vrijdag 8 augustus 2008

Hitflits: Kid rock redt het net, de Toppers niet

De hele week bleef ‘Stilte in de storm’ van Jan Smit de #1 in de voorlopige Single Top 100. Maar op de laatste dag heeft Kid rock met ‘All summer long’ hem ingehaald met een nipt verschil van 1%! ‘I kissed a girl’ van Katy Perry (#1 in de Download Top 50), rukt op naar de derde plaats. Terug in de top 10 is Coldplay met ‘Viva la vida’ en gestegen tot in de top 10, is Ne*Yo met ‘Closer’ van 41 naar #10.

Wesley zal zich nu helemaal te gek voelen, want zijn single ‘Ik voel me helemaal te gek’ stijgt van 45 naar #18, en is nog vier plaatsen verwijderd van zijn grootste hit ‘Zoene! Zoene!’ dat hij in 2003 maakte met Earforce & DJ Kicken. Andere grote stijgers zijn er voor Jordin Sparks with Chris Brown met ‘No air’ (van 51 naar #23), Erick-E met ‘(wanna) Go again’ (van 55 naar #26), Def Rhymz feat. DJ Kicken met ‘Slippers’ (van 70 naar #27), Henk Damen met ‘Zij valt op de dj’ (van 62 naar #33), Sander van Doorn met ‘Apple’ (van 54 naar #34) en Quincy met ‘De zee’ (van 97 naar #50). Overigens doet ‘Forever’ de eigen single van Chris Brown het ook niet slecht, want het stijgt van 81 naar #51, de hoogste notering in acht weken tijd.

Richard van Schooneveld bedient zich van meerdere namen. De meeste hits scoorde hij als G-Spott (11 stuks). Als Richard Durand maakte hij diverse remixen voor onder andere Tiësto. Met ‘Weep’ boekt hij deze week de hoogste binnenkomer op #36. ‘Live it up’, de allereerste hit van de Time bandits uit 1981, is nu onder handen genomen door Johan Gielen en komt daarmee binnen op #40. Andere binnenkomers zijn er onder meer van Fouradi feat. Yes-R met ‘Bij je zijn’ (op #55), John Legend feat. Andre 3000 met ‘Green light’ (#67) en Idol Neil met ‘De lente’ (#69).

Net als Jan Smit, voerden Gerard*Gordon*René de gehele week de voorlopige Album Top 100 aan met ‘Toppers in concert 2008’. Maar de laatste (verregende) verkoopdag doet hen de das om. Coldplay blijkt met ‘Viva la vida or death and all his friends’ toch te sterk en boekt een zevende week op #1. Ook binnen in de top 10, op #10 is Randy Newman met ‘Harps and angels’.

BZN en André Rieu zijn samen goed voor 200 nummers, want beide artiesten komen binnen met hun ‘eigen’ top 100. BZN op #15, André Rieu op #17. Nog meer verzameld werk is er van Creedence clearwater revival: ‘Collected’ staat op #30. De film ‘The dark night’ boekt het ene na het ander record, de soundtrack moet het voorlopig doen met een 55ste plek. En ook de soundtrack van de film ‘Hannah montana’ verdient een plekje, op #80. Op singlegebied wil het nog niet lukken voor de Ting things, maar met het album ‘We started nothing’ gaat het de goede kant op, want het komt binnen op #92.


Tot zover de belangrijkste verschuivingen in de Single & Album Top 100. We laten het op ons inwerken en melden ons na het weekend weer met een nieuwe Megaman. Daarin komen we ook terug op het item 'cover van cover', waarop we diverse reacties en aanvullingen kregen. Iedereen bedankt.

Inmiddels hebben we de Albumsnippers af en deze online gezet.

dinsdag 5 augustus 2008

Megaman bij week 31 – 2 augustus 2008

Welkom bij de Megaman

Wegens omstandigheden zijn wij deze week een dag later met alle feiten over de hits in de Single Top 100. Waarin Kid rock (een cover) en Kid B (een cover van een cover) gelijktijdig in de top 10 staan, de Pussycat dolls met z’n vijven verder gaan, Bacardi een hit oplevert, Angelo een naamspelletje speelt, DJ Quintin een rechtzaak om een o verliest en Amy MacDonald een droom werkelijkheid laat worden. Dit en nog veel meer in deze Megaman. Het geplande overzicht van alle zomerhits is opgeschoven naar volgende week.

Ook de Albumsnippers zijn verlaat en zullen later deze week worden bijgewerkt.

We hopen toch dat het lange wachten de moeite waard is. Veel plezier hier mee.

De Megaman

Kid rock bezingt het zomergevoel

Kid rock: All summer long (1) *** eerste week op #1 ***

Ah, dat is pas lekker. Zomerse temperaturen én een echte zomerhit. Daarvoor verantwoordelijk is Kid rock met ‘All summer long’ dat in de achtste week naar de eerste plaats stijgt van de Single Top 100. ‘All summer long’ leek twee weken geleden al even op de terugweg door te zakken van de derde naar de vijfde plaats. Maar vorige week steeg het nummer terug naar de derde plek en maakt deze week de sprong naar #1. Het is de download die hem aan die #1 helpt, want de cd-single verkoopt minder dan de helft van ‘Stilte in de storm’ van Jan Smit, dat naar de derde plaats zakt. De verhouding download:fysiek ligt deze week op 78:22, oftewel, er worden bijna 4x zoveel downloads verkocht dan fysieke cd-singles. Waaruit blijkt dat de zomer (vakantie) nog volop aan de gang is. Want zeg nou zelf: als het buiten 25-30 graden is, dan ga je toch niet naar een cd-zaak?

Nederlandse zomerhit

Sinds vijf jaar staat er weer een echte zomerhit bovenaan de Single Top 100. Waarbij we zomerhit typeren als een nummer waarin in de titel op zijn minst het woordje zomer in voorkomt, al dan niet in een andere taal. ‘Dragostei din tei’ van O-Zone was in 2004 een #1-hit in de zomermaanden afkomstig uit Moldavië. Het nummer ging echter over ‘liefde in de lindebomen’ en had dus niets met de zomer te maken. We weten het is arbitrair, maar het schept wel duidelijkheid. Uitgaande van deze definitie, scoorde the Underdog project versus the Sunclub met ‘Summer jam 2003’, vijf jaar geleden de voorlaatste zomerhit.

Europese zomer(hit)

‘All summer long’ is een samensmelting van twee nummers: ‘Werewolves of Londen’ van Warren Zevon uit 1978 van zijn album ‘Excitable boy’ en ‘Sweet home Alabama’ van Lynyrd skynyrd uit 1974 van het album ‘Second helping’. Beide nummers waren geen hit in ons land. Na Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Ierland staat het nummer deze week ook op de eerste plaats van de Nederlandse en Britse hitparade.

Duffy weet succes wél te continueren

Duffy: Warwick avenue (9)

Duffy wordt in één adem genoemd met Amy Winehouse, Amy MacDonald en Adele, als de nieuwe lichting vrouwelijke singersongwriters. Met uitzondering van Adele (‘Chasing pavements’ stond op #3), boekten alle dames een #1-hit. Amy Winehouse met ‘Valerie’ (met Mark Ronson), Amy MacDonald met ‘This is the life’ en Duffy zelf met ‘Mercy’. Haar nieuwe single ‘Warwick avenue’ stijgt deze week naar #9 en daarmee is Duffy de enige van de vier zangeressen, die een tweede top 10-hit weet te scoren. Amy Winehouse kwam met ‘You know I’m good’ niet verder dan #40, Adele met ‘Cold shoulder’ zelfs niet verder dan #68 en ‘Mr. rock & roll’ (eigenlijk de voorloper van ‘This is the life’) bereikte slechts de 58ste plaats.

Kid B lift mee op de originele cover

Kid B feat. Martin van der Starre: Una paloma blanca heel de zomer lang (10)

Vier weken geleden kwam ‘Una paloma blanca heel de zomer lang’ binnen op de vierde plek van de Single Top 100, waarna het vervolgens via 6 naar #13 zakte. Mede als gevolg van het succes van het origineel, ‘All summer long’ van Kid rock (deze week op #1, zie ook daar), stijgt het nummer weer de top 10 in. Zoals je weet is het plaatje een idee van dj Edwin Evers, die ook de Nederlandstalige tekst schreef. De opbrengsten van deze single staat hij volledig af aan Stichting ‘Spieren voor spieren’.

De zang op ‘Una paloma blanca heel de zomer lang’ komt voor rekening van acteur/zanger Martin van der Starre. Maar wie is of zijn Kid B?? Allereerst speelt Evers piano en drums. Verder is Bert Meulendijk de gitarist, Michel van Schie de bassist en worden de achtergrondvocalen voor rekening genomen van Laura Vlasblom. De naam Kid is dan ook volledig analoog aan de originele vertolker Kid rock. Alleen de B heeft wel een betekenis: George Baker, in het liedje aangeduid als Georgie B.

Voor Edwin Evers is ‘Una paloma blanca heel de zomer lang’ zijn derde notering. Twee keer scoorde hij een hit met de typetjes Frank & Ronald de Boer: ‘Geld maakt niet gelukkig’ (#18 in 1998) en ‘Olé Barcelona’ (#38 in 1999). Eerder genoemde hits van Hassan Jassan en Erik Jan Hiltermann zijn ontsproten aan het brein van Rick van Velthuijsen in het 538-programma ‘WeekendRick’ (met dank aan Martijn the Chartsman voor deze correctie).

dubbele coverhit

‘Una paloma blanca heel de zomer lang’ is een cover van … een cover! ‘All summer long’ van Kid rock, dat deze week naar de eerste plaats stijgt. Beide versies staan gelijktijdig in de top 10. Het is de vierde keer dat een soortgelijke combinatie een top 10-hit scoort.

Van 28 maart tot en met 18 april 1970 stonden los Incas met ‘El condor pasa’ (#9,7,5,7) en Simon & Garfunkel (#8,3,1,1) genoteerd. De vocale versie van Simon & Garfunkel is gebaseerd op de instrumentale versie van los Incas. Zij hadden het echter ook niet van zichzelf. Van oorsprong is het een Peruaanse melodie.

In 1999 stond ‘Mambo no. 5 (a little bit of …)’ (#1, 1,2,3) van Lou Bega gelijktijdig vier weken genoteerd met ‘Mambo no. 6’ (#10,9,9,10), de Nederlandstalige cover van Ome Henk. Het origineel is van Perez Prado.

Vier jaar later stond onze eigen Do gelijktijdig met twee versies van hetzelfde nummer genoteerd. ‘Heaven (Yanou’s candlelight mix)’ van DJ Sammy and Yanou featuring Do (#6,7) stond in februari 2003 samen met ‘Heaven (unplugged)’ van Do (#8,6) genoteerd. Het origineel van ‘Heaven’ is van Bryan Adams.

Met uitzondering van ‘Heaven’ hebben de drie andere ‘combinaties’ nog iets gemeen met elkaar. Van elke combinatie bereikte een van de nummers de eerste plaats: Simon & Garfunkel, Lou Bega en Kid rock.

Pussycat dolls gaan met z’n vijven verder

Pussycat dolls: When I grow up (32) *** hoogste eersteweeks ***

Toen in 2005 de oude Pussycat dolls (voornamelijk een dansgroep) werd ingeruild voor de nieuwe Pussycat dolls (een zanggroep), kwam het grote succes. Vijf top 10-noteringen, waarvan drie top 2-noteringen op een rij: ‘Don’t cha cha’ feat. Busta Rhymes, ‘Stickwitu’ en ‘Beep’ feat. Will.i.am. Met ‘Wait a minute’ ging het wat minder, want het nummer kwam niet verder dan #17. Maar wat wil je ook, het was de zesde single van het album ‘PCD’, waarvan wereldwijd meer dan 6 miljoen stuks zijn verkocht.

Vervolgens gingen de zes dames op zoek naar een zevende lid. Daar werd vorig jaar zelfs een achtdelige serie aangewijd: ‘Pussycat dolls present: The search for the next doll’. Als winnaar rolde de 19-jarige Asia Nitollano uit de bus. Maar al in juli 2007, drie maanden na de zoektocht, gaf ze te kennen een solocarrière na te streven. Asia heeft echter nooit opgetreden met de overige (zes) Pussycat dolls, met uitzondering van de finale van de zoektocht. Dus haar vertrek had geen gevolgen voor de groep. Dat werd anders op 8 maart 2008, toen Carmit Bachar, Pussycat doll van het eerste uur (=1995), ook te kennen gaf een solocarrière te willen opstarten. Daarop werd de groep ingekort tot 5 leden. Van Carmit verschijnt volgend jaar een album.

toch een zoektocht?

Ondanks dat de zoektocht geen blijvend resultaat opleverde, heeft de serie toch een vervolg gekregen. Alleen nu draait het niet meer om de toekomst van de groep, maar om een talentenjacht die een nieuwe meidengroep moet opleveren. De titel van de serie luidt dan ook: ‘Pussycat dolls present: Girlicious’. Aanvankelijk draaide het om een groep van 3 meiden, maar uiteindelijk bestaat Girlicious uit 4 meiden. Van de Pussycat dolls zelf verschijnt op 12 september 2008 het tweede album ‘To those who wait’, opnieuw geproduceerd door Timbaland.

Robert Abigail drinkt liever een baco

Robert Abigail: Mojito song (42)

Nadat in 2006 de Cubaanse cocktail de Bacardi mojito een succes was in de Verenigde Staten van Amerika, konden wij in Europa er ook aanproeven middels de commercial The muddle. De muziek die daarin gebruikt werd, is van de Nederlander Patrick Robert Abergel, geboren op 25 juni 1981 in Rotterdam. Dankzij de muziekverzameling van zijn ouders kwam hij in aanraking met diverse soorten muziek. Robert is al sinds zijn vijftiende bezig met muziek en heeft sindsdien ervaring opgedaan in diverse clubs in binnen en buitenland. Twee jaar geleden maakte Robert een edit van het reclamelied, en zette deze op YouTube. De track kwam op een paar compilatiealbums, maar een single was er nog niet. Tot voor kort, toen het Belgische BIP records hem benaderde om het nummer uit te brengen. Overigens houdt Robert helemaal niet van de mojito, hij drinkt liever een baco, een Bacardi-coke!


Inmiddels is er al een andere commercial, waarbij het nummer ‘Under the sun’ van Kidda wordt gebruikt. Zal wel over 2 jaar worden opgepakt als er weer een nieuwe commercial er is …

Wesley pakt uit voor de (download) fans

Wesley: Ik voel me echt te gek (45)

Bij je idool op de koffie, of zelfs bij je op de bank. Artiesten is niets meer te dol als het er om gaat om hun fans te verleiden tot het downloaden van hun nieuwste liedje. En dat het werkt, hebben we gezien bij de laatste hits van Thomas Berge, Gerard Joling en Jan Smit. En dus dacht Wesley, dat kan ik ook. Met het downloaden van ‘Ik voel me echt te gek’ maak je kans op een exclusief uitstapje met Wesley, de nieuwste fansjaal, een sleutelhanger, posters én de single mét handtekening. Dat wil toch elke fan? Daarnaast doet Wesley de nodige instores, en dat levert hem nu al een 45ste plaats op voor zijn achtste hit ‘Ik voel me echt te gek’. Vijf jaar geleden bereikte zijn eerste hit ‘Yo te quiero’ dezelfde positie.

Jordin Sparks neemt Chris Brown op sleeptouw

Jordin Sparks duet with Chris Brown: No air (51)

Met bijna 7 miljoen exemplaren wereldwijd is Jordin Sparks nu al de op één na succesvolste American idol. Alleen Kelly Clarkson moet ze voor laten gaan met … 19 miljoen exemplaren! Dus Jordin Brianna Sparks, geboren op 22 december 1989 in Phoenix, Arizona, heeft nog even te gaan. Maar ze staat dan ook nog maar aan het begin van haar carrière, die op 23 mei 2007 een boost kreeg door het winnen van de zesde editie van American idol. Jordin is evenals onze Sharon Kips (winnares X-factor 2007) een oprechte Christen. Ze draagt een ‘zuiverheidsring’ waarmee ze aangeeft maagd te willen blijven tot haar trouwen. Jordin is op tournee geweest met Alicia Keys. ‘No air’ is afkomstig van haar album ‘Jordin Sparks’ dat vorig jaar verscheen. In 2002, ze was pas 13, heeft ze in eigen beheer een EP met vijf nummers uitgebracht: ‘For now’. Jordin is door Timbaland gevraagd om mee te werken aan zijn nieuwe album ‘Shock value II’. Rihanna, Madonna en Jay-Z zijn ook gevraagd.

‘No air’ heeft al in 15 landen in de top 10 gestaan, waaronder #1 in Nieuw Zeeland en Australië. Bij ons begint ze op 1 en 50. Daarop wordt ze ondersteund door Chris Brown, die het maar niet lukt om op eigen kracht een grote hit te scoren; zijn drie eigen (solo) singles scoorden niet hoger dan #56. Dankzij deze samenwerking scoort hij nu wereldwijd zijn grootste hit! ‘No air’ is in april 2008 gecoverd door countryzangeres en componist Rissi Palmer, en we moeten toegeven, we missen Chris Brown niet!

Sander van Doorn: een handvol hits

Sander van Doorn: Apple (54)

Vraagje: wat hebben Erick-E en Sander van Doorn gemeen, behalve dat ze dance muziek maken? Antwoord: beide dj’s treden op in het Holland Heineken House tijdens de komende Olympische Spelen in Beijing. Andere artiesten die daar de sporters en de fans zullen vermaken, zijn onder anderen Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé, Guus Meeuwis en VanVelzen. In februari trok Bløf zich terug, vanwege de schending van de mensenrechten door China. Daarop sloten ook Racoon en Peter Pan Speedrock zich daarbij aan.

Succes overgewaaid

In tegenstelling tot de meeste Nederlandse dj’s, begon het succes voor Sander van Doorn, wiens echte naam Sander Ketelaars (Eindhoven, 28 februari 1979) luidt, in Groot-Brittannië. Radio 1 van de BBC, de nationale popzender daar, vroeg hem een essential mix te maken. Naar aanleiding daarvan werd hij voor de Nederlandse dance festivals gevraagd als ‘Dance valley’ en ‘Trance energy’. Hits scoorde hij onder namen als Filterfunk (‘S.O.S. (message in a bottle)’ kwam in 2006 tot #30) en Sam Sharp (met Ron van de Beuken maakte hij in 2004 ‘Twister’, #40). Vorig jaar gooide hij het masker af en bracht onder zijn eigen (alias) Sander van Doorn drie singles uit: ‘Grasshopper’ (#65), ‘By any demand’ feat. MC Pryme (#20) en ‘Riff’ (#24). Maar zijn grootste singlesucces boekte hij in maart van dit jaar met een nummer van iemand anders. Hij maakte namelijk de remix van ‘The girl you lost to cocaine’ van Sia, dat tot #11 kwam. Al zijn vijf hits staan op het album ‘Super naturalistic’ dat in maart verscheen.

Erick E gaat recht door zee

Erick-E: (wanna) Go again (55)

Voor Erick E. (geboren als Erick Eerdhuizen op 20 september 1969 in Amsterdam), begon het allemaal in 1985, toen hij in zijn woonplaats een discotheek binnenstapte en aan de dienstdoende dj vroeg of hij een paar platen mocht mixen. Daarna heeft de muziek hem niet meer met rust gelaten. Overdag werkte hij in een cd-zaak en ’s avonds draaide hij die platen aan elkaar. Uiteindelijk leverde het vele oefenen hem een vaste avond op in discotheek ‘Prinsenhof’ in Zaandam.

Daarna ging het snel: in 1989 won hij de Nederlandse kampioenschappen mix/scratch en een jaar later vertegenwoordigde hij ons land tijdens de World finals. Zes jaar later werd hij resident-dj in de ‘RoXY’ in Amsterdam. Daarna werd hij in binnen en buitenland gevraagd voor het maken van diverse mixen. Samen met Olav Basoski zette hij het label ‘Work’ op. Met DJ Roog vormt hij Housequake en met Fedde le Grand organiseert Erick de bekende Sneakerz feesten. Op hitgebied lied hij reeds eerder van zich horen met ‘Boogie down’ feat. Gina J (#25) en ‘The beat is rockin’’ (#14), beide in 2006.

Angelo kiest weer andere naam

Angesz: Tequila boom boom (57)

Drie jaar geleden noemde Angelo van Gasten (Roosendaal, 30 oktober 1984), zich Angezz, dus met twee keer een z, in plaats van nu Angesz, met sz. Hij scoorde onder die naam twee hits: ‘Bonita’ (#6) en ‘Nada cambiara’ (#23), beide in 2005 en beide covers. Ook ‘Tequila boom boom’, binnen op #57, is geen eigen nummer. Maar van de groep Sottotitoli van componist/zanger Antonio Da Costa Pellicoro. Bij het nummer hoort een dansje.

Angelo zijn moeder is half-Pools en zijn vader komt uit Nederland en was eigenaar van een keten van visserijbedrijven. Hoewel Angelo meehielp in het bedrijf, lag zijn hart toch ergens anders, bij de muziek. Op zijn tiende wist Angelo dan ook zeker dat hij zanger wilde worden. In zijn vrije tijd luisterde hij voornamelijk naar Spaanstalige artiesten als Julio en Enrique Igelsias, Ricky Martin en Marc Anthony. Op zijn twaalfde nam hij zangles. Zijn vader zag de passie van zijn zoon voor de muziek en besloot hem volledig te ondersteunen, en verkocht zijn vissersbedrijf.

Sinds zijn achttiende treedt Angelo op voor toeristen in Spanje. Tijdens één van die optredens op Mallorca zong hij ‘Hero’ van Enrique Iglesias, dat werd opgemerkt door Sandra van der Valk van de gelijknamige hotelketen. Via haar werd contact gelegd met mensen uit de muziekindustrie, die hem een platencontract aanboden. Als artiestennaam werd gekozen voor Angezz. “Dat klinkt Italiaans, is een naam met pit en echt van deze tijd”, was destijds de motivatie. We vragen ons dan ook af waarom hij zich nu Angesz laat noemen. Heeft die naam nog meer pit in zich heeft en is deze nog meer van deze tijd?

De tweede track op ‘Tequila boom boom’ is het nummer ‘Bonita’. Inderdaad de grootste hit voor Angezz.

Voor Denise is het leven een cadeau

Robbie Rivera feat. Denise Rivera: Back to zero (58)

Vijf jaar geleden was ‘Sex’, de vorige hit van Robbie Rivera, nog verbonden aan een vrij veilig actie van condoomfabrikant Durex, dat hun nieuwe condoom ‘Sensation’ introduceerde. ‘Back to zero’ is gewoon een danceplaat gemaakt door de uit Puerto Rico afkomstige Riberto Louis Rivera. Op jonge leeftijd kocht Robbie twee draaitafels om zichzelf het dj-en eigen te maken. Na het voortgezet onderwijs, ging hij muziek producties studeren aan de kustacademie van Fort Lauderdale.

Tijdens deze studie bracht hij zijn eerste eigen productie uit: ‘Sorulla’, dat zeer populair was in New York en Miami. Sinds 2000 gaat het voor Robbie in een stijgende lijn, want zijn nummers werden hits in de Britse clubs. Hij begon zijn eigen label ‘Juicy records’ en maakte diverse mixalbums. In 2003 verscheen het nummer ‘Which way you going?’, geïnspireerd op ‘Clocks’ van Coldplay. Robbie heeft diverse remixen gemaakt voor onder anderen Faithless, Felix da housecat en Madonna. Vorig jaar startte hij zijn eigen satellietradioprogramma ‘Rivera’s Juicy show’, dat te ontvangen is in de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Pas geleden maakte hij samen met Armani Exchange het mixalbum ‘Twilight’.

‘Back to zero’ heeft Robbie niet alleen gemaakt, maar met Denise Rivera. Zij heet volledig Denise Stahlie Rivera, maar is niet zijn zusje. Denise is geboren in La Paz in Bolivia, groeide op in Spanje en de Verenigde Staten van Amerika, en woont inmiddels 10 jaar in Nederland. Ze studeerde aan het Boston College in Massachusetts en was tv presentatrice op de Spaanse tv. Door haar werk kwam ze in contact met mensen uit de muziekwereld en vormde een tijdje haar eigen rockband Sweet Jane. Ze deed veel voor de Spaanse tv en trad op met onder meer Enrique Iglesias.

Na een tour door Spanje en Zuid-Amerika als leadzangeres van Nacho Cano, vestigde ze zich in Nederland. Ze zong commercials voor de Nederlandse tv, voor onder andere Bacardi Limon, Bacardi Razz en Magnum. In 1999 deed ze met de groep Colorz mee aan de Nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Ze schreef Spaanstalige teksten van liedjes van John Ewbank en Fluitsma & van Tijn. Daarnaast zong ze op albums van Edsilia Rombley en Jody Bernal. In 2001 startte ze een eigen latinband Denise Rivera. Drie jaar later verscheen daarvan het album ‘Vaya caramba’.

Sinds 2006 is Denise into housemuziek. Ze is te horen op diverse tracks van ondermeer Ferry Corsten en Armin van Buuren. Met Cosmic gate scoorde ze vorig jaar een hitje met het nummer ‘Body of conflict’ (#79). Toch heeft ze de latin niet vaarwel gezegd, want in april 2008 bracht ze het album ‘Un nuevo ser’ uit, met nummers van haar zelf en Spaanstalige bewerkingen van nummersvan ondermeer Marco Borsato en de Kast. En tenslotte zou je haar stem ook nog kunnen kennen van diverse voice-overs, in het Spaans, Engels en Nederlands, voor websites, navigatiesystemen (waaronder eentje waar op ze Prinses Máxima imiteert), documentaires, films enz. En toch wil ze nog veel meer, maar weet dat je tevreden moet zijn met wat je hebt. Haar motto is dan ook: ‘geniet van het moment, het heden, want het leven is een cadeau.

DJ Quintin verliest rechtzaak

Quintin feat. Phonk: Quando tu (61)

Wat doe je als een andere dj bijna letterlijk jouw naam gebruikt en je daar nadeel van denkt te ondervinden? Dan stap je naar de rechter en probeer je je gelijk te halen. Jordy Beekman begon in 1997 met dj-en en sinds 2001 noemt hij zich DJ Quintin. Een jaar later wint hij de ‘Twix talent award’ van ID&T voor beginnende dj’s. Eind 2003 hoort hij van Quinten van den Berg, die zich DJ Quintino laat noemen. Daarop besluit Jordy/DJ Quintin, een beeldmerk bij het merkregistratie bureau vast te leggen: DJ QUINTIN ™ . Iets wat Quinten van den Berg veel later doet: QUINTINO ™.

Volgens Jordy merkte hij de laatste tijd vaker dat er verwarring bestaat over beide dj’s. Elf jaar is hij bezig geweest met het opbouwen van een naam, die nu bijna identiek door iemand anders wordt gebruikt. Dat kon hij niet over zijn kant laten gaan en dus kwam er een rechtzaak. Daarbij eiste hij dat DJ Quintino, inmiddels een vermaard en gerenomeerde dj in de binnen- en buitenlandse dance scène, per direct te stoppen met het gebruiken van zijn naam Quintino. DJ Quintin beriep zich op het feit dat hij enige jaren geleden een beeldmerk had laten vastleggen. De rechter was daar echter niet gevoelig voor: “Van verwarring bij het publiek is geen sprake. Beekman heeft ook geen bewijs voor die verwarring geleverd. Tenslotte weegt bij de beoordeling van het verwarringsgevaar mee dat partijen zich bewegen in een markt met een specifiek publiek dat zich vooral laat leiden door de soort muziek die gepresenteerd wordt”.

Natuurlijk is DJ Quintin teleurgesteld, maar is niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij is drukker dan ooit. Op zaterdag, 26 juli, trad hij op tijdens de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in Zwolle. En na de zomer wil hij beginnen met het organiseren van eigen feesten in Nederland, Duitsland en Tsjechië. Daarnaast scoort hij zijn eerste hit met ‘Quando tu’. Iets wat DJ Quintino nog niet kan zeggen!

een duo uit Duitsland

Die hit dankt hij echter niet aan zichzelf. ‘Quando tu’ is namelijk geen eigen nummer, maar van Phonk of future uit Duitsland. Dit duo bestaande uit Uli Biggemann en Marc Lyman, nam het nummer in 2003 op in de studio van René Süß & Emanuel Rehwald, oftewel de Starfire studio.

en een zangeres uit Venezuela

De zang op ‘Quando tu’ is van Yma Americá Martinez uit Venezuela. Zij is bekend van de ‘juegalo’ commercial van Bacardi. Yma leeft tegenwoordig in Duitsland en maakt deel uit van de Cubop city big band, een groep van 20 musici die samen optreden. De band werd in 1995 door de Nederlandse percussionist Lucas van Merwijk opgericht. ‘Quando tu’ van Phonk of future belandde op diverse verzamelalbums waaronder Ibiza night club. Het enige wat DJ Quentin heeft gedaan, is het nummer samplen en samen met Vato Gonsalez van een nieuwe remix voorzien.

Henk Damen komt deze maand naar je toe

Henk Damen: Zij valt op de dj (62)

‘1000 zomersproetjes’ van Grad Damen valt deze week buiten de Single Top 100. Jammer, want anders had Grad gelijktijdig met zijn achterneef Henk Damen in de lijst gestaan. Henk Damen, (Heemstede, 3 oktober 1982) komt op #62 binnen met ‘Zij valt op de dj’, inmiddels zijn tiende hit. Zijn grootste notering is ‘Ik wil jou voor altijd’ dat in februari tot #11 kwam. Dat nummer kwam zeven weken daarvoor binnen op #51, dus een notering op #62 zegt niet alles. Bovendien is Henk, oud-profvoetballer bij FC Den Bosch, net als zovele andere Nederlandse artiesten, op pad om zijn single te promoten. En daarnaast loopt er tot 10 augustus een actie rond de download van ‘Zij valt op de dj’ (ja Henk doet daar ook aan mee). Daarbij kun je een dag achter de schermen bij de cd-presentatie van zijn nieuwe single of één van de 10 toegangskaarten voor het programma ‘Hart voor muziek’ winnen. Eerstgenoemde kan niet meer, want de single is al uit, maar naar een tv-programma met Henk Damen wil natuurlijk elke fan! Daarnaast doet hij van 9 tot en met 30 augustus samen met Wesley en Frans Duijts een promotietour langs diverse discotheken en cd-zaken. dus wellicht dat ‘Zij valt op de dj’ wel zijn eerste top 10-hit wordt! Dat zou een mooie reclame zijn voor zijn vierde album dat binnenkort verschijnt.

Def Rhymz heeft weer ‘Doekoe’ nodig

Def Rhymz feat. DJ Kicken: Slippers (70)

Drie jaar lang hebben we niets vernomen van Def Rhymz (= Dennis Bouman, geboren op 3 mei 1970 in Paramaribo, Suriname). De reden: in 2005 werd hij failliet verklaard, omdat een huis dat hij had gekocht, nooit is betaald. De titel van zijn voorlaatste hit ’10 miljoen’ (#59 in 2005) sloeg dan ook niet op zijn kapitaal, want daar was weinig ‘Doekoe’ meer te halen! Na een aantal jaren is hij weer bezig, onder andere met het opzetten van een discotheek in Suriname. In zijn eigen studio maakt hij z’n liedjes. Maar wat Def betreft: “Die hoeven niet meer bekend te worden, want ik heb geen zin meer in die poppenkast, snap je dat? Ik maak gewoon lekker liedjes, joh. Maar misschien heb ik wel een identiteitscrisis hoor, dat kan ook.” Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dus komt hij met ‘Slippers’, zijn veertiende notering, dat een cover is van ‘Walking down the street’ van Ron Carroll (#13 in 2007).

DJ Kicken! Welke Kicken?

De beat op ‘Slippers’ is afkomstig van DJ Henri Kicken, broer van DJ Patrick Kicken van Veronica. Henri, afkomstig uit Limburg, werd door vader Kicken aangestoken met het muziekvirus en dat resulteerde op 8-jarige leeftijd tot het eerste optreden als zogenaamde dj. Op de lagere school mocht hij op vrijdagmiddag muziek draaien voor zijn klasgenootjes, onder het motto ‘Wat is jouw hobby?’. Het jaar daarna werd hij gevraagd om de muziek te verzorgen op een schoolfeestje en dat deed hij toen samen met twee vrienden. Alleen híj durfde te praten via de microfoon en de anderen niet. Henri werkte bij diverse radiostations, ondermeer in België en in diverse Limburgse clubs. Als DJ Kicken scoorde Henri al vijf hits, waarop zangeres Joyce Tiggelovend een aantal keren zong. Joyce heeft nu zelf een hit met ‘Impossible’, deze week op #20. ‘Slippers’

Na regen komt zonneschijn

Fedo Mora & Camurri: After the rain (92)

Opvallend hoeveel zomerse nummers er deze week de Single Top 100 binnenkomen, in de week dat er een zomerhit op #1 staat. Op #57 Angesz met ‘Tequila boom boom’, op #61 ‘Quando tu’ van Quintin feat. Phonk, op #70 ‘Slippers’ van Def Rhymz feat. DJ Kicken en nu op #92 ‘After the rain’ van Fedo Mora & Camurri. Het zijn twee Italiaanse producers die goed geluisterd hebben naar nummers van Yves Larock en Bob Sinclar. Fedo Mora begon zo’n veertien jaar geleden met het draaien van muziek op Sardinië. Sinds 1998 is hij producer en werkzaam voor de grootste Italiaanse dancelabels. Hij maakte remixen voor onder andere Bob Sinclar, die op zijn beurt het nummer ‘After the rain’ op zijn eigen ‘Yellow label’ heeft uitgebracht. Overigens maakte Bob Sinclar ook al een eigen mix van ‘After the rain’ onder de naam Africanism all stars.

Matteo Camurri is sinds 2002 professioneel dj. Hij heeft gedraaid met ondermeer Boy George, Martin Solveig en Andy Fletcher. Begin dit jaar kwam hij Fedo Mora tegen en samen produceerden ze de track ‘After the rain’. Daarop wordt gezongen door Patrick Benifei Lungo, die samen met Fedo de muziek en de tekst schreef. Patrick maakt deel uit van the Blue beaters, ontstaan uit twee Itiaanse groepen: Casino royale en African unite. Patrick treedt veel op op Dancehall party’s onder de naam Kikke of Prince melody.

Voor Quincy is geen zee te hoog

Quincy: De zee (97)

Op vrijdag 11 juli was het dubbel feest in huize Quincy. Op 11 juli beviel zijn vrouw Daisy van dochter Bobby. Ook kwam op die dag zijn nieuwe single ‘De zee’ uit, die speciaal geschreven is door Peter van Asten. Op de single wordt Quincy begeleidt door een orkest en het kamerkoor Tansambel heeft de arrangementen verzorgd. Het is zijn tiende single en vijfde hit. In maart scoorde hij zijn grootste hit met ‘Slapeloze nachten’, een nummer van Lichter laaie. Vanaf 17 juli doet Quincy de zogenaamde ‘Wii fit’ tour, die langs diverse campings in binnen en buitenland voert. In totaal doet hij in twee maanden, 35 shows. Daarna zal hij zich voorbereiden op de ‘Bubblereeks’. Evenals vorig jaar zal Quincy vanaf eind september tien weken lang optreden in café ‘Bubbles’ aan het Leidseplein in Amsterdam, waarbij hij elke week een andere collega-artiest uitnodigt.

Voor Silvia komt een droom uit

Silvia Swart: Droom van werkelijkheid (98)

Ze oefende vroeger op ‘Fame’ van Irene Cara en liedjes van Luv’, Dolly dots en Babe. Allemaal Engelstalig dus. Maar doordat haar vader, JB Swart, eigenaar van de cd-zaak ‘Platenkoning JB Swart’ in Valthermond, voornamelijk Duitstalig en Nederlandstalige muziek verkocht, dat zeer populair is bij de piratenstations, stapte ze over op het Nederlands. Silvia Swart is geboren op 16 november 1974, en dus een schorpioen, en daar heeft ze een tattoo van op haar linker bovenarm. Voor de serie ‘Originele piratenhits’ heeft ze diverse nummers geschreven en ingezongen. Vijf jaar lang maakte ze deel uit van het stemmingsorkest ‘The greenlights’, dat ondermeer de single ‘M’n opa is een zendpiraat’ opnam.

Zo’n zes jaar geleden ging ze solo. Ondanks dat ze orgel en gitaarlessen heeft gehad, bespeelt ze geen instrument. Wel schrijft ze de meeste nummers zelf, en bracht ze al drie cd’s uit. Ook schrijft ze nummers voor anderen, waaronder het negenjarige talent Aukje uit Wezep. ‘Droom van werkelijkheid’ is een Nederlandstalige cover van ‘This is the life’ van Amy MacDonald, waarmee de plaat van het jaar eindelijk een Nederlandstalige versie heeft. Het nummer is ook op vinyl uitgebracht in een oplage van 1000 stuks.

afstand een probleem?

Met ‘Droom van werkelijkheid’ zou Silvia wel eens landelijk kunnen doorbreken. Het nummer is zeer goed ontvangen, en wordt naast de regionale stations, ook gedraaid op Radio 2 en zelfs op 3FM! Wij lagen al op één oor, maar Adriaan A.T. Hout niet, en wist ons te melden dat Silvia afgelopen vrijdagnacht te gast was in ‘Ekdom in de nacht’, dat gepresenteerd werd door Roosmarijn Reijmer. Een hit betekent ook meer optredens. De vraag is echter of ze dat wel wil. Silvia, moeder van zoon Darryl, werkt zo’n 15 uur per week in de thuiszorg en doet zo’n 200 optredens per jaar. Daarbij moet ze af en toe ook ver reizen, en dat ligt haar niet zo, ondanks dat haar vriend Jacob haar rijdt.

Album Top 100: record voor Coldplay

In de Album Top 100 blijft Coldplay ver voor op Duffy, is ‘The slip’ van Nine inch nails nu ook te koop, is er leven na System of a down en zijn live opnames van David Bowie uit 1972 eindelijk officieel uitgebracht.

Coldplay: Viva la vida or death and all his friends (1) *** zesde week ***
Met een ruime voorsprong van 20% op ‘Rockferry’ van Duffy, blijft ‘Viva la vida or death and all his friends’ van Coldplay de Album Top 100 aanvoeren. Ze staan voor de zevende week in de lijst, waarvan zes weken bovenaan. Daarmee boeken ze een eigen record, want niet eerder stond een album van hen langer dan vijf weken op de eerste plaats; dat was ‘X&Y’ in 2005. Het album heeft inmiddels in meer dan 32 landen op de eerste plaats gestaan, met een verkoopaantal dat de 3 miljoen nadert. Vanaf deze week is er eindelijk een videoclip van het titelnummer. Deze is geregisseerd door Anton Corbijn en is opgenomen in Den Haag tijdens het EK 2008. Dus dat betekent hordes oranje vlaggetjes en versierde straten. Daarmee krijgt de rest van de wereld eindelijk een ander beeld van Nederland, dan altijd klompen en molens.

Soulfly: Conquer (33)
In 1996 verliet de Braziliaanse zanger/gitarist Max Cavalera de band Sepultura, omdat de rest van de band de manager, zijn vrouw, ontsloeg. Tegenslag bleef Max echter achtervolgen, want in datzelfde jaar werden zijn vrouw en zijn stiefzoon/beste vriend vermoord. Een jaar later was hij de tegenslagen redelijk te boven en begon hij de band Soulfly, waarvan in 1998 het eerste album ‘Soulfly’ verscheen. Naast Soulfly startte Max samen met (voormalige) leden van Sepultura en Soulfly, de band Cavelera Conspiracy, waarvan dit jaar het debuutalbum verscheen. Maar hij is dus ook nog steeds actief met Soulfly, waarvan ‘Conquer’ het zesde album is. Het album is in september en november 2007 opgenomen in de Porch studio in Orlando. Naast Max bestaat Soulfly uit Mark Rizzo (gitaar), Bobby Burns (bas) en Joe Nunez (drums).

Nine inch nails: The slip (54)
Als je een liefhebber bent van Nine inch nails, dan is de kans groot dat je het album ‘The slip’ al gedownload hebt. In mei heeft de groep van zanger Trent Reznor het album online gezet, wat je geheel gratis kon downloaden. Want Nine inch nails is fel voorstander van online distributie en brak eerder dit jaar met platenlabel Universal Music om onafhankelijk te kunnen experimenteren. Heb je dat gemist, dan kun je alsnog terecht in je (online) cd-winkel, want het album is nu ook gewoon te koop, zowel op cd als op vinyl.

Alice Cooper: Along came spider (76)
Eigenlijk had ‘Along came spider’, het 25ste studioalbum van Alice Cooper (=Vincent Damon Furnier, Detroit, Michigan, 4 februari, 1948), vorig jaar al moeten verschijnen. Maar vanwege een druk toerschema en doordat de producers Greg Hampton en Danny Saber geen tijd hadden, werd het uiteindelijk april 2008. Op het album doen een aantal grootheden uit de Amerikaanse rockscène mee: Ozzy Osbourne en Slash (Guns ’n roses). Voormalig Kiss-drummer Eric Singer, maakt al een tijdje deel uit van de band van Alice. ‘Along came spider’, waarvan een trailer is gemaakt, is een conceptalbum, waarop het verhaal wordt verteld van de arachnophobische seriemoordenaar Spider. Deze seriemoordenaar stond er om bekend zijn slachtoffers in een zijden web te wikkelen. We zijn benieuwd hoe dat er op het podium uitziet! Nog even geduld, want volgend jaar gaat Alice op de ‘Along came spider’ tour.

Scars on Broadway: Scars on Broadway (83)
“We weten wanneer de tijd rijp is en dan zal het gebeuren”, liet John Dolmayan weten op de vraag of er nog toekomst is voor System of a down (Soad). John is drummer van Soad en samen met leadzanger/guitarist Daron Malakian richtte hij Scars on Broadway op. Andere leden zijn Franky Perez (gitaar/achtergrondzang), Danny Shamoun (keyboard/percussie) en Dominic Cifarelli (bas). Daron zegt beïnvloed te zijn door Neil Young, Roxy Music, Brian Eno en David Bowie. Komt dat mooi uit, want van Bowie komt het live album ‘Live in Santa Monica ’72’ binnen op #93.

David Bowie: Live Santa Monica ’72 (93)
Ziggy Stardust is een karakter van David Bowie (= David Robert Jones, Brixton, 8 januari 1947), dat hij bedacht voor zijn album ‘The rise and fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ uit 1972. Het album was een conceptalbum en verhaalt over de carrière van een buitenaardse rockzanger, Ziggy Stardust. Uit die tijd stamt het album ‘Live Santa Monica ‘72’, opgenomen op 20 oktober 1972 in het Civic Auditorium van Santa Monica, tijdens zijn eerste Amerikaanse tournee, en vastgelegd door een lokaal radiostation. De opnames circuleerden al jaren in het (illegale) circuit en in 1995 zijn ze al eens op een schijfje verschenen. Maar van een officiële release kwam het nooit. Tot nu, want het album zit in een mooie box, voorzien van allerlei extra’s, zoals fotoprints, concertaffiche en een boekje. Dus eindelijk kan die bootleg de deur uit!

Therion: Live gothic (98)
Pas geleden hebben Johan en Kristian Niemann, en drummer Petter Karlsson de Therion verlaten, omdat ze de motivatie misten om door te gaan. En dus blijft oprichter Christopher Johnsson over, die eigenlijk altijd altijd de harde kern van Therion was. ‘Live gothic’ is een weergave van het optreden dat de band gaf op 14 februari 2007 in Warschau in Polen. Om een indruk te krijgen hoe het er uitzag, is hiervan een trailer verschenen. De DVD + dubbelcd herbergt 21 nummers. ‘Live gothic’ betekent echter niet het einde van Therion, dat bestaat sinds 1987. Volgend jaar verschijnt er weer gewoon een studioalbum, en het jaar daarop gaat Therion weer op tournee. Tegen die tijd heeft Christopher wel weer genoeg muzikanten om zich heen verzameld. Het oude Therion is dood, leve het nieuwe Therion!