maandag 9 augustus 2021

Deze week geen Hitflits

Megavolgers,

Ook de Megaman heeft wel eens vakantie en dus is er deze week geen Hitflits. Voor de lijsten verwijzen je graag naar de site van Dutch Charts. Volgende week vrijdag zijn we weer van de partij om je de nieuwste lijsten voor te schotelen en aanverwante informatie.

de Megaman.

aanvulling 18 augustus:

Het mooie weer komt dit weekend terug en dus plakt de Megaman er nog een weekje aan vast, waardoor er ook deze week geen Hitflits is. Net nu Nederland massaal 'ik wil zwemmen in Bacardi Limón', een regel uit 'Ik Ga Zwemmen' van Mart Hoogkamer, meezingt.

Sinds afgelopen vrijdag is het nummer het meest gestreamd, dus het moet wel vreemd lopen wil het aanstaande vrijdag niet de eerste plaats bereiken van de Single Top 100. Indien dat gebeurt, is Hoogkamer de eerste volkszanger in ruim zes jaar tijd. De voorlaatste volkszanger met een #1-hit was Jan Smit met 'Recht Uit M'n Hart', op 7 februari 2015.

dubbele #1

Na een half miljoen keer in de eerste week (#85), vorige week ruim één miljoen (#39), gaat 'Ik Ga Zwemmen' van Mart Hoogkamer deze week over de twee miljoen streams heen. Aan het einde van deze week zal de teller in totaal boven de vier miljoen streams uitkomen.

Daarnaast wordt het nummer zoveel gedeeld in Nederland én België dat het nu ook op de eerste plek staat in de Global Viral Top 50 van Spotify. Daarvoor ontving de 23-jarige Hoogkamer, gisteren 17 augustus, uit handen van Tom Peters, directeur van NRGY Music, zijn platenlabel, een gecombineerde #1-award. En dat zal zeker niet zijn laatste zijn!

(weer een) Toppertje

Vanwege de zin 'ik wil zwemmen in Bacardi Limón' (twee jaar geleden door Mart Hoogkamer bedacht tijdens een schrijverscamp toen hij in een jaccuzi lag), wordt  'Ik Ga Zwemmen' van Hoogkamer wel vergeleken met 'Toppertje' van Guillermo & Tropical Danny. In de zomer van 2006 werd dat nummer ook massaal meegezongen en veroverde in drie weken de eerste plaats. In 'Toppertje' zat de zin 'Doe mij een toppertje en een breezer ananas. En doe er ook maar een dubbele wiskey bij'. Dat nummer stond vijf weken op de eerste plaats en was de zomerhit van 2006.

Dit hadden we dus allemaal kunnen melden in de Hitflits. Maar ja die gaat dus niet door. Volgende week beter.