zondag 8 juli 2012

Gusttavo Lima brengt het zomergevoel (terug)

Gusttavo Lima: Balada (1) *** terug op #1 / vierde week op #1 ***

Het EK is voorbij en ook de ‘Echte vrienden’ hebben zich teruggetrokken. Vijf weken lang, René Froger met ‘Samen’ (1 week) en Jan Smit & Gerard Joling met ‘Echte vrienden’ (4 weken), hielden Gusttavo Lima van de eerste plaats, maar deze week pakt hij deze terug met zijn zomerhit ‘Balada’, dat na tien weken ook het meest gedraaide liedje op de Nederlandse rtv-stations is. Afgelopen week werd het nummer zo’ 221 keer gedraaid op 16 stations.

Braziliaanse zangers bepalen het geluid van 2012

Samen met ‘Ai se eu te pego!’ van landgenoot Michel Teló (in de 30e week gezakt naar #23), voert Gusttavo Lima nu al elf weken de Single Top 100 aan dit jaar. Van hun nummers zijn in de Benelux al meer dan 200.000 downloads verkocht, waarvan Teló er 150.000 voor zijn rekening neemt. In ons land staat de teller van ‘Ai se eu te pego!’ op meer dan 60.000 stuks, Lima volgt met meer dan 20.000. De kans dat beide nummers in de top 3 van meest verkochte nummers over 2012 belanden is zeer groot (Teló staat nu #1, Lima volgt op #5).

Het ziet er niet naar uit dat Lima zijn eerste plaats weer snel zal opgeven. Pas over een maand, op 10 augustus, verschijnt ‘Alles overwinnen’, de nieuwe single van Nick & Simon met allerlei extraatjes. Dus tot die tijd kan Lima het zomergevoel een beetje terugbrengen, ook al laat de zomer het tot nu toe afweten.

Nederlandstalige versies

Vijf weken geleden vonden we het vreemd dat er nog geen Nederlandstalige versie van ‘Balada’ was. Dit in tegenstelling tot die van ‘Ai se eu te pego!’, waarvan vier de Single Top 100 bereikten. Daarop reageerde Ruud Pellemans (waarvoor dank) met de opmerking dat er al wel eentje is van ‘Balada’: ‘Samen met z’n twee (Balada boa)’ van de Anseltaler Party Express.

Zij zijn echter niet de enige, ook de Cooldown café waagden zich aan een Nederlandstalige versie, getiteld ‘Balada de cooldown (Tche Tche Rere)’. En dan zijn we er nog niet, want ook Henry's Feesjuh en dj Maurice ft Def Rhymz maakten er een: ‘Chick chick chick’. Wellicht nu ‘Balada’ onverminderd populair blijft, er nog meer Nederlandstalige versies verschijnen. Ken jij er nog meer, laat het ons weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten