vrijdag 19 juli 2019

Hitflits: No.6 Collaborations Project van Ed Sheeran & Co in de eerste week goud

Zijn albums Divide en Multiply staan al sinds de release, 11 maart 2017 (124 weken), respectievelijk 28 juni 2014 (265 weken), onafgebroken genoteerd. En nu komt daar zijn nieuwste album bij, No.6 Collaborations Project.
Geen album dat hij in zijn eentje maakte, maar met 22 (!) andere muzikanten. En na Multiply (3x in 2015) en Divide (4 weken in 2017 + 4 weken in 2018), scoort Ed Sheeran opnieuw een #1-album, dat in de eerste week al de gouden status bereikt.

snelst verkopende album in 2019

Ook in Groot-Brittannië gaat het album als warme broodjes over de toonbank. In de eerste week zijn er daar 125.000 stuks van verkocht, een record voor dit jaar. Daarvan zijn er 57.000 fysiek, 18.000 downloads en 70,2 miljoen gestreamd. Het album verkoopt de rest van de top 30 uit. Daarnaast scoort Ed daar ook nog een #1-hit met 'Beautiful People' feat. Khalid. Dubbelfeest dus in huize Sheeran!

ALBUM TOP 5

1. EW  Ed Sheeran: No.6 Collaborations Project (ook #1 in de Vinyl 33)
2. EW  Lijpe: Fastlife (op ruim 58%)
3. (3)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
4. (2)   Dopebwoy: Forever Lit (deluxe edition)
5. (4)   Frenna: Francis

No.6 Collaborations Project van Ed Sheeran heeft een overwicht van ruim 58% op Fastlife van Lijpe, dat ook nieuw is. Daaronder volgt Billie Eilish op ongeveer 10%.

Liever Bij Jou van Jannes, vorige week heer en meester in de Album Top 100, zakt naar de tiende plaats.

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week:
#14 Soundtrack: The Lion King [2019]
De Soundtrack uit 1994 bereikte in februari 1995 de zesde plaats. Het Nederlandse Cast Album van de musical, deed het in 2004 beter met een vierde plaats. Twaalf jaar later stond het Nederlandse Castalbum (een andere cast dus) een weekje op de 97e plaats.

#16 Broertje: IJskoud
#55 Jamie Cullum: Taller
#78 the War and Treaty: Healing Tide (debuutalbum van het echtpaar Tanya en Michael Trotter uit Washington; zangeres Emmylou Harris levert een bijdrage in het nummer ‘Here Is Where The Loving Is At’)
#82 Jax Jones: SnacksTot slot nog even aandacht voor acts die optraden tijdens de 44e editie van het North Sea Jazz Festival, vorig weekend in Ahoy in Rotterdam. Er zijn namelijk een aantal acts die daar wel voordeel bij hebben en dat zijn:
#49 the Teskey Brothers: Half Mile Harvest (verdween op 29 juni na 3 weken uit de lijst)
#64 Rag’N’Bone Man: Human (verdween op 3 maart na 54 weken uit de lijst, stond #1)

SINGLES

Twee keer scoorde Lijpe een #1-album, met Zandloper (in 2017) en met Andere Leven (in 2018). Maar dit keer moet hij het met Fastlife afleggen tegenover Ed Sheeran met No.6 Collaborations Project. Van beide acts halen ook diverse tracks de Single Top 100. Voor Ed zijn dat er 10 van de 15, Lijpe scoort met alle elf.

SINGLE TOP 6

1. (1)   Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita (vierde week op #1)
2. (3)   Ed Sheeran & Justin Bieber: I Don’t Care (op bijna 30%)
3. (2)   Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst
4. (4)   Lil Nas X: Old Town Road / remix feat. Billy Ray Cyrus
5. (7)   Henkie T feat. Jonna Fraser: DomDoen
6. (11) Ed Sheeran feat. Khalid: Beautiful People

‘Bad Guy’ van Billie Eilish, vorige week nog op #19, stijgt in de zestiende week terug naar de tiende plaats. De aanleiding is de remix die er deze week verscheen van het nummer met Justin Bieber. Op eigen kracht bereikte het nummer al in mei de vijfde plaats.

Volgt tot slot een overzicht van de nieuwe noteringen van deze week:
#12 Jonna Fraser & Lil Kleine: 4 Life
#16 Josylvio: Cake
#20 Maan: Zo Kan Het Dus Ook
#36 Famke Louise feat. Poke: Faka
#71 Sevn Alias: Siktir Lan
#98 Bartofso feat. Milo M, Jones Cruipy, LouiVos, Mula B & Webb: Kotazo
#99 Madina feat. ISMO: Summer

In verband met vakantie is er aanstaande vrijdag geen Hitflits. Voor de allerlaatste standen kun je terecht op de site van Dutch Chats. Daarnaast wijzen we je nog even op onze Halfjaarflits met de Nederlandse, Britse en Amerikaanse overzichten over het eerste halfjaar.

zondag 14 juli 2019

Hitflits: instores helpen Jannes aan zevende #1-album

Van streams hoeft Jannes Wolters het niet te hebben. Maar gelukkig zijn daar nog de instores, signeersessie waarbij fans het album van hun artiest kunnen kopen. Daar kunnen zelfs de streams van een rapper als Dopebwoy niet tegen op. Zijn album Forever Lit (deluxe edition) zakt naar de tweede plaats, en verkoopt ruim de helft minder dan Liever Bij Jou, het negentiende studioalbum van Jannes. Het levert de populaire volkszanger zijn zevende #1-album op. Zijn eerste was Als Het Zonnetje Schijnt (in 2005), zijn voorlaatste #1-notering Wij Vieren Het Leven (in 2013).

jubileum

Jannes Wolters (Emmen, 26 juni 1973) bracht in 1999 zijn eerste single ‘Ben Jij Bij Me’ uit dat een piratenhit werd en hem de bijnaam ‘Koning van de piraten’ opleverde. Dus eigenlijk zit Jannes dit jaar 20 jaar in het vak. Toch wordt dat niet gevierd, omdat Jannes zijn landelijke doorbraak met ‘Ga Maar Weg’ (#50 in 2002), ziet als de echte start van zijn carrière. Dus over drie jaar is het wel weer tijd voor een feestje. Na het Gelredome in 2017 (15-jarig jubileum), 2021 in de Ziggo Dome?
Het succes dankt Jannes voor een groot deel aan Emile Hartkamp en Norus Padidar, die al jaren liedjes voor hem schrijven en dus ook de voor het album Liever Bij Jou, een titel die op z’n fans slaat. Fans die afgelopen zondag in grote getale aanwezig waren bij de albumpresentatie in de Bonte Wever en bij de signeersessie donderdagavond bij de MediaMarkt in Apeldoorn.

Zondagmiddag doet Jannes CD Hal in Ruinen aan voor een sessie. Dat zal echter niet voldoende zijn om ook volgende week de eerste plaats te behouden. Dan is het de beurt aan het No 6 Collaborations Project van Ed Sheeran, dat het qua streams goed doet, maar ook fysiek te koop is. Fastlife van Lijpe, dat alleen digitaal verkrijgbaar is, zal het niet redden.

ALBUM TOP 5

1. EW  Jannes: Liever Bij Jou
2. (1)   Dopebwoy: Forever Lit (deluxe edition) (op ruim 51%)
3. (2)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
4. (5)   Frenna: Francis
5. (4)   Rammstein: Rammstein

‘Let’s Rock’ van the Black Keys, zakt in de tweede week van de derde naar de 17e plaats, maar blijft wel de bovenste beste in de Vinyl 33.

Twaalf jaar geleden scoorden Armin van Buuren en Benno de Goeij hun eerste hit met ‘This World Is Matching Me’ als Armin van Buuren vs Rank 1 feat. Kush (#19 in 2007). De Goeij vormde samen met Piet Bervoets de trancegroep Rank 1.
De voorlaatste samenwerking tussen van Buuren en de Goeij, was het nummer ‘Hoe Het Danst’ van Marco Borsato, Davina Michelle én Armin van Buuren, deze week op de tweede plaats. En deze week scoren van Buuren en de Goeij met het muziekproject Gaia en het album Moons Of Jupiter op de 27e plaats.

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week.
#14 Dreamville & J. Co: Revenge Of The Dreamers III
#30 Machine Gun Kelly: Hotel Diablo
#38 Jaden: Erys (vorige album Syre, #63 in 2017, werd uitgebracht als Jaden Smith)
#73 Marshmello: Joytime III
#80 Rambo: Goud (Rapper uit Alkmaar)
#81 Lauren Daigle: Look Up Child (derde album van de Amerikaanse Lauren Ashley Daigle, vooral bekend als zangeres van christelijke liedjes. Met dit album maakt ze een oversteek naar de pophoek. Met ‘You Say’ komt ze deze week binnen op de 89e plaats)

SINGLE TOP 5

1. (1)   Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita (derde week op #1)
2. (6)   Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst (op 31%)
3. (4)   Ed Sheeran & Justin Bieber: I Don’t Care
4. (5)   Lil Nas X: Old Town Road / remix feat. Billy Ray Cyrus
5. (7)   Boef feat. Dopebwoy: Guap

Geven we tot slot een overzicht van de nieuwe noteringen van deze week:
#16 Post Malone feat. Young Thug: Goodbyes
#54 Jack x 3Robi: Cheeba
#73 Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta & Daddy Yankee feat. Afro Bros & Natti Natasha: Instagram
#75 Ed Sheeran feat. Yebba: Best Part Of Me
#81 Djezja: Vol
#89 Lauren Daigle: You Say
#90 Latifah: Bula Bai
#95 OneRepublic: Rescue Me
#97 Y2K & bbno$: Lalala
#98 Lil Tecca: Ransom