vrijdag 5 januari 2018

Hitflits: Ronnie Flex luidt opnieuw het hitjaar in

Precies een jaar geleden steeg ‘Energie’ van Ronnie Flex feat. Frenna naar de eerste plaats van de Single Top 100. En ook dit jaar begint goed voor Ronnie Flex, want ‘Blijf Bij Mij’, zijn duet met Maan, voert in de eerste hitweek van 2018 de Single Top 100 aan. Verschil met ‘Energie’ is dat ‘Blijf Bij Mij’ ook al in 2017 op de eerste plaats stond. En daarmee luidt Ronnie Flex zowel het oude jaar uit als het nieuwe jaar in!

SINGLE TOP 5

1. (1)   Ronnie Flex feat. Maan: Blijf Bij Mij (vierde week op #1)
2. (3)   Ed Sheeran/Beyoncé: Perfect (op bijna 4%)
3. (2)   Ronnie Flex: 4/5
4. (6)   Broederliefde: Officieel
5. (8)   Camila Cabello feat. 21 Savage: Havana

Zoals te verwachten zijn alle 32 (!) kersthits verdwenen. De hoogste was vanaf een vierde plek ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey, dat vorig jaar zelfs vanaf de eerste plaats verdween. Over 11 maanden is ze er weer.

Je zou dan veel nieuwe noteringen verwachten, maar dat zijn er maar twee, de volgende:
#31 Lil’ Kleine & Mr. Polska: Hop Hop Hop
#87 G-Eazy feat. A$AP Rocky & Cardi B: No Limit

Er gaan niet minder dan 31 nummers op herhaling. Daaronder, het was te verwachten, ‘Happy New Year’ van ABBA. Het nummer begint op #64 aan de zevende hit-run, en staat nu voor de dertiende week genoteerd. ‘Happy New Year’ komt oorspronkelijk uit 1980, als nummer op het album The Visitors.

cd-single

In 2000 verscheen ‘Happy New Year’ op cd-single en zorgde voor de eerste notering: #17. Pas elf jaar later, in 2011, stond het nummer weer genoteerd, nu dankzij het meetellen van downloads. Het zorgde voor de hoogst notering tot nu toe: #8. Ook anno 2018 moet het nummer het nog steeds hebben van downloads. Qua streams was het nummer niet hoger gekomen dan de 90e plaats.

ALBUMS

Ook aan de kop van de Album Top 100 is niets veranderd, en dus staat ÷ (divide) van Ed Sheeran op de eerste plaats, nu voor de zesde week in totaal.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Ed Sheeran: ÷ (divide) (zesde week op #1)
2. (7)   Lil’ Kleine: Alleen (op ruim 11%)
3. (5)   Broederliefde: We Moeten Door
4. (8)   Hef: Geit
5. (3)   Eminem: Revival

Ook in de albumlijst zijn de nieuwe noteringen op één hand te tellen. Het zijn er precies vijf, waarvan drie soundtracks: 
#38 Soundtrack: The Greatest Snowman
#55 Youp van ’t Hek: Een Vloek & Een Zucht (Oudejaarsconference 2017), zijn negende
#69 Soundtrack: Pitch Perfect 3
#88 Maria & Nathalie Milstein: La Sonate de Vinteuil
#92 Soundtrack: Bright: the Album


Tot zover deze eerste Hitflits van 2018. Er gebeurt nog maar weinig in hitland, dus slaan we een weekje over met de Megaman. Kunnen we de tijd mooi gebruiken voor het bijwerken van de Jaarflits, want ook in andere landen zijn de jaarlijsten opgemaakt.