dinsdag 5 augustus 2008

Voor Denise is het leven een cadeau

Robbie Rivera feat. Denise Rivera: Back to zero (58)

Vijf jaar geleden was ‘Sex’, de vorige hit van Robbie Rivera, nog verbonden aan een vrij veilig actie van condoomfabrikant Durex, dat hun nieuwe condoom ‘Sensation’ introduceerde. ‘Back to zero’ is gewoon een danceplaat gemaakt door de uit Puerto Rico afkomstige Riberto Louis Rivera. Op jonge leeftijd kocht Robbie twee draaitafels om zichzelf het dj-en eigen te maken. Na het voortgezet onderwijs, ging hij muziek producties studeren aan de kustacademie van Fort Lauderdale.

Tijdens deze studie bracht hij zijn eerste eigen productie uit: ‘Sorulla’, dat zeer populair was in New York en Miami. Sinds 2000 gaat het voor Robbie in een stijgende lijn, want zijn nummers werden hits in de Britse clubs. Hij begon zijn eigen label ‘Juicy records’ en maakte diverse mixalbums. In 2003 verscheen het nummer ‘Which way you going?’, geïnspireerd op ‘Clocks’ van Coldplay. Robbie heeft diverse remixen gemaakt voor onder anderen Faithless, Felix da housecat en Madonna. Vorig jaar startte hij zijn eigen satellietradioprogramma ‘Rivera’s Juicy show’, dat te ontvangen is in de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Pas geleden maakte hij samen met Armani Exchange het mixalbum ‘Twilight’.

‘Back to zero’ heeft Robbie niet alleen gemaakt, maar met Denise Rivera. Zij heet volledig Denise Stahlie Rivera, maar is niet zijn zusje. Denise is geboren in La Paz in Bolivia, groeide op in Spanje en de Verenigde Staten van Amerika, en woont inmiddels 10 jaar in Nederland. Ze studeerde aan het Boston College in Massachusetts en was tv presentatrice op de Spaanse tv. Door haar werk kwam ze in contact met mensen uit de muziekwereld en vormde een tijdje haar eigen rockband Sweet Jane. Ze deed veel voor de Spaanse tv en trad op met onder meer Enrique Iglesias.

Na een tour door Spanje en Zuid-Amerika als leadzangeres van Nacho Cano, vestigde ze zich in Nederland. Ze zong commercials voor de Nederlandse tv, voor onder andere Bacardi Limon, Bacardi Razz en Magnum. In 1999 deed ze met de groep Colorz mee aan de Nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Ze schreef Spaanstalige teksten van liedjes van John Ewbank en Fluitsma & van Tijn. Daarnaast zong ze op albums van Edsilia Rombley en Jody Bernal. In 2001 startte ze een eigen latinband Denise Rivera. Drie jaar later verscheen daarvan het album ‘Vaya caramba’.

Sinds 2006 is Denise into housemuziek. Ze is te horen op diverse tracks van ondermeer Ferry Corsten en Armin van Buuren. Met Cosmic gate scoorde ze vorig jaar een hitje met het nummer ‘Body of conflict’ (#79). Toch heeft ze de latin niet vaarwel gezegd, want in april 2008 bracht ze het album ‘Un nuevo ser’ uit, met nummers van haar zelf en Spaanstalige bewerkingen van nummersvan ondermeer Marco Borsato en de Kast. En tenslotte zou je haar stem ook nog kunnen kennen van diverse voice-overs, in het Spaans, Engels en Nederlands, voor websites, navigatiesystemen (waaronder eentje waar op ze Prinses Máxima imiteert), documentaires, films enz. En toch wil ze nog veel meer, maar weet dat je tevreden moet zijn met wat je hebt. Haar motto is dan ook: ‘geniet van het moment, het heden, want het leven is een cadeau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten