vrijdag 7 juni 2019

Hitflits: Lil Nas X/Billy Ray Cyrus (singles) en Billie Eilish (albums) kapen #1-notering terug

De vraag wie ‘Arcade’ van Duncan Laurence uiteindelijk van de eerste plaats zou stoten wordt deze week beantwoord. Al na twee weken heer en meester in de Single Top 100, moet Duncan die plek deze week afstaan. Opvallend genoeg is het geen nieuwe notering, maar een nummer dat al zeven weken in de top 10 staat, waarvan drie weken op de eerste plaats!
Inderdaad, de nieuwe #1 in de Single Top 100, is een oude bekende. Drie weken geleden nam Duncan Laurence zijn plek over, maar deze week pakt hij die plek terug. Rapper Lil Nas X met ‘Old Town Road’. Opnieuw staat het nummer op de eerste plaats dankzij het meetellen van de remix feat. Billy Ray Cyrus.

‘Arcade’ van Duncan Laurence zakt echter niet naar de tweede plaats, maar valt nog twee treetjes lager. ‘Arcade’ is ook nog in gehaald door ‘I Don’t Care’, de voormalige #1 van Ed Sheeran & Justin Bieber. Maar ook nog door ‘Hoe Het Danst’ van Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle. Dankzij de concerten van Borsato in de Kuip de afgelopen week, waarbij onder andere ook Armin van Buuren & Davina Michelle aanwezig waren, kroop het nummer de afgelopen week ‘Arcade’ voorbij.

SINGLE TOP 5

1. (2)   Lil Nas X: Old Town Road / remix feat. Billy Ray Cyrus (terug op #1 / derde week op #1)
2. (3)   Ed Sheeran & Justin Bieber: I Don’t Care (op ruim 9%)
3. (4)   Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst
4. (1)   Duncan Laurence: Arcade
5. (6)   Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie & Tabitha: Moment

Eurovisiehits (3)

Na twee weken is ook ‘She Got Me’ van Luca Hänni, de inzending van Zwitserland, verdwenen. Nu blijft, naast ‘Arcade’ van Duncan Laurence, alleen nog ‘Soldi’ van Mahmood over. De Italiaanse inzending houdt redelijk stand, want in de derde week zakt het nummer slechts vijf plaatsen naar #21.

Hebben we nog een dozijn nieuwe noteringen voor je:
#36 Famke Louise: Boss Bitch
#46 Poke & Chivv: Voorzichtig
#49 Katy Perry: Roller Coaster
#51 Tiësto, Jonas Blue & Rita Ora: Ritual
#61 Caza feat. Ronnie Flex: Woozy
#72 ChildsPlay x Frsh: Tis Oke Mop
#75 Frstman & Snelle: Non Verbaal
#78 Jayh: Coco
#94 R3hab & Touch of Glass: All Around The World (La La La)
#97 the Chainsmokers feat. Bebe Rexha: Call You Mine
#100 Miley Cyrus: Mother’s Daughter
Billy Ray Cyrus, haar vader, stijgt deze week terug naar de eerste plaats met de remix van ‘Old Town Road’ van Lil Nas X.

ALBUMS

Net als de Single Top 100, heeft de Album Top 100 ook een nieuwe aanvoerder. En ook daar is het een album dat al eerder bovenaan stond. Na vijf weken doorgebracht te hebben op de tweede plaats, keert When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, het debuutalbum van Billie Eilish terug op de eerste plaats.

Billie Eilish zal maar kort kunnen genieten van haar eerste plaats, want donderdagmiddag is het album Tim van wijlen Avicii uitgekomen. 3FM heeft het album gisteren integraal op de zender gedraaid. Ondanks dat het direct veel werd gestreamd en gedownload, zijn de aantallen te weinig voor een notering deze week. Maar over een week zijn dat er misschien wel genoeg voor een #1-notering, zijn eerste.

ALBUM TOP 5

1. (2)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (terug op #1 / vijfde week op #1)
2. (3)   Kevin: Vrij (op bijna 27%)
3. (4)   Snelle: Beetje Bij Beetje
4. (5)   Frenna: Francis
5. (1)   Rammstein: Rammstein

Sinds 11 mei staat Thuis van Marco Borsato weer genoteerd. Via 81, 68, 61 en vorige week 48, sprint het album, dankzij de concertreeks afgelopen week in de Kuip, door naar de zevende plaats. Het is een weerzien met de top 10, sinds 13 januari 2018, toen het album op de tiende plaats bleef staan. Acht weken daarvoor, op 25 november 2017, bereikte het album de hoogste plaats: #1

the Kik covert Boudewijn de Groot

“Ik zing mijn oude repertoire zelf niet meer, heb er een beetje een houding over van: het zal wel. Ik was jong en naïef, het kwam er gewoon uit. Maar bij het concert van the Kik werd ik zo meegesleept dat ik luisterde alsof het niet mijn, maar hun songs waren. Toen dacht ik toch wel: verdomme, dit is goed zeg. Het klinkt zweverig, maar voor mij krijgen die oude songs in de uitvoering van The Kik echt nieuw leven.”
Aldus Boudewijn de Groot over de uitvoering van zijn albums Voor De Overlevenden (uit 1966) en Picknick (uit 1968), door de Rotterdamse nederbeatgroep the Kik samen met een orkest. Tijdens de gelijknamige tournee die op 23 november wordt afgesloten met een concert in Ahoy Rotterdam, zijn opnames gemaakt, die nu staan op twee cd’s.

eerste top 10-notering voor the Kik

Met een achtste plaats voor Boudewijn de Groots Voor De Overlevenden & Picknick Live, is het hun beste notering. In de Vinyl 33 pakt het dubbelalbum zelfs de eerste plaats. In 2015 nam the Kik het album Armand & the Kik op, met jaren 60-zanger Armand.

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week:
#10 Jebroer: Jebroer 4 Life
#14 Skepta: Ignorance Is Bliss
#29 Denzel Curry: Zuu
#34 Rory Gallagher: Blues
#40 Lone (Ferdinand Bakker & Michel van Dijk): Tien songs
#60 Django Wagner: 10 Jaar – Het Beste Van
#76 Milow: lean Into Me
#81 Soundtrack: Rocketman