zondag 8 juli 2012

Billy the klit past naam aan voor het buitenland

Billy the kit feat. Stennis , Duvall & Bnann (Infadels): Higher (63)

Precies een jaar geleden scoorde Billy the klit (= Joost Seilberger, geboren op eerste kerstdag 1980 in Den Haag) feat. Minnie met ‘Don’t be shy’, de danceplaat van de zomer van 2011. Het nummer was door SLAM!FM uitgeroepen tot het anthem van de ‘Totally summer tour’, die voerde langs diverse badplaatsen in binnen en buitenland. Daarnaast was het ook nog het anthem van de TMF-awards. Ondanks al die aandacht, viel de notering tegen: #23.

Wellicht dat het Billy the kit (nu zonder l, waarover zo dadelijk meer) beter vergaat met ‘Higher’, waarop hij hulp krijgt van Stennis, Duvall & Bnann. Om maar met die laatste te beginnen, Bnann heet eigenlijk Danny Watts en is leadzanger van de Britse groep Infadels die een klein hitje hadden met ‘Jagger ‘67’(#94 in 2005). Je zult de groep misschien beter kennen van ‘Can’t get enough’ of ‘Love like semtex’, die jammer genoeg geen hits werden. Bnann rapt op ‘Higher’.

De tweede, Duvall, heet volledig Nathan Duvall, is een Britse producer, songwriter en heeft een eigen bedrijf, Duville Lane Ltd. Hij heeft het eerste refrein meegeschreven van ‘Higher’ en zingt het ook.

De laatste, Stennis, is niemand minder dan muzikant/presentator Dennis Weening, die Joost al jaren kent. Beiden werkten voor TV West en Weening speelde gitaar op ‘Don’t be shy’. Doordat hij niet apart werd genoemd, kreeg hij daar geen credit voor. Op ‘Higher’ speelt Dennis weer gitaar en krijgt nu wel, als Stennis, de verdiende credit. Toen Joost de track die hij gemaakt had, aan Dennis liet horen, liet die weten er gitaar op te willen spelen. Toen hij daarmee bezig was, kwam Dennis op het idee de zanger van de Infadels (die hij nog kende uit de tijd dat hij bij MTV zat) te bellen, want die moest ook aan ‘Higher’ meewerken, als rapper. En die reageerde zeer enthousiast en scoort nu zijn eerste echte hit in Nederland.

naamwisseling

Nog even over de naamswisseling van Billy the klit naar Billy the kit. De naam Billy the klit bedacht Joris toen hij 16 was om te shockeren. In Nederland valt dat tegenwoordig wel mee, maar in het buitenland hebben ze toch moeite met die naam, waardoor de muziek niet of nauwelijks wordt gedraaid.
Aangezien er een deal aan zat te komen met een Brits platenlabel, werd pas geleden de naam verandert in Billy the kit. Want stel je voor dat ‘Higher’ aanslaat, dan zou het toch maar jammer zijn als een naam het (grote) succes in de weg staat. ‘Higher’ wordt nu ook in Groot-BrittanniĆ« uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten