vrijdag 13 november 2009

Hitflits: Nieuwe start voor Di-rect

En nog steeds is er geen enkele bedreiging voor K3, en dus staat ‘MaMaSé!’ voor de vijfde week op de eerste plaats van de Single Top 100. De download stijgt een plaatsje naar #6 in de Download Top 50. Maar het is vooral de fysieke cd-single waar de dames het van moeten hebben. Vijf weken voor ‘MaMaSé!’ levert hen een record op, want ‘Kuma hé’ hield het in 2005 vier weken bovenaan vol.

Op #2, maar relatief ver onder de #1, met een verschil van 46%, komt ‘Times are changing’ van Di-rect binnen. Sinds afgelopen zanger heeft de groep in Marcel Veenendaal, een nieuwe zanger. Twee jaar geleden kwam Di-rect met ‘Johnny’, toen nog met zanger Tim Akkerman, ook al binnen op de tweede plaats. De week daar op stond het liedje op #51, maar dat zal ‘Times are changing’ niet gebeuren.

Op de derde plaats komt ‘Het masker’ binnen van Nick & Simon, waarmee de heren hun twaalfde hit scoren en tiende top 10-notering. Eind deze maand verschijnt er een speciale versie van met drie kerstnummers, dus hun vierde #1-hit dit jaar is nog niet verkeken. Vanochtend kregen ze in de ‘Gouden uren’, een gouden cd-single voor meer dan 10.000 verkochte exemplaren van ‘Lippen op de mijne’, #1 in augustus.

Vorige week tipten we ‘Just say yes’ van Snow patrol nog voor de #1. Maar deze week lijkt die kans verkeken, want het nummer zakt van de tweede naar de vijfde plaats. Ook in de Download Top 50 moeten ze inleveren. ‘Just say yes’ zakt naar de derde plaats. Daar gaat Di-rect met ‘Times are changing’ met de winst aan de haal.

Behalve Di-rect, komen er nog twee Haagse acts de Single Top 100 binnen. Op #8 Kane met ‘No surrender’ en op #37 Anouk met ‘Woman’. Op ‘No surrender’ gaat Kane weer terug naar de oorsprong, gewoon een bandje, zoals ze ooit begonnen. Ze worden er voor beloond met een negende top 10-hit. Die top 10-hit, maar dan haar twaalfde, zit er ongetwijfeld ook in voor Anouk met ‘Woman’, de opvolger van haar eerste #1-hit ‘Three days in a row’.

Even een blik op een aantal stijgers en/of bijzondere noteringen:
‘Wearin’ that loved on look’ van Bouke, vorige week de hoogste eersteweeks op #23, stijgt naar #15, wat hem zijn grootste hit oplevert. En ‘Meet me half way’ van the Black eyed peas, vorige week binnen op #25, twee plaatsen onder Bouke, , stijgt deze week naar de tiende plaats, vijf plaatsen boven Bouke nu. Ook top 10 is er, na acht weken, voor ‘Empire state of mind’ van Jay-Z & Alicia Keys, dat van 12 naar #9 stijgt.

‘Die Fûgels’ van die Twa, gaat in de derde week van 27 naar #13, waarmee de Friese heren ‘Famke fan myn dreamen’, #12 in september, bijna evenaren. ‘Laat mij alleen’ van Henk Damen stijgt van 46 naar #22. En na een weekje stilstand zit de vaart er weer in voor ‘Not that kinda girl’ van Kim-Lian & Linda Bengtzing, dat van 43 naar #32 stijgt.

Vandaag, 13 november, komt de cd-single van ‘No good for me’ van Lisa Lois uit. En dat werd tijd, want de download zakt in de derde week van 17 naar #52; twee weken geleden kwam het nummer nog binnen op #4!

En dan de overige binnenkomers:
#26 Rihanna: ‘Russian roulette’ (voorloper van het album ‘Rated R’)
#40 Mike & Colin: ‘Jij’
#47 Real el Canario: ‘(don’t stop) Wiggle wiggle’ (remix van #3-hit van Outhere brothers uit 1994)
#75 Tiësto feat. CC Sheffield: ‘Escape me’
#89 Diego: ‘Waar is toch de pakjesboot?’
#90 Pitchlight: ‘Mash up the pieces’ (band won op 11 april de publieksprijs tijdens ‘The Clash of the Cover Bands’)

In de Album Top 100 moet ook flink worden ingeleverd. Weliswaar zakt ‘This is it’ van Michael Jackson slechts naar de tweede plaats. Maar relatief gezien moet het album een flinke stap terug doen, 46% ten opzichte van de nieuwe #1. En dat is ‘Reality killed the videostar’ van Robbie Williams. Het is na ‘Escapology’ (16x in 2002/2003), ‘Greatest hits’ (5x in 2004/2005) en ‘Intensive care’ (3x in 2005), zijn vierde #1-album als soloartiest. ‘Reality killed the videostar’ is het veertiende album dit jaar dat vanuit het niets op #1 binnenkomt. Daarmee wordt 2008 geëvenaard. Maar we zijn nog ver verwijderd van het record, dat stamt uit 2007, toen niet minder dan negentien albums binnenknalden op #1. Met nog vijf weken te gaan zou dat aantal kunnen worden gehaald, maar dat betekent dat er vanaf volgende week elke week een nieuw album binnen moet komen op #1.

De single ‘We weren’t born to follow’ is na drie weken bijna uit de Single Top 100 verdwenen; het nummer zakt van 87 naar #98. Maar misschien komt dat wel doordat het album ‘The circle’ is uitgekomen. We hebben het hier over Bon jovi dat daarmee op #4 binnenkomt en hun tiende top 10-album scoren. Alleen de verzamelbox ‘100,000,000 Bon jovi fans can’t be wrong …’ uit 2004 kwam niet hoger dan #40.

De single ‘Just say yes’ is één van de drie nieuwe nummers op het verzamelalbum ‘Up to now’ van Snow patrol. Het dubbelalbum geeft een weergave van vijftien jaar Snow patrol, maar bevat ook nummers van ‘The reindeer section’, een project van zanger Gary Lightbody tezamen met(ex)leden van Snow patrol en andere Schotse muzikanten. Naast ‘Just say yes’ zijn ook ‘Give me strength’ en ‘Dark roman wine’ nieuwe nummers. ‘Up to now’ komt binnen op #5.

De laatste binnenkomer in de top 10, op #9, is ‘Camera’ van Frank Boeijen. Twee plaatsen daaronder, op #11, komt ‘The pursuit’, het vierde album van Jamie Cullum binnen. Zijn twee vorige albums, ‘Twentysomething’ (uit 2004) als ‘Catching tales’ (uit 2005), haalden wel de top 10, beide kwamen tot de derde plaats. Maar er is nog alle hoop voor ‘The pursuit’, want morgenmiddag is hij een uur te gast in TROS Muziekcafé, live op Radio 2 vanuit Studio Plantage in Amsterdam.

Vorige week zaterdag werd de special Kinderen voor kinderen 30 jaar uitgezonden. Hoewel er in de jubileumuitzending maar een paar nummers zaten van ‘Lachen is gezond, de dertigste editie’, boekt het album toch een flinke winst. In de negende week stijgt het album van 73 naar #25, de hoogste positie tot nu toe. Mocht je de special hebben gemist, traditiegetrouw wordt deze herhaald, dit keer op zaterdag 24 november ‘s’ochtends om 11.20 op @Zapp. Onderin de Album Top 100, op #70, komt ook nog de verzamelbox ’30 jaar!’ van Kinderen voor kinderen binnen. In tegenstelling tot de 16-cdbox ‘1- 27 compleet’ die drie jaar geleden verscheen, bevat ’30 jaar!’ alle 30 cd’s. Dus als je je verzameling kompleet wilt maken … en dat voor maar € 34,--! (‘1-27’ kostte in 2007 € 25,--).

Na vier hitsingles en één hitalbum is er een ruime basis geschapen voor een volgende stap voor Jason Mraz: een live album. ‘Beautiful mess – live on earth’ heet het, binnen op #53, opgenomen op 13 augustus 2009 in Chicago. Een cd met zestien nummers plus een DVD met negentien nummers.

Het restant binnenkomers deze week:
#24 Stef Bos & het Metropole orkest: ‘In een ander licht’ (in opdracht van de NCRV in verband met het 85-jarig bestaan, heeft Stef Bos twaalf liedjes geschreven die geïnspireerd zijn op twaalf figuren uit de Bijbel; op 19 december zingt Stef de liedjes samen met onder andere Frank Boeijen en Jackoband en het Metropole orkest in de Koninklijke Wegenerzaal van theater Orpheus in Apeldoorn)
#35 the Killers: ‘Live from the Royal Albert Hall’ (registratie van twee concerten in juli 2009 in the Royal Albert Hall plus optredens tijdens de zomerfestivals)
#48 Dønder: ‘Geel’ (Zeeuwse groep opgericht in augustus 2005 door Dingeman de Visser en Ronald Bimmel. Sinds mei 2009 maken ook Dimitri Craenenbroeck en Dave Vreeke deel uit van Dønder)

Morgen, zaterdag, is de intocht van Sinterklaas. Laten we hopen dat de goedheilig man niet wegwaait! Na een onstuimig weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman waarin alle achtergronden van de hits in de nieuwe Single Top 100.

zondag 8 november 2009

Megaman bij week 45 – 7 november 2009

Welkom bij de Megaman, waarin K3 zichzelf evenaart, Bouke Elvis Presley is, B-yentl met tweede album komt, ‘Because’ een tweede leven krijgt, CJ auditie doet voor de Toppers en Taylor Swift rapper Kanye West terugpakt. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

K3 evenaart zichzelf

K3: MaMaSé! (1) *** vierde week op #1 ***

Niet geheel meer onbedreigd staat ‘MaMaSé!’ van het vernieuwde K3 op de eerste plaats van de Single Top 100. In de Download Top 50 zakte het nummer vorige week al naar de tweede plaats en deze week zakt het snel verder weg, van 2 naar #7. Daar pakt Snow patrol met ‘Just say yes’ (al) de eerste plaats. Digitaal is het dus een uitgemaakte zaak: ‘MaMaSé!’ is definitief onttroond. Maar fysiek staat het nummer nog steeds sterk, waardoor het nummer nog een flinke voorsprong heeft van 42% op het nummer van Snow patrol. De komende week moet uitmaken of het verlies in downloads voldoende gecompenseerd kan worden door de fysieke verkopen van ‘MaMaSé!’, zodat de dames ook volgende week nog op #1 staan. Maar deze week zit in de pocket, en dus staat ‘MaMaSé!’ voor de vierde week op de eerste plaats van de Single Top 100, waarmee K3 als act, zichzelf evenaart. ‘Toveren’ stond in 2001 maar één week bovenaan, maar ‘Kuma hé’ hield het in 2005 ook vier weken bovenaan. Voor een Belgische act staan ze nu op gelijke hoogte met Scoop met ‘Drop it’ uit 1999 en ‘What’s a woman’ van Vaya con dios uit 1990. Het meeste aantal weken door een Belgische act is vijf, twee keer gescoord. De eerste was Ivan Heylen met ‘De wilde boern’dochtere’ in 1974 en de tweede is Raymond van het Groenewoud met ‘Liefde voor muziek’ in 1991.

Nu het vernieuwde K3 goed op de rails staat, de concerten zijn een succes en het album ‘MaMaSé!’ ligt over twee weken in de winkel, kan ook de verliezende partij aan de bak. En dus komt de Vlaamse Noa Tamara Opdebeeck nu ook met een single. Eind deze maand komt, voorlopig alleen in Vlaanderen, haar single ‘Baby tonight’ uit.

Bouke is Elvis Presley

Bouke: Wearin’ that love on hook (23) *** hoogste eersteweeks ***

Zingen doet Bouke Scholten uit Emmen al z’n hele leven. Met uitzondering van ‘Merry christmas everybody’, zijn eerste hit in 2005, is dat voornamelijk in het Nederlands. Het leverde hem tot nu toe negen hits op, waarvan ‘Geef me de kracht’ het hoogste kwam: #22 in 2007. In juli en augustus deed Bouke mee aan de zoektocht ‘Waar is Elvis’ van RTL4. Zo’n 40 Elvis Presley kenners hadden zich daarvoor opgegeven. Vijf weken lang werden Elvis nummers gezongen en werden de deelnemers getest op hun kennis van de zanger. Op 28 augustus bereikte Bouke de finale en moest hij het opnemen tegen de achttienjarige Piek van der Kaaden uit Hillegom. Samen zongen ze het nummer ‘My way’. Het publiek in de studio bepaalde door te SMS-en de winnaar. Dat werd Bouke, met 65% van de stemmen.

Naar aanleiding van zijn overwinning ontstond er veel vraag naar een Engelstalige single. En dus werd de Elvis catalogus doorgespit. Daarbij stuiten ze op een minder bekend nummer, ‘Wearin’ that loved on look’, afkomstig van het 34ste album ‘From Elvis in Memphis’ uit 1969. Dus nam Bouke dit op en werd er een clip bijgeschoten. Begin januari wordt Bouke zijn vierde album verwacht. Gezien het succes met deze Elvis-cover, valt te verwachten dat er meer Elvis (achtige) nummers op zullen komen.

musical

Afgelopen donderdag, 5 november, is in de Meerpaal in Dronten, de feelgoodmusical ‘All shook up - Love me tender’ in première gegaan. De cast van de musical wordt gevormd door Brigitte Heitzer, René van Kooten, Fred Butter, Tommie Christiaan, Gemma van Eck, Erica Young, Cinthia de Neef en Harry Slinger. Ze zingen de 25 grootste hits van Elvis Presley, in een vertaling van Jan Rot. Van 13 april tot en met 2 mei doet de cast Koninklijk Carré in Amsterdam aan en dan zal Bouke daar zijn Elvis hit zingen.

B-yentl komt met tweede album

B-yentl: Miracle (33)

Een jaar geleden had nog niemand van haar gehoord: B-yentl. Als zangeres had Marjorie Christien Pelgrim, Marjorie Lammerts, haar sporen verdiend als achtergrondzangeres bij onder anderen Ruth Jacott, Trijntje Oosterhuis en Birgit Lewis. Ze was op tournee met André Hazes, Candy Dulfer, Golden earring en de Dijk. En voordat ze als B-yentl aan de weg timmerde, zong ze in het heropgerichte Mai tai, dat in 2007 nog drie hits scoorde. Maar het bleef knagen, want ze wilde zo graag een soloalbum opnemen. Na een jaar hard werken was dat begin dit jaar eindelijk af ‘Memories’. ‘No one but you’ kwam daarvan in november 2008 op single en na een korte onderbreking staat het nog steeds, nu 50 weken (!), genoteerd, deze week op #32. Sinds november 2008 zijn er zo’n 40.000 stuks van verkocht. De opvolger ‘Thinking about you’ hield het ‘slechts’ tien weken vol. Maar met ‘Nowhere to run’ dat in juni uitkwam, ging het weer als vanouds, want ook dat nummer staat nog steeds genoteerd, deze week op #38, nu voor de 22ste week. Deze week komt daar weer eentje bij: ‘Miracle’, waarmee ze drie nummers bij de bovenste 50 heeft staan. Daarmee is zij niet de eerste artiest. Al in 1984 lukte dat Koos Alberts, waarbij hij zelfs met drie nummers gelijktijdig in de top 10 stond!

wonder

‘Miracle’, waarbij een sfeervolle clip is geschoten, is evenals haar vorige hits geen eigen nummer. ‘Miracle’ is geschreven door David Porter en Isaac Hayes. Zij waren de huiscomponisten van het Stax label en schreven meer dan 200 nummers, waaronder de meeste hits voor het soulduo Sam & Dave.

Ondanks deze hitnoteringen, een platina exemplaar voor ‘No one but you’ en uitverkochte concerten, wordt de muziek van B-yentl nog steeds mondjesmaat gedraaid op de landelijke radiostations. Daarentegen krijgt ze wel alle steun van de regionale zenders. Marjorie geniet van dit succes maar zit niet stil. Begin januari 2010 zal haar tweede album uitkomen. Dus van B-yentl zijn we nog lang niet af!

Ferry de Lits covert opnieuw

Ferry de Lits: Oh luister toch … (57)

Op 15 oktober is Ferry de Lits, geboren in Eindhoven en wonend in Helmond, twintig jaar geworden. Voor Ferry was en is Elvis Presley zijn idool. Als klein kind zong hij dan ook enthousiast mee op de hits en op de basisschool playbackte hij de King of rock n’ roll. In 2002 is hij Nederlands gaan zingen en vorig jaar leverde het hem met ‘Joana’ zijn eerste hit op: #41. ‘Oh luister toch …’ is zijn vijfde single en afkomstig van het album ‘Ritme van de nacht’, waarop nog meer covers staan.

Want net als ‘Joana’ (origineel: Roland Kaiser), is ook ‘Oh luister toch …’ geen eigen nummer. In 1979 was het de zevende hit voor Ben Cramer als ‘Oh luister toch (’t spijt me)’, goed voor een 32ste plaats. De tekst is geschreven door Remarc, een anagram van Cramer! In 1983 vertaalde Ben nog een nummer, ‘Reviens’ van Hervé Vilard werd ‘Laat me’.

Because krijgt een tweede leven

Ferry Corsten feat. Novastar: Because (the remix) (61)

Because’ was de eerste top 20-hit voor Joost Zweegers, oftewel Novastar. Vanaf het begin was dj Ferry Corsten onder de indruk van het nummer. Dus niet verwonderlijk dat hij, als producer/remixer, het nummer een keer onderhanden zou nemen. Maar dat deed hij niet zomaar even. Voordat Ferry aan de gang ging, nam hij contact op met Joost en die gaf hem alle ruimte. Nu is het afwachten of ‘Because (the remix)’ het origineel zal evenaren of zelfs verbeteren.

Ferry Corsten, de op zes na beste dj van de wereld volgens het blad DJ MAG, draait thuis, als hij niet hoeft te werken, geen muziek. In plaats daarvan kijkt hij naar een mooie DVD of human interest zenders als National Geographic en Discovery Channel. Ferry: “Ik ben echt een nerd. Dan gaat dat gewoon op, of een film. In de auto draai ik normaal dingen als Café Del Mar of Chill Out, Norah Jones, Sade, Miles Davis heb ik pas gekocht, gewoon totaal wat anders.” Ferry is net begonnen met zijn eigen concertshow voor ‘Twice in a blue moon’, zijn laatste album.

Temper trap populair in spotjes

the Temper trap: Sweet disposition (63)

2009 is een goed jaar voor hits uit Australië. We hadden al Empire of the sun met ‘Walking on a dream’ (#29), the Veronicas met ‘Untouched’ (#36) en ‘4ever’ (#83), Daniel Merriweather feat. Wale met ‘Change’ (#71), Sneaky sound system (& Tiësto) met ‘I will be there’ (#33) en Rhys met ‘Hot summer’ (#45). En daar wordt op de valreep van 2009 nog eentje aan toegevoegd: the Temper trap uit Melbourne. Dit kwartet, bestaande uit Dougy Mandagi (zang/gitaar), Jonathon Aherne (bas), Lorenzo Sillitto (leadgitaar/keyboards) en Toby Dundas (drums), bestaat sinds 2005. Vorig jaar namen ze in Melbourne en Londen het album ‘Conditions’ op. Daarvan is ‘Sweet disposition’ de single. Het nummer is in diverse spots en series te horen. We noemen:
- de trailer van de film ‘500 days of summer’
- de Australische tv-serie ‘Underbelly: a tale of two cities’
- commercial voor Sky Sports football
- commercial voor een muziekfestival op Channel 4
- commercial voor Peugeot 3008
- in de finale van Big Brother in Groot-Brittannië

Tiende hit voor Rob van Daal

Rob van Daal: Alleen voor jou (78)

Sinds 2006 is Rob van Daal een regelmatige gast in de Single Top 100. Vorig jaar was het zelfs twee keer raak en met ‘Alleen voor jou’, nieuw op #78, scoort Rob dit jaar zijn derde hit. En voor de derde keer met een cover. In januari was het raak met ‘We benne op de wereld’ (#43) en in juni met ‘De maan en de sterren’ (#33), dus er zit een stijgende lijn in.

Alleen voor jou’, zijn tiende notering, is een vertaling van ‘I don't know’, geschreven door Mick Skowy en dat is een pseudoniem van de Duitser Michael Skowronek. Sinds 1998 heeft hij als Michael Wendler 29 singles uitgebracht in Duitsland. ‘I don’t know’ is ondanks een Engelse titel, een Duitstalig nummer. In februari bereikte het nummer de 22ste plaats in de Duitse hitparade.

Drie keer is scheepsrecht voor Steve Edwards

Bob Sinclar feat. Steve Edwards: Peace song (79)

In 2006 deed de Britse zanger Steve Edwards voor het eerst de vocalen op een nummer van de Franse dj/producer Bob Sinclar. Dat was op ‘World, hold on (children of the sky)’ dat destijds de achtste plek bereikte. Een jaar later was Steve weer van de partij, op ‘Together’, dat tot #17 kwam. En ook deze week zingt Steve een nummer dat geproduceerd werd door Bob, ‘Peace song’, afkomstig van het album ‘Born in ‘69’, dat eerder dit jaar verscheen. Dus voor de derde keer blijkt een samenwerking tussen die twee succesvol. Wellicht komt dat ook wel doordat de zanger, Steve dus, ook tekstbijdragen levert aan de nummers die hij zingt.

Flinke namen met DIO op pad

Flinke namen: Wolken (80)

Na ‘Als ze langs loopt’ (#33 in juli), komt Flinke namen met de opvolger, ‘Wolken’. Of ze daarmee echt in de wolken zijn, zal nog moeten blijken. Beide nummers staan op het album ‘Superstuntwerk’ dat in juni verscheen. De vaste kern van Flinke namen bestaat uit YouSef (=Yousef Gnaoui, 22 juni 1984), MC Fit (= Glen Faria) en Murth the man-o-script (= Murth Mossel, Amsterdam, 6 februari 1970). DJ the Flexican (=Thomas Goethals, 1983) is de producer. Samen met DIO doet Flinke namen dit najaar de tour ‘En toen was er licht’, waarbij DIO nummers doet van zijn album ‘Rock ’n roll’ en Flinke namen van ‘Superstuntwerk’. Afgelopen vrijdag, 6 november, zijn ze van start gegaan in Gigant in Apeldoorn. Het publiek werd daarbij getrakteerd op een futuristisch decor, waarbij geluid en beeld op een bijzondere manier werden gecombineerd. De tour duurt nog tot en met 9 januari.

CJ deed auditie voor de Toppers

CJ: Rapfanaat (82)

CJ is het alter ego van Serge Kocuvie-Tay. ‘Rapfanaat’ is uitgebracht op zijn eigen label CJ records, en is de voorloper van het album ‘Alarmfase 1’ dat begin 2010 wordt uitgebracht. ‘Rapfanaat’ is uit een grap ontstaan en vroeg volgens hem om een hilarische videoclip, waarin hij auditie komt doen voor een plek bij de Toppers.

Strepenbingo voor Jamie Cullum

Jamie Cullum: I’m all over it (93)

In juli heeft Jamie Cullum op veel mensen indruk gemaakt tijdens zijn optreden op het North sea jazzfestival in Rotterdam. Niet alleen zijn muzikale hommage aan Michael Jackson, maar zijn hele optreden, waar de energie van afspatte. Als je er bij was, zul je dat vast wel met me eens zijn, en anders kun je het nog terugkijken op YouTube. Toen was nog niet bekend dat ‘I'm all over it’ de nieuwe single zou worden. Het nummer is inmiddels zeer enthousiast ontvangen, en ondanks de binnenkomst op #93, zou het best wel eens zijn grootste hit kunnen worden. Dat is tot nu toe ‘Everlasting love’, #19 in 2004. ‘I’m all over it’ is de voorloper van zijn vijfde album ‘The pursuit’ dat deze week in de winkels ligt. Afgelopen zaterdag kregen alle twaalf nummers een streep in de ‘De Strepen van Spits’, waarin Frits Spits nieuwe albums draait. Als alle nummers een streep krijgen, heet dat strepenbingo. Jamie is daarmee de tweede artiest dit jaar die dit lukt. Eerder dit jaar waren de elf nummers op het album ‘No line on the horizon’ van U2 goed voor een strepenbingo.

Taylor Swift pakt Kanye West terug

Taylor Swift: You belong with me (94)

‘Love story’ betekende eerder dit jaar het Europese debuut voor de Amerikaanse zangeres Taylor Swift. In Amerika was ze vorig de bestverkochte artiest met vier miljoen exemplaren van ‘ Fearless’, haar tweede album. Vooralsnog is het succes tot haar thuisbasis beperkt gebleven. ‘Love story’ kwam bij ons niet verder dan de twaalfde plek en haar album ‘Fearless’ bereikte de 43ste plaats. In Amerika gaat haar succes gewoon verder. Tijdens de MTV Video Awards op 13 september in New York City, werd de clip bij ‘You belong with me’ uitgeroepen tot ‘beste videoclip’ voor een zangeres. Daarmee was ze de eerste Countryzangeres met een Music video award. Maar de uitreiking ging niet zonder slag of stoot. Want toen de bijna 20-jarige zangeres bezig was met haar dankwoord, werd ze ruw onderbroken door rapper Kanye West. Hij pakte haar microfoon en riep dat Beyoncé met ‘Single ladies (put a ring on it)’, de beste videoclip aller tijden had afgeleverd. Achteraf heeft hij daarvoor zijn excuses gemaakt. De videoclip van Beyoncé werd later die avond uitgeroepen tot ‘videoclip van het jaar’. Haar tijd voor een dankwoord stond ze af aan de verbouwereerde Taylor Swift.

revenge!

Maar toch zat dat hele gedoe met Kanye West Taylor Swift niet lekker. Maar hoe pak je een rapper (rap van taal) terug? Afgelopen donderdag, 5 november, zag ze haar kans schoon. In een tv-spotje ter promotie van haar optreden in de Amerikaanse show ‘Saturday Night Live’.

Cascada kiest voor verschillende singles

Cascada: Fever (99)

‘Evacuate the dance floor’ zakt in de dertiende week van 15 naar #21 en is tot nu toe de grootste hit voor Cascada. Het nummer bereikte in augustus de zevende plaats, waarmee Cascada zichzelf verbeterde met één positie. ‘Miracle’ bereikte in 2007 de achtste plaats. Dat zien we ‘Fever’, de achtste hitsingle voor deze Duitse dancegroep, nog niet doen. Niet overal is ‘Fever’ de tweede single van het album ‘Evacuate the dance floor’. Zo werd in Ierland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië gekozen voor ‘Dangerous’.