vrijdag 28 juni 2019

Hitflits: Señorita eerste #1-notering voor Shawn Mendes, tweede voor Camila Cabello

 ‘I Know What You Did Last Summer’ was in 2015 de eerste hit voor Camila Cabello dat begin 2016 de zeventiende plaats bereikte. Ze zong het nummer met Shawn Mendes, die een half jaar daarvoor zijn debuut maakte met ‘Stitches’, dat vijf weken op de vijfde plaats stond. Cabello moest nog twee jaar wachten eer zij ook een #5-hit scoorde, dat was in 2017 met ‘Havana’ feat. Young Thug.

In tegenstelling tot Camila Cabello die als lid van Fifth Harmony in 2016 een #1-hit scoorde met ‘Work From Home’ feat. Ty Dolla $ign, scoorde Shawn Mendes nog geen enkele #1-notering.
Maar daar komt deze week verandering in, want ‘Señorita’, zijn tweede duet met Cabello is de nieuwe aanvoerder in de Single Top 100. Niet minder dan negen schrijvers werkten mee aan dit nummer, waaronder de uitvoerenden zelf en Jack Patterson (Clean Bandit) en Charlotte Emma Aitchison (Charli XCX).

Shawn Mendes is afkomstig uit Canada en scoort voor zijn land de zestiende #1-notering. Daarin zijn samenwerkingsverbanden meegenomen. Camila Cabello werd geboren in Cuba en bezit sinds 2008 de Amerikaanse nationaliteit. Naast Nederland staat ‘Señorita’ ook op de eerste plaats van de Ierse en Noorse hitparade. Andere landen zullen snel volgen.

SINGLE TOP 5

1. EW  Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita
2. (1)   Boef feat. Dopebwoy: Guap (op bijna 10%)
3. (3)   Lil Nas X: Old Town Road / remix feat. Billy Ray Cyrus
4. (4)   Ed Sheeran & Justin Bieber: I Don’t Care
5. (2)   Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst

Volgt nu het overzicht van de andere nieuwe noteringen van deze week:
#10 Mula B: Papito
#22 Jonna Fraser: Uno
#25 Numidia feat. Famke Louise: Alleen Wij
#44 Chivv: Moe
#48 Lil Nas X: Panini
#55 Delany: Ik Voel Je
#79 Ali Gatie: It’s You
#94 FMG feat. BKO: Mandem Mad
#97 Dodo feat. Jairzinho & Chip Charlez: Streetlife

ALBUMS

Niet echt een verrassing dat Western Stars van Bruce Springsteen nog een week op de eerste plaats staat van de Album Top 100. In de eerste plaats zijn er geen echt grote releases en ten tweede had het album vorige week al zo’n overwicht, dat een tweede week er wel in zat.
In totaal heeft Springsteen met zijn acht #1-albums 26 weken (en niet 27 weken zoals we eerder meldden) op de eerste plaats gestaan. Later dit jaar wil de Boss nog een album uitbrengen, dus wellicht komt hij daarmee wel op 30 weken.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Bruce Springsteen: Western Stars (tweede week op #1, ook in de Vinyl 33)
2. (5)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (op bijna 5%)
3. (10) Rammstein: Rammstein (dankzij het ‘hete’ optreden maandag in de Kuip in Rotterdam)
4. (3)   Avicii: Tim
5. (4)   cho: Since ‘93

Tijdens zijn leven schreef Prince diverse nummers, waarmee anderen een hit scoorden. ‘Manic Monday’, geschreven voor Apollonia 6, belandde bij the Bangles. ‘Nothing Compares 2 U’, opgenomen door the Family, werd een monsterhit in de versie van Sinead O’ Connor.
Deze nummers en nog dertien andere staan in de demo-versie door Prince zelf op het album Originals, dat postuum binnenkomt op de elfde plaats.

De overige nieuwe noteringen van deze week zijn:
#10 the Raconteurs: Help Us Stranger
#21 the Rolling Stones: Bridges To Bremen
#48 Mark Ronson: Late Night Feelings
#60 Gucci Mane: Delusions of Grandeur

Het is de laatste week van juni, dus tijd voor een terugblik op het eerste halfjaar. Later volgt dan ook het halfjaaroverzicht singles en albums.