vrijdag 30 juni 2017

Hitlits: Lil’ Kleine opnieuw #1 in album én singlelijst, scoort record aantal hits in één week

Na de opnames van het album Alleen had Lil’ Kleine voor ogen alle 21 tracks in één keer uit te brengen. Toch koos hij er samen met zijn producer Jack $hirak voor om het in twee gedeelten te doen, de eerste 11 eind mei, de resterende 10 vorige week. Kleine: “Ik vind dat deze liedjes alle aandacht verdienen. Daarom hebben we besloten om het in twee delen te doen.” Natuurlijk speelde ook mee dat Kleine een nummer met Ronnie Flex had opgenomen, maar nog niet wilde uitbrengen.

Doordat Kleine alsnog 10 nummers heeft uitgebracht, staat hij deze week met alle 21 tracks van het album Alleen in de Single Top 100. Daarmee verbreekt hij het record van Justin Bieber, die op 21 november 2015 met alle 18 tracks van het album Purpose genoteerd stond.

Alleen of Remi?

Het zal er nog omspannen volgende week of Kleine zijn eerste plaats kan prolongeren. Vrijdag verscheen Rémi, het langverwachte album van Ronnie Flex, dat Alleen op de hielen zit. Klein nadeel voor Flex: zijn album telt slechts 12 tracks, dat van Kleine nu 21. Dus als Flex slim is, dan komt hij ook met extra tracks. Gezien de hoge productiviteit van rappers en hiphoppers, moet dat geen probleem zijn.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: Alleen (vijfde week op #1)
2. EW  Imagine Dragons: Evolve (op ruim 70% van Alleen!)
3. EW  Prince and the Revolution: Purple Rain Remastered, lp stond in 1984 drie weken op #1
4. (2)   Ed Sheeran: ÷ (Divide)
5. EW  Radiohead: OK Computer Oknotok 1997 2017, de vinylversie komt op #1 binnen van de Vinyl 33. In 1997 kwam het originele album tot #2. Deze week gaat dat op herhaling op #9 in de Midprice Top 50, de lijst met goedkoop geprijsde albums.

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#8 DJ Khaled: Grateful
#29 Joe Bonamassa: Live At Carnegie Hall – An Acoustic Evening
#60 Vince Staples: Big Fish Theory
#94 Djamila: Girl

SINGLES

Met de release van 10 extra tracks verstevigt Lil’ Kleine zijn positie aan de kop van de Album Top 100. Onder de extra tracks zit  ‘Loterij’, een nummer  met zijn oude maatje Ronnie Flex, met wie hij in 2015 diverse hits scoorde, waaronder de #1-hit ‘Drank & Drugs’. De kans op wederom een #1-hit was dus groot.
En inderdaad, Lil’ Kleine voert opnieuw de Single Top 100 aan, maar niet met ‘Loterij’. ‘Krantenwijk’ feat. Boef, dat vorige week naar de tweede plaats zakte, pakt deze week opnieuw de eerste plaats, en staat nu voor de vierde week bovenaan. ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber zakt naar de derde plaats.

dubbelslag

Opnieuw neemt Kleine de leiding in album én singlelijst. Op 3 juni kwamen zijn album Alleen en single ‘Krantenwijk’ feat. Boef binnen op de eerste plaats. Drie weken lang voerde Kleine de lijsten aan en na een week afwezigheid is hij met beide weer terug aan de top.

SINGLE TOP 5

1. (2)   Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk (terug op #1)
2. EW  Lil’ Kleine feat. Ronnie Flex: Loterij (op ruim 2%)
3. (1)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito
4. (4)   SFB: Way It Goes
5. (5)   David Guetta feat. Justin Bieber: 2U

Buiten ‘Loterij’ van Lil’ Kleine feat. Ronnie Flex op #2, komt er nog een nummer de top 10 binnen. Dat is ‘Wild Thoughts’ van DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller, dat in de tweede week van de elfde naar de zevende plaats stijgt. Het levert Rihanna haar negentiende top 10-notering op. ‘Wild Thoughts’ bevat een sample van ‘Maria Maria’ van Santana feat. the Product G&B (#2 in 2000).

Naast ‘Loterij’ krijgen de andere extra tracks van Alleen van Lil’ Kleine ook een notering:
#14 Net Iets Meer feat. Bokoesam
#23 Gemaakt Voor Dit
#24 Jongens Van De Stad
#34 Batterij feat. Hef
#46 Opladen / Loslaten
#50 Jij & Ik
#56 Laat Me
#62 1.5
#75 Loyaal Voor Het Spelletje 2 feat. Heinek’n
Daarnaast staat Kleine ook nog genoteerd op de elfde plaats (van #7) met ‘4x Duurder’ met SBMG & DJ Stijco.

record

Met 22 tracks scoort Lil’ Kleine een record waar het de meeste hits in één week van een artiest betreft. Het vorige record was 19 en stond op naam van Justin Bieber dankzij het album Purpose.

laatste keer?

Het zou echter best eens de laatste keer zijn dat alle albumtracks een notering krijgen in de Single Top 100. De Britse hitparade, die net als onze lijst wordt samengesteld op basis van downloads, streams en fysieke verkopen, introduceert volgende week nieuwe regels voor albumtracks. Vanaf volgende week krijgen alleen de 3 populairste tracks van een album een notering. We verwachten dat deze regel, die moet zorgen dat nieuwe nummers meer kans krijgen om binnen te komen, ook voor de Single Top 100 gaat gelden.

Doordat Lil’ Kleine met tien tracks binnenkomt, blijft er weinig ruimte over voor andere nieuwe nummers. Deze week zijn dat de volgende vier:
#12 Dopebwoy feat. Chivv & 3Robi: Cartier
#74 Drake: Signs
#90 Imagine Dragons: Whatever It Takes
#93 Danny Ocean: Me Rehúso

Tot zover deze Hitflits. Dit weekend zijn we er weer gewoon met de albumflitsen en een nieuwe Megaman.