat je in het achtergrondkoor de jonge Joey hoort. Wel goed luisteren!

Aanvankelijk was Joey meer geïnteresseerd in darten; zijn droom: Raymond ‘Barney’ van Barneveld evenaren. Maar na een tijdje liet hij die droom varen en koos voor de muziek. Eerder dit jaar deed hij mee aan ‘Bloed, Zweet en Tranen’, de zoektocht naar de nieuwe volkszanger(es), en redde het zes keer tot de ‘hotseat’.

Hoewel ‘Geen nacht meer zonder jou’ geschreven en geproduceerd is door zijn vader en Norus Padidar, is het geen smartlap/levenslied geworden. Je kunt het nummer misschien het beste plaatsen in de hoek van René Froger. Tijdens ‘Bloed, Zweet en Tranen’ zong Joey ‘Doe maar gewoon’ van Froger. Niet vreemd dus dat Froger het eerste exemplaar van ‘Geen nacht meer zonder jou’ aan Joey kwam uitreiken, die daar wel van onder de indruk was.

Weten Justin Bieber fans wel waar hun idool over zingt?

Maejor Ali feat. Juicy J & Justin Bieber: Lolly (68)

Waarschijnlijk hebben de fans van Justtin Bieber ‘Lolly’ gedownload omdat hun idool er aan meewerkt. Maar of deze fans weten waar hun idool over rapt …

she said she like my jerry
she wanna make it pop
she said she like my jerry
she wanna kiss the top.

Justin Bieber maakte ‘Lolly’ samen met Maejor Ali feat. Juicy J (achter Bieber). De J in Juicy J staat voor Jordan. De volledige naam van deze Amerikaanse rapper luidt Jordan Michael Houston, geboren op 5 april 1975 in Memphis, Tennessee. Met 38 jaar gaat hij dus al een tijdje mee. Eerst als oprichter van de hiphop groep Three 6 mafia, waar hij nog steeds deel van uitmaakt en sinds 2002 ook solo. ‘Lolly’ is geen nummer van zijn derde album ‘Stay trippy’ dat eind augustus verscheen en met een vierde plaats in de Amerikaanse Billboardlijst zijn meest succesvolle is.
‘Lolly’ staat wel op het album ‘Something about B.M.’van Maejor Ali (links), waarachter Brandon Green uit Detroit schuil gaat. Maejor is afgestudeerd aan de universiteit van Michigan, en voegde zich bij het productieteam van Ne-Yo. Als Maejor Ali of Bei Maejor heeft hij diverse nummers geschreven en/of geproduceerd voor onder andere Tinie Tempah, Keri Hilson, Sean Kingston en Three 6 mafia. En daarmee is de link gelegd met Juicy J die rapt op ‘Lolly, want hij maakt deel uit van Three 6 mafia’. O ja, Maejor was medeproducer van ‘One love’ van Justin Bieber.

Birdy heeft geen tijd voor vriendjes

Birdy: Wings (70)

Deze week is Birdy (Jasmine van den Bogaerde) in ons land voor promotie. Vrijdagochtend kon je haar al horen bij ‘Giel’ waar ze naast de single ‘Wings’ (die ze schreef met Ryan Tedder), het nummer ‘Wake me up!’ van Avicii coverde. De komende week zul je haar nog wel een keer tegenkomen op radio en/of tv, want vrijdag verscheen haar tweede album ‘Fire within’. Birdy scoorde in 2011 een #1-hit met ‘Skinny love’. De 17-jarige zangeres, die geen tijd heeft voor vriendjes, geeft op 5 november een concert in de Melkweg.

Gabriello luistert naar zijn fans

Gabriello: Hemel zonder tijd (84)

“Ik heb altijd vastgehouden aan de stijl die ik ben ingeslagen: mooie ballads met een typische Ierse sfeer”. Maar na vier balllads wilden zijn fans wel eens een uptempo van hem horen. En aangezien fans altijd gelijk hebben, heeft de Vlaamse Gaby Peerens, alias Gabriello, daaraan gehoor gegeven ‘Hemel zonder tijd’ is een vrolijk nummer, waarvan de muziek en productie is van Fonny de Wulf, de man die ook de muziek voor de tv-serie ‘Flikken’ maakte.

Anna Kendrick zingt een liedje dat ruim 80 jaar oud is

Anna Kendrick: Cups (86) 

De subtitel van ‘Cups’ van Anna Kendrick luidt ‘Pitch perfect’s “When I'm gone”. Niet vreemd, want het origineel heet ‘When I’m gone’. Dat nummer stamt uit 1931 en werd  opgenomen door de Amerikaanse Carter family, de eerste familie die countryliedjes zong en daarmee van grote invloed was op de latere bluegrass, country, pop- als rockmuziek. In 1928 namen ze al een nummer op getiteld ‘Will you miss me when I’m gone’, dat wellicht model heeft gestaan voor het latere ‘When I’m gone’.

In 1987 nam gospelzanger Rich Mullens het nummer ‘Screen door'  op, waarbij hij het koppelde aan the Cup game. The cup game is een spelletje dat kinderen spelen: met een (plastic) beker een bepaald ritme volgen. Wijk je daarvan af, dan val je af totdat er nog maar één speler over is.

In 2009 werd ‘When I’m gone’ door twee leden van de Britse band Lulu and the Lampshades gekoppeld aan The cup game en noemden het ‘You're gonna miss me’. Twee jaar later gebruikte de 17-jarige Anna Burden The cup game opnieuw in een homevideo in combinatie met het nummer ‘When I’m gone’.

muziekcomedy

De versie van Anna Burden verspreidde zich snel over het internet. Volgens actrice/zangeres Anna Kendrick was het de versie van Burden, die model stond voor de versie in de muziekcomedy ‘Pitch perfect’. Daarin speelt Kendrick de rol van Beca Mitchell, die een muziekcarrière nastreeft. In de film duurt het nummer slechts 35 seconden, wat natuurlijk te kort is voor een single. Dus werd het nummer opgerekt naar 2.07 minuten, nog erg kort voor een single. De videoclip duurt 4:22, waarvan het eigenlijke liedje 2:36 minuten duurt.

actrice/zangeres

Anna Kendrick (Portland, Maine, 9 augustus 1985) heeft het acteren niet van een vreemde. Michael Coole, haar oudere broer met de bijnaam Cookie monster, is ook acteur. Op haar tiende deed Anna voor het eerst auditie, en twee jaar later had ze haar eerste rol te pakken in de Broadway musical ‘High society’. Er zouden er nog vele volgen, alsmede rollen in tv-series en films, onder andere in de vijf films van ‘The twilight saga’ en ‘Pitch perfect’, dat volgend jaar een vervolg krijgt. Vanwege haar musical ervaring was de stap voor het maken van een single niet zo groot. Er zijn echter geen plannen voor een heel album.

Passenger komt weer naar Nederland

Passenger: The wrong direction (88)

'The wrong direction’ van Passenger is de derde single van zijn album ‘All the little lights’ dat in de 48e week een plaatsje zakt in de Album Top 100 en op #30 terecht komt. Hoogste plaats was #3, op 12 januari. Het album zal het nog wel even volhouden want op 27 oktober doet Mark Rosenberg, zoals hij in het echt heet, de Heineken Music Hall in Amsterdam aan.

Gregory brothers slaan de plank (dit keer) mis

the Gregory brothers: Jabba the hutt (97)

‘Wrecking ball’ van Miley Cyrus stijgt bij ons naar #15 en naar #1 in Amerika. Het nummer is inmiddels diverse keren gecoverd, waaronder door the Gregory brothers, die er een countryversie van maakten, leuk gedaan. Diezelfde Gregory brothers debuteren deze week met ‘Jabba the hutt’. Naast de drie echte broers Evan (keyboards), Michael (drums) en Andrew Rose (gitaar), maakt ook een vrouw deel uit van the Gregory brothers: Sarah Fullen Gregory (bas), de vrouw van Evan Gregory.

De broers zijn afkomstig uit Radford, Virgina en verhuisden midden jaren ‘00 naar New York, waar ze Sarah ontmoetten. Met haar begonnen ze in 2007 the Gregory brothers. Op ‘Jabba the hutt’ zingt een zekere Pewdiepie (entertainer, 24 oktober 1989) mee.

We hebben in de loop der jaren diverse nummers zien langskomen, niet altijd onze smaak, maar daar gaat het niet om. Maar bij het beluisteren van ‘Jabba the hutt’ hebben we toch grote vraagtekens, en de videoclip verandert daar niets aan. Natuurlijk, het is genoeg gedownload voor een notering, maar we vragen ons af wie hier zijn geld aan uitgeeft en waarom. Heb jij enig idee?  Laat het ons weten, misschien begrijpen we het dan.