vrijdag 10 mei 2019

Hitflits: Lil’ Kleine blijft met single ‘Dichterbij Je’ net ‘Herres’ van Sevn Alias voor

Als de lijsten een dag later waren samengesteld, was Lil’ Kleine net als vier weken geleden met ‘Het Geluid’ (deze week op #29), opnieuw de eerste plaats misgelopen. Vier weken geleden was het Lil Nas X met ‘Old Town Road’ dat hem van de eerste plaats hield. Dit keer red Kleine het wel met ‘Dichterbij Je’, op de hielen gezeten door Sevn Alias met ‘Herres’, die daardoor zijn eerste eigen #1-notering misloopt. Het verschil tussen ‘Dichterbij Je’ en ‘Herres’ is slechts 0,59%.

album niet voor de zomer

‘Dichterbij Je’ is de achtste #1-notering voor Lil’ Kleine.  Of het nummer ook komt te staan op zijn nieuwe album, is nog maar de vraag, want dat album verschijnt pas in september. Tot die tijd zullen er nog diverse nummers van hem verschijnen, met mogelijk een #1-notering. Dus hiphoppers, jullie weten wat jullie te doen staat!

SINGLE TOP 5

1. EW  Lil’ Kleine: Dichterbij Je
2. EW  Sevn Alias: Herres (op ruim 0,5%)
3. (1)   Lil Nas X: Old Town Road / remix feat. Billie Ray Cyrus
4. (2)   Avicii feat. Aloe Blacc: SOS
5. (3)   Mabel: Don’t Call Me Up

Vorige week belandde ‘Arcade’ van Duncan Laurence, onze inzending voor het Eurovisie Songfestival dit jaar, op de tiende plaats. Deze week zet de stijging door en komt het nummer uit op de achtste plaats. Het Eurovisie-album, met de liedjes van alle deelnemers steeg vorige week naar de eerste plaats van de Verzamelalbum Top 30. Dat was voor het eerst in de 21-jarige historie van het Eurovisie-album. Deze week zakt het verzamelalbum naar de vijfde plaats.

repetities van start

Afgelopen maandag is Duncan Laurence naar Tel Aviv afgereisd om zich voor te bereiden op de optredens volgende week. Dinsdag was de eerste repetitie en konden we zien hoe de act er ongeveer op het podium gaat uitzien.
Duncan Laurence, zittend achter een keyboard, was gekleed in een blauw spijkerjack, ontworpen door de Arnhemse modeontwerper Sjaak Hullekes. ‘Muzikaal niets mis mee, maar het oogt nog niet echt’, was de veelgehoorde reactie. Morgen, zaterdag, is de tweede repetitie en kunnen we zien wat er is aangepast. Volgende week woensdag volgt het optreden voor de vakjury en een dag later voor de tele-jury.

Hebben we nog de andere nieuwe noteringen voor je:
#11 Shawn Mendes: If I Can’t Have You (geen cover van de #31-hit van Yvonne Elliman uit 1978 uit de film 'Saturday Night Fever')
#21 Dopebwoy feat. MHD: Net Alsof
#37 Logic feat. Eminem: Homicide
#74 Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst (op basis van twee dagen; komende week Top Song op NPO Radio 2)
#77 Bebe Rexha: Last Hurrah
#80 Dopebwoy feat. Frenna: Einde Van De Rit
#81 Meduza feat. Goodboys: Piece Of Your Heart (komende week Dancesmash op 538)
#93 Panic! At The Disco: Hey Look Ma, I Made It

Voordat we overgaan naar de nieuwe Album Top 100, nog even een blik op de noteringen van Kevin. Zes van de vijftien tracks van zijn album Vrij krijgen een notering in de Single Top 100, waarvan we de drie hoogste noemen:
#20 (53) Zielige Gozer feat. Bizzey & Trobeats
#35 In De Coupe feat. Chivv
#41 24 Uur
Daarnaast gaat ‘Paraplu’ feat. Murda op herhaling op #100.

ALBUMS

Net als in onze albumlijst, pakte P!nk vorige week met haar album Hurts 2B Human ook de eerste plaats in de Britse albumlijst. Maar na één week ziet het er naar uit dat ze in beide lijsten haar eerste plaats kwijt is. Bij de Britten wordt de nieuwe #1 Father Of The Bride van Vampire Weekend, dat bij ons binnenkomt op de elfde plaats in de Album Top 100, maar in de Vinyl 33 wel de eerste plaats pakt.

De nieuwe lijstaanvoerder in de Album Top 100 is een oude bekende, hiphopper Kevin. Zijn tweede album Vrij, komt net als zijn vorige album Lente (in april 2018), binnen op de eerste plaats. Zes van de vijftien tracks van het album krijgen ook een notering in de Single Top 100.

update 11 mei:
Het Amerikaanse trio van Vampire Weekend scoort toch geen #1-album in de Britse albumlijst. Father Of The Bride, hun vierde album en het eerste in zes jaar, moet genoegen nemen met een tweede plaats. Dat is wel een persoonlijk record voor de band, want hoger dan de derde plaats zat er tot deze week in.
Het venijn zat weer eens in de staart, want de laatste twee dagen heeft Hurts 2B Human van P!nk de heren van Vampire Weekend ingehaald. Het verschil is 2401 stuks, zo'n 13% (16173 vs 14772). En dus blijft P!nk nog een weekje langer bovenaan de Britse albumlijst staan.  Dat is de eerste keer voor P!nk. Haar vorige twee #1-albums hielden het slechts één week vol bovenaan. Net als bij ons overigens.

ALBUM TOP 5

1. EW  Kevin: Vrij
2. (2)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (op ruim 43%)
3. EW  Dopebwoy: Forever Lit
4. (4)   Frenna: Francis
5. (1)   P!nk: Hurts 2B Human

Resteren nog de andere nieuwe noteringen:
#7 Jacin Trill & Leafs: Based Universe
#11 Vampire Weekend: Father Of The Bride (#1 in de Vinyl 33)
#36 Editors: The Black Mass Sessions
#57 Amon Amarth: Berserker
#66 Syml: Syml
#73 PNB Rock: Trapstar Turnt Popstar
#80 Big Thief: U.F.O.F.

Tot zover deze Hitflits. Over een week weten we of ‘Arcade’ van Duncan Laurence de finale heeft gehaald van het Eurovisie Songfestival. We verwachten dat ‘Arcade’ de komende week verder zal stijgen. En mocht hij volgende week zaterdag winnen, dan ligt een #1-hit zeker in het verschiet. Hoe dan ook, de komende week wordt spannend voor Duncan Laurence!