zaterdag 18 juni 2016

Albumflitsen bij week 25 - 18 juni 2016

Zoals we in de Hitflits al meldden is de #1 dezelfde als vorige week en de week daarvoor: Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde, dat nu vijf weken bovenaan staat. Volgende week moeten ze (even?) plaats maken voor The Getaway van de Red Hot Chili Peppers. Over naar de nieuwe noteringen van deze week.

#2 Sevn Alias: TwentyFourSevn 3 (Pinkpop)
Net als GlowInTheDark x SFB met Litatie, drie weken geleden, lukt het ook Sevn Alias niet om Broederliefde van de eerste plaats te stoten. Zijn Twenty Four Sevn 3, opvolger van Twenty Four Sevn 2 (#10 in januari), scoort weliswaar veel hoger, een tweede plaats, maar blijft relatief ruim een kwart achter bij Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde.

Naast de albumnotering, scoren vijf tracks van Twenty Four Sevn 3 in de Single Top 100. Wellicht dat Twenty Four Sevn 4 (zal er toch wel komen?) het verschil gaat maken voor Sevn Alias, wiens echte naam: Sevaio Mook is.

#3 Cho: Knock Knock III
Na twee kleine hitjes komt Giovanni Rustenburg uit Amsterdam, ofwel rapper Cho, met een volwaardig album, Knock Knock III. Zeventien nummers staan er op, twee daarvan krijgen ook een notering in de Single Top 100. Voor Knock Knock III maakte Cho de mxtapes Knock Knock, Knock Knock II en de EP Misschien Wel Hè? Aan Knock Knock III werkten een flink aantal collega-hip hoppers mee, waaronder Hef,  Idaly en Willie Wartaal.

#7 Paul McCartney: Pure McCartney (Pinkpop)
Wat zoekt een 73-jarige zanger op Pinkpop? Velen vroegen zich dit af, begin dit jaar bij de bekendmaking van het optreden van Sir James Paul McCartney. Maar nadat hij afgelopen zondag de 46e editie van Pinkpop afsloot, waren velen er van overtuigd dat hij daar hoorde te staan.

Paul McCartney, één van de laatst nog in levend zijnde popiconen, zou al in 2013 naar Pinkpop komen. Door een communicatiefoutje (normaal is Pinkpop met Pinksteren, dat jaar echter niet en dat wist het management niet), ging dat niet door. Drie later speelde hij alsnog de sterren van de hemel in Landgraaf. Pure McCartney is het zoveelste verzamelalbum , dat in twee configuraties te koop is: een dubbel-cd met 39 tracks of de deluxe edition met 66 tracks. Zaterdag 18 juni mocht Sir Paul 74 kaarsjes uitblazen.

#9 Tom Odell: Wrong Crowd (Pinkpop)
In 2012 scoorde deze Britse zanger een wereldhit met ‘No Other Love’, dat bij ons begin 2013 een weekje op de zesde plaats stond. Het album Long Way Down knalde eind juni van dat jaar binnen op de eerste plaats. Nu is er eindelijk de opvolger, Wrong Crowd, met de  single ‘Magnetised’.

#17 Kraak & Smaak: Juicy Fruit
Vorige week zaterdag, 11 juni, presenteerde Kraak & Smaak in de ‘Tolhuistuin’ in Paradiso, hun vijfde album Juicy Fruit. Kraak & Smaak bestaat sinds 2003 en wordt gevormd door leidenaren Mark Kneppers, Oscar de Jong en Wim Plug. Op het album en tijdens optredens, worden de drie bijgestaan door onder andere zanger Ivar Vermeulen en zangeres Berenice van Leer. Een speciale bijdrage leverde de Amerikaanse zanger Mayer Hawthorne op het nummer ‘I Don’t Know Why’, de eerste single.

#26 Shaking Godspeed: Rumspringa
Voor de eerste keer zingt de Nederlandse bluesband Shaking Godspeed, in het Nederlands. Dat doen ze voor het muziektheaterstuk ‘Rumspringa’ van Iona Daniel en Rineke Roosenboom op het Oerol festival op Terschelling.

#38 Band of Horses: Why Are You OK
Vijftal uit Seattle, Washington, dat zich eerst Horses noemde. Why Are You OK is het vijfde album, dat geproduceerd is door Jason Lyttle van Grandaddy.

#35 Van Morrison: … It’s Too Late To Stop Now … Volumes I, II, III, IV & DVD
In 1974 bracht de Ierse zanger Van Morrison de live-elpee It’s Too Late To Stop Now uit. In 2008 verscheen het voor het eerst op cd. Nu is dat album opnieuw uit, en zijn er nog 3 cd’s met live optredens uit 1973 toegevoegd: the Troubadour in Los Angeles op 23 mei, the Santa Monica Civic in California op 29 juni en the Rainbow in Londen op 23 en 24 juli. Tevens krijg je op een DVD de concerten in Londen er bij.

#42/68 Phil Collins: … But Seriously – Deluxe Edition / The Essential Going Back
Dit zijn de twee laatste deluxe uitgaven van twee oudere albums, in het kader van zijn 65-jarige leeftijd, eerder dit jaar. Beide albums bereikten, in 1989 respectievelijk 2010, de eerste plaats. Met zes eerdere opgepoetst albums is de box Take A Look At Me Now … nu kompleet!

#63 Nick Jonas: Last Year Was Complicated, na Who I Am
Als Nick Jonas & the Administration (#27 in 2010), bracht de Amerikaanse zanger Nick Jones van de Jones Brothers, twee eigen albums uit, die bij ons geen notering kregen.

#65 Rick Astley: 50
De Britse zanger Richard Paul Astley scoorde in de jaren ’80 diverse hits waaronder in 1987 een #1-hit met ‘Never Gonna Give You Up’. Tot 1989 werden die hits geschreven en geproduceerd door Stock Aitlken en Waterman. In 1989 scoorde Astley met het zelfgeschreven nummer ‘Hold Me In Your Arms’ (#35). Twee jaar later boekte hij zijn laatste notering met  ‘Move Right Out’ (#66), afkomstig van Free (#23), zijn voorlaatste albumnotering.

muziekindustrie zat

In 1993 trekt Astley zich terug uit de muziek om bij zijn familie te kunnen zijn. Later verklaarde hij dat de ware reden het gedoe met de muziekindustrie was. In 2002 pakte hij de draad weer op en nam het album Keep It Turned On uit, dat alleen op het vasteland van Europa werd uitgebracht. Er volgden diverse verzamelalbums en in 2005 het coveralbum Portrait.
50 is het achtste album van de 50-jarige Rick Astley, waarvoor hij de nummers zelf schreef en produceerde. In eigen land leverde het dit weekend zijn tweede #1-album op. In de afgelopen week zijn er daar 23.691 (incl. 160 streams) stuks van verkocht. Hij bleef daarmee ver voor op Wrong Crowd van de 25-jarige Tom Odell, dat 19.979 (incl .1326 streams) over de (digitale) toonbanken ging.

#66 Garbage: Strange Little Birds
Hits scoort de band de band van de Schotse Shirley Manson al lang niet meer. De hoogtijdagen van de groep liggen eind jaren ’90 met de hits ‘Only Happy When It Rains’ (#36 in 1996) en ‘I Think I’m Paranoid’ (#94 in 1998). In 1999 werd de groep gevraagd voor de soundtrack van de James Bondfilm ‘The World Is Not Enough’ met Pierce Brosnan. Met een 48e plaats is het nummer één van hun grootste hits.

Strange Little Birds is het zesde album van Garbage, dat ze zelf produceerden met de Amerikaan Billy Bush, die al eerder met hen werkte. De titel Strange Little Birds verwijst naar brieven van fans aan de bandleden en de muziek waar ze naar luisterden toen ze zelf tiener waren.

#67 Rival Sons: Hollow Bones
Dit is het vijfde album van de Californische rockband dat in het voorprogramma staat van de Europese tournee van Black Sabbath.

#72 the Beach Boys: Pet Sounds – 50th Anniversary Deluxe Edition
In 1966 was dit het elfde studioalbum met dertien klassiekers waaronder ‘Sloop John B’ en ‘God Only Knows’. Met $ 70.000,-- was het destijds één van de duurste albums, waarvan op één na alle nummers zijn geschreven door Brian Wilson. Na een uitgave op cd (in 1990) en een cd-box (in 1997), is het album nu verkrijgbaar op 4 cd’s met veel niet eerder uitgebracht materiaal en live opnamen.

#73 Airbag: Disconnected
Na The Greatest Show On Earth (#74 in 2013), scoort de progressieve Noorse rockband Airbag nu met hun vijfde album, Disconnected.

#76 the Temper Trap: Thick As Thieves
Derde album en tevens derde notering van rockband uit Melbourne in Australië. Viertal scoorde één hit bij ons: ‘Sweet Disposition’ (#54 in 2009).

vrijdag 17 juni 2016

Hitflits: Pinkpop dreunt 21x na in Album Top 100, Nl. hiphoppers bezetten top 3

Dit jaar is er geen record qua aantal noteringen van Pinkpop acts in de Album Top 100. Maar met 21 noteringen is de invloed van het festival, dat vorig weekend de 47e editie beleefde in Landgraaf, nog steeds merkbaar. Zowel in 2014 als in 2015 waren het er 24, een recordaantal.

Die 21 noteringen komen natuurlijk niet vanuit het niets. Vier daarvan zijn oude bekenden die op herhaling gaan. Nog eens drie betreffen nieuwe albums, dus die hadden anders ook wel een notering gekregen. Blijven er veertien albums over die al langer in de Album Top 100 staan. Twee daarvan boeken een flinke winst.

platina

Vlak voor het optreden van James Bay, vrijdag op de Mainstage, kreeg de Britse zanger uit handen van 3FM dj Giel Beelen een platina exemplaar uitgereikt van zijn album Chaos And The Calm. Zijn optreden heeft velen doen besluiten het album alsnog aan te schaffen, dat daardoor negen plaatsen winst boekt. Hier volgen de noteringen over een hele week: 31 (wk 24) 19 (ma) 22 (wo) 22 (wk 25). Het Pinkpopeffect was dus maar kort, want de uiteindelijke notering is gelijk aan de stand op woensdag.

twee keer raak

Beter verging het de Staat, dat vrijdag een verpletterende show gaf op de Brand Bier Stage. Zaterdag mocht de groep rond zanger Torre Florim nog een keer opdraven, nu op de 3FM Stage. Aanleiding was het uitvallen de Zweedse heavy metal band Ghost. Zanger Papa Emeritus III had stemproblemen.
Beide optredens van de Staat zorgen er voor dat het album O de meeste winst boekt: 32 plaatsen! Ook hier de cijfers over een hele week: 61(wk 24) 46 (ma)  30 (wo) 29 (wk 25). Later deze middag volgen alle noteringen van Pinkpop acts in alle hitlijsten. Die gaan we nu op een rijtje zetten!

update 18.45: Overzicht van alle Pinkpop noteringen staat nu online. Check het hier.

hiphop niet meer weg te denken op Pinkpop

Voor het eerst was er op Pinkpop een plekje ingeruimd voor hiphop. Op Stage 4 mochten Broederliefde en Sevn Alias op de eerste avond het toegestroomde, vooral jonge publiek, vermaken, bijgestaan door de mannen van SFB. Vanaf de eerste track stond de tent op z’n kop en werden alle tracks meegezongen. Daarmee heeft de Nederlandse hiphop zich een plek veroverd op Pinkpop. Volgend jaar dus minimaal mainstage!

Nederlandse hiphop populairder dan ooit

Met niet minder dan 11 (!) noteringen in de Album Top 100, kan niemand meer om de Nederlandse hiphop heen. Van de 11 staan er zelfs 4 in de top 5, waaronder de volledige top 3! Broederliefde pakt opnieuw de eerste plaats (voor de vijfde week), Sevn Alias komt binnen op de tweede plek, Cho volgt op de derde plaats. Glowinthedark x SFB stijgt naar de vijfde plaats.

Sevn Alias, die zondag op hetzelfde podium stond als Broederliefde en binnenkomt op de tweede plaats met TwentyFourSevn 3, kwam niet in de buurt van Broederliefde. Wel ontving de Amsterdamse straatrapper twee gouden platen.
Eentje voor zijn medewerking aan ‘One Night Stand’ van B-Brave (deze week op #4) en eentje voor zijn eigen single ‘Ma3lish’, dat  hij opnam met Frenna en D-Double, die daar dan ook goud voor kregen. Jairzinho & Jonna Fraser kregen er eentje voor ‘Laat Niet Los’ (op #77)

Overigens is het wel de (voorlopig) laatste week voor de hiphoppers uit Spangen, want vandaag ligt het album The Getaway van de Red Hot Chili Peppers in de (digitale) schappen. Volgende week hun vierde #1-notering.

TOP 5

1. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2 (vijfde week)
2. EW  Sevn Alias: TwentyFourSevn 3
3. EW  Cho: Knock Knock III
4. (7)   Drake: Views
5. (6)   Glowinthedark x SFB: Lituatie

In de albumsnippers, later deze middag, volgen de andere eerste weeks noteringen.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance (negende week)
2. (2)   Justin Timberlake : Can’t Stop The Feeling (verschil met ‘One Dance’: ruim 13%)
3. (3)   Calvin Harris feat. Rihanna: This Is What You Came For
4. (4)   B-Brave feat. Sevn Alias: One Night Stand
5. (5)   Kungs vs. Cookin’ On 3 Burners: This Girl

Nieuw bij de bovenste tien, is ‘This One’s For You’, het officiële UEFA EK lied door David Guetta feat. Zara Larsson. In de vijfde week stijgt het nummer van de 26e naar de 9e plaats. Een flinke winst, maar niet genoeg om je de topsprinter te kunnen noemen. Die titel gaat deze week naar ‘Bailar’ van Deorro feat. Elvis Crespo, dat in de tweede week van de 59e naar de 23e plaats stijgt, 19 plaatsen meer dan ‘This One’s For You’, dus.

Naast de albums van Cho (Knock Knock III, op #3) en Sevn Alias (TwentyFourSevn 3, op #2), scoren de hiphoppers ook goed met de tracks. De twaalf tracks van Cho zijn bijna 1,5 miljoen keer gestreamd, de 15 tracks van Sevn Alias ruim 2 miljoen! Sven is dan ook de winnaar qua aantal tracks die de Single Top 100 hebben gehaald: vijf stuks en dat zijn de volgende:
#45 Summer 16
#89 ADF
#92 Dribbel
#93 Mandem, feat. Jairzinho & JB Scofield
#95 Layhoun
Cho pakt er twee stuks:
#51 Ik Mis Je, feat. La Rouge
#88 Eerste Keer, feat. Abigail Johnson

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#69 Kaylee Keller: Diamond
#76 Martin Jensen: All I Wanna Do
#81 Dua Lipa: Hotter Than Hell
#82 OneRepublic: Wherever I Go
#86 SeeB feat. Neev: Breathe
#90 Mike Perry feat. Shy Martin: The Ocean

Tot zover deze Hitflits. Later deze middag volgen nog de albumsnippers en ergens dit weekend werpen wij nog een blik op de nieuwe noteringen in de Single Top 100, in een nieuwe Megaman.

zondag 12 juni 2016

Megaman bij week 24 – 11 juni 2016

Drake haalt Mike Posner in.

En verder in deze Megaman:
-          Shawn Mendes verlengt zijn verblijf met derde hit
-          Elvis Crespo maakt cross-over naar dancemuziek
-          Adele: de vouw van 116 miljoen
-          gaat Álvaro Soler opnieuw een zomerhit scoren?
-          ‘Don’t Mind’ was bijna niet uitgebracht
-          Twenty One Pilots komt naar de HMH
-          Tujamo scoort dankzij de Bingo Players

In de Hitflits las je al dat het Broederliefde is gelukt de eerste plaats in de Album Top 100 te prolongeren. Maar hoe staat het met de nieuwe noteringen? Je leest er alles over in de albumflitsen.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Drake haalt Mike Posner in

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance
     *** achtste week op #1 ***

Het ziet er nog steeds niet naar uit dat ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla op korte termijn de eerste plaats zal afstaan. Elke week wordt het verschil met ‘Can’t Stop The Feeling!’ van Justin Timberlake kleiner, maar is nog altijd bijna een kwart. In aantallen streams zo’n 400.000 stuks.

Mike Posner voorbij

‘One Dance’ staat nu voor de achtste week bovenaan de Single Top 100. Daarmee overtreft het nummer ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB remix)’ van Mike Posner, dat zeven weken bovenaan stond. Als we echter kijken naar het totale verschil tussen beide nummers, dan zien we dat ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB remix)’ met 23 miljoen streams zo’n 10 miljoen voorloopt op ‘One Dance’. Dus Drake c.s. moeten nog flink aan de bak om de hit van het jaar te scoren.

Naast ‘One Dance’ staat Drake nog met drie andere tracks genoteerd:
#12 (14) Too Good, feat. Rihanna
#31 (32) Controlla
Net als ‘One Dance’, tracks afkomstig van zijn album Views dat op de zevende plaats staat, een verlies van vier plaatsen. Daarnaast zakt ‘Work’ feat Rihanna, geen track van Views, in de 19e week naar de 34e plaats.

Shawn Mendes verlengt zijn verblijf met derde hit

#48 Shawn Mendes: Treat You Better
       *** hoogste eerste weeks ***

Ruim een jaar geleden, eind september 2015, debuteerde de Canadese zanger Shawn Mendes met ‘Stitches’. Uiteindelijk stond het nummer vijf weken op de vijfde plaats en na 38 weken nog steeds genoteerd, deze week op de 76e plaats. Vervolgens verscheen eind november het nummer ‘I Know What You Did Last Summer’, dat hij zingt met Camila Cabello.
Drie weken geleden verdween dat nummer na 25 weken met als hoogste plaats #17, de Single Top 100. Voordat ‘Stitches’ definitief het veld ruimt, stelt de 17-jarige Mendes zijn verblijf zeker met een nieuwe hit. ‘Treat You Better’, voorloper van zijn tweede studioalbum dat deze herfst verschijnt.

Elvis Crespo maakt cross-over naar dancemuziek

#59 Deorro feat. Elvis Crespo: Bailar

Kreeg de Amerikaanse producer Deorro op ‘Five More Hours’ (#34 in 2015) nog hulp van Chris Brown, op ‘Bailar’ is het Elvis Crespo die hem bijstaat. Volgens Deorro (= Erick Orrosquieta, Los Angeles, 29 augustus 1991), is Crespo de koning van de Merengue. Deooro zijn hele familie groeide op met deze muziek en hij is dan ook zeer vereerd om met Crespo samen te werken.

Door deze samenwerking maakt Crespo een cross-over naar de dancemuziek en boort daarmee een nieuw publiek aan. Zelf heeft hij het idee, dat door deze samenwerking, zijn eigen muziek opnieuw is uitgevonden, een ‘update’ heeft gekregen.

Elvis Crespo Diaz, vernoemd naar rock ’n rollzanger Elvis Presley, is geboren in New York City op 30 juli 1971. Op jonge leeftijd verkaste de familie naar Guaynabo in Puerto Rico. In 1988 keerde Crespo terug naar de V.S. en ontwikkelde zijn muzikale talenten met de Latin artiesten van dat moment, Willie Berrios, Leny Peréz en Toño Rosario.
In 1994 sloot Crespo zich aan bij Grupo Mania, een groep dat de merengue beoefende. Na drie jaar stapte Crespo uit de groep en startte een solocarrière. Voor zijn album Suavemente kreeg hij het jaar daarop een Latin Grammy Award in de categorie ‘Tropical Latin Album of the Year’.

covers

De single ‘Suavemente’, een klassieker in Latinland, werd nooit een hit in ons land. Dat wil zeggen in zijn eigen versie, want twee coverversies scoorden wel in de Single Top 100. De eerste was van het Duitse Scooter (#18 in 2005), de andere van Danio Crespo (#75 in 2009). Geen familie van Elvis Crespo, maar de artiestennaam van Daniël Hoekstra uit Hem in West-Friesland.

Adele: de vouw van 116 miljoen

#65 Adele: Send My Love (To Your New Lover)

Dankzij vier optredens in de Ziggo Dome, boeken haar albums 25 en 21 winst in de Album Top 100. 25 stijgt in de 29e week naar de 4e plaats, 21 sprint in de 254e week naar de 13e plaats. Ook haar singles worden weer veel gedownload. Niet genoeg voor een plekje in de Single Top 100, maar wel voor een notering in de Bubbling Under Top 100:
#124 Hello
#132 When We Were Young
#180 Rolling In The Deep
#192 Someone Like You

De laatste twee nummers, afkomstig van 21, kunnen alleen worden gedownload, de andere twee ook gestreamd. Streams zorgen er dan ook voor dat ‘Send My Love (To Your New Lover)’, derde single van 25 een notering krijgt. De videoclip is sinds 22 mei al meer dan 54 miljoen keer bekeken.

Adele: de vrouw van 116 miljoen

Officieel is het nog niet, maar waarschijnlijk zal Adele één van de duurste platencontract ooit tekenen. Haar contract met XL Recordings loopt ten einde en de grote jongens willen haar maar wat graag in hun stal opnemen. Aangezien Adele niet toestaat dat haar albums kunnen worden gestreamd, moet je daarvoor wel bij de (digitale) platenwinkels zijn.
Voor de platenindustrie is ze dan ook zeer belangrijk. Het contract met SONY Music zou gaan om £90.000.000,-- oftewel zo’n € 116.000.000,--. Daarvoor zou Adele dan zo’n vijf albums moeten afleveren. Met zo’n contract verslaat ze haar landgenoot Robbie Williams. Hij sloot in 2002 een contract af met platenmaatschappij EMI voor een bedrag £80.000.000,-- oftewel zo’n € 101.407.022,--!

gaat Álvaro Soler opnieuw een zomerhit scoren?

#81 Álvaro Soler: Sofia

Pas eind juli vorig jaar kwam ‘El Mismo Sol’ van de Spaanse zanger Álvaro Tauchert Soler de Single Top 100 binnen op de 60e plaats. twee maanden daarvoor had het nummer al de eerste plaats bereikt van de Italiaanse hitparade, waar het bekroond is met vijf keer platina. Bij ons kwam het nummer niet alleen laat de hitparade binnen, maar had ook nog een maand nodig op gang te komen. uiteindelijk werd op 5 september de hoogste plaats bereikt: de 16e.
Ook ‘Sofia’, afkomstig van zijn album Eterno Agosto, dat volgende maand verschijnt, belandde op de eerste plaats van de Italiaanse hitparade, en is tot nu toe met twee keer platina bekroond. Bij ons komt het nummer binnen op de 81e plaats. Een optreden in een grote show en/of een mooie zomer, zou het nummer een flinke boost kunnen geven. Maar ja, de tv staat op herhaling in deze sportzomer en live programma’s zijn dun gezaaid. Het enige programma met af en toe live muziek, is RTL Late Night. Een optreden daar zou zomaar een zomerhit voor de Spaanse zanger kunnen opleveren.

‘Don’t Mind’ was bijna niet uitgebracht

#89 Kent Jones: Don’t Mind

Toen Daryl Kent Jones (Tallahassee, Florida, 14 april 1993) nog in de luiers rondliep, was hij al bezig met muziek. Van zijn tante leerde hij drummen, door te slaan op potten en pannen. Op latere leeftijd kwamen daar piano en Hammond orgel bij. Na de studie muziek, ging zijn interesse uit naar jazz muziek en begon hij met produceren. Later verschoof zijn interesse naar hip-hop. Jones vertrok naar Miami en werkte daar samen met onder andere met rapper Ace Hood en Queen Latifah.

waar is ‘Don’t Mind’?!

Vorig jaar bracht Kent Jones zijn eerste mixtape, Tours, uit, met daarop het nummer ‘Don’t Mind’. Bijna had het nummer de mixtape niet gehaald. Toen Jones de tracklisting onder ogen kreeg, bleek ‘Don’t Mind’ daar niet op te staan. Daarop belde hij Andre ‘Dre’ Christopher Lyon van het producers duo Cool & Dre en vroeg waarom het nummer er niet op stond.
Het bleek dat twee nummers waren verwisseld. Het verwisselde nummer werd er afgehaald en ‘Don’t Mind’ kwam er alsnog op terecht. Een goede keuze, want het nummer, met teksten in het Engels, Frans, Japans en Haïtiaans Creools, is overal een hit aan het worden.

Twenty One Pilots komt naar de HMH

#92 Twenty One Pilots: Ride

In 2013 beleefde het Amerikaanse Twenty One Pilots (=Tyler Joseph en Josh Dun uit Columbus, Ohio) in de kleine Charlie tent op het Lowlands festival hun debuut. Vorig jaar stonden ze in de Heineken tent en gaven een professionele getimede show met veel gekkigheid.

In maart scoorde het duo een #8-hit met ‘Stressed Out’, dat inmiddels dubbelplatina is. Dit jaar doen ze Lowlands niet aan, maar komen drie maanden later, op 15 november naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Daar zullen ze ongetwijfeld ‘Ride’ spelen, ook afkomstig van het album Blurryface, deze week op #37 en in totaal voor de 26e week genoteerd.

Tujamo scoort dankzij de Bingo Players

#93 Tujamo: Drop That Low (When I Dip)

Toen het Tujamo (de Duitse producer Matthias Richter) in 2015 niet lukte om te scoren met het instrumentale ‘Booty Bounce’, riep hij de hulp in van de Britse zanger Taio Cruz. Die versie boekte begin dit jaar wel enig succes: #77 in februari.

met dank aan de Bingo Players

Met ‘Drop That Low (When I Dip)’ grijpt Tujamo terug naar een nummer van het Nederlandse duo Bingo Players. Hun nummer ‘When I Dip’ uit 2010 werd door Tujamo gesampled in ‘Drop That Low (When I Dip)’. In een versie uit 2012 kwamen al de woorden ‘get low’ voor en daar maakte Tujamo nu ‘Drop That Low’ van.

Albumflitsen bij week 24 – 11 juni 2016

#2 the Rolling Stones: Totally Stripped
Totally Stripped, hun 32e top 10 notering, is een luxe uitvoering van het album Stripped uit 1995, dat bij ons de tweede plaats bereikte. De luxe uitvoering bevat 4 DVD’s: een documentaire en drie complete shows die de groep in  1995 gaf in L’Olympia in Parijs (3 juli), de Brixton Academy in Londen (19 juli) en Paradiso in Amsterdam (26 mei).

#3 Volbeat: Seal The Deal & Let’s Boogie
Op zondag 5 juni stond het Deense Volbeat te headbangen in het Goffertpark in Nijmegen tijdens ‘Fortarock 2016’, hét metalfestival bij uitstek. Met een nieuw album op zak, Seal The Deal & Let’s Boogie, hun zesde, leek de eerste plaats in de pocket.
Het liep echter anders af, want de Denen moeten genoegen nemen met een derde plaats, maar scoren daarmee wel hun beste album tot nu toe. Outlaw Gentlemen & Shady Ladies kwam in 2013 tot de vierde plaats.

Ook op ‘Fortarock 2016’ speelde de Amerikaanse metalband Disturbed. Dankzij het optreden en een bijzondere versie van ‘The Sound Of Silence’, die regelmatig te horen is, gaat hun album Immortalized op herhaling op #96.

Niet op ‘Fortarock 2016’, maar wel in het land, was de Britse metalband Iron Maiden. Niet alleen het vliegtuig van de band, de ‘Ed Force One’, met zanger Bruce Dickinson als piloot, kon op belangstelling rekenen. Ook het optreden dat de band op woensdag gaf in het Gelre Dome in Nijmegen trok veel publiek en dat zorgt er voor dat The Book Of Souls (#1 in september) op herhaling gaat op #54.

#5 Gerard Joling: Lieveling
Vorige week tipten we Lieveling, het negende soloalbum van Gerard Joling nog als een kanshebber voor de eerste plaats. Een optreden bij RTL Late Night en diverse instores in het land blijken echter onvoldoende te zijn voor een vijfde #1-notering. De komende week mag Gerard het nog eens proberen, want de week daarop is de #1 voor de Peppers!

Lieveling is uitgebracht via NRGY Music, de platenmaatschappij die Joling in 2013 verruilde voor Jan Smits Vosound Records. De tekstbijdragen op Lieveling zijn onder meer van Tom Peters, Eric van Tijn & Jochem Fluitsma en Kees Tel. Net als op zijn vorige album Ik Ook Van Jou (#1 in 2013), bevat zijn nieuwe album een duet, dit keer met Jandino: het nummer ‘Ik Kijk In Je Ogen’.


#8 Paul Simon: Stranger To Stranger
In de Britse albumlijst boekt de Amerikaanse zanger Paul Simon met Stranger To Stranger zijn vijfde #1-notering en de eerste in 26 jaar, sinds Rhythm Of The Saints in 1990. Bij ons komt zijn dertiende soloalbum binnen op de achtste plaats en is het de eerste notering sinds Graceland – 25th Anniversay Edition (#4 in 2012).

#30 Brennan Heart: I Am Hardstyle - # The Album
Na Musical Impressions als Scantraxx presents Brennan Heart (#62 in 2009), komt de 34-jarige Fabian Bohn, alias Brennan Heart, met zijn tweede album. I Am Hardstyle - # The Album is volledig geïnspireerd op de hardstyle scene die hij in 2015 leerde met het creëren van I AM HARDSTYLE. Fabian: “We laten de wereld zien dat Hardstyle meer is dan een muziekgenre. Een manier van leven, die je laat lachen als dat even niet lukt en zorgt voor een euforie. Een gevoel gedragen door de fans en de gemeenschap en dit album.” Aan het album werkten onder andere Far East Movement en Wildstylez mee.

#36 Roxette: Good Karma
Met The 30 Biggest Hits (#95 in 2015), sloot het Zweedse duo Roxette een periode af, maar startte ook een nieuwe op. Het album werd uitgebracht ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan, dat gevierd werd met ‘30th Anniversary Tour’.
De wereldtournee had Per Gessle en Marie Frederiksson op 27 mei naar de Heineken Music Hall in Amsterdam moeten brengen. De gezondheid van Marie, die in 2002 bijna ten onderging aan een hersentumor, liet verder optreden echter niet toe, waarop de tour werd afgebroken.

Marie verklaarde daarop: “Ik ben vooral trots en dankbaar dat ik na mijn ziekte Roxette nog enkele keren rond de wereld heb mogen brengen.” Aanstaande donderdag, 16 juini, verschijnt het boek ‘RoXXXette On The Road’, een weergave van de wereldtournee in 300 foto’s van optredens in Europa, Zuid Afrika en Australië gemaakt door Anders Roos, gelardeerd met anekdotes en terugblikken door Per Gessle.

Good Karma is het tiende studioalbum van Roxette. Alle elf nummers zijn geschreven door Per al dan niet met anderen.

#51 the Kills: Ace & Ice
De stijgende lijn die in de albumnoteringen zat van the Kills, #96-#68-#38, wordt met Ace & Ice weer te niet gedaan, want hun vijfde album komt binnen op de 51e plaats. the Kills bestaan uit de Amerikaanse zangeres Alison Mosshart en de Britse gitarist Jamie Hince.