vrijdag 13 juli 2012

Hitflits: Michael Kiwanuka #1 dankzij North Sea Jazz

Niet eerder had het North Sea Jazz festival, vorig weekend in Rotterdam, zoveel invloed op de albumverkopen. Vorig jaar stonden er vijftien albums genoteerd, dit jaar zijn het er niet minder dan 28 stuks. Met andere woorden, 28% van de Album Top 100 heeft een link met dit jaarlijkse muziekfestival! Zelfs Pinkpop, waarvoor veel meer media-aandacht is, scoorde niet zo goed. Daar ligt het maximum in 2009 met 22 albumnoteringen, dit jaar waren het er slechts 15.

Onder die 28 albums zitten een hoop eersteweeks noteringen (10 stuks), waarover zo dadelijk meer, maar ook ‘Home again’ van de Britse zanger Michael Kiwanuka, de nieuwe #1. Tot deze week was een 7e plaats het hoogst haalbare voor ‘Home again’, dat was in de week van binnenkomst, inmiddels achttien weken geleden. De gelijknamige single gaat op herhaling op #67; hoogste notering op 17 maart: #59.
Het album ‘Home again’ komt vanaf #25 en zo’n sprong naar #1 is niet meer gemaakt sinds ‘MaMaSé!’ van K3, dat op 28 november 2009 steeg vanaf de 60e plaats. De grootste sprong naar #1 staat sinds 11 oktober 1997 op naam van Frans Bauer, die met zijn album ‘Weil ich Dich liebe’ vanaf #93 steeg, een winst van 92 plaatsen!

Onder de andere NSJ-albumnoteringen zitten opvallend veel nieuwkomers. Dat zou er op kunnen wijzen dat er een nieuwe generatie (jazz) musici aan zit te komen. Niet verwonderlijk, want de ‘oude garde’ wordt langzamerhand kleiner. Toch zitten daar ook acts tussen die (letterlijk) hun partijtje nog steeds meeblazen.

Hier komen alle 28 NSJ-noteringen. Achter de huidige stand staat die van vorige week, waaruit blijkt dat alle acts garen hebben gesponnen bij hun optreden. Staat er geen notering, dan krijgt het album voor het eerst een notering of gaat op herhaling. In het laatste geval staat er achter de titel de datum dat het album voor het laatst stond genoteerd + de hoogste stand tot deze week. Van die albums die niet eerder een notering kregen, staat daar het jaar waarin het album voor het eerst is uitgebracht. Voor die albums die al wel genoteerd stonden, staat helemaal rechts de hoogste notering tot deze week.

#1 (25) Michael Kiwanuka: Home again (7)
#3 Lianne La Havas: Is your love big enough?
#4 (13) the Kyteman orchestra: ‘The Kyteman orchestra’ (1) [NL]
#8 (22) Caro Emerald: Deleted scenes from the cutting room floor (1) [NL]
#10 (97) Gregory Porter: Be good (21)
#15 (80) Melody Gardot: The absence (16)
#17 (86) James Morrison: The awakening (7)

#23 Trombone shorty: For true (2011)
#24 (32) Trijntje Oosterhuis: Wrecks we adore (1) [NL]
#31 (74) Rumer: Boys don’t cry (22)
#33 (62) Joe Bonamassa: Driving towards the daylight (12)
#34 Hugh Laurie: Let them talk (13 augustus 2011/#25)

#40 Gregory Porter: Water (16 juli 2011/#47)
#42 Rufus Wainwright: Out of the game (2 juli/#12)
#43 (48) Benjamin Herman: Deal (48)
#44 Betty Wright and the Roots: Betty Wright: the movie
#50 Fatoumata Diawara: Fatou (29 oktober 2011/#60)
#57 Tony Bennett: Duets II (4 februari/#6)
#59 Esperanza Spalding: Radio music society
#62 Christian Scott: Christian atunde adjuah
#68 (95) Waylon: After all (8)
#69 Pat Metheny / Chris Porter / Ben Williams / Antonio Sanchez: Unity band (16 juni/#86)
#72 Rodrigo y Gabriela and C.U.B.A.: Area 52
#79 Heritage blues orchestra: And still I rise
#85 Mike Stern: All over the place
#94 Bruut!: Bruut! [NL]
#96 Rodrigo y Gabriela: Live in France (2011)
#99 Hiromi: Voice (2011)

Buiten de ‘overval’ van de NSJ-acts, komen er ook nog ‘gewone’ albums binnen:
#25 Evil activities: Extreme audio
#35 DIO: Benjamin Braaf’s festival
#36 Frank Ocean: Channel orange

Kijken we nog even naar ‘Fortune’ van Chris Brown, dat dankzij een streetteam van Nederlandse fans vorige week op #1 binnenkwam. Deze week laten zij het echter afweten, want het album keldert naar de 22e plaats. Zo’n val vanaf de eerste plaats is niet meer voorgekomen sinds 7 januari van dit jaar, toen ‘Christmas’ van Michael Bublé naar de 50e plaats zakte. Niet zo gek, want de kerst was voorbij. Als we kijken naar een ‘normaal’ album (dus niet gelinkt aan een seizoen of eenmalige gebeurtenis), komen we uit bij ‘The platinum edition’ van René Froger, dat op 12 juni 2004 van 1 naar #28 zakte.

In de vorige week geïntroduceerde Midprice Top 50 staan ook nog 8 aan NSJ-gerelateerde albums. De hoogste is ‘My one and only thrill’ van Melody Gardot op #12. ‘Het beste van Guus Meewis’ van Guus Meeuwis, de #1 van vorige week, zakt naar #2. De nieuwe #1 komt van 3: ‘The Dutch collection’ van Julio Iglesias.

Over naar de Single Top 100, die ook deze week wordt aangevoerd door ‘Balada’ van Gusttavo Lima, in totaal voor de vijfde week. De afstand tot de #2, ‘Feel the love’ van Rudimental feat. John Newman, is flink toegenomen: van vorige week 20% tot deze week 34% (van een vijfde naar een derde dus)

Nieuw bij de bovenste tien zijn ‘Get free’ van Major Lazer feat. Amber Coffman, dat in de derde week van 16 naar #8 stijgt en ‘This is love’ van Will.i.am feat. Eva Simons, die in de tweede week van 27 naar #10 gaan.

‘Voor eens en altijd’ van 3js, dat vorige week binnenkwam op #15, valt als een baksteen naar beneden en komt uit op de 82e plaats. Ook ‘Wonderful days’ van Miss Montreal, vorige week gestegen van 12 naar #4, gaat hard onderuit en zakt naar #24.

De eersteweeks noteringen van deze week zijn:
#69 Quintino & Moti: Circuits
#72 Owl city & Carly Rae Jespen: Good time
#76 Elisa Tovati & Tom Dice: Il nous fait
#86 Nicki Minaj: Pound the alarm
#90 Danny Froger: Harder
#92 P&E Prject feat. Daniel Meijer: Sax and rhythm
#93 Kim-Lian: Dit pakt niemand ons meer af (titelsong ‘Achtste-groepers huilen niet’)
#94 Rigby: Take a chance

Slechts acht echte binnenkomers, dus we gaan een rustig weekend tegemoet. Daarna staat er weer een nieuwe Megaman voor je klaar.

zondag 8 juli 2012

Megaman bij week 27 – 7 juli 2012

Welkom bij de Megaman, waarin Gusttavo Lima het zomergevoel terugbrengt, 3js concert uitbrengen op DVD, Eva Simons de tiende Nederlandse #1 scoort in Britse hitparade, Billy the klit naam aanpast voor het buitenland en Todd Terje een Noor is die grapjes maakt. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Gusttavo Lima brengt het zomergevoel (terug)

Gusttavo Lima: Balada (1) *** terug op #1 / vierde week op #1 ***

Het EK is voorbij en ook de ‘Echte vrienden’ hebben zich teruggetrokken. Vijf weken lang, René Froger met ‘Samen’ (1 week) en Jan Smit & Gerard Joling met ‘Echte vrienden’ (4 weken), hielden Gusttavo Lima van de eerste plaats, maar deze week pakt hij deze terug met zijn zomerhit ‘Balada’, dat na tien weken ook het meest gedraaide liedje op de Nederlandse rtv-stations is. Afgelopen week werd het nummer zo’ 221 keer gedraaid op 16 stations.

Braziliaanse zangers bepalen het geluid van 2012

Samen met ‘Ai se eu te pego!’ van landgenoot Michel Teló (in de 30e week gezakt naar #23), voert Gusttavo Lima nu al elf weken de Single Top 100 aan dit jaar. Van hun nummers zijn in de Benelux al meer dan 200.000 downloads verkocht, waarvan Teló er 150.000 voor zijn rekening neemt. In ons land staat de teller van ‘Ai se eu te pego!’ op meer dan 60.000 stuks, Lima volgt met meer dan 20.000. De kans dat beide nummers in de top 3 van meest verkochte nummers over 2012 belanden is zeer groot (Teló staat nu #1, Lima volgt op #5).

Het ziet er niet naar uit dat Lima zijn eerste plaats weer snel zal opgeven. Pas over een maand, op 10 augustus, verschijnt ‘Alles overwinnen’, de nieuwe single van Nick & Simon met allerlei extraatjes. Dus tot die tijd kan Lima het zomergevoel een beetje terugbrengen, ook al laat de zomer het tot nu toe afweten.

Nederlandstalige versies

Vijf weken geleden vonden we het vreemd dat er nog geen Nederlandstalige versie van ‘Balada’ was. Dit in tegenstelling tot die van ‘Ai se eu te pego!’, waarvan vier de Single Top 100 bereikten. Daarop reageerde Ruud Pellemans (waarvoor dank) met de opmerking dat er al wel eentje is van ‘Balada’: ‘Samen met z’n twee (Balada boa)’ van de Anseltaler Party Express.

Zij zijn echter niet de enige, ook de Cooldown café waagden zich aan een Nederlandstalige versie, getiteld ‘Balada de cooldown (Tche Tche Rere)’. En dan zijn we er nog niet, want ook Henry's Feesjuh en dj Maurice ft Def Rhymz maakten er een: ‘Chick chick chick’. Wellicht nu ‘Balada’ onverminderd populair blijft, er nog meer Nederlandstalige versies verschijnen. Ken jij er nog meer, laat het ons weten!

3js brengen concert uit op DVD

3js: Voor eens en altijd (15) *** hoogste eersteweeks ***

‘Voor eens en altijd’ is de twintigste notering waar de 3js aan hebben meegewerkt, maar hun negentiende hit. Het verschil zit ‘m in ‘Wereldwijd orkest’ van het Metropole orkest o.l.v. Vince Mendoza m.m.v. diverse artiesten (#1 in 2011). 3js maakten deel uit van de diverse artiesten.

Na ‘Wereldwijd orkest’ kwamen 3js met het album ‘4 elementen’, waarvan ‘Voor eens en altijd’ de derde hitsingle is. Zoals we gewend zijn van het trio (en eigenlijk zo’n beetje van de meeste artiesten uit Volendam), is er ook een cd-single van verschenen met extra nummers.
Gekozen werd dit keer voor ‘If only’ met Johnny de Mol en ‘Scarborough fair’ met Leoni Jansen (en niet Lioni Jansen zoals overal wordt gemeld!). Aanvankelijk zou ‘Mother natures son’, een duet met Jan Smit op de cd-single komen. Dat is uitgesteld tot een volgende single van 3js en dus prijkt het nummer met Leonie Jansen op de cd-single.

En voor de fans van 3js kan het niet op, want vorige week maandag, 2 juli 2012, gaven ze in openluchttheater ‘Caprera’ in Bloemendaal een concert, dat later op DVD zal verschijnen.

Eva Simons scoort tiende Nederlandse #1 in Britse hitparade

Will.i.am feat. Eva Simons: This is love (27)

Eigenlijk had het album ‘#Willpower’, het vierde soloalbum van Will.i.am, al eind vorig jaar in de (digitale) schappen moeten liggen. William James Adams Jr. (Los Angeles, 15 maart 1975) heeft het echter veel te druk met schrijven, opnemen en produceren van andere artiesten, want iedereen wil wel met hem samenwerken. En daardoor schiet zijn eigen album er een beetje bij in, maar ook het nieuwe album van zijn eigen band the Black eyed peas.

1200e #1

Onze eigen Eva Simons heeft daar profijt van, want samen met Will.i.am scoort ze internationaal met ‘This is love’. Van het nummer werden in de eerste week 102.320 stuks verkocht, niet bij ons, maar in het Verenigd Koninkrijk, en dat leverde de twee vorige week een #1-hit op. De 1200e in de Britse hitgeschiedenis; de eerste was ‘Here in my heart’ van Al Martino, op 14 november 1962. De eerste 600 deden er 35 jaar over, de tweede 600 werden al in 25 jaar bereikt! Zo dadelijk meer over Nederlands succes in de Britse hitlijst.

muzikale familie

Eva Simons (Amsterdam, 27 april 1984), komt uit een familie, waarin zowel haar opa als moeder in de muziek zaten. Haar opa was Johnny Meijer, de bekende accordeonspeler, haar moeder is Ingrid Simons, achtergrondzangeres op albums van onder andere Danny de Munk en Ruth Jacott. Daarnaast is zij de zangeres op ‘Rainbow in the sky’ van DJ Paul Elstak en op ‘No time 2 waste’, de eerste hit van T spoon. Als je in zo’n muzikale omgeving opgroeit, dan moet het wel raar lopen, dat je zelf ook niet in de muziek beland.

Dat overkwam Eva dus ook, ze zong reclamespotjes in, won met Raffish de talentenjacht Popstars the rivals, stapte uit de groep, ging verder met zingen en schrijven van nummers, ook voor anderen. In 2009 scoorde ze met ‘Silly boy’ haar eerste hit (#32) en een jaar later nam ze met Afrojack het nummer ‘Take over control’ op (#12).

toeval

De samenwerking met Will.i.am was zuiver toeval. Eva kende de franse dj David Guetta, met wie ze had samengewerkt. Hij nodigde haar uit voor een feestje tijdens de uitreiking van de Grammy Awards en daar liep ze Will.i.am tegen het lijf, die haar muziek bleek te kennen. Hij gaf aan met haar te willen samenwerken, maar vaak blijft het bij een intentie. Maar dan ken je Will.i.am nog niet, want kort daarna nodigde hij Eva in zijn studio uit. Hij liet haar een beat + rap horen die hij had gemaakt en wilde dat Eva daar nog iets aan toevoegde. Eva ging er mee aan de slag, wat bij hem in de smaak viel, waarna het nummer snel af was.

10x Britse #1

Bovenaan de Britse hitparade staan, dat kunnen maar weinig Nederlanders Eva Simons nazeggen. Om precies te zijn negen stuks! Eva is met ‘This is love’ de tiende in de rij. Hier volgen alle #1-hits, door Nederlanders uitgevoerd en/of geproduceerd, in de Britse hitparade:

1977: Pussycat: Mississippi
1986: Falco: Rock me Amadeus – nummer is mede geschreven door Bolland & Bolland
1993: 2 Unlimited: No limit
1994: Doop: Doop
1999: Vengaboys: Boom,boom, boom, boom!!
1999: Vengaboys: We’re going to Ibiza
2002: Elvis vs JXL: A little less conversation
2002: DJ Sammy and Yanou featuring Do: Heaven
2008: Basshunter featuring DJ Mental Theo’s Bazzheadz: Now you’re gone
2012: Will.i.am feat. Eva Simons: This is love
Overigens deze week is Eva haar eerste plaats al weer kwijt: ‘This is love’ zakt naar de derde plaats. De nieuwe #1 in de Britse singlelijst is ‘Payphone’ van Maroon 5 feat. Wiz Khalifa, die daar twee weken geleden ook al stonden. Eva gooide hen vorige week van de eerste plaats, nu is het andersom.

P!nk brengt na lek single week eerder uit

P!nk: Blow me (one last kiss) (62)

Een week geleden, op maandag 2 juli 2012, ging ‘Blow me (one last kiss)’ van P!nk in première via haar eigen site. In eerste instantie zou het nummer pas een week later, dus op 9 juli, uitkomen. Maar doordat de demoversie op 1 juli was uitgelekt, werd de release een week vervroegd. Het nummer is de voorloper van haar zesde studioalbum ‘The truth about love’, dat volgens planning op 18 september wordt uitgebracht. Tenminste als het niet eerder uitlekt!

Billy the klit past naam aan voor het buitenland

Billy the kit feat. Stennis , Duvall & Bnann (Infadels): Higher (63)

Precies een jaar geleden scoorde Billy the klit (= Joost Seilberger, geboren op eerste kerstdag 1980 in Den Haag) feat. Minnie met ‘Don’t be shy’, de danceplaat van de zomer van 2011. Het nummer was door SLAM!FM uitgeroepen tot het anthem van de ‘Totally summer tour’, die voerde langs diverse badplaatsen in binnen en buitenland. Daarnaast was het ook nog het anthem van de TMF-awards. Ondanks al die aandacht, viel de notering tegen: #23.

Wellicht dat het Billy the kit (nu zonder l, waarover zo dadelijk meer) beter vergaat met ‘Higher’, waarop hij hulp krijgt van Stennis, Duvall & Bnann. Om maar met die laatste te beginnen, Bnann heet eigenlijk Danny Watts en is leadzanger van de Britse groep Infadels die een klein hitje hadden met ‘Jagger ‘67’(#94 in 2005). Je zult de groep misschien beter kennen van ‘Can’t get enough’ of ‘Love like semtex’, die jammer genoeg geen hits werden. Bnann rapt op ‘Higher’.

De tweede, Duvall, heet volledig Nathan Duvall, is een Britse producer, songwriter en heeft een eigen bedrijf, Duville Lane Ltd. Hij heeft het eerste refrein meegeschreven van ‘Higher’ en zingt het ook.

De laatste, Stennis, is niemand minder dan muzikant/presentator Dennis Weening, die Joost al jaren kent. Beiden werkten voor TV West en Weening speelde gitaar op ‘Don’t be shy’. Doordat hij niet apart werd genoemd, kreeg hij daar geen credit voor. Op ‘Higher’ speelt Dennis weer gitaar en krijgt nu wel, als Stennis, de verdiende credit. Toen Joost de track die hij gemaakt had, aan Dennis liet horen, liet die weten er gitaar op te willen spelen. Toen hij daarmee bezig was, kwam Dennis op het idee de zanger van de Infadels (die hij nog kende uit de tijd dat hij bij MTV zat) te bellen, want die moest ook aan ‘Higher’ meewerken, als rapper. En die reageerde zeer enthousiast en scoort nu zijn eerste echte hit in Nederland.

naamwisseling

Nog even over de naamswisseling van Billy the klit naar Billy the kit. De naam Billy the klit bedacht Joris toen hij 16 was om te shockeren. In Nederland valt dat tegenwoordig wel mee, maar in het buitenland hebben ze toch moeite met die naam, waardoor de muziek niet of nauwelijks wordt gedraaid.
Aangezien er een deal aan zat te komen met een Brits platenlabel, werd pas geleden de naam verandert in Billy the kit. Want stel je voor dat ‘Higher’ aanslaat, dan zou het toch maar jammer zijn als een naam het (grote) succes in de weg staat. ‘Higher’ wordt nu ook in Groot-Brittannië uitgebracht.

Alex wil het EK ook snel vergeten

Alex: Jij en ik (70)

Net als John de Bever met ‘We schudden … (whoppa)’ (zie onder #100), draait Alex zijn EK-single ‘Jij en ik (Nederland wordt kampioen)’ om en gaat verder met ‘Jij en ik’. Met een aangepaste tekst (want dat EK hebben we nu wel gehad) scoort hij nu wel. Het nummer, binnen op #70 is zijn elfde notering.

Eurovisie Songfestival

Evenals ‘Een bossie rooie rozen’ (een cover van ‘La vie en rose’ van Edith Piaff), zijn eerste hit en nog steeds zijn grootste (#8 in 2000), is ‘Jij en ik’ ook een cover. Het origineel heet ‘1,2,3’ (un deux trois), is van Catherine Ferry, die daarmee haar enige hit scoorde (#5 in 1976). Ferry deed dat jaar voor Frankrijk mee aan het Eurovisie Songfestival dat gehouden werd in Den Haag, omdat Teach het jaar daarvoor had gewonnen met ‘Ding-a-dong’. Ze werd tweede achter Brotherhood of man met ‘Save your kisses for me’.

Alex Wielders, zoals hij volledig heet, komt binnenkort met een nieuw album met medleys dat geproduceerd is door Norus Padidar en Emile Hartkamp.

Grad Damen maakt nieuwe (zomerse) videoclip

Grad Damen: Lach nog heel even (80)

‘Santa Maria’ was de voorlaatste hit van Grad Damen (#22 in 2011). Na een hitcarrière die zo’n elf jaar beslaat, was het zijn eerste single die niet meer fysiek te krijgen was. Schijnbaar is hij daarvan teruggekomen, want ‘Lach nog heel even’, zijn 28e notering, is niet alleen digitaal, maar ook fysiek verkrijgbaar. Voor die ene track moet je dan wel € 3,99 neertellen.
De videoclip van ‘Lach nog heel even’ werd al begin dit jaar opgenomen in Oostenrijk. Maar ja, die kun je in de zomer niet vertonen en dus werd er onlangs in eigen land een nieuwe (zomerse) videoclip geschoten.

Cascada viert elk jaar de ‘Summer of love’

Cascada: Summer of love (81)

Dé ‘Summer of love’ is natuurlijk die van 1967 toen de flowerpower, met festivals en muziek van onder andere Scott McKenzie (‘San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)’, hoogtij vierde. Maar elke zomer ontstaan er weer nieuwe romances en in die zin is elke zomer een ‘Summer of love’. De vorige hit van Cascada heette ‘San Francisco’, dus misschien is het niet zo toevallig dat ze nu met ‘Summer of love’ komen.

Hoewel er al tientallen nummers gemaakt zijn met de titel ‘Summer of love’, is Cascada nog maar de derde act die er ook een hit mee scoort. De andere twee zijn: Mantronix met ‘Flower child (Summer of love)’ (#78 in 1991) en Lonyo met ‘Comme ci comme ca / Summer of love’ (#52 in 2000). Van de drie is Cascada dus eigenlijk de eerste act die de volledige titel ‘Summer of love’ gebruikt.

Mede verantwoordelijk daarvoor is onze eigen Tony Cornelissen, die het nummer samen schreef met Manuel Reuter en Yann Peifer (producers Cascada) en Andres Ballinas. Natalie Horner is de zangeres. Cornelissen schreef ook mee aan de vorige twee Cascada-hits: ‘Dangerous’ (#99 in 2010) en ‘San Francisco’ (#34 in 2011). Cornelissen (voormalig gitarist/zanger bij Kane en actief voor onder andere Di-rect), schrijft ook nummers met Falco Luneau en Sabrina Starke.

Todd Terje is een grapje van Noorse dj

Todd Terje: Inspector norse (88)

Todd Terry is een Amerikaanse dj/remixer/producent, die vooral bekend is door de remix die hij maakte van ‘Missing’ van Everything but the girl dat hun grootste hit werd (#5 in 1995). Dat de Noorse Terje Olsen de naam Todd Terje aannam, is volgens hem het resultaat van een slechte grap. Hij wilde gewoon grappig zijn en zit er nu aan vast, waar hij overigens niet treurig over is, want het levert hem wel enige bekendheid op. ‘Inspector Norse’ zal dan ook gemaakt zijn met een knipoog naar ‘Inspector Morse’, de gelijknamige tv-inspecteur.

pianist

Olsen groeide op in Mjøndalen, een plaatsje in het zuiden van Noorwegen waar op muzikaal gebied weinig gebeurde. Aanvankelijk wilde hij pianist worden, maar toen op de opleiding te weinig aan jazz werd gedaan, stopte hij daarmee en ging in Oslo Natuurkunde studeren. Daar kwam hij in contact met mensen uit de muziekscène, waarna hij ook zelf aan de gang ging. Eerst was het nog het remixen van nummers van anderen, inmiddels is Olsen zover dat hij ook eigen nummers maakt, die hij wil uitbrengen op een eigen label.

Pascal Redeker imiteert, draait plaatjes en zingt

Pascal Redeker: Dansen tot de zon opkomt (94)

Hij trad op tijdens de concerten van de Toppers in concert, had een gastrol in de ‘TV-kantine’ en is één van de vaste huiszangers van café Bolle Jan in Amsterdam. Pascal Redeker (Medemblik, 15 juni 1985) zingt al jaren, dat begon in het café van zijn ouders. Daar draaide hij ook plaatjes, en op zijn twaalfde had hij z’n eigen drive-in show. Daarnaast won hij met zingen de ene na de andere talentenjacht. Alle inspanningen leverden uiteindelijk een platencontract op bij Sony Music Entertainment. ‘Dansen tot de zon opkomt’, zijn vierde single, maakte Redeker samen met DJ Maurice, die zelf ook regelmatig in de hitparade staat. In tegenstelling tot het nummer van John de Bever (op #100), zit er bij ‘Dansen tot de zon opkomt’ wel een leuk dansje.

John de Bever danst er (niet echt) op los

John de Bever: We schudden … (Whoppa) (100)

In mei bracht John de Bever de single ‘We schudden ...(Whoppa)’ uit, met als tweede track ‘Whoppa … we schudden’, speciaal gemaakt voor het EK-2012. Nu dat achter de rug is, wordt de oorspronkelijke versie weer onder de aandacht gebracht middels een videoclip rond een heel saai dansje. Het levert de Bever niettemin zijn vijftiende hit op. Overigens is hij vergeten de voetbalversie van zijn site te halen!