donderdag 24 maart 2016

Hitflits: Lil’ Kleine blijft André Hazes Jr. opnieuw voor

Aangezien een groot deel van Nederland, morgen op Goede Vrijdag een vrije dag heeft, willen de samenstellers van de hitparades dat ook wel eens. En dus zijn in plaats van vrijdag, de lijsten al vandaag samengesteld en dus krijg je de Hitflits ook een dag eerder.

Vorige week werd André Hazes Jr. op het laatste moment van de eerste plaats gehouden door Lil’ Kleine. Deze week deed Jr. opnieuw een poging #1 te komen, en tot en met woensdag  zag het er goed uit. Maar ook deze week trekt Lil’ Kleine aan het langste eind, want zijn album WOP! pakt ook nu weer, op de laatste dag, de eerste plaats. Maar dan ook net, want het verschil tussen beide albums is slechts 2,45%. Vorige week was dat nog 9,16%, dus André Hazes Jr. rukt flink op. Wellicht dat het hem volgende week lukt.
De #1-notering dankt Lil' Kleine mede aan zijn Edison Pop, die hij afgelopen maandag won in de categorie ‘beste nieuwkomer’ tijdens de uitreiking van de Edison Awards. Daarnaast won hij samen met het collectief New Wave een Edison voor het gelijknamige album.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: WOP! (vijfde week)
2. (2)   André Hazes Jr.: Leef
3. (5)   Justin Bieber: Purpose
4. (4)   Anouk: Queen For A Day
5. EW  Iggy Pop: Post Pop Depression

Alvorens we kijken of de Single Top 100 wel een nieuwe aanvoerder heeft, gaan we eerst over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#9 Cuby & the Blizzards: Alles Uit Grolloo
#12 Underworld: Barbara Barbara, We Face A Shining Future
#26 Hooverphonic: In Wonderland
#41 Will Knox: The River Ink
#46 Dr. Hook: Collected
#49 Gwen Stéfani: This Is What The Truth Feels Like
#59 Damien Jurado: Visions Of Us On The Land
#62 Richmond Fontaine: You Can’t Go Back If There’s Nothing To Go Back To
#83 Anneke van Giersbergen & Árstíder: Verloren Verleden
#86 Soundtrack / Hans Zimmer and Junkie XL: Batman v Superman – Dawn Of Justice

SINGLES

Toen wij ons twee weken geleden richting les 2 Alpes begaven voor ons jaarlijkse ski-uitje, steeg ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)’ van Mike Posner terug naar de eerste plaats. We hadden nog rustig een weekje langer kunnen wegblijven (zeer de moeite waard als je van mooie sneeuw houdt, brede pistes én zon, en dat alles op bijna 3600 meter!), want Posner staat nog steeds bovenaan de Single Top 100, nu voor de vijfde week. In de afgelopen weken is ‘Faded’ van Alan Walker langzaam dichterbij gekomen, maar is nog ruim 8% van de eerste plaats verwijderd.

 TOP 5

1. (1)   Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix) (vijfde week)
2. (3)   Alan Walker: Faded
3. (4)   Jonas Blue feat. Dakota: Fast Car
4. (2)   Rihanna feat. Drake: Work (tweede week)
5. (5)   Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG: Light It Up (remix)

Er zijn twee nieuwe noteringen bij de bovenste tien. In de tiende week stijgt ‘Stressed Out’ van Twenty One Pilots van de veertiende naar de achtste plaats. En na ‘Clap Your Hands’ (#10 in 2010), ‘Titanium’ (#4 in 2011) en ‘She Wolf (Falling To Pieces)’ (#6 in 2012), beide met David Guetta, scoort Sia met ‘Cheap Thrills’, haar vierde top 10-hit, daarbij geholpen door Sean Paul, die daarmee zijn vijfde top 10-hit notering binnenhaalt. ‘Cheap Thrills’ stijgt in de zevende week van de dertiende naar de negende plaats.

Vorige week binnen op #76, deze week al op #51, is ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ van Ali B feat. Diggy Dex, de grootste stijger en dus de topsprinter. Echt veel verder zal het nummer niet meer komen. Iets dat ‘Sex’ van Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam wel zal lukken. Dat nummer staat binnen drie weken op de 22e plaats en was met 24 plaatsen winst net niet de topsprinter.

Afgelopen maandag viel niet alleen Lil’ Kleine in de prijzen, onder ander Douwe Bob kreeg ook een Edison, eentje in de categorie ‘pop’. Minder goed gaat het met zijn single ‘Slow Down’, want via #49, vorige week #62, staat de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival deze week op #64. Het is duidelijk dat het Nederlandse publiek nog niet overtuigd is van de winstkansen in mei in Stockholm. Hopelijk gaat dat de komende maanden nog veranderen.

Resten nog vier eerste weeks noteringen:
#81 Bokoesam feat. Idaly: Jij & Ik (afgelopen maandag bij De Wereld Draait Door)
#89 Ariana Grande: Be Alright
#92 Kygo & Labrinth: Fragile
#100 Birdy: Keeping Your Head Up

En tot zover deze Hitflits. Vrijdag volgen op de nieuwspagina van 3FM de albumsnippers en in dit Paasweekend krijg je op deze blog een nieuwe Megaman.